abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193175912
Ik ben toch ook nog maar even een deeg aan het maken ^O^ pizza it is :9
pi_193175924
Alles leek even mis te gaan maar deeg is aan het rijzen en briketten zijn onderweg
pi_193176095
Ik ben (of eigenlijk mijn bbm) ook bezig aan het deeg.
En heb inmiddels ook de voorraadkast gestofzuigd, want behulpzaam kind wilde (heel lief) alvast de pot edelgistvlokken voor me pakken (aan het deksel) }:|
  zondag 17 mei 2020 @ 12:14:23 #79
221912 minilot
Nancy boy
pi_193176307
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 09:38 schreef Yinny het volgende:

[..]

Een "nep"deeg maken om te oefenen? Alleen water en meel voor de techniek? ;)
Naja, dat scheelt weinig met het recept dat ik al gebruik: piepklein snufje gist en een schep zout en meer is het niet. Alleen die achttien uur rijzen he? Oefenen met een deeg van een compleet andere structuur heeft natuurlijk geen zin. De rekbaarheid van de goed ontwikkelde glutenstructuur is nogal belangrijk bij het in de rondte zwiepen van de bodem ;)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 17 mei 2020 @ 12:15:14 #80
221912 minilot
Nancy boy
pi_193176317
Ha. Mijn deeg van gisterenavond is fors gegroeid en zit vol bubbeltjes. :) Eind van de middag deegbollen van maken en dan nog een uurtje (of twee) rusten. :9
Het plan om nog boodschappen te halen gisterenavond liep in de soep, dus qua beleg wordt het niet heel spannend. Maar er is kaas, er is tomatensaus, er is droge ham, pancetta en salami dus het komt wel goed verder :)

[ Bericht 16% gewijzigd door minilot op 17-05-2020 14:30:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 17 mei 2020 @ 13:43:52 #81
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_193177243
ik doe ook mee! Gister vergeten deeg in elkaar te zetten, dus net gedaan.

Het worden 3 soorten hier. Voor de duutser simpele margerita, of als ik nog niets anders qua kaas in de koelkast vind een duo/tres/quatro fromagi. Voor de kinderen een zelfgemaakte creatie, met paprika, mais en salami, denk ik.

Voor mij een jeugdsentiment pizza, met gerookte zalm, bacon, kappertjes en mozzarella. Op carbonarasaus uit een potje. Vond het vroeger altijd zo lekker, en nu al jaren niet gehad...
pi_193177801
Mijn deeg is inmiddels ook al flink gerezen. Ik ga voor de basis, plain old margherita, want ik heb eigenlijk nog nooit zelf pizza gemaakt en dan moet je het niet meteen te fancy doen vind ik. Ik wilde eerst zuurdesem maken maar gisteren heb ik EINDELIJK weer gist gescoord dus hou ik het ook wat dat betreft simpel.

Voor wat inspiratie hier nog pizza volgens de proefkeuken: https://www.npostart.nl/VPWON_1268938
Benodigdheden oa een betonmolen, een badkuip, en een leeg olievat. _O-
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 14:56:15 #83
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193178043
Mijn vulling staat af te koelen, en heb express teveel gemaakt, morgen een half pakje tomato frito door de rest van de vulling en ik heb spaghettisaus :Y)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 15:19:53 #84
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193178318
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 14:33 schreef Farenji het volgende:
Voor wat inspiratie hier nog pizza volgens de proefkeuken: https://www.npostart.nl/VPWON_1268938
Benodigdheden oa een betonmolen, een badkuip, en een leeg olievat. _O-
Ik ga stuk hier :D
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 17 mei 2020 @ 16:09:16 #85
221912 minilot
Nancy boy
pi_193178728
Deeg na driekwart etmaal op kamertemperatuur:


In porties klaar voor nog één tot twee uur uitrusten:
Let me see you stripped down to the bone
pi_193179288
Oeh, de saus is zo lekker. Haast zonde om op de pizza te te doen, zo oplepelen zou ‘m ook recht doen
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 17:15:01 #87
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193179421
Het deeg ligt hier ook geportioneerd te rijzen. Ik begin al trek te krijgen.
Spoilers!
pi_193179504
De pizza's liggen op de bbq :9
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 17:27:57 #89
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193179544
eerste pizza is al op, ben aan de tweede bezig en de derde ligt in de oven :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193179635
Ik vond nog een pizzasteen, die staan nu gloeiend heet te worden. Deeg is bijna klaar, vroeg eten vandaag :P
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 17:38:37 #91
221912 minilot
Nancy boy
pi_193179660


Toppings klaar voor de start!

Bestron-pizzaoventje-met-steen staat tot 400° op te warmen *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_193179677
Pizza bakken gaat aan mij voorbij.
Heb mij wel verkneukeld aan de filmpjes van de pasta grannies.

Succes! voor degenen, die voor het eerst aan de gang gingen met pizzadeeg.
pi_193179691
De eerste pizza was op zich ok, voor een eerste poging. Maar ik had hem langer moeten bakken. Helaas gaat mijn oven niet heter dan 250, dat is eigenlijk niet heet genoeg.

Mijn tweede pizza is prematuur al mislukt. ;(
Ik was vergeten hem op bakpapier te leggen en toen kreeg ik hem niet meer goed de oven in. Uiteindelijk nog geprobeerd om er een soort van retarded calzone achtig iets van te maken, die staat nu te bakken maar ik heb weinig goede hoop... Mooi gaat ie in ieder geval zeker niet zijn. Wellicht nog wel redelijk smaakvol.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 17 mei 2020 @ 18:05:58 #94
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193179984
goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.

Ik gebruikte een raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.

De ingrediënten.


Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaak :P ik had voor deze vulling 5 teentjes :@)
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze

Alles fijnsnijnden/raspen


Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.


Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.





Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaat :') De vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.




Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar :Y)




Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193180009




Mexicaanse pizza met gehakt en een kaaspizza


Zoals altijd weer lekker :9
pi_193180251
@Sarabi, hoe krijg je ze zo mooi rond en hoe op zo’n bloedhete steen, ik kreeg haast een soort calzone.
Nu even eten en zo de foto’s
We have far more in common than that which devides us..
pi_193180283
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:24 schreef Kaatje1 het volgende:
@:Sarabi, hoe krijg je ze zo mooi rond en hoe op zo’n bloedhete steen, ik kreeg haast een soort calzone.
Nu even eten en zo de foto’s
Ik rol ze uit :) en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.
pi_193180344
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:26 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ik rol ze uit :) en doe de bodem altijd heel even op de steen en daarna beleggen, dan is ie iets steviger.
Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdaging :D
We have far more in common than that which devides us..
pi_193180457
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:30 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ah, en ik heb de steen verhit in de oven en de pizza op het aanrecht belegd. En om de pizza naae de over over te brengen was eh..en uitdaging :D
Ja dat was nooit zo leuk :') daarom doe ik het nu al weer jaren op deze manier

Maar ik verhit de steen ook en laat hem op de bbq. Maar doe de bodem dus even alleen laten garen.
pi_193180488
Deeg:



Tomaten voor de saus (uitgelekt, met knoflookteentje, zout en beetje balsamico gepureerd):



Helaas (of gelukkig?) had ik geen wodka voor bloody mary... Dus heb ik het sap maar puur opgedronken.

Buffelmozzarella:



Verse basilicum, die ik na het nemen van de foto echt compleet vergeten ben! :')



Klaar voor de oven:



Net uit de oven:



En in de spoiler mijn misbaksel, die op zich nog best lekker was (maar toch niet helemaal opgegeten wanr veel te veel) .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')