Ik betwijfel of het veel impact heeft op het AH publiekquote:Op donderdag 29 september 2022 20:48 schreef NoCigar het volgende:
Dit is toch ook wel een p.r.-blunder. Natuurlijk gaat journalistiek op zulke greenwashing reageren. Althans, dat risico is best groot, maar blijkbaar niet groot genoeg.
quote:Op donderdag 29 september 2022 22:46 schreef golfer het volgende:
Zo herken je greenwashing:
https://www.npo3.nl/keuri(...)e-deze-marketingtruc
Oh die sojarommel moet verplicht aangeboden worden en het echte vlees moet minder aangeboden worden. Kwalijke zaak.quote:Supermarkten hebben daarom afspraken gemaakt over het stimuleren van duurzaam voedsel. Naast de verscheidene logo’s en keurmerken ondernemen ze allerlei initiatieven, maar deze initiatieven richten zich vaak maar op een deel van het probleem. Zo zie je steeds meer vleesvervangers in de schappen liggen, maar het vleesaanbod neemt niet af.
Wat is de kwalijke zaak? Je noemt het rommel maar het slaat niet aan en dat is rommel?quote:Op vrijdag 30 september 2022 17:39 schreef Nober het volgende:
[..]
[..]
Oh die sojarommel moet verplicht aangeboden worden en het echte vlees moet minder aangeboden worden. Kwalijke zaak.
Ik hoop wel 1 lange reis met meerdere onderzoeken/bezoeken voor meerdere afleveringen, gezien het aantal keren dat Thailand weer aan bod komt?quote:Op donderdag 6 oktober 2022 20:45 schreef golfer het volgende:
En ja hoor, Marijn mocht weer naar Thailand om het oogjesknipverhaal te onderzoeken.
Daar komt het met zoveel dingen in de Keuringsdienst gewoon op neer.quote:Op donderdag 13 oktober 2022 20:43 schreef golfer het volgende:
Ecologisch is geen beschermde term.Dus iedereen mag het overal op zetten.
Het begint vaak met Sodium Laureth Sulfaat (SLS), dan weet je al dat het niet natuurlijk is.quote:Op donderdag 13 oktober 2022 20:43 schreef golfer het volgende:
Ecologisch is geen beschermde term.Dus iedereen mag het overal op zetten.
Natuurlijk wil weer niet zeggen dat het goed is. Asbest is natuurlijk, Botox ook.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 14:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het begint vaak met Sodium Laureth Sulfaat (SLS), dan weet je al dat het niet natuurlijk is.
Uitzending verder niet gezien, paar seizoenen geleden afgehaakt.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. SLS is niet natuurlijk maar zit wel in "eco" wasmiddelen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Natuurlijk wil weer niet zeggen dat het goed is. Asbest is natuurlijk, Botox ook.
Wat maakt hun "goed"?quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. SLS is niet natuurlijk maar zit wel in "eco" wasmiddelen.
Het zit niet in echt goede wasmiddelen/afwasmiddelen/zeep/doucheschuim etc.
Wie was dat? Een van die twee producenten? Op zich dapper dat ze verschenen, hoewel ik die ene man iets te vlot vond .Uiteindelijk kwam het neer op het gebruik van aardolieproducten in het middel begreep ik.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:47 schreef Soldier2000 het volgende:
lol je weet zelf toch ook wel dat je geen ecologische zeep in de natuur kunt deponeren zonder enige schade aan te richten, je gaat het zelf ook niet opdrinken.
Die Marcel heeft hier een mooie flater begaan.
Hangt van het product af natuurlijk, maar vaak kokosolie en suikertenside.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat maakt hun "goed"?
Er waar zijn die uit gemaakt?
Suikertensidesquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 16:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hangt van het product af natuurlijk, maar vaak kokosolie en suikertenside.
