Waren ze wel lekker?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.
Dus het rijzen ging niet best...
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).quote:
Bij de pasta mammas gezien: handen wrijven met meel.quote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Voor de volgende: je kan altijd wat extra bloem toevoegenquote:Op maandag 18 mei 2020 12:52 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Nee, te hard (na 250 graden 20 minuten).
De eerste keer ging wel erg goed. Met hetzelfde merk meel.
Maar nu was mijn enthousiasme al snel weg. Toen ik het deeg wilde kneden, was het een grote plakzooi. Er viel niets mee te doen. Het was een heel karwei om mijn handen weer schoon te krijgen.
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.quote:Op maandag 18 mei 2020 08:16 schreef DJMO het volgende:
[..]
Maar geen volwaardige avondmaaltijd voor een doorsnee volwassene (tenzij je er een hele zooi maakt) ze zijn echt met twee flinke happen op. Wel leuk om met (kleine) kinderen te maken.
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacksquote:Op maandag 18 mei 2020 15:52 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik denk leuk voor een keer in de brooddoos.
Beetje van zo'n shepherds pie idee, maar dan pizza.
Met van die platte pizza's is dat toch meer geknoei.
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, hequote:Op maandag 18 mei 2020 13:35 schreef Scheepskok het volgende:
Dank jullie AnneX en Sarabi. Ik zal er aan denken, want ik heb nog een half pak bloem over. Zonde om weg te gooien.
Ja, ik zag het.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:18 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik gebruikte hiervoor dus kant en klaar deeg en een ravioli maker met een doorsnee van 10 cm. (de middelste uit het linkje in m'n post). Eerste keer sinds ik die dingen heb dat ik ze daadwerkelijk functioneel gebruikt heb. Het zijn idd leuke tussendoor snacks
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?quote:Op maandag 18 mei 2020 12:22 schreef Scheepskok het volgende:
Gisteren twee minipizza's gemaakt. Maar ik was in het begin iets vergeten: suiker toevoegen aan de gist.
Dus het rijzen ging niet best...
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.quote:Op maandag 18 mei 2020 16:24 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je kan er meer mee doen dan pizza's bakken, he
eitje erbij, puntje zout en een scheut melk en je kan pannenkoeken maken.
Bloem, boter en suiker en je bakt koekjes.
Je kan het deeg ook invriezenquote:Op maandag 18 mei 2020 16:50 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Ik ga toch weer twee minipizza's bakken. Een grote pizza is een beetje veel in mijn eentje. Ik ga het gewoon weer proberen. De eerste keer herinnerde ik me nog dat bij het rijzen een mooie gladde bol ontstond, dat was dit keer niet.
Dus tijd voor een herkansing.
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigsquote:Op maandag 18 mei 2020 16:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ja, ik zag het.
Ik had die dingen al wel eens zien liggen, maar wist eigenlijk nooit waar ze voor waren.
De volgende keer gaan ze dus gewoon mee naar huis.
Daar had ik ook al aan gedachtquote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
24 uur...quote:Op maandag 18 mei 2020 16:45 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik maak brood en pizza altijd zonder suiker toe te voegen. In het meel zitten genoeg voedingsstoffen voor gist. Mogelijk iets langer laten rijzen?
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.quote:Op maandag 18 mei 2020 17:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
appelflappen zijn er ook leuk mee te maken. Maar ook (kleinere vorm) als voorgerechtje, gevuld met iets hartigs
Ja, dat wel, maar als je ze als voorgerechtje gebruikt, met wat meer versiering op het bord, is het voldoende. Evt. doe je er 2 ppquote:Op maandag 18 mei 2020 19:17 schreef DJMO het volgende:
[..]
De kleinste vorm is wel erg klein. Dat wordt echt een muizenhapje.
quote:
Smaakte ook goed, gebakken in een kleine 6 minuutjes op 300 graden.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |