klopt, maar ik verwacht wel dat restaurants voorzorgsmaatregelen hebben genomenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Maar het geldt niet voor terrassen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.
Politie maar ook boa's zullen controleren of die 1,5 meter gehaald word en boetes en sluitingen volgen bij overtredingen.
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.quote:Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen en theaters mogen vanaf 1 juni binnen, maximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden.
-Gasten moeten reserveren
-Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand
-En vervolgens vindt ook hier aan de voorkant een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn. Het is natuurlijk cruciaal dat mensen die check vooraf wel heel serieus nemen. Maar dat vertrouwen mogen we na de laatste maanden wel hebben
Per 1 juni mogen ook de terrassen weer open onder twee voorwaarden:
-Iedereen zit aan een tafeltje en
-Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar
https://khn.nl/kennis/vee(...)020-khn-geeft-uitleg
De terrassen zullen wel veel populairder zijn. Iedereen zal wel moeten zitten en de zitplaatsen zullen erg beperkt zijn vanwege de 1,5 meter die altijd in stand moet worden gehouden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Maar het geldt niet voor terrassen.
[..]
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten. Het terras gaat hij oplossen door er plantenbakken neer te zetten om zo anderhalve.meter tussen de tafels (met 4 stoelen) te krijgen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef Idisrom het volgende:
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten.
Bedoel je de ober?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.
Denk het ook. Dus alleen maar weer weggelegd voor de Nederlandse elitequote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Dat vraag ik me af. Het lijkt er meer op dat de KHN een plan heeft gemaakt wat ze zelf graag willen zien, maar wat niet in overeenstemming is met de afstandsregels.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:59 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:02 schreef Nia het volgende:
De horeca zal die 1,5 meter maatregel moeten terug verdienen. Buiten de deur eten of op een terrasje een biertje bestellen zal fors duurder worden. Klanten zullen het dan toch laten afweten. Of je moet al een fervente horeca fan zijn. Hoge verdiensten zoals voor de corona crisis zie ik niet meer terugkeren. Eerlijk gezegd mag er ook wel een schifting komen in met name de dag horeca. Er kwamen teveel van die kleine gelegenheden. Zat er eerst detailhandel in, dan werd het weer opgevuld door zo'n biologische burger vreetschuur.
Wat denk jij qua "fors stijgen"?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.
Ik gok dat bezorgen het goedkoopste gaat worden, daarna de gereserveerde plaatsen en dan vooral bij laagdrempelige horeca en als je tenslotte zonder reservering op het terras wil plaatsnemen dan ga je de hoofdprijs betalen.
Of die hogere prijzen voor je drankje en/of eten gaan gelden of dat je een vast extra bedrag per halfuur gaat betalen of dat je maximaal een bepaalde tijd aanwezig mag gaan zijn zal wel per tent gaan verschillen. Maar ook daar komt een nieuwe normaal voor in de plaats.
Hangt helemaal af van hoe populair een tent was en waarom dat zo was. Ik kan me voorstellen dat een strandtent rustig de prijzen verdubbeld, maar een snackbar met zitplaatsen zijn prijzen hetzelfde houd omdat de meeste daar toch hun eten ophalen/bezorgen.quote:
? De nazi's zijn al meer dan 70 jaar gelden verslagen. Ben wel benieuwd. Op terrassen lijkt het me wel kunnen dat de 1.5 meter te doen is. Maar binnen in een kroeg lastig. Daarnaast kun je de vraag stellen of het een en ander voldoende omzet oplevert.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Te goede "dinsdagcijfers" dat je maar in andere topics je onheil gaat verkondigen?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:50 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhaversquote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:58 schreef herverwijderd het volgende:
[..]
Bedoel je de ober?
Die gebruikt dat bloknootje gewoon om op te schrijven wat je besteld hebt.
Zo duidelijk lijkt mij dit dus totaal niet. Angsthazen en critici zullen voorlopig niet te vinden zijn bij de horeca.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:05 schreef kilon het volgende:
De weken na de opening van de horeca zullen allesbepalend zijn, want dat er veel mensen er gebruik van maken lijkt me duidelijk.
Als we dan nog steeds geen noemenswaardige stijging zien, kunnen we langzaamaan werken aan ook economisch herstel.
Blijkt er dan toch een duidelijke stijging te komen (meerdere dagen achter elkaar), dan blijkt dat het toch niet mogelijk is en zijn we weer terug bij af.
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:26 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
De NSB mentaliteit van overige klanten of handhavers
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat makenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef Megumi het volgende:
[..]
Alles wat je niet bevalt vergelijken met de NSB of de nazi is natuurlijk geen sterke vorm van argumenteren? Los daarvan wat je ook schrijft over de kroegen en horeca dat die het voorlopig lastig krijgen is iets waar we het allen wel over eens kunnen zijn. En ben daar niet optimistisch over.
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:30 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Misschien een aflopend tafeltarief, als je meer aan consumpties besteedt dat je dan minder kwijt bent per stoel.
Ik zou dan meer aan de DDR denken. En het vergelijken deed jij niet ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:31 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
Kom op zeg, paar weken terug had je nog kliklijnen. Duh dat je dan zo'n vergelijking gaat maken
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:37 schreef Megumi het volgende:
[..]
Als ik even alleen naar Amsterdam kijk is de zeker in het centrum zo dat de meeste horeca en restaurants sterk afhankelijk waren van het toerisme. En los van het versoepelen van maatregelen is het dan nog maar de vraag of die nog in grote aantallen weer terug komen. En dit probleem zal ook wel in andere grote steden een rol spelen.
De uitdaging is denk ik dan ook om het centrum weer aantrekkelijk te maken voor de niet toeristen en wellicht dagjes mensen binnen Nederland zelf. Maar of dat voldoende is om de boel als weer vanouds te kunnen laten draaien? Ik ben bang van niet.
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleverenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:44 schreef hooibaal het volgende:
[..]
De veranderde omstandigheden vragen om innovatie. Horecagelegenheden die willen blijven doen wat ze vroeger ook deden gaan het niet redden.
Die gok zou ik ook nemen. Plus een beetje op letten. Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik ook, zeker hier in A’dam. Maar ik denk ook dat in de buitenlucht het ook niet zoveel uitmaakt, dus ik gok dat terrassen open geen grote golf aan besmetting gaat opleveren
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Wel is het zo dat iedere horecagelegenheid die ook maar een beetje groot is zwaar in de problemen gaat komen en veel daarvan zullen het niet redden. Dat komt door de harde limiet van de overheid van 30 man die maximaal in een horecabedrijf mag zijn op ieder moment van de dag.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:49 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. En vervolgens kun je dan de vraag stellen. Moet je die dan blijven steunen ook als dat geld voor bedrijven buiten de horeca? Zelf heb ik het idee dat vooral uiteindelijk de grote bedrijven zoals KLM het gaan redden met miljarden staatssteun? En dat de overheid toch vergeet dat het MKB de grootste werkgever van Nederland is.
Slimquote:
Zo zou het moeten maar gaat het niet gebeuren.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:54 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Bedrijven die alsnog gaan omvallen moet je niet steunen, wel de werknemers die werkloos worden. Dat geldt voor zowel de KLM als voor het Wapen van Schubbekutteveen.
Wat aan zijn verhaal is onwaar dan?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:33 schreef RTR het volgende:
Aah ts heeft weer eens zijn 'gezonde verstand' gebruikt
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef Jed1Gam het volgende:
Paar biertjes op, en die 1.5 kan al bij het grofvuil.
Staatsgekkies
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:00 schreef Megumi het volgende:
[..]
Daarom is het dus ook nog niet zeker of het versoepelen dus doorgaat en of uiteindelijk weer stopt. Omdat a-sociale etters het wellicht toch verpesten. Rutte was daar duidelijk over er is ruimte om zaken weer terug te draaien.
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:01 schreef Jed1Gam het volgende:
[..]
Jep en de rest van de wereld is uiteindelijk open, omdat ze geen geld hebben voor al die flauwekul aanpassingen.
Niet in restaurant nog. Wel horeca met live muziekquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Slim![]()
Veel restaurants zullen voor weken volgeboekt zijn wanneer ze weer open mogen.
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Koreaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:51 schreef Megumi het volgende:
[..]
Maar binnen een kroeg de 1.5 meter maatregel?
Bron?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En de meeste restaurants zullen een toeslag van 1 tot een paar tientjes per zitplaats gaan instellen.
Zo blijven de meeste bestellingen voor bezorging en ophalen in stand en zo leveren de schaarse zitplaatsen een goed rendement op. Als je daar eten duurder gaat maken dan zullen de meeste gasten gewoon veel minder of goedkoper eten bestellen. Zo'n toeslag is dan het 'eerlijkste'.
Jep dan zijn we allemaal dood.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:05 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik denk dat los van virologen de mensen die er echt mee te maken daar anders over denken. Mensen die werken op een IC en dergeijke. En recent nieuws uit Zuid-Korea toont ook aan dat alles zo even open gooien niet zo slim was.
Er hoeft maar een sukkel te zijn die het maar allemaal flauwekul denkt te vinden en het gaat fout.
We waren aan het brainstormen wat mogelijke maatregelen van restaurants zullen worden om met de nieuwe regels toch te kunnen blijven bestaan.quote:
Een horecagelegenheid is geen sociale instelling, die willen geld verdienen.quote:
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:07 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Waanzin , zie laatste uitbraak in Zuid Korea
Op zich gebeurde al zo iets met reserveringen. Er moet een reserveringsbedrag betaald worden wat je niet terug terug krijgt als je afzegt.quote:
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.quote:Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:27 schreef Gunner het volgende:
Dit is toch wel het algemene beeld hoor;
Horeca open vanaf 1 juni: 'Bizar hoeveel reserveringen meteen binnenkwamen'
[..]
Nee want dan komt er niemand meer. Voor een schraal geserveerd borreltje betaal je nu al 7,5 - 8 euro minstens. No way dat ik daar 10 euro of meer voor ga neerleggen.
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef Megumi het volgende:
[..]
Ik lees ook waarschijnlijk niet voor niets in het artikel dat er toch bedrijven failliet zullen gaan.
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat is onvermijdelijk. Maar een van de restaurants waar ik wel regelmatig kom heeft via social media laten weten open te gaan en reserveringen aanneemt en daar liep het ook gelijk storm. En die zit op een A-locatie in Utrecht. Wellicht kunnen ze wel wat hebben of hebben het er graag voor over maar al die aannames die deze topicstarter doet lijken me sterk overdreven.
Maar het staat hem vrij om de horeca te vermijden.
[..]
Die 30 personen is vanaf 1 juni. 1 juli is dat al 100. En het is natuurlijk niet dat dit voor eeuwig zo gaat blijven.
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Horecagelegenheden zullen gigantisch in capaciteit gaan dalen. Grote gelegenheden zelfs tot 80%. De gasten die dan nog over blijven zullen bereid zijn om veel meer te gaan betalen. En de horeca zullen wel hogere prijzen moeten rekenen om te kunnen blijven bestaan.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rnemers-corona-museaquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik lees nergens iets over een versoepeling per 1 juli. In tegendeel.
https://www.missethoreca.(...)eft-uitleg-101335475
https://www.eventbranche.(...)er-1-juli-20587.htmlquote:Horeca
Horecagelegenheden met een terras krijgen vanaf 1 juni groen licht om daar weer mensen te ontvangen. Natuurlijk wel met inachtneming van 1,5 meter. Alle gasten moeten aan een tafeltje zitten en mogen dat met maximaal 10 mensen bij elkaar doen.
Of bijvoorbeeld cafés extra ruimte krijgen voor hun terras, hangt van het lokale bestuur af, zei premier Rutte in de persconferentie. "Daarbij moeten ze ook rekening houden met crowdmanagement. Als de terrassen bijvoorbeeld groter zijn en dus meer mensen trekken, moet het op de routes ernaartoe niet te druk worden."
Binnen een hapje dan wel drankje serveren kan ook. In een locatie mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn (inclusief personeel). Wil je binnen komen eten, dan moet je reserveren. Als uitbater moet je overleggen met de klant of een bezoek verstandig is.
Gaat dit goed, dan wordt het maximaal aantal binnenbezoekers per 1 juli verhoogd naar 100.
Uiteindelijk zijn dit verwachtingen omdat Rutte heeft gezegd dat het pas ECHT kan als de afnames aanhouden. Dus een week van te voren kan ie alsnog besluiten de horeca dicht te houden.quote:verwachting per 1 juli
Als het virus onder controle blijft, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken weer open. Ook kan het maximum aantal bezoekers hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat is een aanname ben ik bang. Als door de corona bedrijven failliet gaan en mensen dus werkeloos worden zal het besteedbaar inkomen afnemen. En mensen dus minder uitgeven. En winkels en de horeca zullen dat zeker merken. Prijzen verhogen zal dan ook niet helpen denk ik.
Ook maar dat is koffie dik kijken is het maar de vraag zolang het corona probleem er nog is of de consument het een en ander wel veilig genoeg denkt te vinden?
Los van een borrel en of biefstukquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:36 schreef Gunner het volgende:
Dat 'nieuwe normaal' etc is iets waar we gewoon zo snel als mogelijk weer vanaf moeten. Niet omdat ik graag een te duur borreltje drink of een slecht gebakken biefstuk eet maar alles eromheen wat ons als nederlanders raakt.
Dat is het nu al.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Tja, nu heb je weinig keus als je 'uit' eten wil. Straks heb je die optie wel, maar ik gok dat de meeste mensen toch voor bezorgen/ophalen zullen kiezen.quote:
Precies.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik gok dat het bezorgen en ophalen vooral erg populair gaat worden. Verder zal het een kwestie van vraag en aanbod worden.
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het nietquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:53 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Pas geleden nog een 4 gangen menu bezorgd gekregen. Dat zou ik dan eerder doen.
Slim.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik haal al een half jaar wekelijks eten bij restaurants op met de Too Good To Go app. Beter dan dat word het niet
Ik post wel eens dat er een ramp nodig is voor verandering. Uiteindelijk hoop ik dat we van bepaalde zaken toch leren. Denk dan ook aan zaken als thuiswerken. Dat bedrijven die deze ramp overleven sterk moeten werken aan innovatie. Minder vervuiling. En maar dat verwacht ik helaas niet dat zeker als overheid en groot bedrijf je voldoende reserves moet hebben om klappen op te vangen. Het is raar dat grote bedrijven staatssteun nodig hebben? Waar natuurlijk discussie over mogelijk is.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Juist. Dan gaat juni een testcase worden en worden de maatregelen per juli aangepast indien de testcase goed verloopt.
Restaurants moeten verplicht 3x zoveel leveren als wat jij er voor betaald. Maar de meeste restaurants gaan daar flink boven zitten.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:57 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Slim.
Is dat nou een stuk goedkoper? Scheelt het veel?
Zo'n all you can eat vreetschuurquote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:41 schreef -Straw- het volgende:
Vooral het eten moeten afhalen principe lijkt me niks. Zonder bediening aan tafel voelt het niet echt als uit eten gaan, meer als een buffet.
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Dat ladderzat gaat overal gebeurenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 19:48 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ik las een bericht op FB van een kroeg hier die bijna zelf de deurren sloot na 1 avond open zijn. Er waren er een paar zo ladderzat dat ze mensen wilde kroelen en zoenen, en niet te stoppen natuurlijk.![]()
Ze hebben de politie maar gebeld.
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat ladderzat gaat overal gebeuren
Hoezo verwacht je dat?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 20:10 schreef -Straw- het volgende:
[..]
Komt ook wel een tweede golf en dan moet alles weer dicht. Zie geen scenario voor me waarbij dat niet gebeurt.
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Het is voor mij niet het een of het ander. Dan maar thuisquote:Op donderdag 14 mei 2020 13:26 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ons favoriete restaurant hier opent vanaf 2 juni zn deuren weer (uitgaande van een definitieve goedkeuring volgende week) en we hebben gelijk voor 5 juni gereserveerd. Ze zijn pas een jaar open, en we hopen echt dat ze dit gaan overleven, dus de afgelopen tijd ook regelmatig daar afgehaald.
Uiteraard ben ik benieuwd of en hoe ze de sfeer en gezelligheid van voorheen nog kunnen waarmaken, ik zit niet bepaald te wachten op eten in een plexiglas hokje.
Maar als je bij voorbaat al thuisblijft weet je zeker dat je geen leuke avond uit hebt. En omdat jij nu thuisblijft is er dan straks misschien helemaal geen kroeg of restaurant meer.
In elk geval is het slim om voorbereid te zijn op dat het wel gebeurd.quote:
Omdat mensen zich nu al niet meer aan die 1.5 meter houden.quote:
dapper en logischquote:Op donderdag 14 mei 2020 18:46 schreef WheeledWarrior het volgende:
Ik weet dat deze verwachting al vaker is gepost hier, maar las vandaag inderdaad een stukje over een lokaal restaurant hier dat de deuren gewoon dicht houdt, ook per 1 juni. Is simpelweg niet rendabel te maken met zo weinig bezoekers.
Ik ging ook nog wel eens zwemmen, maar als het zo moet, dan sla ik voorlopig ook maar even over.quote:Op donderdag 14 mei 2020 18:55 schreef 5thencounter het volgende:
Het zwembad hier om de hoek is ook "open" ( Asd Noord)
Ik moet bellen voor een afspraak in welk "blokuur" ik wil zwemmen ( 45min en dan oprotten..)
Ik moet mijn zwembroek al aanhebben
Geen kleedruimte, kleren in een bak
Niet douche, geen toilet gebruiken
Na zwemmen niet douchen, gelijk wegwezen
Ik heb al geen zin meer
Het gaat niet om het aantal doden maar om de overlevenden (velen hebben significante gezondheidsproblemen na COVID, tijdelijk of permanent) en degenen die niet meer terecht kunnen in een ziekenhuis bij een explosieve toename. We hebben net 8 weken ons best gedaan om dat nu precies te voorkomen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:13 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dat ben ik dus met je eens. Op zich kan alles open gooien wel degelijk. Dat is afhankelijk hoeveel doden je als samenleving aanvaardbaar vindt? En de VS is daar wellicht nog het beste voorbeeld van?
Op zich worden zulke overwegingen vaker gemaakt. Het aantal verkeersslachtoffers per jaar is onvoldoende om bijvoorbeeld de auto te verbieden.
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:49 schreef flyguy het volgende:
2 juni vrij genomen, 1 juni zuipen in de kroeg
De eigenaar had mij al geapptquote:Op donderdag 14 mei 2020 20:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:48 schreef Wantie het volgende:
Ik lees veel dat de prijzen flink zullen stijgen. Zelf zie ik daar geen tekenen voor. Zo stijgen bij ons de prijzen niet.
En dat betreft het aantal gasten dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn.
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:56 schreef Wantie het volgende:
[..]
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?
Anyway, Je snapt mijn punt wel neem ik aan.
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeftquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:06 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Van politie? In Amsterdam?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?
Deze week nog controle gehad op de tennisbaan.
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:10 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Van politie? In Amsterdam?
Dat verbaasd me. Bij mooi weer zitten de parken stampvol en zie ik nergens handhavers of politie
Maar de kantine moet ook bemand zijnquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik welquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:07 schreef Wantie het volgende:
[..]
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.
Het klopt dat personeel bij die 30 in zit.
Maar voor bijvoorbeeld 26 gasten heb je niet 30 man personeel nodig waarvan een deel in de kantine zit...
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik wel
Omdat het festivalseizoen niet doorgaat, zijn er momenteel veel te huren dixies.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan moeten ze echt gaan werken ipv lui bonnetjes uitdelen aan "overtreders".quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Ik heb de optie 'plasstaf' al voorbij zien komenquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.
Nee dat beweer ik niet, maar ik woon er en het heeft nou eenmaal een enorm aantal horecagelegenheden. Daarom was het mijn voorbeeldquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:15 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.
Ik ga er ook van uit dat over 2 weken er een hele boel dingen fout gaan en dat zowel ondernemers als gasten over bijna alles gaan klagen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:20 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.
Dat is eerder een taak van de gemeente.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Bijna weer open!quote:Verplicht betalen voor je reservering: horeca in coronatijd krijgt vorm
Niet langer spontaan de kroeg in, maar verplicht een plek reserveren en daar soms ook voor betalen: met de horeca-opening op 1 juni in aantocht moeten niet alleen ondernemers zich opmaken voor de nieuwe werkelijkheid, ook consumenten zullen die gaan merken.
"De verplichting tot reserveren zal gasten soms geld gaan kosten", verwacht Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. "Het enige positieve daaraan is dat de gast dan doorkrijgt dat het gebruik van dit soort platforms geld kost. Dit maakt het inzichtelijk."
Voor de coronacrisis kostte reserveren via een platform ook al geld, zegt hij. "Alleen werden die kosten betaald door de ondernemer en niet door de klant."
Niet alleen het verzekeren van een plekje, maar ook hoelang je ergens mag zitten wordt volgens Beljaarts steeds vaker onderdeel van de uitgaanservaring. Cafés en restaurants zullen daar, met de beperkingen voor het maximumaantal gasten, beter op gaan letten, is de verwachting. "De hele dag een kop koffie drinken en daarbij drie tafels bezetten, is natuurlijk zonde."
Initiatieven komen er ook voor die andere drempel om de klant naar de horeca te krijgen: het zogeheten checkgesprek. Zo is er al een app die het verplichte gesprek aan de deur digitaal vervangt. Volgens de ontwikkelaar van checkgesprek.nl vergt zo'n praatje veel tijd van ondernemers en bestaat het risico dat ze op langere termijn niet alle bezoekers meer zullen ondervragen.
"Het is bovendien best irritant", zegt mede-eigenaar Valentijn Bras. "Je moet als bezoeker dan keer op keer hetzelfde gesprek voeren, met wachtrijen tot gevolg." Zijn concept: ben je als bezoeker klachtenvrij, dan geeft de dienst je toegang met een groene kaart. "Door gasten in en uit te laten checken en een chatbot in te zetten, vergemakkelijken we dit proces en bouwen we meteen een database op waar de GGD gebruik van zou kunnen maken bij contactonderzoek na een besmetting."
https://nos.nl/artikel/23(...)ijd-krijgt-vorm.html
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie.quote:
Het is ook gelul. Het is zonder personeel.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Wat een ontzettend geforceerd spelletje. Laat alsjeblieft die verplichte intake en reservering achterwege. Ieder weldenkend mens gaat niet het terras op met klachten en als je al kwaad in de zin hebt ga je toch liegen.quote:
Ik ben jaren geleden al afgehaakt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:17 schreef Nia het volgende:
Hoeveel mag een kop koffie/thee of een glas fris straks maximaal kosten voordat klanten afhaken? Ik hoop toch niet dat we van die prijzen zoals die in Venetië gebruikelijk waren op de menukaarten te zien krijgen.
Maar met terras erbij wordt dat een ander verhaal.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Sinds de invoering van de euro heb ik de pest gekregen aan de horeca. Stelletje uitzuigers zijn het. Daarom kom ik sindsdien nooit meer in een cafe.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat de horeca hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk het hoofd boven water houden
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Mja. Heel aantrekkelijk ziet het er niet uit.quote:
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Als single wil je een beetje dansen en sjansen, dat wil niet echt op 1,5m.
Lapdances bewaar ik doorgaans voor privéquote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:04 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:04 schreef Wantie het volgende:
[..]
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.
Zou ook een rare boel zijn als gasten dat niet mogen. Iedereen een pamper om?
Weken vooruit plannen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Ik zie de lol er niet van in.
Weken vooruit plannen om een restaurant te bezoeken, nee dank je.
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.
Maar helemaal duidelijk word het me nog niet.
https://www.missethoreca.(...)ing-horeca-101335603
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:24 schreef Wantie het volgende:
[..]
Weken vooruit plannen?
Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering.
Drie dagen geleden:quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:26 schreef Wantie het volgende:
[..]
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.
quote:De gasten van het restaurant mogen wel naar het toilet. Terrasbezoekers mogen pas het pand binnen nadat ze hebben verklaard ook gezond te zijn. Voorbijgangers die even van het toilet gebruik willen maken, mogen officieel worden geweerd. „Ook op toiletten moet je als ondernemer er voor zorgen dat er voldoende hygiënische maatregelen worden genomen en de gasten op 1,5 meter van elkaar blijven”, laat de brancheorganisatie weten. Ofwel, niet meer dan een klant naar het toilet. Wanneer er meerdere toiletten op een rij zitten, blijft een deel dicht. En dus zeer regelmatig alles ontsmetten.
https://www.noordhollands(...)poelknop-en-de-kraan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |