Niet in restaurant nog. Wel horeca met live muziekquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Slim
Veel restaurants zullen voor weken volgeboekt zijn wanneer ze weer open mogen.
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Koreaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:51 schreef Megumi het volgende:
[..]
Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?
Bron?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Jep dan zijn we allemaal dood.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:05 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.
Er hoeft maar een sukkel te zijn die het maar allemaal flauwekul denkt te vinden en het gaat fout.
We waren aan het brainstormen wat mogelijke maatregelen van restaurants zullen worden om met de nieuwe regels toch te kunnen blijven bestaan.quote:
Een horecagelegenheid is geen sociale instelling, die willen geld verdienen.quote:
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:07 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Korea
Op zich gebeurde al zo iets met reserveringen. Er moet een reserveringsbedrag betaald worden wat je niet terug terug krijgt als je afzegt.quote:
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.quote:Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.
Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden.
[..]
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-museaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.
https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475
https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.htmlquote:Horeca
Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.
Of bijvoorbeeld cafés extra ruimte krijgen voor hun terras, hangt van het lokale bestuur af, zei premier Rutte in de persconferentie. "Daarbij moeten ze ook rekening houden met crowdmanagement. Als de terrassen bijvoorbeeld groter zijn en dus meer mensen trekken, moet het op de routes ernaartoe niet te druk worden."
Binnen een hapje dan wel drankje serveren kan ook. In een locatie mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn (inclusief personeel). Wil je binnen komen eten, dan moet je reserveren. Als uitbater moet je overleggen met de klant of een bezoek verstandig is.
Gaat dit goed, dan wordt het maximaal aantal binnenbezoekers per 1 juli verhoogd naar 100.
Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden.quote:verwachting per 1 juli
Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open. Ook kan het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.
Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden?
Los van een borrel en of biefstuk willen we dat allemaal wel. Zelfs buiten Nederland Maar ik ben natuurlijk niet deskundig maar denk wel dat de uiteindelijk een vaccin of medicijn de echte oplossing is. Maar wanneer en hoe snel dat voor iedereen beschikbaar is? En los daarvan verwacht ik daar nog meer problemen mee. In bijvoorbeeld in hoe ver landen kennis en productie willen delen? Ik kan daar niets over voorspellen. Maar ben daar niet optimistisch over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is het nu al.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen.quote:
Precies.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |