klopt, maar ik verwacht wel dat restaurants voorzorgsmaatregelen hebben genomenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Maar het geldt niet voor terrassen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.
Politie maar ook boa's zullen controleren of die 1,5 meter gehaald word en boetes en sluitingen volgen bij overtredingen.
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.quote:Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen en theaters mogen vanaf 1 juni binnen, maximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden.
-Gasten moeten reserveren
-Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand
-En vervolgens vindt ook hier aan de voorkant een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn. Het is natuurlijk cruciaal dat mensen die check vooraf wel heel serieus nemen. Maar dat vertrouwen mogen we na de laatste maanden wel hebben
Per 1 juni mogen ook de terrassen weer open onder twee voorwaarden:
-Iedereen zit aan een tafeltje en
-Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar
https://khn.nl/kennis/vee(...)020-khn-geeft-uitleg
De terrassen zullen wel veel populairder zijn. Iedereen zal wel moeten zitten en de zitplaatsen zullen erg beperkt zijn vanwege de 1,5 meter die altijd in stand moet worden gehouden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Maar het geldt niet voor terrassen.
[..]
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten. Het terras gaat hij oplossen door er plantenbakken neer te zetten om zo anderhalve.meter tussen de tafels (met 4 stoelen) te krijgen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef Idisrom het volgende:
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten.
Bedoel je de ober?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.
Denk het ook. Dus alleen maar weer weggelegd voor de Nederlandse elitequote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Dat vraag ik me af. Het lijkt er meer op dat de KHN een plan heeft gemaakt wat ze zelf graag willen zien, maar wat niet in overeenstemming is met de afstandsregels.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:59 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:02 schreef Nia het volgende:
De horeca zal die 1,5 meter maatregel moeten terug verdienen. Buiten de deur eten of op een terrasje een biertje bestellen zal fors duurder worden. Klanten zullen het dan toch laten afweten. Of je moet al een fervente horeca fan zijn. Hoge verdiensten zoals voor de corona crisis zie ik niet meer terugkeren. Eerlijk gezegd mag er ook wel een schifting komen in met name de dag horeca. Er kwamen teveel van die kleine gelegenheden. Zat er eerst detailhandel in, dan werd het weer opgevuld door zo'n biologische burger vreetschuur.
Wat denk jij qua "fors stijgen"?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.
Ik gok dat bezorgen het goedkoopste gaat worden, daarna de gereserveerde plaatsen en dan vooral bij laagdrempelige horeca en als je tenslotte zonder reservering op het terras wil plaatsnemen dan ga je de hoofdprijs betalen.
Of die hogere prijzen voor je drankje en/of eten gaan gelden of dat je een vast extra bedrag per halfuur gaat betalen of dat je maximaal een bepaalde tijd aanwezig mag gaan zijn zal wel per tent gaan verschillen. Maar ook daar komt een nieuwe normaal voor in de plaats.
Hangt helemaal af van hoe populair een tent was en waarom dat zo was. Ik kan me voorstellen dat een strandtent rustig de prijzen verdubbeld, maar een snackbar met zitplaatsen zijn prijzen hetzelfde houd omdat de meeste daar toch hun eten ophalen/bezorgen.quote:
? De nazi's zijn al meer dan 70 jaar gelden verslagen. Ben wel benieuwd. Op terrassen lijkt het me wel kunnen dat de 1.5 meter te doen is. Maar binnen in een kroeg lastig. Daarnaast kun je de vraag stellen of het een en ander voldoende omzet oplevert.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Te goede "dinsdagcijfers" dat je maar in andere topics je onheil gaat verkondigen?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:50 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhaversquote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:58 schreef herverwijderd het volgende:
[..]
Bedoel je de ober?
Die gebruikt dat bloknootje gewoon om op te schrijven wat je besteld hebt.
Zo duidelijk lijkt mij dit dus totaal niet. Angsthazen en critici zullen voorlopig niet te vinden zijn bij de horeca.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:05 schreef kilon het volgende:
De weken na de opening van de horeca zullen allesbepalend zijn, want dat er veel mensen er gebruik van maken lijkt me duidelijk.
Als we dan nog steeds geen noemenswaardige stijging zien, kunnen we langzaamaan werken aan ook economisch herstel.
Blijkt er dan toch een duidelijke stijging te komen (meerdere dagen achter elkaar), dan blijkt dat het toch niet mogelijk is en zijn we weer terug bij af.
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:26 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhavers
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat makenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef Megumi het volgende:
[..]
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.
Ik zou dan meer aan de DDR denken. En het vergelijken deed jij niet ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:31 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat maken
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:37 schreef Megumi het volgende:
[..]
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.
De uitdaging is denk ik dan ook om het centrum weer aantrekkelijk te maken voor de niet toeristen en wellicht dagjes mensen binnen Nederland zelf. Maar of dat voldoende is om de boel als weer vanouds te kunnen laten draaien? Ik ben bang van niet.
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleverenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:44 schreef hooibaal het volgende:
[..]
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.
Die gok zou ik ook nemen. Plus een beetje op letten. Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleveren
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Wel is het zo dat iedere horecagelegenheid die ook maar een beetje groot is zwaar in de problemen gaat komen en veel daarvan zullen het niet redden. Dat komt door de harde limiet van de overheid van 30 man die maximaal in een horecabedrijf mag zijn op ieder moment van de dag.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Slimquote:
Zo zou het moeten maar gaat het niet gebeuren.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:54 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.
Wat aan zijn verhaal is onwaar dan?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:33 schreef RTR het volgende:
Aah ts heeft weer eens zijn 'gezonde verstand' gebruikt
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef Jed1Gam het volgende:
Paar biertjes op, en die 1.5 kan al bij het grofvuil.
Staatsgekkies
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:00 schreef Megumi het volgende:
[..]
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:01 schreef Jed1Gam het volgende:
[..]
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.
Niet in restaurant nog. Wel horeca met live muziekquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Slim![]()
Veel restaurants zullen voor weken volgeboekt zijn wanneer ze weer open mogen.
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Koreaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:51 schreef Megumi het volgende:
[..]
Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?
Bron?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Jep dan zijn we allemaal dood.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:05 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.
Er hoeft maar een sukkel te zijn die het maar allemaal flauwekul denkt te vinden en het gaat fout.
We waren aan het brainstormen wat mogelijke maatregelen van restaurants zullen worden om met de nieuwe regels toch te kunnen blijven bestaan.quote:
Een horecagelegenheid is geen sociale instelling, die willen geld verdienen.quote:
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:07 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Korea
Op zich gebeurde al zo iets met reserveringen. Er moet een reserveringsbedrag betaald worden wat je niet terug terug krijgt als je afzegt.quote:
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.quote:Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.
Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden.
[..]
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-museaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.
https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475
https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.htmlquote:Horeca
Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.
Of bijvoorbeeld cafés extra ruimte krijgen voor hun terras, hangt van het lokale bestuur af, zei premier Rutte in de persconferentie. "Daarbij moeten ze ook rekening houden met crowdmanagement. Als de terrassen bijvoorbeeld groter zijn en dus meer mensen trekken, moet het op de routes ernaartoe niet te druk worden."
Binnen een hapje dan wel drankje serveren kan ook. In een locatie mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn (inclusief personeel). Wil je binnen komen eten, dan moet je reserveren. Als uitbater moet je overleggen met de klant of een bezoek verstandig is.
Gaat dit goed, dan wordt het maximaal aantal binnenbezoekers per 1 juli verhoogd naar 100.
Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden.quote:verwachting per 1 juli
Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open. Ook kan het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.
Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden?
Los van een borrel en of biefstukquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is het nu al.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen.quote:
Precies.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het nietquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:53 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.
Slim.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het niet
Ik post wel eens dat er een ramp nodig is voor verandering. Uiteindelijk hoop ik dat we van bepaalde zaken toch leren. Denk dan ook aan zaken als thuiswerken. Dat bedrijven die deze ramp overleven sterk moeten werken aan innovatie. Minder vervuiling. En maar dat verwacht ik helaas niet dat zeker als overheid en groot bedrijf je voldoende reserves moet hebben om klappen op te vangen. Het is raar dat grote bedrijven staatssteun nodig hebben? Waar natuurlijk discussie over mogelijk is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Restaurants moeten verplicht 3x zoveel leveren als wat jij er voor betaald. Maar de meeste restaurants gaan daar flink boven zitten.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:57 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Slim.
Is dat nou een stuk goedkoper? Scheelt het veel?
Zo'n all you can eat vreetschuurquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef -Straw- het volgende:
Vooral het eten moeten afhalen principe lijkt me niks. Zonder bediening aan tafel voelt het niet echt als uit eten gaan, meer als een buffet.
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ladderzat gaat overal gebeurenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 19:48 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.![]()
Ze hebben de politie maar gebeld.
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat ladderzat gaat overal gebeuren
Hoezo verwacht je dat?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:10 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Het is voor mij niet het een of het ander. Dan maar thuisquote:Op donderdag 14 mei 2020 13:26 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.
Uiteraard ben ik benieuwd of en hoe ze de sfeer en gezelligheid van voorheen nog kunnen waarmaken, ik zit niet bepaald te wachten op eten in een plexiglas hokje.
Maar als je bij voorbaat al thuisblijft weet je zeker dat je geen leuke avond uit hebt. En omdat jij nu thuisblijft is er dan straks misschien helemaal geen kroeg of restaurant meer.
In elk geval is het slim om voorbereid te zijn op dat het wel gebeurd.quote:
Omdat mensen zich nu al niet meer aan die 1.5 meter houden.quote:
dapper en logischquote:Op donderdag 14 mei 2020 18:46 schreef WheeledWarrior het volgende:
Ik weet dat deze verwachting al vaker is gepost hier, maar las vandaag inderdaad een stukje over een lokaal restaurant hier dat de deuren gewoon dicht houdt, ook per 1 juni. Is simpelweg niet rendabel te maken met zo weinig bezoekers.
Ik ging ook nog wel eens zwemmen, maar als het zo moet, dan sla ik voorlopig ook maar even over.quote:Op donderdag 14 mei 2020 18:55 schreef 5thencounter het volgende:
Het zwembad hier om de hoek is ook "open" ( Asd Noord)
Ik moet bellen voor een afspraak in welk "blokuur" ik wil zwemmen ( 45min en dan oprotten..)
Ik moet mijn zwembroek al aanhebben
Geen kleedruimte, kleren in een bak
Niet douche, geen toilet gebruiken
Na zwemmen niet douchen, gelijk wegwezen
Ik heb al geen zin meer
Het gaat niet om het aantal doden maar om de overlevenden (velen hebben significante gezondheidsproblemen na COVID, tijdelijk of permanent) en degenen die niet meer terecht kunnen in een ziekenhuis bij een explosieve toename. We hebben net 8 weken ons best gedaan om dat nu precies te voorkomen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:13 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?
Op zich worden zulke overwegingen vaker gemaakt. Het aantal verkeersslachtoffers per jaar is onvoldoende om bijvoorbeeld de auto te verbieden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |