abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 november 2022 @ 09:27:44 #76
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206552789
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2022 08:48 schreef qajariaq het volgende:
Theoretisch staat zelfde fabriek niet garant voor zelfde recept. Maar wonderlijk dat ie dat niet wilde zeggen met zoveel woorden.
Het is vrij normaal productiecapaciteit te verkopen, niet alleen in de levensmiddelen industrie.
Levensmiddelen, cosmetica, chips of mobiele telefoons, je kan alles in kleinere of grotere series laten maken.
  vrijdag 4 november 2022 @ 17:29:07 #77
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206557495
quote:
2s.gif Op donderdag 3 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Ach, Keuken schoffeert weer eens een gastvrije medewerker van een bedrijf. Ik zou hem gewoon weigeren.
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_206557777
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2022 17:29 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten :Y) Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.
anonieme razernist
pi_206558814
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2022 22:55 schreef Dutch_view het volgende:
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt.
Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt.
Ja logisch, achter de camera staat gewoon een legertje persmedewerkers te monitoren wat meneer wel een niet mag zeggen.

En reken maar dat de juridische afdeling ook een duit in het zakje heeft gedaan met wat wel en niet verteld mag worden.

Zo’n grote fabrikant laat niet voor niks de camera toe. Zolang alles maar dicht getimmerd is.
  vrijdag 4 november 2022 @ 21:38:26 #80
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206560611
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 november 2022 18:07 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten :Y) Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.
Ja ok, maar als het toch op je verpakking staat kun je het evengoed zeggen. Of iets zeggen dat het veel beter maakt dan wat je nu kreeg. Dit was echt héél slecht. Het is niet alsof hij fabrieksgeheimen moest verklappen ofzo hé ...

Dan maakte n paar afleveringen geleden die gast van 'Seepje' een veel betere beurt door gewoon eerlijk te zijn. Ondanks dat zijn product ook niet was wat je volgens de marketing ervan zou denken.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_206624401
Vanavond:

Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 november 2022 @ 14:00:51 #82
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_206624583
quote:
3s.gif Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
De helft van het spul zit braadpoeder op zodat t mooi bruin kleurt :9~
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_206629501
Het stond dus verkeerd in de gids. Het gaat over oesters.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206629545
'Hoe eet je zo'n oester eigenlijk'.
Dit is wel weer een dieptepunt.
anonieme razernist
pi_206629716
Teun spreekt zowaar een beetje Frans. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206629922
Wat is nu precies het probleem?
anonieme razernist
pi_206630061
Wel interessant met die triploïde oesters, dat was nieuw voor mij.
pi_206630373
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2022 21:07 schreef Tourniquet het volgende:
Wel interessant met die triploïde oesters, dat was nieuw voor mij.
Voor mij ook.

En Midas O+ *O*
pi_206635153
Leuke interessante aflevering. In ieder geval niet zo voorspelbaar. Helemaal goed.
  vrijdag 11 november 2022 @ 11:40:03 #90
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206635630
Eindelijk weer eens een goede aflevering.
Wilde oesters uit de Waddenzee zijn trouwens erg lekker. Helaas verdraag ik geen oesters meer.
  vrijdag 11 november 2022 @ 12:02:24 #91
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206635957
quote:
5s.gif Op donderdag 10 november 2022 21:00 schreef NoCigar het volgende:
Wat is nu precies het probleem?
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.
Daar het echter een onvruchtbare oester is, zie ik niet zo of er werkelijk een probleem is. Ik vind de kweekzalm een veel grotere bedreiging voor de natuur. Als deze ontsnappen verdringen ze de wilde zalm en is er een enorme verarming aan natuurlijke variatie.
Het is vergelijkbaar met het introduceren van diersoorten uit een andere biotoop.
De beekforel werd vanaf de jaren 1860 in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd in een poging de sportvisserij te bevorderen. Deze vroege introductie was uiterst succesvol en de beekforel is nu de meest verspreide en vaak de meest voorkomende vissoort in de rivieren en meren van Nieuw-Zeeland. Veel onderzoek heeft echter aangetoond dat de introductie van beekforel heeft geleid tot een snelle en wijdverbreide achteruitgang van de overwegend inheemse visfauna van Nieuw-Zeeland. De belangrijkste oorzaken van deze achteruitgang zijn predatie en concurrentie van beekforel, zowel om voedselbronnen als om habitat. Kortom, de introductie van de beekforel was een ramp voor de inheemse vissen en die zijn er nauwelijks meer.
Zo heeft de introductie van de Japanse Oester geleid tot een enorme uitbreiding daarvan en wordt de native platte oester overal verdrongen.
  zaterdag 12 november 2022 @ 13:43:22 #92
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206649999
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2022 12:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.

Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 november 2022 @ 16:14:50 #93
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206661525
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2022 13:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?
  zondag 13 november 2022 @ 17:42:32 #94
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206662473
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 16:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...
Het feit dat die oesters niet vruchtbaar zijn is in feite gewoon een correctie van de natuur.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 14 november 2022 @ 15:40:41 #95
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206673933
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2022 17:42 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...
Het feit dat die oesters niet vruchtbaar zijn is in feite gewoon een correctie van de natuur.
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalm
pi_206674016
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2022 15:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalm
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
  maandag 14 november 2022 @ 20:39:12 #97
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206678037
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Maar die kweekzalm is wel bio ... :D
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 14 november 2022 @ 20:47:24 #98
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_206678172
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Alleen als Kippen ontsnappen uit de stal, zijn ze niet schadelijk voor de biotoop, en ontsnapte kweekzalmen verdringen wel de inheemse zalmpopulatie.
pi_206707461
quote:
3s.gif Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zien
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206707612
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2022 12:50 schreef golfer het volgende:

[..]
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zien
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')