goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.
Ik gebruikte een
raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.
De ingrediënten.
![piad97Q.jpg]()
Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaak

ik had voor deze vulling 5 teentjes

)
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze
Alles fijnsnijnden/raspen
![9KfSPxm.jpg]()
Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.
![pGK6Cq3.jpg]()
Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.
![KT6nuas.jpg]()
![Bi4IYwQ.jpg]()
![g5v1lZe.jpg]()
Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaat

De vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.
![jHaNxu0.jpg]()
![H3MpLdT.jpg]()
Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar
![ow9N0BC.jpg]()
![6fAfPiE.jpg]()
![a7JmLPa.jpg]()