abonnement Unibet Coolblue
pi_206713212
Hij legt meteen zijn meat products op tafel.
anonieme razernist
  donderdag 17 november 2022 @ 20:43:28 #103
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_206713316
Dat mens bij de klantenservice
  donderdag 17 november 2022 @ 20:54:23 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206713431
Sfeer en beleving.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206715773
Toont maar weer aan dat er eigenlijk veel meer productinformatie beschikbaar zou moeten zijn voor de consument.

Gegrilde kipfilet dek de lading niet en er is echt geen reden waarom er niet meer informatie op het pakket of op een site zou moeten zijn over het product. We moeten helemaal van het "Bedrijven doen x om mensen te beïnvloeden" af. Sfeer en beleving doe je maar door een goed product neer te zetten.
  donderdag 24 november 2022 @ 11:48:37 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206801215
Vanavond:

Ooit was wijn een simpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de simpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? 'Keuringsdienst van waarde' neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206803305
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 11:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Ooit was wijn een simpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de simpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? 'Keuringsdienst van waarde' neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis.
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.
pi_206803775
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 14:36 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.
Ik zie de baarden en de tatoeages al weer voor me: 'stoer, eigenwijs' :r .
anonieme razernist
  donderdag 24 november 2022 @ 20:27:15 #109
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206807804
Wijntje?
pi_206807873
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver :P .
anonieme razernist
  donderdag 24 november 2022 @ 20:32:52 #111
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206807906
Trendy hippe sjit
  donderdag 24 november 2022 @ 20:33:33 #112
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206807919
quote:
2s.gif Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haat 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver :P .
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's in
  donderdag 24 november 2022 @ 20:36:04 #113
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206807955
Dat gezicht, heerlijk, "intens" jaja, gewoon bocht
  donderdag 24 november 2022 @ 20:38:46 #114
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206807994
Niet filteren is trouwens wel erg goed voor de smaak. Bij bevriende wijnboer dezelfde wijn voor en na het filteren geproeft, een flink verschil.
pi_206808004
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 20:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's in
Lekker dansen. Maar ik had wel gelijk in dit geval. Biodynamische telers vertellen zelden over de maanstand en de koeienhoorns etc.
anonieme razernist
  donderdag 24 november 2022 @ 20:40:57 #116
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206808032
Yep, trouwens zijn het verreweg in de meeste gevallen geen ingredienten, maar hulpstoffen tijdens het productieproces. Zaken als vislijm die voor het klaren gebruikt worden.
pi_206808110
Nou van der Keuken, waarom ben je niet meer zo irritant en kritisch bij deze flauwekul?
anonieme razernist
  donderdag 24 november 2022 @ 20:46:27 #118
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206808126
quote:
2s.gif Op donderdag 24 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Nou van der Keuken, waarom ben je niet meer zo irritant en kritisch bij deze flauwekul?
Teun geilt op dames die naar okselzweet en Patchoeli ruiken
  donderdag 24 november 2022 @ 20:57:04 #119
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206808259
Kortom, koop een paar hectoliter mislukte wijn en geef het een kekke fles, en de millennials trekken het uit je handen.
pi_206808396
Ersin met zijn ruikt naar verrotte eieren.
  donderdag 24 november 2022 @ 22:22:24 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206809824
Hoe kan je voor lul op tv komen? Gewoon doorpraten met een theedoek voor je ogen geknoopt. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206809846
vd Keuken poten in de druiven :r
  donderdag 24 november 2022 @ 23:10:41 #123
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206810397
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_206810500
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Ja maar die mensen hebben zo'n druk leven in de stad en die vinden dat dus heerlijk _O- 8)7 .
anonieme razernist
pi_206811462
Alweer een goede aflevering met iets wat ik nog niet kende. Ik drink hooguit echte budget wijnen.

Dat ze begonnen over stallucht en H2S had ik wel iets van 'klopt dat wel'. Die wijnboerin in Spanje bevestigde dat mislukte wijn dus als iets geweldig interessant verkocht wordt.

Het programma is (weer) zoveel leuker geworden.
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:04:48 #126
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206811830
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
pi_206811985
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan _O_ Leuke details!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:44:28 #128
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206812250
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:20 schreef Isabeau het volgende:
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan _O_ Leuke details!
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
pi_206812318
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 november 2022 @ 09:52:46 #130
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206812326
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij O+
Ben blij dat het gewaardeerd wordt
pi_206817446
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
pi_206822368
quote:
2s.gif Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver :P .
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
  vrijdag 25 november 2022 @ 21:33:11 #133
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206823505
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:

[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerkt
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 26 november 2022 @ 08:25:42 #134
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206825590
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:

[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
pi_206827461
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 08:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
pi_206827470
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 16:45 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
  zaterdag 26 november 2022 @ 15:57:18 #137
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206829307
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 12:46 schreef 111210 het volgende:

[..]
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
sure
pi_206850075
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2022 12:48 schreef 111210 het volgende:

[..]
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
anonieme razernist
pi_206850760
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2022 23:03 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is.
  maandag 28 november 2022 @ 09:31:37 #140
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206851752
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan

[ Bericht 53% gewijzigd door Jan_Onderwater op 28-11-2022 09:37:52 ]
  donderdag 8 december 2022 @ 21:38:03 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207000016
Vanavond ging het over krab.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 december 2022 @ 21:45:50 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207000113
Poten en lichamen...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207045623
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2022 09:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  maandag 12 december 2022 @ 10:06:51 #144
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207050423
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2022 19:53 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet gelden
pi_207074996
quote:
1s.gif Op donderdag 8 december 2022 21:45 schreef golfer het volgende:
Poten en lichamen...
Ergens is het wel bizar hoe wij als mens soms omgaan met eten.
  donderdag 15 december 2022 @ 14:02:55 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207090987
Vanavond:

Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.

De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 15 december 2022 @ 14:04:24 #147
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_207090999
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen. :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 15 december 2022 @ 14:18:06 #148
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207091163
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2022 14:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.

De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitter
https://nl.wikipedia.org/wiki/Laurierkers
  donderdag 15 december 2022 @ 14:19:04 #149
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207091178
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2022 14:04 schreef derLudolf het volgende:
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen. :P
Bij de turk ook

Verder is het overdreven duur zijn van die kutzakjes bij de Super niets nieuws, 2-3 Muskaatnoten voor de hoofdprijs, net als een handje peperkorrels.
pi_207095811
Toch wel weer de leukste uitzending in tijden als je het mij vraagt. Vooral Teun die weer lekker droog aan de telefoon hangt met Verstegen en hun lul verhaal over een kartonnetje en een plasticje
  donderdag 15 december 2022 @ 21:18:36 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207096290
Leuk, Ersin met dat vrouwtje en die ezel in Turkije.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 december 2022 @ 21:29:34 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207096484
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207096809
quote:
11s.gif Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
Wat een smeerlapperij toch eigenlijk he.
Shine bright like a diamond.
pi_207098210
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html

het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.

[ Bericht 14% gewijzigd door fespo op 15-12-2022 23:35:22 ]
  zondag 18 december 2022 @ 21:03:10 #155
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207137930
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html

het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
In België en Frankrijk ligt een pakje laurier gewoon aan 90 a 100¤/kg in de supermarkt ...
Het is dat Nederlanders daar blijkbaar meer voor willen geven ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207142697
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html

het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoper
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  maandag 19 december 2022 @ 10:56:28 #157
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207143092
quote:
11s.gif Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.
Neemt niet weg dat je erg veel betaald voor wat dorre blaadjes die waarschijnlijk al heel lang in het schap hangen.
  maandag 19 december 2022 @ 11:10:09 #158
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207143211
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 10:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.
Neemt niet weg dat je erg veel betaald voor wat dorre blaadjes die waarschijnlijk al heel lang in het schap hangen.
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.

De verpakkingskosten van de laurier die in België aan 90 ¤ / kg in elke supermarkt ligt zijn trouwens even groot dan degene die in Nederland aan 500 ¤ / kg liggen ... Het is maar wat de zot ervoor wil geven natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 19 december 2022 @ 11:54:40 #159
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207143786
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 11:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.

De verpakkingskosten van de laurier die in België aan 90 ¤ / kg in elke supermarkt ligt zijn trouwens even groot dan degene die in Nederland aan 500 ¤ / kg liggen ... Het is maar wat de zot ervoor wil geven natuurlijk ...
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.
pi_207145725
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 10:20 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoper
Net als met ongeveer alle kruiden en specerijen. Desondanks hebben de meeste mensen gewoon geen zin om voor een paar eurocenten nog eens naar de toko te gaan als ze toch in de supermarkt zijn en ineens laurier nodig blijken te hebben. Laat staan dat ze een kilozak online gaan bestellen waar hun kleinkinderen ook nog van kunnen genieten.
anonieme razernist
pi_207151762
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 11:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kilo _O_
  maandag 19 december 2022 @ 23:20:39 #162
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207154358
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 20:54 schreef fespo het volgende:

[..]
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kilo _O_
Ik had het over kostprijs, de prijs van de laurierbladeren is een verwaarloosbaar klein deel daarvan. En ja, de prijs van die Silvo zakjes is verhoudingsgewijs hoog, maar dit alleen af te zetten tegen de blaadjes is onzin.
  maandag 2 januari 2023 @ 16:30:47 #164
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207391469
quote:
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komen
  maandag 2 januari 2023 @ 16:34:01 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207391501
quote:
"Met een beetje pijn en veel angst"

Rot toch op Teun :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_207392392
twitter
anonieme razernist
pi_207392404
Hij was eerder toch al een tijdje weg? Wel handig inderdaad dat hij even reclame mag maken voor zijn nieuwe activiteiten.
anonieme razernist
  maandag 2 januari 2023 @ 17:52:06 #168
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_207392417
Tja, maakt voor het programma niet gek veel uit. Nou ja Teun sprak nog wel een beetje Duits, dat wel.
pi_207392515
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2023 17:52 schreef BasEnAad het volgende:
Tja, maakt voor het programma niet gek veel uit. Nou ja Teun sprak nog wel een beetje Duits, dat wel.
Niemand kon zo goed 'Oh?' zeggen om zijn grote verbazing uit te drukken. Merijn komt in de buurt. Op zich wel inzichtelijk hij zijn methode beschrijft: mensen dodelijk vermoeien met zijn eeuwige ge-'oh?
anonieme razernist
  dinsdag 14 februari 2023 @ 13:46:12 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207993491
Vanavond weer!

De Keuringsdienst van Waarde is verhuisd en met de start van het nieuwe seizoen voor het eerst in het twintigjarige bestaan van het programma op NPO 1 te zien.

Teamlid van het eerste uur Teun van de Keuken kondigde recent aan te stoppen met het programma. “Ik heb nog meer te doen voor ik officieel stokoud ben”, verklaarde de 51-jarige journalist in de Volkskrant. Van de Keuken is in dit nieuwe seizoen nog wel een paar keer te zien.
Keuringsdienst van Waarde

Vandaag onderzoekt het team een nieuw merk melk in de supermarkt. Het gaat om melk van koeien waarvan het kalf langer bij de moeder mag blijven. De boer haalt traditioneel een kalf bij de geboorte bij de moeder weg. Zo gaat de melk direct in productie. Maar steeds meer boeren willen terug naar een natuurlijke melkveehouderij.

NPO1 20:34
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 februari 2023 @ 14:57:35 #171
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207994339
Teun weg.


Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
  dinsdag 14 februari 2023 @ 15:14:17 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207994531
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]

Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
Je had hier al eerder over gejuicht:
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2023 16:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 februari 2023 @ 15:20:04 #173
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207994601
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:

[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]

En dat zal ik nog wel een paar keer doen.
pi_207995055
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:

[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]

Zo blij is hij *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Trouwste user 2022 dinsdag 14 februari 2023 @ 17:06:16 #175
7889 tong80
Spleenheup
pi_207995795
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]

Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 14 februari 2023 @ 20:04:10 #176
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207998231
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 17:06 schreef tong80 het volgende:

[..]
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.

:T
Geen idee, kijk nooit TV, muv series als deze via uitzending gemist.
pi_207998698
Zelfs de Volkskrantlezer heeft genoeg van hem getuige deze ingezonden brief van 3 januari (na bovengenoemde column) :

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 14-02-2023 22:35:44 ]
anonieme razernist
  dinsdag 14 februari 2023 @ 20:41:09 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207998805
Gelukkig voor @Jan_Onderwater is hij vandaag nog te zien. 8-)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207999441
Leuke aflevering, niet per se een moraal verhaal maar feitelijk vertellen hoe het zit.

Enige wat ik me dan wel afvraag of er niks is verzonnen ondertussen om een koe melk te laten geven zonder te kalveren.

Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
  dinsdag 14 februari 2023 @ 22:50:29 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208000466
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:


Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Ammoniak. Stikstof.
Heel interessant verdienmodel ook voor megastallen. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208009238
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:
Leuke aflevering, niet per se een moraal verhaal maar feitelijk vertellen hoe het zit.

Enige wat ik me dan wel afvraag of er niks is verzonnen ondertussen om een koe melk te laten geven zonder te kalveren.

Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Doorgefokt om koeien te krijgen die zoveel mogelijk melk geven, wat niet meteen verkeerd hoeft te zijn. Maar idd gewoon eerlijk verhaal.. Al zullen bepaalde partijen zeggen dat het beeld te rooskleurig was (Wakker Dier enzo).

Overigens hier een fan van Teun ;-)
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  maandag 20 februari 2023 @ 12:01:46 #182
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208073840
Morgen over Iberico varkensvlees
Iberico =/= Iberico
  dinsdag 21 februari 2023 @ 20:45:21 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208092780
Antonio de la Cocina spreekt dus een beetje Spaans.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 21 februari 2023 @ 21:03:49 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208093020
50% dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208093039
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 20:45 schreef golfer het volgende:
Antonio de la Cocina spreekt dus een beetje Spaans.
Welwillende Spanjaarden zorgden voor een soort van dialoog.
  woensdag 22 februari 2023 @ 09:22:33 #186
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208097007
Teun is natuurlijk bij uitstek de man voor dit onderwerp, zonder hem zou dit onderwerp niet kunnen.
  woensdag 22 februari 2023 @ 09:37:42 #187
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208097163
Opvallend trouwens dat ze het niet eten. Er wordt allereerst *OOOOOH wat is dat duuuuuur* geroepen door marijn in haar kinderstemmetje, en vervolgens het verschil uitgelegd tussen het tier 1 en tier 2 product. (Het tier 2 product is nog steeds vele malen beter dan het Mestvarkensvlees uit NL). Maar er wordt geen smaaktest gedaan, geen broodje ham gegeten.
Eten de redactieleden geen varkensvlees?
Vreemd.
Verder is het eikeltjes etende zwarte varken dat in de bergen loopt natuurlijk een zeer veel gevraagde en daardoor gillend dure delicatesse.
pi_208097483
Die boer had het over een boerderij (in Spanje) van 1800 Ha, dat is echt waanzinnig groot.
  woensdag 22 februari 2023 @ 10:17:37 #189
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208097624
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 10:05 schreef qajariaq het volgende:
Die boer had het over een boerderij (in Spanje) van 1800 Ha, dat is echt waanzinnig groot.
4 bij 4,5 kilometer, dat zou in NL een giga boerderij zijn, maar dit is bebost bergachtig gebied waar buiten dat die varkens er scharrelen niet zoveel activiteit is.
  dinsdag 28 februari 2023 @ 11:36:24 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208176219
Vanavond:
Vleesleveranciers bieden op internet hun producten voor de horeca vaak aan in grote hoeveelheden tegen scherpe prijzen. De Keuringsdienst van Waarde shopt online een grote partij diepgevroren kipfilet. Bij het nader bestuderen blijkt dat het product maar voor 70 procent uit kippenvlees bestaat. De overige 30 procent is water.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208179002
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 09:37 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Opvallend trouwens dat ze het niet eten. Er wordt allereerst *OOOOOH wat is dat duuuuuur* geroepen door marijn in haar kinderstemmetje, en vervolgens het verschil uitgelegd tussen het tier 1 en tier 2 product.
Ik kijk het nu pas terug en die geacteerde verbazing stoorde me weer behoorlijk. Snel hier gekeken of ik niet de enige was :') ^O^ .
Misschien was er geen budget meer voor een smaaktest: 'Roep maar een paar keer dat het heel erg duur is, dan snapt de kijker dat vanzelf wel.'
Ze hebben natuurlijk wel gelijk met al die misselijkmakende misleiding weer.

Overigens vind ik Iberico bellota een van de lekkerste dingen die ik ooit geproefd heb.

[ Bericht 6% gewijzigd door NoCigar op 28-02-2023 15:56:20 ]
anonieme razernist
  dinsdag 28 februari 2023 @ 16:22:40 #192
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208179489
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 11:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Vleesleveranciers bieden op internet hun producten voor de horeca vaak aan in grote hoeveelheden tegen scherpe prijzen. De Keuringsdienst van Waarde shopt online een grote partij diepgevroren kipfilet. Bij het nader bestuderen blijkt dat het product maar voor 70 procent uit kippenvlees bestaat. De overige 30 procent is water.
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?
Is trouwens niet alleen kip, ook bv gerookte noorse zalm heb ik wel eens water op de ingredienten zien staan.
Kan me herinneren dat om dat water te binden bepaalde dierlijke eiwitten werden gebruikt, ook van varken, en dat het inmiddels zo bewerkt wordt dat je ook in DNA test niet meer kan zien dat het varken is. Was dat echter bij KvW of was dat bij dat (veel betere) programma van Wouter Klootwijk
pi_208179741
De varkenshaas 'culinair' van AH is in ieder geval met water ingespoten. Ik kocht het ooit met extra 35 % korting zonder ergens op te letten en het viel me wel op dat het extra mals was, best lekker eigenlijk. Vrij kort daarna zag ik bij de kVW hoe dat werkte.
Zie hier:
https://www.24kitchen.nl/(...)d-aan-culinair-vlees

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 28-02-2023 16:58:49 ]
anonieme razernist
  dinsdag 28 februari 2023 @ 16:52:25 #194
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208179891
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 16:42 schreef NoCigar het volgende:
De varkenshaas 'culinair' van AH is in ieder geval met water ingespoten. Ik kocht het ooit met extra 35 % korting zonder ergens en het viel me wel op dat het extra mals was, best lekker eigenlijk. Vrij kort daarna zag ik bij de kVW hoe dat werkte.
Zie hier:
https://www.24kitchen.nl/(...)d-aan-culinair-vlees
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.
Als ik soms Supermarkt vlees eet, dan begrijp ik vegetariers weer.
pi_208180146
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 16:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.
Als ik soms Supermarkt vlees eet, dan begrijp ik vegetariers weer.
Waarom zou het impact moeten hebben? Ik kijk vooral met intresse naar het legal en technische spel dat gespeeld wordt. En nu en dan verassen ze me.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  dinsdag 28 februari 2023 @ 17:19:16 #196
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208180241
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 17:11 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Waarom zou het impact moeten hebben?
Omdat mensen belazerd worden?
  dinsdag 28 februari 2023 @ 18:28:47 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208180945
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 17:11 schreef MatthijsDJ het volgende:

En nu en dan verassen ze me.
Je bezoekt regelmatig crematoria? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 februari 2023 @ 20:52:02 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208183385
IJsbrand Velzeboer zat ook al on 2018 in de uitzending over het toevoegen van water aan de varkenshaas culinair.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208183548
Niks nieuws m.i.: in een eerdere uitzending lieten ze ook al zien hoe ham ingespoten werd met pekelwater. Zelfde machine, zelfde doel.

Ik zeg altijd maar zo: als je besodemieterd wil worden dan kan dat. Koop je vlees voor een prijs waarvan je denkt “dat is goedkoop”, dan moeten de alarmbellen afgaan. Is iets te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook.
  Moderator dinsdag 28 februari 2023 @ 21:04:46 #200
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_208183557
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 16:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?
Is trouwens niet alleen kip, ook bv gerookte noorse zalm heb ik wel eens water op de ingredienten zien staan.
Kan me herinneren dat om dat water te binden bepaalde dierlijke eiwitten werden gebruikt, ook van varken, en dat het inmiddels zo bewerkt wordt dat je ook in DNA test niet meer kan zien dat het varken is. Was dat echter bij KvW of was dat bij dat (veel betere) programma van Wouter Klootwijk
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?

Niet dat ik geen in "onbewerkt" spul water goed keur. Maar water is slecht is ook iets te kort door de bocht.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 28 februari 2023 @ 21:10:48 #201
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208183666
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?

Niet dat ik geen in "onbewerkt" spul water goed keur. Maar water is slecht is ook iets te kort door de bocht.
Bij ham hoef je helemaal geen water toe te voegen, sterker nog, het is beter als je dat niet doet. Ouderwets pekelen door een ham in een pekelbad te leggen onttrekt water aan de ham, de warenwet staat toe dat je pekelwater toevoegt door het in te spuiten.Daar krijgt gekookte ham de glibberige structuur van. Als je een ham eet die klassiek gepekeld is, en niet geïnjecteerd, heeft ie een veel meer uitgesproken vezelstructuur.
Bij worstwaren die sterk gecutterd worden, wordt idd ijs toegevoegd, om stolling van eiwitten te vertragen. Als je het niet zou doen krijgt de worst een veel te rubberachtige structuur.
  dinsdag 28 februari 2023 @ 21:12:57 #202
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_208183701
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef JanGroen het volgende:
Niks nieuws m.i.: in een eerdere uitzending lieten ze ook al zien hoe ham ingespoten werd met pekelwater. Zelfde machine, zelfde doel.

Ik zeg altijd maar zo: als je besodemieterd wil worden dan kan dat. Koop je vlees voor een prijs waarvan je denkt “dat is goedkoop”, dan moeten de alarmbellen afgaan. Is iets te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook.
Mja, maar een goede klassieke gekookte ham is een witte raaf, ik had er tijd terug nog een adres voor, maar die hebben het ook niet meer.
Denk dat ik voor aspergetijd maar zelf een ham ga maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')