Auchquote:Op woensdag 18 mei 2022 18:46 schreef mascara-klodder het volgende:
Vandaag was een stomme dag want stuitje gebrokendus welverdiend dit
![]()
[ link | afbeelding ]
Advocaatquote:Op donderdag 19 mei 2022 19:49 schreef sigme het volgende:
Asperges vooraf, die zaten (alweeeeeeeeer in het groentepakket, dus vandaag vers geoogst & geleverd & opgegeten)
Daarna
[ afbeelding ]
Biefstuk van de haas met rrrrroomchampignonsaus en patat frites. En amora-mayonaise.
[ afbeelding ]
Toe kwark met (bevroren) blauwe bessen en Duitse advocaat
Allebei heerlijk!quote:Op donderdag 19 mei 2022 19:49 schreef sigme het volgende:
Asperges vooraf, die zaten (alweeeeeeeeer in het groentepakket, dus vandaag vers geoogst & geleverd & opgegeten)
Daarna
[ afbeelding ]
Biefstuk van de haas met rrrrroomchampignonsaus en patat frites. En amora-mayonaise.
[ afbeelding ]
Toe kwark met (bevroren) blauwe bessen en Duitse advocaat
Paella van jouw vriend is volgens mij de echte, maar die gemengde van jou lijkt mij ook superlekker.quote:Op donderdag 19 mei 2022 21:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had net als toetje de helft van 2 gebakjes
Daarvoor in de avond:
[ link | afbeelding ]
Oude schapenkaas met kruidenolie en ibericoham
[ link | afbeelding ]
Paëlla van vriend (Valenciana)
[ link | afbeelding ]
Paëlla van mij (Mixta)
Die is oa met konijn 🐰quote:Op donderdag 19 mei 2022 22:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Paella van jouw vriend is volgens mij de echte, maar die gemengde van jou lijkt mij ook superlekker.
De Kip praat Duits denk ik...quote:Op donderdag 19 mei 2022 20:22 schreef Blues het volgende:
[..]
Advocaat
Wat is het verschil tussen Duits en 'gewoon' ?
Thanks!!!quote:Op vrijdag 20 mei 2022 00:11 schreef Prego het volgende:
@:mascara-klodder beterschap![]()
@:FANN leuk je weer te zien hier
quote:Op vrijdag 20 mei 2022 00:01 schreef FANN het volgende:
[..]
De Kip praat Duits denk ik...![]()
Duits: kikerik
De wekkertoon van een haan kan op verschillende manieren worden nagedaan, hier is onze Nederlandse poging: kukeleku! Mocht u zich ooit hebben afgevraagd hoe dit in andere talen klinkt... alstublieft:
Chinees: gue-gue ou gou-gou
Deens: kykliky
Fins: kukkokeikuu
Frans: cocorico
Duits: kikeriki
Engels: Cock-a-doodle-doo
Grieks: kikiriki
Hebreeuws: coucouricou
Keltisch: cuc-a-dudal-du
Italiaans: chicchirichi
Japans: kou-kou-kou-kou
Lets: kikerigī
Litouws: kakarieku
Nepalees: kukhurā-ēka-kērakāra-ḍū
Noors: kukkeliky
Pools: kukuryky
Portugees: cocorococo
Roemeens: cucurigu
Russisch: kou-ka-re-kou
Servo-Kroatisch: kukuriky
Spaans: quiquiriqui
Zweeds: kuckeliku
https://www.omlet.nl/guid(...)en/kippentaal_leren/
In Valencia gebruiken ze kip en konijn. Hier was het alleen kip.quote:Op donderdag 19 mei 2022 22:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Paella van jouw vriend is volgens mij de echte, maar die gemengde van jou lijkt mij ook superlekker.
Jullie eten tussen de middag warm?quote:Op vrijdag 20 mei 2022 16:11 schreef sigme het volgende:
Ik had een lading wilde spinazie in m'n groentepakket, en lenteui, en de meeste andere ingrediënten voor spanakopita had ik wel in huis.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed gelukt, al zeg ik het zelf
[ afbeelding ]
Toe was mascapone, slagroom en zweedse haverkoekjes.
En toe-toe nog een handvol verse eigen aardbeien
Ja, ongeveer. We proberen eigenlijk altijd voor 5u te eten, en op werkdagen van liefste, zoals vandaag, eten we vaak rond 3u.quote:
quote:Op vrijdag 20 mei 2022 16:11 schreef sigme het volgende:
Ik had een lading wilde spinazie in m'n groentepakket, en lenteui, en de meeste andere ingrediënten voor spanakopita had ik wel in huis.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed gelukt, al zeg ik het zelf
[ afbeelding ]
Toe was mascapone, slagroom en zweedse haverkoekjes.
En toe-toe nog een handvol verse eigen aardbeien
quote:Op vrijdag 20 mei 2022 17:20 schreef marc0871 het volgende:
Ik heb nog wat rijst over van gisteren.
Ik denk weer aan nasi, maar dit keer met gebakken kipblokjes, zeg maar satè zonder stokjes, in een pittige, zoetzure saus.
Zure zult?quote:Op zondag 22 mei 2022 19:56 schreef Näsenbar het volgende:
Wat toastjes met zult bij de borrel in het zonnetje met de buren.
Ja, gewoon die bij de AH in de koeling staat.quote:Op zondag 22 mei 2022 20:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zure zult?
Ik had vanavond spicy miso ramen met char siu en takoyaki
Nee dat is geen "oorlogstaart".quote:Op zondag 22 mei 2022 20:36 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Nee?
https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/paptaart-uit-groede
Ik ben inmiddels de status van zelfmedelijden voorbij.quote:Op donderdag 19 mei 2022 20:01 schreef sigme het volgende:
[..]
* sigme leest terug
Au! auauau! Hoe is het nu?
Goed dat je zonder pijnstillers kunt. Hopelijk zakt de pijn snel weg.quote:Op zondag 22 mei 2022 21:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik ben inmiddels de status van zelfmedelijden voorbij.
Het doet nog steeds pijn hoor. Dag 2 nu zonder pijnstillers.
Mijn eetlust is nog niet hoe het zou moeten zijn.
Ik heb eens een keer aspergesoep, verse, bij de groenteboer gekocht, maar daar zat heel veel suiker in. Hoort dat zo?quote:Op maandag 23 mei 2022 15:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Huh nee?quote:Op maandag 23 mei 2022 15:45 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb eens een keer aspergesoep, verse, bij de groenteboer gekocht, maar daar zat heel veel suiker in. Hoort dat zo?
Precies! Ik vraag me af waarom altijd overal suiker in moet. Dat maken we als consument zelf wel uit. Als iemand van zoete soep houdt dan gooit hij er maar zelf suiker in. Koffie wordt ook verkocht zonder suiker tenslotte.quote:Op maandag 23 mei 2022 15:46 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Huh nee?
geen toegevoegde suiker iig. tenminste ik doe het nooit en mis het niet.
vind dat bij tomaten soep altijd zo bizar.. zoet..quote:Op maandag 23 mei 2022 15:58 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Precies! Ik vraag me af waarom altijd overal suiker in moet. Dat maken we als consument zelf wel uit. Als iemand van zoete soep houdt dan gooit hij er maar zelf suiker in. Koffie wordt ook verkocht zonder suiker tenslotte.
Ja snap ik ook niet. Blijkbaar willen Nederlanders veel zoet. Iets anders kan ik niet bedenken. Die supermarktsoepen zitten altijd vol met suiker en zout. Iets wat de klant niet meer wil. De oplossing is zoooooooo simpel. Geen suiker en zout meer erin doen. Dit is kleuterwetenschap. Als een klant suiker of zout in zijn gerecht wil, dan doet hij dat toch lekker zelf?quote:Op maandag 23 mei 2022 16:01 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
vind dat bij tomaten soep altijd zo bizar.. zoet..
Aan boord veel koks gehad die soep kookten op basis van tomatensap. Man man man zoete meuk.
Dan doe je dat zelf. Een ei krijg je ook zonder zout.quote:Op maandag 23 mei 2022 16:07 schreef FranticDJ het volgende:
Beetje zout heb je wel nodig voor de smaak hoor
Ik maak regelmatig bv runderbouillon die zo umami smaakt dat je zou zweren dat er wat zout in zit.quote:Op maandag 23 mei 2022 16:07 schreef FranticDJ het volgende:
Beetje zout heb je wel nodig voor de smaak hoor
Uit de oven..quote:Op maandag 23 mei 2022 13:10 schreef golfer het volgende:
Vanavond: ouderwetse Mac and Cheese volgens dit recept.![]()
Toevoeging: nog wat uitgebakken spekjes er doorheen gedaan.
En een frisse salade erbij.
Water loopt me in de mondquote:Op maandag 23 mei 2022 15:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:22 schreef golfer het volgende:
Gegrilde witte asperges, gebakken krielaardappeltjes, beenham en een botersaus.
Van de schillen en kontjes van de asperges maak ik een romige aspergesoep.
Tegenvaller als hij wél blijkt te kokenquote:Op dinsdag 24 mei 2022 15:55 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond worden het waarschijnlijk een paar bakjes van het chin. ind. spec. rest. en/of sushi.
Ik ga in ieder geval niets zelf koken want mijn meneer zou ervoor zorgen, dus dan weet ik het wel![]()
Zin an!
Jamjamjamquote:
Ik had geluk! Lekkere pekingeend met champignons en cha sieuw gegeten, met mihoen en veel groentequote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Tegenvaller als hij wél blijkt te koken
Mn favorietjes van de Hollandse Chineesquote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:21 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ik had geluk! Lekkere pekingeend met champignons en cha sieuw gegeten, met mihoen en veel groente
tuurlijk, goede runder, kip of groentebouillon, roerbakgroenten erin en kort garen. Puike groentensoep.quote:
Lekker dat je daar bent!quote:Op woensdag 25 mei 2022 16:27 schreef anndb het volgende:
Lunch gezien we in de bologna regio zitten voor mij tagliatelle ragu bolognese en voor de vrouw kip in balsamico op spinazie en een krokante ei dooier.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow! Ziet er heerlijk uit! Hadden jullie warme borden?quote:Op woensdag 25 mei 2022 16:27 schreef anndb het volgende:
Lunch gezien we in de bologna regio zitten voor mij tagliatelle ragu bolognese en voor de vrouw kip in balsamico op spinazie en een krokante ei dooier.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgens mij wel maar met 29 graden warm of niet warm - het eten koelde niet zo snel afquote:Op woensdag 25 mei 2022 17:11 schreef maily het volgende:
[..]
Wow! Ziet er heerlijk uit! Hadden jullie warme borden?
Jouw vlees in truffel wil ik!quote:Op woensdag 25 mei 2022 20:30 schreef anndb het volgende:
Avondeten bij Nonna Rosa dus. Erg smakelijk! Hele simpele en pure kaart maar alles huisgemaakt en van de hoogste kwaliteit. Vooraf een plankje met lokale vlees specialiteiten, vers en zeer dun gesneden. Samen met een hele vloeibare kaas, wat zuur en een heerlijke tomaat uien dip (warm) met een soort sja brood wat geen brood is maar geen idee hoe het heet. Vers en warm ook! Daarna voor mijn vrouw tagliata en voor mij een schnitzel van kalf (super kwaliteit vlees weer) met ham en saus en verse truffel. Creme catalane en koffie na.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die mevrouw links vooraan heeft wel veel geproefd.quote:
Wat een sneue opmerking weerquote:Op vrijdag 27 mei 2022 16:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Die mevrouw links vooraan heeft wel veel geproefd.
Leuk! Wilde daar gisteren heen gaan maar het leek me (te) druk en kleinschalig.quote:
Heerlijk! Vroeger haalden mijn ouders stukken bij de boer. Daar zitten veel koppen bij en hele dikke asperges, die vond ik eigenlijk lekkerder dan de gewone maat. Sowieso super vers.quote:Op vrijdag 27 mei 2022 17:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Asperges, nieuwe aardappels, hollandaise.
Heb ook 3 kilo asperges gekocht voor soep, dikke maar holle asperges, 3 Kilo voor 5 Euro.
Wordt goddelijk, een soep met heel veel asperge er in.
Wij gingen vroeg in de middag, dan valt de drukte mee en kan je nog aan een tafeltje zitten. Er is voldoende keus met iets van 50 keukens, maar er zat geen Koreaanse bijquote:Op vrijdag 27 mei 2022 16:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Leuk! Wilde daar gisteren heen gaan maar het leek me (te) druk en kleinschalig.
Hoop dat het wel heel leuk is. Laat je weten wat je hebt gegeten?
Ik eet vanavond gepofte aardappel, salade en een varkenslapje met mosterdsaus.
50 Keukens is zeker prima. Lekker w at je had.quote:Op zaterdag 28 mei 2022 05:08 schreef Karzai het volgende:
[..]
Wij gingen vroeg in de middag, dan valt de drukte mee en kan je nog aan een tafeltje zitten. Er is voldoende keus met iets van 50 keukens, maar er zat geen Koreaanse bij
ik had Thaise viskoekjes en loempiaatjes, bordje mixed grill van de Argentijn gedeeld
vandaag
koffie
kwark, abrikozen en druiven en een ham/kaas tosti
vanmiddag een plak boluscake en een kopje thee
vanavond patat met een rundvleeskroket en een biertje
Ik krijg een beetje een beeld bij dat tentje. Hier zijn er ook twee door ik ken die dat voor elkaar zouden krijgenquote:Op zaterdag 28 mei 2022 20:06 schreef Kanaroe het volgende:
Lekker gegeten bij een tentje onderweg na een lange wandeldag.
Vooraf gamba's in romige knoflooksaus (matig) en als hoofdgerecht een pannetje met rokerige biefstuk, ham en champignons in een romig pepersausje. Frietjes met schil en gegrilde groenten (courgette, wortel, pastinaak en paprika) erbij. Erg lekker!
Als drankje vooraf bestelde ik een gin-tonic met citroen en kreeg een glas met aardbeien en muntblaadjes met daarop de drank èn de citroen.
Aardbeien en munt! Niet lekker als je een lekkere bittere gin-tonic verwacht. Wees gewaarschuwd!
Die aardbeien-munt-toestand bedoel je? Hip gedoe noem ik dat.quote:Op zaterdag 28 mei 2022 21:35 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik krijg een beetje een beeld bij dat tentje. Hier zijn er ook twee door ik ken die dat voor elkaar zouden krijgen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Toe superverse want zojuist geplukte aardbeien met mascarponeik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
Ik had het teruggestuurdquote:Op zaterdag 28 mei 2022 20:06 schreef Kanaroe het volgende:
Lekker gegeten bij een tentje onderweg na een lange wandeldag.
Vooraf gamba's in romige knoflooksaus (matig) en als hoofdgerecht een pannetje met rokerige biefstuk, ham en champignons in een romig pepersausje. Frietjes met schil en gegrilde groenten (courgette, wortel, pastinaak en paprika) erbij. Erg lekker!
Als drankje vooraf bestelde ik een gin-tonic met citroen en kreeg een glas met aardbeien en muntblaadjes met daarop de drank èn de citroen.
Aardbeien en munt! Niet lekker als je een lekkere bittere gin-tonic verwacht. Wees gewaarschuwd!
Dat mocht ook, de ober zag mijn verbaasde/semi-verontwaardigde gezicht toen ie het bracht. Mja, toch maar genuttigd.quote:
Wat voor merk worstjes had je en vind je ze lekker? Ben benieuwd of vega worstjes lekker zijn.quote:Op zondag 29 mei 2022 19:09 schreef stavromulabeta het volgende:
Gebakken romainesla met dressing en croutons. En zuurkool met vega-worstjes.
Van Future Farms. Ik vond ze goed te doen maar niet echt een vervanger van echte worst. Eerlijk gezegd vind ik de vega-worsten van de Lidl lekkerder, alhoewel die puur op zichzelf ook niet echt naar worst smaken.quote:Op zondag 29 mei 2022 21:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat voor merk worstjes had je en vind je ze lekker? Ben benieuwd of vega worstjes lekker zijn.
De vega rookworst van Unox vond ik (toen ie net uitkwam) echt verschrikkelijkDus heb worst niet meer vega aangedurfd sindsdien.
Lekker lasagne!quote:Op maandag 30 mei 2022 16:33 schreef foodlover het volgende:
Straks lasagne met gehakt, ui, wat broccoli, tomatensaus, bechamelsaus en mozzarella.
Voor meneer wat pasta (spirelli) met tomatensaus en gehakt want die lust geen lasagne.
Dan moet meneer er maar aan wennen!quote:Op maandag 30 mei 2022 16:33 schreef foodlover het volgende:
Straks lasagne met gehakt, ui, wat broccoli, tomatensaus, bechamelsaus en mozzarella.
Voor meneer wat pasta (spirelli) met tomatensaus en gehakt want die lust geen lasagne.
Ik gruwel juist van pasta maar lasagne smul ik juist vanquote:Op maandag 30 mei 2022 16:38 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker lasagne!
Heb er hier ook 1 die dat niet lust, maar wel 'gewone' pasta.
Gek is dat...zal de bechamel wel zijn of zo.
OT: ik maak straks (ook) pasta; fusilli met sperziebonen en ansjovis-chilipeperboter. Lekker en simpel.
Vreemd! Lasagne is ook pasta, denk ik altijd maar.quote:Op maandag 30 mei 2022 17:06 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik gruwel juist van pasta maar lasagne smul ik juist van
Vnv biefstukje, zoete aardappelfriet en salade
De lucht van pasta ga ik echt van kokken. Bij lasagne ruik je de pasta niet en proeft het op de 1 of andere manier ook niet naar gekookte pasta.quote:Op maandag 30 mei 2022 17:07 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Vreemd! Lasagne is ook pasta, denk ik altijd maar.
Ah, op die manier. Ik snap wat je bedoelt.quote:Op maandag 30 mei 2022 17:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De lucht van pasta ga ik echt van kokken. Bij lasagne ruik je de pasta niet en proeft het op de 1 of andere manier ook niet naar gekookte pasta.
Ziet er erg lekker uit!quote:Op maandag 30 mei 2022 18:29 schreef Karzai het volgende:
Vandaag nog een keer, moest de karbonades nog even laten pruttelen in de braadpan met azijn en tomatenpuree om tot pulled pork te komen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een onrijpe avocadoquote:Op maandag 30 mei 2022 19:35 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit!
Wat zit er voor lichtgroens in dat bakje bij de creme fraiche/(zure) room op de 2de foto?
Avocadoquote:Op maandag 30 mei 2022 19:35 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit!
Wat zit er voor lichtgroens in dat bakje bij de creme fraiche/(zure) room op de 2de foto?
Lekker! Heb je ook een link naar het filmpje?quote:Op maandag 30 mei 2022 18:47 schreef marc0871 het volgende:
Geen inspiratie.
Ik bak maar wat pannenkoeken.
Foto uit mijn filmpje
[ afbeelding ]
Natuurlijkquote:Op dinsdag 31 mei 2022 06:07 schreef Baconator het volgende:
[..]
Lekker! Heb je ook een link naar het filmpje?
De plannen werden gewijzigdquote:Op maandag 30 mei 2022 16:33 schreef foodlover het volgende:
Straks lasagne met gehakt, ui, wat broccoli, tomatensaus, bechamelsaus en mozzarella.
Voor meneer wat pasta (spirelli) met tomatensaus en gehakt want die lust geen lasagne.
Heb ik 2 weken terug geproefd. Smaakt prima. Natuurlijk idd weinig met bibimbap te maken maar kun je ook niet verwachten.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 13:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond een probeersel met een verspakket van de Albert Heijn.
Hun versie van Bibimbap.
Heeft natuurlijk niet veel te maken met echte Koreaanse bibimbap, maar is wel leuk om een keertje te proberen.
Het vlees met de sesam-chili olie erover was 't lekkerst. Rest oké, niet bijzonder.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 13:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond een probeersel met een verspakket van de Albert Heijn.
Hun versie van Bibimbap.
Heeft natuurlijk niet veel te maken met echte Koreaanse bibimbap, maar is wel leuk om een keertje te proberen.
Zonde he. Bij Koreaan krijg je het in een hete stenen kom (met rauw eidooier en peperpasta) en dan lekker roeren tot ei gebakken is en rijst een korstje heeftquote:Op dinsdag 31 mei 2022 18:30 schreef Blues het volgende:
[..]
Het vlees met de sesam-chili olie erover was 't lekkerst. Rest oké, niet bijzonder.
[ afbeelding ]
Ik haat Oreo maar ziet er goed uitquote:Op dinsdag 31 mei 2022 19:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zonde he. Bij Koreaan krijg je het in een hete stenen kom (met rauw eidooier en peperpasta) en dan lekker roeren tot ei gebakken is en rijst een korstje heeft![]()
Mijn eten was geslaagd. Foto doet het wellicht geen eer aan maar goed
[ link | afbeelding ]
Toe hadden we Oreo ijs met amarenekersen en slagroom.
De lasagne staat in de oven. Kleine aanpassing voor meneer. Ik maak voor hem -op verzoek- spaghetti Aglio olio peperoncino. Erbij wat komkommersla en rood wijntje. Zin in!quote:Op dinsdag 31 mei 2022 15:40 schreef foodlover het volgende:
[..]
De plannen werden gewijzigd![]()
Het werden frietjes met bitterballen![]()
De pasta en lasagne schuift door.
Misschien vandaag, anders morgen.
Ff onthouden dit, klinkt goed.quote:Op woensdag 1 juni 2022 14:31 schreef Kerftminister het volgende:
Begin de laatste tijd helemaal fan te worden van het zelf vijzelen van kruiden, in het specifiek Sichuan five spice. Dus in een pannetje even kort Sichuan peperkorrels, een kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en venkelzaad roosteren. Daarna de vijzel in en tot een poeder stampen. Dit is extreem veelzijdig en geeft zo extreem veel smaak.
Gisteren met fishballs, aspergebroccoli, oesterzwam en noodles gewokt, grote kans dat ik vandaag weer iets soortgelijks doe.
Zo leer ik het eindelijk ook eens een keer. Pannekoeken, je maakt je er altijd populair mee bij gasteters.quote:
Die mama van jou kan koken!quote:Op dinsdag 31 mei 2022 17:15 schreef Karzai het volgende:
Bakje eten gekregen van di mama, stoofvlees met rijst en erwtjes
[ afbeelding ]
Dat ziet er wel erg lekker uit.quote:Op dinsdag 31 mei 2022 18:30 schreef Blues het volgende:
[..]
Het vlees met de sesam-chili olie erover was 't lekkerst. Rest oké, niet bijzonder.
[ afbeelding ]
Blijkbaar kan je dat over de hele wereld vinden.quote:Op woensdag 1 juni 2022 19:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Die mama van jou kan koken!
Heb je caribische roots? Daar kennen ze namelijk een gerecht van een mengsel van rijst met bonen.
Succesquote:Op woensdag 1 juni 2022 19:18 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Zo leer ik het eindelijk ook eens een keer. Pannekoeken, je maakt je er altijd populair mee bij gasteters.
Nu de coronatijd zo'n beetje voorbij is, kan ik weer gaan koken voor anderen. Het begon wel eenzaam te worden allemaal. En een pannekoekje, dat gaat er altijd in, laten we wel wezen.quote:
Altijd met de tweede beginnen he!quote:Op woensdag 1 juni 2022 21:20 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nu de coronatijd zo'n beetje voorbij is, kan ik weer gaan koken voor anderen. Het begon wel eenzaam te worden allemaal. En een pannekoekje, dat gaat er altijd in, laten we wel wezen.
quote:Op donderdag 2 juni 2022 19:22 schreef marc0871 het volgende:
Er staat weer een pan gulyas te pruttelen
[ afbeelding ]
Ik heb er Turks brood voor bij gekocht
nee dit is gewoon een hollands hapjequote:Op woensdag 1 juni 2022 19:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Die mama van jou kan koken!
Heb je caribische roots? Daar kennen ze namelijk een gerecht van een mengsel van rijst met bonen.
Wat een werk!quote:Op vrijdag 3 juni 2022 19:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Met z'n 2 alles opgegeten
700g aardappelen, 750g ham, 1,5kg asperges.
En toetje was ook fijn (geen foto).
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Is dat niet zo'n Griekse spinazie-taart? (Staat nog op mijn bucket-list)quote:Op vrijdag 3 juni 2022 18:15 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Een spanakopita-variant; snijbiet en blauwe kaas tomaatjes.
Toe was vanillekwark met verse aardbeien en wat mascarpone
Kloptquote:Op vrijdag 3 juni 2022 19:46 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Is dat niet zo'n Griekse spinazie-taart? (Staat nog op mijn bucket-list)
Jemig, waar laten jullie dat allemaalquote:Op vrijdag 3 juni 2022 19:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Met z'n 2 alles opgegeten
700g aardappelen, 750g ham, 1,5kg asperges.
En toetje was ook fijn (geen foto).
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik snap wel dat je bij mij zegt soms wat is dat weinig eten als ik dit zo zie ja haha.quote:Op vrijdag 3 juni 2022 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Als eten lekker is (bijna altijd) kan ik veel op, grote eter
Mokkakoffie en petit four
[ link | afbeelding ]
Haha jaquote:Op zaterdag 4 juni 2022 07:37 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik snap wel dat je bij mij zegt soms wat is dat weinig eten als ik dit zo zie ja haha.
Naast dat bruinbrood zal je Maasdammer ook niet makkelijk te verkrijgen zijn in España, gok ik zo?quote:Op zondag 5 juni 2022 16:02 schreef foodlover het volgende:
We zijn in ons appartement aan de kust.
Gisterenavond pizza vendetta (tomaat, Kaas, ui, olijf).
Vanochtend bij Belgisch bakkertje (in Spanje he) koffie met een koffiebroodje.
Bruin brood 🍞 meegenomen, vanmiddag broodjes gegeten met serranoham, Maasdam gatenkaas, kruidenkaas met knoflook. Is zo lekker als je dit soort brood mist!
Straks maak ik een Hollandse Indonesische variant op rendang met kipfilet. Erbij wat rijst en komkommer. Zin in!
Klinkt weer heerlijk!quote:Op zondag 5 juni 2022 16:02 schreef foodlover het volgende:
We zijn in ons appartement aan de kust.
Gisterenavond pizza vendetta (tomaat, Kaas, ui, olijf).
Vanochtend bij Belgisch bakkertje (in Spanje he) koffie met een koffiebroodje.
Bruin brood 🍞 meegenomen, vanmiddag broodjes gegeten met serranoham, Maasdam gatenkaas, kruidenkaas met knoflook. Is zo lekker als je dit soort brood mist!
Straks maak ik een Hollandse Indonesische variant op rendang met kipfilet. Erbij wat rijst en komkommer. Zin in!
Een kasteeltje, heerlijk!quote:Op zondag 5 juni 2022 17:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt weer heerlijk!
Ik vond het gebak bij de bakkertjes (en het ijs) trouwens best tegenvallen in Spanje. Niet beter (vooral gebak) en wel duurder dan in NL.
Over gebak gesproken; vanmiddag weer genoten van een kasteeltje![]()
Ik zou eerder denken dat je in Zeeland aan de kust zit dan in Spanjequote:Op zondag 5 juni 2022 16:02 schreef foodlover het volgende:
We zijn in ons appartement aan de kust.
Gisterenavond pizza vendetta (tomaat, Kaas, ui, olijf).
Vanochtend bij Belgisch bakkertje (in Spanje he) koffie met een koffiebroodje.
Bruin brood 🍞 meegenomen, vanmiddag broodjes gegeten met serranoham, Maasdam gatenkaas, kruidenkaas met knoflook. Is zo lekker als je dit soort brood mist!
Straks maak ik een Hollandse Indonesische variant op rendang met kipfilet. Erbij wat rijst en komkommer. Zin in!
Haha moet je aan wennen dus misschien vond ze het nog niet zo.quote:Op zondag 5 juni 2022 18:03 schreef foodlover het volgende:
[..]
Een kasteeltje, heerlijk!
Gebak van de Spaanse bakker vind ik niet lekker hier. Ze gebruiken ook niet de slagroom zoals in NL terwijl die wel gewoon in de supermarkten te koop is.
Koekjes zijn wel lekker (lokaal hier veel amandelen dus dat wordt volop gebruikt)
En dan is zo'n koffiebroodje van Belgische bakker echt heerlijk.
Ik moet dan ook lachen wanneer een rijke Madrileense op het terras aan de Belgische uitbaatster decadent vraagt om "tostado con semillas" want gewone witte tostado is voor het plebs he,en dan een echte goeie bruine boterham met zaden getoast krijgt. Die Madrileense madam wist niet wat ze zag.
Geen piccalilly?quote:Op zondag 5 juni 2022 20:27 schreef maily het volgende:
Wederom kliekjes; paar blokjes aardappel, pijnboompitjes, quorn-gehakt, shii-take en veeeeeeel spinazie.
Beetje geraspte kaas erdoor
Ohhhhhh pekingeend, die staat hier morgen op het programmaquote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Had net een magnum almond remix. Aanrader, lekker amandel ijs.
Vanavond afhaalchinees;
Pekingeend, cha siu en mihoen.
Die haal ik hier weleens bij de Poolse supermarkt. Lekker manquote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb hier 6 mensen die een 2500 prijzen voor een tombola aan het voorbereiden zijn. Net zelfgemaakte bitterballen geserveerd en nu Currywurst (gegrilde gerookte Krakauer en een zelfgemaakte Currysoße
Polen kunnen idd heel goed worsten maken. Voor de mensen die het niet kennen, een Krakauer is een soort grove braadworst die 80% Varkensvlees en 20% Rundvlees bevat, Pekelzout, peper en knoflook en dan lang koud gerookt worden.quote:Op maandag 6 juni 2022 17:02 schreef Molo het volgende:
[..]
Die haal ik hier weleens bij de Poolse supermarkt. Lekker man
Met zo'n knapperig korstje, jam!quote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb hier 6 mensen die een 2500 prijzen voor een tombola aan het voorbereiden zijn. Net zelfgemaakte bitterballen geserveerd en nu Currywurst (gegrilde gerookte Krakauer en een zelfgemaakte Currysoße
Inderdaad. Heerlijk, altijd lekker eten. Life is good and food is lifequote:Op maandag 6 juni 2022 17:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Ohhhhhh pekingeend, die staat hier morgen op het programma![]()
Vanavond restjes. Empanadas, BBQ vlees leftovers, paprika, en toast met tomatendip. Life is good
Bitches?quote:Op maandag 6 juni 2022 19:33 schreef christmastsunami het volgende:
Ik heb een grote pan pastasaus gemaakt, uit mijn hoofd, zonder op een recept te kijken.
In een pan, groentebouillon blokje, kopje water
2 blikken tomaten stukjes, 2 kleine blikjes tom puree
6 tenen knoflook, klein gesneden, 2 rode ui
1 klein gesneden rode paprika, een prei, een courgette, pondje waspeen in stukkies
2 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum
4 laurierblad,zwarte peper
plakjes groene olijf en wat reepjes zongedroogde tomaat er doorheen
gedroogde runder peperworst heel klein gehakt en door runder gehakt gedaan,
gehakt gemixed met de gedroogde worst bruin geruld in arachide olie
250gram champions en stukjes courgette en paprika en dunne stukjes wortel en reepjes sjalot, kort als laatst mee gebakken door het gehakt mengsel , maar nog aldente
alles even 10 minuten laten meegaren in 1 pan
versneld af laten koelen, zodat de groenten nog aldente blijven
Ik breek straks wat lasagne bladen en kook het zo, zodat ik stukken pasta lasagna bladen naar binnen slurp met de saus die eraan wat er aan plakt
en wat van die gedroogde poeder kaas.
Maar morgen , na een dag in de koelkast, smaakt het beter en dan ga ik er een gnochi pastij mee maken, met een knapperige kaaslaag van boter kaas en paneer.
bitches
Dat ziet er heerlijk uitquote:Op maandag 6 juni 2022 21:19 schreef golfer het volgende:
Lunch, gegrilde octopus en een salade van sinaasappel en 'carpaccio' van zeebaars:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ohhh daar hou ik zo erg van om op die manier restjes op te maken en zo dus geen voedsel te verspillenquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:28 schreef FranticDJ het volgende:
Mini quiches in elkaar gedraaid met restjes groente en restjes bladerdeeg.
quote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ohhh daar hou ik zo erg van om op die manier restjes op te maken en zo dus geen voedsel te verspillen
Eetsmakelijk!
Ohhh sterktequote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Ik had met name vanwege Jeroen een duim omhoog gekliktquote:Op dinsdag 7 juni 2022 18:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Oke, Jeroen was niet de bedoeling, deze wel
[ link | afbeelding ]
Dankje, komt goed. En jij, is de stuit al geheeld?quote:
Sterkte en beterschap, ik had ook een diepvries pizzaquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Bedankt, komt goed.quote:Op dinsdag 7 juni 2022 19:41 schreef Karzai het volgende:
[..]
Sterkte en beterschap, ik had ook een diepvries pizza
[ afbeelding ]
Sterkte met je hand, irritant want gebruik je constantquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Ja hoorquote:Op dinsdag 7 juni 2022 20:35 schreef Molo het volgende:
Was de Chinees verdulleme ziek![]()
![]()
![]()
Dus geen pekingeend gegeten. Toen maar witlofschoteltje gemaakt, ook lekker, maar geen pekingeend
Dank, gelukkig is het mijn rechterhand en ben ik een linkshandige. Komt goed!quote:Op dinsdag 7 juni 2022 21:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sterkte met je hand, irritant want gebruik je constant
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |