klopt, maar ik verwacht wel dat restaurants voorzorgsmaatregelen hebben genomenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Maar het geldt niet voor terrassen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.
Politie maar ook boa's zullen controleren of die 1,5 meter gehaald word en boetes en sluitingen volgen bij overtredingen.
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.quote:Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen en theaters mogen vanaf 1 juni binnen, maximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden.
-Gasten moeten reserveren
-Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand
-En vervolgens vindt ook hier aan de voorkant een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn. Het is natuurlijk cruciaal dat mensen die check vooraf wel heel serieus nemen. Maar dat vertrouwen mogen we na de laatste maanden wel hebben
Per 1 juni mogen ook de terrassen weer open onder twee voorwaarden:
-Iedereen zit aan een tafeltje en
-Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar
https://khn.nl/kennis/vee(...)020-khn-geeft-uitleg
De terrassen zullen wel veel populairder zijn. Iedereen zal wel moeten zitten en de zitplaatsen zullen erg beperkt zijn vanwege de 1,5 meter die altijd in stand moet worden gehouden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Maar het geldt niet voor terrassen.
[..]
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten. Het terras gaat hij oplossen door er plantenbakken neer te zetten om zo anderhalve.meter tussen de tafels (met 4 stoelen) te krijgen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef Idisrom het volgende:
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten.
Bedoel je de ober?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.
Denk het ook. Dus alleen maar weer weggelegd voor de Nederlandse elitequote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Dat vraag ik me af. Het lijkt er meer op dat de KHN een plan heeft gemaakt wat ze zelf graag willen zien, maar wat niet in overeenstemming is met de afstandsregels.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:59 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:02 schreef Nia het volgende:
De horeca zal die 1,5 meter maatregel moeten terug verdienen. Buiten de deur eten of op een terrasje een biertje bestellen zal fors duurder worden. Klanten zullen het dan toch laten afweten. Of je moet al een fervente horeca fan zijn. Hoge verdiensten zoals voor de corona crisis zie ik niet meer terugkeren. Eerlijk gezegd mag er ook wel een schifting komen in met name de dag horeca. Er kwamen teveel van die kleine gelegenheden. Zat er eerst detailhandel in, dan werd het weer opgevuld door zo'n biologische burger vreetschuur.
Wat denk jij qua "fors stijgen"?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.
Ik gok dat bezorgen het goedkoopste gaat worden, daarna de gereserveerde plaatsen en dan vooral bij laagdrempelige horeca en als je tenslotte zonder reservering op het terras wil plaatsnemen dan ga je de hoofdprijs betalen.
Of die hogere prijzen voor je drankje en/of eten gaan gelden of dat je een vast extra bedrag per halfuur gaat betalen of dat je maximaal een bepaalde tijd aanwezig mag gaan zijn zal wel per tent gaan verschillen. Maar ook daar komt een nieuwe normaal voor in de plaats.
Hangt helemaal af van hoe populair een tent was en waarom dat zo was. Ik kan me voorstellen dat een strandtent rustig de prijzen verdubbeld, maar een snackbar met zitplaatsen zijn prijzen hetzelfde houd omdat de meeste daar toch hun eten ophalen/bezorgen.quote:
? De nazi's zijn al meer dan 70 jaar gelden verslagen. Ben wel benieuwd. Op terrassen lijkt het me wel kunnen dat de 1.5 meter te doen is. Maar binnen in een kroeg lastig. Daarnaast kun je de vraag stellen of het een en ander voldoende omzet oplevert.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Te goede "dinsdagcijfers" dat je maar in andere topics je onheil gaat verkondigen?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:50 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhaversquote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:58 schreef herverwijderd het volgende:
[..]
Bedoel je de ober?
Die gebruikt dat bloknootje gewoon om op te schrijven wat je besteld hebt.
Zo duidelijk lijkt mij dit dus totaal niet. Angsthazen en critici zullen voorlopig niet te vinden zijn bij de horeca.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:05 schreef kilon het volgende:
De weken na de opening van de horeca zullen allesbepalend zijn, want dat er veel mensen er gebruik van maken lijkt me duidelijk.
Als we dan nog steeds geen noemenswaardige stijging zien, kunnen we langzaamaan werken aan ook economisch herstel.
Blijkt er dan toch een duidelijke stijging te komen (meerdere dagen achter elkaar), dan blijkt dat het toch niet mogelijk is en zijn we weer terug bij af.
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:26 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhavers
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat makenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef Megumi het volgende:
[..]
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.
Ik zou dan meer aan de DDR denken. En het vergelijken deed jij niet ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:31 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat maken
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:37 schreef Megumi het volgende:
[..]
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.
De uitdaging is denk ik dan ook om het centrum weer aantrekkelijk te maken voor de niet toeristen en wellicht dagjes mensen binnen Nederland zelf. Maar of dat voldoende is om de boel als weer vanouds te kunnen laten draaien? Ik ben bang van niet.
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleverenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:44 schreef hooibaal het volgende:
[..]
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.
Die gok zou ik ook nemen. Plus een beetje op letten. Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleveren
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Wel is het zo dat iedere horecagelegenheid die ook maar een beetje groot is zwaar in de problemen gaat komen en veel daarvan zullen het niet redden. Dat komt door de harde limiet van de overheid van 30 man die maximaal in een horecabedrijf mag zijn op ieder moment van de dag.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Slimquote:
Zo zou het moeten maar gaat het niet gebeuren.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:54 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.
Wat aan zijn verhaal is onwaar dan?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:33 schreef RTR het volgende:
Aah ts heeft weer eens zijn 'gezonde verstand' gebruikt
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef Jed1Gam het volgende:
Paar biertjes op, en die 1.5 kan al bij het grofvuil.
Staatsgekkies
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:00 schreef Megumi het volgende:
[..]
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:01 schreef Jed1Gam het volgende:
[..]
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.
Niet in restaurant nog. Wel horeca met live muziekquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Slim![]()
Veel restaurants zullen voor weken volgeboekt zijn wanneer ze weer open mogen.
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Koreaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:51 schreef Megumi het volgende:
[..]
Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?
Bron?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Jep dan zijn we allemaal dood.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:05 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.
Er hoeft maar een sukkel te zijn die het maar allemaal flauwekul denkt te vinden en het gaat fout.
We waren aan het brainstormen wat mogelijke maatregelen van restaurants zullen worden om met de nieuwe regels toch te kunnen blijven bestaan.quote:
Een horecagelegenheid is geen sociale instelling, die willen geld verdienen.quote:
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:07 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Korea
Op zich gebeurde al zo iets met reserveringen. Er moet een reserveringsbedrag betaald worden wat je niet terug terug krijgt als je afzegt.quote:
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.quote:Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.
Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden.
[..]
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-museaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.
https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475
https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.htmlquote:Horeca
Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.
Of bijvoorbeeld cafés extra ruimte krijgen voor hun terras, hangt van het lokale bestuur af, zei premier Rutte in de persconferentie. "Daarbij moeten ze ook rekening houden met crowdmanagement. Als de terrassen bijvoorbeeld groter zijn en dus meer mensen trekken, moet het op de routes ernaartoe niet te druk worden."
Binnen een hapje dan wel drankje serveren kan ook. In een locatie mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn (inclusief personeel). Wil je binnen komen eten, dan moet je reserveren. Als uitbater moet je overleggen met de klant of een bezoek verstandig is.
Gaat dit goed, dan wordt het maximaal aantal binnenbezoekers per 1 juli verhoogd naar 100.
Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden.quote:verwachting per 1 juli
Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open. Ook kan het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.
Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden?
Los van een borrel en of biefstukquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is het nu al.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen.quote:
Precies.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het nietquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:53 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.
Slim.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het niet
Ik post wel eens dat er een ramp nodig is voor verandering. Uiteindelijk hoop ik dat we van bepaalde zaken toch leren. Denk dan ook aan zaken als thuiswerken. Dat bedrijven die deze ramp overleven sterk moeten werken aan innovatie. Minder vervuiling. En maar dat verwacht ik helaas niet dat zeker als overheid en groot bedrijf je voldoende reserves moet hebben om klappen op te vangen. Het is raar dat grote bedrijven staatssteun nodig hebben? Waar natuurlijk discussie over mogelijk is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Restaurants moeten verplicht 3x zoveel leveren als wat jij er voor betaald. Maar de meeste restaurants gaan daar flink boven zitten.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:57 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Slim.
Is dat nou een stuk goedkoper? Scheelt het veel?
Zo'n all you can eat vreetschuurquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef -Straw- het volgende:
Vooral het eten moeten afhalen principe lijkt me niks. Zonder bediening aan tafel voelt het niet echt als uit eten gaan, meer als een buffet.
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ladderzat gaat overal gebeurenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 19:48 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.![]()
Ze hebben de politie maar gebeld.
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat ladderzat gaat overal gebeuren
Hoezo verwacht je dat?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:10 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Het is voor mij niet het een of het ander. Dan maar thuisquote:Op donderdag 14 mei 2020 13:26 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.
Uiteraard ben ik benieuwd of en hoe ze de sfeer en gezelligheid van voorheen nog kunnen waarmaken, ik zit niet bepaald te wachten op eten in een plexiglas hokje.
Maar als je bij voorbaat al thuisblijft weet je zeker dat je geen leuke avond uit hebt. En omdat jij nu thuisblijft is er dan straks misschien helemaal geen kroeg of restaurant meer.
In elk geval is het slim om voorbereid te zijn op dat het wel gebeurd.quote:
Omdat mensen zich nu al niet meer aan die 1.5 meter houden.quote:
dapper en logischquote:Op donderdag 14 mei 2020 18:46 schreef WheeledWarrior het volgende:
Ik weet dat deze verwachting al vaker is gepost hier, maar las vandaag inderdaad een stukje over een lokaal restaurant hier dat de deuren gewoon dicht houdt, ook per 1 juni. Is simpelweg niet rendabel te maken met zo weinig bezoekers.
Ik ging ook nog wel eens zwemmen, maar als het zo moet, dan sla ik voorlopig ook maar even over.quote:Op donderdag 14 mei 2020 18:55 schreef 5thencounter het volgende:
Het zwembad hier om de hoek is ook "open" ( Asd Noord)
Ik moet bellen voor een afspraak in welk "blokuur" ik wil zwemmen ( 45min en dan oprotten..)
Ik moet mijn zwembroek al aanhebben
Geen kleedruimte, kleren in een bak
Niet douche, geen toilet gebruiken
Na zwemmen niet douchen, gelijk wegwezen
Ik heb al geen zin meer
Het gaat niet om het aantal doden maar om de overlevenden (velen hebben significante gezondheidsproblemen na COVID, tijdelijk of permanent) en degenen die niet meer terecht kunnen in een ziekenhuis bij een explosieve toename. We hebben net 8 weken ons best gedaan om dat nu precies te voorkomen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:13 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?
Op zich worden zulke overwegingen vaker gemaakt. Het aantal verkeersslachtoffers per jaar is onvoldoende om bijvoorbeeld de auto te verbieden.
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:49 schreef flyguy het volgende:
2 juni vrij genomen, 1 juni zuipen in de kroeg
De eigenaar had mij al geapptquote:Op donderdag 14 mei 2020 20:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:48 schreef Wantie het volgende:
Ik lees veel dat de prijzen flink zullen stijgen. Zelf zie ik daar geen tekenen voor. Zo stijgen bij ons de prijzen niet.
En dat betreft het aantal gasten dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn.
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:56 schreef Wantie het volgende:
[..]
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?
Anyway, Je snapt mijn punt wel neem ik aan.
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeftquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:06 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Van politie? In Amsterdam?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?
Deze week nog controle gehad op de tennisbaan.
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:10 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Van politie? In Amsterdam?
Dat verbaasd me. Bij mooi weer zitten de parken stampvol en zie ik nergens handhavers of politie
Maar de kantine moet ook bemand zijnquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik welquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:07 schreef Wantie het volgende:
[..]
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.
Het klopt dat personeel bij die 30 in zit.
Maar voor bijvoorbeeld 26 gasten heb je niet 30 man personeel nodig waarvan een deel in de kantine zit...
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik wel
Omdat het festivalseizoen niet doorgaat, zijn er momenteel veel te huren dixies.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan moeten ze echt gaan werken ipv lui bonnetjes uitdelen aan "overtreders".quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Ik heb de optie 'plasstaf' al voorbij zien komenquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.
Nee dat beweer ik niet, maar ik woon er en het heeft nou eenmaal een enorm aantal horecagelegenheden. Daarom was het mijn voorbeeldquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:15 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.
Ik ga er ook van uit dat over 2 weken er een hele boel dingen fout gaan en dat zowel ondernemers als gasten over bijna alles gaan klagen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:20 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.
Dat is eerder een taak van de gemeente.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Bijna weer open!quote:Verplicht betalen voor je reservering: horeca in coronatijd krijgt vorm
Niet langer spontaan de kroeg in, maar verplicht een plek reserveren en daar soms ook voor betalen: met de horeca-opening op 1 juni in aantocht moeten niet alleen ondernemers zich opmaken voor de nieuwe werkelijkheid, ook consumenten zullen die gaan merken.
"De verplichting tot reserveren zal gasten soms geld gaan kosten", verwacht Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. "Het enige positieve daaraan is dat de gast dan doorkrijgt dat het gebruik van dit soort platforms geld kost. Dit maakt het inzichtelijk."
Voor de coronacrisis kostte reserveren via een platform ook al geld, zegt hij. "Alleen werden die kosten betaald door de ondernemer en niet door de klant."
Niet alleen het verzekeren van een plekje, maar ook hoelang je ergens mag zitten wordt volgens Beljaarts steeds vaker onderdeel van de uitgaanservaring. Cafés en restaurants zullen daar, met de beperkingen voor het maximumaantal gasten, beter op gaan letten, is de verwachting. "De hele dag een kop koffie drinken en daarbij drie tafels bezetten, is natuurlijk zonde."
Initiatieven komen er ook voor die andere drempel om de klant naar de horeca te krijgen: het zogeheten checkgesprek. Zo is er al een app die het verplichte gesprek aan de deur digitaal vervangt. Volgens de ontwikkelaar van checkgesprek.nl vergt zo'n praatje veel tijd van ondernemers en bestaat het risico dat ze op langere termijn niet alle bezoekers meer zullen ondervragen.
"Het is bovendien best irritant", zegt mede-eigenaar Valentijn Bras. "Je moet als bezoeker dan keer op keer hetzelfde gesprek voeren, met wachtrijen tot gevolg." Zijn concept: ben je als bezoeker klachtenvrij, dan geeft de dienst je toegang met een groene kaart. "Door gasten in en uit te laten checken en een chatbot in te zetten, vergemakkelijken we dit proces en bouwen we meteen een database op waar de GGD gebruik van zou kunnen maken bij contactonderzoek na een besmetting."
https://nos.nl/artikel/23(...)ijd-krijgt-vorm.html
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie.quote:
Het is ook gelul. Het is zonder personeel.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Wat een ontzettend geforceerd spelletje. Laat alsjeblieft die verplichte intake en reservering achterwege. Ieder weldenkend mens gaat niet het terras op met klachten en als je al kwaad in de zin hebt ga je toch liegen.quote:
Ik ben jaren geleden al afgehaakt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:17 schreef Nia het volgende:
Hoeveel mag een kop koffie/thee of een glas fris straks maximaal kosten voordat klanten afhaken? Ik hoop toch niet dat we van die prijzen zoals die in Venetië gebruikelijk waren op de menukaarten te zien krijgen.
Maar met terras erbij wordt dat een ander verhaal.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Sinds de invoering van de euro heb ik de pest gekregen aan de horeca. Stelletje uitzuigers zijn het. Daarom kom ik sindsdien nooit meer in een cafe.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat de horeca hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk het hoofd boven water houden
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Mja. Heel aantrekkelijk ziet het er niet uit.quote:
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Als single wil je een beetje dansen en sjansen, dat wil niet echt op 1,5m.
Lapdances bewaar ik doorgaans voor privéquote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:04 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:04 schreef Wantie het volgende:
[..]
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.
Zou ook een rare boel zijn als gasten dat niet mogen. Iedereen een pamper om?
Weken vooruit plannen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Ik zie de lol er niet van in.
Weken vooruit plannen om een restaurant te bezoeken, nee dank je.
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.
Maar helemaal duidelijk word het me nog niet.
https://www.missethoreca.(...)ing-horeca-101335603
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:24 schreef Wantie het volgende:
[..]
Weken vooruit plannen?
Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering.
Drie dagen geleden:quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:26 schreef Wantie het volgende:
[..]
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.
quote:De gasten van het restaurant mogen wel naar het toilet. Terrasbezoekers mogen pas het pand binnen nadat ze hebben verklaard ook gezond te zijn. Voorbijgangers die even van het toilet gebruik willen maken, mogen officieel worden geweerd. „Ook op toiletten moet je als ondernemer er voor zorgen dat er voldoende hygiënische maatregelen worden genomen en de gasten op 1,5 meter van elkaar blijven”, laat de brancheorganisatie weten. Ofwel, niet meer dan een klant naar het toilet. Wanneer er meerdere toiletten op een rij zitten, blijft een deel dicht. En dus zeer regelmatig alles ontsmetten.
https://www.noordhollands(...)poelknop-en-de-kraan
Je fantasie slaat een beetje op hol.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Deze post onthoud ik even voor begin juno.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:36 schreef Da_Sandman het volgende:
[..]
Je fantasie slaat een beetje op hol.
Ja ik wacht nog op alle onthouden posts van paaspiek tot hornbachpiek dus dit kan er wel bij.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Deze post onthoud ik even voor begin juno.
Die beweringen zijn in elk geval niet van mij.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:41 schreef Da_Sandman het volgende:
[..]
Ja ik wacht nog op alle onthouden posts van paaspiek tot hornbachpiek dus dit kan er wel bij.
Zeg ik dat?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die beweringen zijn in elk geval niet van mij.
Met geen enkele letter impliceer ik dat. Je sluit gewoon aan in de rij, niks meer en niks minder.quote:
Ik denk dat die plekken uitsluitend op reservering zullen zijn.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Maar dat was niet bekend op 15 mei, dat is pas later meegedeeld.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:17 schreef RTR het volgende:
[..]
Het is ook gelul. Het is zonder personeel.
Een aantal cafe's zullen inderdaad ook de terrassen alleen vullen met gasten die betaald gereserveerd hebben. Maar om dat te regelen moet je heel wat regels instellen. Van gasten die komen dineren kan je veel makkelijker inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben, maar terrassen worden op veel meer verschillende manieren gebruikt. Sommige mensen nemen 1 drankje en zijn binnen 10 minuten al weer weg terwijl andere uren blijven zitten en uitgebreid borrellen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:48 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ik denk dat die plekken uitsluitend op reservering zullen zijn.
Hier in de stad zijn al cafés die op reservering open gaan en waar je per uur betalen gaat. 9 euro per uur, inclusief 3 consumpties.
Tis toch ook te belachelijk voor woorden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:55 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Maar dat was niet bekend op 15 mei, dat is pas later meegedeeld.
Dat snap ik wel, het gaat me ook niet perse om de horeca. Maar deze termen impliceren voor mij dat ze niet van tijdelijke aard zijn. Daar moeten we mee stoppen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:12 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie.
Het was eerst met personeel, maar omdat dat moeilijk uitvoerbaar was is dat zonder personeel geworden.quote:
deze taferelen had je in utrecht sowieso al bij een paar straaltjes zon...quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.
Ik doelde eigenlijk op restaurants, de gelegenheden die graag bezoek zijn altijd al druk dus ik gok dat ik nu echt ruim van tevoren moet reserveren.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:24 schreef Wantie het volgende:
[..]
Weken vooruit plannen?
Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering.
Ja, dat is lastig.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:55 schreef Brybry het volgende:
[..]
Ik doelde eigenlijk op restaurants, de gelegenheden die graag bezoek zijn altijd al druk dus ik gok dat ik nu echt ruim van tevoren moet reserveren.
Ik wil graag een paar Euro reserveringskosten betalen als dat betekent dat de coronaregels goed nageleefd worden. Zomaar een terrasje pakken in de binnenstad ga ik voorlopig niet doen. Geen zin in de stress die ik verwacht dat daar bij komt kijken.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:24 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe denken we hier over?
https://nos.nl/l/2335056
Als dit het minder hectisch maakt met mensen die gaan lopen duwen/ruziën voor een plekje ben ik hier wel voorstander van.
Ben afgelopen weekend ruim 100 kilometer naar het oosten van het land gereden om daar in een hotel te overnachten en te dineren met 1,5 meter afstand (max. 8 tafels/16 personen in het restaurant). Ook een beetje als test voor onszelf om te ervaren hoe een restaurantbezoek straks ongeveer gaat worden en of we dat nog wel interessant vinden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:16 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ja, dat is lastig.
Misschien je horizon verbreden en andere restaurants opzoeken.
Wat dieper de provincie induiken, etc...
Er gaat niets meer op slot, dat kunnen we ons niet meer veroorloven. En sowieso weet je niet of het wel invloed gaat hebben, er zijn al zoveel pieken verspeld als het weer iets drukker werd en die zijn allemaal uitgebleven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:39 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.
Eigens schuld van de terras-ratten
Ik heb het vaker gezegd; een ' tweede golf' voorspellen is makkelijk. Als deze niet komt neemt niemand je de uitspraak kwalijk want iedereen is happy dat ie niet gekomen is. Zeg je dat die niet komt en hij komt wel ben je de lul.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:16 schreef AQuila360 het volgende:
er zijn al zoveel pieken verspeld als het weer iets drukker werd en die zijn allemaal uitgebleven.
Redden wat er te redden valt is wat anders dan dat het daadwerkelijk verstandig zal zijn om mensen (met name binnen) weer toe te laten tot je horecazaken. Nu is dat in zuidelijke vakantielanden in de komende periode toch al veelal buiten gesitueerd, maar zeker omdat er nu ook veel mensen kiezen voor een vakantie dichter bij huis (Benelux, Duitsland), zullen er ook veel mensen binnen gaan eten/drinken. Het is afwachten hoe dat zal gaan verlopen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:47 schreef Gunner het volgende:
Gaat ook niet gebeuren. Inmiddels gaan alle vakantielanden weer open om maar wat te kunnen redden wat er te redden valt dit jaar.
[..]
Ja dat is ook zo maar uiteindelijk komt het wel aan op economische motieven. Een land als Spanje is gewoon voor een best wel groot deel afhankelijk van toerisme.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 14:50 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Redden wat er te redden valt is wat anders dan dat het daadwerkelijk verstandig zal zijn om mensen (met name binnen) weer toe te laten tot je horecazaken.
Zolang dat goed blijft gaan zal er niks aan de hand zijn - vraag me wel sterk af wat er gebeurt mocht het onverhoopt wel mis gaan gedurende de komende twee maanden. Er wordt hier geroepen dat ze niet weer terug zullen gaan naar (tijdelijke) sluiting, maar wat moet je dan als blijkt dat er meer besmettingen komen door deze versoepelingen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 15:17 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ja dat is ook zo maar uiteindelijk komt het wel aan op economische motieven.
Dat zal er maar net vanaf hangen of en wanneer we een vaccin gaan vinden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 10:00 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat snap ik wel, het gaat me ook niet perse om de horeca. Maar deze termen impliceren voor mij dat ze niet van tijdelijke aard zijn. Daar moeten we mee stoppen.
Wat is daar fantasie aan. Dat gebeurde ook al zonder corona.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:36 schreef Da_Sandman het volgende:
[..]
Je fantasie slaat een beetje op hol.
Ligt er toch helemaal aan wat het gevolg is van extra besmettingen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 15:18 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Zolang dat goed blijft gaan zal er niks aan de hand zijn - vraag me wel sterk af wat er gebeurt mocht het onverhoopt wel mis gaan gedurende de komende twee maanden. Er wordt hier geroepen dat ze niet weer terug zullen gaan naar (tijdelijke) sluiting, maar wat moet je dan als blijkt dat er meer besmettingen komen door deze versoepelingen?
Klopt, maar de openstellingen zijn niet leeftijd gebonden dus er is ook een kans dat de risicogroepen weer meer besmet zullen worden (direct of indirect).quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ligt er toch helemaal aan wat het gevolg is van extra besmettingen?
Vergeet die curve niet.....
Als alle millennials ziek worden naar niemand komt op de IC dan boeit dat niet
Nee joh. Niet zo overdrijven met z'n allen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:37 schreef Mar_an het volgende:
[..]
Wat is daar fantasie aan. Dat gebeurde ook al zonder corona.
Niemand die je verplicht...quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:48 schreef Jor_Dii het volgende:
Deze zag ik overigens voorbij komen uit Duitsland via Twitter:
[ afbeelding ]
Als ze dat gaan hanteren kunnen ze helemaal de **** krijgen wmb.
Gelukkig inderdaad - maar dit zijn wel absurde manieren om geld binnen te harken bovenop de mogelijkheid dat prijzen wellicht wel (fors) gaan stijgen.quote:
Die risicogroepen moeten dus niet zo dom zijn om millennials te huggenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:41 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Klopt, maar de openstellingen zijn niet leeftijd gebonden dus er is ook een kans dat de risicogroepen weer meer besmet zullen worden (direct of indirect).
Want corona is alleen overdraagbaar door een knuffel?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Die risicogroepen moeten dus niet zo dom zijn om millennials te huggen
Neem niet alles zo letterlijk joh.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:56 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Want corona is alleen overdraagbaar door een knuffel?
Je vergeet de belangrijkste: voor lange tijd in een afgesloten ruimte zoals restaurant of bios samen zijn waarbij mensen kuchen en niezen is in potentie een bron voor besmettingen.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Neem niet alles zo letterlijk joh.
Ze moeten ook niet hand geven, tongzoenen, zingen in afgesloten ruimte, op minder dan 1.5 meter afstand lange gesprekken voeren etc etc
Ik schreef etc etc. Autistisch spectrum soms?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:03 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Je vergeet de belangrijkste: voor lange tijd in een afgesloten ruimte zoals restaurant of bios samen zijn waarbij mensen kuchen en niezen is in potentie een bron voor besmettingen.
Hé, de horeca is nooit echt goedkoop geweest en het is geen liefdewerk, oud papier, maar een simpele kosten/baten analyse.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:51 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Gelukkig inderdaad - maar dit zijn wel absurde manieren om geld binnen te harken bovenop de mogelijkheid dat prijzen wellicht wel (fors) gaan stijgen.
Dit sowieso, tevens is het alleen nog maar toegestaan om speciaal bier te bestellen en dit ten alle tijde te laten vergezellen door een bruine fruitschaal.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 10:16 schreef Nielsch het volgende:
ik heb me de afgelopen maanden niet op de wandelpaden en fietspaden begeven om wielrenners en hardlopers de ruimte te geven, dus ik verwacht ook dat coladrinkers en fantalurkers vanaf 1 juni gewoon van het terras wegblijven om echte bierdrinkers de ruimte te geven.
Ze zullen toch een manier moeten zoeken om een nieuw verdienmodel op te zetten.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:51 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Gelukkig inderdaad - maar dit zijn wel absurde manieren om geld binnen te harken bovenop de mogelijkheid dat prijzen wellicht wel (fors) gaan stijgen.
Tja, met de nieuwe 1,5 meter terrassen met standaard te weinig plaatsen moet voor iedere zitplaats een bepaald bedrag per uur opgehaald worden om rendabel te zijn.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:51 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Gelukkig inderdaad - maar dit zijn wel absurde manieren om geld binnen te harken bovenop de mogelijkheid dat prijzen wellicht wel (fors) gaan stijgen.
Gewoon per café 1 handhaver met duimstok en wapenstok.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
quote:Veel cafés blijven maandag gewoon dicht; ‘het is niet zinvol’
https://www.ad.nl/binnenl(...)iet-zinvol~a507102f/
Genotquote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:03 schreef Leonos het volgende:
Zin in juni, lekker fitties kijken bij het terras
Schandalig inderdaad, maar 1 drankje nuttigen op het terras...quote:Op dinsdag 26 mei 2020 16:48 schreef Jor_Dii het volgende:
Deze zag ik overigens voorbij komen uit Duitsland via Twitter:
[ afbeelding ]
Als ze dat gaan hanteren kunnen ze helemaal de **** krijgen wmb.
Dan haal ik wel een paar biertjes bij de supermarkt en bel maat op ga wel ergens buiten zitten , 100* goedkoperquote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:24 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe denken we hier over?
https://nos.nl/l/2335056
Als dit het minder hectisch maakt met mensen die gaan lopen duwen/ruziën voor een plekje ben ik hier wel voorstander van.
quote:De aangekondigde acties van de boa's komende maandag gaan niet door. De buitengewoon opsporingsambtenaren waren in eerste instantie van plan op pinkstermaandag, als de terrassen weer opengaan, niet te handhaven op de coronaregels. Ze zijn kwaad dat ze geen wapens mogen dragen om zich te beschermen.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)a-terras-actie-trein
quote:Op zaterdag 30 mei 2020 23:41 schreef Viesdik het volgende:
De psychologische schofterigheid van de overheid, die horeca-ondernemers hun klanten moeten straffen vanwege het abjecte ongeloofwaardige beleid wat gevoerd wordt.
Want ga er maar vanuit dat u straks een tafel moet huren, dat u maar een maximale zittijd heeft, dat u straks corona fee moet betalen, of dat de kosten voor drank en eten gigantisch zullen stijgen.
Lekker gezellig hè,, gestapo horeca!
En ondertussen weten we voor geen ene reet wat er zich allemaal echt afspeelt. Niemand in Nederland is bang om ziek te worden en ondertussen moeten wij ons gedragen als automatons.
Sorry lieve horecaondernemer. Hoeveel respect en medeleven ik ook kan opbrengen voor uw onderneming, ik laat mij door de overheid via u niet zo behandelen.
Mijn zelfrespect opgedrongen naar een 0-punt brengen. Mooi niet!
Duimpje omlaag naar hen die zich wel als zodanig laten behandelen.
Als een stuk vloerkleed wat al 30 jaar niet gereinigd is. Waar de straathonden op gekakt hebben en waar je van de rondslingerende etensresten nog soep van kan koken.
Ik lach deze losers in gedachte allemaal uit.
Hoezo onzinnig Jochem, voel jij je geen al dertig jaar niet gereinigd vloerkleed waar de straathonden op hebben gekakt en waarvan je van de etensresten nog soep kunt maken?quote:
28 jaar, maar meer ook niet.quote:Op zondag 31 mei 2020 00:33 schreef Salina het volgende:
[..]
Hoezo onzinnig Jochem, voel jij je geen al dertig jaar niet gereinigd vloerkleed waar de straathonden op hebben gekakt en waarvan je van de etensresten nog soep kunt maken?
Dan snap ik dat je je niet aangesproken voelt op de #onzinnigerant, net als ik. Ik voel me soms een tweedehands tapijt waar door katten op is gepist, maar dat is dus niet wat beschreven wordt, dus voel me eveneens niet aangesproken.quote:
Abject en infaam.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 23:41 schreef Viesdik het volgende:
De psychologische schofterigheid van de overheid, die horeca-ondernemers hun klanten moeten straffen vanwege het abjecte ongeloofwaardige beleid wat gevoerd wordt.
Want ga er maar vanuit dat u straks een tafel moet huren, dat u maar een maximale zittijd heeft, dat u straks corona fee moet betalen, of dat de kosten voor drank en eten gigantisch zullen stijgen.
Lekker gezellig hè,, gestapo horeca!
En ondertussen weten we voor geen ene reet wat er zich allemaal echt afspeelt. Niemand in Nederland is bang om ziek te worden en ondertussen moeten wij ons gedragen als automatons.
Sorry lieve horecaondernemer. Hoeveel respect en medeleven ik ook kan opbrengen voor uw onderneming, ik laat mij door de overheid via u niet zo behandelen.
Mijn zelfrespect opgedrongen naar een 0-punt brengen. Mooi niet!
Duimpje omlaag naar hen die zich wel als zodanig laten behandelen.
Als een stuk vloerkleed wat al 30 jaar niet gereinigd is. Waar de straathonden op gekakt hebben en waar je van de rondslingerende etensresten nog soep van kan koken.
Ik lach deze losers in gedachte allemaal uit.
Dat is natuurlijk je eigen keuze. Of kan je zelf niet nadenken? Ik ben niet bang. Maar zou het corona virus er nu niet bij kunnen hebben hebben. Dus ga even niet uit. Dat bepaal ik zelf en niet de overheid.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 23:41 schreef Viesdik het volgende:
Nederland is bang om ziek te worden en ondertussen moeten wij ons gedragen als automatons.
Dan krijg je geen boete, maar veel gelegenheden hebben wel als huisregel dat iedere bezoeker1,5 meter afstand moet houden.quote:Op zondag 31 mei 2020 09:37 schreef TjjWester het volgende:
Begrijp ik goed dat als je met maximaal twee gaat dat je dan in de uitzondering valt??
Klopt, en de meeste bedrijven die ik ken hebben zich daar ook op ingericht. Dat scheelt een hoop ruimte op het terras.quote:Op zondag 31 mei 2020 09:37 schreef TjjWester het volgende:
Begrijp ik goed dat als je met maximaal twee gaat dat je dan in de uitzondering valt??
Naar de Mac gaan was al treurnis, maar dit is toch wel helemaal een drama. "De komende jaren". Ik mag toch hopen van niet zeg.quote:Op zondag 31 mei 2020 08:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Morgen mogen restaurants voor het eerst sinds lange tijd weer gasten gaan ontvangen.
Dat geld ook voor fastfoodrestaurants. Een bezoekje aan zo'n restaurant zal in het nieuwe normaal er alleen heel anders uit gaan zien. McDonalds laat in de volgende video zien waar hun gasten de komende jaren mee te maken gaan krijgen als ze 1 van hun restaurants bezoeken:
-De kans is groot dat je lang moet wachten vanwege de mindere capaciteit en om dat wachten zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn er buiten allemaal cirkels aangebracht waarin de gasten moeten wachten. De ruimte tussen elke cirkel is 1,5 meter en in de cirkel staan positieve en grappige teksten, zogenaamde 'wachtverzachters'.
-Voor de ingang is er een kraantje en een zeepdispenser die je met je voeten kan bedienen.
Op de wand zijn instructies aangebracht hoe je dat zo veilig mogelijk kan doen.
-Daarna krijg je van een medewerker uitleg over de regels in het restaurant en tenslotte krijg je een nummer mee zodat het personeel weet welke bestelling van jou is.
-Bestellen gebeurt uitsluitend via een zuil om contact met personeel te beperken. Iemand van McDonalds maakt na ieder gebruik de touchscreen en pingedeelte schoon zodat iedere klant de zuil veilig kan gebruiken.
-Tussen alle tafels zijn platen van plexiglas aangebracht om contact tussen gasten onderling zoveel mogelijk te beperken.
-Je bestelling word naar je tafel gebracht op een rijdende trolley en die moet je zelf van de trolley pakken om risico's voor het personeel in te perken.
-Er zijn looprichtingen in het restaurant aangebracht zodat de vertrekkende en nieuwe gasten nooit elkaar tegen zullen komen in de beperkte ruimte. Hoe dit geregeld is voor toiletbezoek word helaas niet duidelijk in de video.
Morgen kan het dus weer!
Lach jij mensen die het samen met vrienden goed naar hun zin hebben maar lekker uit vanaf je zolderkamertje... Alleen en eenzaam. Dat zal ze leren.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 23:41 schreef Viesdik het volgende:
De psychologische schofterigheid van de overheid, die horeca-ondernemers hun klanten moeten straffen vanwege het abjecte ongeloofwaardige beleid wat gevoerd wordt.
Want ga er maar vanuit dat u straks een tafel moet huren, dat u maar een maximale zittijd heeft, dat u straks corona fee moet betalen, of dat de kosten voor drank en eten gigantisch zullen stijgen.
Lekker gezellig hè,, gestapo horeca!
En ondertussen weten we voor geen ene reet wat er zich allemaal echt afspeelt. Niemand in Nederland is bang om ziek te worden en ondertussen moeten wij ons gedragen als automatons.
Sorry lieve horecaondernemer. Hoeveel respect en medeleven ik ook kan opbrengen voor uw onderneming, ik laat mij door de overheid via u niet zo behandelen.
Mijn zelfrespect opgedrongen naar een 0-punt brengen. Mooi niet!
Duimpje omlaag naar hen die zich wel als zodanig laten behandelen.
Als een stuk vloerkleed wat al 30 jaar niet gereinigd is. Waar de straathonden op gekakt hebben en waar je van de rondslingerende etensresten nog soep van kan koken.
Ik lach deze losers in gedachte allemaal uit.
quote:Op zondag 31 mei 2020 08:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Morgen mogen restaurants voor het eerst sinds lange tijd weer gasten gaan ontvangen.
Dat geld ook voor fastfoodrestaurants. Een bezoekje aan zo'n restaurant zal in het nieuwe normaal er alleen heel anders uit gaan zien. McDonalds laat in de volgende video zien waar hun gasten de komende jaren mee te maken gaan krijgen als ze 1 van hun restaurants bezoeken:
-De kans is groot dat je lang moet wachten vanwege de mindere capaciteit en om dat wachten zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn er buiten allemaal cirkels aangebracht waarin de gasten moeten wachten. De ruimte tussen elke cirkel is 1,5 meter en in de cirkel staan positieve en grappige teksten, zogenaamde 'wachtverzachters'.
-Voor de ingang is er een kraantje en een zeepdispenser die je met je voeten kan bedienen.
Op de wand zijn instructies aangebracht hoe je dat zo veilig mogelijk kan doen.
-Daarna krijg je van een medewerker uitleg over de regels in het restaurant en tenslotte krijg je een nummer mee zodat het personeel weet welke bestelling van jou is.
-Bestellen gebeurt uitsluitend via een zuil om contact met personeel te beperken. Iemand van McDonalds maakt na ieder gebruik de touchscreen en pingedeelte schoon zodat iedere klant de zuil veilig kan gebruiken.
-Tussen alle tafels zijn platen van plexiglas aangebracht om contact tussen gasten onderling zoveel mogelijk te beperken.
-Je bestelling word naar je tafel gebracht op een rijdende trolley en die moet je zelf van de trolley pakken om risico's voor het personeel in te perken.
-Er zijn looprichtingen in het restaurant aangebracht zodat de vertrekkende en nieuwe gasten nooit elkaar tegen zullen komen in de beperkte ruimte. Hoe dit geregeld is voor toiletbezoek word helaas niet duidelijk in de video.
Morgen kan het dus weer!
De user boven je gaat volgende week al @roos94quote:Op zondag 31 mei 2020 10:44 schreef MadMaster het volgende:
[..]![]()
Als je hier gebruik van gaat maken dan ben je wel heel erg kansloos...
Biosje en dan mac is gewoon traditie.quote:Op zondag 31 mei 2020 10:45 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
De user boven je gaat volgende week al @:roos94
Heel veel plezier dan en smakelijk eten alvast!quote:Op zondag 31 mei 2020 10:45 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
De user boven je gaat volgende week al @:roos94
Mwa, wat een troep video van de Telegraaf weer. Ik erger mij elke keer rot aan die gast. Opzich niet meer dan normaal om je handen te wassen voor het eten. Doe ik thuis ook al,quote:Op zondag 31 mei 2020 10:23 schreef ZarB het volgende:
[..]
Naar de Mac gaan was al treurnis, maar dit is toch wel helemaal een drama. "De komende jaren". Ik mag toch hopen van niet zeg.
Oh ja die impliciete verwachting zal er ook wel zijn.. nog een reden om niet te gaan.quote:Op zondag 31 mei 2020 10:32 schreef anndb het volgende:
Ik heb voor zaterdag ergens gereserveerd, ik ben benieuwd hoe het gaat. Ben normaal niet zo van de (grote) fooi geven overigens, maar zal er zaterdag in ieder geval sowieso extra aan denken :-). Alvast maar rekening mee houden, dat hebben ze wel verdiend.
Tsja dat is wat je doet als je 14 bent.quote:Op zondag 31 mei 2020 10:35 schreef roos94 het volgende:
Volgende week biosje pakken en daarna zitten bij Mcdonalds.
Welnee, vorige week uit eten geweest in een hotel/restaurant en er wordt helemaal niets verwacht.quote:Op zondag 31 mei 2020 12:37 schreef ZarB het volgende:
[..]
Oh ja die impliciete verwachting zal er ook wel zijn.. nog een reden om niet te gaan.
Je hoeft niet te gaan als de voorwaarden je niet bevallen hè.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
No show is al jaren een probleem in de horeca en kost de ondernemer gewoon geld.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
Het zal mij niet verbazen als prijzen op het terras veel duurder gaan worden en er soms gewerkt gaat worden met strengere tijdsloten om die reden. Ook het tekort aan terrasplaatsen waar niet gereserveerd hoeft te worden zal bijdragen aan een slechte sfeer. Als je gereserveerd hebt dan weet je tenminste waar je aan toe bent.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:18 schreef Wantie het volgende:
[..]
No show is al jaren een probleem in de horeca en kost de ondernemer gewoon geld.
Helemaal nu binnen reserveren verplicht is en het aantal stoelen beperkt.
Op terras is reserveren niet verplicht, dus dan ga je toch naar een terras waar je niet hoeft te reserveren?
Als je dat al niet voor de ondernemer over hebt..quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
Als ik naar onze gemeente kijk: terrassen worden flink groter gemaakt met toestemming van de gemeente. Waardoor de bedrijven niet inboeten op het aantal stoelen dat ze hebben.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Het zal mij niet verbazen als prijzen op het terras veel duurder gaan worden en er soms gewerkt gaat worden met strengere tijdsloten om die reden. Ook het tekort aan terrasplaatsen waar niet gereserveerd hoeft te worden zal bijdragen aan een slechte sfeer. Als je gereserveerd hebt dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
Prijzen worden hoger, niet duurder. Producten en diensten kunnen wel duurder worden.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Het zal mij niet verbazen als prijzen op het terras veel duurder gaan worden en er soms gewerkt gaat worden met strengere tijdsloten om die reden. Ook het tekort aan terrasplaatsen waar niet gereserveerd hoeft te worden zal bijdragen aan een slechte sfeer. Als je gereserveerd hebt dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
Waarom moet iedere jan de vries opeens als liefdadigheidsinstelling fungeren?quote:Op zondag 31 mei 2020 14:33 schreef HarrieKeen het volgende:
[..]
Als je dat al niet voor de ondernemer over hebt..
Sorry jochie maar voor 1 fanta twee uur gebruik maken van een terrasje om lekkere wijven te kijken zit er gewoon niet meer in. Laat het echte werk maar aan mannen over knulletje.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
ga maar voor het gemak uit van komend jaar voor er iets van een effectief bewezen vaccin isquote:Op zondag 31 mei 2020 10:23 schreef ZarB het volgende:
[..]
Naar de Mac gaan was al treurnis, maar dit is toch wel helemaal een drama. "De komende jaren". Ik mag toch hopen van niet zeg.
Een vaccin tegen de Mac, ik wacht het met belangstelling af...quote:Op zondag 31 mei 2020 15:06 schreef mschol het volgende:
[..]
ga maar voor het gemak uit van komend jaar voor er iets van een effectief bewezen vaccin is
Ga je toch lekker niet als die 10 euro er niet vanaf kan.. genoeg die wel willen dat is 1 ding wat zeker is.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:57 schreef ZarB het volgende:
[..]
Waarom moet iedere jan de vries opeens als liefdadigheidsinstelling fungeren?
Lol wat een stelletje schooiers.quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
Een borg krijg je toch terug?quote:Op zondag 31 mei 2020 14:05 schreef Jor_Dii het volgende:
Horeca hier in Oss: borg van 10¤ is verplicht en wordt verrekend met je rekening - oftewel een minimale besteding van 10¤ is nodig. Leuk als je gewoon even een drankje wil doen op een terras waar het toevallig net wat rustiger is..
Ik begrijp het systeem wel. Als je wil reserveren en vervolgens blijf je gewoon weg, dan ben je je 10 Euro kwijt. Als je net iets minder consumeert als klant dan hoeft zo'n ondernemer niet moeilijk te gaan doen om klanten verplicht minstens 4 of 5 consumpties te laten nemen. Je bent dan gewoon een Euro ofzo extra kwijt.quote:
Zo'n gesprek is toch gewoon verplicht? Net als alle andere verplichtingen die erom heen hangen?quote:Op zondag 31 mei 2020 16:43 schreef Vasilevski het volgende:
"Niemand zal gaan" - kan niet voor anderen spreken maar ik heb al geboekt voor maandag. Terrasje, buurtcafé. Geen reserveringskosten (wat voor mongool verzint dat?), geen rare plexiglas schermen, geen checkgesprek-app verplicht (LMAO). Prijsstijgingen weet ik niet.
Het lijkt me toch allemaal win-win. Mocht bij aankomst blijken dat het allemaal kut en duur is, nou dan weet je het gat van de deur te vinden. Dan moet je lekker je geld aan de horeca onttrekken. Als iedereen dat doet, dan sterft deze bedrijfstak vanzelf een stille dood, tenzij ze een betere deal weten te sluiten met de overheid. Dat is dan blijkbaar de consequentie van de anderhalvemetersamenleving.
De zaken hier doen dit niet eens, maar los daar van was ik het sowieso niet van plan. De ongedwongenheid en sfeer zijn 2 redenen om de horeca te bezoeken en dat is nu weg.quote:Op zondag 31 mei 2020 15:24 schreef HarrieKeen het volgende:
[..]
Ga je toch lekker niet als die 10 euro er niet vanaf kan.. genoeg die wel willen dat is 1 ding wat zeker is.
Oh zo..quote:Op zondag 31 mei 2020 16:56 schreef Vasilevski het volgende:
Een gesprek is verplicht, het installeren van de app niet.
Precies.quote:Op zondag 31 mei 2020 16:57 schreef ZarB het volgende:
[..]
De zaken hier doen dit niet eens, maar los daar van was ik het sowieso niet van plan. De ongedwongenheid en sfeer zijn 2 redenen om de horeca te bezoeken en dat is nu weg.
Gewoon flink consumeren op het terras.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Viesdik het volgende:
[..]
Precies.
Uit eten ga is een tijdsbesteding om je zorgen even thuis te laten. Maar de zorgen neem je gewoon mee het terras op. Je bent overminded bezig met "wordt het niet weer eens tijd om een biertje te bestellen" en "moeten we geen rekening met andere gasten houden" en "hoe lang mogen we (nog) zitten".
Onbezorgd deelnemen aan een ongedwongen ontpanningsgelegenheid.
Geen horeca voor mij voorlopig.
De Mc bij mij blijft gewoon dicht. Die hebben de ruimte niet die de Mc uit het filmpje wel heeft en een McDrive is er ook niet.quote:Op zondag 31 mei 2020 23:22 schreef HPoi het volgende:
Waarschijnlijk zit er gewoon corona in je BIG Mac burgerd dus dan hebben al die maatregelen geen zin.![]()
Serieus, wat een kansloos triest, sfeerloos gedoe heb je dan om zo'n vette burger naar binnen te kunnen werken. Kunnen ze beter Mac Donalds restaurants gesloten houden en alleen de Mc-drive open, in je auto die burger opvreten is dan 100x gezelliger.
Lol lekker wegblijven dan. Blijft er meer plek over voor gasten die wel gewoon normaal kunnen doen op een terras. Wat een paniek.quote:Op zondag 31 mei 2020 22:33 schreef Viesdik het volgende:
[..]
Precies.
Uit eten ga is een tijdsbesteding om je zorgen even thuis te laten. Maar de zorgen neem je gewoon mee het terras op. Je bent overminded bezig met "wordt het niet weer eens tijd om een biertje te bestellen" en "moeten we geen rekening met andere gasten houden" en "hoe lang mogen we (nog) zitten".
Onbezorgd deelnemen aan een ongedwongen ontpanningsgelegenheid.
Geen horeca voor mij voorlopig.
Kan niet reserveren voor buiten toch?quote:Op maandag 1 juni 2020 11:24 schreef Nielsch het volgende:
Bijna heel Utrecht zit voor vandaag al vol zag ik.
Sneekquote:Op maandag 1 juni 2020 11:11 schreef RipCity het volgende:
Wie heeft linkjes naar webcams op terrasjes?
Heb alleen deze nog gevonden van EHV:
https://www.skylinewebcam(...)hoven/eindhoven.html
Meer welkom!
Politie niet op 1,5mquote:
hoop lege plekken nogquote:
Ik zie alleen het logo van rtl nieuwsquote:Op maandag 1 juni 2020 12:13 schreef WammesWaggel het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)n-1-juni-juno-horeca
Stream vanaf het terras in Amsterdam.
quote:Op maandag 1 juni 2020 12:19 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Alweer afgelopen, er zaten wel mensen maar het was nog niet vol.
Beetje vroeg om te zuipen, vanmiddag zit wel vol denk ikquote:Op maandag 1 juni 2020 12:22 schreef Nia het volgende:
Ik heb niet de indruk dat het echt storm loopt.
Ja als de zon er lekker op staat ook.quote:Op maandag 1 juni 2020 12:23 schreef Leonos het volgende:
[..]
Beetje vroeg om te zuipen, vanmiddag zit wel vol denk ik
Baas.quote:
3 uur op een terras, tering....quote:Op maandag 1 juni 2020 12:19 schreef quirina het volgende:
Heb al gereserveerd hoor specifiek plekje op terras. We mogen er vertoeven van 15:00 tot 18:00. Hoefde geen reserveringskosten te betalen omdat we onder de stamgasten vallen. Dus we gaan lekker wijnen en knabbelen aan het water vanmiddag
Wij ook. Met een hoeveelheid mensen naar keuze, een onbeperkte tijd en een stuk minder geldquote:Op maandag 1 juni 2020 12:19 schreef quirina het volgende:
Heb al gereserveerd hoor specifiek plekje op terras. We mogen er vertoeven van 15:00 tot 18:00. Hoefde geen reserveringskosten te betalen omdat we onder de stamgasten vallen. Dus we gaan lekker wijnen en knabbelen aan het water vanmiddag![]()
Maakt hier niet uit. Moest alleen gegevens invullen. Beperkte tijd geldt vooral binnen.En restaurants. Mits je wel wat besteld ook natuurlijkquote:Op maandag 1 juni 2020 12:34 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Mag je maar een beperkte tijd zitten of maakt dat niet uit?
stamgast zijn scheelt ook!quote:Op maandag 1 juni 2020 12:40 schreef ZarB het volgende:
[..]
Wij ook. Met een hoeveelheid mensen naar keuze, een onbeperkte tijd en een stuk minder geld
quote:Op maandag 1 juni 2020 14:56 schreef capricia het volgende:
Waar blijven de foto's van iedereen hier?
Graag plaatje bij het praatje.
Oh wat heerlijk! Geniet ervan.quote:
Welnee, één grote hoax is dat...quote:Op maandag 1 juni 2020 15:30 schreef ToT het volgende:
En die corona-tax van dat Twitter-plaatje, heeft iemand van jullie dat hier in Nederland ook al moeten betalen?
Geitkaasquote:Op maandag 1 juni 2020 15:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Bonnetje zat nog in mijn broekzak:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |