abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 mei 2020 @ 15:49:02 #1
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193015892
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 17 mei maken we met iedereen die mee wil doen pizza.

Pizza
Deeg uit een pakje mag ook. Zelf maken is natuurlijk veel leuker, zie ons pizzatopic.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Spoilers!
pi_193050734
Misschien dan toch maar eens, eindelijk, zelf deeg maken.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193056300
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:35 schreef Lonaa het volgende:
Misschien dan toch maar eens, eindelijk, zelf deeg maken.
Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haal
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 23:49:58 #4
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
  zondag 10 mei 2020 @ 23:54:13 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_193057403
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:57 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haal
Als je je deeg een paar dagen vantevoren maakt heb je helemaal geen gist nodig, dan komt de gist uit de lucht.
Beetje gefermenteerd deeg is ook erg lekker trouwens.
pi_193058833
Jeeeeeeeej! O+ *blaast stof van elektrisch pizzaoventje met steen erin die tot ruim 400° kan* Lang geleden!

Ik ga voor een langgerezen deeg, maar wel met pietsje gist want mijn echtgenoot vond recent gist bij de Lidl! *O* @Kaatje1 zal ik je een zakje sturen? :7 DM je adres maar :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_193059622
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 22:57 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heb jij gist? Ik denk dat, wanneer ik meedoe toch maar zo’n bodem haal
Ja. :D :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193059740
quote:
1s.gif Op maandag 11 mei 2020 06:04 schreef minilot het volgende:
Jeeeeeeeej! O+ *blaast stof van elektrisch pizzaoventje met steen erin die tot ruim 400° kan* Lang geleden!

Ik ga voor een langgerezen deeg, maar wel met pietsje gist want mijn echtgenoot vond recent gist bij de Lidl! *O* @:Kaatje1 zal ik je een zakje sturen? :7 DM je adres maar :*
Komt eraan *O* (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)
We have far more in common than that which devides us..
pi_193059749
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:19 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Komt eraan *O* (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)
Oh had dat gezegd dan. Dan had ik ook best een zakje op willen sturen.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193059762
quote:
2s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:21 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh had dat gezegd dan. Dan had ik ook best een zakje op willen sturen.
Heb net m’n adres naar mini gestuurd. Het staat iedere keer op de bestellijst, maar noppes
We have far more in common than that which devides us..
pi_193059769
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:22 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heb net m’n adres naar mini gestuurd. Het staat iedere keer op de bestellijst, maar noppes
Mijn doosje met zakjes komt van voor het hamsteren. Ik was de meute voor. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193059777
Ik denk dat ik weer pizza van de bbq ga maken.

Paar weken geleden deeg van zelfrijzend bakmeel gemaakt vanwege gist tekort. Viel niet tegen.
pi_193059791
quote:
2s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:22 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Mijn doosje met zakjes komt van voor het hamsteren. Ik was de meute voor. :7
Zo slim was ik niet. Toen het hamsteren begon had ik nog 2 zakjes, maar daar ga je wel doorheen denk wel dat het binnenkort vast wel weer voorradig zal zijn
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 11 mei 2020 @ 08:52:54 #14
221912 minilot
Nancy boy
pi_193060158
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:19 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Komt eraan *O* (ik heb laatst mijn allerlaatste zakje aan iemand gegeven die alleen maar zelfgebakken brood kon eten ivm een allergie)
Joe. En wat nobel! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_193060199
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 08:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Joe. En wat nobel! :D
Was wel schattig, meisje in de puberleeftijd is heel Arnhem rondgefietst om overal zakjes gist voor haar moeder te halen. Van haar huis naar mijn huis was al 10 km _O_
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 11 mei 2020 @ 10:52:47 #16
221912 minilot
Nancy boy
pi_193061864
Gist onderweg, Kaat! Spreadin' the pizzaluuuuuuuv ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_193062359
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 10:52 schreef minilot het volgende:
Gist onderweg, Kaat! Spreadin' the pizzaluuuuuuuv ^O^
Dank!! Nou nog bekijken wat ik erop doe met wat ik in huis heb. Waarschijnlijk veel blauwe kaas :9~
We have far more in common than that which devides us..
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 11 mei 2020 @ 11:58:57 #18
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193062992
ik heb kant en klaar pizzadeeg plakjes , ik ga voor mini calzones. de enige pizza die ik lekker vind, en die op deze manier makkelijk voor een persoon zijn te maken .
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193063230
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:26 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dank!! Nou nog bekijken wat ik erop doe met wat ik in huis heb. Waarschijnlijk veel blauwe kaas :9~
Lekker :9
pi_193063316
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:09 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Lekker :9
nou!
We have far more in common than that which devides us..
pi_193063998
Ik ga zelf deeg maken, voor het eerst met zuurdesem.
De pizzakit deeg vond ik niet lekker, dat smaakte naar goedkoop brooddeeg. De voorgebakken bodems van AH zijn goed te doen.

Mochten er nog mensen zijn die gist nodig hebben, ik wil ook wel een zakje opsturen (heb er nog 6 losse zakjes en grootverpakking in de vriezer).
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 11 mei 2020 @ 13:29:01 #22
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193064486
ik heb toevallig net gisteren gist kunnen scoren bij de AH dus ook ik kan nog wel een zakje missen voor iemand die het nodig heeft
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193099899
oh,
vorige week pizzaoven binnen gekregen en gelijk uitgeprobeerd.
pizza bleef een beetje aan de plank kleven, waardoor die niet goed de oven in ging.

Eens kijken of het zondag lekker genoeg is, om m weer aan te zetten. We moeten uiteraard wel blijven oefenen :)
pi_193132617
Als iemand gistproblemen heeft in Soesterberg of omgeving ik heb nog meer als genoeg liggen.
Ik koop het altijd in grote pakken. Een deel bewaar ik in de voorraadkast bij kamertemp en een deel vries ik in.Dat gaat echt heel erg goed.
En voor de liefhebbers heb ik ook nog zuurdesem staan.


dit kan je invriezen
pi_193132727
Ik twijfel nog of ik zelf deeg ga maken. Vandaag kocht ik 2 bloemkoolpizzabodems. Als backup voor als mijn deeg niet rijst of als ik geen zin heb. :@
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193132785
en een beproefd deegrecept uit het pizza-topic

Dit recept staat al lange tijd in dit topic en is door veel Fok!kers gebruikt:
Ingredienten:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

*Voor in een houtoven wordt door de Italianen 'Tipo 00' bloem gebruikt, die pas echt goed presteert bij zeer hoge temperaturen. Kan worden vervangen door een goede broodbloem met een hoog eiwit/glutengehalte (12/13%). Tipo 00 is slechts een aanduiding van de malingsgraad, voluit wordt bedoeld: 'Farina di grano tenero tipo 00'.

**Het is normaal voor broodrecepten om ingrediënten weer te geven in een zogenaamd Bakkers percentage. Dat is hoeveel procent van het gewicht van de bloem in het recept een bepaald ingrediënt is. In dit recept is dat voor water 250/350 * 100 = 71,4%. Dat is erg hoog. Het zal dan ook bijna altijd nodig zijn extra bloem toe te voegen aan dit recept, vooral als het met de hand gekneden moet worden. Een misschien wat betere hoeveelheid is 65%. Dat is in dit geval dus 227,5 gram/ml water. Dat is nog steeds vrij nat trouwens.

Bereiding:
- Los de suiker op in het water. Roer hier de gist doorheen en laat een kwartiertje borrelen
- Meng ondertussen het bloem met het zout. Voeg hier beetje bij beetje het water met de gist aan toe, totdat je een homogene massa hebt.
- Kneed het deeg minstens tien minuten op een bebloemd aanrecht. Voeg wat bloem toe als je deeg te nat is, of wat water als je deeg te droog is. In het begin zal het een rommeltje zijn, maar na een paar minuten lustig kneden verandert de hoop op je aanrecht vanzelf in prachtig, zacht en elastisch deeg.
- Zet het deeg na het kneden in een afgedekte kom weg op een warme plaats, en laat het een uur of twee rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in omvang.
- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's).

Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen. Op die manier kan de smaak zich ontwikkelen en smaakt je pizzabodem een stuk beter!

je hebt echt geen 7 g nodig als je het deeg de avond ervoor maakt en gaat voor de koude rijs. Dat betekent na het kneden, het deeg minimaal een nacht in de koelkast plaatsen. Een uur voordat je het deeg wil gaan vormen een warme rijs door het deeg buiten de koelkast te zetten. Da heb je een mooi deegje. Met 1 of 2 g redt je het ook.
pi_193132841
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:53 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
dit kan je invriezen
Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
pi_193132854
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:

[..]

Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193132893
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:

[..]

Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
pak dicht maken, vriezer openmaken en erin leggen. *) (vriezer dichtdoen)

[/bijdehand modus]
pi_193132917
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
_O-
pi_193132967
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:03 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

_O-
hehehehe. O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193133406
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:01 schreef Hupje het volgende:

[..]

Oh, dat is goed om te weten, ik heb laatst ook zo'n pak gekocht. Hoe vries je dat in?
Ik heb zakjes van 50g gemaakt en die in de vriezer gedaan. Hoef ik niet iedere keer de grote pak open te maken en weet ik gelijk hoeveel ik nog heb

[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 14-05-2020 23:19:04 ]
pi_193134149
:@ Ik bedoelde, maak je porties, of stop je het hele pak erin? Weet ik veel of het een brok wordt als het bevroren is :D
pi_193134533
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:58 schreef Hupje het volgende:
:@ Ik bedoelde, maak je porties, of stop je het hele pak erin? Weet ik veel of het een brok wordt als het bevroren is :D
Nee, het blijven korreltjes. In porties vind ik handiger
pi_193137157
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:58 schreef Hupje het volgende:
:@ Ik bedoelde, maak je porties, of stop je het hele pak erin? Weet ik veel of het een brok wordt als het bevroren is :D
Ja, sorry, ik was iig een beetje flauw; :@
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 15 mei 2020 @ 08:18:06 #36
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193137335
Als ik gist kan krijgen ga ik ook meedoen denk ik. Ik heb nog een pak pizzameel staan. Ik heb mijn vorige pizzatopic al opgesnord (was 2018).
Praat over de hel en je komt er.
pi_193138905
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:03 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

pak dicht maken, vriezer openmaken en erin leggen. *) (vriezer dichtdoen)

[/bijdehand modus]
_O- _O- _O- O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 15 mei 2020 @ 12:02:55 #38
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193140276
Heb gist kunnen krijgen, dus ik ga ervoor. Aangezien ik geen tomatenliefhebber ben wordt het een pittige salamipizza met uit (net als de vorige keer)
Praat over de hel en je komt er.
  vrijdag 15 mei 2020 @ 12:12:25 #39
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193140432
Ik heb er alweer trek in :9 We maken drie pizza's:
- Tonijn, mozzarella
- Chorizo, gorgonzola
- Creme fraiche, aardappel, spek, asperge en champignon
Spoilers!
pi_193140544
@Lonaa Beetje zout erbij doen dan :P Het was ook een stomme vraag, hoor, als je hem zo leest. :D

Ik heb nog steeds geen échte lekkere combinatie zonder kaas gevonden, dus ik ga vegan pizza topping uitproberen.
Ik twijfel nog of ik pizzabodem mix uit een zakje maak of dat ik de bodem weer eens echt zelf probeer te maken.
pi_193140704
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 12:21 schreef Hupje het volgende:
@:Lonaa Beetje zout erbij doen dan :P Het was ook een stomme vraag, hoor, als je hem zo leest. :D

Ik heb nog steeds geen échte lekkere combinatie zonder kaas gevonden, dus ik ga vegan pizza topping uitproberen.
Ik twijfel nog of ik pizzabodem mix uit een zakje maak of dat ik de bodem weer eens echt zelf probeer te maken.
en ik had een lange dag gehad op het werk, waardoor de bijdehand modus aanstond. :D

Ik zou dit overigens niet willen proberen met verse gist. Dat vriest dood. Alleen de droge gist is invriesbaar. En dan zijn die pakken van 500 g ineens heel handig.
pi_193141466
Plan:
Ham, kaas en champignons voor kleuter
4 kazen voor man
Artisjokken, champignons en rucola (en kaas) voor mij
Tomatensaus:
Blik tomatenblokjes laten uitlekken, vocht opdrinken met wodka, zout en peper. De uitgelekte blokjes pureren met een teen geperste knoflook en oregano.
Ik ga vanavond mijn desemstarter uit de koelkast halen en voeden. Morgen deeg maken, dan kan het in de koelkast tot zondag.
  vrijdag 15 mei 2020 @ 15:01:32 #43
221912 minilot
Nancy boy
pi_193143136
Ik maak Jim Laheys recept voor pizzadeeg, dat rijst achttien uur (morgen dus niet vergeten te maken) op kamertemperatuur en gebruikt een kwart theelepel (droge) gist op genoeg deeg voor vier pizza's :)

Wat erop weet ik nog niet, maar ik heb Mutti-tomatensaus, diverse Italiaanse vleeswaren, kaassoorten + een voortuin vol verse kruiden dus dat komt wel goed :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_193145779
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:02 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Vriezer open - pak erin - vriezer dicht.
Geniaal <3
pi_193151805
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 12:32 schreef Oceanonix het volgende:
Ik zou dit overigens niet willen proberen met verse gist. Dat vriest dood.
Hobbybrouwers met een gistbank, bewaren verse gist in de vriezer onder glycerine.

quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:59 schreef Oceanonix het volgende:
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Waar een bierbrouwhobby al niet goed voor is :+ w/



S-04 (Engelse Ale's) en US-05 (neutraal Amerikaans).
Daarnaast heb ik nog wat zakjes S-06 (tarwebieren, Weizen) en BE-256 (Belgisch Abdij).
Allemaal zakjes van 11,5 gram.
En nog een gistkoek in een gistvat (S-04), die het wel weer gaat doen als ik het wat suiker geef.
Allemaal varianten van Saccharomyces Cerevisiae.
Allemaal bier/broodgist.

https://www.braumarkt.com/bier-brouwen/biergisten?yeastform=301

Hmm, er schijnt een hoop uitverkocht te zijn -O-

Maar ik heb ook nog een zak broodmix van Soezie staan, voor de broodbakmachine.
Gebruik ik vaker voor pizzabodem.

Wat erop gaat?
Tomatenpuree met water, peper, zout en wat gedroogde peterselie,
Belegen, Goudse kaas,
Gehakt, ui, paprika, tomaat en een paar tenen knoflook,
Italiaanse kruiden, peper en zout.

[ Bericht 3% gewijzigd door marc0871 op 16-05-2020 00:07:36 ]
pi_193154745
@marc0871 Dat is veel gist!
pi_193154801
Kan je die zakjes ook gewoon gebruiken? Die hebben we altijd op voorraad :D nooit over nagedacht
  zaterdag 16 mei 2020 @ 10:43:43 #48
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193155993
Even een vraagje om advies.

Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.

Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Praat over de hel en je komt er.
pi_193156021
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:43 schreef Scheepskok het volgende:
Even een vraagje om advies.

Ik heb ook die Bruggeman gist. Als ik al vanavond aan de slag ga met pizzameel, kan ik de gist direct toevoegen, of eerst in water met zout?
En kan ik na het kneden op zaterdagavond het deeg laten rijzen buiten de koelkast?
Dan is hij wel zo'n beetje 12 uur aan het rijzen.

Verder de kruiden: basilicum later op de pizza en oregano. Nog verder tips voor kruiden van de pizza?
Gist en zout toch sowieso niet samen?
  zaterdag 16 mei 2020 @ 10:46:21 #50
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193156043
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 10:45 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Gist en zout toch sowieso niet samen?
Geen zout bij de gist dus.
Praat over de hel en je komt er.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')