Ik gebruik al jaren echt natuurlijke zeep/(af)wasmiddelen omdat mijn huid niet tegen die kunstmatige varianten kan (om nog maar te zwijgen over synthetische parfums)
Heel natuurlijk :-)quote:Synthese
De productie gebeurt door de reactie van het vetalcohol met een monosacharide (bijvoorbeeld glucose) of polysacharide (bijvoorbeeld lactose), met als katalysator een zuur, gewoonlijk zwavelzuur. De reactie gebeurt bij hoge temperatuur. Na de reactie wordt het zuur geneutraliseerd en de overmaat alcohol verwijderd door destillatie of verdamping.
De verhouding vetalcohol/sacharide bepaalt de gemiddelde graad van polyglycosidatie van het reactieproduct; hoe hoger deze verhouding (dus met een overmaat vetalcohol), hoe lager de polyglycosidatie (men zal meer monoglycoside verkrijgen), en hoe minder hydrofiel het product. Samen met de keuze van het vetalcohol, kan men zo de hydrofiel-lipofiel-balans (HLB-waarde) en de wateroplosbaarheid van het product beïnvloeden.[
De APG's die in wasmiddelen e.d. gebruikt worden, hebben een HLB-waarde van meer dan 10, hetgeen betekent dat ze wateroplosbaar zijn en goede detergenteigenschappen bezitten. Ze zijn ook hydrotroop, dat wil zeggen dat ze de oplosbaarheid van minder oplosbare ingrediënten verhogen. Ze zijn niet schadelijk voor de huid en kunnen in afwasmiddelen voor de manuele afwas gebruikt worden evenals in shampoos of hairconditioners.
APG's met lange alkylketens (16 of meer koolstofatomen) zijn het meest hydrofoob en zijn bruikbaar als schuimonderdrukkende stof.
Cognis (voorheen behorend tot Henkel KGaA) is een producent van APG's en verkoopt verschillende APG's onder de merknamen Glucopon en Plantaren.
Stuk natuurlijker dan al het andere. Suikertenside zit over het algemeen alleen in schoonmaakmiddelen, niet in zeep voor je handen. Maar koop jij lekker Palmolive of Fa ofzo.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Suikertensides
[..]
Heel natuurlijk :-)
LOLquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Stuk natuurlijker dan al het andere. Suikertenside zit over het algemeen alleen in schoonmaakmiddelen, niet in zeep voor je handen. Maar koop jij lekker Palmolive of Fa ofzo.
Ik kreeg pas zo'n Seepje handzeep, het is dat ik niet van het weggooien ben, dus ik heb hem maar bij het fonteintje op de WC neergezet, de WC die ik zelf nooit gebruikquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 16:44 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Wie was dat? Een van die twee producenten? Op zich dapper dat ze verschenen, hoewel ik die ene man iets te vlot vond .Uiteindelijk kwam het neer op het gebruik van aardolieproducten in het middel begreep ik.
Hoe is Seepje verpakt, toch ook in plastic?
Het is vreselijk hoe van die (vloeibare)zeepjes vaak ruiken, hoe verzinnen ze het denk ik dan.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:25 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik kreeg pas zo'n Seepje handzeep, het is dat ik niet van het weggooien ben, dus ik heb hem maar bij het fonteintje op de WC neergezet, de WC die ik zelf nooit gebruik
Wat stonk dat spul verschrikkelijk, als ik het weggegeven had dan zou de ander denken dat ik een hekel aan hem/haar had, zo smerig.
Ik ben niet beledigd hoor. Je haalt ook echt gewoon 1 component er uit om er op te gaan trollen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
LOL
Een beledigde leverworst.
Ik trol niet, je "natuurlijk" is gewoon onzin. Dat jij niet tegen kritiek is niet mijn probleem. Zaken natuurlijk noemen om de illusie te wekken dat het dan "goed" is, of niet natuurlijk en dus slecht, is net zulke onzin als waar KVW het over heeft met ambachtelijk of ecologisch.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ben niet beledigd hoor. Je haalt ook echt gewoon 1 component er uit om er op te gaan trollen.
Ik kan heel goed tegen kritiek hoor, je zoekt gewoon iets om op te trollen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik trol niet, je "natuurlijk" is gewoon onzin. Dat jij niet tegen kritiek is niet mijn probleem. Zaken natuurlijk noemen om de illusie te wekken dat het dan "goed" is, of niet natuurlijk en dus slecht, is net zulke onzin als waar KVW het over heeft met ambachtelijk of ecologisch.
Waarom ga je geheel niet in op wat ik schrijf?quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik kan heel goed tegen kritiek hoor, je zoekt gewoon iets om op te trollen.
Ik heb het ook niet over merken die hier in NL verkrijgbaar zijn trouwens, daar zit allemaal stiekem toch bende in.
Don't feed the troll. Nu maar weer ontopic.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom ga je geheel niet in op wat ik schrijf?
quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:48 schreef djkoelkast het volgende:
Don't feed the troll. Nu maar weer ontopic.
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.quote:Op donderdag 20 oktober 2022 20:46 schreef golfer het volgende:
Die vrouw van die Italiaanse winkel weet er niks van en verzint allerlei antwoorden.
Dat is een eigenschap die heel veel mensen hebben, eager to please.quote:Op donderdag 20 oktober 2022 20:46 schreef golfer het volgende:
Die vrouw van die Italiaanse winkel weet er niks van en verzint allerlei antwoorden.
Typisch voor journalistiek, lekker editen, soundbites, mensen niet tegen zich beschermen..quote:Op donderdag 20 oktober 2022 21:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.
Ik moest wel lachen om die man die zich er mee bemoeide. Die noemde precies wat zij niet wilde zeggen had ik het ideequote:Op donderdag 20 oktober 2022 21:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.
Ik merk dat ik dit zieliger vond dan anders, als iemand van de Albert Heijn oid dat overkomt. Misschien omdat het vrouwen zijn of omdat ze beiden kleinschaliger overkwamen. Niet heel rationele redenen en het blijft gewoon desinformatie en al dan niet bewuste misleiding.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 09:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Typisch voor journalistiek, lekker editen, soundbites, mensen niet tegen zich beschermen..
De formule van vragen stellen aan mensen waar je van te voren al weet dat ze waarschijnlijk helemaal niets weten en ze op hun bek laten gaan omdat ze graag een antwoord willen geven is een deel van de formule van KvW. Zou goed zijn als ze daar eens mee ophielden. Het is inmiddels al erg moe.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 10:43 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik merk dat ik dit zieliger vond dan anders, als iemand van de Albert Heijn oid dat overkomt. Misschien omdat het vrouwen zijn of omdat ze beiden kleinschaliger overkwamen. Niet heel rationele redenen en het blijft gewoon desinformatie en al dan niet bewuste misleiding.
Voorlichters aan de telefoon ok, maar importeurs en/of verkopers die beweren alles er van af te weten?quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 10:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De formule van vragen stellen aan mensen waar je van te voren al weet dat ze waarschijnlijk helemaal niets weten en ze op hun bek laten gaan omdat ze graag een antwoord willen geven is een deel van de formule van KvW. Zou goed zijn als ze daar eens mee ophielden. Het is inmiddels al erg moe.
Maar Hilliwood wil vette tv, maar eigenlijk is het niets anders dan afzeiken.
Gros van de telefoongesprekken zijn met klantenservice of de supermarkt medewerkers bij de weg.quote:
Maar ook die komen intelligenter over als ze gewoon erkennen dat ze het niet weten in plaats van maar iets te gokken.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 12:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gros van de telefoongesprekken zijn met klantenservice of de supermarkt medewerkers bij de weg.
Ja, die klinken ook vaak als een willekeurige vakkenvuller die er ook maar een slag maar slaan.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 13:24 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Maar ook die komen intelligenter over als ze gewoon erkennen dat ze het niet weten in plaats van maar iets te gokken.
Blijkbaar wel oude of oudere rijst.quote:Op donderdag 8 september 2022 12:26 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Netjes van de plus als huismerk
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 19:59 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Blijkbaar wel oude of oudere rijst.
Misschien bij de toko verser en wel meer jasmijnrijst. (Eerlijke rijst.)
Die vrouw daar in Thailand zei dat... oude rijst... rijst waar de geur vanaf is...quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 20:09 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?
Ik heb sinds die uitzending trouwens altijd Tilda rijst gekocht, prima rijst verder
Dat zijn het volgens mij ook vaak.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 13:43 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ja, die klinken ook vaak als een willekeurige vakkenvuller die er ook maar een slag maar slaan.
Verliest zijn aroma. Net als Thee of Koffie, kruiden, etc.quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 20:09 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?
Ik heb sinds die uitzending trouwens altijd Tilda rijst gekocht, prima rijst verder
China. Maar geen toegang tot de verwerkers daar.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 17:24 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah, de bamboe zelf is lekker natuurlijk maar het bewerkingsproces vrij chemisch.
Grote vraag is, was Marijn hiervoor ook naar Thailand?
De nieuwe medewerkster uitmaken voor zwarte piet was niet genoeg?quote:Op donderdag 27 oktober 2022 21:00 schreef golfer het volgende:
Bamigomeneer heeft bamboe boter op zijn hoofd.
Wat maakt het uit. Gewoon terug een leuke door de omroep betaalde trip ...quote:Op donderdag 27 oktober 2022 20:50 schreef golfer het volgende:
[..]
China. Maar geen toegang tot de verwerkers daar.
Niet naar China. Naar België en Portugal.quote:Op zaterdag 29 oktober 2022 11:40 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat maakt het uit. Gewoon terug een leuke door de omroep betaalde trip ...
Zwanenberg Oss, waar ooit Jan Marijnissen van de SP heeft gewerkt en waar volgens mij ook de Hemaworsten worden gemaakt.quote:Op donderdag 3 november 2022 22:55 schreef Dutch_view het volgende:
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt.
Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt.
Het is vrij normaal productiecapaciteit te verkopen, niet alleen in de levensmiddelen industrie.quote:Op vrijdag 4 november 2022 08:48 schreef qajariaq het volgende:
Theoretisch staat zelfde fabriek niet garant voor zelfde recept. Maar wonderlijk dat ie dat niet wilde zeggen met zoveel woorden.
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.quote:Op donderdag 3 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Ach, Keuken schoffeert weer eens een gastvrije medewerker van een bedrijf. Ik zou hem gewoon weigeren.
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.quote:Op vrijdag 4 november 2022 17:29 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.
Ja logisch, achter de camera staat gewoon een legertje persmedewerkers te monitoren wat meneer wel een niet mag zeggen.quote:Op donderdag 3 november 2022 22:55 schreef Dutch_view het volgende:
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt.
Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt.
Ja ok, maar als het toch op je verpakking staat kun je het evengoed zeggen. Of iets zeggen dat het veel beter maakt dan wat je nu kreeg. Dit was echt héél slecht. Het is niet alsof hij fabrieksgeheimen moest verklappen ofzo hé ...quote:Op vrijdag 4 november 2022 18:07 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.
De helft van het spul zit braadpoeder op zodat t mooi bruin kleurtquote:Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
Voor mij ook.quote:Op donderdag 10 november 2022 21:07 schreef Tourniquet het volgende:
Wel interessant met die triploïde oesters, dat was nieuw voor mij.
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.quote:
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...quote:Op vrijdag 11 november 2022 12:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?quote:Op zaterdag 12 november 2022 13:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...quote:Op zondag 13 november 2022 16:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalmquote:Op zondag 13 november 2022 17:42 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...
Het feit dat die oesters niet vruchtbaar zijn is in feite gewoon een correctie van de natuur.
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).quote:Op maandag 14 november 2022 15:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalm
Maar die kweekzalm is wel bio ...quote:Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Alleen als Kippen ontsnappen uit de stal, zijn ze niet schadelijk voor de biotoop, en ontsnapte kweekzalmen verdringen wel de inheemse zalmpopulatie.quote:Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zienquote:Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is?quote:Op donderdag 17 november 2022 12:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zien
Deze is nieuw.quote:Op donderdag 17 november 2022 13:07 schreef qajariaq het volgende:
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |