Klinkt weer heerlijk!quote:Op zondag 5 juni 2022 16:02 schreef foodlover het volgende:
We zijn in ons appartement aan de kust.
Gisterenavond pizza vendetta (tomaat, Kaas, ui, olijf).
Vanochtend bij Belgisch bakkertje (in Spanje he) koffie met een koffiebroodje.
Bruin brood 🍞 meegenomen, vanmiddag broodjes gegeten met serranoham, Maasdam gatenkaas, kruidenkaas met knoflook. Is zo lekker als je dit soort brood mist!
Straks maak ik een Hollandse Indonesische variant op rendang met kipfilet. Erbij wat rijst en komkommer. Zin in!
Een kasteeltje, heerlijk!quote:Op zondag 5 juni 2022 17:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt weer heerlijk!
Ik vond het gebak bij de bakkertjes (en het ijs) trouwens best tegenvallen in Spanje. Niet beter (vooral gebak) en wel duurder dan in NL.
Over gebak gesproken; vanmiddag weer genoten van een kasteeltje![]()
Ik zou eerder denken dat je in Zeeland aan de kust zit dan in Spanjequote:Op zondag 5 juni 2022 16:02 schreef foodlover het volgende:
We zijn in ons appartement aan de kust.
Gisterenavond pizza vendetta (tomaat, Kaas, ui, olijf).
Vanochtend bij Belgisch bakkertje (in Spanje he) koffie met een koffiebroodje.
Bruin brood 🍞 meegenomen, vanmiddag broodjes gegeten met serranoham, Maasdam gatenkaas, kruidenkaas met knoflook. Is zo lekker als je dit soort brood mist!
Straks maak ik een Hollandse Indonesische variant op rendang met kipfilet. Erbij wat rijst en komkommer. Zin in!
Haha moet je aan wennen dus misschien vond ze het nog niet zo.quote:Op zondag 5 juni 2022 18:03 schreef foodlover het volgende:
[..]
Een kasteeltje, heerlijk!
Gebak van de Spaanse bakker vind ik niet lekker hier. Ze gebruiken ook niet de slagroom zoals in NL terwijl die wel gewoon in de supermarkten te koop is.
Koekjes zijn wel lekker (lokaal hier veel amandelen dus dat wordt volop gebruikt)
En dan is zo'n koffiebroodje van Belgische bakker echt heerlijk.
Ik moet dan ook lachen wanneer een rijke Madrileense op het terras aan de Belgische uitbaatster decadent vraagt om "tostado con semillas" want gewone witte tostado is voor het plebs he,en dan een echte goeie bruine boterham met zaden getoast krijgt. Die Madrileense madam wist niet wat ze zag.
Geen piccalilly?quote:Op zondag 5 juni 2022 20:27 schreef maily het volgende:
Wederom kliekjes; paar blokjes aardappel, pijnboompitjes, quorn-gehakt, shii-take en veeeeeeel spinazie.
Beetje geraspte kaas erdoor
Ohhhhhh pekingeend, die staat hier morgen op het programmaquote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Had net een magnum almond remix. Aanrader, lekker amandel ijs.
Vanavond afhaalchinees;
Pekingeend, cha siu en mihoen.
Die haal ik hier weleens bij de Poolse supermarkt. Lekker manquote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb hier 6 mensen die een 2500 prijzen voor een tombola aan het voorbereiden zijn. Net zelfgemaakte bitterballen geserveerd en nu Currywurst (gegrilde gerookte Krakauer en een zelfgemaakte Currysoße
Polen kunnen idd heel goed worsten maken. Voor de mensen die het niet kennen, een Krakauer is een soort grove braadworst die 80% Varkensvlees en 20% Rundvlees bevat, Pekelzout, peper en knoflook en dan lang koud gerookt worden.quote:Op maandag 6 juni 2022 17:02 schreef Molo het volgende:
[..]
Die haal ik hier weleens bij de Poolse supermarkt. Lekker man
Met zo'n knapperig korstje, jam!quote:Op maandag 6 juni 2022 16:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb hier 6 mensen die een 2500 prijzen voor een tombola aan het voorbereiden zijn. Net zelfgemaakte bitterballen geserveerd en nu Currywurst (gegrilde gerookte Krakauer en een zelfgemaakte Currysoße
Inderdaad. Heerlijk, altijd lekker eten. Life is good and food is lifequote:Op maandag 6 juni 2022 17:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Ohhhhhh pekingeend, die staat hier morgen op het programma![]()
Vanavond restjes. Empanadas, BBQ vlees leftovers, paprika, en toast met tomatendip. Life is good
Bitches?quote:Op maandag 6 juni 2022 19:33 schreef christmastsunami het volgende:
Ik heb een grote pan pastasaus gemaakt, uit mijn hoofd, zonder op een recept te kijken.
In een pan, groentebouillon blokje, kopje water
2 blikken tomaten stukjes, 2 kleine blikjes tom puree
6 tenen knoflook, klein gesneden, 2 rode ui
1 klein gesneden rode paprika, een prei, een courgette, pondje waspeen in stukkies
2 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum
4 laurierblad,zwarte peper
plakjes groene olijf en wat reepjes zongedroogde tomaat er doorheen
gedroogde runder peperworst heel klein gehakt en door runder gehakt gedaan,
gehakt gemixed met de gedroogde worst bruin geruld in arachide olie
250gram champions en stukjes courgette en paprika en dunne stukjes wortel en reepjes sjalot, kort als laatst mee gebakken door het gehakt mengsel , maar nog aldente
alles even 10 minuten laten meegaren in 1 pan
versneld af laten koelen, zodat de groenten nog aldente blijven
Ik breek straks wat lasagne bladen en kook het zo, zodat ik stukken pasta lasagna bladen naar binnen slurp met de saus die eraan wat er aan plakt
en wat van die gedroogde poeder kaas.
Maar morgen , na een dag in de koelkast, smaakt het beter en dan ga ik er een gnochi pastij mee maken, met een knapperige kaaslaag van boter kaas en paneer.
bitches
Dat ziet er heerlijk uitquote:Op maandag 6 juni 2022 21:19 schreef golfer het volgende:
Lunch, gegrilde octopus en een salade van sinaasappel en 'carpaccio' van zeebaars:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ohhh daar hou ik zo erg van om op die manier restjes op te maken en zo dus geen voedsel te verspillenquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:28 schreef FranticDJ het volgende:
Mini quiches in elkaar gedraaid met restjes groente en restjes bladerdeeg.
quote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ohhh daar hou ik zo erg van om op die manier restjes op te maken en zo dus geen voedsel te verspillen
Eetsmakelijk!
Ohhh sterktequote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Ik had met name vanwege Jeroen een duim omhoog gekliktquote:Op dinsdag 7 juni 2022 18:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Oke, Jeroen was niet de bedoeling, deze wel
[ link | afbeelding ]
Dankje, komt goed. En jij, is de stuit al geheeld?quote:
Sterkte en beterschap, ik had ook een diepvries pizzaquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Bedankt, komt goed.quote:Op dinsdag 7 juni 2022 19:41 schreef Karzai het volgende:
[..]
Sterkte en beterschap, ik had ook een diepvries pizza
[ afbeelding ]
Sterkte met je hand, irritant want gebruik je constantquote:Op dinsdag 7 juni 2022 17:53 schreef Kanaroe het volgende:
Even een crisimaaltijd. Diepvriespizza's van Jumbo huismerk. Mijn disgenoten vinden dat doorgaans wel lekker, ik niet. Maar vanwege een handblessure met drukverband ben ik even niet goed in snijden, malen en zulke dingen.
Wel trek, dus komt goed!
Ja hoorquote:Op dinsdag 7 juni 2022 20:35 schreef Molo het volgende:
Was de Chinees verdulleme ziek![]()
![]()
![]()
Dus geen pekingeend gegeten. Toen maar witlofschoteltje gemaakt, ook lekker, maar geen pekingeend
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |