FranticDJ | dinsdag 3 november 2020 @ 16:03 |
Met uit het vorige deel o.a.: Macarons van @madeliefff ![]() pruimen custard plaattaart van @AnneX ![]() cake van @Goitske ![]() chocolate chip taart van @Hupje ![]() chocolate chip taart van @laziness ![]() en nog veel meer ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door FranticDJ op 03-11-2020 16:18:01 ] | |
FranticDJ | dinsdag 3 november 2020 @ 16:04 |
![]() Perencake ![]() ziet er niet uit, is ook snel in elkaar gedraaid. Hoop dat hij smaakt, eieren/boter schiftten een klein beetje (eieren tikkie aan de 'oude' kant/iets te koude boter) | |
Hupje | dinsdag 3 november 2020 @ 17:22 |
Ik zou hem eten, hoor ![]() Ik zie nu dat ik hier helemaal niet meer op heb gereageerd... Punselies zijn veel brosser en met taaiere stroop dan gewone stroopwafels, in mijn beleving. Daarom twijfelde ik daar aan. Sindsdien nog niks gebakken (behalve chocolate chip cookies waarvan ik nog een rolletje deeg in de diepvries had liggen). Binnenkort maar weer eens iets bedenken! | |
FranticDJ | dinsdag 3 november 2020 @ 18:01 |
Ja hij is lekker ![]() ![]() | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 11:32 |
Carrotcake granola![]() Gevuld speculaas ![]() ![]() Miljonairs shortcake ![]() Slagroomtaart ![]() ![]() Kaneelbrood mbv Danerolles Cinnamon Rolls ![]() Cupcakes ![]() Sinterklaasbrood/pepernoten brood ![]() Banketstaaf ![]() Speculaasstaaf ![]() En elk jaar de dag van de intocht breng ik een pakketje naar mijn oude buren wisselt nog wel eens wat het is dit jaar chocolade letter, banket en speculaas staaf, en wat schuimpjes pepernoten etc erbij in ![]() [ Bericht 44% gewijzigd door Goitske op 14-11-2020 11:41:38 ] | |
Lucky_Strike | zaterdag 14 november 2020 @ 18:46 |
Dat ziet er weer goed uit Goitske ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 18:58 |
Bakgodin ![]() Ik ga morgen pepernoten proberen, ben benieuwd of het lukt ![]() Volgende week gevuld speculaas ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 14 november 2020 @ 19:00 |
Is een banketstaaf moeilijk om zelf te maken? Vind die dingen ![]() ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 19:00 |
Hoezo alle tijd? ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 14 november 2020 @ 19:29 |
even kort door de bocht: amandelspijs aanmaken, in een rol/staaf vormen en dan in bladerdeeg draaien ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door FranticDJ op 14-11-2020 19:49:46 ] | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 19:45 |
Nee joh! Ik koop kant en klaar koelvers bladerdeeg. Je maakt amandelspijs dmv amandelen malen of gewoon amandelmeel kopen (ik doe het laatste) gelijke delen amandelmeel en suiker. Ei erbij tot gewenste dikte en wat citroenrasp evt daar maak je een worst van zeg maar, leg je op je deeg en rollen. Naad naar onderen, zijkant goed sluiten. In de oven op 200 graden tot hij mooi bruin is. Ik vouw dat koelverse bladerdeeg altijd 1x over de lengte dubbel, vouw terug en snijd in de vouw. Dan kun je 2x een staaf er van maken | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 19:46 |
Dit recept is voor een normale springvorm. Ik heb 2 kleintjes die samen 1 grote vormen qua inhoud en maak dan liever kleintjes dus vandaar 2 kleine. Shortcake / Milionairs shortbread Bodem 55 gram suiker 125 gram roomboter 170 gram zelfrijzend bakmeel Verwarm de oven voor op 180 graden Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden Vulling 125 gram boter 125 gram suiker 1 blikje gecondenseerde melk 1 eetlepel stroop Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast. Topping 170 gram chocolade naar keuze Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening. Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag. Of strooisels zoals ik heb gedaan deze x | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 19:48 |
Recept wat ik altijd voor kruidnoten gebruik heb ik toevallig van de week uitgetypt en ook een pepernoten recept https://m.facebook.com/gr(...)nk/1054092761699542/ | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 19:49 |
En voor de liefhebbers het Sinterklaas brood https://m.facebook.com/gr(...)nk/1059564947818990/ | |
Lucky_Strike | zaterdag 14 november 2020 @ 20:13 |
Dank je ![]() | |
AnneX | zaterdag 14 november 2020 @ 20:14 |
Dank Goitske...voor recept kruidnoten. is al het bakgeweld van 1 week? En ook voor anderen? Goed bezig geweest ![]() | |
Hupje | zaterdag 14 november 2020 @ 20:21 |
Ik zou zo bij je aanschuiven, @Goitske ![]() ![]() | |
Goitske | zaterdag 14 november 2020 @ 21:17 |
Nee zeker niet! Zoon was 25 oktober jarig dus een maand Veel bak plezier met de kruitnoten [ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 14-11-2020 21:40:37 ] | |
littledrummergirl | zaterdag 14 november 2020 @ 21:49 |
Carona enzo ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 14 november 2020 @ 22:21 |
Eitje ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 23:08 |
Ik ga recept van Holtkamp proberen, met 2 nachtjes rijpen erbij. Ben benieuwd ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 23:11 |
Oh, ja ok 🤣 Ik denk ineens 'shit die is werkloos geworden ofzo'. 'Gelukkig' dezelfde shit als wij allen ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 14 november 2020 @ 23:11 |
iis wel aan te raden hoor voor speculaasachtigen. Worden eigenlijk met 'rijpen' / 'rusten' alleen maar beter. Je zal ook zien dat de kleur van het deeg dieper/rijker wordt omdat de specerijen e.d. echt opgenomen worden in plaats van 'er door heen gemengd' zijn. | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 23:19 |
Ja en structuur anders Koos heeft het weleens gemaakt en zag het toen ook, mijn zus doet patisserie en die zei ook vrij strikt dat rijpen moest. Dus zal die corner maar niet afsnijden hierbij ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 14 november 2020 @ 23:22 |
Nope ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 23:27 |
Áls ik al bak, is het vaak iets wat ik nu nu nu wil maken Niet handig enzo Maar goed, ik bak ook echt vier keer per jaar ofzo ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 14 november 2020 @ 23:36 |
Juist het voordeel van dit soort degen is dat je ze dus heel lang in de koelkast/vriezer kan bewaren ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 14 november 2020 @ 23:39 |
Jawel, maar impulsief bakken joh hier. Voorbereiden, wasda ![]() Doe ik trouwens met kerst wel altijd. Britse pie deegjes enzo ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 15-11-2020 00:02:11 ] | |
Thinkk-Pinkk | zondag 15 november 2020 @ 00:31 |
Heeft we iemand ervaring met het boek “Zoet” van Lekker en simpel recepten? | |
Goitske | zondag 15 november 2020 @ 09:04 |
Ik laat altijd dat soort degen minstens 1 macht rijpen | |
praadje | zondag 15 november 2020 @ 10:13 |
Vanmorgen wegens succes deze weer eens gemaakt.![]() | |
FranticDJ | zondag 15 november 2020 @ 10:13 |
oh! kan ik ook nog wel weer eens doen ![]() | |
praadje | zondag 15 november 2020 @ 10:18 |
Volgens mij had jij mij op dit recept gewezen of ben ik dan mis? | |
FranticDJ | zondag 15 november 2020 @ 10:18 |
Zou heel goed kunnen ![]() | |
kwakz0r | zondag 15 november 2020 @ 11:45 |
Ik vind dit recept heel lekker voor kokosmakronen ![]() http://kleinstukjedan.nl/supersnelle-kokosmakronen/ Lekker chewy/zacht van binnen. Ik bak ze wel iets lager en langer dan dit recept. Heb na 5(!!) jaar sinds twee weken weer een oven dus ik bak me suf momenteel. | |
Goitske | zondag 15 november 2020 @ 13:20 |
5 jaar geen oven 😱 | |
Kaatje1 | zondag 15 november 2020 @ 16:22 |
Wat zal het lekker ruiken bij jullie in huis | |
Vonkenboer | zondag 15 november 2020 @ 16:52 |
Wij hebben het boek hier in huis; we hebben de appeltaart cheesecake gemaakt en de chocolade bananenbrood ![]() En de bastogne kwarktaart met aardbei Erg leuk boek trouwens ![]() | |
praadje | zondag 15 november 2020 @ 17:04 |
Ze zijn in ieder geval heerlijk. Dit was al de derde keer dat ik ze maakte. Op verzoek van mensen die ze geproefd hadden. Steengoed recept. | |
Thinkk-Pinkk | zondag 15 november 2020 @ 17:05 |
dank! Denk dat ik die dan maar op mijn verlanglijstje zet haha | |
FranticDJ | zondag 15 november 2020 @ 17:11 |
wilde ze vanmiddag nog even maken, maar had geen zin om meer kokos te halen ![]() | |
praadje | zondag 15 november 2020 @ 17:28 |
Ja en zonder kokos gaat niet natuurlijk. Op het lijstje dan maar. Ik doe alle ingredienten 1 1/5 keer, dan kan ik nog wat uitdelen. | |
Riann | dinsdag 17 november 2020 @ 13:29 |
Ik wil een cake bakken. Maar mijn partner heeft smeerbare roomboter mee genomen dan gewone roomboter Kan ik die toch gebruiker ervoor? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 november 2020 @ 14:34 |
Ik weet het niet,maar je zou denken van wel aangezien je het sws al gaat mixen tot een zachte massa | |
FranticDJ | vrijdag 20 november 2020 @ 13:28 |
![]() we gaan weer een rondje ![]() | |
praadje | vrijdag 20 november 2020 @ 13:41 |
Benieuwd naar het resultaat. | |
FranticDJ | vrijdag 20 november 2020 @ 16:46 |
![]() ![]() Mijn moeder werkt met (dementerende) ouderen. Door de corona zien die een stuk minder van de buitenwereld. Helemaal in deze tijd met ook de feestdagen die er aan komen zie je daar toch wel weer een stuk eenzaamheid. Dus sinds een tijdje doet m'n moeder elke vrijdagmiddag hun wat lekkers aan bieden. Dit varieert van een paptaart van de bakker, tot zelfgebakken wafels (vorige week), soep, pannenkoeken (plan voor komende week) of zoals vandaag: een warme appelbol bij de koffie. We hebben op dit moment zo'n 15 a 20 adresjes waar we dan op vrijdag middag even langs gaan. En aangezien ik toch zeeën van tijd heb op het moment (in between jobs), is het voor mij ook een vervullende tijdsbesteding ![]() | |
praadje | vrijdag 20 november 2020 @ 16:52 |
Ohh jammer. Wat ontzettend lief van jou en je moeder ![]() Ik bak dus dubbele hoeveelheden en breng dan een schaaltje bij buren aan twee kanten en op maandag komt er altijd een vriendin dus die geef ik dan een gevulde koektrommel mee voor haar gezin ![]() Zondag ga ik me aan de schuimkransjes wagen. https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/schuimkransjes/ | |
Goitske | zondag 22 november 2020 @ 18:39 |
![]() ![]() ![]() Met de kinderen vandaag kruidnoten gemaakt en daarna weer verder plakken met de surprise voor school. Hierbij ook het gebruikte recept en die van pepernoten Kruidnootjes: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram donkere basterdsuiker, 2 eetlepels speculaaskruiden, 1 theelepel kanaal, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, 75 gram zachte boter, 1-2 eetlepels melk Meng alles, wikkel het deeg in plastic folie en laat minimaal 30 min rusten, mijn voorkeur is een nacht Oven 180 graden en vorm de kruidnootjes. Bak op 15 min Pepernoten 175 gram bloem, 185 gram roggemeel, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1 eetlepel gemalen anijszaad, 2 theelepels bakpoeder, 100 gram suikerstroop, 175 gram honing, olijfolie Verwarm oven voor 175 graden Zeef de bloem met het roggemeel, speculaaskruiden, gemalen anijszaad, bakpoeder en zout boven de kom Breng in een steelpan de stroop, honing en 80 ml water aan de kook. Zet het vuur uit. Schenk het stroop mengsel bij het bloemmengsel en roer met een houten lepel door elkaar. Pas op HEET Kneed het mengsel als het wat afgekoeld is tot een samenhangend deeg. Rol de balletjes ca 2 cm doorsnede van het taaie deeg, druk ze rondom in. Leg de pepernoten in een springvorm. Bestrijk de balletjes aan de bovenkant met water. Zet de springvorm in de oven en bak in 20 min gaar. Laat in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en haal de pepernoten van elkaar | |
minilot | maandag 23 november 2020 @ 06:43 |
Yo @Goitske, even drie kwesties aangaande je pepernootecept: er wordt olijfolie in de ingredientenlijst genoemd: - de olie komt verder niet meer terug in de omschrijving van de bereiding - waarom olijfolie in plaats van een smaaklozere olie als pindaolie of zonnebloemolie? Enneh: - in de omschrijving van de bereiding wordt zout genoemd, maar zout en de bijbehorende hoeveelheid staat niet in de ingredientenlijst Ik kwam er toevallig achter toen ik je recept gisteren wilde uitproberen in een zoektocht naar het lekkerste pepernotenrecept (dit werd de vierde batch in twee weken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 23 november 2020 @ 14:50 |
Jawel hoor, ik bak cake ook wel met zonnebloemolie ipv boter ![]() | |
FranticDJ | maandag 23 november 2020 @ 15:28 |
![]() reuzel werkt ook goed ![]() | |
praadje | maandag 23 november 2020 @ 18:46 |
Hier een baktest met drie verschillende vetstoffen. https://ohmyfoodness.nl/o(...)ste-een-cake-bakken/ | |
#ANONIEM | maandag 23 november 2020 @ 19:54 |
Ik geef hier 1 toevoeging aan: de cake met olie is idd vrij smakeloos na het bakken als je het vergelijkt met boter of margarine. Ik bak cake in de regel in de loop van de avond en eet dus pas 's ochtends de cake en dan is de smaak helemaal goed ![]() Had tot voor corona trouwens nooit geweten dat je cake ook met olie kon bakken ![]() Zowel mijn boter als margarine was destijds op en iedereen was toen begonnen met hamsteren en toen kwam de lockdown en ben ik mijn voorraden gaan opmaken. Had nog wel dus 4 liter zonnebloemolie in huis, melk was ook op op een gegeven moment, nou dan maar zelf rijstmelk maken ![]() Veel veganistiche dingen gebakken destijds dus ![]() Een leuke uitdaging. Prima te doen, alleen is het wel wat bewerkerlijker dan bakken met zuivel, eieren, boter ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2020 19:55:54 ] | |
FranticDJ | woensdag 25 november 2020 @ 22:56 |
Vanmiddag de nieuwe editie van ht boek van Holtkamp gekregen van moeders ![]() net een harde wenerdeeg gezet. Dit weekend (als 't uit komt) gangmakers bakken ![]() | |
kwakz0r | woensdag 25 november 2020 @ 23:06 |
Iemand hier een goed recept voor gevuld speculaas? Ik doe normaal “gewoon” lui een pak speculaasmix, maar wil wel eens wat lekkerders... | |
Molo | woensdag 25 november 2020 @ 23:28 |
Recept a la Holtkamp ![]() http://huistuinenkeukenve(...)e-speculaas.html?m=1 Ik heb de ingrediënten verdubbeld want vind het anders de moeite niet waar ![]() Deeg uitrollen met een licht ingevette deegroller is makkelijkste Spijs in mijn geval kant en klaar gekocht, zelf maken kan ook maar had ik geen zin in. Goed spijs maakt wel echt wereld van verschil. Ik heb er zelf wat meer speculaaskruiden door gedaan omdat ik daarvan houd, was heerlijk gelukt. Perfect en makkelijk recept | |
FranticDJ | woensdag 25 november 2020 @ 23:37 |
Als je 't filmpje van Holtkamp ook bekijkt op foodtube, dan zie je ook dat hij nog wat extra kruiden toevoegt bovenop de speculaasmix. Staat niet in dat recept en afaik ook niet in 't boek ![]() [ Bericht 46% gewijzigd door FranticDJ op 25-11-2020 23:47:25 ] | |
kwakz0r | donderdag 26 november 2020 @ 17:37 |
Thanks! Ga ik die proberen dit weekend! | |
FranticDJ | dinsdag 1 december 2020 @ 16:37 |
En ![]() Ik ga vanavond of morgenavond ff en speculaasdeegje zetten ![]() | |
kwakz0r | dinsdag 1 december 2020 @ 16:55 |
Nog niet aan toegekomen! Maar dit weekend vieren we sint dus dan zeker | |
laiveneertiekje | woensdag 2 december 2020 @ 15:12 |
Vraagje. Mijn stoffen spuitzak scheurde net open op de naad, dus ik heb een andere nodig. Ik wil nu eigenlijk wel een keer iets wat wat langer meegaat. Wat is dan het beste idee? Weer een stoffen? Of investeren in goede spuitmondjes en wegwerpzakken erbij? | |
stavromulabeta | woensdag 2 december 2020 @ 15:23 |
Ik heb ooit een doos met 100 wegwerpzakken bij een horecagroothandel gekocht. Normaliter ben ik niet zo van de wegwerpspullen maar deze vind ik ideaal. Geen gedoe met uitwassen, als je meerdere ingredienten wil spuiten kun je gewoon meerdere zakken gebruiken ipv tussendoor uit te spoelen. Helemaal ideaal als je af en toe ook pittige of andere sterke smaken wilt spuiten (ik gebruik ze om borden op te maken) omdat je je geen zorgen hoeft te maken over achtergebleven smaakjes bij de volgende slagroomtaart. | |
FranticDJ | woensdag 2 december 2020 @ 15:57 |
Ik gebruik ook wegwerp ![]() Edit: ff www. Eraf halen en de url doet t. | |
praadje | woensdag 2 december 2020 @ 18:54 |
Ik zag van de week bij de Action een spuit van metaal liggen met een handel eraan. Een soort spuitpistool. | |
FranticDJ | woensdag 2 december 2020 @ 18:56 |
Zoiets heeft m'n moeder, maar ik vind het bloed irritant. Kan heel weinig in en een drama om schoon te maken. Goed een herbruikbare spuitzak is ook klote om schoon te maken, vaak zat moeten doen toen ik nog in een bakkerij werkte. Enige moment waarop zo'n spuit me handig lijkt is als je warme dingen verspuit zoals soezendeeg ofzo zodat je je klauwen niet te snel verbrandt. | |
praadje | woensdag 2 december 2020 @ 19:01 |
Haha, ik heb hem ook niet gekocht. Ik dacht, als die echt zo handig is had ik daar wel eerder over gehoord. Ik heb een stoffen en voor noodgevallen twee doosjes met wegwerp met tien stuks in elk. Dus zonder zal ik niet snel zitten. | |
Goitske | woensdag 2 december 2020 @ 20:20 |
Is dat niet zo eentje voor koekjes deeg? | |
praadje | woensdag 2 december 2020 @ 20:21 |
Oh dat zou kunnen, zo goed heb ik hem niet bekeken ![]() | |
Goitske | woensdag 2 december 2020 @ 20:22 |
Ik heb wegwerp met een aantal spuitmondjes. Heb van die groene wegwerp vind die het fijnste in de hand liggen. Koop 1x in de paar jaar een doos van 100 stuks ofzo | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 14:17 |
![]() ![]() Morgen even proeven, misschien dan nog wat meer specerijen er door mengen. Vind 'm wat laf ![]() | |
Friday12 | donderdag 3 december 2020 @ 15:24 |
Heeft iemand het boek met dit recept? Ik zou deze graag maken maar verder bak ik niet echt https://rutgerbakt.nl/ins(...)akken-cees-holtkamp/ | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 15:27 |
ik heb het boek van Holtkamp ![]() maar het recept vind je ook hier: | |
Friday12 | donderdag 3 december 2020 @ 15:38 |
Dat is niet dezelfde. Die van rutger is met bavette. | |
kwakz0r | donderdag 3 december 2020 @ 17:49 |
Mijn speculaasdeeg ligt ook in twee porties klaar ![]() Had geen clingfilm ![]() ![]() | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 18:00 |
Al geproefd ![]() | |
kwakz0r | donderdag 3 december 2020 @ 19:31 |
Nee... ben niet zo van t rauwe deeg ![]() | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 19:33 |
ah, ik wel hoor ![]() overweeg om er morgen nog wat meer specerijen door te kneden. vind 'm wat tam ![]() | |
kwakz0r | donderdag 3 december 2020 @ 19:44 |
Net toch even geproefd, heel lekker! En behoorlijk pittig. Ik heb de verhoudingen van dat recept dat jullie gelinkt hadden gebruikt, maar net als in t filmpje van holtkamp wat extra foelie, gember en anijs erdoor gedaan. Hij ruikt hartstikke lekker pittig en smaakt dat ook wel. Kun je dit deeg ook gebruiken voor gewone gerolde speculaasjes of moet je dan een ander recept hebben? Heb trws geen zeeuwse bloem kunnen vinden maar er was wel bloem van zachte tarwe, deeg had uiteindelijk wel een lepeltje extra water nodig om goed te pakken. | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 19:47 |
![]() ![]() Ik heb overigens hetzelfde gedaan en kon ook aan staartpeper komen ![]()
![]() Zeeuws bloem kan ik, hier in het hol van de Zeeuwse leeuw, eigenlijk ook alleen via internet/groothandel krijgen. Normaal ook bij de bakker, maar die verkoopt sinds corona liever geen grondstoffen meer. | |
kwakz0r | donderdag 3 december 2020 @ 19:54 |
Het was behoorlijk “short” dus wie weet wordt het toch wel bros. Het is ook meer het idee, ik hou niet zo van boter ![]() Ik heb dinosauruskoekvormpjes in de zak zitten voor nijn zoontje en die is gek op speculaas, dus ik bewaar t restje wel om uit te proberen. | |
FranticDJ | donderdag 3 december 2020 @ 19:57 |
Dat heet in 't NL ook gewoon kort ![]() ![]() ![]() ja true, snap wat je bedoelt hoor. Ik neem ook alleen ff klein hapje in deze gevallen om ff te proeven of de smaak goed is.
![]() Ik heb in totaal 4x het recept in de koeling liggen. Aantal staven bakken voor het grote wekelijkse bakken-voor-de-oudjes. Maar dat wordt deze keer een extra editie ofzo want ik ben een beetje laat op pad deze week. En de rest komt ook wel op ![]() | |
kwakz0r | donderdag 3 december 2020 @ 20:12 |
Yes. Ik ga zaterdagochtend bakken, we eten het zaterdagmiddag. Dan komt Sint pakjes brengen. Maak ook een saucijzenletter (kant en klaar bladerdeeg, ben wel goed maar niet gek) met een vulling van saucijzenvlees, salie en wat maggi ![]() | |
Elleska | donderdag 3 december 2020 @ 23:07 |
Je brengt me op ideeën ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 3 december 2020 @ 23:12 |
Zo maak ik ook altijd zelf saucijzenbroodjes. Krijg altijd complimentjes en van oh wat knap zeg dat je dat zelf kan ![]() | |
kwakz0r | vrijdag 4 december 2020 @ 21:46 |
Ja same here! De combi salie en een beetje maggi is wel heel smakelijk ook hoor. | |
kwakz0r | zaterdag 5 december 2020 @ 10:54 |
Nou hij is de oven in. Beetje gerommeld met de rand want die was te hoog voor de hoeveelheid spijs, ws nu een beetje aan de dikke kant. En vergeten boter op de spijs te smeren, daardoor t gevoel dat er wat luchtbellennonder t deksel zaten dus een paar gaatjes geprikt. Kapitein klooi altijd hier. Zullen zien hoe hij wordt! ![]() | |
praadje | zaterdag 5 december 2020 @ 11:22 |
Ziet er nu al goed uit. De mijne gaat morgenochtend de oven in. (Belgie is het 6 december Sinterklaas) | |
FranticDJ | zaterdag 5 december 2020 @ 12:12 |
Zal er vast niet minder om smaken ![]() Ik maak de rand altijd 2-3 mm te hoog hoor. En als het hoger dan dat is gewoon ff mesje er langs. opgelost. hoeft niet perfect he ![]() Gaten was ook niet echt nodig geweest denk ik. Speculaas deeg drijft altijd wel en had die gaten wel opgevuld door het drijven. | |
kwakz0r | zaterdag 5 december 2020 @ 12:57 |
Gaajes zijn idd wel dicht en er zitten geen gekke bellen in. ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 5 december 2020 @ 13:16 |
Ben benieuwd ![]() hier overigens hetzelfde. Superkort deeg volgens Holtkamp recept. Heb er nog aardig wat water doorheen moeten gooien om het enigszins uit te kunnen rollen. (ja was gewoon normaal op temp om uit te kunnen rollen) Heb er idd ook nog wat water doorheen gedaan. | |
Molo | zaterdag 5 december 2020 @ 14:56 |
Oh dat uitrollen ging hier prima net weer. Is je deeg dan niet te koud? Zo uit de oven trekken, hadden half uur geleden al weg moeten gaan naar vrienden maar dat wordt dus iets later ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 5 december 2020 @ 15:04 |
Mja dat dacht ik ook eerst. Maar het was volgens mij wel aardig op temp. Ach heb nog deeg over. Volgende keer nog eens kijken. ![]() Staven staan te koelen. ![]() net nog even het restant van vandaag voor mezelf in een vorm gekieperd en gebakken ![]() ![]() | |
kwakz0r | zaterdag 5 december 2020 @ 15:07 |
Bij mij was t ook maar netaan te rollen. Had dan ook geen zeeuwse bloem, maar Tipo 00 van zachte tarwe. Net aangesneden. Hij voelt wel echt goed bros met aansnijden ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 5 december 2020 @ 15:46 |
Die van mij is 'rustiek' ![]() Maar ik heb dan ook gewoon weinig geduld met bakken en ben er geen held in. Ziet er bij beide heel goed uit zeg ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 5 december 2020 @ 15:57 |
ambachtelijk / rustiek doet het altijd goed ![]() Die van jou ziet er ook goed uit hoor ![]() Ik heb zelf alleen veel te kritisch op m'n eigen werk, in alles ![]() ![]() ![]() | |
FranticDJ | zondag 6 december 2020 @ 10:14 |
![]() Poah lekker hoor ![]() Er zit een beetje sailor Jerry door de spijs. Lekker man ![]() | |
kwakz0r | woensdag 9 december 2020 @ 21:33 |
Binnenkort golden syrup nodig en hier in de buurt geen Lyle’s te krijgen (buurtsuper heeft niet zoveel), maar vond een recept om t zelf te maken en volgens mij issie gelukt!![]() (Water, rietsuiker, een schijfje citroen tijdens het koken om kristalliseren tegen te gaan en ik houd wel van dat lichte citrussmaakje). Hij is lekker! | |
Lucky_Strike | woensdag 9 december 2020 @ 21:36 |
Wat een goed idee! Ik had laatst ergens besteld maar ik kreeg per ongeluk iets anders geleverd. | |
kwakz0r | woensdag 9 december 2020 @ 21:45 |
Ik heb t recept geprint en daar staat geen adres op, maar t was 1 van de eerste “hits” op google. | |
#ANONIEM | donderdag 10 december 2020 @ 21:41 |
Niks bijzonders maar wel erg lekker, vegan chocoladecake ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 12 december 2020 @ 18:44 |
Gisteravond deze gemaakt want de cake van donderdag was ernstig lekker en al heel snel op ![]() Een chocoladetaartje met chocoladeglazuur. Uiteraard weer vegan. Had met de cake het recept iets aangepast en is nu nog lekkerder ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Goitske | zaterdag 12 december 2020 @ 19:01 |
Onze jongste gaat morgen afzwemmen voor zijn B diploma. Hij is helemaal gek van uniekorns zoals hij zelf schrijft altijd 😄 (zo leuk groep 3) Dus we hebben eenhoorn cupcakes gemaakt zoals hij ze wilde hebben. Rainbow met hoorn, zonder oren met de unicorn mix spikkels die wij hebben samengesteld een tijdje geleden.... ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 12 december 2020 @ 19:59 |
Holy shit die kleuren ![]() Wel superleuk zeg! Vanille, of andere smaakjes? Mijn kleine wil pandancake maken samen. Binnenkort eens receptje zoeken ![]() | |
kwakz0r | zaterdag 12 december 2020 @ 21:00 |
Lekkere dingen allemaal! Ik maakte millionaire shortbread van een kutrecept, heb moeten macgyveren om het eetbaar te krijgen ![]() Nu hebben we slagroom in de koelkast staan van een kerstpakket dus ik ga even snelle cacaobrownies bakken om de slagroom op te doen ![]() Deze https://smittenkitchen.com/2010/01/best-cocoa-brownies/ | |
Goitske | zaterdag 12 december 2020 @ 22:46 |
Gewoon vanille Pandan ben benieuwd! | |
Goitske | zaterdag 12 december 2020 @ 22:48 |
Shortcake / Milionairs shortbread Bodem 55 gram suiker 125 gram roomboter 170 gram zelfrijzend bakmeel Verwarm de oven voor op 180 graden Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden Vulling 125 gram boter 125 gram suiker 1 blikje gecondenseerde melk 1 eetlepel stroop Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast. Topping 170 gram chocolade naar keuze Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening. Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag. | |
kwakz0r | zaterdag 12 december 2020 @ 23:37 |
Lijkt wel wat op het recept wat ik had, maar de verhouding boter in de vulling was te hoog, dus het schoot in de schift. Na wat afscheppen can de boterlaag die erop dreef kon ik het we weer glad krijgen. Koeklaag was mijn eigen schuld: te zachte boter dus kreeg het niet goed uitgesmeerd in de vorm, dus bijgemaakt en relatief te dikke koeklaag. Chocoladelaag doe ik altijd een lepeltje golden syrip en een klontje boter door zodat hij wel stolt maar biet keihard wordt ![]() Thanks voor dit recept! Ga ik ook uitproberen! Met hazelnoten door de caramel denk ik, vind ik een lekkere combi. | |
Sjeen | zaterdag 12 december 2020 @ 23:40 |
Nog iemand must-try wafel recepten? | |
Hupje | zaterdag 12 december 2020 @ 23:47 |
@Sjeen Luikse wafels van rutgerbakt | |
Yinny | zondag 13 december 2020 @ 00:30 |
Dunne? Dikke? Hard of zacht? Deze vond ik erg lekker http://ikhouvanbakken.blo(...)nillewafels.html?m=1 https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes | |
Goitske | zondag 13 december 2020 @ 07:31 |
Wat ik bij de toplaag ook nog wel doe als die nog gesmolten is met een kaasschaaf wat witte chocolade er boven laten opvallen. Dat smelt en dan met een saté prikker er door voor een patroon of een hand van die spikkels ofzo er over heen voor de sier. Deze is mijn nog nooit mislukt. Vriendin heeft mij al gecharterd om die voor haar verjaardag te maken (1e kerstdag is ze jarig) Die tip van Golden syrup en boter ga ik proberen want het snijdt altijd zo beroerd inderdaad | |
Lucky_Strike | zondag 13 december 2020 @ 09:38 |
Wat is een goede Mississippi mudcake? | |
Sjeen | zondag 13 december 2020 @ 11:05 |
Dat is met gist en parelsuiker toch? Ik heb twee weken geleden zoiets geprobeerd maar dat was nog geen doorslaand succes, wel lekker maar niet fantastisch. Moet eerst nieuwe parelsuiker regelen dan ![]() Voor vandaag staan deze op de planning: http://ikhouvanbakken.blo(...)tten-wafels.html?m=1 Want ik heb gisteren eindelijk via marktplaats boterwafelplaten voor mijn antieke tefal reverso kunnen scoren ![]() En ik ben nog op zoek naar een goed recept om zachte wafel met en zonder rozijnen te maken. | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:46 |
![]() Met m'n pa heel kneuterig aan de keukentafel nieuwjaarswafeltjes zitten bakken vanmiddag. Het is niet het 'officiële' ijzer, maar soit ![]() Tussen kerst en oud en nieuw staat er 50kg deeg op het programma ![]() | |
Goitske | woensdag 16 december 2020 @ 18:46 |
En hoe zijn ze geworden? | |
Goitske | woensdag 16 december 2020 @ 18:47 |
Dat is toevallig plaatsen tegelijk 🤣 Ziet er goed uit! Enne het is nieuwjaarsrolletjes of oudjaars kniepertjes hè! Ze zijn in het b Nieuwe jaar nog opgerold omdat je niet weet wat het nieuwe jaar brengt. Dus de oudsjaarskniepertjes zijn plat omdat je weet wat het jaar gebracht heeft... In dit jaar was het niet veel soeps in elk geval | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:47 |
Ja goed hoor ![]() ![]() | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:47 |
oh ![]() | |
Molo | woensdag 16 december 2020 @ 18:48 |
Vijftig kilo deeg? ![]() ![]() ![]() | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:49 |
Ja voor oa de oudjes he. Hoef gelukkig niet alleen te bakken. | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:49 |
(absoluut) niet in dit deel van het land. | |
Molo | woensdag 16 december 2020 @ 18:51 |
Of op te eten, my gawdddd ![]() | |
Molo | woensdag 16 december 2020 @ 18:51 |
Eet je dit soort trouwens zo, of met slagroom? | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:51 |
diabetes galore ![]() | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:52 |
Gewoon zo bij de koffie / thee. | |
Molo | woensdag 16 december 2020 @ 18:53 |
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker ![]() | |
FranticDJ | woensdag 16 december 2020 @ 18:54 |
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken? | |
Molo | woensdag 16 december 2020 @ 19:15 |
Zou ook kunnen ja Nooit over nagedacht eigenlijk #lui | |
Hupje | vrijdag 18 december 2020 @ 20:57 |
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.![]() Edit: foto op z'n kop ![]() | |
FranticDJ | vrijdag 18 december 2020 @ 21:00 |
Zou eten ![]() Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting. Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet. | |
Molo | vrijdag 18 december 2020 @ 21:20 |
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context ![]() | |
FranticDJ | vrijdag 18 december 2020 @ 21:22 |
Oh? Is een term die ik nog ken van 20 jaar geleden in de bakkerij. ik voel me oud nu ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 18 december 2020 @ 21:23 |
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven | |
FranticDJ | vrijdag 18 december 2020 @ 21:23 |
Lijkt me niet, hooguit beetje karamelliseren. Ik zou de appel door het beslag raspen. | |
praadje | zaterdag 19 december 2020 @ 11:06 |
Niet als je ze er goed doorheen mengt. Als ze aan de buitenkant zitten heb je wel een iets grotere kans dat ze verbranden. | |
FranticDJ | zaterdag 19 december 2020 @ 12:58 |
![]() Gangmakers jongens ![]() Van onder naar boven: - harde wenerdeg - vruchtenvulling - cakebeslag Normaliter doe je bij gangmakers de helft van het bakpoeder door je beslag. Naja, ik stond te dagdromen ![]() En ik had eigenlijk beslag voor 8 gangmakers en kon maar 6 ringen vinden. Dus het zijn een beetje gangmakers from Chernobyl geworden. Daarnaast ook geen chocolade in huis voor een chocolade topping. Maar dat deden we bij de bakkerij ook nooit. Na bakken uit de ring halen en de ring terug plaatsen tot afgekoeld ![]() | |
Vonkenboer | zaterdag 19 december 2020 @ 14:50 |
Gezond is wat anders ja ![]() | |
Myraela | zondag 20 december 2020 @ 10:19 |
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag. Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken. ![]() De koekjes van gisteren: ![]() De twee eerdere koekjes: ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 20 december 2020 @ 10:34 |
@Myraela Gaaf! Ik heb daar het geduld niet voor ![]() | |
Thinkk-Pinkk | zondag 20 december 2020 @ 10:50 |
Ik doe graag koekjes versieren maar wauw de jouwe zijn echt mooi! | |
SV-tje | zondag 20 december 2020 @ 10:51 |
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht | |
Myraela | zondag 20 december 2020 @ 11:21 |
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan. ![]() | |
Blues | zondag 20 december 2020 @ 12:00 |
![]() Weer eens mijn pure chocolade perenfudge gemaakt. Lekker maar ik was iets te kort door de bocht met mijn conference peren.. het moet eigenlijk met stoofperen en die hebben toch een heel andere structuur waardoor deze peren wat te hard zijn. En hij is iets te zacht van binnen... stroperig, maar toch lekker hoor ![]() | |
AnneX | zondag 20 december 2020 @ 12:47 |
Mooie koekjes weer Myraela: bijna jammer om op te eten en peer met chocola is een winner, Blues.👍🏼 | |
praadje | zondag 20 december 2020 @ 13:41 |
Vanmorgen een goed gevulde kerststol gebakken ![]() ![]() | |
Thinkk-Pinkk | zondag 20 december 2020 @ 14:14 |
Ik gebruik meestal ook maar een zak met een kleur maar houd hem wel wat dikker. Meestal verspreid ik het zelf een beetje met een saté prikker ![]() | |
Goitske | zondag 20 december 2020 @ 16:23 |
Wauw super geworden! Ik heb het wel in het verleden gedaan vind het wel erg leuk maar ook echt een beginner. Uiteindelijk is het wel idd 2 diktes per kleur ene voor lijnen ander voor het midden dus vrees dat je daar niet onderuit kan | |
Sjeen | woensdag 23 december 2020 @ 19:03 |
@Myraela gave koekjes! @Goitske, zit jij toevallig ook in de huisgemaakt groep op FB? Voor wat mijn wafelavontuur betreft, ik heb nog steeds geen perfect recept gevonden voor boterwafeltjes. Maar ik ga volgende week wel weer aan de slag met mijn oma’s recept voor harde wafels. Vaste prik tussen kerst en nieuwjaar ![]() | |
kwakz0r | woensdag 23 december 2020 @ 23:03 |
Leuk @Myraela ik heb destijds met schoonzusje een workshop gedaan bij de Koekebakkers in Twente. Ook alle recepten enzo meegekregen, maar vond het vooral heel veel werk... nooit zelf gedaan daarna. Glazuur was in elk geval obv suikerbakkerspoeder en eiwitpoeder geloof ik, wel zelfde dikte voor zover ik me kan herinneren maar de randjes eerst laten drogen en daarna invullen. | |
Myraela | donderdag 24 december 2020 @ 08:21 |
Ik heb gisteren nog een keer geoefend. Nu wel met twee diktes, maar mijn dikke was alsnog te vloeibaar. Dus de volgende keer nog wat dikker maken. Kom nu wel echt zoveel verschillende verhalen tegen. Zal wel gewoon heel veel oefenen worden en kijken wat voor mij goed werkt. | |
Goitske | donderdag 24 december 2020 @ 14:26 |
jep en ik heb zelf nog 2 groepen voor bakken en koken | |
Hupje | donderdag 24 december 2020 @ 15:48 |
Hoe lang zou een dichte verpakking rolfondant nog goed zijn na de houdbaarheidsdatum? ![]() | |
FranticDJ | donderdag 24 december 2020 @ 16:02 |
lang.. is zowat puur suiker ![]() | |
Goitske | donderdag 24 december 2020 @ 17:39 |
lang zolang het nog te knedrn is zou ik het gebruiken | |
Postbus100 | zaterdag 26 december 2020 @ 14:54 |
Recept van Rutger. Rum in plaats van cognac of amaretto ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 december 2020 @ 17:48 |
Nice. | |
laziness | zaterdag 26 december 2020 @ 18:31 |
Aunty Rosaleen’s Irish Christmas Cake (Full of booze) ![]() ![]() En helaas klopte het recept niet dus na een deel gebruiken voor het groen en rood was er niet genoeg beslag meer over om de rol een goede dikte te geven en ging het scheuren bij het oprollen. ![]() | |
Hupje | zaterdag 26 december 2020 @ 22:11 |
@laziness Gaaf! Jammer van de hoeveelheid. | |
Postbus100 | zaterdag 26 december 2020 @ 23:55 |
Hij was heerlijk! M'n moeder zat te smullen en had echt zoiets van : kan je niet nog een stukje achterlaten? ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 27 december 2020 @ 19:57 |
Laatste dag van m'n vakantie, dus ook nog even een laatste lading koekjes. Had nog wat tips gekregen van m'n schoonzus, waaronder na het versieren nog even in de oven om helemaal krokant te worden. Poging gedaan vooral wat verschillende technieken te oefenen. Alle kleuren in 2 diktes gemaakt. Krijg nu een steeds beter beeld van wanneer je die twee diktes echt nodig hebt en wanneer je prima met één soort af kunt. ![]() | |
Holyme | maandag 28 december 2020 @ 11:13 |
Mooi weer! En tof is dat he, dat je je eigen vooruitgang opmerkt ![]() | |
ESF1Gamer | maandag 28 december 2020 @ 11:52 |
Vraagje: Hoe doen jullie deeg rijzen als je gehele huis vloerverwarming heeft. Warmste plek is de vensterbank, maar dan kan de kat ook aan de deeg zitten. | |
FranticDJ | maandag 28 december 2020 @ 12:13 |
In de oven met alleen het lampje aan. Of de oven op 30 graden zetten. Evt de deur op een kier als dat net te warm is. | |
Holyme | maandag 28 december 2020 @ 12:13 |
Hier hetzelfde, en had het gewoon op tafel gezet. Kat heeft geen interesse in deeg en het is afgedekt. Jouw kat duikt erin? ![]() | |
ESF1Gamer | maandag 28 december 2020 @ 12:14 |
Het is een kitten en is nieuwsgierig naar alles. Ze is al een paar keer op de tafel geweest, terwijl ik het niet wou | |
Myraela | maandag 28 december 2020 @ 12:29 |
Ik pak een schaal met warm water. En zet de afgedekte schaal met deeg daar dan in. En dan in een gesloten oven die uit staat. | |
tombolafan | maandag 28 december 2020 @ 12:49 |
Mooi! Ook lekker? ![]() Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond. Vooral meesterlijke koekjes van @Spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier ![]() | |
Holyme | maandag 28 december 2020 @ 13:09 |
Katten willen van nature de hoogte in, ga er maar van uit dat ze ook op tafel komt als jij er niet bent ![]() ![]() | |
ESF1Gamer | maandag 28 december 2020 @ 13:11 |
Kitten heeft al een zeer grote krabpaal tot haar beschikking. Ik ga zeker de tip van @Myraela opvolgen | |
AnneX | maandag 28 december 2020 @ 13:19 |
@Goitske ja jij! Heb jij een favo oliebollenrecept en is dit de plaats om je favo oliebollen recept te posten? Mogelijk dat ik mij daaraan waag dan!? Of is er iemand anders met een favo beproefd recept? Zelfs sucadestukjes erin vind ik smakelijk. En appel. | |
Postbus100 | maandag 28 december 2020 @ 13:55 |
Recept van Cees Holtkamp lijkt me heerlijk (zie Youtube) | |
Postbus100 | maandag 28 december 2020 @ 13:56 |
Met een warme kruik/pittenzak onder een deken | |
Myraela | maandag 28 december 2020 @ 13:57 |
Zo jammer dat dat topic niet meer actief is, daar kwamen altijd prachtige creaties voorbij. ![]() Ik vind de koekjes overigens helemaal niet lekker. ![]() ![]() | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 14:03 |
Heel eerlijk? Mijn recept ik stap op de fiets en rij naar de oliebollenkraam aan de Maasstraat in Apeldoorn Ik heb wel gehoord dat die van Rutger bakt heel goed zijn. Ik ga dit jaar wel kniepertjes bakken en nieuwjaarsrolletjes Ook leuk brood van oliebollenmix maken maar is gewoon een lekker gevuld brood die niet direct naar oliebollen smaakt. Nog een tip heb je nieuwjaarsdag nog oliebollen over maak er lekker wentelteefjes van | |
dezomervoorbij | maandag 28 december 2020 @ 14:05 |
Voor de liefhebber: https://rutgerbakt.nl/oud(...)ekkerste-oliebollen/ [ Bericht 6% gewijzigd door dezomervoorbij op 28-12-2020 14:12:39 ] | |
FranticDJ | maandag 28 december 2020 @ 14:17 |
Die zijn goed ja ![]() Wij beginnen morgen met het grote nieuwjaarswafelbakfestijn. 12 ijzers ![]() ![]() | |
AnneX | maandag 28 december 2020 @ 15:00 |
Ach, voor 2 pp is meer dan tien gauw té veel, hoewel uitdelen geen probleem is op de buurt. Het leek mij wel leuk om weer eens te doen. Rutger’s recept lijkt mij prima overigens met alle ingrediënten als sukade en sinassnippers. Een gevulde oliebol! Ms. ga ik ook wel door de drive thru. @frantic ...voor wie ga jij allemaal bakken dan? | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 15:17 |
12 ijzers? Ga je een weeshuis voorzien van wafels? | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 15:19 |
Wij zijn met 2 volwassenen misschien 3 en 2 kinderen. En toen ik hier voorstelde om zelf te ebakken zak ik Spock echt zo kijken 😱 dus toen ik zei zal ik maar halen riep hij doe maar... Geen gefrituur in huis Maar die van Rutger moet goed zijn hoor ik van meerdere kanten 🤣 | |
FranticDJ | maandag 28 december 2020 @ 15:22 |
Bejaardenhuis ![]() | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 15:23 |
Deze is trouwens ook leuk en erg lekker https://m.facebook.com/gr(...)nk/1086329191809232/ ![]() | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 15:24 |
dacht al moet zoiets zijn anders zit je er volgend oud jaar nog met oude wafels | |
Goitske | maandag 28 december 2020 @ 15:31 |
Nog even mijn bezigheden van de afgelopen tijd Voor de buurt mini tulbandjes en een grotere gebakken ![]() ![]() Vriendin was eerste kerstdag jarig dus traktatie voor haar werk en 1e kerstdag gemaakt en eentje voor mijzelf zijn kleine vormpjes iets van 18 cm ofzo ![]() Roomboter koekjes met sprinkels ![]() Gingerbread cookies versiering door de jongens ![]() Deze is niet bakken maar ach voor de show... Dit is panna cotta met rode vruchten saus de jongens hadden chocolade saus er over ![]() Mini tulbandjes met chocolade ijs en slagroom als toetje voor 2de kerstdag ![]() | |
ESF1Gamer | dinsdag 29 december 2020 @ 16:56 |
Je tip blijkt te werken 'Dank je ![]() | |
ESF1Gamer | dinsdag 29 december 2020 @ 19:20 |
De appelkruimelvlaai![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 30 december 2020 @ 10:01 |
Schaamteloze promotie: FEE / Knijpertjes, knieperkes, kniepertien, iezerkoekies FEE / Oliebollen-zelfbakkers! #4 | |
Goitske | woensdag 30 december 2020 @ 10:16 |
![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 30 december 2020 @ 10:22 |
Leuk! Veel plezier ![]() | |
Goitske | woensdag 30 december 2020 @ 10:25 |
Wachten duurt lang het komt pas vanmiddag ![]() | |
Goitske | woensdag 30 december 2020 @ 19:33 |
Vanmiddag gelijk het apparaat uitgetest en kniepertjes gemaakt met de kinderen. Nou al snel was het ik sta op de achtergrond en zij waren aan het bakken![]() ![]() ![]() | |
Vonkenboer | woensdag 30 december 2020 @ 20:40 |
![]() Wij hebben vandaag oliebollencake gemaakt ! En hij smaakt heerlijk ! ![]() Vooral mijn vrouw eigenlijk; ik heb alleen het beslag gemixt ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 30 december 2020 @ 21:29 |
Prima opgevoed ![]() Dat klinkt prima. Hoe werkt zo'n cake dan? | |
Goitske | woensdag 30 december 2020 @ 21:39 |
Dit zag ik vandaag https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/ Ik maak er liever brood van, alhoewel dit ook leuk is en ben benieuwd naar de smaak | |
Vonkenboer | woensdag 30 december 2020 @ 21:40 |
Wij hebben het recept hier vandaan : https://www.lekkerensimpel.com/oliebollencake/ Staat ook in hun kookboek Zoet ![]() Recept voor 1 cake Tijd: 30 min. + 25 min. in de oven Benodigdheden: 1 pak oliebollenmix (500 gr) water 1 appel bloem 1 tl kaneel evt. rozijnen | |
Lucky_Strike | woensdag 30 december 2020 @ 21:43 |
Leuk idee. Weinig gedoe ook. | |
Vonkenboer | woensdag 30 december 2020 @ 22:12 |
En het smaakt prima ! ![]() | |
FranticDJ | donderdag 31 december 2020 @ 10:47 |
Ter aanvulling op het diner geweld vanavond ben ik m'n vriezer en koelkast aan het leeg bakken (met het oog op de aanstaande verhuizing)![]() Is het eerste wat net de oven uit is komen rollen. Deeg was nu een stuk beter uit te rollen en minder kort dan de vorige keer. Wel nog wat 'vochtige handjes' aan water toegevoegd. Is in principe het zelfde deeg als een week of 2-3 geleden alleen heeft dus lekker liggen rijpen in de koelkast. Had alleen de spijs iets langer moeten laten draaien denk ik, maar soit. | |
111210 | donderdag 31 december 2020 @ 11:32 |
Vanmiddag deze appelflappen van Holtkamp maken, ziet er vrij simpel uit. | |
Goitske | donderdag 31 december 2020 @ 14:18 |
![]() ![]() ![]() | |
Stienn | zaterdag 2 januari 2021 @ 18:51 |
Misschien zit ik hier helemaal verkeerd maar ik ben opzoek naar een vrijstaande oven voor in mijn kleine keuken echter als ik op internet zoek krijg ik alleen maar onbekende merken. Heeft hier iemand tips voor een kleine vrijstaande oven? | |
FranticDJ | zaterdag 2 januari 2021 @ 19:51 |
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition Deze staat vrij hoog aangeschreven als goede oven voor de thuisbakker die 'wat meer wil' Maar wat is je budget/waar wil je 'm voor gebruiken? | |
Vicky | zaterdag 16 januari 2021 @ 13:47 |
![]() ![]() Ik heb voor het eerst bolu kukus gemaakt. Ze zijn onwijs lekker [ Bericht 23% gewijzigd door Vicky op 16-01-2021 14:05:04 ] | |
#ANONIEM | maandag 18 januari 2021 @ 23:17 |
Weet jij mss welk boek goed is om meer te leren over het waarom van het bakken? Dus wat bepaalde verhoudingen van bloem en boter opleveren of wat boter überhaupt voor functie heeft in baksels etc. | |
Goitske | woensdag 20 januari 2021 @ 13:25 |
Nee dat weet ik niet | |
Hupje | zondag 24 januari 2021 @ 12:15 |
Zondagse lunch: hartige wafels![]() | |
Myraela | zondag 24 januari 2021 @ 13:55 |
Wat zit er in je hartige wafels? ![]() | |
Hupje | zondag 24 januari 2021 @ 17:00 |
@Myraela Courgette, wortel en Italiaanse kruiden. | |
Vicky | donderdag 28 januari 2021 @ 20:11 |
Mijn dochter maakte vandaag frambozen macarons![]() ![]() | |
Postbus100 | donderdag 28 januari 2021 @ 21:12 |
Oh, die zijn goed gelukt! Met een voetje, zou Janny jubelen ![]() | |
Vicky | donderdag 28 januari 2021 @ 21:31 |
En ze waren gruwelijk lekker Ipv botercreme heeft ze monchou gebruikt | |
kwakz0r | zondag 31 januari 2021 @ 13:37 |
Voor het eerst bagels gemaakt vanmorgen! Van dit recept: https://www.sophisticated(...)1/creations/54/print Heb gekneed in de Kenwood Kmix waar ik mezelf laatst op trakteerde. Merk dat ik broodachtige recepten en wrijfdeeg vaak laat zitten omdat ik zo de schurft heb aan kneden met mijn kleine slappe handjes. Dit ging echt perfect. ![]() Twee sesam, twee maanzaad, twee “everything”, een kale en een kaneelsuiker. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!! ![]() De helft was al op voor ik dacht aan een foto | |
Sjeen | zondag 31 januari 2021 @ 16:13 |
Leuk! Moest je ze ook koken voordat je ging bakken? Ik maakte speltbolletjes vanmorgen, zag er niet uit maar ze smaakten heel prima ![]() | |
kwakz0r | zondag 31 januari 2021 @ 18:53 |
Yup! Heel leuk want dan zie je ze al opbollen en hun uiteindelijke maat krijgen. Recept zei gewoon water maar ik had er een schep suiker ingegooid. | |
FranticDJ | zondag 31 januari 2021 @ 19:00 |
Lijkt me ook veel lekkerder ![]() had laatst macarons meegenomen van de bakker. Zat er foie gras tussen ![]() | |
Thinkk-Pinkk | zondag 31 januari 2021 @ 23:10 |
Had Millionaire shortbread gemaakt. Veel te lekker ook :’) ![]() | |
AnneX | maandag 1 februari 2021 @ 06:36 |
Oh lekker TP! Goeie grote stukken ook! 🤪 @frantic: lijkt mij een vreemde combi? Zoet met hartig vlees? ![]() | |
FranticDJ | maandag 1 februari 2021 @ 07:20 |
Mja heb t wel vaker gezien hoor. Macarons met Foie gras. Maar is nogal een nare verassing als je iets zoets verwacht en zo’n metalige smaak krijgt ![]() | |
Thinkk-Pinkk | maandag 1 februari 2021 @ 07:52 |
Heb ze ook uitgedeeld. Dan ga ik niet aan lullige kleine stukjes doen hoor. Als ze een kleiner stukje willen snijden ze hem zelf maar in stukken ![]() | |
AnneX | maandag 1 februari 2021 @ 08:03 |
🤪 verstandig! | |
AnneX | dinsdag 2 februari 2021 @ 15:45 |
Veel werk, pakje boter, wie zegt dat koekjes rond moeten zijn? http://www.pastrypal.com/2014/02/chocolate-sables/ Resultaat: het smaakt nergens naar 😢
| |
kwakz0r | dinsdag 2 februari 2021 @ 16:19 |
Oh wat jammer @AnneX | |
FranticDJ | dinsdag 2 februari 2021 @ 17:26 |
Lag het aan de koekjes of heb je corona ![]() Jammer! zien er wel lekker uit ![]() | |
AnneX | dinsdag 2 februari 2021 @ 17:30 |
No corona... En een stom amerikaans recept, waar je alsnog een aantal dingen moet omrekenen. Zoals de oventemp. Misschien ging het daar fout? 2 x gecheckt. | |
FranticDJ | dinsdag 2 februari 2021 @ 17:32 |
ja daar zit ik met Amerikaanse recepten ook altijd mee te stoeien. volume eenheiden gebruiken als er een gewicht bepaald moet worden.. en freedomheit ![]() | |
kwakz0r | dinsdag 2 februari 2021 @ 18:35 |
Ik kreeg van man en kind op mijn verjaardah de koekjesbijbel van Rutger. Daar ben ik nu steeds dingetjes van aan het uitproberen. De spritsen waren heel lekker! Ik had wel de easy way out gekozen want spuiten lukte niet met mijn wegwerkspuitzakje, dus balletjes en dan met een vork pletten ![]() Daarna ouderwetse zandkoekjes maar de tweede batch heb ik te lang en hard gebakken. Stiekem nog steeds wel lekker ![]() | |
Yinny | woensdag 3 februari 2021 @ 07:43 |
Jammer...maar dit zijn de allerbeste chocolade sables: https://doriegreenspan.co(...)-cookies-sneak-peek/ | |
miss_sly | woensdag 3 februari 2021 @ 20:24 |
Ik vond deze er zo lekker uitzien, dus heb ook eens een poging gewaagd: ![]() We moeten nog proeven ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 3 februari 2021 @ 21:58 |
Welk recept gebruikten jullie voor millionaires shortbread? Ik vraag dit niet voor een vriend ![]() | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 3 februari 2021 @ 22:14 |
Lekker ![]() | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 3 februari 2021 @ 22:17 |
Ik gebruik die van chicks love food alleen dan net de verhouding witte chocolade en melk chocolade iets anders ![]() | |
miss_sly | woensdag 3 februari 2021 @ 22:50 |
Dank! | |
miss_sly | woensdag 3 februari 2021 @ 22:51 |
Ik gebruikte deze: https://www.laurasbakery.nl/caramel-shortcake/ | |
#ANONIEM | woensdag 3 februari 2021 @ 23:07 |
Tnx dames. Hopelijk van het weekend maken ligt eraan wanneer ik boodschappen laat bezorgen. Ik denk dat ik dan maar voor de banoffee-versie ga ![]() | |
Uhmmpie | donderdag 4 februari 2021 @ 18:07 |
Hmm had ik dus hier helemaal niet gelezen.. maar werd ik door een lieftallige culler op gewezen.. dat ik niet de enige was die straks lekker millionaires shortbread heb bij de koffie ![]() mijn recept moest voorzien van dulche de leche want die had ik vandeweek al in mn hoofd dat ik dat eens wilde maken.. maarja wat moet je er dan mee. Nou dit dus ![]() https://www.carolinescooking.com/millionaires-shortbread/ ![]() | |
Isabeau | donderdag 4 februari 2021 @ 18:33 |
Kwam jij nou morgen op visite, Uhmmpie? ![]() | |
Uhmmpie | donderdag 4 februari 2021 @ 19:23 |
Haha nou... zou het doen als je niet op een paar uur rijden afstand woont... Genoeg om te delen.. want dit vult aardig. En fiets is ook niet toevallig in de buurt... | |
Sjeen | zondag 7 februari 2021 @ 12:34 |
Je moet wat hè, met een volledig stilgevallen sociaal leven ![]() Dus ik bakte gisteren een flan en merengue van de eiwitten die overbleven. En vandaag voor het eerst zachte pistolets volgens dit recept: https://marielleindekeuken.nl/2018/06/30/zachte-witte-puntjes/ Word er helemaal vrolijk van ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Sjeen op 08-02-2021 10:36:48 ] | |
AnneX | donderdag 11 februari 2021 @ 16:41 |
Gister zag ik mini’s favo recept voor bananenbrood en in de fruitschaal 4 bananen. https://smittenkitchen.co(...)ead/#comment-1537120 Grappige was ook dat de mixer niet is gebruikt. En wél de laatste aanschaf: de Danish Dough Whisk. Ietsjes aangepast door rumessence te gebruiken en bijna het hele bakje sucadestukjes. ![]() | |
kwakz0r | donderdag 11 februari 2021 @ 19:09 |
Is het wat, zo’n danish whisk? | |
AnneX | donderdag 11 februari 2021 @ 23:09 |
Tuurlijk🤪 ik heb de grote genomen. Tuurlijk kun je ook met een vork of garde werken...waarvoor ik hem gebruik is droge materialen mengen of zoals deeg van de genoemde bananencake. Volgens de filmpjes zou brooddeeg ook kunnen...? | |
MaJo | zaterdag 20 februari 2021 @ 19:50 |
Baktopic ![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 20 februari 2021 @ 20:00 |
@MaJo Ik scroll vaak door de sites van Rutgerbakt en Laurasbakery als ik eens wat anders wil maken. Of in eerdere delen van dit topic ![]() Ik vond bijv de Franse appeltaart met frangipane erg leuk om eens te maken. | |
Uhmmpie | zaterdag 20 februari 2021 @ 21:07 |
Ik bakte... zweedse kaneelcake. Met koekkruiden omdat het kon.. maar wel per ongeluk maar de helft van de hoeveelheid in het recept. Hij was zo lekker.. donderdag gebakken, vrijdag op en vanmiddag een nieuwe gebakken.. voor morgen ![]() ![]() | |
FranticDJ | maandag 22 februari 2021 @ 19:46 |
![]() In 1994 was ik al bolussen aan het draaien ![]() | |
Sjeen | maandag 22 februari 2021 @ 20:00 |
Gaaf! Vraagje, vind jij ze ook lekker? We hadden ze deze week in Zeeland, maar ik vond ze eigenlijk niet zo geweldig ![]() Ik bakte deze zaterdag: https://www.susanaretz.nl/smulpaapje-kookt-tarte-normande/ Met als toevoeging wat citroenrasp in het deeg en eigen vanillesuiker ipv gewone suiker in de ‘custard’ | |
FranticDJ | maandag 22 februari 2021 @ 20:08 |
Ja, maar je moet weten waar je ze haalt. want er wordt veel bagger verkocht. Die van de AH komen ook van een grote bakker uit de regio, maar die vind ik ook niet te nassen (ook niet als je ze bij een van hun bakkerijen zelf haalt). Dus de vraag: waar heb je ze gehaald ![]() En als je sommige foodies moet geloven hoor je de 'echte Zeeuwse bolus' bij robert te halen in Oisterwijk. En dan zijn ze gevuld met banketbakkersroom. Ja, echte Zeeuwse bolussen in Brabant hoor.. ![]() | |
AnneX | maandag 22 februari 2021 @ 20:26 |
Gaan wij (weer) niet naar Lissabon, dan bak ik Portugese custard taartjes. ![]() Recept: https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/ Inderdaad niét té lang roeren, want kans op schiften. Ging net goed. Deze keer niet zo donkerbruin bovenop. Wèl lekker. Mmm. @FranticDJ ...leuk jochie! | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 20:28 |
Met banketbakkersroom? Bijzonder ![]() | |
FranticDJ | maandag 22 februari 2021 @ 20:31 |
yup mijn bakker hier verkoopt het ook. het is op zich niet 'niet lekker' ofzo. Maar het hoort gewoon niet. #bolussnob | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 20:38 |
Dan ben ik ook een bolussnob denk ik. En die van de ah mogen eigenlijk niet eens bolus genoemd worden. Het lijkt er fysiek op.. maar dat is dan ook meteen de enige gelijkenis. Snap niet dat er kennelijk nog steeds mensen die dingen kopen. 1x was genoeg vond.. damned wat viel dat tegen ![]() Zelfs de vieze vingers viel tegen ![]() | |
FranticDJ | maandag 22 februari 2021 @ 20:39 |
Nja die van de AH komen (kwamen iig) van Bliek Meesterbakkers. Maar die worden ingevroren enzo. Heb ze daar ook wel eens bevroren aangetroffen in de AH. Vroegah waren ze wel OK, maar de laatste jaren: nope. | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 20:43 |
Mja ze worden er niet lekkerder van. En geen vieze vingers bij het eten. Dat klopt natuurlijk ook niet ![]() Van een goede bolus heb je 3 koffie later nog steeds het gevoel dat je vingers aan je beker plakken. | |
Sjeen | maandag 22 februari 2021 @ 20:50 |
Vieze vingers, check ![]() We waren in Burgh-Haamstede en hebben ze bij de plaatselijke bakker gehaald. | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 20:54 |
Burgh haamstede ![]() Lekker wandelen daar ook | |
Vicky | maandag 22 februari 2021 @ 21:42 |
Oeh, ja dat zijn de lekkerste Ik heb gister macarons met mango vulling gemaakt. Ze waren weer heerlijk en ook nog eens goed gelukt. ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Vicky op 22-02-2021 21:49:26 ] | |
MaJo | maandag 22 februari 2021 @ 22:00 |
Klinkt goed, ik ga eens even snuffelen daar ![]() Vraagje: ik maak graag cheesecake en hoewel ik tevreden ben over de smaak lukt het me nooit om de bodem goed te krijgen. Ik maak deze met bastognekoeken/suiker/roomboter. Zodra je de cheesecake aansnijdt blijft dit altijd aan de bodem van de bakvorm plakken. Als ik er bakpapier in doe blijft het daar weer aan plakken. Hoe pakken jullie diet aan ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 22 februari 2021 @ 22:45 |
Wat een plaatjes ![]() | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 22:46 |
Met bastognekoek is wel het allerlekkerst ook ![]() | |
fietsie | maandag 22 februari 2021 @ 22:50 |
Mijn dochter is morgen jarig, en, alleen onderbroken vorig jaar, toen we besloten taart te kopen, ieder jaar bak ik haar een taart op maat. Dit jaar vroeg ik aan haar wat ze leuk zou vinden, en was haar antwoord, "Een taart met groen! Lekker moeilijk om dan iets te verzinnen!" Daar werd ik wat stekelig van, dus, het is een cactus geworden! ![]()
![]() [ Bericht 69% gewijzigd door fietsie op 22-02-2021 23:00:36 ] | |
Uhmmpie | maandag 22 februari 2021 @ 22:54 |
Ziet er meer dan prima uit ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 22 februari 2021 @ 22:56 |
Haha, tof. Weet ze wat ze krijgt? Heb je niets gevonden voor de stekels? | |
fietsie | maandag 22 februari 2021 @ 23:02 |
Ik heb de spoiler even gevuld met het hele bouw-proces. Ik heb geprobeerd van pure chocolade "stekels" te maken maar ze werden niet stevig genoeg en bleven in een proef stukje gebak met fondant niet mooi zitten, ze "zakten af". Of ik moest wel heeeele lange maken. En ik wilde voor de veiligheid wel eetbare... | |
AnneX | maandag 22 februari 2021 @ 23:07 |
@fietsie ![]() | |
fietsie | maandag 22 februari 2021 @ 23:15 |
Ze weet alleen dat het een cake met groen is. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:05 |
Wat een toffe opdracht van je dochter, en goed uitgevoerd! Gefeliciteerd alvast en eet smakelijk ![]() Ja met de smaak zit het wel goed ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:12 |
Waarom suiker? Dat zit toch al in die koeken? Dat karamelliseert natuurlijk extra.... | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:32 |
Dat wilde ik ook typen. Als ik bastognebodem maak, is hij gewoon knapperig en snijdt dat prima. Ik maak nooit een zijkant van koek, daar kan ik niet netjes genoeg voor werken. | |
Uhmmpie | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:33 |
De grote vraag is denk ik ook.. of ze de bodem bakt of niet. Beiden kan tenslotte. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:39 |
Dat is een goeie ![]() Mijn zijkant is ook niet van koek maar blijft wel aan de bakvorm plakken. Hoeveel boter ik er ook op smeer ![]() Ja het gaat om een gebakken cheesecake ![]() Ik maak de bodem, doe die in de vorm en zet deze in de koelkast. Dan maak ik de rest van de mix en haal ik de vorm weer uit de koelkast. Misschien gaat hier ook iets mis? | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:43 |
Ik doe bakpapier op de bodem en zijkant van de vorm. Ik spray de zijkant eerst, dan blijft het papier plakken. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 08:54 |
Nooit over nagedacht om papier aan de zijkant te doen, dat ga ik de volgende keer proberen! Wat voor spray gebruik je hiervoor? | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:04 |
Bakspray ![]() | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:25 |
Kende ik nog niet, ga ik aanschaffen! Vind dat gekloot met insmeren met boter maar niks, kun je dat hier ook voor gebruiken? | |
Sarabi | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:32 |
Gaaf ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:47 |
Jazeker ![]() | |
miss_sly | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:51 |
Ik vind het spul altijd zo nat eruit zien als ik de vorm heb ingespoten en vraag me altijd af of al dat vocht niet nog een nadelig effect heeft op mijn baksel. Heb jij daar geen last van? | |
fietsie | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:53 |
Update over de cactus: hij lekt! Op 2 plekken waar de fondantlaag superdun is geworden bij t bekleden is het laagje eronder vocht gaan laten lekken door het fondant heen. Het zou verboden moeten worden. | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:54 |
Nee, eigenlijk niet. Het is gewoon olie, het zal ongeveer net zo veel nadelige gevolgen hebben als boter. Maar olie in fijne druppels zal er altijd vochtiger uitzien dan boter. En als de spray onder het bakpapier zit heb je er natuurlijk helemaal geen gevolgen van behalve dat het plakt. | |
AnneX | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:55 |
Bakspray en bakpapier: uitvindingen van de eeuw voor thuisbakkers. ![]() Gister de Portugese custardtaartjes ook opgeborgen onder een vel bakpapier. | |
AnneX | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:56 |
Het blijft “Groen”. Hoe vond jarige Uk de cactus ? | |
fietsie | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:57 |
Geweldig ![]() | |
miss_sly | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:57 |
Onder bakpapier inderdaad niet. Ik vind bakpapier altijd wat jammer, want het verpest de vorm, omdat je toch altijd wat hoeken mist. Ik heb een prachtige tulbandvorm, en dan wil je de vorm er gewoon goed in hebben. Maar laatst kwam de tulband er niet goed uit, wat niet gek is, want insmeren met boter is ook neit echt heel goed te doen. Klopt wel wat je zegt over het vocht, eigenlijk. Ik ga het gewoon nog een keer proberen. | |
miss_sly | dinsdag 23 februari 2021 @ 09:58 |
Ik vind hem heel gaaf! | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 10:01 |
In een tulband of andere vorm met veel hoekjes zou ik het ook niet doen inderdaad. Dat verpest het echt Maar in een ronde of vierkante vorm maakt het mijn leven absoluut makkelijker. Ik heb eigenlijk net iets te weinig geduld voor patisserie, elke shortcut die zorgt dat ik minder moeite hoef te doen grijp ik aan ![]() | |
miss_sly | dinsdag 23 februari 2021 @ 10:10 |
Hahaha, ik wil er genoeg geduld voor hebben om er echt mee aan de slag te gaan, maar ik merk telkens dat mijn geduld wel degelijk grenzen heeft ![]() | |
AnneX | dinsdag 23 februari 2021 @ 11:46 |
Oh ja...in de combi oven gebruik ik bakpapier óp de silicone bakmat gevouwen, op de bodem. Dat scheelt een berg op een vieze oven, b.v. als de melk of havermout alsnog ontploft bij gebruik van de magnetron. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:06 |
Het staat op de boodschappenlijst ![]() Ik heb mijn oog laten vallen op dit recept voor chocolade frambozentaart. Ik moest wel lachen dat ik steeds door moest klikken van frambozenbotercrème naar gewone botercrème naar banketbakkersroom. Oftewel, ik moet eerst 3 andere stappen ondernemen voordat ik aan de daadwerkelijke taart kan beginnen. Ik ben benieuwd of ik genoeg geduld heb hiervoor ![]() Vraagje: voor de banketbakkersroom is melk nodig. Maakt het nog uit of dit volle of halfvolle melk is? Gevoelsmatig zou ik volle melk denken ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door MaJo op 23-02-2021 12:20:42 ] | |
Yinny | dinsdag 23 februari 2021 @ 12:59 |
Zoutstengels? | |
Yinny | dinsdag 23 februari 2021 @ 13:05 |
Ik vind zelf de bakspray een vreemde smaak geven, dus gebruik het niet. Bij cheesecake en kwarktaart doe ik altijd de bodem eerst voorbakken, wordt de bodem echt een stuk beter van! Bakpapier is idd een geweldige uitvinding! Maar insmeren met gesmolten boter is ook makkelijker dan met zachte boter, dan een dun laagje bloem of suiker. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 13:51 |
Dat is ook een slimme, het voorbakken. Hoe lang bak je het dan? En giet je dan direct het kaasmengsel er bovenop om het verder af te bakken? Ik zet het nu een minuut of 10 in de koelkast maar ik zou het dan ook in de oven kunnen zetten ![]() | |
kwakz0r | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:27 |
Ik vind dat je de bakspray niet proeft. Maar als ik het niet heb gebruik ik een kwastje met gesmolten boter (of desnoods vloeibare blueband ![]() | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 23 februari 2021 @ 16:37 |
Ik wil kleine tartelette vormpjes hebben en kwam naar mijn speurtocht op Amazon veel Chinese meuk tegen. Is iemand bekend met het merk Point Virgule? https://www.bol.com/nl/p/(...)NmRzBYhoC5egQAvD_BwE | |
Molo | dinsdag 23 februari 2021 @ 17:00 |
Nooit van gehoord. Deze ken ik wel en zijn erg prima https://www.dille-kamille(...)-10-cm-00018081.html | |
FranticDJ | dinsdag 23 februari 2021 @ 17:12 |
https://www.kookwinkel.nl(...)-o-10-cm-staal-bruin Ik heb deze naar volle tevredenheid. Ik heb nog een grote 'blauwe' zoals @Molo linkt. Zeer tevreden over, wel heel goed invetten. | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:14 |
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken ![]() ![]() ![]() Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:28 |
10 minuten bakken, volgens mij op 180-200 graden. Dan minimaal 10 minuten in de koelkast. Jouw eerstvolgende cheesecake gaat geweldig zijn ![]() Ik proef bakspray ook echt niet trouwens. | |
kwakz0r | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:36 |
Ohja ik heb een siliconenkwastje, die met haren vind ik zo vies! | |
Molo | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:44 |
Siliconen kwast idd. En olie werkt ook als je geen zin hebt boter te smelten | |
MaJo | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:45 |
Ik ga het proberen, ik laat het hier tzt wel even weten ![]() Verstandig! Die moet ik ook meer eens aanschaffen, die met haren heb ik een tijd geleden weggegooid omdat ik gek werd van die haren ![]() | |
Uhmmpie | dinsdag 23 februari 2021 @ 18:45 |
kwastjes doe ik sowieso nooit met boter trouwens olie gaat veel handiger |