abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193156142
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.

Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.

Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.
Welk recept gebruik je? Deeg kan heel lang rijzen, maar dan begin je meestal met weinig gist.


https://broodsmakelijk.nl/gist-en-zout-apart-of-bij-elkaar
pi_193156225
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
@:marc0871 Dat is veel gist!
Ik gebruik soms 2 zakjes per batch van 20 liter bier, als ik vanaf een SG van 1.080 ga vergisten.
Dan gaat het ineens hard ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 08:55 schreef Sarabi het volgende:
Kan je die zakjes ook gewoon gebruiken? Die hebben we altijd op voorraad :D nooit over nagedacht
Ja hoor. Het is allemaal dezelfde familie van gisten.
Een heel zakje is wat veel. Daar kan je wel een keer of 4 een brood mee bakken, als je je deeg overnacht laat vergisten.
Na openen zeer beperkt houdbaar.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 10:59:37 #54
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193156226
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:53 schreef Yinny het volgende:

[..]

Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.
Welk recept gebruik je? Deeg kan heel lang rijzen, maar dan begin je meestal met weinig gist.

https://broodsmakelijk.nl/gist-en-zout-apart-of-bij-elkaar
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.

Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.

En dan zie ik zondag wel weer verder.
Praat over de hel en je komt er.
pi_193156525
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.

Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.

En dan zie ik zondag wel weer verder.
Als je hetzelfde recept gebruikt voor het rijzen in de koelkast, dan zal ik wel minder gist gebruiken bij het rijzen buiten de koelkast. Dat is namelijk veel warmer en werkt de gist sneller.
pi_193156539
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.

Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.

En dan zie ik zondag wel weer verder.
De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.
Maar de gist even de tijd geven om zijn ding te laten doen, kan een behoorlijk verschil maken in smaak.

Zie een vergisting maar als een feestje;
Tijdens een feestje lopen er ook veel mensen door elkaar heen te consumeren en te wasemen en dampen, te morsen en te knoeien.
Als het feestje afgelopen is, heb je een ruimte vol troep en nare luchtjes.
Als je dan weer opgeruimd en schoongemaakt hebt, ziet alles er weer netjes uit en ben je weer wat ervaringen rijker.

Als je het deeg dan net na het 'feestje' gaat gebruiken, heb je nog veel afvalstoffen van de gist.
Als je het even laat 'opruimen', smaakt je brood beter.
pi_193157325
Ik wil wel meedoen maar ben nog op zoek naar een leuk deeg-receptje. Had de vorige keer het recept uit het pizzatopic gemaakt. Prima recept, maar ik wil nu iets anders uitproberen. Iemand nog inspiratie?
pi_193157407
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 12:18 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik wil wel meedoen maar ben nog op zoek naar een leuk deeg-receptje. Had de vorige keer het recept uit het pizzatopic gemaakt. Prima recept, maar ik wil nu iets anders uitproberen. Iemand nog inspiratie?
https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/
Dit is een goed recept!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 16:41:52 #59
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193160834
Ik ga vanavond kneden. Is 7 gram een theelepel?
Praat over de hel en je komt er.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 16:42:32 #60
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193160841
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 11:20 schreef marc0871 het volgende:

[..]

De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.
Maar de gist even de tijd geven om zijn ding te laten doen, kan een behoorlijk verschil maken in smaak.

Zie een vergisting maar als een feestje;
Tijdens een feestje lopen er ook veel mensen door elkaar heen te consumeren en te wasemen en dampen, te morsen en te knoeien.
Als het feestje afgelopen is, heb je een ruimte vol troep en nare luchtjes.
Als je dan weer opgeruimd en schoongemaakt hebt, ziet alles er weer netjes uit en ben je weer wat ervaringen rijker.

Als je het deeg dan net na het 'feestje' gaat gebruiken, heb je nog veel afvalstoffen van de gist.
Als je het even laat 'opruimen', smaakt je brood beter.
Ah, ok, dus hoe langer hoe beter. Komt me ook goed uit. Ga ik pas morgenmiddag die pizza in de oven doen.
Praat over de hel en je komt er.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 16:56:35 #61
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193161020
Al gevonden, een theelepel gist. iets minder, want ik ga 250 gram meel gebruiken. Het meel komt uit de oorlogsvoorraad en de verloopdatum is in 2019, maar goed, ik ga het gewoon proberen.

Leuk filmpje:

Die Italiaanse oma _O_
Praat over de hel en je komt er.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 16:57:47 #62
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193161039
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 12:25 schreef Yinny het volgende:

[..]

https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/
Dit is een goed recept!
Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.
Praat over de hel en je komt er.
pi_193162040
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 16:57 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.
Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater... :)

[ Bericht 9% gewijzigd door Yinny op 16-05-2020 18:21:12 ]
pi_193162491
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:13 schreef Yinny het volgende:

Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater... :)
Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast :+ We zullen zien wat het wordt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_193162602
Wij gebruiken altijd een tl (gedroogd) gist
pi_193162669
Ik heb ook helemaal geen verstand van deegjes. Het was wel leuk trouwens, dat kneden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_193162722
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:38 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast :+ We zullen zien wat het wordt.
Scheepskok gaat het op kamertemperatuur doen, dus daarom minder gist. In de koelkast kan een tl gist wel :)
pi_193165180
Zoooo. Halve kilo bloem, 16 gram zout, 1 gram gist (kwart theelepel) en 350 gram koud water door elkaar geroerd en deze blubber staat nu in een grote bak onder een dekentje van plasticfolie op het aanrecht. Tot morgen, deegje! O+ :W
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 16 mei 2020 @ 21:13:36 #69
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193166081
Nog een pizza filmpje van Alex:
dit keer over hoe je een pizza mooi kan vormen zoals de professionals het doen
pi_193167121
Mijn deeg staat voor de koude rijs in de koelkast. Ik heb een mespunt gist gebruikt. Zeker omdat de rijs tot morgenmiddag duurt, dan kan je met heel weinig gist af.

Ben ook een brood aan het bakken, daar hoefde maar 0,1 g gist in (dat is minder als een snufje).
pi_193167220
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:13 schreef SiGNe het volgende:
Nog een pizza filmpje van Alex:
dit keer over hoe je een pizza mooi kan vormen zoals de professionals het doen
Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen! O+
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 16 mei 2020 @ 21:51:45 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193167382
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen! O+
Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveel :)
pi_193167418
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:51 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveel :)
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven! :D }:|
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 16 mei 2020 @ 22:01:44 #74
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193167709
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven! :D }:|
Ja, experimenteren moet je nooit doen als mensen een maaltijd verwachten..
Ik maak die fout ook nog weleens, moet ik iets koken voor een gezelschap en dan maak ik iets nieuws dat ik nog nooit eerder gemaakt heb ip dat ik iets maak dat ik al onder de knie heb :')
Niet handig dus want soms gaat het mis, soms moeten smaken nog getweaked worden, etc.

Met Kerst had ik bijv iets gemaakt met kingkrab, nooit eerder gebruikt.
Gerechtje was opzich wel lekker maar zat veel teveel citroenzest in en dat maskeerde de smaak van de dure krab totaal :')
pi_193174637
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven! :D }:|
Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek? ;)
pi_193175912
Ik ben toch ook nog maar even een deeg aan het maken ^O^ pizza it is :9
pi_193175924
Alles leek even mis te gaan maar deeg is aan het rijzen en briketten zijn onderweg
pi_193176095
Ik ben (of eigenlijk mijn bbm) ook bezig aan het deeg.
En heb inmiddels ook de voorraadkast gestofzuigd, want behulpzaam kind wilde (heel lief) alvast de pot edelgistvlokken voor me pakken (aan het deksel) }:|
  zondag 17 mei 2020 @ 12:14:23 #79
221912 minilot
Nancy boy
pi_193176307
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 09:38 schreef Yinny het volgende:

[..]

Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek? ;)
Naja, dat scheelt weinig met het recept dat ik al gebruik: piepklein snufje gist en een schep zout en meer is het niet. Alleen die achttien uur rijzen he? Oefenen met een deeg van een compleet andere structuur heeft natuurlijk geen zin. De rekbaarheid van de goed ontwikkelde glutenstructuur is nogal belangrijk bij het in de rondte zwiepen van de bodem ;)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 17 mei 2020 @ 12:15:14 #80
221912 minilot
Nancy boy
pi_193176317
Ha. Mijn deeg van gisterenavond is fors gegroeid en zit vol bubbeltjes. :) Eind van de middag deegbollen van maken en dan nog een uurtje (of twee) rusten. :9
Het plan om nog boodschappen te halen gisterenavond liep in de soep, dus qua beleg wordt het niet heel spannend. Maar er is kaas, er is tomatensaus, er is droge ham, pancetta en salami dus het komt wel goed verder :)

[ Bericht 16% gewijzigd door minilot op 17-05-2020 14:30:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 17 mei 2020 @ 13:43:52 #81
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_193177243
ik doe ook mee! Gister vergeten deeg in elkaar te zetten, dus net gedaan.

Het worden 3 soorten hier. Voor de duutser simpele margerita, of als ik nog niets anders qua kaas in de koelkast vind een duo/tres/quatro fromagi. Voor de kinderen een zelfgemaakte creatie, met paprika, mais en salami, denk ik.

Voor mij een jeugdsentiment pizza, met gerookte zalm, bacon, kappertjes en mozzarella. Op carbonarasaus uit een potje. Vond het vroeger altijd zo lekker, en nu al jaren niet gehad...
pi_193177801
Mijn deeg is inmiddels ook al flink gerezen. Ik ga voor de basis, plain old margherita, want ik heb eigenlijk nog nooit zelf pizza gemaakt en dan moet je het niet meteen te fancy doen vind ik. Ik wilde eerst zuurdesem maken maar gisteren heb ik EINDELIJK weer gist gescoord dus hou ik het ook wat dat betreft simpel.

Voor wat inspiratie hier nog pizza volgens de proefkeuken: https://www.npostart.nl/VPWON_1268938
Benodigdheden oa een betonmolen, een badkuip, en een leeg olievat. _O-
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 14:56:15 #83
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193178043
Mijn vulling staat af te koelen, en heb express teveel gemaakt, morgen een half pakje tomato frito door de rest van de vulling en ik heb spaghettisaus :Y)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 15:19:53 #84
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193178318
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:33 schreef Farenji het volgende:
Voor wat inspiratie hier nog pizza volgens de proefkeuken: https://www.npostart.nl/VPWON_1268938
Benodigdheden oa een betonmolen, een badkuip, en een leeg olievat. _O-
Ik ga stuk hier :D
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 17 mei 2020 @ 16:09:16 #85
221912 minilot
Nancy boy
pi_193178728
Deeg na driekwart etmaal op kamertemperatuur:


In porties klaar voor nog één tot twee uur uitrusten:
Let me see you stripped down to the bone
pi_193179288
Oeh, de saus is zo lekker. Haast zonde om op de pizza te te doen, zo oplepelen zou ‘m ook recht doen
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 17:15:01 #87
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179421
Het deeg ligt hier ook geportioneerd te rijzen. Ik begin al trek te krijgen.
Spoilers!
pi_193179504
De pizza's liggen op de bbq :9
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 17:27:57 #89
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193179544
eerste pizza is al op, ben aan de tweede bezig en de derde ligt in de oven :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193179635
Ik vond nog een pizzasteen, die staan nu gloeiend heet te worden. Deeg is bijna klaar, vroeg eten vandaag :P
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 17:38:37 #91
221912 minilot
Nancy boy
pi_193179660


Toppings klaar voor de start!

Bestron-pizzaoventje-met-steen staat tot 400° op te warmen *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_193179677
Pizza bakken gaat aan mij voorbij.
Heb mij wel verkneukeld aan de filmpjes van de pasta grannies.

Succes! voor degenen, die voor het eerst aan de gang gingen met pizzadeeg.
pi_193179691
De eerste pizza was op zich ok, voor een eerste poging. Maar ik had hem langer moeten bakken. Helaas gaat mijn oven niet heter dan 250, dat is eigenlijk niet heet genoeg.

Mijn tweede pizza is prematuur al mislukt. ;(
Ik was vergeten hem op bakpapier te leggen en toen kreeg ik hem niet meer goed de oven in. Uiteindelijk nog geprobeerd om er een soort van retarded calzone achtig iets van te maken, die staat nu te bakken maar ik heb weinig goede hoop... Mooi gaat ie in ieder geval zeker niet zijn. Wellicht nog wel redelijk smaakvol.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 18:05:58 #94
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193179984
goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.

Ik gebruikte een raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.

De ingrediënten.


Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaak :P ik had voor deze vulling 5 teentjes :@)
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze

Alles fijnsnijnden/raspen


Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.


Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.





Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaat :') De vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.




Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar :Y)




Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193180009




Mexicaanse pizza met gehakt en een kaaspizza


Zoals altijd weer lekker :9
pi_193180251
@Sarabi, hoe krijg je ze zo mooi rond en hoe op zo’n bloedhete steen, ik kreeg haast een soort calzone.
Nu even eten en zo de foto’s
We have far more in common than that which devides us..
pi_193180283
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:24 schreef Kaatje1 het volgende:
@:Sarabi, hoe krijg je ze zo mooi rond en hoe op zo’n bloedhete steen, ik kreeg haast een soort calzone.
Nu even eten en zo de foto’s
Ik rol ze uit :) en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.
pi_193180344
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:26 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ik rol ze uit :) en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.
Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdaging :D
We have far more in common than that which devides us..
pi_193180457
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:30 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdaging :D
Ja dat was nooit zo leuk :') daarom doe ik het nu al weer jaren op deze manier

Maar ik verhit de steen ook en laat hem op de bbq. Maar doe de bodem dus even alleen laten garen.
pi_193180488
Deeg:



Tomaten voor de saus (uitgelekt, met knoflookteentje, zout en beetje balsamico gepureerd):



Helaas (of gelukkig?) had ik geen wodka voor bloody mary... Dus heb ik het sap maar puur opgedronken.

Buffelmozzarella:



Verse basilicum, die ik na het nemen van de foto echt compleet vergeten ben! :')



Klaar voor de oven:



Net uit de oven:



En in de spoiler mijn misbaksel, die op zich nog best lekker was (maar toch niet helemaal opgegeten wanr veel te veel) .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 17 mei 2020 @ 19:13:24 #101
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193181020
Deeg heb ik in de broodbakmachine gemaakt, dat kon dankzij de donatie een zakje gist door @Minilot. De saus heb ik opgeleukt met wat extra paprika, ui, knoflook en kruiden. Deeg kwam mooi uit de machine, maar dit was zo rond als ik ‘m kreeg. In een grijs verleden heb ik een pizzasteen gekregen, dus die eerst in de oven en op het aanrecht de pizza belegd met de saus, salami, ham, olijven en blauwader kaas. Om dat ding van het aanrecht op de pizzasteen te krijgen was nog een dingetje, het werd een soort drievoudige calzone 🤣. Die uit elkaar gehaald, 10 minuten in de oven en daarna smullen. Het was echt heel erg lekker.
Ik had de hoeveelheden voor het deeg gehalveerd en 1 deel zit in de vriezer. Maar dit was genoeg geweest voor zeker 3 pizza's.















We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 19:16:50 #102
221912 minilot
Nancy boy
pi_193181063
Zo, dat was pizzabakken met hindernissen! :') Ten eerste 'hielp' mijn krap tweeënhalfjarige met vormen en beleggen, wat knetterschattig was maar niet handig, en verder bleek de bovenwarmte kaduuk van ons oude-stijl-pizzaoventje (de huidige generatie wordt lang zo heet niet }:| ), met een prima bodem en hooggerezen rand met fraaie luchtkamers, maar bleekneuzige korst tot gevolg. Achjaaaaa, lekker was het niettemin! :9



Onderkant en bloem/deegvingers :+


[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 17-05-2020 19:48:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')