Nuanceringquote:Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerdequote:Op vrijdag 25 november 2022 09:20 schreef Isabeau het volgende:
Wat weet je ook altijd fijn veel, JanLeuke details!
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bijquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
Ben blij dat het gewaardeerd wordtquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.quote:Op vrijdag 25 november 2022 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijnquote:Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver.
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerktquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOLquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komenquote:Op vrijdag 25 november 2022 16:45 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
surequote:Op zaterdag 26 november 2022 12:46 schreef 111210 het volgende:
[..]
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.quote:Op zaterdag 26 november 2022 12:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is.quote:Op zondag 27 november 2022 23:03 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..quote:Op maandag 28 november 2022 09:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet geldenquote:Op zondag 11 december 2022 19:53 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitterquote:Op donderdag 15 december 2022 14:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.
De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
Bij de turk ookquote:Op donderdag 15 december 2022 14:04 schreef derLudolf het volgende:
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |