Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.quote:Op donderdag 24 november 2022 11:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Ooit was wijn een simpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de simpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? 'Keuringsdienst van waarde' neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis.
Ik zie de baarden en de tatoeages al weer voor me: 'stoer, eigenwijs'quote:Op donderdag 24 november 2022 14:36 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's inquote:Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haat 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver.
Lekker dansen. Maar ik had wel gelijk in dit geval. Biodynamische telers vertellen zelden over de maanstand en de koeienhoorns etc.quote:Op donderdag 24 november 2022 20:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's in
Teun geilt op dames die naar okselzweet en Patchoeli ruikenquote:Op donderdag 24 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Nou van der Keuken, waarom ben je niet meer zo irritant en kritisch bij deze flauwekul?
Ja maar die mensen hebben zo'n druk leven in de stad en die vinden dat dus heerlijkquote:Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Nuanceringquote:Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerdequote:Op vrijdag 25 november 2022 09:20 schreef Isabeau het volgende:
Wat weet je ook altijd fijn veel, JanLeuke details!
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bijquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
Ben blij dat het gewaardeerd wordtquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.quote:Op vrijdag 25 november 2022 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijnquote:Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver.
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerktquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOLquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komenquote:Op vrijdag 25 november 2022 16:45 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
surequote:Op zaterdag 26 november 2022 12:46 schreef 111210 het volgende:
[..]
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.quote:Op zaterdag 26 november 2022 12:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is.quote:Op zondag 27 november 2022 23:03 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..quote:Op maandag 28 november 2022 09:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet geldenquote:Op zondag 11 december 2022 19:53 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitterquote:Op donderdag 15 december 2022 14:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.
De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
Bij de turk ookquote:Op donderdag 15 december 2022 14:04 schreef derLudolf het volgende:
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen.
Wat een smeerlapperij toch eigenlijk he.quote:Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
In België en Frankrijk ligt een pakje laurier gewoon aan 90 a 100¤/kg in de supermarkt ...quote:Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html
het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoperquote:Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html
het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.quote:Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.quote:Op maandag 19 december 2022 10:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.
Neemt niet weg dat je erg veel betaald voor wat dorre blaadjes die waarschijnlijk al heel lang in het schap hangen.
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.quote:Op maandag 19 december 2022 11:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.
De verpakkingskosten van de laurier die in België aan 90 ¤ / kg in elke supermarkt ligt zijn trouwens even groot dan degene die in Nederland aan 500 ¤ / kg liggen ... Het is maar wat de zot ervoor wil geven natuurlijk ...
Net als met ongeveer alle kruiden en specerijen. Desondanks hebben de meeste mensen gewoon geen zin om voor een paar eurocenten nog eens naar de toko te gaan als ze toch in de supermarkt zijn en ineens laurier nodig blijken te hebben. Laat staan dat ze een kilozak online gaan bestellen waar hun kleinkinderen ook nog van kunnen genieten.quote:Op maandag 19 december 2022 10:20 schreef ESF1Gamer het volgende:
[..]
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoper
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kiloquote:Op maandag 19 december 2022 11:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.
Ik had het over kostprijs, de prijs van de laurierbladeren is een verwaarloosbaar klein deel daarvan. En ja, de prijs van die Silvo zakjes is verhoudingsgewijs hoog, maar dit alleen af te zetten tegen de blaadjes is onzin.quote:Op maandag 19 december 2022 20:54 schreef fespo het volgende:
[..]
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kilo
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komenquote:Op zondag 1 januari 2023 20:49 schreef Iemand91 het volgende:
TEUN VAN DE KEUKEN - Hierom stop ik met de Keuringsdienst van Waarde
"Met een beetje pijn en veel angst"quote:Op zondag 1 januari 2023 20:49 schreef Iemand91 het volgende:
TEUN VAN DE KEUKEN - Hierom stop ik met de Keuringsdienst van Waarde
Niemand kon zo goed 'Oh?' zeggen om zijn grote verbazing uit te drukken. Merijn komt in de buurt. Op zich wel inzichtelijk hij zijn methode beschrijft: mensen dodelijk vermoeien met zijn eeuwige ge-'oh?quote:Op maandag 2 januari 2023 17:52 schreef BasEnAad het volgende:
Tja, maakt voor het programma niet gek veel uit. Nou ja Teun sprak nog wel een beetje Duits, dat wel.
Je had hier al eerder over gejuicht:quote:Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]
Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
quote:Op maandag 2 januari 2023 16:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komen
En dat zal ik nog wel een paar keer doen.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]
Zo blij is hijquote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]
Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
Geen idee, kijk nooit TV, muv series als deze via uitzending gemist.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 17:06 schreef tong80 het volgende:
[..]
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.
Ammoniak. Stikstof.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:
Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Doorgefokt om koeien te krijgen die zoveel mogelijk melk geven, wat niet meteen verkeerd hoeft te zijn. Maar idd gewoon eerlijk verhaal.. Al zullen bepaalde partijen zeggen dat het beeld te rooskleurig was (Wakker Dier enzo).quote:Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:
Leuke aflevering, niet per se een moraal verhaal maar feitelijk vertellen hoe het zit.
Enige wat ik me dan wel afvraag of er niks is verzonnen ondertussen om een koe melk te laten geven zonder te kalveren.
Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Welwillende Spanjaarden zorgden voor een soort van dialoog.quote:Op dinsdag 21 februari 2023 20:45 schreef golfer het volgende:
Antonio de la Cocina spreekt dus een beetje Spaans.
4 bij 4,5 kilometer, dat zou in NL een giga boerderij zijn, maar dit is bebost bergachtig gebied waar buiten dat die varkens er scharrelen niet zoveel activiteit is.quote:Op woensdag 22 februari 2023 10:05 schreef qajariaq het volgende:
Die boer had het over een boerderij (in Spanje) van 1800 Ha, dat is echt waanzinnig groot.
Ik kijk het nu pas terug en die geacteerde verbazing stoorde me weer behoorlijk. Snel hier gekeken of ik niet de enige wasquote:Op woensdag 22 februari 2023 09:37 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Opvallend trouwens dat ze het niet eten. Er wordt allereerst *OOOOOH wat is dat duuuuuur* geroepen door marijn in haar kinderstemmetje, en vervolgens het verschil uitgelegd tussen het tier 1 en tier 2 product.
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 11:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Vleesleveranciers bieden op internet hun producten voor de horeca vaak aan in grote hoeveelheden tegen scherpe prijzen. De Keuringsdienst van Waarde shopt online een grote partij diepgevroren kipfilet. Bij het nader bestuderen blijkt dat het product maar voor 70 procent uit kippenvlees bestaat. De overige 30 procent is water.
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:42 schreef NoCigar het volgende:
De varkenshaas 'culinair' van AH is in ieder geval met water ingespoten. Ik kocht het ooit met extra 35 % korting zonder ergens en het viel me wel op dat het extra mals was, best lekker eigenlijk. Vrij kort daarna zag ik bij de kVW hoe dat werkte.
Zie hier:
https://www.24kitchen.nl/(...)d-aan-culinair-vlees
Waarom zou het impact moeten hebben? Ik kijk vooral met intresse naar het legal en technische spel dat gespeeld wordt. En nu en dan verassen ze me.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.
Als ik soms Supermarkt vlees eet, dan begrijp ik vegetariers weer.
Omdat mensen belazerd worden?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 17:11 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Waarom zou het impact moeten hebben?
Je bezoekt regelmatig crematoria?quote:
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?
Is trouwens niet alleen kip, ook bv gerookte noorse zalm heb ik wel eens water op de ingredienten zien staan.
Kan me herinneren dat om dat water te binden bepaalde dierlijke eiwitten werden gebruikt, ook van varken, en dat het inmiddels zo bewerkt wordt dat je ook in DNA test niet meer kan zien dat het varken is. Was dat echter bij KvW of was dat bij dat (veel betere) programma van Wouter Klootwijk
Bij ham hoef je helemaal geen water toe te voegen, sterker nog, het is beter als je dat niet doet. Ouderwets pekelen door een ham in een pekelbad te leggen onttrekt water aan de ham, de warenwet staat toe dat je pekelwater toevoegt door het in te spuiten.Daar krijgt gekookte ham de glibberige structuur van. Als je een ham eet die klassiek gepekeld is, en niet geïnjecteerd, heeft ie een veel meer uitgesproken vezelstructuur.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?
Niet dat ik geen in "onbewerkt" spul water goed keur. Maar water is slecht is ook iets te kort door de bocht.
Mja, maar een goede klassieke gekookte ham is een witte raaf, ik had er tijd terug nog een adres voor, maar die hebben het ook niet meer.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef JanGroen het volgende:
Niks nieuws m.i.: in een eerdere uitzending lieten ze ook al zien hoe ham ingespoten werd met pekelwater. Zelfde machine, zelfde doel.
Ik zeg altijd maar zo: als je besodemieterd wil worden dan kan dat. Koop je vlees voor een prijs waarvan je denkt “dat is goedkoop”, dan moeten de alarmbellen afgaan. Is iets te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |