abonnement Unibet Coolblue
  zondag 17 mei 2020 @ 19:13:24 #101
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193181020
Deeg heb ik in de broodbakmachine gemaakt, dat kon dankzij de donatie een zakje gist door @Minilot. De saus heb ik opgeleukt met wat extra paprika, ui, knoflook en kruiden. Deeg kwam mooi uit de machine, maar dit was zo rond als ik ‘m kreeg. In een grijs verleden heb ik een pizzasteen gekregen, dus die eerst in de oven en op het aanrecht de pizza belegd met de saus, salami, ham, olijven en blauwader kaas. Om dat ding van het aanrecht op de pizzasteen te krijgen was nog een dingetje, het werd een soort drievoudige calzone 🤣. Die uit elkaar gehaald, 10 minuten in de oven en daarna smullen. Het was echt heel erg lekker.
Ik had de hoeveelheden voor het deeg gehalveerd en 1 deel zit in de vriezer. Maar dit was genoeg geweest voor zeker 3 pizza's.















We have far more in common than that which devides us..
  zondag 17 mei 2020 @ 19:16:50 #102
221912 minilot
Nancy boy
pi_193181063
Zo, dat was pizzabakken met hindernissen! :') Ten eerste 'hielp' mijn krap tweeënhalfjarige met vormen en beleggen, wat knetterschattig was maar niet handig, en verder bleek de bovenwarmte kaduuk van ons oude-stijl-pizzaoventje (de huidige generatie wordt lang zo heet niet }:| ), met een prima bodem en hooggerezen rand met fraaie luchtkamers, maar bleekneuzige korst tot gevolg. Achjaaaaa, lekker was het niettemin! :9



Onderkant en bloem/deegvingers :+


[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 17-05-2020 19:48:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_193181484
In de kitchenaid kneden:


Klaar om te rijzen:

(ja ja, dit is knetterhard tegen elkaar aan gaan rijzen :') :D )

Uitgerold:


Beleggen:


Klaar!

  Licht Ontvlambaar zondag 17 mei 2020 @ 19:52:30 #104
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_193181593
Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik ga komende week onze pizzaoven ook weer eens opduikelen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_193181720
Ook ik had deeg uit de machine



En het grootste gedeelte van de rest van de ingredienten



Tomatensaus



Een bolletje deeg, voor het vormen



En hier zit de saus al op de bodem, voordat ik eraan dacht nog een foto te maken.
Helemaal into the moment, zullen we maar zeggen :P



Kaas erop. Gewoon Goudse, belegen



En de rest van de toppings; Rundergehakt, tomaat, ui, paprika, knoflook, peper en zout en een snufje Italiaanse kruiden



Zo kwam die uit de oven



Smullen maar :Y) _O_



Morgen maak ik de rest tot nog zo'n pizza :9
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_193181841
Het werk van een pizza prutser: :+
Vol goede moed maakte ik het Fok! pizza deeg. Nou ja, de broodbakmachine deed het kneedwerk voor me. Daarna eindigde ik met een enorm plakkerige deegboel die amper in porties te verdelen was. Vormen kan ik al helemaal niet, dit was voor mijn doel al heel aardig :D Kleuter had geen zin in beleggen dus dit keer deed ik het zelf. Poosje in de oven en aanvallen maar! En halverwege bedacht ik me dat ik nog geen foto had gemaakt...




  zondag 17 mei 2020 @ 20:08:08 #107
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193181850
Zie ik de pizza van @Aure, bedenk ik me dat ik vrijdag speciaal voor champignons nog naar een (hele drukke) dekamarkt ben gegaan...die liggen nog in de koelkast o|O
We have far more in common than that which devides us..
pi_193181924
:D ik heb de helft van wat ik heb gehaald niet gebruikt omdat we uiteindelijk maar 2 pizza's hebben gemaakt ipv 4 :')
pi_193181971
Vrijdagavond mijn zuurdesem gevoed en gisteren deeg gemaakt. Spannend, want eerste keer pizza's met zuurdesem.
In dit topic moet MaximusTG natuurlijk genoemd worden, want ik heb zijn recept gebruikt:
http://kookkompas.nl/italiaanse-pizza-met-zuurdesemdeeg/
Wel 100 g broodmeel vervangen door semolina.

Deeg maken, heel plakkerig. Er zit geen instantgist in, dus eerst nog op kamertemperatuur laten rijzen en toen pas in bakjes in de koelkast. Vanochtend hoopvol deur opengemaakt en gelukkig waren ze gerezen.

Tomaten saus maken door uitgelekte tomaten blokjes te blenderen met knoflook, oregano en wat peper.
Alles klaarzetten. Pizza vormen, beleggen, bakken en herhalen.

Pizza met ham, champignons en kaas. Pizza met ham en 4 kazen.
Pizza met champignons, cherrytomaatjes, rucola, parmezaanse kaas en chili olie.
Pizza met kaas, deze is overgebleven, dus lekker lunchen morgen.
Korst was lekker. Ben trots op mijn pizza's!


[ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 17-05-2020 20:50:13 ]
pi_193182108
Mooie, grappige verhalen daarbij en prima pizza's bekeken ^O^ :9
  zondag 17 mei 2020 @ 20:31:51 #111
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193182250
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
We have far more in common than that which devides us..
pi_193182714
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.
O, en natuurlijk al bij het delen van het deeg in bolletjes, die goed opbollen.
Mijn eerste pizza's waren ook vreemd van vorm, gewoon vaker maken :)


[ Bericht 18% gewijzigd door Yinny op 17-05-2020 21:06:01 (Tekst vergeten) ]
pi_193183112
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 18:05 schreef DJMO het volgende:
goed pizza dus. omdat ik maar een kleine eter ben, en pizza eigenlijk helemaal niet zo lekker vind me er toch aan gewaagd. ik ging voor een pizza calzone uit het vuistje. Op internet weinig te vinden over mini-calzones, dus zelf maar aan de puzzel gegaan.

Ik gebruikte een raviolimaker en een ijslepel om ze te vullen.

De ingrediënten.
[ afbeelding ]

Paprika in fijne stukjes
Halve ui fijn gesnipperd
Teentjes knoflook, fijngemalen (hoeveelheid naar smaak :P ik had voor deze vulling 5 teentjes :@)
150 gram half om half gehakt
Half tot driekwart blik tomatenblokjes, goed uitgelekt
Champignons in plakjes
Geraspte kaas naar keuze

Alles fijnsnijnden/raspen
[ afbeelding ]

Fruit de knoflook, gooi gehakt erbij, vervolgens ui en paprika, champignons. Laat gaar worden en voeg tomatenblokjes en wat versgemalen peper toe (en optioneel een scheutje rode wijn voor de smaak), maar zorg dat de massa niet te sauzig/nattig wordt. Laat goed afkoelen en gooi braadvocht weg.
[ afbeelding ]

Het vullen:
Laat de plakjes pizzadeeg ontdooien (onder een extra theedoek zodat het deeg niet uitdroogt), smeer in met geconcentreerde tomatensaus. Schep er de vulling bovenop, besprenkel met de kaas. Smeer op de rand in met een beetje water en vouw het geval dicht, goed aandrukken, eventueel overgebleven rand omvouwen zodat de pizza’s niet gaan lekken. Optioneel: bestrijk licht met opgeklopt ei. Circa 10 a 12 minuten afbakken in het midden van de oven op 200 graden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ik had bij de action van die grilldingen zien liggen voor op de barbecue, en dacht: handig, die kan ik ook wel in de oven gebruiken. Dus ik gooide m'n calzone's op zo'n ding en mikte hem in de oven die op 200 graden was voorverwarmd. Idee een tien, uitvoering een 4. Dat werkte dus niet. Ze bleven kleven aan de grillplaat, resultaat :') De vulling was echter ontzettend lekker en het restant gebruik ik morgen als basis voor een spaghetti bolognese.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Gelukkig was een nieuw plakje snel ontdooid en die ging op een stuk bakpapier op de bakplaat. Deze smeerde ik in met wat garlic mayo en de vulling bestond uit een lepel overgebleven knoflookrisotto van eergisteren. Bijzondere combinatie, en zeker voor herhaling vatbaar :Y)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ga hem gewoon proberen deze week!
pi_193183275
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 19:52 schreef Sjeen het volgende:
Ziet er allemaal heerlijk uit! En ik ga komende week onze pizzaoven ook weer eens opduikelen.
Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?
pi_193183320
Mijn telefoon was in gebruik met videobellen, dus niet hele proces is op de gevoelige plaat gelegd deze keer.


voor het bakken


na het bakken
pi_193183574
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 20:31 schreef Kaatje1 het volgende:
Allemaal zulke mooie ronde? Is daar een trucje voor?
Altijd beginnen vanuit het midden en blijven draaien.
Ook met een deegrol.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 17 mei 2020 @ 21:44:36 #117
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193183730
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 20:58 schreef Yinny het volgende:

[..]

Eerst van bal een platte schijf maken (niet op de rand drukken). Dan een soort van omhoog tillen en door zwaartekracht laten uitrekken. Filmpje is duidelijker en heeft mij goed geholpen.
O, en natuurlijk al bij het delen van het deeg in bolletjes, die goed opbollen.
Mijn eerste pizza's waren ook vreemd van vorm, gewoon vaker maken :)
Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)
We have far more in common than that which devides us..
pi_193184234
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 21:44 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dank (Ik begon dus meteen met de deegroller)
Kan.
Maar niet meteen van een bol naar een dunne plak willen gaan.
Beetje voor beetje en steeds blijven draaien.
Eerst een beetje platdrukken maakt het zo veel makkelijker.
Steeds vanuit het midden rollen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 17 mei 2020 @ 22:06:46 #119
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193184295
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 22:04 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Kan.
Maar niet meteen van een bol naar een dunne plak willen gaan.
Beetje voor beetje en steeds blijven draaien.
Eerst een beetje platdrukken maakt het zo veel makkelijker.
Steeds vanuit het midden rollen.
Heb nog een bol in de vriezer, zal er zeker aan denken de volgende keer. Ik behandelde het nu meer als koekjesdeeg
We have far more in common than that which devides us..
pi_193184799
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 21:26 schreef JochemSjakie het volgende:

[..]

Werkt zo'n pizza-oven nu echt een stuk beter dan een (hete lucht)oven?
Ik heb een Ferrari pizza oven. Voordelen vind ik:
- snel opgewarmd
- wordt heter dan normale oven
- pizzasteen ingebouwd
Nadeel:
- boven hitte is niet altijd heet genoeg
Ik bak nu ongeveer eens per week pizza ipv laten bezorgen, dus ik haal het geld van een extra apparaat er zo wel uit ;)
En het is gewoon leuk en lekker
pi_193184986
Deze lekkere pizza gemaakt!



:9~
  zondag 17 mei 2020 @ 22:54:51 #122
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193185534
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.



Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.

Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.

Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.


Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.


Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.

Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.



Spoilers!
pi_193185833
Dan maar rustiek.
Als de smaak maar goed is.

Mooie pizza's, peeps.
Persoonlijk vond ik die mini calzones van @DJMO eigenlijk wel interessant
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 18 mei 2020 @ 08:16:57 #124
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193188401
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 23:09 schreef marc0871 het volgende:
Dan maar rustiek.
Als de smaak maar goed is.

Mooie pizza's, peeps.
Persoonlijk vond ik die mini calzones van @:DJMO eigenlijk wel interessant
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt) ;) ze zijn echt met twee flinke happen op. Wel leuk om met (kleine) kinderen te maken.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193188710
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 22:31 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Deze lekkere pizza gemaakt!

[ afbeelding ]

:9~
Wow, die korst. _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')