Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:49 schreef flyguy het volgende:
2 juni vrij genomen, 1 juni zuipen in de kroeg
De eigenaar had mij al geapptquote:Op donderdag 14 mei 2020 20:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan ben je bij veel cafe's al te laat met reserveren. Misschien heeft jouw stamkroeg nog wel een plek vrij.
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:48 schreef Wantie het volgende:
Ik lees veel dat de prijzen flink zullen stijgen. Zelf zie ik daar geen tekenen voor. Zo stijgen bij ons de prijzen niet.
En dat betreft het aantal gasten dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn.
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:56 schreef Wantie het volgende:
[..]
Personeel in de kantine? Van een horecabedrijf?
Anyway, Je snapt mijn punt wel neem ik aan.
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Denk je dat? Zowel de baas/eigenaar als personeelsleden willen geld verdienen en die 30 gasten gaan zelf ook niet klagen want vage mensen blijven thuis.
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 09:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Maar je punt klopt niet. Ook je personeel telt mee en elke gast binnen moet je verplicht registreren. Als jouw leidinggevende gewoon 30 gasten toe laat, dan staat de inspectie nog op de stoep voordat hij open gaat.
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeftquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:06 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Jij denkt dat de overheid geen controles gaat uitvoeren?
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.quote:Op donderdag 14 mei 2020 23:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat is niet waar. De harde grens overal van 30 personen geld voor zowel je gasten als al het personeel dat aanwezig is. Ook de afwasser achterin en het personeel dat pauze heeft in de kantine.
Van politie? In Amsterdam?quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Ze voeren nu toch ook al veel controles uit?
Deze week nog controle gehad op de tennisbaan.
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:10 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Van politie? In Amsterdam?
Dat verbaasd me. Bij mooi weer zitten de parken stampvol en zie ik nergens handhavers of politie
Maar de kantine moet ook bemand zijnquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik welquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Nee, er zijn meer steden dan alleen Amsterdam.
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:07 schreef Wantie het volgende:
[..]
Het punt is dat je over een hele avond meer dan 30 personen kunt ontvangen door slim gebruik van tijdslots.
Het klopt dat personeel bij die 30 in zit.
Maar voor bijvoorbeeld 26 gasten heb je niet 30 man personeel nodig waarvan een deel in de kantine zit...
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik had het dus wel over grote steden als Amsterdam. Dat ze bij de drie horecagelegenheden in Lutjebroek actief controleren geloof ik wel
Omdat het festivalseizoen niet doorgaat, zijn er momenteel veel te huren dixies.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan moeten ze echt gaan werken ipv lui bonnetjes uitdelen aan "overtreders".quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Ik heb de optie 'plasstaf' al voorbij zien komenquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Natuurlijk. Zodra een gast weer weg is mag er weer een nieuwe naar binnen. Veel restaurants hebben al tijdvakken ingevoerd van een uur. Oftewel reserveren kan alleen op hele uren en gasten moeten het restaurant binnen een uur weer verlaten hebben.
Nee dat beweer ik niet, maar ik woon er en het heeft nou eenmaal een enorm aantal horecagelegenheden. Daarom was het mijn voorbeeldquote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:13 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Oh ja, er is natuurlijk maar 1 stad in Nederland.
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:12 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar de kantine moet ook bemand zijn
Ben overigens wel benieuwd hoe ze dat met terrassen doen in toiletbezoek.
Stel, je hebt 100 man op terras en 30 binnen (inclusief personeel), en er gaan 5 gasten van het terras naar het toilet...
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:15 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is leuk in de Mc of in een wokschuur, maar in iedere andere vorm van horeca sta je natuurlijk nooit in een uur weer buiten.
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dan word je reserveringsmodel een chaos en je zal bij lange na niet genoeg omzet halen.
Ik ga er ook van uit dat over 2 weken er een hele boel dingen fout gaan en dat zowel ondernemers als gasten over bijna alles gaan klagen.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:20 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Het is dan ook gewoon een illusie dat de anderhalvemeter-economie zou werken in de horeca.
Dat is eerder een taak van de gemeente.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Dat denk ik idd. Zeker hier in Adam niet, aangezien de politie hier meer en genoeg echte misdaad te behappen heeft
Bijna weer open!quote:Verplicht betalen voor je reservering: horeca in coronatijd krijgt vorm
Niet langer spontaan de kroeg in, maar verplicht een plek reserveren en daar soms ook voor betalen: met de horeca-opening op 1 juni in aantocht moeten niet alleen ondernemers zich opmaken voor de nieuwe werkelijkheid, ook consumenten zullen die gaan merken.
"De verplichting tot reserveren zal gasten soms geld gaan kosten", verwacht Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. "Het enige positieve daaraan is dat de gast dan doorkrijgt dat het gebruik van dit soort platforms geld kost. Dit maakt het inzichtelijk."
Voor de coronacrisis kostte reserveren via een platform ook al geld, zegt hij. "Alleen werden die kosten betaald door de ondernemer en niet door de klant."
Niet alleen het verzekeren van een plekje, maar ook hoelang je ergens mag zitten wordt volgens Beljaarts steeds vaker onderdeel van de uitgaanservaring. Cafés en restaurants zullen daar, met de beperkingen voor het maximumaantal gasten, beter op gaan letten, is de verwachting. "De hele dag een kop koffie drinken en daarbij drie tafels bezetten, is natuurlijk zonde."
Initiatieven komen er ook voor die andere drempel om de klant naar de horeca te krijgen: het zogeheten checkgesprek. Zo is er al een app die het verplichte gesprek aan de deur digitaal vervangt. Volgens de ontwikkelaar van checkgesprek.nl vergt zo'n praatje veel tijd van ondernemers en bestaat het risico dat ze op langere termijn niet alle bezoekers meer zullen ondervragen.
"Het is bovendien best irritant", zegt mede-eigenaar Valentijn Bras. "Je moet als bezoeker dan keer op keer hetzelfde gesprek voeren, met wachtrijen tot gevolg." Zijn concept: ben je als bezoeker klachtenvrij, dan geeft de dienst je toegang met een groene kaart. "Door gasten in en uit te laten checken en een chatbot in te zetten, vergemakkelijken we dit proces en bouwen we meteen een database op waar de GGD gebruik van zou kunnen maken bij contactonderzoek na een besmetting."
https://nos.nl/artikel/23(...)ijd-krijgt-vorm.html
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Volgens mij mag dat niet. Gasten van het terras mogen onder geen enkele voorwaarde naar binnen zonder reservering. Met reservering mag je alleen naar binnen na een verplicht controlegesprek. Ook om te betalen of om naar het toilet te mogen.
Het is even wennen, maar dit is voorlopig wel de realiteit. Tenzij je liever hebt dat de horeca nog een tijd dichtblijft, maar dat lijkt me neit gezien je reactie.quote:
Het is ook gelul. Het is zonder personeel.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Wat een ontzettend geforceerd spelletje. Laat alsjeblieft die verplichte intake en reservering achterwege. Ieder weldenkend mens gaat niet het terras op met klachten en als je al kwaad in de zin hebt ga je toch liegen.quote:
Ik ben jaren geleden al afgehaakt.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:17 schreef Nia het volgende:
Hoeveel mag een kop koffie/thee of een glas fris straks maximaal kosten voordat klanten afhaken? Ik hoop toch niet dat we van die prijzen zoals die in Venetië gebruikelijk waren op de menukaarten te zien krijgen.
Maar met terras erbij wordt dat een ander verhaal.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 10:09 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Met 30 personen heb je ook niet veel personeel nodig. En is er ook weinig afwas, zodat je geen aparte afwasser nodig hebt.
Sinds de invoering van de euro heb ik de pest gekregen aan de horeca. Stelletje uitzuigers zijn het. Daarom kom ik sindsdien nooit meer in een cafe.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat de horeca hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk het hoofd boven water houden
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Mja. Heel aantrekkelijk ziet het er niet uit.quote:
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Als single wil je een beetje dansen en sjansen, dat wil niet echt op 1,5m.
Lapdances bewaar ik doorgaans voor privéquote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:04 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Ik weet ook niet hoe goed jij kan dansen terwijl je op een stoel zit.
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:04 schreef Wantie het volgende:
[..]
Gasten mogen wel naar het toilet begreep ik.
Zou ook een rare boel zijn als gasten dat niet mogen. Iedereen een pamper om?
Weken vooruit plannen?quote:Op dinsdag 26 mei 2020 08:58 schreef Brybry het volgende:
Ik zie de lol er niet van in.
Weken vooruit plannen om een restaurant te bezoeken, nee dank je.
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Even opgezocht: Als ik het goed begrijp kan dat indien er daardoor nooit meer dan 30 gasten binnen zijn en moet er genoeg ruimte zijn om de 1,5 meter in stand te blijven houden.
Maar helemaal duidelijk word het me nog niet.
https://www.missethoreca.(...)ing-horeca-101335603
Ik voorspel dat bij populaire cafe's en drukke gebieden een hoop gedoe gaat ontstaan bij de terrassen. Mensen die gaan azen op een plekje en nog voordat vertrekkende gasten afgerekend hebben al proberen die vrijgekomen plek weer ingenomen hebben.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:24 schreef Wantie het volgende:
[..]
Weken vooruit plannen?
Het is maar net waar je heen wilt en veel terrassen zijn zonder reservering.
Drie dagen geleden:quote:Op dinsdag 26 mei 2020 09:26 schreef Wantie het volgende:
[..]
Die link is alweer verouderd. Die gaat nog uit van 30 personen inclusief medewerkers.
quote:De gasten van het restaurant mogen wel naar het toilet. Terrasbezoekers mogen pas het pand binnen nadat ze hebben verklaard ook gezond te zijn. Voorbijgangers die even van het toilet gebruik willen maken, mogen officieel worden geweerd. „Ook op toiletten moet je als ondernemer er voor zorgen dat er voldoende hygiënische maatregelen worden genomen en de gasten op 1,5 meter van elkaar blijven”, laat de brancheorganisatie weten. Ofwel, niet meer dan een klant naar het toilet. Wanneer er meerdere toiletten op een rij zitten, blijft een deel dicht. En dus zeer regelmatig alles ontsmetten.
https://www.noordhollands(...)poelknop-en-de-kraan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |