abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_197407187
quote:
Discussie barst los over toekomst beeld JP Coen in Hoorn: ’held’ of ’massamoordenaar’Het idee van GroenLinks in Hoorn om de discussie te heropenen over het standbeeld van VOC-gouverneur Jan Pieterszoon Coen op de Roode Steen, naar aanleiding van de wereldwijde acties tegen standbeelden van omstreden historische figuren, heeft in de stad al een stortvloed aan reacties opgeleverd. Die variëren grof gezegd van ’Blijf af van onze held en laat het beeld staan!’ tot ’Coen was een massamoordenaar en dat beeld moet per direct weg!’

De oogst van een rondje langs verschillende Facebookpagina’s levert een bonte verzameling van meningen op.

Marjolijn Stam-Nierop vindt dat het hier gaat om ’geschiedenis die bij Hoorn hoort, of iedereen het nou leuk vindt of niet. De geschiedenis kun je niet ongedaan maken door weghalen van standbeelden of veranderen van straatnamen’.

Edith van Walsum vindt ook dat we van het verleden, van de geschiedenis kunnen leren. ’Overal is onrecht in vele vormen. Laten wij het anders doen, beter. Zonder al die haat. Ook van kunst blijf je af. Anders moet je over de hele wereld vele kunstwerken in gruzelementen slaan’.

Lucienne Naber vindt daarentegen dat de geschiedenis met de goede en slechte kanten ook doorgegeven kan worden via educatie en andere middelen. ’Daarom vind ik dat dit heerschap en zijn bedenkelijke geschiedenis in het museum thuishoort en niet meer anno 2020 op het plein’.

Toelichting
Renata Gravendijk is tegen het verwijderen. ’Hij hoort nu eenmaal tot onze geschiedenis. Als man en als beeld. Op de sokkel is er nu toelichting geplaatst en dat is wat mij betreft voldoende. Het beeld verwijderen, daarmee verwijder je niet de geschiedenis maar verhul je die. Dit beeld vertelt nu het juiste verhaal.’

Marc van Dijk reageerde namens de DRP (De Realistische Partij), die met een zetel in de gemeenteraad zit: ’DRP zal ervoor strijden dat J.P. Coen, een van de prachtigste Rijksmonumenten binnen de Hoornse gemeentegrens, blijft staan waar het staat!’

Hij vindt dat GroenLinks buitenlandse problematiek naar Nederland wil ’importeren’, die hier ’in een heel ander perspectief dient te worden geplaatst’. Een poll die hij maakte op het Hoorns/Westfries discussieplatform op Facebook trok een overweldigende meerderheid voor ’Het moet blijven zoals het nu is’.

Rellen
Ook anderen betreuren dat GroenLinks de ’eeuwige discussie’ over Coen juist nu oprakelt. Benno Ellerbroek is bang voor de gevolgen. ’Waarom dit doen, in tijden waar demonstraties in rellen kunnen eindigen zo je stadje in het nieuws zetten, terwijl je een aantal jaren terug akkoord ging met de geplaatste tekst op de sokkel?’.

Robert Vinkenborg, voorman van gemeenteraadsfractie HOP, vindt dat het beeld van Coen moet blijven. Hij haalt oud-burgemeester Pierre Janssens aan, die in 2013 in het NHD liet optekenen dat het handelen van Coen moet worden gezien in het licht van begin zeventiende eeuw.

Het stichten van een handelsrijk, zoals Coen namens de VOC moest doen in de Oost, kost altijd bloed en tranen, schreef Janssens. ’De Nederlandse staat heeft met piraterij en pure machtspolitiek zijn positie lang moeten veiligstellen. Als je wil voorkomen dat iemand denkt dat dat sprookjes waren, moet je vooral het standbeeld van Coen op zijn centrale plaats laten staan’.

Vinkenborg vindt dat Coen ook veel vertelt over de negentiende eeuw, ’toen we kennelijk behoefte hadden aan dit soort helden en het beeld werd geplaatst’. Hij voorziet, als het beeld weggaat, een discussie over de monumenten van de West-Indische Compagnie in Hoorn: ’Dat waren de slavendrijvers. En daar ben ik niet trots op. Maar juist aan de hand van die monumenten kunnen we de geschiedenis vertellen’.

Glazen sokkel
Matthijs Wolff maakte in 2011 samen met Cees Franke een plan voor een glazen ’hufterproof’ constructie rond het monument. Die glazen sokkel zou in vier talen (waaronder Indonesisch) moeten worden voorzien van de beknopte geschiedenis en de evolutie van meningen hierover.

’JP Coen was geen held. JP Coen heeft voor Hoorn wel voor veel rijkdom gezorgd. Dat op zich is geen reden om iemand te vereren. Maar weet je, er is in Hoorn ook helemaal niemand meer die JP Coen eert of vereert. Het standbeeld is een cultuurhistorisch ding, dat een verhaal bij zich draagt dat verteld moet worden. Dat doe je het beste als-ie erbij is.’

Destijds ging de glazen sokkel niet door, omdat de gemeenteraad koos voor een bordje met tekst en een verwijzing via een QR-code naar een site met informatie over Coen. Wolff vindt het tijd om het plan voor de glasconstructie nogmaals serieus te bekijken. ’Kijk met een transparante blik vanuit het heden naar het verleden. Zodat we leren, in plaats van te polariseren en te pakken wat ons goeddunkt’.

Waar Cees Franke inmiddels vindt dat ’een controversiële figuur als Coen niet op ons mooiste plein in Hoorn thuishoort’, stelt Wolff dat ’het duidelijkste monument, dat de hele geschiedenis aan een ieder kan vertellen, juist niet naar een achteraf plekje moet worden verbannen’.

Foute gast
’JP weg ermee’, schrijft José Verdonk. ’Het is een eerbetoon aan een hele foute gast. Hoeft niet meer, hij heeft zijn tijd gehad. Zet het in de tuin van het museum, met een goede uitleg erbij. Ja, we danken de welvaart van Hoorn en omstreken eraan, maar dat doet niets af aan het feit dat het geen held was, maar een massamoordenaar’.

Peter de Greeuw Sr. vindt dat er iets moet gebeuren. ’Het is en blijft een moeilijk onderwerp. Hoe de uitslag ook zal zijn, er zijn altijd mensen die zich gekrenkt zullen voelen. (...) Dat de huidige weelde voor een deel te danken is aan mensen, pioniers, zoals JP Coen en Michiel de Ruyter, is niet te ontkennen. Maar om daar nu een standbeeld voor intact te houden? Als echt veel mensen daar moeite mee hebben, is het niet meer dan democratisch dat dit beeld verdwijnt. Persoonlijk ben ik niet tegen het handhaven van het beeld maar dan óf met uitgebreide, kritische, informatie over zijn goede en slechte daden óf een plek in, bijvoorbeeld, de museumtuin.’

Naomie Mamadeus vindt standbeelden geen objectieve manier om historie over te brengen, omdat die gemaakt zijn ter verering en dat bij Coen niet op zijn plaats is. ’JP staat symbool voor een bloederig slavenverleden en is daarmee een herinnering aan een vreselijke tijd’.

https://www.noordhollands(...)d-of-massamoordenaar
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:39:17 #3
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407241
ja ik ga niet hier in discussie met gebruikers op een ander forum hoor

doe dit maar niet meer
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:40:38 #4
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407256
en dat zeg ik met het grootst mogelijke respect voor eenachtdrie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197407292
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 16:40 schreef sp3c het volgende:
en dat zeg ik met het grootst mogelijke respect voor eenachtdrie
Je vergeet Dekomen, Surpator, Plzstayhome en Leprecon...
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:45:11 #6
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407350
ja die ook natuurlijk

110 procent
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 16:46:41 #7
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_197407378
Jammer dat er zo wordt geradicaliseerd op oa. reddit.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:47:02 #8
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407387
maar eenachtdrie klinkt wel echt als een lekker pittig wijffie met pronte prammetjes
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 16:47:09 #9
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_197407389
Reden genoeg om het dicht te gooien, me dunkt.

Ach, was ik maar een dictator. Dan zou het leven zoveel makkelijker zijn voor zovelen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_197407392
In plaats van een beeld dat niemand kwaad doet zou je je ook bezig kunnen houden met echte problemen.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:48:41 #11
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407415
och ... er loopt een topic op FOK!, ik zit heel de dag op FOK!

reden zat om me er druk over te maken (op FOK!)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197407530
Coen had op Java een klein gebied veroverd en met de stad Batavia de Nederlanders een steunpunt in de Indische archipel bezorgd; nu wilde hij ook buiten Java de posities van de Compagnie versterken. Met twaalf schepen vertrok hij naar Banda. Coen bleef aan de slag voor het vaderland. Onder zijn gezag leek de waarde van inheemse levens voor de Nederlanders verder te dalen.

Al sinds hun komst in de Molukken - ruim twintig jaar eerder - probeerden de Hollanders de bevolking te dwingen alle foelie en muskaatnoten uitsluitend aan de VOC te verkopen, liefst tegen een lagere prijs dan de Engelse en inheemse concurrenten boden. Natuurlijk probeerden velen de afgeperste regels te ontduiken. Dan stuurde de Compagnie haar geharnaste mannen die op de stille eilanden de plaatselijke leiders naar een executieplaats voerden en de dorpen plat brandden. Het lid van de eerste Raad van Indië, Jacques l'Hermite, was al tot het voorstel gekomen: `Mijns bedunkens hoorde men niet naar eenige vrede te trachten, voor aleer men hen geheel overwonnen heeft en met goede afspraken tot rede gebracht of gans uitgeroeid heeft... Bedwongen of gans uitgeroeid zijnde, - welke laatste wel het zekerste zou zijn, omdat dit schelmachtig gedrocht nooit zo wel in toom gehouden kan worden als men graag zou willen...' (3) Coen heeft het plan van de ontvolking aangepakt.

http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html

Walgelijk.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 16:57:11 #13
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407589
maar er is toch niemand die beweerd dat het een mooie tijd was ofzo?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197407695
quote:
quote:
Eerder hadden de mensen op Groot-Banda met het mes op de keel beloofd de hele oogst begeerde muskaatnoten voortaan aan de VOC te zullen verkopen. Aan die belofte had niet iedereen zich gehouden. Sommige inheemse boeren hadden zelfs bij Engelse zeevaarders hun muskaatnoten geruild voor kanonnen. Daarmee verschanst op de berghellingen sloegen zij, toen Coen in 1621 verscheen, de eerste landingspoging af. Bij de tweede aanval van de Nederlanders, op 10 maart, vluchtten veel mensen de bergen in. Anderen werden opgepakt. Coen verscheepte achthonderd gevangenen meteen als verse slaven en dwangarbeiders naar Batavia
Hadden ze hun afspraken maar na moeten komen ja! :{w

En gvd een beetje op Jan Kaas schieten, dat komt je duur te staan.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 17:04:34 #16
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407722
dan krijg je gatenkaas

en gatenkaas gaat helemaal nergens over
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197407743
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 17:04 schreef sp3c het volgende:
dan krijg je gatenkaas

en gatenkaas gaat helemaal nergens over
Yup, toen was de boot aan en werden ze allemaal in de boot genomen...
  donderdag 14 januari 2021 @ 17:07:18 #18
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_197407768
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 16:54 schreef Oceanier het volgende:
Coen had op Java een klein gebied veroverd en met de stad Batavia de Nederlanders een steunpunt in de Indische archipel bezorgd; nu wilde hij ook buiten Java de posities van de Compagnie versterken. Met twaalf schepen vertrok hij naar Banda. Coen bleef aan de slag voor het vaderland. Onder zijn gezag leek de waarde van inheemse levens voor de Nederlanders verder te dalen.

Al sinds hun komst in de Molukken - ruim twintig jaar eerder - probeerden de Hollanders de bevolking te dwingen alle foelie en muskaatnoten uitsluitend aan de VOC te verkopen, liefst tegen een lagere prijs dan de Engelse en inheemse concurrenten boden. Natuurlijk probeerden velen de afgeperste regels te ontduiken. Dan stuurde de Compagnie haar geharnaste mannen die op de stille eilanden de plaatselijke leiders naar een executieplaats voerden en de dorpen plat brandden. Het lid van de eerste Raad van Indië, Jacques l'Hermite, was al tot het voorstel gekomen: `Mijns bedunkens hoorde men niet naar eenige vrede te trachten, voor aleer men hen geheel overwonnen heeft en met goede afspraken tot rede gebracht of gans uitgeroeid heeft... Bedwongen of gans uitgeroeid zijnde, - welke laatste wel het zekerste zou zijn, omdat dit schelmachtig gedrocht nooit zo wel in toom gehouden kan worden als men graag zou willen...' (3) Coen heeft het plan van de ontvolking aangepakt.

http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html

Walgelijk.
hey meid , je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op m;n vraag, het wordt zeker te moeilijk voor je.
Ik ben inmiddels overleden
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 17:12:06 #19
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197407863
Hij beantwoord sowieso geen vragen lijkt het

Een vreemde monoloog om zichzelf vervolgens door zichzelf uit de tent laten lokken

Beetje eigenaardig maar dat gescheld is klaar nu hoop ik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 17:16:14 #20
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_197407933
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 17:12 schreef sp3c het volgende:
Hij beantwoord sowieso geen vragen lijkt het

Een vreemde monoloog om zichzelf vervolgens door zichzelf uit de tent laten lokken

Beetje eigenaardig maar dat gescheld is klaar nu hoop ik
Lijkt wel een kloon van @Bluesdude , die is ook kampioen in het ontwijken van vragen
Ik ben inmiddels overleden
pi_197407959
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 17:03 schreef AchJa het volgende:

[..]


[..]

Hadden ze hun afspraken maar na moeten komen ja! :{w

En gvd een beetje op Jan Kaas schieten, dat komt je duur te staan.
Eerder hadden de mensen op Groot-Banda met het mes op de keel beloofd de hele oogst begeerde muskaatnoten voortaan aan de VOC te zullen verkopen. Zo maak je geen afspraken. Alleen de zieke psychopatische geest. Coen was een zieke man. Don’t follow him.
West-Melanesia
pi_197408065
De anonieme ooggetuige vertelt dat op 8 mei 1621 op Banda, buiten het Fort Nassau, onder hevige slagregens aan 44 veroordeelden hun vonnis werd voorgelezen, waarna zes Japanse huurlingen met scherpe zwaarden eerst de acht belangrijkste leiders `door midden kapten, het hoofd afsloegen en de rompen in vier quartieren smeten', om daarna de overigen te onthoofden en eveneens te vierendelen, `welke executie zeer wredelijk was om aan te zien.' Allen stierven zonder zich in het minst tegen hun beulen te verzetten. Eén vroeg in het Hollands: `Mijn heren, is er dan geen genade?'

http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html

Het wordt steeds onheilspellender.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 17:25:52 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197408125
Lees je dit nu allemaal voor het eerst?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197409180
quote:
10s.gif Op donderdag 14 januari 2021 16:32 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]

Als je al die mensen wil reduceren tot één ja. Verschillende mensen hebben verschillende meningen over verschillende onderwerpen. Ik snap dat het lekker makkelijk is als je toch altijd tegen dat gezeur van die buitenlanders bent.
dit is een beetje bagatelliseren wat je nu doet.
het zijn zowel autochtonen als allochtonen die zorgen voor al dat gezeur - of zo wilt - ophef.
dat meisje van laatst met haar kutkaartspel was ook gewoon een Nederlander. Indy.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197409302
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 17:23 schreef Oceanier het volgende:
De anonieme ooggetuige vertelt dat op 8 mei 1621 op Banda, buiten het Fort Nassau, onder hevige slagregens aan 44 veroordeelden hun vonnis werd voorgelezen, waarna zes Japanse huurlingen met scherpe zwaarden eerst de acht belangrijkste leiders `door midden kapten, het hoofd afsloegen en de rompen in vier quartieren smeten', om daarna de overigen te onthoofden en eveneens te vierendelen, `welke executie zeer wredelijk was om aan te zien.' Allen stierven zonder zich in het minst tegen hun beulen te verzetten. Eén vroeg in het Hollands: `Mijn heren, is er dan geen genade?'

http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html

Het wordt steeds onheilspellender.
Wat is hier onheilspellend aan? Het is 1621, geen Islamitische Staat geen Irak :')
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197409370
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:22 schreef Eufonie het volgende:

Wat is hier onheilspellend aan? Het is 1621, geen Islamitische Staat geen Irak :')
De "anonieme ooggetuige" lijkt me.
pi_197409393
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

De "anonieme ooggetuige" lijkt me.
'T was ongetwijfeld de enige executie met een schrikreactie van een gemiddeld omstander in heel 1621 :'(
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197409437
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:22 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Wat is hier onheilspellend aan? Het is 1621, geen Islamitische Staat geen Irak :')


Nee nog erger dan IS. Zelfs IS heeft niet 15.000 vrouwen en kinderen in een paar uurtjes vermoord.

In 1621 onheilspellend, in 1893 onheilspellend en in 2020 nog steeds onheilspellend
West-Melanesia
pi_197409494
Het komt voort uit de gedachte dat de Nederlander superieur is of beschaafd. De gedachte alleen al dat Nederlanders ooit erger waren dan IS komt hard aan.

Dan wordt vervolgens altijd tijdsgeest erbij gehaald, alleen omdat het Nederlanders waren en men niet wilt toegeven dat er hartstikke foute Nederlandse schurken hebben bestaan.
West-Melanesia
  donderdag 14 januari 2021 @ 18:34:04 #30
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197409565
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:31 schreef Oceanier het volgende:
Het komt voort uit de gedachte dat de Nederlander superieur is of beschaafd. De gedachte alleen al dat Nederlanders ooit erger waren dan IS komt hard aan.

Dan wordt vervolgens altijd tijdsgeest erbij gehaald, alleen omdat het Nederlanders waren en men niet wilt toegeven dat er hartstikke foute Nederlandse schurken hebben bestaan.
Nou nee, het verschil is 400 jaar ontwikkeling terwijl de luitjes in de zandbak anno 2020 nog steeds barbaarse honden zijn door het aanhangen van een bepaald geloof.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 18:34:32 #31
186611 crew  Haags
pi_197409578
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 17:23 schreef Oceanier het volgende:
De anonieme ooggetuige vertelt dat op 8 mei 1621 op Banda, buiten het Fort Nassau, onder hevige slagregens aan 44 veroordeelden hun vonnis werd voorgelezen, waarna zes Japanse huurlingen met scherpe zwaarden eerst de acht belangrijkste leiders `door midden kapten, het hoofd afsloegen en de rompen in vier quartieren smeten', om daarna de overigen te onthoofden en eveneens te vierendelen, `welke executie zeer wredelijk was om aan te zien.' Allen stierven zonder zich in het minst tegen hun beulen te verzetten. Eén vroeg in het Hollands: `Mijn heren, is er dan geen genade?'

http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html

Het wordt steeds onheilspellender.
Leuk, goed verhaal :)

Wat moeten we hier mee?
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 14 januari 2021 @ 18:37:26 #32
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197409633
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:34 schreef Haags het volgende:

[..]

Leuk, goed verhaal :)

Wat moeten we hier mee?
“AlLe NeDeRlaNdeRs zIjN bArBaReN”
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 18:43:52 #33
186611 crew  Haags
pi_197409774
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:37 schreef Scorpie het volgende:

[..]

“AlLe NeDeRlaNdeRs zIjN bArBaReN”
Mooi man, ik veeg er mijn reet mee af. Zouden al die sneeuwvlokken ook eens moeten doen.
Zonder wrijving geen glans
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 18:44:24 #34
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197409786
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:31 schreef Oceanier het volgende:
Het komt voort uit de gedachte dat de Nederlander superieur is of beschaafd. De gedachte alleen al dat Nederlanders ooit erger waren dan IS komt hard aan.

Dan wordt vervolgens altijd tijdsgeest erbij gehaald, alleen omdat het Nederlanders waren en men niet wilt toegeven dat er hartstikke foute Nederlandse schurken hebben bestaan.
maar bij wie dan?

dit komt helemaal niet hard aan, iedere Nederlander krijgt dit toch gewoon tijdens de geschiedenisles

je hoopt dat het hard aankomt omdat je dan lekker tegen het zere been kunt schoppen maar dat werkt niet echt als iedereen en zijn grootje er meer vanaf lijkt te weten dan jij

hartstikke foute Nederlandse schurken hebben inderdaad bestaan, hell ze bestaan nog steeds en nu?

niemand kijkt hier nog van op

echt helemaal niemand

ter wereld

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197409914
het overgrote deel van Nederland interesseert het geen moer wat alle mini-groeperingen allemaal eisen.
alleen al de vijandige houding geeft wat aandrang om de draak ermee te steken.
zo zielig, die figuren. dat iemand een beheerder van dit forum fysiek opzoekt en dan een brief door de brievenbus doet. ja dan bereik je sympathie hoor.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197410102
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:49 schreef spectrumanalyser het volgende:
het overgrote deel van Nederland interesseert het geen moer wat alle mini-groeperingen allemaal eisen.
alleen al de vijandige houding geeft wat aandrang om de draak ermee te steken.
zo zielig, die figuren. dat iemand een beheerder van dit forum fysiek opzoekt en dan een brief door de brievenbus doet. ja dan bereik je sympathie hoor.
Wat :o
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197410232
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:34 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Nou nee, het verschil is 400 jaar ontwikkeling terwijl de luitjes in de zandbak anno 2020 nog steeds barbaarse honden zijn door het aanhangen van een bepaald geloof.
Maar het gaat om de barbaarse daad van Coen, niet om de zandbak en het verschil tussen de ene barbaarse daad en de ander. Een barbaarse daad is een barbaarse daad. Het ontkennen daarvan is gewoon dom.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:08:19 #38
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410375
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:02 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Maar het gaat om de barbaarse daad van Coen, niet om de zandbak en het verschil tussen de ene barbaarse daad en de ander. Een barbaarse daad is een barbaarse daad. Het ontkennen daarvan is gewoon dom.
jij kwam met die vergelijking he :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197410398
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:56 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Wat :o
De oprichter van Fok is door het anti-zwartepietengilde dermate bedreigd dat er geen Zwarte pieten icoontjes of Sinterklaas-banners meer zijn op dit forum.

Gaan we dat ook krijgen als de mening over het standbeeld niet conform de eisen is?
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197410427
Foutief
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:10:46 #41
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410441
yup
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197410474
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:09 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

De oprichter van Fok is door het anti-zwartepietengilde dermate bedreigd dat er geen Zwarte pieten icoontjes of Sinterklaas-banners meer zijn op dit forum.

Gaan we dat ook krijgen als de mening over het standbeeld niet conform de eisen is?
Dat kan niet, op bedreigen staat een taakstraf/boete. Maar goeie zaak, zwarte piet was toch al aan de verdwijnende kant.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:14:20 #43
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410504
dus als ergens een taakstraf/boete op staat kan het niet meer gebeuren?

je bakt ze wel heel bruin hoor _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 19:19:02 #44
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_197410595
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:14 schreef sp3c het volgende:
dus als ergens een taakstraf/boete op staat kan het niet meer gebeuren?

je bakt ze wel heel bruin hoor _O-
Pas maar op. Straks staat hij voor je deur
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_197410621
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:14 schreef sp3c het volgende:
dus als ergens een taakstraf/boete op staat kan het niet meer gebeuren?

je bakt ze wel heel bruin hoor _O-
Goed he dat die dingen verdwenen zijn?
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:20:42 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410624
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:19 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Pas maar op. Straks staat hij voor je deur
das prima, er kan toch niets gebeuren want daar staan taakstraffen en geldboetes op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197410625
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 18:56 schreef Eufonie het volgende:

Wat :o
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 11:24 schreef Danny het volgende:
Klopt.
Bedreigingen, elk jaar weer gezeik, etc. Lol is er wel vanaf. De wereld is debiel geworden.
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 11:18 schreef Danny het volgende:
Omdat ik een gezin veilig te houden heb
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:21:08 #48
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410631
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Goed he dat die dingen verdwenen zijn?
taakstraffen?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197410719
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:20 schreef AchJa het volgende:

[..]

[..]

[..]

Wat een achterlijke figuren :{

Lofzang aan Danny! *O*
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_197410729
Zwarte piet joint de Coenshow. What’s next? De racistische minister Ollongren van binnenlandse zaken die de Molukse wijken toewijzing steunt en bevestigd..
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:29:24 #51
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410804
kun je niet gewoon een topic maken over Ollongren?

zie niet zo wat dat hiermee te maken heeft en het is niet de eerste keer dat je erover begint
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197410834
Weer foutief. De eerste keer voor mij, het zou de 80ste keer voor achja zijn.
West-Melanesia
pi_197410866
Nu is er een verschil tussen een stad en een dorp.
In een stad kun je nog wel ongezien een briefje bezorgen. Men is druk met zichzelf bezig.
Dat is anders in dorpen en landerijen. In een hechte gemeenschap weet men bij de gemeentegrens al of jij daar thuis hoort of niet.

Andijk, Volendam, Edam, Monnickendam. Daar is men totaal niet bezig met afschaffen van wat dan ook. Het leeft niet. Of het nou gaat om Zwarte piet, de moorkop of het standbeeld in Hoorn.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:32:27 #54
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410872
minimaal de tweede keer in deze reeks, de eerste die ik zag heb ik weggehaald
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:35:24 #55
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197410941
terug ontopic maar weer :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411019
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:32 schreef spectrumanalyser het volgende:
Nu is er een verschil tussen een stad en een dorp.
In een stad kun je nog wel ongezien een briefje bezorgen. Men is druk met zichzelf bezig.
Dat is anders in dorpen en landerijen. In een hechte gemeenschap weet men bij de gemeentegrens al of jij daar thuis hoort of niet.

Andijk, Volendam, Edam, Monnickendam. Daar is men totaal niet bezig met afschaffen van wat dan ook. Het leeft niet. Of het nou gaat om Zwarte piet, de moorkop of het standbeeld in Hoorn.
Het begint steeds meer te leven, vanwege het feit dat het steeds meer verdwijnt en hot is in de media.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:40:29 #57
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411065
och ... als zelfs het standbeeld van Coen gewoon blijft staan zal het wel loslopen allemaal

dat het steeds meer begint te leven blijkt ook nergens uit volgens mij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411099
Als Brabander boeit me dit sowieso weinig, al dat Hollands glorie.

Maar de tering wat een stel snowflakes; janken om een bonk steen, want kwetsend.

Dan gaat het kennelijk toch erg goed in Nederland, als je je daar mee bezig moet houden.
Omnibus in omnibus.
pi_197411169
Juist prachtig die bewustwording.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:46:34 #60
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411210
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:41 schreef EttovanBelgie het volgende:
Als Brabander boeit me dit sowieso weinig, al dat Hollands glorie.

Maar de tering wat een stel snowflakes; janken om een bonk steen, want kwetsend.

Dan gaat het kennelijk toch erg goed in Nederland, als je je daar mee bezig moet houden.
De Brabantsche Compagnie, ook wel de Nieuwe Brabantsche Compagnie genoemd, was een van de voorlopers van de Vereenigde Oostindische Compagnie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411220
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:40 schreef sp3c het volgende:
och ... als zelfs het standbeeld van Coen gewoon blijft staan zal het wel loslopen allemaal

dat het steeds meer begint te leven blijkt ook nergens uit volgens mij
Nee spectrumanalyser heeft het over zwarte piet. Die verdwijnt meer en meer. Dat betekent dat het afschaffe juist meer en meer leeft.
West-Melanesia
  donderdag 14 januari 2021 @ 19:48:16 #62
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_197411248
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:46 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee spectrumanalyser heeft het over zwarte piet. Die verdwijnt meer en meer. Dat betekent dat het afschaffe juist meer en meer leeft.
Enige wat het betekent is dat er meer en meer slappe losers zijn die hun hoofd laten hangen naar een stel agressieve jankzakken die nooit zullen stoppen met janken omdat ze zien dat ze overal hun zin krijgen als ze een kleurtje hebben en maar hard genoeg "racisme" schreeuwen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:48:25 #63
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411255
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:46 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee spectrumanalyser heeft het over zwarte piet. Die verdwijnt meer en meer. Dat betekent dat het afschaffe juist meer en meer leeft.
ik zag hem dit jaar vorig jaar vaker dan vorige jaren ... en dan was het nog corona ook

komt wel weer goed :Y
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411262
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:46 schreef sp3c het volgende:

[..]

De Brabantsche Compagnie, ook wel de Nieuwe Brabantsche Compagnie genoemd, was een van de voorlopers van de Vereenigde Oostindische Compagnie
Je bedoelt die vereniging opgericht in Amsterdam met vooral calvinistische immigranten (inschrijvingen) uit de Zuidelijke Nederlanden?

Ja, zo was de DDR ook een democratie inderdaad.
Omnibus in omnibus.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:49:27 #65
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411279
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:48 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Je bedoelt die vereniging opgericht in Amsterdam met vooral calvinistische inschrijvingen uit de Zuidelijke Nederlanden?

Ja, zo was de DDR ook een democratie inderdaad.
dat boeit allemaal niemand
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411293
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat boeit allemaal niemand
Natuurlijk wel.

Als je aankomt met de Brabantsche Compagnie en pretendeert dat dat een Brabantse aangelegenheid was, ben je de boel gewoon aan het besodemieteren.
Omnibus in omnibus.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:50:54 #67
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411310
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:50 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Natuurlijk wel.

Als je aankomt met de Brabantsche Compagnie en pretendeert dat dat een Brabantse aangelegenheid was, ben je de boel gewoon aan het besodemieteren.
dat was wel de intentie natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411330
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:48 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik zag hem dit jaar vorig jaar vaker dan vorige jaren ... en dan was het nog corona ook

komt wel weer goed :Y
Oh jij ziet hem vaak. Dus er zijn dit jaar meer zwarte pieten dan ooit.
West-Melanesia
pi_197411332
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:50 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat was wel de intentie natuurlijk
Integendeel; de enige reden waarom men die naam koos was omdat er talloze Calvinistische immigranten uit het Zuiden er onderdeel van waren, en allemaal 'Brabanders' werden genoemd, een beetje zoals men nog altijd in Holland denkt dat alles daarbuiten de provincie is.

Kortom: nee, ik heb als Brabander echt helemaal niets met die Hollandse zooi.
Omnibus in omnibus.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:52:19 #70
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411347
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:51 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Oh jij ziet hem vaak. Dus er zijn dit jaar meer zwarte pieten dan ooit.
lees wat er staat

ik ga die discussie verder niet voeren hier dus je moet het daar ook gelijk mee doen :)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:53:02 #71
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411361
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Integendeel; de enige reden waarom men die naam koos was omdat er talloze Calvinistische immigranten uit het Zuiden er onderdeel van waren, en allemaal 'Brabanders' werden genoemd, een beetje zoals men nog altijd in Holland denkt dat alles daarbuiten de provincie is.

Kortom: nee, ik heb als Brabander echt helemaal niets met die Hollandse zooi.
nee mijn intentie ... je moet niet alles zo serieus niemen joh

laat maar
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411370
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:48 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Enige wat het betekent is dat er meer en meer slappe losers zijn die hun hoofd laten hangen naar een stel agressieve jankzakken die nooit zullen stoppen met janken omdat ze zien dat ze overal hun zin krijgen als ze een kleurtje hebben en maar hard genoeg "racisme" schreeuwen.
Sommige mensen janken om iets wat geen racisme is. Dat gedoe met zwarte piet vind ik niet echt janken.
West-Melanesia
pi_197411381
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:53 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee mijn intentie ... je moet niet alles zo serieus niemen joh

laat maar
Kom niet aan mijn Land, schavuit.

Brabantiae Nostra, edele Brabant were di.
Omnibus in omnibus.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:54:27 #74
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411408
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:53 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Kom niet aan mijn Land, schavuit.

Brabantia Nostra, edele Brabant were di.
sowieso mijn land
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411424
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:54 schreef sp3c het volgende:

[..]

sowieso mijn land
Ben er inderdaad zeer trots op, mijn Roomse Brabant.
Omnibus in omnibus.
pi_197411451
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:52 schreef sp3c het volgende:

[..]

lees wat er staat

ik ga die discussie verder niet voeren hier dus je moet het daar ook gelijk mee doen :)
Je kan niet een beetje door rood rijden. Het is a of b. Als het een verdwijnt, leeft het ander, als het ene toeneemt, leeft het andere minder.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:56:08 #77
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411459
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:54 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ben er inderdaad zeer trots op, mijn Roomse Brabant.
ik ken alleen de Trappers maar die spelen nu in Duitsland en sindsdien ben ik er niet meer geweest

ik wil wel maar het komt er nooit van
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:56:46 #78
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411480
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:55 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je kan niet een beetje door rood rijden. Het is a of b. Als het een verdwijnt, leeft het ander, als het ene toeneemt, leeft het andere minder.
blablablablablabla
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411529
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:56 schreef sp3c het volgende:

[..]

blablablablablabla
Waarom lul ik altijd iedereen klem. Ben ik dan een discussiërende genie?
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 19:58:57 #80
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411558
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:58 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Waarom lul ik altijd iedereen klem. Ben ik dan een discussiërende genie?
nee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411602
Ik kom een keer in de zoveel tijd ff koekeloeren naar het eigenaardige haat tegen alles en nog wat klagende groepje op dit forum en ik druk ze gelijk weer in een hoekie. Zet ze gelijk weer in de houtgreep.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:01:07 #82
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411623
ik geloof niet dat je in je hele leven ooit iemand klem hebt weten te lullen eerlijk gezegd

als jij gaat onderhandelen op de markt moet je waarsschijnlijk meer betalen dan op het prijskaartje stond
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:01:10 #83
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_197411626
Je doet me denken aan de avonden dat kree dronken ging posten.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_197411643
In geen van de plaatsen die ik had genoemd is Zwarte piet verdwenen.
Ook dit jaar komen daar Zwarte pieten.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197411657
Nou ik ben sowieso niet iemand van het afdingen op de markt of waar dan ook ik voel me dan zo gierig
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:02:07 #86
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411658
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:01 schreef Kaneelstokje het volgende:
Je doet me denken aan de avonden dat kree dronken ging posten.
dat was dan tenminste nog lachen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:02:21 #87
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411671
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:02 schreef Oceanier het volgende:
Nou ik ben sowieso niet iemand van het afdingen op de markt of waar dan ook ik voel me dan zo gierig
nee dat begrijp ik _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411697
Nee echt, het zit niet in de aard van het beestje
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:05:38 #89
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411768
gaat je ook gewoon niet lukken dus dat lijkt me beter zo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197411808
Dat lijkt mij ook.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:10:50 #91
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197411930
ik zie het al voor me man

Visguy: HARING, LEKKERE HOLLANDSE HARING!!!'
Oceanier: nee is goor fascist!
Visguy: whut?
Oceanier: je zegt dat het lekker is omdat het Hollands is!!
Visguy: nee het is lekkere Hollandse Haring
Oceanier: godverdomme man Mollukkers mogen in Mollukse wijken wonen klootzak!
Visguy: nie duur?
Oceanier: wel duur, je bent net Hitler
Visguy: ga maar weg nu, er staat een rij
Oceanier: hahaha ik heb hem uitgeluld hoor wat een baas ben ik _O-
...
Oceanier s'avonds laat op zijn kamertje: wat heb ik een honger joh
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:18:22 #92
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_197412173
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:02 schreef Oceanier het volgende:
Nou ik ben sowieso niet iemand van het afdingen op de markt of waar dan ook ik voel me dan zo gierig
Weet je bij wie ik wel altijd afding?
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:19:27 #93
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197412193
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 15:08 schreef Oceanier het volgende:

[..]

In die tijd was er geen kritiek op Coen is het argument. Dat argument gebruiken fascisten alleen omdat het een Nederlander is. Voor fascisten zijn Molukkers geen mensen maar een soort van ondergeschikte dieren, en dieren hebben geen mening. Dus waren volgens hen alle Molukkers van toen het eens met het beleid van Coen en was er nooit kritiek geweest.

Dat is zo’n beetje het flutargument.

Nou ik zal je wat vertellen. Coen is net als Hitler, altijd al gehaat. Hitler door joden Fransen, Amerikanen etcetc. Coen door Molukkers, Javanen, Balinezen, Buginezen, Menadonezen etcetc. Toen en nu nog steeds.

Coen is een achterlijke psychopaat die een compleet eiland uitroeide voor wat rijkdom.
Op elke leider is kritiek. Altijd al zo geweest, zal altijd zo blijven. Alle leiders die hebben veroverd, oorlog gevoerd, etc. werden in hun eigen tijd natuurlijk gehaat door hun vijanden, dat is nogal een open deur.

Zoals ik al aanhaalde in het vorige topic: de Spanjaarden werden hier gehaat ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Logisch, want het waren de vijanden/onderdrukkers van Nederland destijds. Toch staan er in Spanje talloze standbeelden van Filips II. Napoleon werd door vijanden in heel Europa gehaat. De Romeinse keizers werden gehaat. Ook talloze standbeelden.

Het punt is: werden die personen tijdens hun leven of vlak daarna ook voornamelijk door hun eigen bevolking gehaat/als monster gezien en wilde men toen al direct elke herinnering uit de openbare ruimte verwijderen? Of gingen daar vele eeuwen overheen en zijn die standbeelden/herinneringen inmiddels monumenten geworden in een historisch straatbeeld?

We weten dat er zeer barbaarse zaken hebben plaatsgevonden die in deze tijd als misdadig worden beschouwd, maar inmiddels is het slechts nog historie die daaraan doet herinneren.
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:24:10 #94
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197412312
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:02 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Maar het gaat om de barbaarse daad van Coen, niet om de zandbak en het verschil tussen de ene barbaarse daad en de ander. Een barbaarse daad is een barbaarse daad. Het ontkennen daarvan is gewoon dom.
En wie ontkent dat precies ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_197412329
quote:
Coen door Molukkers, Javanen, Balinezen, Buginezen, Menadonezen etcetc. Toen en nu nog steeds.
Ik denk dat je niet zomaar moet spreken voor al die volkeren. Dat je zelf daar ergens roots hebt maakt niet dat iedereen automatisch je mening deelt.
Conscience do cost.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:24:56 #96
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412330
niemand
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:25:13 #97
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197412340
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 19:58 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Waarom lul ik altijd iedereen klem. Ben ik dan een discussiërende genie?
Omdat niemand je begrijpt wil dat niet zeggen dat je mensen klem lult.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_197412395
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:10 schreef sp3c het volgende:
ik zie het al voor me man

Visguy: HARING, LEKKERE HOLLANDSE HARING!!!'
Oceanier: nee is goor fascist!
Visguy: whut?
Oceanier: je zegt dat het lekker is omdat het Hollands is!!
Visguy: nee het is lekkere Hollandse Haring
Oceanier: godverdomme man Mollukkers mogen in Mollukse wijken wonen klootzak!
Visguy: nie duur?
Oceanier: wel duur, je bent net Hitler
Visguy: ga maar weg nu, er staat een rij
Oceanier: hahaha ik heb hem uitgeluld hoor wat een baas ben ik _O-
...
Oceanier s'avonds laat op zijn kamertje: wat heb ik een honger joh
Wat een rijke fantasie. En dat allemaal door een standbeeld ;)
West-Melanesia
pi_197412506
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:19 schreef Repentless het volgende:

We weten dat er zeer barbaarse zaken hebben plaatsgevonden die in deze tijd als misdadig worden beschouwd, maar inmiddels is het slechts nog historie die daaraan doet herinneren.
Dat is het hem nou juist. Coen werd niet alleen in deze tijd barbaars gevonden.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:32:28 #100
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412527
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:27 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat een rijke fantasie. En dat allemaal door een standbeeld ;)
nee dat heb ik van mezelf
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197412532
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:24 schreef Scorpie het volgende:

[..]

En wie ontkent dat precies ?
De zeurpieten.
West-Melanesia
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:34:39 #102
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197412586
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:32 schreef Oceanier het volgende:

[..]

De zeurpieten.
Hm nee. Matig antwoord, kom met wat beters.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:34:40 #103
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412587
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:32 schreef Oceanier het volgende:

[..]

De zeurpieten.
welke dan?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197412627
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:25 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Omdat niemand je begrijpt wil dat niet zeggen dat je mensen klem lult.
Jawel men begrijpt het maar wringt zich in allerlei bochten wanneer ze met feiten en de waarheid geconfronteerd worden, zie vb God en Coen.
West-Melanesia
pi_197412670
staat dat beeld er nog steeeeds
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_197412674
De zeurpieten zijn de mensen die zeuren om mensen die tegen het standbeeld zijn.
West-Melanesia
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:38:08 #107
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197412687
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:31 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat is het hem nou juist. Coen werd niet alleen in deze tijd barbaars gevonden.
Je refereert hiermee aan je tekst uit 1893?
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:41:13 #108
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412782
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:37 schreef Oceanier het volgende:
De zeurpieten zijn de mensen die zeuren om mensen die tegen het standbeeld zijn.
en die ontkennen dat Coen wat barbaarse daden op zijn conto heeft staan?

wie dan?
waar dan?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197412808
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:38 schreef Repentless het volgende:

[..]

Je refereert hiermee aan je tekst uit 1893?
O.a. 1893 is ook een andere tijd dan nu.
West-Melanesia
pi_197412872
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:41 schreef sp3c het volgende:

[..]

en die ontkennen dat Coen wat barbaarse daden op zijn conto heeft staan?

wie dan?
waar dan?
Oh een handjevol, gelukkig is die groep niet zo groot. Het schijnt dat de stem om verwijderen van het beeld steeds luider wordt.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:45:34 #111
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412896
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:44 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Oh een handjevol, gelukkig is die groep niet zo groot. Het schijnt dat de stem om verwijderen van het beeld steeds luider wordt.
wie dan?
waar dan??
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197412911
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:45 schreef sp3c het volgende:

[..]

wie dan?
waar dan??
Overal, ik ken ze verder niet, hoe moet ik weten waar ze wonen.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:46:46 #113
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197412926
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:46 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Overal, ik ken ze verder niet, hoe moet ik weten waar ze wonen.
een klein groepje is overal?

das een flink handjevol dan, quote er eens 1?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197412972
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:46 schreef sp3c het volgende:

[..]

een klein groepje is overal?

das een flink handjevol dan
Een klein groepje van 5 kan in alle uithoeken van Nederland wonen. Een handjevol is wat dat betreft de juiste omschrijving voor een klein groepje.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:49:50 #115
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197413005
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:48 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Een klein groepje van 5 kan in alle uithoeken van Nederland wonen. Een handjevol is wat dat betreft de juiste omschrijving voor een klein groepje.
overal zei je

dat kan niet met een handjevol maar laten we deze semantische discussie ff laten voor wat het is

quote er eens 1, of makkelijk waar heb jij dit gehoord?
dan zoek ik zelf wel
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 20:52:11 #116
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197413084
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

overal zei je

dat kan niet met een handjevol maar laten we deze semantische discussie ff laten voor wat het is

quote er eens 1, of makkelijk waar heb jij dit gehoord?
dan zoek ik zelf wel
Stop stop hij is al dood
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:53:35 #117
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197413133
nou het kost wat moeite maar je hebt eindelijk iemand klem weten te lullen hoor

jammer dat je het zelf bent
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197413159
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

overal zei je

dat kan niet met een handjevol maar laten we deze semantische discussie ff laten voor wat het is

quote er eens 1, of makkelijk waar heb jij dit gehoord?
dan zoek ik zelf wel
Schiet op ik ga zo slapen.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 20:55:40 #119
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197413190
ik wacht tot jij wat namen noemt ... hoe moet ik daar mee opschieten dan _O-

ik zal nog sneller wachten op je
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197413197
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:46 schreef sp3c het volgende:

[..]

een klein groepje is overal?

das een flink handjevol dan, quote er eens 1?
Zullen die lui op Reddit wel zijn... :')
pi_197413226
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:53 schreef sp3c het volgende:
nou het kost wat moeite maar je hebt eindelijk iemand klem weten te lullen hoor

jammer dat je het zelf bent
Ik kan mezelf niet klem lullen, zelfs als ik me tot het niveau verlaag hier wat ik heel lang aan het doen ben ;)
West-Melanesia
pi_197413233
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:10 schreef sp3c het volgende:
ik zie het al voor me man

Visguy: HARING, LEKKERE HOLLANDSE HARING!!!'
Oceanier: nee is goor fascist!
Visguy: whut?
Oceanier: je zegt dat het lekker is omdat het Hollands is!!
Visguy: nee het is lekkere Hollandse Haring
Oceanier: godverdomme man Mollukkers mogen in Mollukse wijken wonen klootzak!
Visguy: nie duur?
Oceanier: wel duur, je bent net Hitler
Visguy: ga maar weg nu, er staat een rij
Oceanier: hahaha ik heb hem uitgeluld hoor wat een baas ben ik _O-
...
Oceanier s'avonds laat op zijn kamertje: wat heb ik een honger joh
:D
pi_197413252
Ik wil slapen, laat me met rust.
West-Melanesia
pi_197413308
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:57 schreef AchJa het volgende:

[..]

:D
De Nederlandse minister van binnenlandse zaken issie vergeten ertussen te proppen. Typisch iets voor mij om dat op de markt te zeggen dat de minister samen met de bruintjes lijnrecht tegenover je staat ;)
West-Melanesia
pi_197413347
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 21:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat kan je eigenlijk wel?
Andere klemlullen met pieten beelden en wijken
West-Melanesia
  donderdag 14 januari 2021 @ 21:08:57 #127
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197413544
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:42 schreef Oceanier het volgende:

[..]

O.a. 1893 is ook een andere tijd dan nu.
Dat klopt. Maar dat er in 1893 ook al cricicasters waren, betekent dat niet dat dat de algeheel heersende opvatting was. Er zullen in 1893 (en ver daarvoor) ook al wel Italianen zijn geweest die het massaal kruisigen van mensen of in een amfittheater kijken naar hoe mensen door wilde dieren worden verscheurd ook als barbaars beschouwden. Of Fransen die een protesterende menigte met kannonen aan flarden schieten als barbaars beschouwden.

Toch houdt dat niet automatisch in dat je dan maar alle standbeelden/herinneringen van personen uit een ander tijdperk die dat op hun geweten hebben zou moeten verwijderen uit de openbare ruimte.

Vrijwel niemand betwist de gruwelijkheden die hebben plaatsgevonden. Het punt is alleen dat wanneer je de morele meetlat van nu langs al die standbeelden/herinneringen van leiders uit andere tijden legt, dat je alles wel kunt verwijderen. Ik zie daar de noodzaak/het voordeel niet van in en vind het zelfs vernietiging van alle historie (inclusief de donkere kanten).

Als jij voor verwijdering van alle standbeelden/herinneringen over de hele wereld van leiders uit lang vervlogen bent, kan ik nog wel begrip opbrengen voor je standpunt (ondanks dat ik het er niet mee eens ben, omdat ik het zonde van cultureel erfgoed en een historisch straatbeeld vind). Want er is echt geen leider uit vroeger tijden te vinden zonder een enorme hoeveelheid bloed aan zij handen.
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 21:41:16 #128
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197414632
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 20:56 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik kan mezelf niet klem lullen, zelfs als ik me tot het niveau verlaag hier wat ik heel lang aan het doen ben ;)
naja je claimed iets maar je weigert het hard te maken of je kunt het niet
ik neig naar het tweede want anders zou het wel heel raar zijn

dus nogmaals, wie zijn die zeurpieten de de barbaarse daden van Coen ontkennen?

weet je er een paar op te noemen of niet?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197415461
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 21:41 schreef sp3c het volgende:

[..]

naja je claimed iets maar je weigert het hard te maken of je kunt het niet
ik neig naar het tweede want anders zou het wel heel raar zijn

dus nogmaals, wie zijn die zeurpieten de de barbaarse daden van Coen ontkennen?

weet je er een paar op te noemen of niet?
pi_197415874
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 21:08 schreef Repentless het volgende:

[..]

Dat klopt. Maar dat er in 1893 ook al cricicasters waren, betekent dat niet dat dat de algeheel heersende opvatting was. Er zullen in 1893 (en ver daarvoor) ook al wel Italianen zijn geweest die het massaal kruisigen van mensen of in een amfittheater kijken naar hoe mensen door wilde dieren worden verscheurd ook als barbaars beschouwden. Of Fransen die een protesterende menigte met kannonen aan flarden schieten als barbaars beschouwden.

Toch houdt dat niet automatisch in dat je dan maar alle standbeelden/herinneringen van personen uit een ander tijdperk die dat op hun geweten hebben zou moeten verwijderen uit de openbare ruimte.

Vrijwel niemand betwist de gruwelijkheden die hebben plaatsgevonden.
Een standbeeld is een verering van een persoon. Daarmee worden de gruwelijkheden al betwist.

quote:
Het punt is alleen dat wanneer je de morele meetlat van nu langs al die standbeelden/herinneringen van leiders uit andere tijden legt, dat je alles wel kunt verwijderen. Ik zie daar de noodzaak/het voordeel niet van in en vind het zelfs vernietiging van alle historie (inclusief de donkere kanten).

Als jij voor verwijdering van alle standbeelden/herinneringen over de hele wereld van leiders uit lang vervlogen bent, kan ik nog wel begrip opbrengen voor je standpunt (ondanks dat ik het er niet mee eens ben, omdat ik het zonde van cultureel erfgoed en een historisch straatbeeld vind). Want er is echt geen leider uit vroeger tijden te vinden zonder een enorme hoeveelheid bloed aan zij handen.
De morele meetlat van nu is hier niet van toepassing. Sommige daden zijn in elke tijd verwerpelijk. Daarom is tijdsgeest ook een misplaatst argument. Zoals het stukje uit 1893 ook mooi verwoord. Er zijn duizenden standbeelden in de wereld die nooit in opspraak zijn geweest. De standbeelden die wel onderwerp van discussie zijn, zijn dat niet voor niets.

[ Bericht 2% gewijzigd door Oceanier op 14-01-2021 22:26:05 ]
West-Melanesia
pi_197415941
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 21:41 schreef sp3c het volgende:

[..]

naja je claimed iets maar je weigert het hard te maken of je kunt het niet
ik neig naar het tweede want anders zou het wel heel raar zijn

dus nogmaals, wie zijn die zeurpieten de de barbaarse daden van Coen ontkennen?

weet je er een paar op te noemen of niet?
Wil ik best doen, maar voor wat hoort wat.
West-Melanesia
  Moderator donderdag 14 januari 2021 @ 22:22:05 #132
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197415984
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2021 22:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wil ik best doen, maar voor wat hoort wat.
ok, wat wil je ervoor terug?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 14 januari 2021 @ 22:33:05 #133
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_197416248
quote:
83s.gif Op donderdag 14 januari 2021 22:22 schreef sp3c het volgende:

[..]

ok, wat wil je ervoor terug?
Waarschijnlijk een elektrisch kacheltje voor in z'n kraakpand , het begint een stuk frisser te worden
Ik ben inmiddels overleden
  vrijdag 15 januari 2021 @ 00:39:48 #134
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197418438
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 22:17 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Een standbeeld is een verering van een persoon. Daarmee worden de gruwelijkheden al betwist.
Dus van alle personen wiens standbeeld er nu nog staat, wordt betwist dat ze gruwelijkheden hebben begaan (indien van toepassing).

quote:
De morele meetlat van nu is hier niet van toepassing. Sommige daden zijn in elke tijd verwerpelijk. Daarom is tijdsgeest ook een misplaatst argument. Zoals het stukje uit 1893 ook mooi verwoord. Er zijn duizenden standbeelden in de wereld die nooit in opspraak zijn geweest. De standbeelden die wel onderwerp van discussie zijn, zijn dat niet voor niets.
Dus de standbeelden die nu in opspraak zijn, zijn dat omdat ze in opspraak zijn. Waarom zijn standbeelden van Spaanse vorsten en iemand als Napoleon dan niet in opspraak volgens jou?
pi_197419059
quote:
Een kleine VOC-gedenksteen op het Grote Noord in Hoorn ligt omver.
De gemeente Hoorn is op de hoogte van de situatie, laat een woordvoerder weten. Wie of wat de schade heeft veroorzaakt, is vooralsnog niet bekend.
https://www.noordhollands(...)e&utm_medium=organicai ai.... ons vaderlandse trots , onze identiteit, .. is in gevaar. Werk voor superThierry.
Kom Thierry, leg een bloemetje.

Maar er is te Hoorn geen gedenksteen voor de moordpartij in Batavia 1740 ?
Misschien wel 10.000 chinezen vermoord ?

[ Bericht 6% gewijzigd door Bluesdude op 15-01-2021 02:05:16 ]
pi_197419081
spookkadertje
pi_197420475
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2021 16:23 schreef Oceanier het volgende:
Dekomen:

Dit standbeeld is van iemand die mensen heeft laten vermoorden voor winst/goederen. Mensen die voor hun eigen land, hun eigen familie op kwamen. Mensen die er niet voor kozen om Nederlanders te ontmoeten. Het is ok om onze geschiedenis te bestuderen, maar om een standbeeld van zo iemand neer te zetten, en daarmee toch deze daden in het spotlicht te zetten. Dat is toch niet ok. Ik was een paar jaar geleden nog fell tegenstander van het bekladden van dit beeld en de demonstranten ervan. Het voelde als een aanval op mij als Nederlander. Ik ben omgegaan in mijn gedachten hierover door in te zien dat iedereen fouten heeft gemaak, elk land. En dat we groeien, leren van het verleden.

Surpator:

De auteur heeft helemaal gelijk. Door historische figuren louter als speelballen van het lot voor te stellen ontneem je iedere vorm verantwoordelijkheid. Het doet ook het belangrijke werk teniet van wie wél tegen de slavernij en misdaden ageerde toen, omdat de daders niets kwalijk genomen zou kunnen worden. Wij worden deels gevormd door onze tijd, maar wij vormen onze tijd ook. De daden van Coen werden volledig bewust ondernomen en als je kijkt naar wat hij heeft uitgericht op de Banda-Eilanden weet je dat hij geen 'complex personage' is, maar een gewetenloze moordenaar. Een bordje met een beetje context verandert daar niets aan, dat standbeeld zou door de gemeente uit de publieke ruimte weggehaald moeten worden.

En zelfs al zou je de redenering aanhangen die in dit stukje wordt ontkracht, dat we geen kritiek op Coen mogen hebben omdat hij 'een kind van zijn tijd is', dan is het alsnog de vraag wie we wel of niet eren met een standbeeld. En Coen is geen standbeeld waard.


Plzstayhome:

Coen was ook in zijn tijd zeker een omstreden figuur:

(...) De hoofden werden op bamboespiezen gestoken. Slechts twee van hen wisten te ontsnappen. Veel Compagnie-dienaren en ook de Heren XVII vonden deze handelswijze veel te ver gaan.(...)
https://www.vocsite.nl/geschiedenis/personalia/coen.html


En hier nog eentje:

De ooggetuige: `Naar waarheid moet gezegd worden dat door de onzen te rigoreus geprocedeert is in 't ombrengen van de belangrijkste hoofden van het land. Civielder recht had men daar over kunnen doen, hetzij met haar op een galei te verbannen of op een of andere eiland te brengen, waar ze nooit af zouden hebben gekund. Dus doende zou immers van haar geen schade meer te verwachten zijn geweest. Maar 't en is dat niet geweest.'
http://wvi.antenna.nl/nl/nest/coen.html


Er was al in die tijd de optie geweest om deze incident met "civiel recht" op te lossen. Coen heeft bewust niet hiervoor gekozen:

Coen was koopman, diplomaat, wetgever, generaal en stedehouder, maar het lot misgunde hem zich ook een mens te tonen.'

Leprecon

Het idee dat mensen geschiedenis leren door naar standbeelden te kijken is niet realistisch. De meeste mensen leren geschiedenis in school.
Geschiedenis in stand houden heeft weinig te maken met standbeelden. In heel Duitsland is er nergens een swastika of "Hitlerstrasse" te bekennen, maar iedereen weet heus wie Hitler is en wat hij gedaan heeft.


Duidelijke verwoordingen
Je kunt je inderdaad afvragen in hoeverre "de man met het snorretje" uit de 20e eeuw (Godwin-proof) feitelijk zo'n verschil maakte met lieden als Coen uit de 17e eeuw.
Het nazi-regime is beëindigd en de overwinnaars konden alle ellende en wandaden in de spotlights brengen in de Nürnbergprocessen. Deze catharsis heeft nooit plaatsgevonden mbt de wandaden tijdens het kolonialisme. De regimes kabbelden voort en vanzelfsprekend werden de wandaden stukje bij beetje "afgeschaft".
Die afschaffing gebeurde van binnenuit. Door mensen die al jaren (eeuwen) vonden dat dit niet kon.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197421822
De aanname is dus dat alle daden van J.P. Coen worden verheerlijkt middels het standbeeld. Onjuist.

Je kunt ook stellen dat BIJ1 opkomt voor criminelen, met name uit de eigen aanhang. Deze partij pleit voor het vrijlaten van alle gevangenen. Dus BIJ1 verheerlijkt criminaliteit?
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197422555
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 11:15 schreef spectrumanalyser het volgende:
De aanname is dus dat alle daden van J.P. Coen worden verheerlijkt middels het standbeeld. Onjuist.

Je kunt ook stellen dat BIJ1 opkomt voor criminelen, met name uit de eigen aanhang. Deze partij pleit voor het vrijlaten van alle gevangenen. Dus BIJ1 verheerlijkt criminaliteit?
Ze willen echt alle gevangenen vrij hebben? Dus ook de Jos B's en de Michael P's van deze wereld? Zit er ook nog enige logica achter dat standpunt?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197422856
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 11:59 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ze willen echt alle gevangenen vrij hebben? Dus ook de Jos B's en de Michael P's van deze wereld? Zit er ook nog enige logica achter dat standpunt?
Elders heb ik extreme uitspraken gelezen die dat inderdaad bevestigen. De partij wilt gevangenissen sluiten en gevangenen vrijlaten.

Maar het gaat nog verder. "Harddrugs worden legaal" staat in hun programma. Misschien dat ze daar al op voorruitwerken en onder invloed dit programma bedacht hebben?
quote:
Gevangenisstraffen worden een uiterst middel. We delen voortaan eerder taakstraffen uit. Vervroegde vrijlating blijft daarnaast mogelijk. We versoepelen de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.
ze draaien het om. het zijn niet de criminelen zelf die de fout in gaan, nee het is de overheid die de criminelen opsluit. Dat moet anders. Met name op basis van het grote aantal criminelen met groot aandeel van de stof Melanine. De potentiele eigen aanhang.

quote:
Het huidige systeem van afstraffing en opsluiting is een racistisch systeem dat niet werkt en niet gericht is op herstel. Etnisch profileren is aan de orde van de dag. In de gevangenissen zitten twee keer zoveel mensen met migratieachtergrond als mensen zonder migratieachtergrond, terwijl mensen met migratieachtergrond slechts 24% van de bevolking uitmaken. Uit veel onderzoeken blijkt dat mensen van kleur stelselmatig hogere straffen krijgen opgelegd dan witte mensen. Daarbij is er vaak sprake van politiegeweld en repressie.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197423212
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 12:16 schreef spectrumanalyser het volgende:

Elders heb ik extreme uitspraken gelezen die dat inderdaad bevestigen. De partij wilt gevangenissen sluiten en gevangenen vrijlaten.

Waar heb je dat gelezen? Wie zegt dat ?
Ik vind het een ongeloofwaardig verhaal als je bedoelt alle gevangenissen sluiten en iedereen vrijlaten
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 12:53:04 #142
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197423530
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 12:16 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

Elders heb ik extreme uitspraken gelezen die dat inderdaad bevestigen. De partij wilt gevangenissen sluiten en gevangenen vrijlaten.

Maar het gaat nog verder. "Harddrugs worden legaal" staat in hun programma. Misschien dat ze daar al op voorruitwerken en onder invloed dit programma bedacht hebben?
[..]

ze draaien het om. het zijn niet de criminelen zelf die de fout in gaan, nee het is de overheid die de criminelen opsluit. Dat moet anders. Met name op basis van het grote aantal criminelen met groot aandeel van de stof Melanine. De potentiele eigen aanhang.
[..]

niks mis mee, we hebben eerder in deze reeks kunnen lezen dat als ergens een taakstraf (of geldboete) opstaat het ook niet meer kan gebeuren
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197423609
niet lang geleden werden relschoppers gearresteerd die al een enkelband om hadden.
cavia's kammen op een kinderboerderij is geen straf.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 13:42:25 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197424407
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 12:16 schreef spectrumanalyser het volgende:

Het huidige systeem van afstraffing en opsluiting is een racistisch systeem dat niet werkt en niet gericht is op herstel. Etnisch profileren is aan de orde van de dag. In de gevangenissen zitten twee keer zoveel mensen met migratieachtergrond als mensen zonder migratieachtergrond, terwijl mensen met migratieachtergrond slechts 24% van de bevolking uitmaken. Uit veel onderzoeken blijkt dat mensen van kleur stelselmatig hogere straffen krijgen opgelegd dan witte mensen. Daarbij is er vaak sprake van politiegeweld en repressie.
Een racistisch systeem... :')

Misschien wat minder de wet overtreden dan bestaat er ook geen reden om je op te sluiten.
pi_197424526
Hoe verknipt kun je zijn. Dat iemand na een beroving met letsel of levensdelict niet de gevangenis in hoeft, alleen vanwege het feit dat er al teveel mensen met een bepaalde huidskleur vast zitten. Wat een kolder.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197425096
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 13:48 schreef spectrumanalyser het volgende:
Hoe verknipt kun je zijn. Dat iemand na een beroving met letsel of levensdelict niet de gevangenis in hoeft, alleen vanwege het feit dat er al teveel mensen met een bepaalde huidskleur vast zitten. Wat een kolder.
Wie hekel je eigenlijk ? Wie heeft dit standpunt en wat is je bron . Geef een linkje
  vrijdag 15 januari 2021 @ 14:25:47 #147
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197425418
Ach wat een verrassing, het toeslagenstelsel moet op schop. Het probleem was natuurlijk niet dat het opzettelijk onrechtmatig en onrechtsstatelijk werd uitgevoerd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 14:39:46 #149
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197425715
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 13:48 schreef spectrumanalyser het volgende:
Hoe verknipt kun je zijn. Dat iemand na een beroving met letsel of levensdelict niet de gevangenis in hoeft, alleen vanwege het feit dat er al teveel mensen met een bepaalde huidskleur vast zitten. Wat een kolder.
Die club is echt van het pad af.
pi_197425878
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:
Ach wat een verrassing, het toeslagenstelsel moet op schop. Het probleem was natuurlijk niet dat het opzettelijk onrechtmatig en onrechtsstatelijk werd uitgevoerd.
Dat moest al op de schop. Net als de rest van het belastingstelsel.
pi_197426139
En zo is Nederland weer terug in de tijd waarbij Bulgaren zich kunnen inschrijven in de gemeente Rotterdam en zo 4 miljoen aan toeslagen kunnen krijgen. Gratis geld uit Holland.
Een klein groepje heeft destijds een veroordeling gekregen, echter was geen van de verdachte bij het proces aanwezig. Ze zijn nog altijd voortvluchtig zelfs. Na de vrijlating uit voorlopige hechtenis zijn de verdachten naar Turkije gevlucht.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197426583
Beetje off topic allemaal.
Mijn standpunt luidt nog steeds. Verplaats deze standbeelden naar een museum.
Uiteindelijk zal dit standbeeld ook zonder vandalistische actievoerders aan slijtage onderhevig zijn, vanwege weer en wind.
In een museum blijft het goed geconserveerd.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197426754
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:17 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Beetje off topic allemaal.
Mijn standpunt luidt nog steeds. Verplaats deze standbeelden naar een museum.
Uiteindelijk zal dit standbeeld ook zonder vandalistische actievoerders aan slijtage onderhevig zijn, vanwege weer en wind.
In een museum blijft het goed geconserveerd.
In een museum kun je ook heel mooi aan de hand van een audiotour een goed verhaal vertellen over de historie van deze man en alle controverse van twee kanten belichten.

Ik ben het volledig met je eens.
pi_197426945
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 14:46 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Dat moest al op de schop. Net als de rest van het belastingstelsel.
Dat is een totaal andere kwestie die niets te maken heeft onrechtsstatelijkheid en de knevelarij.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197426980
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:33 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is een totaal andere kwestie die niets te maken heeft onrechtsstatelijkheid en de knevelarij.
Nou en? Er wordt ook al langer dan een paar maanden geroepen dat het Toeslagensysteem aangepast moet worden of moet verdwijnen. Ook door Rutte.
pi_197427066
De klagers wonen- en komen daar niet, hebben het hele standbeeld niet eens ooit zelf gezien.

Er blijft een tekort aan ophef.
Sinterklaas is al 40 dagen weg, Zwarte piet is pas over 302 dagen weer terug.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
pi_197427281
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:35 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Nou en? Er wordt ook al langer dan een paar maanden geroepen dat het Toeslagensysteem aangepast moet worden of moet verdwijnen. Ook door Rutte.
Het is op geen enkele manier een excuus voor de onrechtsstatelijke uitvoering en hoort hier dan ook niet thuis. Daarnaast ben ik wel klaar met incompetente VVD-ers die een overheidstaak verkloten om dat dan als argument te gebruiken om die overheidstaak af te stoten.

Zo kun je ook wel zeggen dat de politie, de jeugdzorg, het onderwijs, defensie etc moeten worden afgeschaft want ook daar heeft de VVD een zooitje van gemaakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197427356
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:17 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Beetje off topic allemaal.
Mijn standpunt luidt nog steeds. Verplaats deze standbeelden naar een museum.
Uiteindelijk zal dit standbeeld ook zonder vandalistische actievoerders aan slijtage onderhevig zijn, vanwege weer en wind.
In een museum blijft het goed geconserveerd.
Mee eens... 30 meter verderop is er een prima museum..
JP Coen werd indertijd zo opvallend op een voetstuk gezet omdat men graag een Hoornenaar wilde eren die volgens de nationale gevoelens in het hele land een geweldig man geweest zou zijn
Een icoon van vervlogen gouden tijden.
Nu is het beeld meer en meer een symbool van nationaal verzet tegen invloed van vreemdelingen , tegen afbreuk van identiteit , de relativering van "hoe geweldig we waren " of van "daar werd wat groots verricht".
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 15:56:26 #159
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197427434
Een nationaal verzet tegen de invloed van vreenden???

Jeutje
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197427615
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is op geen enkele manier een excuus voor de onrechtsstatelijke uitvoering en hoort hier dan ook niet thuis. Daarnaast ben ik wel klaar met incompetente VVD-ers die een overheidstaak verkloten om dat dan als argument te gebruiken om die overheidstaak af te stoten.

Zo kun je ook wel zeggen dat de politie, de jeugdzorg, het onderwijs, defensie etc moeten worden afgeschaft want ook daar heeft de VVD een zooitje van gemaakt.
Ik had het in elk geval niet over afstoten. Belastingen zijn een overheidstaak, maar dan wel met als opdracht om het zo eenvoudig mogelijk te maken en dat lukt al heel lang niet.
pi_197427698
Blijkbaar zijn alleen standbeelden van Nelson Mandela en Bob Marley toegestaan.
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 16:10:54 #162
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197427727
En Cruijf
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197427760
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:53 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Mee eens... 30 meter verderop is er een prima museum..
JP Coen werd indertijd zo opvallend op een voetstuk gezet omdat men graag een Hoornenaar wilde eren die volgens de nationale gevoelens in het hele land een geweldig man geweest zou zijn
Een icoon van vervlogen gouden tijden.
Nu is het beeld meer en meer een symbool van nationaal verzet tegen invloed van vreemdelingen , tegen afbreuk van identiteit , de relativering van "hoe geweldig we waren " of van "daar werd wat groots verricht".
Daar is iets mis mee?
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:14:04 #164
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197427776
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
Blijkbaar zijn alleen standbeelden van Nelson Mandela en Bob Marley toegestaan.
Ho ho en Akwasi
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_197427835
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:05 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Ik had het in elk geval niet over afstoten. Belastingen zijn een overheidstaak, maar dan wel met als opdracht om het zo eenvoudig mogelijk te maken en dat lukt al heel lang niet.
Dat is ook altijd zo'n kulargument, net als de flattax. Voor computers was dat nog een argument, nu echt niet meer.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197427915
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 00:39 schreef Repentless het volgende:

[..]

Dus van alle personen wiens standbeeld er nu nog staat, wordt betwist dat ze gruwelijkheden hebben begaan (indien van toepassing).
Nee dat zeg ik niet. Ik zou niet weten welke gruwelijkheden van het standbeeld van Dennis Bergkamp worden betwist bij het Arsenal Stadion.

quote:
Dus de standbeelden die nu in opspraak zijn, zijn dat omdat ze in opspraak zijn. Waarom zijn standbeelden van Spaanse vorsten en iemand als Napoleon dan niet in opspraak volgens jou?
Waarom een Nederlander wel en een Spanjaard en een Fransman niet? Really? Dat zegt in iedere geval heel wat over onze Coen. Maar niet getreurd, wat is niet is kan nog komen. Kijk maar naar Columbus in Amerika en het standbeeld van die ene persoon in Londen.
West-Melanesia
pi_197428020
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 09:33 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Je kunt je inderdaad afvragen in hoeverre "de man met het snorretje" uit de 20e eeuw (Godwin-proof) feitelijk zo'n verschil maakte met lieden als Coen uit de 17e eeuw.
Het nazi-regime is beëindigd en de overwinnaars konden alle ellende en wandaden in de spotlights brengen in de Nürnbergprocessen. Deze catharsis heeft nooit plaatsgevonden mbt de wandaden tijdens het kolonialisme. De regimes kabbelden voort en vanzelfsprekend werden de wandaden stukje bij beetje "afgeschaft".
Die afschaffing gebeurde van binnenuit. Door mensen die al jaren (eeuwen) vonden dat dit niet kon.
Dat klopt. Maar het groepje sublieme dovemansoren hier zijn fenomenale stratenmakers. De “tijdsgeest” is altijd hun favoriete bondgenoot te pas en on te pas. Maar gelukkig is het maar hetzelfde kleine groepje in wiens ogen hun hele hebbe en houwe wordt afgepakt. Ze klagen dag en nacht en 1x in de zoveel tijd kom ik ff koekeloeren om te zien hoe het stoom uit hun hoofd blaast ;)
West-Melanesia
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 16:30:30 #168
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197428041
De enige die met stoom uit de oren iedereen voor rotte vis zit uit te maken ben jij

As usual _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:46:08 #169
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197428312
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 15:17 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Beetje off topic allemaal.
Mijn standpunt luidt nog steeds. Verplaats deze standbeelden naar een museum.
Uiteindelijk zal dit standbeeld ook zonder vandalistische actievoerders aan slijtage onderhevig zijn, vanwege weer en wind.
In een museum blijft het goed geconserveerd.
Het beeld staat er al 100+ jaar en heeft de zure regen ook overleefd dus het gaat prima.
pi_197428361
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:30 schreef sp3c het volgende:
De enige die met stoom uit de oren iedereen voor rotte vis zit uit te maken ben jij

As usual _O-
Je kan rotte vis moeilijk verse vis noemen. Ik stoom niet. Wijke die blijve, piet die vlucht en standbeelden die aan verzet onderhevig zijn. De mensen die helemaal gek worden behoren tot jouw cluppie ;)
West-Melanesia
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:49:56 #171
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197428388
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:21 schreef Oceanier het volgende:

Kijk maar naar Columbus in Amerika en het standbeeld van die ene persoon in Londen.
London is nogal groot... Over welk persoon heb je het?
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:51:07 #172
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197428417
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het beeld staat er al 100+ jaar en heeft de zure regen ook overleefd dus het gaat prima.
Ja maar je belastinggeld gaat erheen om het te onderhouden. Er zijn bijvoorbeeld asielzoekers die het geld beter kunnen gebruiken dan een standbeeld van een massamoordenaar te onderhouden.
West-Melanesia
pi_197428424
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

De BP Flyers?
Nee de nadjes. Wat is BP eigenlijk?
West-Melanesia
pi_197428481
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

London is nogal groot... Over welk persoon heb je het?
Die ene
West-Melanesia
  vrijdag 15 januari 2021 @ 16:55:48 #176
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197428485
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:51 schreef Oceanier het volgende:
Ja maar je belastinggeld gaat erheen om het te onderhouden. Er zijn bijvoorbeeld asielzoekers die het geld beter kunnen gebruiken dan een standbeeld van een massamoordenaar te onderhouden.
Mijn belastinggeld? Dat onderhoud lijkt me een gemeentelijke activiteit.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 17:00:34 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 17:26:21 #178
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197428966
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:48 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je kan rotte vis moeilijk verse vis noemen. Ik stoom niet. Wijke die blijve, piet die vlucht en standbeelden die aan verzet onderhevig zijn. De mensen die helemaal gek worden behoren tot jouw cluppie ;)
Wie dan?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197429016
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:26 schreef sp3c het volgende:

[..]

Wie dan?
Die jongens
West-Melanesia
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 18:07:03 #180
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197429618
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:29 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Die jongens
Is goed man, als jij geen zin hebt in een normaal gesprekje ga ik er ook geen moeite meer in steken hoor

De jongens, het clubje, het handjevol dat overal woont.... Verzonnen verhalen :W
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197429686
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Charlie Chaplin?
Mary Wollstonecraft is het enige controversiele standbeeld in Londen, en alleen maar omdat een paar preutse feministen problemen hebben met blote tetten, maar dat zal hij vast niet bedoelen. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197429782
quote:
83s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:07 schreef sp3c het volgende:

[..]

Is goed man, als jij geen zin hebt in een normaal gesprekje ga ik er ook geen moeite meer in steken hoor

De jongens, het clubje, het handjevol dat overal woont.... Verzonnen verhalen :W
Wat een korte teentjes. Is niks voor jou speccie. Zeg mij na: Coen is een Nederlandse held die onmenselijke barbaarse daden heeft gepleegd
West-Melanesia
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 18:22:02 #183
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197429897
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:16 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat een korte teentjes. Is niks voor jou speccie. Zeg mij na: Coen is een Nederlandse held die onmenselijke barbaarse daden heeft gepleegd
Heb ik al gedaan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197429914
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:22 schreef sp3c het volgende:

[..]

Heb ik al gedaan
Show me
West-Melanesia
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 18:24:20 #185
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197429943
Jij eerst
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 18:34:31 #186
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197430144
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:51 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ja maar je belastinggeld gaat erheen om het te onderhouden. Er zijn bijvoorbeeld asielzoekers die het geld beter kunnen gebruiken dan een standbeeld van een massamoordenaar te onderhouden.
Zullen we als blanke Nederlanders meteen onze anus even inwrijven met vaseline?

Dan tevreden?
Omnibus in omnibus.
pi_197430369
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:16 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat een korte teentjes. Is niks voor jou speccie. Zeg mij na: Coen is een Nederlandse held die onmenselijke barbaarse daden heeft gepleegd
Waarom heeft die ene Coen barbaarse daden gepleegd? Voor de lol of om de Ned. economie een boost te geven.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 18:51:41 #188
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197430479
Om de Britten dwars te zitten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197430579
Gewoon dat beeld laten staan waar die staat, gezeik over alles moet maar eens afgelopen zijn!
  vrijdag 15 januari 2021 @ 19:03:43 #190
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197430689
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:21 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee dat zeg ik niet. Ik zou niet weten welke gruwelijkheden van het standbeeld van Dennis Bergkamp worden betwist bij het Arsenal Stadion.
Daarom ook "(indien van toepassing)".

quote:
Waarom een Nederlander wel en een Spanjaard en een Fransman niet? Really? Dat zegt in iedere geval heel wat over onze Coen. Maar niet getreurd, wat is niet is kan nog komen. Kijk maar naar Columbus in Amerika en het standbeeld van die ene persoon in Londen.
'Really' ja. Je draait het overigens om: het zegt niks over "onze Coen", maar over de mensen die zo'n beeld in opspraak brengen. Want waarom het beeld van de ene massamoordenaar uit een ver verleden wel in opspraak brengen, en het andere niet? Hitler, Stalin en Saddam Hussein bijvoorbeeld zijn daarin geen argument, zoals hier al is aangegeven.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 19:11:17 #191
239746 BoonDockSaint
Schout bij nacht
pi_197430810
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 16:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het beeld staat er al 100+ jaar en heeft de zure regen ook overleefd dus het gaat prima.
Lekker laten staan dat beeld w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/ w/
Hallom
  vrijdag 15 januari 2021 @ 19:14:36 #192
239746 BoonDockSaint
Schout bij nacht
pi_197430860
We gaan de Nederlandse identiteit en historie niet uitwissen gaat niet gebeuren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hallom
pi_197430981
Weg met dat beeld en laat een ander beeld ervoor in plaats komen, bijvoorbeeld het beeld van een lachende Rutte.
Ja, want mocht ie herkozen worden, is ie wel langstzittende premier van NL ooit. Dan verdient ie zeker om een eigen beeld te hebben wat mij betreft. Niet omdat wij zo dom zijn, maar omdat hij zo slim is.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_197431226
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 19:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Weg met dat beeld en laat een ander beeld ervoor in plaats komen, bijvoorbeeld het beeld van een lachende Rutte.
Ja, want mocht ie herkozen worden, is ie wel langstzittende premier van NL ooit. Dan verdient ie zeker om een eigen beeld te hebben wat mij betreft. Niet omdat wij zo dom zijn, maar omdat hij zo slim is.
Misschien over 300 jaar als men lachend terugdenkt aan deze periode van waanzin. En dan krijgt ie een standbeeld waar heel Nederland zijn hond tegenaan mag laten pissen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197431321
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:34 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Zullen we als blanke Nederlanders meteen onze anus even inwrijven met vaseline?

Dan tevreden?
Waarom eigenlijk. Kunt ge niet tegen kritiek
West-Melanesia
pi_197431357
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 18:45 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Waarom heeft die ene Coen barbaarse daden gepleegd? Voor de lol of om de Ned. economie een boost te geven.
Allemaal verschrikkelijk irrelevant. Barbaarse daden worden altijd gepleegd door zieke geesten.
West-Melanesia
pi_197431532
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 19:03 schreef Repentless het volgende:

[..]

Daarom ook "(indien van toepassing)".
Daarom wordt Coen’s standbeeld ook betwist, en Bergkamp’s standbeeld niet. Een standbeeld is namelijk een verering.

quote:
' ja. Je draait het overigens om: het zegt niks over "onze Coen", maar over de mensen die zo'n beeld in opspraak brengen. Want waarom het beeld van de ene massamoordenaar uit een ver verleden wel in opspraak brengen, en het andere niet? Hitler, Stalin en Saddam Hussein bijvoorbeeld zijn daarin geen argument, zoals hier al is aangegeven.
Het zegt heel wat over Coen. Wat niet is kan nog komen, zoals ik al zei, zie voorbeeld Columbus. Wat is volgens jou de reden dat Coens standbeeld mikpunt is van kritiek en Napoleon niet en waarom zijn Hitler en co geen argument?
West-Melanesia
  vrijdag 15 januari 2021 @ 20:32:17 #198
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197432650
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 17:29 schreef Oceanier het volgende:
Die jongens
Van Bontekoe?

En verder jongens? Onze jongens liggen drie rijen dik naar rechts gericht op de Grebbenberg, daar liggen onze jongens.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 20:37:28 #199
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197432784
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 19:46 schreef Oceanier het volgende:
waarom zijn Hitler en co geen argument?
Dat heeft een historicus al feilloos uit lopen leggen maar dat jouw concentratieboog niet langer dan 5 woorden is kunnen wij weinig aan doen.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 20:37:50 #200
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197432797
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 19:38 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Waarom eigenlijk. Kunt ge niet tegen kritiek
Waar ik niet tegen kan is mensen die net doen alsof we hier in Nederland te maken hebben met Amerikaanse toestanden; alsof in Nederland zoiets als 'institutioneel racisme', 'wit privilege' en 'witte onschuld' überhaupt bestaat. Hoe graag de Sylvana's en Akwasi's en al die andere beroepsgekwetsten ook zouden willen, men hoeft hier niet te strijden alsof het hier Mississippi anno 1890 is, of Zuid-Afrika anno 1980; Nederland heeft zo'n geschiedenis in diens geheel niet, en juist daarom zoeken Sylvana, Akwasi en co. wel naar zaken om toch een beetje de eigentijdse, Nederlandse Martin Luther King c.q. Mandela uit te hangen, want oh wat worden ze toch onderdrukt hier in het afgrijselijk racistische Nederland.

Dat ze gewoon eens aan het werk gaan i.p.v. ons lastig vallen met dat gesubsidieerde semi-cultureel gebrul de hele tijd.

Houd die toestand daar waar het hoort: de V.S. En kap eindelijk eens met die doodvermoeiende slachtofferrol de hele tijd.
Omnibus in omnibus.
  vrijdag 15 januari 2021 @ 20:39:33 #201
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197432849
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

Waar ik niet tegen kan is mensen die net doen alsof we hier in Nederland te maken hebben met Amerikaanse toestanden; alsof in Nederland zoiets als 'institutioneel racisme', 'wit privilege' en 'witte onschuld' überhaupt bestaat. Hoe graag de Sylvana's en Akwasi's en al die andere beroepsgekwetsten ook zouden willen, men hoeft hier niet te strijden alsof het hier Mississippi anno 1890 is, of Zuid-Afrika anno 1980; Nederland heeft zo'n geschiedenis in diens geheel niet, en juist daarom zoeken Sylvana, Akwasi en co. wel naar zaken om toch een beetje de eigentijdse, Nederlandse Martin Luther King c.q. Mandela uit te hangen, want oh wat worden ze toch onderdrukt hier in het afgrijselijk racistische Nederland.

Dat ze gewoon eens aan het werk gaan i.p.v. dat gesubsidieerde semi-cultureel gebrul de hele tijd.

Houd die toestand daar waar het hoort: de V.S. En kap eindelijk eens met die doodvermoeiende slachtofferrol de hele tijd.
Zie je wel dat wij het vaak eens zijn. ;)
  vrijdag 15 januari 2021 @ 21:11:14 #202
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197433680
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 19:46 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Daarom wordt Coen’s standbeeld ook betwist, en Bergkamp’s standbeeld niet. Een standbeeld is namelijk een verering.
Ik maak toch geen vergelijking tussen standbeelden van voetballers en leiders? Dat snap je zelf ook wel. Daarom, nogmaals, "indien van toepassing". Nog explicieter dan: van alle leiders uit het verleden met veel bloed aan hun handen worden hun gruweldaden betwist omdat hun standbeelden er nog staan? Dat zijn er namelijk nogal wat...

quote:
Het zegt heel wat over Coen. Wat niet is kan nog komen, zoals ik al zei, zie voorbeeld Columbus. Wat is volgens jou de reden dat Coens standbeeld mikpunt is van kritiek en Napoleon niet en waarom zijn Hitler en co geen argument?
Je stelt een wedervraag in plaats van te antwoorden. Maar goed, ik wil daar best antwoord op geven: de reden is volgens mij dat er hier clubs zijn die de tijd hebben om zich ontzettend druk te maken over dit soort zaken en ook meer aandacht krijgen. En zich daarbij uitsluitend op Nederland richten, terwijl gruweldaden iets universeels zijn. Dan nogmaals mijn vraag aan jou: waarom het beeld van de ene massamoordenaar uit een ver verleden wel in opspraak brengen, en het andere niet?

Waarom 'Hitler en co' geen argument is, is hier al een aantal maal besproken. En wordt ook uitgelegd door de historicus in het door jou geplaatste artikel uit het Parool.

quote:
Gaat het om vermeende geweldenaars die ook in hun eigen tijd en samenleving al ruimschoots kritiek kregen op hun zogenaamd manhaftig optreden (Hitler, Stalin, Franco, Mao en meer van dit soort bloeddorstige genieën), dan oordeelt die tijd zélf over hen - en lijkt het vereeuwigen van hún namen in onze monumenten een moreel onjuiste zaak.

Is er in de betreffende periode en maatschappij geen sprake van ruime negatieve kritiek op hun handelen, laten we dan hun belang voor de historie laten prevaleren boven onze eigentijdse more­le veroordeling en hun namen in de be­naming van onze monumenten van trots (een dijk, een tunnel, een fraaie straat of stadsdeel) gewoon laten bestaan.

  vrijdag 15 januari 2021 @ 21:42:21 #203
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_197434493
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:37 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat heeft een historicus al feilloos uit lopen leggen maar dat jouw concentratieboog niet langer dan 5 woorden is kunnen wij weinig aan doen.
Dat je nog met die downie in discussie gaat , op het moment dat je moeilijke vragen stelt , geeft ze niet thuis
Ik ben inmiddels overleden
  vrijdag 15 januari 2021 @ 21:46:03 #204
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197434590
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 21:42 schreef Enchanter het volgende:
Dat je nog met die downie in discussie gaat , op het moment dat je moeilijke vragen stelt , geeft ze niet thuis
De vragen hoeven niet eens moeilijk te zijn, op makkelijke vragen komt al geen antwoord. Maar goed, ik vind het wel grappig om betrokkene elke keer weer ziedend te zien.
pi_197435287
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Waar ik niet tegen kan is mensen die net doen alsof we hier in Nederland te maken hebben met Amerikaanse toestanden; alsof in Nederland zoiets als 'institutioneel racisme', 'wit privilege' en 'witte onschuld' überhaupt bestaat. Hoe graag de Sylvana's en Akwasi's en al die andere beroepsgekwetsten ook zouden willen, men hoeft hier niet te strijden alsof het hier Mississippi anno 1890 is, of Zuid-Afrika anno 1980; Nederland heeft zo'n geschiedenis in diens geheel niet, en juist daarom zoeken Sylvana, Akwasi en co. wel naar zaken om toch een beetje de eigentijdse, Nederlandse Martin Luther King c.q. Mandela uit te hangen, want oh wat worden ze toch onderdrukt hier in het afgrijselijk racistische Nederland.

Dat ze gewoon eens aan het werk gaan i.p.v. ons lastig vallen met dat gesubsidieerde semi-cultureel gebrul de hele tijd.

Houd die toestand daar waar het hoort: de V.S. En kap eindelijk eens met die doodvermoeiende slachtofferrol de hele tijd.
Toen Coen’s beeld werd bekritiseerd vanaf het moment van de onthulling ergens in 1800 toen bestond BLM nog niet eens man waar hebt ge het over een beetje Hollandse schurken verdedigen. Schaamt u zich Brabander
West-Melanesia
pi_197435518
Tijds'beelden' geven de geschiedenis weer.

Iedereen mag daar zijn eigen les uit halen.

Van fouten leer je het snelst.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 22:42:06 #207
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197435772
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 22:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Toen Coen’s beeld werd bekritiseerd vanaf het moment van de onthulling ergens in 1800 toen bestond BLM nog niet eens man waar hebt ge het over een beetje Hollandse schurken verdedigen. Schaamt u zich Brabander
Niemand is die gasten aan het verdedigen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 22:43:18 #208
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197435804
Nu komt er een welles en een wie dan jongons

Let op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197436144
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 21:11 schreef Repentless het volgende:
Ik maak toch geen vergelijking tussen standbeelden van voetballers en leiders? Dat snap je zelf ook wel. Daarom, nogmaals, "indien van toepassing". Nog explicieter dan: van alle leiders uit het verleden met veel bloed aan hun handen worden hun gruweldaden betwist omdat hun standbeelden er nog staan? Dat zijn er namelijk nogal wat...
Dat komt omdat je mijn uitleg verkeerd interpreteert, anders had ik die vergelijking met Bergkamp niet hoeven te maken.

quote:
De reden is volgens mij dat er hier clubs zijn die de tijd hebben om zich ontzettend druk te maken over dit soort zaken en ook meer aandacht krijgen.
Dus Coen’s standbeeld is het mikpunt van kritiek omdat clubs hier teveel tijd over hebben? Okeeej...over bagatelliseren van Nederlandse schurken gesproken....zo ver gaat het dus, een beetje kritiek is tijd teveel.

quote:
En zich daarbij uitsluitend op Nederland richten, terwijl gruweldaden iets universeels zijn.
Nee dat is omdat het Nederlanders en Molukkers zijn. Hoe logisch wil je het hebben?

quote:
Dan nogmaals mijn vraag aan jou: waarom het beeld van de ene massamoordenaar uit een ver verleden wel in opspraak brengen, en het andere niet?
Omdat het over Coen en de Nederlandse geschiedenis gaat? Als jij Napoleon op het oog hebt, ga je gang. Niemand houdt je tegen.

quote:
Waarom 'Hitler en co' geen argument is, is hier al een aantal maal besproken. En wordt ook uitgelegd door de historicus in het door jou geplaatste artikel uit het Parool.
Dat heb ik al eerder uitgelegd
West-Melanesia
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 23:33:49 #210
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197436861
Je legt helemaal niets uit

Dat maakt het zo moeilijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197437491
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 22:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Toen Coen’s beeld werd bekritiseerd vanaf het moment van de onthulling ergens in 1800 toen bestond BLM nog niet eens man waar hebt ge het over een beetje Hollandse schurken verdedigen. Schaamt u zich Brabander
Molukse treinkaap-schurken worden ook nog steeds vereerd. Dat moet ook maar eens afgeschaft worden.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 00:29:09 #212
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197437528
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 22:58 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat komt omdat je mijn uitleg verkeerd interpreteert, anders had ik die vergelijking met Bergkamp niet hoeven te maken.
Nu redeneer je simpelweg niet logisch.

Jij stelde: een standbeeld is een verering. Daarmee worden de gruwelijkheden al betwist. Dus: als je standbeelden van leiders met bloed aan hun handen laat staan, ontken je dat die persoon gruwelijkheden heeft begaan. Volgens jouw redenering worden de gruwelijkheden van een Napoleon en Filips II dus ook betwist, omdat die standbeelden er ook nog steeds staan.

Die vergelijking met Bergkamp was niet nodig, omdat ik aanneem dat je zelf ook wel begreep dat ik het over standbeelden van leiders met vergelijkbare gewelddadigheden/bloed aan hun handen uit lang vervlogen tijden had.

Hoe interpreteer ik jouw uitleg dan verkeerd?

quote:
Dus Coen’s standbeeld is het mikpunt van kritiek omdat clubs hier teveel tijd over hebben? Okeeej...over bagatelliseren van Nederlandse schurken gesproken....zo ver gaat het dus, een beetje kritiek is tijd teveel.
Jouw vraag was niet waarom Coens standbeeld mikpunt van kritiek is, maar waarom Coen wel en Napoleon niet? Dat is een wezenlijk andere vraag, waar ik antwoord op geef. Ik bagatelliseer daarmee Coens daden niet.

quote:
Nee dat is omdat het Nederlanders en Molukkers zijn. Hoe logisch wil je het hebben?
Ja, maar jij geeft aan dat er duizenden standbeelden ter wereld nooit in opspraak zijn geweest en degene die dat wel zijn, zijn dat niet voor niets. Dat er Nederlanders en Molukkers zijn die zich uitsluitend uitspreken tegen Coen of andere Nederlanders, niet over de grens kijken en dat dat elders niet gebeurt tegen standbeelden van vergelijkbare leiders met bloed aan hun handen, is geen argument om aan te geven dat Coen 'erger' was dan anderen.

Het criterium of het 'in opspraak zijn' terecht is t.o.v. anderen die dat niet zijn, is niet het in opspraak zijn zelf.

quote:
Omdat het over Coen en de Nederlandse geschiedenis gaat? Als jij Napoleon op het oog hebt, ga je gang. Niemand houdt je tegen.
Goed, het gaat jou dus uitsluitend om standbeelden in Nederland. :) Prima. Maar dat is geen argument om aan te geven dat het in het geval van Coen wel terecht zou zijn, en in het geval van al die andere standbeelden in de wereld van mensen met veel bloed aan hun handen niet.

Nee, die heb ik niet op het oog. Ik heb inmiddels wel duidelijk gemaakt dat standbeelden van historische figuren uit lang vervlogen tijden, ondanks hun gruwelijkheden destijds, van mij niet uit het straatbeeld verwijderd hoeven worden.
pi_197438325
Neemt niet weg dat Oceanier jullie nog steeds in de hoek lult, welke hoe dat is moet alleen nog blijken.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197439689
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Waar ik niet tegen kan is mensen die net doen alsof we hier in Nederland te maken hebben met Amerikaanse toestanden; alsof in Nederland zoiets als 'institutioneel racisme', 'wit privilege' en 'witte onschuld' überhaupt bestaat. Hoe graag de Sylvana's en Akwasi's en al die andere beroepsgekwetsten ook zouden willen, men hoeft hier niet te strijden alsof het hier Mississippi anno 1890 is, of Zuid-Afrika anno 1980; Nederland heeft zo'n geschiedenis in diens geheel niet, en juist daarom zoeken Sylvana, Akwasi en co. wel naar zaken om toch een beetje de eigentijdse, Nederlandse Martin Luther King c.q. Mandela uit te hangen, want oh wat worden ze toch onderdrukt hier in het afgrijselijk racistische Nederland.

Dat ze gewoon eens aan het werk gaan i.p.v. ons lastig vallen met dat gesubsidieerde semi-cultureel gebrul de hele tijd.

Houd die toestand daar waar het hoort: de V.S. En kap eindelijk eens met die doodvermoeiende slachtofferrol de hele tijd.
Dat er racisme in Nederland is, is wel duidelijk.
Bij sollicitaties maakt een kandidaat met strafblad en een Nederlandse naam meer kans dan een kandidaat met een buitenlandse naam.

Vwb het standbeeld blijf ik er bij dat het de beste oplossing is om het te verplaatsen naar een museum.
Het standbeeld dat nu in weer en wind staat zal ook zonder activisten een keer slijten.
Dan moeten er weer kosten worden gemaakt door de gemeenschap. In een museum zijn die kosten minder.
Bovendien was Coen altijd al een omstreden figuur. Het is niet zo dat nú ineens Coen met de 21e eeuwse maatstaven een schurk is. Dat was ie altijd al, en veel mensen vonden dat ook altijd al.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197439840
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 00:24 schreef Gehrman het volgende:

[..]

Molukse treinkaap-schurken worden ook nog steeds vereerd. Dat moet ook maar eens afgeschaft worden.
Integreren Molukkers is het weer niet goed. Ohja, ze hebben een kleurtje.
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:27:01 #216
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197439889
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:01 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Dat er racisme in Nederland is, is wel duidelijk.
Bij sollicitaties maakt een kandidaat met strafblad en een Nederlandse naam meer kans dan een kandidaat met een buitenlandse naam.
Oh, bron?
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:38:03 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197440053
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 00:29 schreef Repentless het volgende:

[..]

Nu redeneer je simpelweg niet logisch.

Jij stelde: een standbeeld is een verering. Daarmee worden de gruwelijkheden al betwist. Dus: als je standbeelden van leiders met bloed aan hun handen laat staan, ontken je dat die persoon gruwelijkheden heeft begaan. Volgens jouw redenering worden de gruwelijkheden van een Napoleon en Filips II dus ook betwist, omdat die standbeelden er ook nog steeds staan.

Die vergelijking met Bergkamp was niet nodig, omdat ik aanneem dat je zelf ook wel begreep dat ik het over standbeelden van leiders met vergelijkbare gewelddadigheden/bloed aan hun handen uit lang vervlogen tijden had.

Hoe interpreteer ik jouw uitleg dan verkeerd?
Ik gaf je al het voorbeeld van Columbus. Over tijd teveel over hebben gesproken. Dat is maar speculatie. Zo kan het ook zijn dat de groepen in Nederland verder zijn met hun bewustwording van de geschiedenis dan de Fransen en de Spanjaarden.


quote:
Jouw vraag was niet waarom Coens standbeeld mikpunt van kritiek is, maar waarom Coen wel en Napoleon niet? Dat is een wezenlijk andere vraag, waar ik antwoord op geef. Ik bagatelliseer daarmee Coens daden niet.
Dat is niet mijn vraag dat is jou vraag. Met het voorbeeld van Columbus, wat niet is kan nog komen en dat Molukkers en Nederlanders in Nederland wonen heb ik nu ook meerdere keren antwoord gegeven op de vraag waarom Coen in de spotlights staat en Napoleon niet. Je kan nu doorgaan over Napoleon maar daarmee versterk je het vermoeden van het bagatelliseren van Nederlandse schurken alleen maar.

quote:
Ja, maar jij geeft aan dat er duizenden standbeelden ter wereld nooit in opspraak zijn geweest en degene die dat wel zijn, zijn dat niet voor niets. Dat er Nederlanders en Molukkers zijn die zich uitsluitend uitspreken tegen Coen of andere Nederlanders, niet over de grens kijken en dat dat elders niet gebeurt tegen standbeelden van vergelijkbare leiders met bloed aan hun handen, is geen argument om aan te geven dat Coen 'erger' was dan anderen.
Is een hele juiste argument. Waarom ga jij niet naar Zimbabwe om op te komen voor de homorechten? Lijkt me toch belangrijker dan naar Frankrijk gaan vanwege een standbeeld van Napoleon.

quote:
Het criterium of het 'in opspraak zijn' terecht is t.o.v. anderen die dat niet zijn, is niet het in opspraak zijn zelf.
Men beslist uiteindelijk zelf waar ze actie voor willen voeren en waar ze willen beginnen. Daar ga jij natuurlijk niet over.

quote:
Goed, het gaat jou dus uitsluitend om standbeelden in Nederland. :) Prima. Maar dat is geen argument om aan te geven dat het in het geval van Coen wel terecht zou zijn, en in het geval van al die andere standbeelden in de wereld van mensen met veel bloed aan hun handen niet.
Het gaat mij nergens uitsluitend over. De Nederlanders en Molukkers protesteren bij Coen. De wereld heeft verder niks hiermee te maken. Zelfs als het over mensenrechten gaat kan je niet overal tegelijk zijn op de wereld. Het argument waarom hier wel en daar niet is daarom non-valid wat de aandacht alleen maar afleid van het werkelijke probleem en als je dat bewust doet ben je zoals ik al zei bezig met het bagatelliseren van Nederlandse schurken door vingertje te wijzen naae buitenlandse schurken.

quote:
Nee, die heb ik niet op het oog. Ik heb inmiddels wel duidelijk gemaakt dat standbeelden van historische figuren uit lang vervlogen tijden, ondanks hun gruwelijkheden destijds, van mij niet uit het straatbeeld verwijderd hoeven worden.
Ja die was al duidelijk en die mening deelt dus niet iedereen

[ Bericht 0% gewijzigd door Oceanier op 16-01-2021 09:49:08 ]
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 09:47:44 #221
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197440171
quote:
Dat ondergraaft toch niet de discriminatie.
Wat ik zo zie gaat dat om vacatures van de gemeentelijke overheid.
Ik heb zelf in het MKB gewerkt en bv bij veel bedrijven worden niet-Nederlanders gediscrimineerd.
Ik herinner me nog wel een radio-programma waarbij zogenaamd een bedrijf een uitzendbureau belde dat ie uitsluitend Nederlanders wilde. Sommige uitzendbureaus gingen akkoord met die selectie.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197440200
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 02:54 schreef Hathor het volgende:
Neemt niet weg dat Oceanier jullie nog steeds in de hoek lult, welke hoe dat is moet alleen nog blijken.
De hoek maakt niks uit. Pieten en wijken alles wordt “hen” links en rechts afgepakt ze valle bij bosjes neer..
West-Melanesia
pi_197440210
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:52 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Dat ondergraaft toch niet de discriminatie.
Wat ik zo zie gaat dat om vacatures van de gemeentelijke overheid.
Ik heb zelf in het MKB gewerkt en bv bij veel bedrijven worden niet-Nederlanders gediscrimineerd.
Ik herinner me nog wel een radio-programma waarbij zogenaamd een bedrijf een uitzendbureau belde dat ie uitsluitend Nederlanders wilde. Sommige uitzendbureaus gingen akkoord met die selectie.
Dat komt omdat men niet doelbewust discrimineert maar dat mensen uit de gevoelige doelgroep vaak toch de competenties minder ontwikkeld hebben. Met als stip bovenaan de taalvaardigheid.

De volgende stap wordt een quotum. Verplicht voorrang op basis van huidskleur. Dan zijn we eigenlijk terug bij af.
pi_197440259
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:55 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Dat komt omdat men niet doelbewust discrimineert maar dat mensen uit de gevoelige doelgroep vaak toch de competenties minder ontwikkeld hebben. Met als stip bovenaan de taalvaardigheid.
Wie is de gevoelige groep? De kleurlingen van een andere afkomst? Dat is raar. Blanke Nederlanders schijnen het op school juist slechter te doen met taal dan kleurlingen.
West-Melanesia
pi_197440289
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:00 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wie is de gevoelige groep? De kleurlingen van een andere afkomst? Dat is raar. Blanke Nederlanders schijnen het op school juist slechter te doen met taal dan kleurlingen.
Is dat zo? Heb je daar wat bronnen bij?
pi_197440312
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:52 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Dat ondergraaft toch niet de discriminatie.
Wat ik zo zie gaat dat om vacatures van de gemeentelijke overheid.
Ik heb zelf in het MKB gewerkt en bv bij veel bedrijven worden niet-Nederlanders gediscrimineerd.
Ik herinner me nog wel een radio-programma waarbij zogenaamd een bedrijf een uitzendbureau belde dat ie uitsluitend Nederlanders wilde. Sommige uitzendbureaus gingen akkoord met die selectie.
Een bedrijf dat die eis stelt discrimineert.

Datzelfde bedrijf discrimineert in principe ook als het die eis niet stelt maar alle (bv) Marokkanen of mensen met blauw haar niet aanneemt (omdat ze niet bij zijn bedrijf passen). Is dat dan ook strafbaar, of is dat soort 'discriminatie' juist wenselijk en onderdeel van een sollicitatieprocedure?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_197440358
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:03 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Is dat zo? Heb je daar wat bronnen bij?
Nee helaas niet. Wel persoonlijk ervaring en verhalen van leraren die mijn ouders kenden
West-Melanesia
pi_197440385
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:05 schreef Montagui het volgende:

[..]

Een bedrijf dat die eis stelt discrimineert.

Datzelfde bedrijf discrimineert in principe ook als het die eis niet stelt maar alle (bv) Marokkanen of mensen met blauw haar niet aanneemt (omdat ze niet bij zijn bedrijf passen). Is dat dan ook strafbaar, of is dat soort 'discriminatie' juist wenselijk en onderdeel van een sollicitatieprocedure?
strafbaar of niet. Het is wel discriminatie en het leidt er toe dat groepen in de samenleving zich achtergesteld voelen met alle gevolgen vandien.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_197440409
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:10 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee helaas niet. Wel persoonlijk ervaring en verhalen van leraren die mijn ouders kenden
Dat is natuurlijk slechts van anekdotische waarde. Mijn persoonlijke ervaring is weer anders.
pi_197440427
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:14 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk slechts van anekdotische waarde. Mijn persoonlijke ervaring is weer anders.
Dat klopt, ik zal kijken of ik misschien een artikel of onderzoek erover kan vinden.
West-Melanesia
pi_197440435
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:00 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wie is de gevoelige groep? De kleurlingen van een andere afkomst? Dat is raar. Blanke Nederlanders schijnen het op school juist slechter te doen met taal dan kleurlingen.
Heb je daar een bron voor?
pi_197440440
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:12 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

strafbaar of niet. Het is wel discriminatie en het leidt er toe dat groepen in de samenleving zich achtergesteld voelen met alle gevolgen vandien.
Zeker, maar voor mij geldt nog altijd kwaliteit boven kwantiteit. Ofwel eigen bedrijf eerst. Het tenslotte mijn bedrijf, mijn toekomst, mijn passie, mijn inkomen.

En als een bepaalde groep zich daar dan de dupe van voelt dan zij het zo.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 10:44:18 #234
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197440813
We dwalen wel wat ver van het onderwerp af nu he?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197440975
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:44 schreef sp3c het volgende:
We dwalen wel wat ver van het onderwerp af nu he?
Mee eens.. Back on topic.
Er is een petitie opgesteld met al belangrijkste doel 50 handtekeningen van Hoornse inwoners te krijgen voor een gemeentelijk burgerinitiatief. Op welke datum het online kwam is niet duidelijk. Juli 2020 ? Twee jaar geleden? Wel heeft men 1820 handtekeningen en het is 1484 maal gedeeld op facebook.
https://www.petities.com/verwijdering_jan_pieterszoon_coen_beeld

quote:
Is het verantwoord om een beeld te hebben staan van iemand die in de 17e eeuw een vloot leidde en een bevel gaf waarbij naar verluidt 15.000 mensen om het leven kwamen op de Banda Eilanden op de Molukken in het huidige Indonesië/voormalig Nederlands-Indië?

Wij zijn erop tegen dat er een standbeeld staat in het centrum van Hoorn van iemand die door zijn daden een zwarte bladzijde heeft geschreven in de geschiedenis van Nederland.

Een massamoordenaar die het niet verdiend om gevierd te worden voor wat hij onschuldige mensen heeft aangedaan.

Laten we opstaan tegen het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen!

Wij kunnen met deze petitie deze kwestie onder de aandacht brengen van de gemeente Hoorn. Hiermee kunnen wij er gezamenlijk voor zorgen dat dit beeld verwijderd word van de Rode Steen in het centrum van Hoorn.

TEKEN en DEEL deze petitie, zodat we zo snel mogelijk meer dan 50 Hoornse handtekeningen en zoveel mogelijk overige handtekeningen hebben voor het gemeentelijke burgerinitiatief en voor gerechtigheid kunnen zorgen.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 10:57:28 #236
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197441017
En hoeveel Hoornse handtekeningen?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197441049
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:57 schreef sp3c het volgende:
En hoeveel Hoornse handtekeningen?
Geen idee.
50 handtekeningen uit Hoorn is best wel haalbaar
pi_197441108
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:57 schreef sp3c het volgende:
En hoeveel Hoornse handtekeningen?
196 (volgens opgave van de ondertekenaars)

https://www.petities.com/stats.php?id=271008
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_197441148
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:12 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

strafbaar of niet. Het is wel discriminatie en het leidt er toe dat groepen in de samenleving zich achtergesteld voelen met alle gevolgen vandien.
Deze groepen zouden ook harder aan de competenties kunnen gaan werken en niet er vanuit gaan dat het de blanke medemens allemaal maar komt aanwaaien. Die anonieme sollicitatie experimenten zijn het bewijs dat het dus schijnbaar niet zit in het wegselecteren van een exotischere naam
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:05:12 #240
308523 the-eye
practical tactical
pi_197441158
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:00 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wie is de gevoelige groep? De kleurlingen van een andere afkomst? Dat is raar. Blanke Nederlanders schijnen het op school juist slechter te doen met taal dan kleurlingen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 10:10 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee helaas niet. Wel persoonlijk ervaring en verhalen van leraren die mijn ouders kenden
Jouw ervaring is dat taalachterstanden het meest voorkomen bij blanke kindertjes?
Is dat een gevolg van hun white privilege?
Ik heb iig met een grap over Joden of de holocaust geen probleem. Als jij dat als antisemitisme wil zien vind ik dat best hoor.
Joden bashen zie ik ook geen probleem in, de holocaust overlevenden of nazaten bashen is een no go
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:10:15 #241
308523 the-eye
practical tactical
pi_197441228
Het beste kan er dan een handtekeningen actie gestart worden voor een tweede beeld van JP Coen.
Ik heb iig met een grap over Joden of de holocaust geen probleem. Als jij dat als antisemitisme wil zien vind ik dat best hoor.
Joden bashen zie ik ook geen probleem in, de holocaust overlevenden of nazaten bashen is een no go
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:12:07 #242
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:13:20 #243
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197441283
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:02 schreef Montagui het volgende:

[..]

196 (volgens opgave van de ondertekenaars)

https://www.petities.com/stats.php?id=271008
Zitten daar nu consequenties aan of is het gewoon beleefd accepteren en op de grote stapel?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197441288
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:04 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Deze groepen zouden ook harder aan de competenties kunnen gaan werken en niet er vanuit gaan dat het de blanke medemens allemaal maar komt aanwaaien. Die anonieme sollicitatie experimenten zijn het bewijs dat het dus schijnbaar niet zit in het wegselecteren van een exotischere naam
Niemand komt het aanwaaien. Feit blijft dat allochtonen een achterstand hebben en door velen (ook werkgevers) worden gediscrimineerd.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 11:16:35 #245
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197441328
Ja maar wat heeft dat met deze moderne beeldenstorm te maken?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197441392
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:05 schreef the-eye het volgende:

[..]


[..]

Jouw ervaring is dat taalachterstanden het meest voorkomen bij blanke kindertjes?
Is dat een gevolg van hun white privilege?
Ohja dat is waar jullie zo mee bezig zijn he.
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 11:20:31 #247
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197441395
quote:
Wie zijn die "wij" eigenlijk? De Grauwe Eeuw ofzo?

@Oceanier, er zitten overigens ook een paar d/t foutjes in die petitie.

Edit: Ik zie een hoop Molukse namen (uit het hele land) tussen de ondertekenaars staan... Zelfs Belgen hebben hem ondertekend... :')

[ Bericht 7% gewijzigd door AchJa op 16-01-2021 11:30:07 ]
pi_197441449
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 11:10 schreef the-eye het volgende:
Het beste kan er dan een handtekeningen actie gestart worden voor een tweede beeld van JP Coen.
Niet haalbaar. Een handtekening actie om mensen met dit soort ideeën dezelfde straf als Coen aan de eilandbewoners gaf te geven is nog meer haalbaar
West-Melanesia
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 13:05:26 #249
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197443378
tweede lijkt me ook niet echt nodig, zo groot is dat dorp nu ook weer niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197443695
Hoorn heeft ruim 73.000 inwoners en dan 196 die de petitie tekenen.
Dat zegt genoeg denk ik, staan laten dat beeld!
pi_197443751
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 13:21 schreef Bottendaal het volgende:
Hoorn heeft ruim 73.000 inwoners en dan 196 die de petitie tekenen.
Dat zegt genoeg denk ik, staan laten dat beeld!
Nu nog een standbeeld van de belastingdienst, de nazaten van de corrupte Coen. Alleen Coen deed het met een mes op de keel, de belastingdienst met de wet in hun broekzak _O-
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 13:45:40 #252
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197444173
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 13:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ben je uberhaupt bekend met die uitdrukking?
Dat is toch eigenlijk erger dan de belastingdienst die volgens de wet belasting mag innen over de compensatie?
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 13:51:44 #254
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197444209
Klein rekensommetje.

In Mississippi was en is de zwarte bevolking wellicht niet een meerderheid, maar al wel sinds jaar en dag een enorme minderheid;

In Zuid-Afrika was de zwarte bevolking eeuwenlang de absolute meerderheid.

DAAR was sprake van systematisch racisme, geïnstitutionaliseerd racisme, white privilege en daadwerkelijke discriminatie van grote aantallen burgers.

In Nederland is de bevolking, was de bevolking, en blijft de bevolking nog wel een tijd dominant blank.

Dat derhalve blanken in alle lagen de boventoon voeren, heeft meer te maken met numerieke superioriteit dan raciale superioriteit.

En dat uit zich ook in de geschiedenis en derhalve de standbeelden.

"Ik zie zo weinig standbeelden van niet-blanken in Nederland"...

Omdat Nederland tot de jaren '60 van vorige eeuw vrijwel homogeen blank was.

In plaats van alles op racisme te gooien zouden die Sylvana's en Akwasi's eens een basiscursus statistiek moeten volgen.
Omnibus in omnibus.
pi_197444426
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 13:51 schreef EttovanBelgie het volgende:
Klein rekensommetje.

In Mississippi was en is de zwarte bevolking wellicht niet een meerderheid, maar al wel sinds jaar en dag een enorme minderheid;

In Zuid-Afrika was de zwarte bevolking eeuwenlang de absolute meerderheid.

DAAR was sprake van systematisch racisme, geïnstitutionaliseerd racisme, white privilege en daadwerkelijke discriminatie van grote aantallen burgers.

In Nederland is de bevolking, was de bevolking, en blijft de bevolking nog wel een tijd dominant blank.

Dat derhalve blanken in alle lagen de boventoon voeren, heeft meer te maken met numerieke superioriteit dan raciale superioriteit.

En dat uit zich ook in de geschiedenis en derhalve de standbeelden.

"Ik zie zo weinig standbeelden van niet-blanken in Nederland"...

Omdat Nederland tot de jaren '60 van vorige eeuw vrijwel homogeen blank was.

In plaats van alles op racisme te gooien zouden die Sylvana's en Akwasi's eens een basiscursus statistiek moeten volgen.
Wat boeit het man waar racisme het ergst is. 1 persoon die slachtoffer is van echt racisme is al erg genoeg. En ja die heb je in Nederland ook. Meer of minder dan in andere landen doet er niet toe. Je dwaalt alleen maar af want als het racisme op Mars erger was zou je weer roepe dat men zich in Zuid-Afrika niet moet aanstellen.
West-Melanesia
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:03:31 #256
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197444476
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:01 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat boeit het man waar racisme het ergst is. 1 persoon die slachtoffer is van echt racisme is al erg genoeg. En ja die heb je in Nederland ook. Meer of minder dan in andere landen doet er niet toe.
Het is het achterlijke narratief erom heen, alsof we hier in the Jim Crow South zitten.

Slachtoffer van echt racisme...

... bijvoorbeeld een blank persoon die puur vanwege zijn huidskleur wordt overgeslagen bij een sollicitatie omdat straks 'een quotum' geldt waarbij huidskleur de beslissende factor is?

Dat hebben Sylvana & Co. toch graag? Quota?

"Het moet diverser!"
Omnibus in omnibus.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 14:19:14 #257
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197444813
dit gaat toch niet over racisme??

de vraag is of dat standbeeld van dit boefje moet blijven staan of niet, dat heeft echt geen reet met racisme te maken hoor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197444832
quote:
83s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:19 schreef sp3c het volgende:
dit gaat toch niet over racisme??

de vraag is of dat standbeeld van dit boefje moet blijven staan of niet, dat heeft echt geen reet met racisme te maken hoor
Waar dan wel mee volgens jou?

https://www.ad.nl/binnenl(...)en-jp-coen~a22aca94/
pi_197444875
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:01 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat boeit het man waar racisme het ergst is. 1 persoon die slachtoffer is van echt racisme is al erg genoeg. En ja die heb je in Nederland ook. Meer of minder dan in andere landen doet er niet toe. Je dwaalt alleen maar af want als het racisme op Mars erger was zou je weer roepe dat men zich in Zuid-Afrika niet moet aanstellen.
Zoals een Anton Karel die op school aquarium werd genoemd. Een Jerry die hier al gediscrimineerd nog voordat zijn gezin Nederland als eerste veilige land hadden bereikt? Een harvey die niet gewoon een pizzaatje kan eten en een wijntje drinken op een terras?

Behalve de aperte leugens om maar slachtoffer te kunnen spelen is er ook een heleboel aanstellerij, als dat nodig dan valt het blijkbaar nogal mee met het echte racisme. Wat we nu zien is een soort Afrikanisering, waarbij met tribalistisch clientelisme de geldpotten en baantjes worden verdeeld in de 'eigen' groep zodat je daar niet meer gekwalificeerd voor hoeft te zijn, hard je best voor hoeft te doen of gewoon mazzel mee moet hebben zoals de rest van ons.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_197444944
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:03 schreef EttovanBelgie het volgende:

"Het moet diverser!"
Prima toch... Nederland is divers en integratie willen is willen dat diverse Nederlanders in bedrijven, instellingen etc aanwezig zijn Culturele afkomsten, of anderszins afwijkend van de mainstream, sexe, geaardheid, leeftiijd, etc.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:30:54 #261
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197445020
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Prima toch... Nederland is divers en integratie willen is willen dat diverse Nederlanders in bedrijven, instellingen etc aanwezig zijn Culturele afkomsten, of anderszins afwijkend van de mainstream, sexe, geaardheid, leeftiijd, etc.
Gebaseerd op iemands kwaliteit mag ik hopen.
Omnibus in omnibus.
pi_197445148
Wat me opvalt aan de diversiteitshype is dat de definitie van diversiteit vaak juist zo weinig divers is. Je kleurtje, je geslachtsdeeltje, in welke personen je dat geslachtsdeeltje bij voorkeur stopt, en daar stopt het dan wel. Personen verschillen veel meer van elkaar dan op basis van enkel die eigenschappen, maar daar is amper discussie over, laat staan dat er quota worden overwogen om een personeelsbestand te verkrijgen dat rijk is aan, bijvoorbeeld, een breed scala aan hobby's.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 14:46:32 #263
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197445304
diversiteit heeft het ook niets mee te maken tenzij iemand de Turk er voor in plaats wil zetten

hehe

@AchJa
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zaterdag 16 januari 2021 @ 14:48:41 #264
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197445345
quote:
83s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:46 schreef sp3c het volgende:
diversiteit heeft het ook niets mee te maken tenzij iemand de Turk er voor in plaats wil zetten

hehe

@:achja
De operazanger? :P
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 14:53:23 #265
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197445451
gewoon lekker laten staan en de Turk ernaast
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197445760
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 14:30 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Gebaseerd op iemands kwaliteit mag ik hopen.
Een andere afkomst, levensstijl hebben dan de mainstream is ook een kwaliteit.
Men denkt soms een tikkeltje anders, andere inzichten. Thinking-out-of-the-box
  zaterdag 16 januari 2021 @ 15:10:51 #267
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_197445813
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 15:08 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Een andere afkomst, levensstijl hebben dan de mainstream is ook een kwaliteit.
Men denkt soms een tikkeltje anders, andere inzichten. Thinking-out-of-the-box
Je afkomst is een kwaliteit?

:')
Omnibus in omnibus.
pi_197445890
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 15:10 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Je afkomst is een kwaliteit?

:')
Een andere afkomst dan de mainstream kan een kwaliteit zijn in bepaalde situaties
Bijv een Brabantse afkomst in de politiek kan meer aandacht betekenen voor Noord Brabant,
ook dat mensen gewend raken aan de Brabantse zachte g. En die gewenning is weer goed voor de natiebinding.
Brabanders praten meer over carnaval... Is ook goed voor het besef van nationaal cultureel erfgoed
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 15:36:31 #269
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197446370
Zolang het niet geforceerd is zie ik het nut ook wel

Wat het met dit beeld te maken heeft daarentegen...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197447118
Pannenkoeken zijn racistisch.

quote:
Hoe bak je pannenkoeken?

VVD: Zoek dat zelf maar uit.
PvdA: Pannenkoeken bak je samen.
CDA: Pannenkoeken bak je zoals vroeger.
PVV: Ga terug naar je eigen land als je dat niet weet.
D66: Iedereen kan pannenkoeken leren bakken.
SP: Met een omwenteling.
GroenLinks: Op windenergie.
Partij voor de Dieren: Met sojamelk.
50Plus: Met een thuishulp.
SGP: Met Gods hulp.
ChristenUnie: Ook met Gods hulp.
DENK: Pannenkoeken zijn racistisch.
Artikel 1: Pannenkoeken zijn koloniaal.
Piratenpartij: Niemand mag weten hoe jij bakt.
GeenPeil: Daar gaan we over stemmen.
Nieuwe Wegen: Wij bakken ze heel anders.
Niet Stemmers: …
Komend weekend koop ik eerst een bril en daarna zie ik wel.
  Moderator zaterdag 16 januari 2021 @ 16:19:32 #271
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197447247
Hmmkay
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 17 januari 2021 @ 11:27:32 #272
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_197460795
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 13:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

En dat uit zich ook in de geschiedenis en derhalve de standbeelden.

"Ik zie zo weinig standbeelden van niet-blanken in Nederland"...

Omdat Nederland tot de jaren '60 van vorige eeuw vrijwel homogeen blank was.

In plaats van alles op racisme te gooien zouden die Sylvana's en Akwasi's eens een basiscursus statistiek moeten volgen.
Van wie zouden er standbeelden moeten komen?

Humphrey Wijnals in Almelooooooo?
Ruud Gullit en Frank Rijkaard op het Balboaplein?

Van Sylvana zelf?

Ayaan Hirsi Ali?
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_197460823
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:27 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Van wie zouden er standbeelden moeten komen?

Humphrey Wijnals in Almelooooooo?
Ruud Gullit en Frank Rijkaard op het Balboaplein?

Van Sylvana zelf?

Ayaan Hirsi Ali?
Ja maar een beeld voor Ayaan..dat is vast de bedoeling niet :D zou wel een mooie zijn om deze mensen even het ware gezicht te laten tonen
  zondag 17 januari 2021 @ 11:31:35 #274
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_197460863
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 16:11 schreef spectrumanalyser het volgende:
Pannenkoeken zijn racistisch.
[..]

FVD: met boreale eieren. ;)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  zondag 17 januari 2021 @ 11:33:58 #275
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_197460926
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:29 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Ja maar een beeld voor Ayaan..dat is vast de bedoeling niet :D zou wel een mooie zijn om deze mensen even het ware gezicht te laten tonen
Voor mij zou zij de eerste gegadigde zijn. Doodzonde dat ze uit Nederland weggepest is door de linkse kerk.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_197462567
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 11:33 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Voor mij zou zij de eerste gegadigde zijn. Doodzonde dat ze uit Nederland weggepest is door de linkse kerk.
Welnee... ze kreeg kritiek vanwege ongenuanceerde uitlatingen. Zo hoort het ook in een democratie en zeker als haar partij in de regering zit.
Ze besloot vóór het démasque van gelogen te hebben bij de asielaanvraag al een baan in Amerika aan te nemen.
Partijgenoot minister Verdonk verklaarde haar tot niet-Nederlander...en toen trad ze per direct uit de Tweede Kamer
Het is waarschijnlijker dat ze weg wilde uit Nederland vanwege bedreigingen uit extreem islamitische hoek. Maar dat heeft ze zo nooit aangegeven
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 14:31:17 #277
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197464528
ja die had weinig met de linkse kerk te maken volgens mij hoor

ze had zitten jokken bij de asielaanvraag en Rita 'regels zijn regels' Verdonk vond dat niet ok
niks mis mee, lijkt me ook geen standbeeld waard hoor

of je moet hem duiden met 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel'
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 14:31:49 #278
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197464548
maar goed de noodzaak van dat duiden van die beelden zie ik ook nog steeds niet zo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 17 januari 2021 @ 16:34:06 #279
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_197467970
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 09:41 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik gaf je al het voorbeeld van Columbus. Over tijd teveel over hebben gesproken. Dat is maar speculatie. Zo kan het ook zijn dat de groepen in Nederland verder zijn met hun bewustwording van de geschiedenis dan de Fransen en de Spanjaarden.
Dat is dus waar ik op doelde: dat het een mogelijkheid is dat men er in Nederland op wel op deze manier mee bezig is en elders niet. Dat houdt dus niet in dat het in het geval van Coen wel terecht is t.o.v. andere leiders, omdat het hier wel gebeurt.

Mijns inziens heeft het met 'bewustwording' niks te maken. Deze materie is gewoon onderwerp van geschiedenislessen op school, het wordt al sinds jaar en dag geleerd, het komt niet uit de lucht vallen. Ook in andere landen. Vrijwel iedereen begreep en begrijpt dat die daden gruwelijk waren. Daarna heb je twee keuzen: standbeelden die eraan herinneren laten staan omwille van historie (inclusief de kennis over alle donkere kanten ervan) of ze weghalen omdat bepaalde mensen vinden dat dat "niet meer kan". Ik kies daarin voor het eerste.

quote:
Dat is niet mijn vraag dat is jou vraag. Met het voorbeeld van Columbus, wat niet is kan nog komen en dat Molukkers en Nederlanders in Nederland wonen heb ik nu ook meerdere keren antwoord gegeven op de vraag waarom Coen in de spotlights staat en Napoleon niet. Je kan nu doorgaan over Napoleon maar daarmee versterk je het vermoeden van het bagatelliseren van Nederlandse schurken alleen maar.
Jij poneerde de stelling dat er beelden zijn die nooit in opspraak zijn geweest en dat de beelden die dat wel zijn, dat niet voor niets zijn. Als je zegt dat de beelden die nooit in opspraak zijn geweest dat alsnog kunnen worden, dan snap ik je. Maar als het een argument is om aan te geven dat er met die personen niets mis is (omdat ze nog nooit in opspraak zijn geweest) in tegenstelling tot wie wel in opspraak is nu, dan klopt die redenatie gewoonweg niet. Dat heeft niets met bagatelliseren van Coen te maken, maar aangeven dat Coen niet erger is geweest dan andere leiders.

quote:
Is een hele juiste argument. Waarom ga jij niet naar Zimbabwe om op te komen voor de homorechten? Lijkt me toch belangrijker dan naar Frankrijk gaan vanwege een standbeeld van Napoleon.
Dit is echt heel irrelevant en onlogisch als antwoord. Hier kun je echt niets mee in deze discussie.

quote:
Men beslist uiteindelijk zelf waar ze actie voor willen voeren en waar ze willen beginnen. Daar ga jij natuurlijk niet over.
Het is helemaal niet relevant of ik erover ga, dat is het punt helemaal niet. Het gaat hier wederom over jouw logica dat beelden in opspraak zijn omdat ze in opspraak zijn in tegenstelling tot beelden die dat niet zijn. Nogmaals de toevoeging: van leiders met bloed aan hun handen, dus geen Dennis Bergkamp.

quote:
Het gaat mij nergens uitsluitend over. De Nederlanders en Molukkers protesteren bij Coen. De wereld heeft verder niks hiermee te maken. Zelfs als het over mensenrechten gaat kan je niet overal tegelijk zijn op de wereld. Het argument waarom hier wel en daar niet is daarom non-valid wat de aandacht alleen maar afleid van het werkelijke probleem en als je dat bewust doet ben je zoals ik al zei bezig met het bagatelliseren van Nederlandse schurken door vingertje te wijzen naae buitenlandse schurken.
Waarom hier wel en elders niet is jouw eigen argument: een beeld hier is terecht in opspraak omdat het in opspraak is, andere beelden zijn nooit in opspraak geweest. Die verdachtmaking erna heeft geen enkele zin, want daar gaat het helemaal niet over.

quote:
Ja die was al duidelijk en die mening deelt dus niet iedereen
Dat kan gelukkig in een vrij land. :)
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 16:42:27 #280
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197468225
Voor mij is het alle beelden uit die tijd wel of alle beelden niet

Als je alleen de boefjes weghaalt lijkt het net of je de boel schoon probeert te wassen

Die vergrootglas op Coen gaat nergens over wmb
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_197469290
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2021 16:34 schreef Repentless het volgende:

Dat is dus waar ik op doelde: dat het een mogelijkheid is dat men er in Nederland op wel op deze manier mee bezig is en elders niet. Dat houdt dus niet in dat het in het geval van Coen wel terecht is t.o.v. andere leiders, omdat het hier wel gebeurt.
Je zei dat men tijd teveel over heeft wat helemaal niet het geval hoeft te zijn.

quote:
Mijns inziens heeft het met 'bewustwording' niks te maken. Deze materie is gewoon onderwerp van geschiedenislessen op school, het wordt al sinds jaar en dag geleerd, het komt niet uit de lucht vallen. Ook in andere landen. Vrijwel iedereen begreep en begrijpt dat die daden gruwelijk waren. Daarna heb je twee keuzen: standbeelden die eraan herinneren laten staan omwille van historie (inclusief de kennis over alle donkere kanten ervan) of ze weghalen omdat bepaalde mensen vinden dat dat "niet meer kan". Ik kies daarin voor het eerste.
In Nederland zijn er nog steeds mensen die nog nooit van een Molukker hebben gehoord. Dat het beschreven staat in geschiedenisboeken wil natuurlijk niet zeggen dat het ook behandeld wordt op school. Op de middelbare school waar ik zat werd Coen helemaal niet behandeld.

quote:
Jij poneerde de stelling dat er beelden zijn die nooit in opspraak zijn geweest en dat de beelden die dat wel zijn, dat niet voor niets zijn.
Dat klopt, Dennis Bergkamp’s standbeeld is nooit in opspraak geweest. Coen’s beeld altijd al en dat is niet voor niets. Bij Napoleon kan wat niet is nog komen.

quote:
Als je zegt dat de beelden die nooit in opspraak zijn geweest dat alsnog kunnen worden, dan snap ik je.
Yep zie Columbus...

quote:
Maar als het een argument is om aan te geven dat er met die personen niets mis is (omdat ze nog nooit in opspraak zijn geweest) in tegenstelling tot wie wel in opspraak is nu, dan klopt die redenatie gewoonweg niet. Dat heeft niets met bagatelliseren van Coen te maken, maar aangeven dat Coen niet erger is geweest dan andere leiders.
Dit is echt heel irrelevant en onlogisch als antwoord. Hier kun je echt niets mee in deze discussie.
Ik heb nooit gezegd dat er niets mis is met andere standbeelden. Ik heb wel gezegd dat wat niet is kan nog komen. Bewustwording is in deze zo gek nog niet als argument, wellicht dat dat ontbreekt en de reden is dat er nog standbeelden van Napoleon zijn.

quote:
Het is helemaal niet relevant of ik erover ga, dat is het punt helemaal niet. Het gaat hier wederom over jouw logica dat beelden in opspraak zijn omdat ze in opspraak zijn in tegenstelling tot beelden die dat niet zijn. Nogmaals de toevoeging: van leiders met bloed aan hun handen, dus geen Dennis Bergkamp
Is Napoleon nu in opspraak? Nee, dus is hij niet in opspraak. Dat kan allerlei reden hebben maar probeer het eens zonder Coen te bagatelliseren of de actievoerders bij Coen hiervan de schuld in de schoenen te schuiven.

quote:
Waarom hier wel en elders niet is jouw eigen argument: een beeld hier is terecht in opspraak omdat het in opspraak is, andere beelden zijn nooit in opspraak geweest. Die verdachtmaking erna heeft geen enkele zin, want daar gaat het helemaal niet over.
Nee Napoleon is niet in opspraak, en dat is niet omdat de actievoerders van Coen tijd teveel over hebben zoals jij het brengt. Vraag het aan de Fransen zou ik zeggen. Wellicht dat je erachter komt dat de bewustwording bij hen betreft Napoleon nog niet zover is? Maar kans dat je nul op je rekest krijgt aangezien Fransen nogal nationalistisch zijn, wat misschien wel kan leiden tot het bijna fascistisch ontkennen van de slechte daden van een landgenoot. Ook daar kan gelden dat op scholen amper wordt onderwezen over Napoleon’s slechte daden evenals over Coen in Nederland.

quote:
Dat kan gelukkig in een vrij land. :)
Zekers.
West-Melanesia
  Moderator zondag 17 januari 2021 @ 18:15:26 #282
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_197470957
Napoleon heeft niet zo heel veel misdaan toch?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 17 januari 2021 @ 18:49:51 #283
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_197471934
quote:
1s.gif Op zondag 17 januari 2021 17:20 schreef Oceanier het volgende:

In Nederland zijn er nog steeds mensen die nog nooit van een Molukker hebben gehoord.
Dit verzin je ter plekke of niet?