Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Ik ga hem gewoon proberen deze week!quote:Op zondag 17 mei 2020 18:05 schreef DJMO het volgende:
goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.
Ik gebruikte een raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.
De ingrediënten.
[ afbeelding ]
Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaakik had voor deze vulling 5 teentjes
)
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze
Alles fijnsnijnden/raspen
[ afbeelding ]
Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.
[ afbeelding ]
Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaatDe vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?quote:Op zondag 17 mei 2020 19:52 schreef Sjeen het volgende:
Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik ga komende week onze pizzaoven ook weer eens opduikelen.
Altijd beginnen vanuit het midden en blijven draaien.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)quote:Op zondag 17 mei 2020 20:58 schreef Yinny het volgende:
[..]
Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.
O, en natuurlijk al bij het delen van het deeg in bolletjes, die goed opbollen.
Mijn eerste pizza's waren ook vreemd van vorm, gewoon vaker maken![]()
Kan.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)
Heb nog een bol in de vriezer, zal er zeker aan denken de volgende keer. Ik behandelde het nu meer als koekjesdeegquote:Op zondag 17 mei 2020 22:04 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Kan.
Maar niet meteen van een bol naar een dunne plak willen gaan.
Beetje voor beetje en steeds blijven draaien.
Eerst een beetje platdrukken maakt het zo veel makkelijker.
Steeds vanuit het midden rollen.
Ik heb een Ferrari pizza oven. Voordelen vind ik:quote:Op zondag 17 mei 2020 21:26 schreef JochemSjakie het volgende:
[..]
Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt)quote:Op zondag 17 mei 2020 23:09 schreef marc0871 het volgende:
Dan maar rustiek.
Als de smaak maar goed is.
Mooie pizza's, peeps.
Persoonlijk vond ik die mini calzones van @:DJMO eigenlijk wel interessant
Wow, die korst.quote:Op zondag 17 mei 2020 22:31 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Deze lekkere pizza gemaakt!
[ afbeelding ]
Waren ze wel lekker?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.![]()
Dus het rijzen ging niet best...
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).quote:
Bij de pasta mammas gezien: handen wrijven met meel.quote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Voor de volgende: je kan altijd wat extra bloem toevoegenquote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.quote:Op maandag 18 mei 2020 08:16 schreef DJMO het volgende:
[..]
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt)ze zijn echt met twee flinke happen op. Wel leuk om met (kleine) kinderen te maken.
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacksquote:Op maandag 18 mei 2020 15:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.
Beetje van zo'n shepherds pie idee, maar dan pizza.
Met van die platte pizza's is dat toch meer geknoei.
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, hequote:Op maandag 18 mei 2020 13:35 schreef Scheepskok het volgende:
Dank jullie AnneX en Sarabi. Ik zal er aan denken, want ik heb nog een half pak bloem over. Zonde om weg te gooien.
Ja, ik zag het.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:18 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacks
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.![]()
Dus het rijzen ging niet best...
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:24 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, he
eitje erbij, puntje zout en een scheut melk en je kan pannenkoeken maken.
Bloem, boter en suiker en je bakt koekjes.
Je kan het deeg ook invriezenquote:Op maandag 18 mei 2020 16:50 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.
Dus tijd voor een herkansing.
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigsquote:Op maandag 18 mei 2020 16:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, ik zag het.
Ik had die dingen al wel eens zien liggen, maar wist eigenlijk nooit waar ze voor waren.
De volgende keer gaan ze dus gewoon mee naar huis.
Daar had ik ook al aan gedachtquote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
24 uur...quote:Op maandag 18 mei 2020 16:45 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
Ja, dat wel, maar als je ze als voorgerechtje gebruikt, met wat meer versiering op het bord, is het voldoende. Evt. doe je er 2 ppquote:Op maandag 18 mei 2020 19:17 schreef DJMO het volgende:
[..]
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.
Dat is idd bijna rond!quote:Op zondag 7 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had dus nog deeg en saus in de vriezer. En met dank aan de tips hier en vrijwel ronde pizza gemaakt.
[ afbeelding ]
Mooi Kaatje! Smaakte goed denkquote:Op zondag 7 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had dus nog deeg en saus in de vriezer. En met dank aan de tips hier en vrijwel ronde pizza gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik ging even met de deegroller aan het werk en weg cirkelquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |