Gist in water met wat suiker.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.
Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.
Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.
Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.
Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Ik gebruik soms 2 zakjes per batch van 20 liter bier, als ik vanaf een SG van 1.080 ga vergisten.quote:
Ja hoor. Het is allemaal dezelfde familie van gisten.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 08:55 schreef Sarabi het volgende:
Kan je die zakjes ook gewoon gebruiken? Die hebben we altijd op voorraad nooit over nagedacht
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:53 schreef Yinny het volgende:
[..]
Instant gist kan je gelijk bij het meel toevoegen en hoeft niet eerst opgelost te worden.
Welk recept gebruik je? Deeg kan heel lang rijzen, maar dan begin je meestal met weinig gist.
https://broodsmakelijk.nl/gist-en-zout-apart-of-bij-elkaar
Als je hetzelfde recept gebruikt voor het rijzen in de koelkast, dan zal ik wel minder gist gebruiken bij het rijzen buiten de koelkast. Dat is namelijk veel warmer en werkt de gist sneller.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.
Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.
En dan zie ik zondag wel weer verder.
De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Het is de tweede keer dat ik pizza maak. die was goed gelukt. Ik had de avond ervoor het deeg gekneed met gist en in de koelkast gezet.
Ging heel goed, maar ik wil het nu beter doen.
Ik begin dus gewoon simpel weg met het deeg. Ik heb nog een pak 00 staan in mijn oorlogsvoorraad, gisteren gist erbij gekocht en ik wil vanavond alvast kneden en in de nacht het deeg laten rijzen buiten de koelkast.
En dan zie ik zondag wel weer verder.
https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/quote:Op zaterdag 16 mei 2020 12:18 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik wil wel meedoen maar ben nog op zoek naar een leuk deeg-receptje. Had de vorige keer het recept uit het pizzatopic gemaakt. Prima recept, maar ik wil nu iets anders uitproberen. Iemand nog inspiratie?
Ah, ok, dus hoe langer hoe beter. Komt me ook goed uit. Ga ik pas morgenmiddag die pizza in de oven doen.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 11:20 schreef marc0871 het volgende:
[..]
De bodem is ook maar een simpel brooddeeg.
Maar de gist even de tijd geven om zijn ding te laten doen, kan een behoorlijk verschil maken in smaak.
Zie een vergisting maar als een feestje;
Tijdens een feestje lopen er ook veel mensen door elkaar heen te consumeren en te wasemen en dampen, te morsen en te knoeien.
Als het feestje afgelopen is, heb je een ruimte vol troep en nare luchtjes.
Als je dan weer opgeruimd en schoongemaakt hebt, ziet alles er weer netjes uit en ben je weer wat ervaringen rijker.
Als je het deeg dan net na het 'feestje' gaat gebruiken, heb je nog veel afvalstoffen van de gist.
Als je het even laat 'opruimen', smaakt je brood beter.
Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 12:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://smittenkitchen.co(...)ite-margarita-pizza/
Dit is een goed recept!
Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater...quote:Op zaterdag 16 mei 2020 16:57 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ah, dus ik kan het deeg dus rustig 24 uur laten rijzen. Ga ik ook doen.
Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast We zullen zien wat het wordt.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:13 schreef Yinny het volgende:
Geen theelepel gist gebruiken op 250g meel en 24 uur rijzen, ik denk een kwart tl. En koud kraanwater...
Scheepskok gaat het op kamertemperatuur doen, dus daarom minder gist. In de koelkast kan een tl gist welquote:Op zaterdag 16 mei 2020 18:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, ik heb net wel een tl gedaan en lauw water en het staat nu in de koelkast We zullen zien wat het wordt.
Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen!quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:13 schreef SiGNe het volgende:
Nog een pizza filmpje van Alex:
dit keer over hoe je een pizza mooi kan vormen zoals de professionals het doen
Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveelquote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja snotverrrrrrrr - nu wil ik het ook zo doen!
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Het ging bij Alex pas de 7e keer goed.. kan dus wel redelijk wat deeg kosten maar goed.. deeg kost dan weer niet zoveel
Ja, experimenteren moet je nooit doen als mensen een maaltijd verwachten..quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!
Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek?quote:Op zaterdag 16 mei 2020 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb maar voor vier pizza's aan deeg voorbereid - ik kan me dat geoefen morgen helemaal niet veroorloven!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |