Is goed. Ik gebruik hem alleen voor het maken van bruiswater en geef zelf in het glas er eventueel smaakjes aan met Carvan Cevitan.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:05 schreef maily het volgende:
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig.
Kun je me mentionen als je hem een paar weken in gebruik hebt?
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langerquote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:04 schreef golfer het volgende:
Mijn laatste speeltje nog maar eens dan:
[ afbeelding ]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 20:02 schreef Molo het volgende:
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langer
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/SodaStream
Joh, er zit echt geen essentieel verschil in golfer, dat weet jij ookquote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.
Vacumeerapparaat wordt hier ook veel gebruikt.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Sowieso handig om vlees wat je invriest te verpakkenquote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Fixed.quote:Op woensdag 20 februari 2019 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sowieso handig om vlees wat je invriest zoveel mogelijk te verpakken
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
Oké, bedanktquote:Op zondag 24 februari 2019 19:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt![]()
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? Ik heb er nooit 1 gehad maar het lijkt me leuk om zelf te maken. M'n moeder is ook erg gek op roomijs maar mag eigenlijk geen suiker of zo weinig mogelijk. Dus lijkt me beter om dan met verse aardbeien en bananen en dergelijke, zoet ijs te kunnen maken.
Bedankt Pietquote:Op zondag 24 februari 2019 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..
Ik heb een Gaggia en die doet het al heel erg lang heel erg goed. Echter, Philips heeft Gaggia opgekocht en heeft haar focus op de koffiemachines en de ijsmachines zijn sindsdien steeds slechter van kwaliteit geworden wat ik zo in de fora en reviews lees.
Hoeveel wil je er aan besteden?
Let wel, voor je teleurgesteld bent, ijs maken zonder of met weinig suiker is niet gemakkelijk, je moet een vervanger hebben voor de droge stof in het ijs (suiker, vet, eiwit is droge stof) anders wordt het ijs kristal achtig en je wilt een romige structuur.
Nee, ik heb geen link voor je, maar ga uit van 35% vaste stof in je ijs die je dus uit eiwit, vet en suikers kan samenstellen.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:27 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Bedankt Piet![]()
Oh, dat wist ik inderdaad nog niet. Dat ijs maken zonder of met weinig suiker vrij lastig is. Had me nog niet ingelezen.
De prijs maakt op zich niet uit, als het maar een deugdelijke machine is met makkelijke bediening.
Heb je eventueel een link naar goede suikervrije recepten of andere tips om het ijs wel smaakvol te krijgen?
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.quote:Op maandag 25 februari 2019 16:45 schreef SiGNe het volgende:
Ook een vacuum sealer gekocht, bij de Kruidvat.. ¤24,99
Bij de Lidl hadden ze ze niet meer liggen maar kwam er vandaagg dus een bnij de Kruidvat tegen.
[ afbeelding ]
Redelijk 'tzelfde model, alleen bij de Lidl krijg je er ook nog wat ventieltjes bij.
Ik heb 'm getest met wat varkenspoten die ik in de vriezer had liggen, werkt prima zolang je maar genoeg ruimte overhoudt om de zak goed te sluiten.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 13:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.
Heb m nog niet kunnen testen.
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigtquote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik wil er zelf ook dingen mee marineren, als iemand daar nog wat receptjes voor heeft hoor ik die graag.
Bij de vervanging van de oude diepvries was het even zoeken, maar wel een diepvries gevonden waar de kom in past. Let wel op de temperatuur van het mengsel dat je in de kom doet, de ijshaak is wel eens blijven haken achter iets wat al vastgevroren was aan de kom...quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
NEMOX Gelatissimo. Ik heb hem al jaren en doet het erg goed. Kees Raat gebruikt hem toevallig ook.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt![]()
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? I
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou ergens proberen om vloeibare stikstof op de kop te tikken, beter ijs dan stikstof-ijs is er niet te krijgen.
Doordat het ijs zo enorm snel bevriest hebben kristallen geen kans om te groeien en blijft je ijs dus superzacht van textuur.
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.
http://www.airproducts.nl(...)pdf/SDS/stikstof.pdf
Echt, dit soort zaken aanraden aan mensen die er niets van afweten, heb je er wel eens mee gewerkt of heb je deze wijsheid van een keer op tv gezien?
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.
Je kan bijvoorbeeld gewoon je hand in een bak vloeibare stikstof stoppen zonder enig gevaar.
Je moet 't alleen niet te lang doen want dan krijg je wel brandwonden.
Zelfde dat je jehand ook best wel eventjes in een vlam kan houden zonder datje meteen brandwonden hebt.
En je moet 't ook niet over je kleding heen krijgen want dat kan de kou langer vasthouden dan je huid.
Maar ook dat geldt ook voor hete vloeistoffen, kokend water wil je ook niet over je broek krijgen, dan liever direct op de huid.. geeft minder erge brandwonden.
En 't is stikstof, zwaarder dan zuurstof dus een ruimte hangt al flink vol stikstof voor je er zelf iets van merkt, goed ventileren dus.
Verder moet je 't ook niet in een afgesloten container doen, doordat 't opwarmt verdampt 't en in gasvorm neemt 't meer ruimte in dan in vloeibare vorm, er komt dus druk op de container te staan en die druk bouwt zich zo hoog op dat de container ontploft.
Als je er een beetje voorzichtig mee omgaat is er niets aan de hand.
Men koelt er ook PC's mee bij overklok wedstrijden, daar is bij mijn weten ook nog nooit iemand gewond bij geraakt.
Die info staat op elke fles in symbolen uitgedrukt.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?
Echt..
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:24 schreef Gripper het volgende:
[..]
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigt![]()
Ik heb zelf dit boek thuis, staan diverse lekkere marinades en ook infusies in, bijvoorbeeld om zelf likeuren te maken.
https://www.kookpunt.nl/sous-vide-thuis/nl/product/29837/
Als je echt graag vloeistof mee vacumeert is het ook een optie om het geheel eerst te bevriezen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 22:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.
De vloeistof trekt inderdaad omhoog dus ik had wat meer ruimte overgelaten maar dat deel trekt al vacuum voordat het deel met de kip en marinade goed vacuum trekt.
Denk ik een kwestie van een paar keer proberen voor 't beter gaat en anders pech, had ik maar een duurder met meer opties moeten kopen.
't is nu een licht vacuum dus da's ook al beter dan gewoon marineren.
Mooi.quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk! Die staat hier ook op de verlanglijstquote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is idd een goede prijs, mits het de 28 cm is of groter is het de 12 cm versie is het de normale prijsquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:45 schreef Myraela het volgende:
Vriend heeft er gisteren ook twee tijdens de ibood hunt gekocht. 28 euro voor twee stuks, vond ik ook helemaal niet duur.
Maak hem eerst heel goed schoon voor je hem inbrandt.quote:Op donderdag 28 februari 2019 18:47 schreef Mubassie het volgende:
Zorg dat je 'm goed inbrand anders kun je er niets mee bakken
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aanquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop dezelfde pan merkloos en je betaald de helft tot een derde en is zeker niet slechter.
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.quote:Op donderdag 28 februari 2019 16:08 schreef MrsDuck het volgende:
Mijn hapjespan wordt slecht. Ik kook op inductie en gebruik die pan best veel.Iemand nog tips?
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.
Lucky you!quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?
Zag ‘m een paar weken geleden al in de uitverkoop. Maar ik vond ‘m te zwaar om mee naar huis te sjouwen.
Eergisteren stond de pan er nog en toen dacht ik zo van: het heeft zo moeten zijn
Nog een pluspunt: ik heb eindelijk mijn pannenkast leeggehaald, 2 koekenpannen weg en alles nu helemaal netjes en ordentelijk
Mag ik weten welke?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImagequote:
Welke serie is dat?quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImage
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
En ik was m'n pannen alleen met de hand af..quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.
Kost nu bij Blokker 45 euro.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Hoe lang geleden? Als het binnen de termijn is dat de garantie nog via de verkoper verloopt, en je hebt gepind of anders electronisch betaald, is een bankafschrift voldoende. Het is dan aan de verkoper om zijn administratie op orde te hebben om te kunnen zien dat je daadwerkelijk die pan daar gekocht hebt. Een fysieke bon is alleen noodzakelijk bij contante betalingen.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haarquote:Op vrijdag 1 maart 2019 15:11 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie.
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Even getjekt maar is ‘m nietquote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.
Bij een (web)winkel voor de horeca hebben ze die mineral B's dan ook niet. 11 euro is wel erg goedkoop voor dat formaat maar een euro of 20 lijkt me normaal.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.
Set pannen, zijn gewoon van edelstaal. Het is imho een vorm van bedrogquote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:42 schreef mascara-klodder het volgende:
¤2500 voor een pan?![]()
Zijn die dingen van goud ofzo?
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.
Spaans.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?
Die gaan idd erg goed in een niet plak panquote:
Ik heb ze graag nat en zonder bruine korst, en ik vraag me af of dat uberhaupt wel lukt in een ander soort pan.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die gaan idd erg goed in een niet plak pan
Mineral B heeft een rubbertje in de steel. Ze hebben ook een (andere) consumentenlijn en dat zijn iets dunnere pannen. Lyonaise heten ze geloof ik.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Ziet er goed uit. Waarmee ga je beginnen?quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Boek van paul van trigt kopen en beginnenquote:Op zaterdag 9 maart 2019 18:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio.Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van.
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.quote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig![]()
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.quote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:02 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.
Pureer de aardbeien met de suiker en een klein snufje zout met een staafmixer en laat het een 24 uur in de koelkast staan (hoeft niet perse maar de aardbeiensmaak wordt van beter)
quote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)quote:Op woensdag 13 maart 2019 16:15 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.quote:Op woensdag 13 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.quote:Op woensdag 13 maart 2019 18:53 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.
Alleen roomijs moet ik nog berekenen, maar dat maak ik veel minder.
Eentje van 2 tientjes van Amazonquote:Op woensdag 13 maart 2019 20:44 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje van 2 tientjes van Amazon
Let wel met roomijs heb je er niets aan, want daar is ook vet en eiwit als droge stof
Ja, vind ik eigenlijk minder lekker.quote:Op woensdag 13 maart 2019 21:04 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?
1 april staat weer voor de deurquote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig![]()
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Ben benieuwd! Ik kende het niet tot je het eerder in dit topic noemde, maar het heeft wel een heel schimmig online imago. Een .info adres, geen enkele webshop die het verkoopt en alleen maar hits op Marktplaats en Tweedehands.be...quote:Op vrijdag 15 maart 2019 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een pannenset van AMC gekregen (tweedehands). Zal ze door de afwasmachine jagen, wellicht een aantal maal en dan eens posten of deze pervers dure multi level marketing pannen deugen.
De Herbalife onder het kookgerei
Volgens die site is het superformiweldigeindefantakolosachtigquote:Op vrijdag 15 maart 2019 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een pannenset van AMC gekregen (tweedehands). Zal ze door de afwasmachine jagen, wellicht een aantal maal en dan eens posten of deze pervers dure multi level marketing pannen deugen.
De Herbalife onder het kookgerei
Bron : https://www.wehkamp.nl/pr(...)ken-492997-16173880/quote:Princess Vacuum Sealer Bags vacuumzakken-492997
Door lucht aan voedsel te onttrekken blijven smaak en versheid langer behouden. De Princess Vacuum Sealer Bags zijn herbruikbaar en geschikt voor gebruik in vriezer, magnetron en kokend water. De vacuumzakken zijn geschikt voor de Princess 492966 en de Princess 492967 (Wehkamp art.nr 628544) Vacuum Sealers.
Laatste keer bij bol.com. Even teruggezocht, was niet van Princess, maar deze: https://www.bol.com/nl/p/(...)00000014289675/?s2a=.quote:Op maandag 1 april 2019 18:52 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Bron : https://www.wehkamp.nl/pr(...)ken-492997-16173880/
Waar bestel je die rollen?
Herbruiken terwijl er eten in heeft gezeten?quote:Op maandag 1 april 2019 18:40 schreef Nielojram75 het volgende:
Ik heb de Princess 492997 Vacumeermachine aangeschaft.
Uiteraard voor het invriezen van vlees, maar ook voor het vacumeren van mijn lunch ( gewoon bruin brood met kaas, wat ik de avond ervoor al klaarmaak)
Las ergens dat de zakjes herbruikbaar zijn, zijn ook stevige zakken, maar ben je als "vacumeerder' de l*l om die zakken te kopen?
Kan het ook met een goedkopere variant?
Waarom wil je bammetjes vacumeren ?quote:Op maandag 1 april 2019 19:31 schreef Nielojram75 het volgende:
Dat was mijn dilemma ook..
Maar het is elke dag bammetjes met oude kaas...
What can go wrong?
Ik heb dit ding sinds vandaag in huis, en de komende dagen heb ik een betaalde lunch.
Dus ik roeptoeter maar wat.. Vanaf volgende week kijken of ze herbruikbaar zijn..
Ik bedoel dus echt alleen de zakjes die ik voor mijn lunch gebruik!
die positieve reacties,zijn van mensen die voor de webshop/bedrijf werkenquote:Op vrijdag 15 maart 2019 21:17 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ben benieuwd! Ik kende het niet tot je het eerder in dit topic noemde, maar het heeft wel een heel schimmig online imago. Een .info adres, geen enkele webshop die het verkoopt en alleen maar hits op Marktplaats en Tweedehands.be...
De ervaringen van de mensen die ze hebben gekocht zijn dan wel weer positief, maar allemaal met de kanttekening ‘prijzig, maar dan heb je ook wat’. Als je zoveel betaalt voor een pan dan wil je dat natuurlijk ook wel geloven.
nicequote:Op maandag 1 april 2019 21:56 schreef funnywell het volgende:
Ben een Halve Duitser dus snijd dagelijks mn eigen brood met de machine. Maar moest een 'nieuwe'komen.
Een krups uit 1990
[ afbeelding ]
super hoor, dat ding kan alles, zoveel programma's en settingsquote:Op dinsdag 2 april 2019 12:08 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Aangezien mijn moeder mijn slowcooker ver..... heeft nu deze gekocht, snelkoker is ook makkelijk![]()
Blij mee
Oeh, fancy!quote:Op woensdag 3 april 2019 14:53 schreef Sorella het volgende:
2e nieuwe speeltje een inbouwoven
[ afbeelding ]
Mooie set, zal vast goed koken op je nieuwe oven/fornuis volgende weekquote:Op woensdag 3 april 2019 20:20 schreef probeer het volgende:
[ afbeelding ]
En het inductiefornuis+oven komt begin volgende week.
Ziet er uit als een prima pannenset. Gelaste grepen, stalen deksels, ook dikke bodems?quote:Op woensdag 3 april 2019 20:20 schreef probeer het volgende:
[ afbeelding ]
En het inductiefornuis+oven komt begin volgende week.
Danku. Ik hoop dat inductie gaat bevallen.quote:Op woensdag 3 april 2019 20:55 schreef Sorella het volgende:
[..]
Mooie set, zal vast goed koken op je nieuwe oven/fornuis volgende week
Jup, jup en jup. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het glanzende metaal snel kleine vlekjes krijgt. Maar dat heeft nul invloed op de kwaliteit van mijn eten, dus boeit me niets.quote:Op woensdag 3 april 2019 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ziet er uit als een prima pannenset. Gelaste grepen, stalen deksels, ook dikke bodems?
https://www.vuurenrook.nl(...)rt-enterprise-5.htmlquote:Op zondag 7 april 2019 22:47 schreef Nielojram75 het volgende:
Niets te patsen, maar een vraag!
Broerlief heeft een gehaktmolen als cadeau bedacht voor zijn verjaardag, mijn budget is max zeventig euro.
Eisen, handmatig, en verschillende 'opzetstukken' ( als dat zo heet bij een gehaktmolen)
Tips? Mensen hier verstand van gehaktmolens?
Voor vaderdagquote:Op dinsdag 21 mei 2019 22:22 schreef christmastsunami het volgende:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611
[ afbeelding ]
is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje
Volkomen overbodige gadget als je gewoon een schaar of een mes kunt gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 22:22 schreef christmastsunami het volgende:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611
[ afbeelding ]
is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje
Bij een kruidenpotje dat ik kreeg zat zo'n ding. Potje heb ik nog, die schaar denk ik niet, nooit gebruikt in ieder geval.quote:Op dinsdag 21 mei 2019 22:22 schreef christmastsunami het volgende:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611
[ afbeelding ]
is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje
Even inoliën (rijstolie heeft een hoog rookpunt, kan dus goed heet worden), in laten branden en klaar..quote:Op woensdag 29 mei 2019 13:58 schreef Iemand91 het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Nu eens googelen naar hoe ik daar mee moet starten en onderhouden, dat lijkt namelijk ook een halve wetenschap op zich te zijn...
Hoe is het met de superman-pannen afgelopen?quote:Op vrijdag 15 maart 2019 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een pannenset van AMC gekregen (tweedehands). Zal ze door de afwasmachine jagen, wellicht een aantal maal en dan eens posten of deze pervers dure multi level marketing pannen deugen.
De Herbalife onder het kookgerei
Beetje afhankelijk van de persoon. Ik jaag er wel een mes door dus is bv het overbodig. De gastouder van mijn kinderen gebruikte hem regelmatigquote:Op dinsdag 21 mei 2019 22:22 schreef christmastsunami het volgende:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611
[ afbeelding ]
is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje
Staan nog onaangeroerd in de garage, Maaaar, nu 4 dagen vrij dus ga er eens aanquote:Op woensdag 29 mei 2019 19:19 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Hoe is het met de superman-pannen afgelopen?
Oh, deel je ervaring? Ben nog steeds benieuwd!quote:Op woensdag 29 mei 2019 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Staan nog onaangeroerd in de garage, Maaaar, nu 4 dagen vrij dus ga er eens aan
Jaquote:Op woensdag 29 mei 2019 19:38 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Oh, deel je ervaring? Ben nog steeds benieuwd!
Kan je de vriesfunctie aanzetten zonder dat ie draait? Dan kan je hem laten pre koelen en is je ijs veel sneller klaar na het erin gieten.quote:Op woensdag 29 mei 2019 19:34 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Prima te doen vind ik. En na 1 uur is ie klaar
Ja dat kan. Zal t volgende keer proberenquote:Op woensdag 29 mei 2019 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan je de vriesfunctie aanzetten zonder dat ie draait? Dan kan je hem laten pre koelen en is je ijs veel sneller klaar na het erin gieten.
ik wilde dat ding ook eigenlijk voor het uitknippen van adresgegevens enzo uit de postquote:Op woensdag 29 mei 2019 19:28 schreef Goitske het volgende:
[..]
Beetje afhankelijk van de persoon. Ik jaag er wel een mes door dus is bv het overbodig. De gastouder van mijn kinderen gebruikte hem regelmatig
Ja of je koopt gewoon een papierversnipperaar van een 10tjequote:Op woensdag 29 mei 2019 22:07 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik wilde dat ding ook eigenlijk voor het uitknippen van adresgegevens enzo uit de post
ik weet hoe ik moet snijden zonder in m'n vingers te snijden, je vormt je vingers in een klauw en ik kan uren staren naar websites over keukenmessen
dat ze soms staal gebruikt hebben om een auto mee open te snijden
lol, link pleasequote:Op woensdag 29 mei 2019 22:09 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ja of je koopt gewoon een papierversnipperaar van een 10tje
Ze komen regelmatig in de folders van lidl Blokker action en Aldi voor even in de gaten houdenquote:Op woensdag 29 mei 2019 22:09 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
lol, link please
ik heb mn post hierboven ietsje aangepast
Inclusief kipquote:Op woensdag 3 april 2019 14:53 schreef Sorella het volgende:
2e nieuwe speeltje een inbouwoven
[ afbeelding ]
ik weet het nie, wij stonden ook thuisquote:Op vrijdag 31 mei 2019 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb 'm alweer een paar weken en hij is geweldig![]()
[ afbeelding ]
Ik weet niet hoe jij bbq-ed maar het enige moment dat deze stinkt is als ik 'm schoonbrand. Ik bak er regelmatig pizza's op, heb er laatst een (zuig) lamsbout op gegaard, grill er hamburgers op, etc. Absoluut geen stank. Mijn kolenbbq stinkt meer, vooral bij het aansteken.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 19:53 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik weet het nie, wij stonden ook thuis
te bbq'en met zo'n ding onder de carpoort
ook in de winter, is toch best aso, dat ding stinkt alle kanten op
beter heb je er de ruimte voor anders hbben de buren last van je
er is vast wel een betere oplossing dan zo'n gigantishe vlees BBQ
maar ja, jij klinkt als een pro, ik ben zelf een slagerszoon en heb ook bij anderen ingehuurd om te bbq'en, toen ik 16 was ofzoquote:Op vrijdag 31 mei 2019 20:24 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe jij bbq-ed maar het enige moment dat deze stinkt is als ik 'm schoonbrand. Ik bak er regelmatig pizza's op, heb er laatst een (zuig) lamsbout op gegaard, grill er hamburgers op, etc. Absoluut geen stank. Mijn kolenbbq stinkt meer, vooral bij het aansteken.
Mooi rood is niet lelijkquote:Op vrijdag 31 mei 2019 17:03 schreef mascara-klodder het volgende:
Een nieuwe pedaalemmer van Brabantia
Waarop is dat ding gestookt dat hij zo stinkt?quote:Op vrijdag 31 mei 2019 19:53 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik weet het nie, wij stonden ook thuis
te bbq'en met zo'n ding onder de carpoort
ook in de winter, is toch best aso, dat ding stinkt alle kanten op
beter heb je er de ruimte voor anders hbben de buren last van je
er is vast wel een betere oplossing dan zo'n gigantishe vlees BBQ
Dit dus, ik snap het ook nietquote:Op vrijdag 31 mei 2019 21:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
Waarop is dat ding gestookt dat hij zo stinkt?
Ik heb met gas je ruikt dat ding amper. Ik heb meer last van de bbq's en vuurkorven in de buurt
En dan nog weet je niet waar je het over hebt.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 20:27 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
maar ja, jij klinkt als een pro, ik ben zelf een slagerszoon en heb ook bij anderen ingehuurd om te bbq'en, toen ik 16 was ofzo
Thanks. Als ik de circa 300.000 verschillende websites en meningen destilleer kom ik daar ook zo ongeveer op uit ja.quote:Op woensdag 29 mei 2019 14:07 schreef SiGNe het volgende:
Even inoliën (rijstolie heeft een hoog rookpunt, kan dus goed heet worden), in laten branden en klaar..
Ze wel je rookmelder uit en doe de afzuigkap aan en de deur/raam open..het gaat nogal roken.
Daarna nooit zeep gebruiken maar alleen afspoelen met water.
Evt af en toe met een schuursponsje de harde verkoolde restjes verwijderen.
Rijstolie is bij elke supermarkt te koop.quote:Op maandag 3 juni 2019 23:02 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Thanks. Als ik de circa 300.000 verschillende websites en meningen destilleer kom ik daar ook zo ongeveer op uit ja.![]()
Wij hebben zo echter geen rijstolie in huis, ik lees ook vrij veel over bijvoorbeeld zonnebloem olie wat we wel hebben staan. Zou ook moeten werken.
En ik wacht nog even; plan is die dingen een uur in de oven te zetten maar het is nu al warm genoeg in huis...
Leuke prijs!quote:Op donderdag 6 juni 2019 17:44 schreef golfer het volgende:
Gewonnen met de Bankgiroloterij:
[ afbeelding ]
Da's een leuk cadeauquote:Op donderdag 6 juni 2019 17:44 schreef golfer het volgende:
Gewonnen met de Bankgiroloterij:
[ afbeelding ]
Ben benieuwd of je die over een jaar nog gebruiktquote:Op zaterdag 8 juni 2019 16:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Net als golfer, ben ik de trotse bezitter van een Sodastream
Ik zou niet weten waarom niet. Ik drink al 20 jaar dagelijks bruiswater. Ik heb vooralsnog geen reden om aan te nemen dat dat gaat veranderen.quote:Op zondag 9 juni 2019 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben benieuwd of je die over een jaar nog gebruikt
Ik ben al aan mijn derde toe. Toen we rond 2002 naar Duitsland verhuisden kochten we er een (of mijn man nam hem mee, kan ook). Toen nog de variant met plastic flessen. Twee jaar geleden overgestapt op glas. Bevalt nog steeds uitstekend.quote:Op zondag 9 juni 2019 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben benieuwd of je die over een jaar nog gebruikt
Jaar of 15 -20 terug was de sodastream nogal een hype hier in D en iedereen kocht zo een ding. Na een tijdje stonden de meesten in een kast en werden niet meer gebruikt. Geen idee waarom, ik drink liever plat water maar vond de smaak nooit hetzelfde als van flessen bubbelwater.quote:Op zondag 9 juni 2019 08:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou niet weten waarom niet. Ik drink al 20 jaar dagelijks bruiswater. Ik heb vooralsnog geen reden om aan te nemen dat dat gaat veranderen.
Ik had tegoedbonnen, dit apparaat heeft me 3 euro gekost. Mocht ik het niets vinden, is er nog geen man over boord. Maar ik ben niet het type dat alles wil hebben en dan de interesse verliest.quote:Op zondag 9 juni 2019 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jaar of 15 -20 terug was de sodastream nogal een hype hier in D en iedereen kocht zo een ding. Na een tijdje stonden de meesten in een kast en werden niet meer gebruikt. Geen idee waarom, ik drink liever plat water maar vond de smaak nooit hetzelfde als van flessen bubbelwater.
Het lijkt een ideale oplossing, maar op de een of andere manier zet het niet echt door
Zie het wel in restaurants, vraag je om een fles mineraalwater en dan krijg je een fles kraanwater met belletjes (en een flink bedrag op de rekening) dus begrijp waarom zij dat doen.
Oh, daar gaat het niet om. Ik ben gewoon nieuwsgierig of je hem blijft gebruiken.quote:Op zondag 9 juni 2019 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had tegoedbonnen, dit apparaat heeft me 3 euro gekost. Mocht ik het niets vinden, is er nog geen man over boord. Maar ik ben niet het type dat alles wil hebben en dan de interesse verliest.
Ik zal in mijn agenda zetten dat ik hier over een jaar op terugkomquote:Op zondag 9 juni 2019 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, daar gaat het niet om. Ik ben gewoon nieuwsgierig of je hem blijft gebruiken.
@golfer zou ook nog verslag uitbrengen.quote:Op zondag 9 juni 2019 09:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zal in mijn agenda zetten dat ik hier over een jaar op terugkom
We gebruiken de sodastream met veel plezier dagelijks. Zeer tevreden over.quote:
quote:Op zondag 9 juni 2019 10:17 schreef golfer het volgende:
[..]
We gebruiken de sodastream met veel plezier dagelijks. Zeer tevreden over.
Mooi, bespaart een hoop gedoe met flessenquote:Op zondag 9 juni 2019 10:17 schreef golfer het volgende:
[..]
We gebruiken de sodastream met veel plezier dagelijks. Zeer tevreden over.
Waarom stopte je met de sodastream?quote:Op zondag 9 juni 2019 10:33 schreef Sorella het volgende:
Het is alleen jammer dat als je met de sodastream stopt en je de koolzuurflessen in wilt leveren (die niet echt goedkoop zijn) je er maar 2 euro voor terug krijgt.
En hoe vind je de smaak van de bubbelswater?quote:Op zondag 9 juni 2019 12:09 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 3 cilinders in huis waarvan er 2 leeg zijn, ik bestel bij sodastream 2 nieuwe cilinders a 25,99 euro, ik krijg een brief erbij dat ik binnen twee weken de oude cilinders moet terug sturen anders wordt er 15 euro euro per cilinder in rekening gebracht, terug sturen kost minimaal 6,95 tel dat op bij de 25,99 dan komen twee cilinders uit op 32,94 vergeet je het binnen 2 weken te doen komt er nog eens 15 euro per cilinder bij maakt het totaal dus 62,94.
Ga ik naar de blokker dan hoop ik maar dat ze flessen hebben staan, 1 fles kost mij ik d8 iets van 12,99.
Stop ik met de sodastream dan krijg ik 2 euro per cilinder terug.
Tot nog toe bevalt het mij wel, bubbeltjes die je zelf intens(er) kan maken, geen gesjouw met flessen maar of ik ermee doorga als het gas op is of de sodastream kapot gaat dat weet ik nog niet.
Ik ben denk goedkoper uit met ah bubbeltjes water van 0.49 cent per anderhalve liter en dan laat ik dat wel bezorgen.
Ik ben een zoetekauw dus voor mij smaakt het wat bitter maar dat is een kwestie van wennenquote:Op zondag 9 juni 2019 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En hoe vind je de smaak van de bubbelswater?
Dat is het goedkoopste maar dan moet de blokker ze wel hebben.quote:Op zondag 9 juni 2019 12:19 schreef golfer het volgende:
Wij wisselen de lege cilinders in bij de Blokker en krijgen dan weer 2 volle cilinders mee a raison van 26 euro.
ik heb de meest protserige badkamerkraan van Swarovskiquote:Op vrijdag 21 juni 2019 09:36 schreef Hyperdude het volgende:
[ afbeelding ]
Baasschaaf
Boska Monaco+
Ook in Swarovski-uitvoering leverbaar.![]()
Wat SiGNe zegt en nooit 'droog' wegzetten.quote:Op woensdag 29 mei 2019 13:58 schreef Iemand91 het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Nu eens googelen naar hoe ik daar mee moet starten en onderhouden, dat lijkt namelijk ook een halve wetenschap op zich te zijn...
Thanks.quote:
Bij de toko kanje ook bamboe borstels kopen, eigenlijk voor stalen wokpannen maar gietijzer werkt 't ook prima op en 't krast niet.quote:Op vrijdag 21 juni 2019 12:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat SiGNe zegt en nooit 'droog' wegzetten.
En voorzichtig schoonmaken. Uitspoelen is het beste. Aangebakken dingen liefste losweken en hooguit met de achterkant van een plasticafwasborstel er af halen.
Altijd even een klein laagje (druppeltje) olie in uitsmeren voor het wegzetten.
Als je dat doet, hebben je kleinkinderen -mocht je die ooit krijgen- er ook nog plezier van.
Is die ge-emailleert ?quote:Op vrijdag 21 juni 2019 12:36 schreef Red_85 het volgende:
[ afbeelding ]
Ein-del-lijk een echte gietijzeren stoofpan.
Kleine maat genomen, 24cm. Past echt wel voor 5 a 6 porties stoofvlees in of een paar konijnenbouten.
Ja.quote:
Wat?quote:
Nicequote:Op vrijdag 21 juni 2019 12:36 schreef Red_85 het volgende:
[ afbeelding ]
Ein-del-lijk een echte gietijzeren stoofpan.
Kleine maat genomen, 24cm. Past echt wel voor 5 a 6 porties stoofvlees in of een paar konijnenbouten.
De manier van onderhouden.quote:Op zaterdag 22 juni 2019 09:59 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat?
Dat stoven of de manier van onderhouden?
Wat is jouw tip?
Onderhoudenquote:Op zaterdag 22 juni 2019 09:59 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat?
Dat stoven of de manier van onderhouden?
Wat is jouw tip?
Bij inolien gaat het erom dat de olien ín het gietijzer trekt, met een ge-emailleerde pan zit er een laag emaille over en kan er ook geen olie in de pan trekken.quote:Op zaterdag 22 juni 2019 09:59 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat?
Dat stoven of de manier van onderhouden?
Wat is jouw tip?
Ik zou het overleggen, normaal gezien mag je opzich wel verbouwen in een huurhuis maar moet je het wel in orginele staat terug geven.quote:Op zaterdag 22 juni 2019 10:16 schreef mascara-klodder het volgende:
...
Hopelijk mag het van de woningbouw ook
Sowieso alles in overleg. In principe wil ik nooit meer weg uit dit huis maar je weet nooit wat de toekomst brengt.quote:Op zaterdag 22 juni 2019 15:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik zou het overleggen, normaal gezien mag je opzich wel verbouwen in een huurhuis maar moet je het wel in orginele staat terug geven.
Als jij het aanrecht daar een upgrade geeft dan willen ze dat misschien wel overnemen en dat kan je een par euro in huur schelen ook.
Zal niet veel zijn natuurlijk maar dan hoef je 't in elk geval bij vertrek niet weer af te breken.
jesus wat een onzin dingquote:Op dinsdag 21 mei 2019 22:22 schreef christmastsunami het volgende:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611
[ afbeelding ]
is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje
Ik vind het Hondje leukerquote:Op vrijdag 31 mei 2019 17:03 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Een nieuwe pedaalemmer van Brabantia
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 23 juni 2019 18:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op zondag 23 juni 2019 18:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dit is pas een onzin dingPaar jaar geleden bij de trekpleister voor een kwartje gekocht ofzo
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 1 augustus 2019 23:42 schreef SiGNe het volgende:
Ht is nog geen keukenspeeltje maar dat moet het wel worden:
[ afbeelding ]
Het is een damascus stalen plaat en daar wil ik m'n eigen keukenmes van gaan maken.
Zonder powertools overigns dus dat wodt een hoop zagen en vijlen maar lijkt me een leuk hobbyprojectje.
Anders ik wel, ik heb zoeits nog nooit eerder gedaan en ik heb er ook nog helemaal geen enkel gereedschap voorquote:
Mooie uitdaging!quote:Op donderdag 1 augustus 2019 23:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Anders ik wel, ik heb zoeits nog nooit eerder gedaan en ik heb er ook nog helemaal geen enkel gereedschap voor
Ik wil al best lang zelf een mes smeden, lijkt me interessant om te doen maar bij gebrek aan een smederij dus maar een plaat staal gekocht
Ik kijk ook al een tijd filmpjes van Alec Steele, smid, (toffe filmpjes ook trouwens, mooi geëdit) en die heeft ook een keer een mes zonder powertools gemaakt.
Mijn mes komt er sowieso anders uit te zien maar ik gebruik die filmpjes wel een beetje als tutorial:
Helemaal als je al een half jaar antiaanbaklaag eet..quote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop of niet, nieuwe keukenspullen zijn altijd leuk!
Ze hebben allemaal verschillende orenquote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:37 schreef Zolderkamer het volgende:
Okee...
Poolse pannenset van Ebay.. veel voor weinig..
[ afbeelding ]
https://www.ebay.nl/itm/T(...)2-24-cm/322247771010
Dus na een poosje getwijfeld toch voor de non merk set gegaan..
Ja daarom zal het wel "sonderangebot" zijn.. Viel mij ook al op..quote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:54 schreef maily het volgende:
[..]
Ze hebben allemaal verschillende oren
quote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja daarom zal het wel "sonderangebot" zijn.. Viel mij ook al op..vast een dronken pool geweest
Helemaal mee eensquote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop of niet, nieuwe keukenspullen zijn altijd leuk!
Er staat ook nog een ander heel mooi goedkoop setje.. maar te klein voor mij.. wel gelaste handvaten en glazen deksels (die platte zijn erg mooi)quote:Op donderdag 15 augustus 2019 16:58 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Helemaal mee eens
Helemaal als de kwaliteit ook nogeens goed blijkt te zijn.
Waarom niet gewoon wegen?quote:Op zaterdag 17 augustus 2019 17:43 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Was al een tijdje op zoek naar dit van glas. Gebruikte eerder de cupjes die ik meegenomen had uit het ziekenhuis waar je medicijnen in werden geserveerd
Dat begrijp ik. Ik weeg vloeistoffen ook altijd😅. Vind ik vaak nauwkeuriger.quote:Op zaterdag 17 augustus 2019 22:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Het gaat mij om de vloeistof
quote:Op donderdag 1 augustus 2019 23:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Anders ik wel, ik heb zoeits nog nooit eerder gedaan en ik heb er ook nog helemaal geen enkel gereedschap voor
Ik wil al best lang zelf een mes smeden, lijkt me interessant om te doen maar bij gebrek aan een smederij dus maar een plaat staal gekocht
Ik kijk ook al een tijd filmpjes van Alec Steele, smid, (toffe filmpjes ook trouwens, mooi geëdit) en die heeft ook een keer een mes zonder powertools gemaakt.
Mijn mes komt er sowieso anders uit te zien maar ik gebruik die filmpjes wel een beetje als tutorial:
Alleen echt nauwkeuriger als de soortelijke dichtheid ook gelijk is aan die van waterquote:Op zondag 18 augustus 2019 09:37 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Dat begrijp ik. Ik weeg vloeistoffen ook altijd😅. Vind ik vaak nauwkeuriger.
Ik zit voorlopig nog te wachten tot de boot in Rotterdam is aangekomenquote:Op zondag 18 augustus 2019 09:52 schreef FranticDJ het volgende:
[..]![]()
Wil er zelf ook ooit mee experimenteren. Maar eerst de laatste dingetjes aanschaffen om door te kunnen met alleen houtbewerkingmessen maken komt later zeker nog wel eens
Deel je je voortgang ergens? (topic in K&W / CRE ofzo?)
Ben benieuwdquote:Op zondag 18 augustus 2019 15:45 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik zit voorlopig nog te wachten tot de boot in Rotterdam is aangekomen
Duurt lang vanuit China.
Voortgang is er dus nog niet maar ik wil er wel een topic over gaan maken als ik eenmaal op weg ben.
Ik denk dat 't een enorm lang project kan worden,zeker met alleen handgereedchap.
Al zag ik laatst wel een bandschuurmachine te koop bij 2nd hand voor slechts ¤25 dus misschien dat ik die aan ga schaffen.
Met vijlen en schuurpapier gaat het wel héél lang duren denk ik.
Ervaring met houtbewerking lijkt me wel handig om te hebben, zeker voor het handvat maar ook dat heb ik niet echt.
Ik heb dus eigenlijk 2 linkerhanden dus 't gaat sowieso spannend worden of 't lukt.
Oh, in Nederland kon ik zelf destijds niets vinden.. al had ik ook niet supergoed gezocht.quote:Op zondag 18 augustus 2019 15:47 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ben benieuwdIn Nederland kan je ook zulke stukken Damascus halen hoor. Betaal je alleen wat meer gok ik.
https://www.smederijatelieralkmaar.nl/shop/12/Messen%20staal.html
https://www.smederijateli(...)en%20DHZ%20kits.html
Hebben ook wat prefab heften
Ze bieden een hardings service aanquote:Op zondag 18 augustus 2019 15:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Oh, in Nederland kon ik zelf destijds niets vinden.. al had ik ook niet supergoed gezocht.
"Knive blanks" levert natuurlijk ook niet veel nederlandse sites op
Maar wel handig om links van te hebben, kan ik snel iets nieuws bestellen als 't mislukt.
Misschien dat ik dan een meer prefab haal en dan alleen het handvat zelf maak.
Dit is wel interessant overigens: https://www.smederijateli(...)igen%20smederij.html
Wel iets duurder dan uit China maar zoveel scheelt dat niet.
En zo te zien ook ongehard, dat bewerkt de boel wat makkelijker.
Mooi! Veel plezier ermee. Ik heb gisteren een zak paprika’s gehaald om te roken. Ben benieuwd hoe dat bevalt. En een stuk zalm roken ga ik ook snel weer doen.quote:Op zondag 18 augustus 2019 20:55 schreef realAIVD het volgende:
Door @:Bonzi_Buddy (en een flesje wijn) overstag gegaan en een rookoventje aangeschaft. Wel een maatje kleiner dan die van hem, het is een Cameron rookoventje van 28,5 x 17,5 cm.
Er zou een proefdoosje rookmot bij zitten, en ik heb er meteen zelf een pot rookmot van 0,5 L appelhout bij gekocht.
Maak de doos nu net open en het is helemaal goed: deze afmeting kan ik gelukkig prima kwijt (ondanks niet al te veel kastruimte) en het is qua inhoud toch groter dan ik had verwacht. Het is ook een lekker stevig apparaat en de hendels zijn inklapbaar. Ook zaten er onverwacht twee rookmot samples bij. En een boekje met gebruiksaanwijzing en een aardig stel recepten.
[ afbeelding ]
Al met al leuk, nu maar hopen dat ik m'n huis hier morgen niet blauw ga zetten (wegens afwezigheid afzuigkap). Er ligt in ieder geval al een stukje zalm in de koelkast voor de eerste test. Er past ook best nog wat groenten bij, maar de (ook al in huis gehaalde) broccoli gaat morgen gewoon in de oven.Ben wel super-benieuwd!![]()
Oh, en over een paar weekjes gaat ie sowieso mee op vakantie voor de uitgebreide experimenten!
Lekker!quote:Op zondag 18 augustus 2019 20:55 schreef realAIVD het volgende:
Door @:Bonzi_Buddy (en een flesje wijn) overstag gegaan en een rookoventje aangeschaft. Wel een maatje kleiner dan die van hem, het is een Cameron rookoventje van 28,5 x 17,5 cm.
Er zou een proefdoosje rookmot bij zitten, en ik heb er meteen zelf een pot rookmot van 0,5 L appelhout bij gekocht.
Maak de doos nu net open en het is helemaal goed: deze afmeting kan ik gelukkig prima kwijt (ondanks niet al te veel kastruimte) en het is qua inhoud toch groter dan ik had verwacht. Het is ook een lekker stevig apparaat en de hendels zijn inklapbaar. Ook zaten er onverwacht twee rookmot samples bij. En een boekje met gebruiksaanwijzing en een aardig stel recepten.
[ afbeelding ]
Al met al leuk, nu maar hopen dat ik m'n huis hier morgen niet blauw ga zetten (wegens afwezigheid afzuigkap). Er ligt in ieder geval al een stukje zalm in de koelkast voor de eerste test. Er past ook best nog wat groenten bij, maar de (ook al in huis gehaalde) broccoli gaat morgen gewoon in de oven.Ben wel super-benieuwd!![]()
Oh, en over een paar weekjes gaat ie sowieso mee op vakantie voor de uitgebreide experimenten!
Zeker waar. Ik probeer gelukkig geen erg afwijkende stoffen te wegen😄quote:Op zondag 18 augustus 2019 09:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Alleen echt nauwkeuriger als de soortelijke dichtheid ook gelijk is aan die van water
Maar goed, dan zit je echt te rommelen in de marge als je daarover valt.
Als je hier meer foto's en info van hebt zou dat top zijn. Inderdaad niet duur namelijk!quote:Op donderdag 22 augustus 2019 11:21 schreef Zolderkamer het volgende:
Pannen binnen..
Ik vind die van de Ikea erg dun, die uit Polen is een mooie set, je kan goed zien dat het klinken met de hand is gedaan, dat vind ik wel wat hebben als oud metaalbewerker.. maar niets voor mensen met odd of ocd of hoe het ook heet..![]()
De oren zitten prima vast, ze zijn gewoon identiek, alleen de hoek veranderd met de diameter van de pannen mee.. Op de foto staan de pannen niet helemaal recht boven elkaar
Goede dikke bodem ook..
Kwaliteit is top, helemaal voor die prijs..![]()
En ja dat kastje is 50000jaar oud
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja hoor.. waar wil je iets van weten/fotos van zien?quote:Op donderdag 22 augustus 2019 13:21 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Als je hier meer foto's en info van hebt zou dat top zijn. Inderdaad niet duur namelijk!
Wat algemene foto's. Bevestiging handvaten, bodem etc. Is de bodemdikte goed?quote:Op donderdag 22 augustus 2019 13:39 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja hoor.. waar wil je iets van weten/fotos van zien?
De bodemdikte is 5mm.. Het randje aan de buitenkant is 10mm hoog ongeveerquote:Op donderdag 22 augustus 2019 13:57 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Wat algemene foto's. Bevestiging handvaten, bodem etc. Is de bodemdikte goed?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar heb ik de kleine santoku en het schilmesje van.quote:Op maandag 30 september 2019 21:36 schreef marc0871 het volgende:
Mijn verzameling Fissler messen, van de Jumbo actie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Degelijke woks haal je bij de Toko, carbonstaal, moet je zelf nog inbranden maar als je dat gedaan hebt (instructiefilmpjes op youtube te vinden) dan heb je wel echt een superpan.quote:Op maandag 30 september 2019 16:48 schreef christmastsunami het volgende:
juist nieuwe kookplaat aangeschaft, staat nu op een nieuwe vriezer
ook niet echt een goed idee, maar ik weet wat ik doe
maar, nou zit er daar toch een grote gaspit op dat ding, ik dacht, ohw mijn pannen zijn zeker niet goed!?, niet groot genoeg
vandaag zei iemand misschien is ie alleen om meet te wokken!
shit, kan ik op op zoek gaan naar een degelijke wok
Ach, kweenie. Moet ze nog proberen.quote:Op maandag 30 september 2019 22:14 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Daar heb ik de kleine santoku en het schilmesje van.
Prima messen maar merk wel dat het ander staal is dan m'n Zwilling messen, harder, moeilijker te slijpen dus maar blijft wel langer scherp.
Ik zou het geen professionele messen noemen zoals Fissler doet, daarvoor hebben ze teveel op het staal bespaard.
Maar ze snijden verder prima voor thuisgebruik.
het zijn prima messen voor die prijs.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 00:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ach, kweenie. Moet ze nog proberen.
Ik vond het nou eens een leuke actie, tussen de kussens, dekbedden, glazen, dagjes uit en Max acties door.
Daar heb ik genoeg van, op het moeten weggooien af, of geen interesse in.
Oh, ze zullen best snijden.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 00:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
het zijn prima messen voor die prijs.
overigens komt er vanaf 1 oktober een pannen-actie.
Ook prima pannen,
ik heb hier nog een gietijzeren wok, maar die krijg ik toch echt niet meer schoon, onderop is een soort dikke laag aangekoekt die ik er echt niet meer afkrijgquote:Op maandag 30 september 2019 22:20 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Degelijke woks haal je bij de Toko, carbonstaal, moet je zelf nog inbranden maar als je dat gedaan hebt (instructiefilmpjes op youtube te vinden) dan heb je wel echt een superpan.
Bedenk overigens wel dat zo'n wokbrander op een gasfornuis vaak niet zo heel krachtig is (3500-4000 BTU), bij de restaurants hebben ze branders van 15.000 BTU, gloeiend heet dus.
Die hitte is nodig voor de typische wok-smaak "Wok Hei" genaamd.
Tijdens het wokken ook de vlam een beetje in de pan laten slaan geeft die smaak, de spetterende olie mag/moet kort vlam vatten.
Weken met een warme zure vloeistof helpt niet?quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 09:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik heb hier nog een gietijzeren wok, maar die krijg ik toch echt niet meer schoon, onderop is een soort dikke laag aangekoekt die ik er echt niet meer afkrijg
en stinkt als ik het op het vuur zet
binnenkort ff kijken bij orientalpalace wat ze daar verkopen
nice, ik ga ff kijken, is precies wat er gedaan mot worden, dank uquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 13:02 schreef Bramito het volgende:
[..]
Weken met een warme zure vloeistof helpt niet?
Anders dit gebruiken: https://www.trailerandtools.nl/Staalborstel-voor-haakse-slijper-3Inch-M14x2
Heb ik op een gietijzeren koekenpan gedaan, werkt prima.
Die gietijzeren is geen wok maar een wadjan, dat is meer voor roerbakken.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 09:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik heb hier nog een gietijzeren wok, maar die krijg ik toch echt niet meer schoon, onderop is een soort dikke laag aangekoekt die ik er echt niet meer afkrijg
en stinkt als ik het op het vuur zet
binnenkort ff kijken bij orientalpalace wat ze daar verkopen
best wel goed uitgelegdquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 16:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die gietijzeren is geen wok maar een wadjan, dat is meer voor roerbakken.
Zo'n zware pan is moeilijk mee wokken (het husselen van het eten door met de pan te schudden)
Die moet je gewoon in de soda zetten, met schuursponzen en evt met een electrische schuurborstel behandelen, helemaal schoon maken en daarna weer oipnieuw inoliën en inbranden.
't is gietijzer dusd at gaat niet echt stuk.. roest alleen snel (vandaar ook inoliën)
Ook daar zijn filmpjes over te vinden hoe men een cast iron skillet weer restaureert.
BIj Oriental Palace hebben ze prima carbonstalen woks in meerdere maten te koop.
Vergeet ook niet een wok ring te halen, die zet je op het fornuis en daar zet je de wok weer op.
Goed schoonmaken met zeep en schuursponsjes/staalwol want die pannen zijn voorzien van een laag industriele was.
Daarna inbranden.
Dit geeft wel een idee, op het eind doet ie het pas echt goed overigens, die pan moet echt goed schoon zijn en moet bij het inbranden ook gaan roken.
Brandmelders uit, ramen en deuren open, afzuigkap vol open dus.
Fotootje maken als je pan is ingebrand hequote:Op dinsdag 1 oktober 2019 20:09 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
best wel goed uitgelegd
ik wist niet dat het een wadjan is en je kan er eigenlijk echt niet me op schudden, ding weegt ook een kilo of 2
ik ga toch maar es op zooek naar een goede wokpan, eentje die lekker heet wordt en waar ik mee kan schudden
dank u
weet ik, ik heb ongeveer 100 uur geinvesteerd om er achter te komen dat olijfolie uit de supermarkt gewoon borsjcht isquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:55 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Fotootje maken als je pan is ingebrand he
Moet mooi glanzend bruin/zwart zijn.
Gebruik trouwens ook olie met een hoog rookpunt, rijstolie bijv. of raapzaadolie.
Geen olijfolie!
Wat doet dit dan?quote:Op zondag 6 oktober 2019 17:05 schreef Dr_Flash het volgende:
Deze unit. Onontbeerlijk als je een airfryer hebt![]()
[ afbeelding ]
het is een tang. Om al je bakselen eruit te redden zodat je niet met vorken hoeft te klungelen en zoquote:
Oh lijkt me erg onhandig.. volgens mij blijf je overal achter hangen en gaat er troep/roest tussen scharnieren zittenquote:Op zondag 6 oktober 2019 18:29 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
het is een tang. Om al je bakselen eruit te redden zodat je niet met vorken hoeft te klungelen en zo
Kastje erom heen bouwen? En met nagellak de knopjes in een andere kleur verven?quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 10:33 schreef Zolderkamer het volgende:
Oh ik heb trouwens een dubbele grille gekregen van mn oma.. een niet te tillen stukje oude degelijkheid zeg..
Er zit ook een spit bij.. kippie erin.. aardappelwedges eronder die dan gebakken worden in het vet van de kip.. briljant!
Pizza's gaan er ook perfect in.. hij kan 290 graden met onder en boven warmte![]()
Maar die kleur...![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee de magnetron begon ook al te smelten en te druipen toen die er nog op stond.. Ik dacht dat dat wel kon, maar je kan er rustig met een pan op bakken.. Ik zag later dat een ander model (b24) ook nog een bakplaat in de bovenkant had..quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kastje erom heen bouwen? En met nagellak de knopjes in een andere kleur verven?
Misschien met verwarmingsverf overschilderen, dat moet warmte aankunnen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:19 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nee de magnetron begon ook al te smelten en te druipen toen die er nog op stond.. Ik dacht dat dat wel kon, maar je kan er rustig met een pan op bakken.. Ik zag later dat een ander model ook nog een bakplaat in de bovenkant had..![]()
Kastje erom lijkt me niet zo verstandig..
Ik vind hem wel oerlelijk.. maar nostalgie enzo.. Ik weet niet beter dat er altijd een cake in stond
Ja maar die is max 60 graden ipv 300.. Nee, als.... dan moet ie gepoedercoat worden maar dat vind ik zonde.. het is gewoon zn lot om lelijk te zijn..quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:25 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Misschien met verwarmingsverf overschilderen, dat moet warmte aankunnen.
En ja het is echt nostalgie (en lillik)
Als het ding het maar doet, da's eigenlijk veel belangrijkerquote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:33 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja maar die is max 60 graden ipv 300.. Nee, als.... dan moet ie gepoedercoat worden maar dat vind ik zonde.. het is gewoon zn lot om lelijk te zijn..![]()
Ze zijn er ook in geheel rvs trouwens..
Absoluut.. ik zie het ook puur als gereedschap in een werkplaats..quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Als het ding het maar doet, da's eigenlijk veel belangrijker
quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 10:33 schreef Zolderkamer het volgende:
Oh ik heb trouwens een dubbele grille gekregen van mn oma.. een niet te tillen stukje oude degelijkheid zeg..
Er zit ook een spit bij.. kippie erin.. aardappelwedges eronder die dan gebakken worden in het vet van de kip.. briljant!
Pizza's gaan er ook perfect in.. hij kan 290 graden met onder en boven warmte![]()
Maar die kleur...![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee, ding is kei handig. Je blijft nergens achter hangenquote:Op maandag 7 oktober 2019 18:36 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Oh lijkt me erg onhandig.. volgens mij blijf je overal achter hangen en gaat er troep/roest tussen scharnieren zitten![]()
Nee joh, er zijn 4 hele guldens extra's voor deze kekke paprikarode uitvoering betaald.quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kastje erom heen bouwen? En met nagellak de knopjes in een andere kleur verven?
Is dit een grap?quote:
Inderdaad ....quote:Op maandag 21 oktober 2019 19:38 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Nee.. dit is serieus
. Net als de prijzen
https://cookinglife.nl/le-creuset-star-wars/
quote:Op zaterdag 9 november 2019 18:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
KitchenAid Mandoline [ afbeelding ]
Wel die handvatten blijven gebruiken he.. ik heb het al zó vaak mis zien gaan met die dingenquote:Op zaterdag 9 november 2019 18:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
KitchenAid Mandoline [ afbeelding ]
Uiteraard. Mijn huidige mandoline is echt een onveilig ding. Bot ook.quote:Op zaterdag 9 november 2019 19:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wel die handvatten blijven gebruiken he.. ik heb het al zó vaak mis zien gaan met die dingen
Martelwerktuigen zijn 't!
Klinkt goed! Zou ik ook nog wel willen hebbenquote:Op zaterdag 9 november 2019 19:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Uiteraard. Mijn huidige mandoline is echt een onveilig ding. Bot ook.
Ik heb nu expres een goede gekocht. Veel rubberen antislip, een beschermding voor het mes. Je moet bij deze echt vrij moeilijk doen wil je het mes raken.
Ohhhh, die is prettyquote:Op maandag 11 november 2019 21:16 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat deze mijn kant op komt[ afbeelding ]
quote:Op maandag 11 november 2019 21:16 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat deze mijn kant op komt[ afbeelding ]
Net ook gehaald op iBood 30 euro'squote:Op zaterdag 9 november 2019 18:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
KitchenAid Mandoline [ afbeelding ]
30 In de Hunt? Dat betaalde ik 2 weken geleden ook op iBoodquote:Op dinsdag 12 november 2019 08:29 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Net ook gehaald op iBood 30 euro's
Nee gewone deal, niet in de huntquote:Op dinsdag 12 november 2019 08:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
30 in de Hunt? Dat betaalde ik 2 weken geleden ook op iBood
Nav hier, deze ook net besteld. Had er ooit een waar ik totaal niet mee overweg kon (andere mesje sneed je je al aan als je ze oppakte). Deze ziet er veel veiliger uit.quote:Op zaterdag 9 november 2019 18:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
KitchenAid Mandoline [ afbeelding ]
Idem. Bedankt voor de tip Lucky_Strike / FranticDJquote:
er staat bij IB ook zo'n grote snijder in de aanbiedingquote:Op dinsdag 12 november 2019 11:22 schreef Lonaa het volgende:
Ja uh, linkje van Kitchenaid mandoline plz.
Edit: gevonden.
zou ik daar ook bijv. vleeswaren mee kunnen snijden?
Ja zo een eckte zeker? Dat wil ik niet.quote:Op dinsdag 12 november 2019 11:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
er staat bij IB ook zo'n grote snijder in de aanbieding
Gebruik arachide olie.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:55 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Gebruik trouwens ook olie met een hoog rookpunt, rijstolie bijv. of raapzaadolie.
Geen olijfolie!
Olijfolie heeft juist een heel laag brandpunt. Het is niet echt geschikt om mee te bakken. Je kan het wel gebruiken om te bakken, maar gewoon op half gas, vergelijk het met boter.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:59 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
weet ik, ik heb ongeveer 100 uur geinvesteerd om er achter te komen dat olijfolie uit de supermarkt gewoon borsjcht is
goor
nee dat wist en weet ik niet, maar je verteld zo nice, dat ik dacht, ik log inquote:Op dinsdag 12 november 2019 11:43 schreef RetepV het volgende:
[..]
Olijfolie heeft juist een heel laag brandpunt. Het is niet echt geschikt om mee te bakken. Je kan het wel gebruiken om te bakken, maar gewoon op half gas, vergelijk het met boter.
Beter is het om te gebruiken in ovengerechten. Het is niet zomaar dat bijvoorbeeld de Grieken zo veel ovengerechten kennen.
En olijfolie is vooral geschikt voor salades. Maar dan komen we weer op het punt dat de olijfolie in de supermarkt gewoon crap is, hoe mooi de labels en de flesjes ook zijn. Ga naar een Griekse winkel en koop een groot blik met Griekse olijfolie. Gebruik dat op je salades en je ovengerechten, en je begint te begrijpen wat er eigenlijk zo lekker is aan olijfolie.
Goede virgin olijfolie is dik. In de supermarkt heb ik nog geen dikke olijfolie gevonden. Het is allemaal zo dun als water. En dan weet je gewoon dat er iets mee gedaan is tussen het moment dat het uit de pers kwam en het moment dat het de fles in ging.
Wist je trouwens dat de Grieken de grootste exporteurs van olijven zijn? En dat meer dan 50% van de 'Italiaanse' olijfolie eigenlijk gewoon van geimporteerde Griekse olijven is gemaakt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |