Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haalquote:Op zondag 10 mei 2020 17:35 schreef Lonaa het volgende:
Misschien dan toch maar eens, eindelijk, zelf deeg maken.
Als je je deeg een paar dagen vantevoren maakt heb je helemaal geen gist nodig, dan komt de gist uit de lucht.quote:Op zondag 10 mei 2020 22:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haal
Ja.quote:Op zondag 10 mei 2020 22:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haal
Komt eraan (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)quote:Op maandag 11 mei 2020 06:04 schreef minilot het volgende:
Jeeeeeeeej! *blaast stof van elektrisch pizzaoventje met steen erin die tot ruim 400° kan* Lang geleden!
Ik ga voor een langgerezen deeg, maar wel met pietsje gist want mijn echtgenoot vond recent gist bij de Lidl! @:Kaatje1 zal ik je een zakje sturen? DM je adres maar
Oh had dat gezegd dan. Dan had ik ook best een zakje op willen sturen.quote:Op maandag 11 mei 2020 08:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Komt eraan (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)
Heb net m’n adres naar mini gestuurd. Het staat iedere keer op de bestellijst, maar noppesquote:Op maandag 11 mei 2020 08:21 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Oh had dat gezegd dan. Dan had ik ook best een zakje op willen sturen.
Mijn doosje met zakjes komt van voor het hamsteren. Ik was de meute voor.quote:Op maandag 11 mei 2020 08:22 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heb net m’n adres naar mini gestuurd. Het staat iedere keer op de bestellijst, maar noppes
Zo slim was ik niet. Toen het hamsteren begon had ik nog 2 zakjes, maar daar ga je wel doorheen denk wel dat het binnenkort vast wel weer voorradig zal zijnquote:Op maandag 11 mei 2020 08:22 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Mijn doosje met zakjes komt van voor het hamsteren. Ik was de meute voor.
Joe. En wat nobel!quote:Op maandag 11 mei 2020 08:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Komt eraan (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)
Was wel schattig, meisje in de puberleeftijd is heel Arnhem rondgefietst om overal zakjes gist voor haar moeder te halen. Van haar huis naar mijn huis was al 10 kmquote:
Dank!! Nou nog bekijken wat ik erop doe met wat ik in huis heb. Waarschijnlijk veel blauwe kaasquote:Op maandag 11 mei 2020 10:52 schreef minilot het volgende:
Gist onderweg, Kaat! Spreadin' the pizzaluuuuuuuv
Lekkerquote:Op maandag 11 mei 2020 11:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank!! Nou nog bekijken wat ik erop doe met wat ik in huis heb. Waarschijnlijk veel blauwe kaas
nou!quote:
Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:
[..]
Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
pak dicht maken, vriezer openmaken en erin leggen. (vriezer dichtdoen)quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:
[..]
Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
Ik heb zakjes van 50g gemaakt en die in de vriezer gedaan. Hoef ik niet iedere keer de grote pak open te maken en weet ik gelijk hoeveel ik nog hebquote:Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:
[..]
Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
Nee, het blijven korreltjes. In porties vind ik handigerquote:Op donderdag 14 mei 2020 22:58 schreef Hupje het volgende:
Ik bedoelde, maak je porties, of stop je het hele pak erin? Weet ik veel of het een brok wordt als het bevroren is
Ja, sorry, ik was iig een beetje flauw;quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:58 schreef Hupje het volgende:
Ik bedoelde, maak je porties, of stop je het hele pak erin? Weet ik veel of het een brok wordt als het bevroren is
quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:03 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
pak dicht maken, vriezer openmaken en erin leggen. (vriezer dichtdoen)
[/bijdehand modus]
en ik had een lange dag gehad op het werk, waardoor de bijdehand modus aanstond.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 12:21 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Beetje zout erbij doen dan Het was ook een stomme vraag, hoor, als je hem zo leest.
Ik heb nog steeds geen échte lekkere combinatie zonder kaas gevonden, dus ik ga vegan pizza topping uitproberen.
Ik twijfel nog of ik pizzabodem mix uit een zakje maak of dat ik de bodem weer eens echt zelf probeer te maken.
Geniaal <3quote:Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
Hobbybrouwers met een gistbank, bewaren verse gist in de vriezer onder glycerine.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 12:32 schreef Oceanonix het volgende:
Ik zou dit overigens niet willen proberen met verse gist. Dat vriest dood.
Waar een bierbrouwhobby al niet goed voor isquote:Op donderdag 14 mei 2020 21:59 schreef Oceanonix het volgende:
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)
Gist en zout toch sowieso niet samen?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.
Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.
Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Geen zout bij de gist dus.quote:
Gist in water met wat suiker.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.
Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.
Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.
Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.
Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Ik gebruik soms 2 zakjes per batch van 20 liter bier, als ik vanaf een SG van 1.080 ga vergisten.quote:
Ja hoor. Het is allemaal dezelfde familie van gisten.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 08:55 schreef Sarabi het volgende:
Kan je die zakjes ook gewoon gebruiken? Die hebben we altijd op voorraad nooit over nagedacht
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:53 schreef Yinny het volgende:
[..]
Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.
Welk recept gebruik je? Deeg kan heel lang rijzen, maar dan begin je meestal met weinig gist.
https://broodsmakelijk.nl/gist-en-zout-apart-of-bij-elkaar
Als je hetzelfde recept gebruikt voor het rijzen in de koelkast, dan zal ik wel minder gist gebruiken bij het rijzen buiten de koelkast. Dat is namelijk veel warmer en werkt de gist sneller.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.
Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.
En dan zie ik zondag wel weer verder.
De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.
Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.
En dan zie ik zondag wel weer verder.
https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/quote:Op zaterdag 16 mei 2020 12:18 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik wil wel meedoen maar ben nog op zoek naar een leuk deeg-receptje. Had de vorige keer het recept uit het pizzatopic gemaakt. Prima recept, maar ik wil nu iets anders uitproberen. Iemand nog inspiratie?
Ah, ok, dus hoe langer hoe beter. Komt me ook goed uit. Ga ik pas morgenmiddag die pizza in de oven doen.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 11:20 schreef marc0871 het volgende:
[..]
De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.
Maar de gist even de tijd geven om zijn ding te laten doen, kan een behoorlijk verschil maken in smaak.
Zie een vergisting maar als een feestje;
Tijdens een feestje lopen er ook veel mensen door elkaar heen te consumeren en te wasemen en dampen, te morsen en te knoeien.
Als het feestje afgelopen is, heb je een ruimte vol troep en nare luchtjes.
Als je dan weer opgeruimd en schoongemaakt hebt, ziet alles er weer netjes uit en ben je weer wat ervaringen rijker.
Als je het deeg dan net na het 'feestje' gaat gebruiken, heb je nog veel afvalstoffen van de gist.
Als je het even laat 'opruimen', smaakt je brood beter.
Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 12:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/
Dit is een goed recept!
Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater...quote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:57 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.
Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast We zullen zien wat het wordt.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:13 schreef Yinny het volgende:
Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater...
Scheepskok gaat het op kamertemperatuur doen, dus daarom minder gist. In de koelkast kan een tl gist welquote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast We zullen zien wat het wordt.
Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen!quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:13 schreef SiGNe het volgende:
Nog een pizza filmpje van Alex:
dit keer over hoe je een pizza mooi kan vormen zoals de professionals het doen
Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveelquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen!
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveel
Ja, experimenteren moet je nooit doen als mensen een maaltijd verwachten..quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!
Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!
Naja, dat scheelt weinig met het recept dat ik al gebruik: piepklein snufje gist en een schep zout en meer is het niet. Alleen die achttien uur rijzen he? Oefenen met een deeg van een compleet andere structuur heeft natuurlijk geen zin. De rekbaarheid van de goed ontwikkelde glutenstructuur is nogal belangrijk bij het in de rondte zwiepen van de bodemquote:Op zondag 17 mei 2020 09:38 schreef Yinny het volgende:
[..]
Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek?
Ik ga stuk hierquote:Op zondag 17 mei 2020 14:33 schreef Farenji het volgende:
Voor wat inspiratie hier nog pizza volgens de proefkeuken: https://www.npostart.nl/VPWON_1268938
Benodigdheden oa een betonmolen, een badkuip, en een leeg olievat.
Ik rol ze uit en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.quote:Op zondag 17 mei 2020 18:24 schreef Kaatje1 het volgende:
@:Sarabi, hoe krijg je ze zo mooi rond en hoe op zo’n bloedhete steen, ik kreeg haast een soort calzone.
Nu even eten en zo de foto’s
Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdagingquote:Op zondag 17 mei 2020 18:26 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ik rol ze uit en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.
Ja dat was nooit zo leuk daarom doe ik het nu al weer jaren op deze manierquote:Op zondag 17 mei 2020 18:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdaging
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Ik ga hem gewoon proberen deze week!quote:Op zondag 17 mei 2020 18:05 schreef DJMO het volgende:
goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.
Ik gebruikte een raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.
De ingrediënten.
[ afbeelding ]
Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaak ik had voor deze vulling 5 teentjes )
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze
Alles fijnsnijnden/raspen
[ afbeelding ]
Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.
[ afbeelding ]
Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaat De vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?quote:Op zondag 17 mei 2020 19:52 schreef Sjeen het volgende:
Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik ga komende week onze pizzaoven ook weer eens opduikelen.
Altijd beginnen vanuit het midden en blijven draaien.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)quote:Op zondag 17 mei 2020 20:58 schreef Yinny het volgende:
[..]
Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.
O, en natuurlijk al bij het delen van het deeg in bolletjes, die goed opbollen.
Mijn eerste pizza's waren ook vreemd van vorm, gewoon vaker maken
Kan.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)
Heb nog een bol in de vriezer, zal er zeker aan denken de volgende keer. Ik behandelde het nu meer als koekjesdeegquote:Op zondag 17 mei 2020 22:04 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Kan.
Maar niet meteen van een bol naar een dunne plak willen gaan.
Beetje voor beetje en steeds blijven draaien.
Eerst een beetje platdrukken maakt het zo veel makkelijker.
Steeds vanuit het midden rollen.
Ik heb een Ferrari pizza oven. Voordelen vind ik:quote:Op zondag 17 mei 2020 21:26 schreef JochemSjakie het volgende:
[..]
Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt) ze zijn echt met twee flinke happen op. Wel leuk om met (kleine) kinderen te maken.quote:Op zondag 17 mei 2020 23:09 schreef marc0871 het volgende:
Dan maar rustiek.
Als de smaak maar goed is.
Mooie pizza's, peeps.
Persoonlijk vond ik die mini calzones van @:DJMO eigenlijk wel interessant
Wow, die korst.quote:Op zondag 17 mei 2020 22:31 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Deze lekkere pizza gemaakt!
[ afbeelding ]
Waren ze wel lekker?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.
Dus het rijzen ging niet best...
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).quote:
Bij de pasta mammas gezien: handen wrijven met meel.quote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Voor de volgende: je kan altijd wat extra bloem toevoegenquote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.quote:Op maandag 18 mei 2020 08:16 schreef DJMO het volgende:
[..]
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt) ze zijn echt met twee flinke happen op. Wel leuk om met (kleine) kinderen te maken.
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacksquote:Op maandag 18 mei 2020 15:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.
Beetje van zo'n shepherds pie idee, maar dan pizza.
Met van die platte pizza's is dat toch meer geknoei.
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, hequote:Op maandag 18 mei 2020 13:35 schreef Scheepskok het volgende:
Dank jullie AnneX en Sarabi. Ik zal er aan denken, want ik heb nog een half pak bloem over. Zonde om weg te gooien.
Ja, ik zag het.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:18 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacks
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.
Dus het rijzen ging niet best...
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:24 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, he
eitje erbij, puntje zout en een scheut melk en je kan pannenkoeken maken.
Bloem, boter en suiker en je bakt koekjes.
Je kan het deeg ook invriezenquote:Op maandag 18 mei 2020 16:50 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.
Dus tijd voor een herkansing.
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigsquote:Op maandag 18 mei 2020 16:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, ik zag het.
Ik had die dingen al wel eens zien liggen, maar wist eigenlijk nooit waar ze voor waren.
De volgende keer gaan ze dus gewoon mee naar huis.
Daar had ik ook al aan gedachtquote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
24 uur...quote:Op maandag 18 mei 2020 16:45 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
Ja, dat wel, maar als je ze als voorgerechtje gebruikt, met wat meer versiering op het bord, is het voldoende. Evt. doe je er 2 ppquote:Op maandag 18 mei 2020 19:17 schreef DJMO het volgende:
[..]
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.
quote:
Smaakte ook goed, gebakken in een kleine 6 minuutjes op 300 graden.quote:
Dat is idd bijna rond!quote:Op zondag 7 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had dus nog deeg en saus in de vriezer. En met dank aan de tips hier en vrijwel ronde pizza gemaakt.
[ afbeelding ]
Mooi Kaatje! Smaakte goed denkquote:Op zondag 7 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had dus nog deeg en saus in de vriezer. En met dank aan de tips hier en vrijwel ronde pizza gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik ging even met de deegroller aan het werk en weg cirkelquote:
Ja. Als de vriezer schoon is ga ik dag deeg op voorraad houden. Net als een flinke hoeveelheid saus. Kaas is altijd wel in huis. Nu had ik wat parmezaan en feta dat op moest, een een halve rode ui die prima combineerdequote:
Goeie reden om pizza te makenquote:Op zondag 7 juni 2020 19:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja. Als de vriezer schoon is ga ik dag deeg op voorraad houden. Net als een flinke hoeveelheid saus. Kaas is altijd wel in huis. Nu had ik wat parmezaan en feta dat op moest, een een halve rode ui die prima combineerde
Dat heb ik nog nooit ergens gezien. Wel dat kant en klare deeg met een potje saus erbij.quote:Op zondag 7 juni 2020 20:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Goeie reden om pizza te maken
Ik ga t deze week ook eens maken maar met een kant en klaar bolletje deeg (was in aanbieding)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |