Ei, sowieso lekker man. In de ochtend rustig op het gemakje brood van de bakker met een omeletje erop en vers geperste jusquote:
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 21:54 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ei, sowieso lekker man maily. In de ochtend rustig op het gemakje brood van de bakker met een omeletje erop en vers geperste jus
Waldkorn graag, wat wil je daar op?quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:07 schreef Zalmslaatje het volgende:
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten.
Ja, ik ben een sophisticated broodeters type.
Over het algemeen heb ik graag vleeswaren maar op dit moment heb ik wel trek in vijgenjam.quote:
Ik hou het toch vaak bij koffieworstquote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:17 schreef maily het volgende:
[..]
Ja theeworst, en nee, geen leverworst
[ afbeelding ]
Dit dus.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:07 schreef Zalmslaatje het volgende:
Over wat voor brood hebben we het? Heb verschillende voorkeuren voor verschillende broodsoorten.
Ja, ik ben een sophisticated broodeters type.
Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:08 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Kaas is belachelijk lekker ja. Wat een uitvinding
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:26 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...
Gewoon simpele Goudse. Alle leeftijden zijn lekker.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:26 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Wàt voor kaas? Er zijn zoveel soorten...
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Blokjes oude Goudse kaas waarbij je bij het kauwen op de crunchy zoutkristallen bijt.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen.
En jij?
wel boven de 18 mag ik hopenquote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef Gary_Oak het volgende:
[..]
Gewoon simpele Goudse. Alle leeftijden zijn lekker.
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola![]()
.
Doe ff normaal man!quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola![]()
.
Goede gerookte ossenworst heeft al die meuk niet nodig.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola![]()
.
Dan heb je zo'n bazensmaak van puur rundvlees met wat kruiden. En dan ga je het verzuipen in saus en garneringquote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:36 schreef Burdie het volgende:
Ossenworst
Vooral met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en evt wat rucola![]()
.
De gerijpte zou ik niet graag op brood doen. Net zo min als schimmelkazen. Kaas als broodbeleg dan eerder jonge kaas of jongbelegen, of oud met een lik mosterd. Of Tilsiterquote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:31 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik heb eigenlijk nooit vieze kaas gegeten.
Het lekkerste vind ik gerijpte kaas, van die oude waar de zoutkristallen opstaan. Of manchego. Over het algemeen wel de iets hardere kazen.
En jij?
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:47 schreef LorneMalvo het volgende:
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd.
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:56 schreef UitStraling het volgende:
Ik maak altijd kleine wereldwondertjes van brood, is altijd wat anders, net wat ik in huis heb, als ik theeworst heb gooi ik er wat geitenkaas over, veldsla en wat zongedroogde tomaatjes, of een boterham met zalm, verse dille, een gekookt ei en wat snippers oude kaas of een boterham met oude Italiaanse kaas, wat oregano, klein lepeltje tomatenpuree, flintertje avocado en kappertjes, kleine paleisjes van genot
Kost je een paar minuten als je van alles in huis hebt altijd en smaakt beter dan een boterham met zomaar wat.quote:
Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:03 schreef UitStraling het volgende:
Of gewoon heel simpel op donkerbruin vers brood, blikje tonijn op water, limoensap, zoet paprikapoeder, een halve rode ui, kneepje Zaanse mayonaise, wat drupjes Worcester, snufje dille en gaan (kun je maken in 1.52 seconden)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klopt, ik vind het lekker zonder en met opsmuk. Heb alleen niet elke dag zin in hetzelfdequote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:41 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Goede gerookte ossenworst heeft al die meuk niet nodig.
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:05 schreef maily het volgende:
[..]
Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....Ja die ui blijft meestal wel even hangen ja, twijfel altijd om die weg te laten maar heb van een ex meegekregen dat die erin hoort.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:05 schreef maily het volgende:
[..]
Moet je wel ammaal in huis hebben dan .... plus tonijn afgieten, halve rode ui snijden ....En ik heb een zwak voor overvolle koelkasten, vind ik gezelligSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:07 schreef UitStraling het volgende:
[..]
Ja die ui blijft meestal wel even hangen ja, twijfel altijd om die weg te laten maar heb van een ex meegekregen dat die erin hoort.
Niks om je voor te schamen!quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:09 schreef UitStraling het volgende:
[..]
En ik heb een zwak voor overvolle koelkasten, vind ik gezellig
Zeker in het weekend, voelt zo schraal zonder uitpuilende koelkast en ik beslis graag op het allerlaatst waar ik echt zin in heb, dus sjouw me regelmatig de pleuris op vrijdagen.quote:
Wat je gelijk hebt!quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:12 schreef UitStraling het volgende:
[..]
Zeker in het weekend, voelt zo schraal zonder uitpuilende koelkast en ik beslis graag op het allerlaatst waar ik echt zin in heb, dus sjouw me regelmatig de pleuris op vrijdagen.
quote:Op vrijdag 7 juni 2019 23:14 schreef UitStraling het volgende:
[..]
Levert wel heeeeel soms wat pijnlijke weggooimomentjes op
Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.quote:
Hij is niet van thee, maar werd op brood geserveerd bij de thee, op de middag in Ost-Friesland. De rokerige smaak past bij Ostfriesische Tee.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:47 schreef LorneMalvo het volgende:
Theeworst klinkt wel ranzig eerlijk gezegd.
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben...quote:Op zaterdag 8 juni 2019 00:38 schreef praadje het volgende:
[..]
Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.
Ja. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze dat ineens gedaan en dat vond ik wel tegenvallen. Maar 'n paar weken geleden weer geprobeerd en ik ben weer verslaafdquote:Op zaterdag 8 juni 2019 00:38 schreef praadje het volgende:
[..]
Ohh nostalgie. Maar de smaak is door de jaren wel verandert. Niet meer zoals het vroeger smaakte.
Mja ik vind dat ook smerig. Ik zie boter als iets noodzakelijks zodat je beleg er op blijft zitten zoals hagelslag of vlokken.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 09:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Avocado met worst. Ik combineer het vaak met rookvlees, chorizo of salami. Heerlijk
Een dikke laag boter op hun brood smeren en dan chocopasta of pindakaas erover heen smerenIk krijg daar serieus kotsneigingen van.
De meeste mensen zeggen boter terwijl er halvarine of margarine op hun brood zit. Dat is inderdaad goor.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 09:36 schreef roos94 het volgende:
[..]
Mja ik vind dat ook smerig. Ik zie boter als iets noodzakelijks zodat je beleg er op blijft zitten zoals hagelslag of vlokken.
quote:Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben...
Hij staat al op mijn boodschappenlijstjequote:Op zaterdag 8 juni 2019 09:21 schreef maily het volgende:
[..]
Ja. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze dat ineens gedaan en dat vond ik wel tegenvallen. Maar 'n paar weken geleden weer geprobeerd en ik ben weer verslaafd
Welk merk kies jij?quote:Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben...
Vast wel. Maar dan zou ik van allemaal een beetje willen proeven om een lekkere te vinden ...quote:Op zaterdag 8 juni 2019 04:12 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Er zijn meer merken die theeworst in het assortiment hebben...
Roomboter daarentegen...quote:Op zaterdag 8 juni 2019 09:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De meeste mensen zeggen boter terwijl er halvarine of margarine op hun brood zit. Dat is inderdaad goor.
Bij de AH verkopen ze rode bietenspread. Erg lekker inderdaad.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 12:50 schreef Mikeytt het volgende:
Rode bieten-spread met gegrilde aubergine en avocado
Koeientong? Waar smaakt dat naar?quote:Op zaterdag 8 juni 2019 13:27 schreef uniekhoorn het volgende:
Vleeswaren!
1. koeientong
2. osseworst
3. rosbief
4. runderlever
5 gegrilde achterham
6. gegrilde kipfilet
7. shoarma rollade
8. paardenrookworst
9. fricandeau
Ziequote:Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Vaak de Kips wegens het handige kuipje
Zo'n hekel aan als het broodbeleg niet goed blijft plakken aan de boter of ermee mengt... jam, nutella, smeerkaas: doe maar liever zonder.quote:
quote:Op zaterdag 8 juni 2019 13:32 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Vaak de Kips wegens het handige kuipje
Thanks. Die maar eens doen dan. Al gaat mijn hart uit naar zo'n rolletje haha.quote:
Smaakt een beetje als varkenstong, maar dan wat koeiiger.quote:
Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberenquote:Op zaterdag 8 juni 2019 04:07 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Hij is niet van thee, maar werd op brood geserveerd bij de thee, op de middag in Ost-Friesland. De rokerige smaak past bij Ostfriesische Tee.
Als je het gegeten hebt doe je dan een update? Ben wel benieuwd wat de (denk ik) jongere generatie ervan vindt.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 14:24 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen
Ik zat een paar honderd kilometer naastquote:Op zaterdag 8 juni 2019 14:24 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Met dit stukje historische uitleg heb ik besloten het toch maar eens te proberen
Het smaakt echt primaquote:Op maandag 10 juni 2019 17:55 schreef Papabear het volgende:
[..]
Ik zou het echt niet eens WILLEN weten![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Respectquote:Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Het smaakt echt prima
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
Mijnes ook, dan ging die tong eerst een dag in een emmer met zout water. En dan kregen we op zondag een groot stuk of dikke plakken bij het warm eten. En de rest werd dun gesneden voor op de boterham. Dat korrelige randje ...quote:Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Het smaakt echt prima
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
quote:Op maandag 10 juni 2019 18:09 schreef maily het volgende:
[..]
Mijnes ook, dan ging die tong eerst een dag in een emmer met zout water. En dan kregen we op zondag een groot stuk of dikke plakken bij het warm eten. En de rest werd dun gesneden voor op de boterham. Dat korrelige randje ...
Psst... samen ontbijten?quote:
En dat deed je dan op brood?quote:Op maandag 10 juni 2019 17:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Het smaakt echt prima
Mijn oma maakte het vroeger wel eens.
Wtfquote:Op dinsdag 11 juni 2019 16:26 schreef UitStraling het volgende:
Mijn vader at vroeger wel eens varkenspootjes dungesneden op donker brood.
#jeugdtrauma.
Wife material ditquote:Op vrijdag 7 juni 2019 22:48 schreef Rumbling het volgende:
Verse witte boterham met harde korst, klein beetje boter om het te laten plakken en dan (Bos)vruchtenhagel
Ik heb dus gisteren de theeworst van Kips gekocht.quote:Op zondag 9 juni 2019 00:41 schreef praadje het volgende:
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn
Eerst die van Kips proberen en dan de volgende week die van de AH.
Ik lees ook dat er rookaroma aan de Kips wordt toegevoegd dus vandaar een ander receptuur.
Ojee ..... zo zie je maar weer, smaken verschillen.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:06 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik heb dus gisteren de theeworst van Kips gekocht.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Volgende week de "echte" van de AH proberen.
Ja lekker man.quote:
Ik vond het echt heel vies. Niets deed me denken aan de theeworst van vroeger. Toch ga ik nog een poging wagen met die Duitse van de AH.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:09 schreef maily het volgende:
[..]
Ojee ..... zo zie je maar weer, smaken verschillen.
Misschien dat ik de "echte" van de AH ook eens ga proberen
quote:Op woensdag 12 juni 2019 11:27 schreef junkiesietze het volgende:
momenteel smeerleverworst, de lachende koe smeerkaas. en gebakken ei sunny side up met kaas en wat ketchup
dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemtquote:
Ohh heerlijk. En dat bedekt onder een plak gesmolten kaasquote:Op woensdag 12 juni 2019 14:46 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt
De dooier is bij mij het laatste hapje. Wel heel ....quote:Op woensdag 12 juni 2019 14:46 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
dat heel je bek onder de dooier zit als je een hap neemt
Haha bij mij ook. Nog een klein stukje brood met ei bewaren om de restjes eigeel van je bord te schrapen. Wel een hele dooier maar die doormidden snijden zodat je nog eigeel op je bord hebt, heerlijk.quote:Op woensdag 12 juni 2019 14:48 schreef maily het volgende:
[..]
De dooier is bij mij het laatste hapje. Wel heel ....
Ja, geen shitload aan moestuin erop. Gewoon boter en kaasquote:Op woensdag 12 juni 2019 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen.
Te ingewikkeldquote:Op woensdag 12 juni 2019 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Warme brie, walnoten en honing op een rustieke bol
Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.quote:Op woensdag 12 juni 2019 16:57 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:
[..]
Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo
Probeer de "gewone" van de Appie eensquote:Op woensdag 12 juni 2019 18:01 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik eens doen. Moet toch theeworst halen![]()
quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:07 schreef praadje het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik eens doen. Moet toch theeworst halen![]()
Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:01 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik dacht dacht dat het aan mij lag. Ik vind hem tegenwoordig ook te droog. De gewone van Calvé bedoel ik.
Ik ben een grootverbruiker van boter op brood.quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:12 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.
Boter gebruik ik echt alleen om te smeren op tulband, kerststol of duivekater.quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:13 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik ben een grootverbruiker van boter op brood.
Oh nee, ik moet echt boter op mijn boterhammen.quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:15 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Boter gebruik ik echt alleen om te smeren op tulband, kerststol of duivekater.
Margarine alleen bij pindakaas of hagelslag e.d., maar als ik er worst ofzo op doe besmeer ik het gewoon met sambal (of een beetje Zaanse mayonaise).quote:Op woensdag 12 juni 2019 18:17 schreef praadje het volgende:
[..]
Oh nee, ik moet echt boter op mijn boterhammen.
Ik ook, na een flinke tijd die 100% met nootjes te hebben gehad. Lange nasmaak ofzo, dat je mond zo helemaal verwrongen wordt (of hoe heet dat?) Soms probeer ik het weer, maar steeds weer spijt.quote:Op woensdag 12 juni 2019 16:57 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:
[..]
Ik ben erg afgekickt op pindakaas, te droog ofzo
Smeersel op smeersel smeren gaat tegen mijn nature inquote:Op woensdag 12 juni 2019 18:12 schreef JR-Style-93 het volgende:
[..]
Je moet er ook wel margarine bij smeren om het lekker smeuïg te maken.
Kaas en anders jam.quote:Op vrijdag 7 juni 2019 21:45 schreef roos94 het volgende:
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg?
Ik moest even opzoeken wat het was. Had er nog nooit van gehoord.quote:
Ik was er als kind gek op, laatst weer een potje gekocht en smaakt nogsteedsquote:Op donderdag 13 juni 2019 11:02 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik moest even opzoeken wat het was. Had er nog nooit van gehoord.
Ik las dat het een product is wat in de oorlog is ontstaan. Omgedraaid betekent het "geen boter beschikbaar".
De zoon van de laatste particuliere eigenaar vertelde echter in 2009 aan een verslaggever van de Telegraaf, dat de naam Beter dan boter betekent én een samenvoeging is van de namen van de zoon en neef van de oorspronkelijke producent Benno Benninga: Benno en Bob.
Leuk, ik hou van die weetjes. (voor degene die het ook niet kennen, het is caramelpasta).
Er is ook nog zo'n andere jam, die is echt goor behalve op een croissantje. Best raar.quote:Op woensdag 12 juni 2019 21:22 schreef maily het volgende:
Warm croissantje met brie/camembert en aardbeienjam
Marmelade?quote:Op donderdag 13 juni 2019 16:40 schreef x_PusSy_DeStRoYer_69_X het volgende:
[..]
Er is ook nog zo'n andere jam, die is echt goor behalve op een croissantje. Best raar.
Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?quote:Op donderdag 13 juni 2019 21:12 schreef praadje het volgende:
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje
Ja, volgens mij wel. Staat me vaag bij dat ik het een paar maanden geleden nog gezien heb in de Jumbo.quote:Op donderdag 13 juni 2019 21:16 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?
Lekker droog ook, een heel broodje vol met saffraan.quote:Op donderdag 13 juni 2019 15:29 schreef Zorro het volgende:
Saffraan. Maar dat is natuurlijk wel duur.
Zit tegenwoordig in een kuipje volgens mij. Net als margarine.quote:Op donderdag 13 juni 2019 21:16 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Die heb ik toch al zeker 20 jaar niet meer gezien. Is dat spul nog wel verkrijgbaar?
Beats Labello any timequote:Op donderdag 13 juni 2019 21:12 schreef praadje het volgende:
Lang geleden dat ik het nog gegeten heb maar cacaoboter uit de koeling. In zo'n zilverkleurig pakje
Dat ga ik doen. Eerst de beruchte worst ergens op de kop tikken.quote:Op zaterdag 8 juni 2019 22:39 schreef praadje het volgende:
[..]
Als je het gegeten hebt doe je dan een update? Ben wel benieuwd wat de (denk ik) jongere generatie ervan vindt.
quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:09 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Dat ga ik doen. Eerst de beruchte worst ergens op de kop tikken.
Ossenworst is ook heel lekker. Vandaag had ik sinds eeuwen een hard pistoletje met tartaar, peper, zout en uitjes. Vers gemaakt door de slager. Dat smaakte toch ook wel weer heel goed.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:18 schreef Postbus100 het volgende:
Ik ken de theeworst wel. Op zich best lekker, maar niet heel bijzonder en na 2 boterhammen heb ik het ook wel weer gehad. Ik vind ossenworst lekkerder.
Overigens wel echt superlang geleden dat ik dàt gegeten heb (theeworst). Denk in mijn puberteit nog wel een keer. Dat is toch al zo'n 15 jaar geleden.
Bruine boterham met spekvet en bruine suiker .....quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...
Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Niet spekvet met stroop?quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:31 schreef maily het volgende:
[..]
Bruine boterham met spekvet en bruine suiker .....
Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderijquote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...
Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Hoe verloopt het Oost-Panamese zee-amoebe onderzoek. Graag een DM sturen als je weer veilig terug bent in NL.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:41 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij
Daar Kom ik later nog op terug, geduld is een schone zaak!quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:42 schreef roos94 het volgende:
[..]
Hoe verloopt het Oost-Panamese zee-amoebe onderzoek. Graag een DM sturen als je weer veilig terug bent in NL.
Ja, uit de broodrooster, snel roomboter erop en simpele kristalsuikerquote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:28 schreef Lunatiek het volgende:
Nogal wat mensen die van "ouderwets" broodbeleg houden: Bebogeen, kokosbrood, pindakaas... het beleg van de generatie van mijn ouders. Of gewoon kaas of jam.
En al die voedselfabrikanten maar nieuwe dingen verzinnen...
Witte geroosterde boterham met echte boter en witte kristalsuiker is ook niet te versmaden, en zo simpel.
Ik zou ook bruine suiker kiezen, met dat kraken en een wat ruwer mondgevoel.quote:
“Bij een explosie op de raffinaderij te Pernis is 500 ton Bebogeen vrijgekomen, de brandweer raad mensen aan deuren en ramen gesloten te houden”quote:Op zaterdag 15 juni 2019 23:41 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Bebogeen vind ik altijd klinken alsof het rechtstreeks uit XTC lab komt of van een olieraffinaderij
Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellenquote:Op zondag 16 juni 2019 09:50 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan?
Zie je, past perfect.quote:Op zondag 16 juni 2019 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
“Bij een explosie op de raffinaderij te Pernis is 500 ton Bebogeen vrijgekomen, de brandweer raad mensen aan deuren en ramen gesloten te houden”
“Bij een inval in een drugslab in Oeken heeft de politie 1500 kilo Bebogeen buitgemaakt met een straatwaarde van .....”
“Jesse Klaver, (groen links) heeft kamervragen gesteld nadat uit onderzoek ik gebleken dat er sporen van Bebogeen in broodtrommels zijn aangetroffen”
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijnquote:Op zondag 16 juni 2019 09:50 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Goed dat je dit nog ff zegt. Welk merk beveel je aan?
Maar heb je dan ooit de "echte" theeworst geproefd van vroeger? Want die van Kips heb ik gelijk weggegooid.quote:Op zondag 16 juni 2019 10:11 schreef maily het volgende:
[..]
Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen
Geen idee van welk merk die vroeger waren ..... die ken ik dus niet.quote:Op zondag 16 juni 2019 11:23 schreef praadje het volgende:
[..]
Maar heb je dan ooit de "echte" theeworst geproefd van vroeger? Want die van Kips heb ik gelijk weggegooid.
Ah, dan heb je ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Die van vroeger likte je je vingers bij af. Ik probeer nog die van de AH, het Duitse merk en dan leg ik me er maar bij neer als het niets is.quote:Op zondag 16 juni 2019 11:30 schreef maily het volgende:
[..]
Geen idee van welk merk die vroeger waren ..... die ken ik dus niet.
Ik ga die andere ook nog proberen.quote:Op zondag 16 juni 2019 11:39 schreef praadje het volgende:
[..]
Ah, dan heb je ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Die van vroeger likte je je vingers bij af. Ik probeer nog die van de AH, het Duitse merk en dan leg ik me er maar bij neer als het niets is.
Hier ook geen insta haha. Nou ja, verder ontopic en laat het maar weten als je die andere geproefd hebt, zal ik ook doen en dan kan ik je vertellen of het in de buurt van de ouderwetse komt. Dinsdag ga ik hem halen.quote:Op zondag 16 juni 2019 12:17 schreef maily het volgende:
[..]
Zonder Insta
Halve topic gaat over theeworst onderhand
quote:Op zondag 16 juni 2019 10:11 schreef maily het volgende:
[..]
Ikke die van Kips. Je moet ze eigenlijk allemaal proberen om een goed oordeel te vellen
Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met theequote:Op zondag 16 juni 2019 11:22 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik zie net dat de AH de Duitse variant heeft. https://www.ah.nl/product(...)uitse-theeworst-fijn
Ik moet deze nog proberen maar alles beter dan die van Kips.
Ha dat is leuk om te horen. Officieel hoort het ook niet bij theedrinken maar is het verzonnen bij het theedrinken. Maar top dat het goed smaakt.quote:Op zondag 16 juni 2019 15:08 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
[..]
Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee
Heerlijk alleen ben ik de enige die het thuis eet dus zo'n grote is teveel.quote:
Ja een paar stukjes zijn wel lekker (bv op een borrelplank met stukjes kaas, augurk en zure uitjes)quote:
Je hebt ook van die kleintjes, voor één boterham. 5 stuks in een zakje. Lekker met wat peper en zout.quote:
Je mist wat in je levenquote:
quote:Op zondag 16 juni 2019 19:50 schreef Lola69 het volgende:
[..]
Je mist wat in je leven
Een wit puntje met ossenworst en peper![]()
Hmmm heerlijk, op een hard bolletje. Liefst een tijgerbolletje.quote:Op zondag 16 juni 2019 19:51 schreef kipje1234 het volgende:
ik geloof dat ik gezouten roomboter nog het allerlekkerste broodbeleg vind...
Laatste hapje?quote:Op zondag 16 juni 2019 19:55 schreef praadje het volgende:
Ook heel lekker, armeluiseten van vroeger. Gebakken tomaat met uien en peper op een witte boterham. Doe ik nog wel eens maar dan bak ik in het midden een eitje. Sunny side up.
Ha dat lijkt er wel op alleen hier doen ze er ook paprika in en roeren ze het ei erdoor.quote:Op zondag 16 juni 2019 20:03 schreef roos94 het volgende:
Menemen is ook heerlijk.
Je eet het met turks brood
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht)
,
Ik las "meenemen"quote:Op zondag 16 juni 2019 20:03 schreef roos94 het volgende:
Menemen is ook heerlijk.
Je eet het met turks brood
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Menemen_(gerecht)
,
Al vaker gehoord met sambal maar het is niet mijn smaak. Met honing ook niet trouwens. Wel pindakaas met kaasquote:Op zondag 16 juni 2019 20:12 schreef Nadinarama het volgende:
Pindakaas met sambal al genoemd? Pindakaas met honing is ook schandalig lekker.
Met kaas, het lijkt me echt niet lekker, maar ik ga het wel een keertje proberen.quote:Op zondag 16 juni 2019 20:35 schreef praadje het volgende:
[..]
Al vaker gehoord met sambal maar het is niet mijn smaak. Met honing ook niet trouwens. Wel pindakaas met kaas
Ja is echt lekker.quote:Op zondag 16 juni 2019 20:43 schreef Nadinarama het volgende:
[..]
Met kaas, het lijkt me echt niet lekker, maar ik ga het wel een keertje proberen.
Hier in Belgie noemen we dat een broodje martino. Pistolet met filet american (préparé), bbq saus, of hot saus, uitjes, augurk maar zonder ei. Meestal haal ik die bij de slager, harde grote pisolet, rijkelijk belegdquote:Op zondag 16 juni 2019 20:57 schreef Zwansen het volgende:
Zoveel dingen, maar nu schiet me te binnen:
filet americain, beetje sambal, gekookt ei, uitjes en zout/peper.
quote:Op zondag 16 juni 2019 15:08 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
[..]
Die duitse van de ah heb ik hier nu voor mij liggen. Zeker geen teleurstelling! Valt goed te combineren met een tripel. Misschien wel beter dan met thee
Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....quote:Op zondag 16 juni 2019 19:06 schreef praadje het volgende:
[..]
Ha dat is leuk om te horen. Officieel hoort het ook niet bij theedrinken maar is het verzonnen bij het theedrinken. Maar top dat het goed smaakt.
Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dusquote:Op vrijdag 21 juni 2019 15:17 schreef maily het volgende:
[..]
[..]
Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....
Nee hoorquote:Op vrijdag 21 juni 2019 15:33 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus
Ha ik ook vanmorgen. De smaak kwam wel veel dichter in de buurt van die van vroeger maar inderdaad, als je het smeren vergelijkt met Kips dan smeert het wat zwaarder maar dat was ik al gewend van vroeger. Maar qua smaak dus wel veel meer naar de ouderwetse al vind ik deze ook niet echt hmmm.quote:Op vrijdag 21 juni 2019 15:17 schreef maily het volgende:
[..]
[..]
Ik heb vanmorgen ook die Duitse theeworst van AH gehaald; het smeert voor geen meter, en ik vind de smaak ook niet geweldig .....
Ja, zo kan het inderdaad ook.quote:Op vrijdag 21 juni 2019 15:33 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ja, misschien had ik duidelijker moeten zijn. Maar ik heb het in plakjes op, als borrelhapje bij mn bier. Met een mooie kruidige tripel erbij was ik erg tevreden. Niet als brood of toastjesbeleg gebruikt dus
Ik vind die wel heel lekker ja. Ik denk wel dat ik dat wasquote:Op vrijdag 21 juni 2019 17:17 schreef praadje het volgende:
Ik heb trouwens ook de pindakaas van de AH meegenomen en die is inderdaad veel smeuiger dan de Calve van tegenwoordig. Ik weet niet meer wie die tip gaf. @:maily soms?
Nou thanks voor de tip. Die is zeker goed en vooral smeuig.quote:Op vrijdag 21 juni 2019 17:21 schreef maily het volgende:
[..]
Ik vind die wel heel lekker ja. Ik denk wel dat ik dat was
Oude kaas 30+quote:Op vrijdag 7 juni 2019 21:45 schreef roos94 het volgende:
Wat vind jij echt het allerlekkerste broodbeleg?
13 bedoel je?quote:Op woensdag 12 juni 2019 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Ben niet meer zo van de ingewikkelde broodjes. Goeie romige jong belegen boerenkaas, bij voorkeur van zo'n 60 kilo wiel, op grof volkoren is moeilijk te overtreffen.
Nee, zo'n extra groot wiel, bijna dubbel zo hoog en in doorsnee, formaat hele parmezaan ongeveer. Misschien geen 60 kg maar het lijkt me sterk dat ze onder de 40 kg zijn. Hoe lekker ik het ook vind ik koop altijd een stukje dus ik heb nooit gevoeld hoe zwaar.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |