Is goed. Ik gebruik hem alleen voor het maken van bruiswater en geef zelf in het glas er eventueel smaakjes aan met Carvan Cevitan.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:05 schreef maily het volgende:
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig.
Kun je me mentionen als je hem een paar weken in gebruik hebt?
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langerquote:Op zaterdag 16 februari 2019 17:04 schreef golfer het volgende:
Mijn laatste speeltje nog maar eens dan:
[ afbeelding ]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.quote:Op zaterdag 16 februari 2019 20:02 schreef Molo het volgende:
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langer
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/SodaStream
Joh, er zit echt geen essentieel verschil in golfer, dat weet jij ookquote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen.
Vacumeerapparaat wordt hier ook veel gebruikt.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Sowieso handig om vlees wat je invriest te verpakkenquote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:15 schreef AgnesGru het volgende:
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova).
Fixed.quote:Op woensdag 20 februari 2019 06:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sowieso handig om vlees wat je invriest zoveel mogelijk te verpakken
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
Oké, bedanktquote:Op zondag 24 februari 2019 19:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet.
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? Ik heb er nooit 1 gehad maar het lijkt me leuk om zelf te maken. M'n moeder is ook erg gek op roomijs maar mag eigenlijk geen suiker of zo weinig mogelijk. Dus lijkt me beter om dan met verse aardbeien en bananen en dergelijke, zoet ijs te kunnen maken.
Bedankt Pietquote:Op zondag 24 februari 2019 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een goede zelfkoelende ijsmachine ..
Ik heb een Gaggia en die doet het al heel erg lang heel erg goed. Echter, Philips heeft Gaggia opgekocht en heeft haar focus op de koffiemachines en de ijsmachines zijn sindsdien steeds slechter van kwaliteit geworden wat ik zo in de fora en reviews lees.
Hoeveel wil je er aan besteden?
Let wel, voor je teleurgesteld bent, ijs maken zonder of met weinig suiker is niet gemakkelijk, je moet een vervanger hebben voor de droge stof in het ijs (suiker, vet, eiwit is droge stof) anders wordt het ijs kristal achtig en je wilt een romige structuur.
Nee, ik heb geen link voor je, maar ga uit van 35% vaste stof in je ijs die je dus uit eiwit, vet en suikers kan samenstellen.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:27 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Bedankt Piet
Oh, dat wist ik inderdaad nog niet. Dat ijs maken zonder of met weinig suiker vrij lastig is. Had me nog niet ingelezen.
De prijs maakt op zich niet uit, als het maar een deugdelijke machine is met makkelijke bediening.
Heb je eventueel een link naar goede suikervrije recepten of andere tips om het ijs wel smaakvol te krijgen?
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.quote:Op maandag 25 februari 2019 16:45 schreef SiGNe het volgende:
Ook een vacuum sealer gekocht, bij de Kruidvat.. ¤24,99
Bij de Lidl hadden ze ze niet meer liggen maar kwam er vandaagg dus een bnij de Kruidvat tegen.
[ afbeelding ]
Redelijk 'tzelfde model, alleen bij de Lidl krijg je er ook nog wat ventieltjes bij.
Ik heb 'm getest met wat varkenspoten die ik in de vriezer had liggen, werkt prima zolang je maar genoeg ruimte overhoudt om de zak goed te sluiten.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 13:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven.
Heb m nog niet kunnen testen.
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigtquote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik wil er zelf ook dingen mee marineren, als iemand daar nog wat receptjes voor heeft hoor ik die graag.
Bij de vervanging van de oude diepvries was het even zoeken, maar wel een diepvries gevonden waar de kom in past. Let wel op de temperatuur van het mengsel dat je in de kom doet, de ijshaak is wel eens blijven haken achter iets wat al vastgevroren was aan de kom...quote:Op zondag 24 februari 2019 19:08 schreef JdeMol het volgende:
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker?
NEMOX Gelatissimo. Ik heb hem al jaren en doet het erg goed. Kees Raat gebruikt hem toevallig ook.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:11 schreef JdeMol het volgende:
[..]
Oké, bedankt
Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? I
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou ergens proberen om vloeibare stikstof op de kop te tikken, beter ijs dan stikstof-ijs is er niet te krijgen.
Doordat het ijs zo enorm snel bevriest hebben kristallen geen kans om te groeien en blijft je ijs dus superzacht van textuur.
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat.
http://www.airproducts.nl(...)pdf/SDS/stikstof.pdf
Echt, dit soort zaken aanraden aan mensen die er niets van afweten, heb je er wel eens mee gewerkt of heb je deze wijsheid van een keer op tv gezien?
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:51 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens.
Je kan bijvoorbeeld gewoon je hand in een bak vloeibare stikstof stoppen zonder enig gevaar.
Je moet 't alleen niet te lang doen want dan krijg je wel brandwonden.
Zelfde dat je jehand ook best wel eventjes in een vlam kan houden zonder datje meteen brandwonden hebt.
En je moet 't ook niet over je kleding heen krijgen want dat kan de kou langer vasthouden dan je huid.
Maar ook dat geldt ook voor hete vloeistoffen, kokend water wil je ook niet over je broek krijgen, dan liever direct op de huid.. geeft minder erge brandwonden.
En 't is stikstof, zwaarder dan zuurstof dus een ruimte hangt al flink vol stikstof voor je er zelf iets van merkt, goed ventileren dus.
Verder moet je 't ook niet in een afgesloten container doen, doordat 't opwarmt verdampt 't en in gasvorm neemt 't meer ruimte in dan in vloeibare vorm, er komt dus druk op de container te staan en die druk bouwt zich zo hoog op dat de container ontploft.
Als je er een beetje voorzichtig mee omgaat is er niets aan de hand.
Men koelt er ook PC's mee bij overklok wedstrijden, daar is bij mijn weten ook nog nooit iemand gewond bij geraakt.
Die info staat op elke fles in symbolen uitgedrukt.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten?
Echt..
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 14:24 schreef Gripper het volgende:
[..]
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigt
Ik heb zelf dit boek thuis, staan diverse lekkere marinades en ook infusies in, bijvoorbeeld om zelf likeuren te maken.
https://www.kookpunt.nl/sous-vide-thuis/nl/product/29837/
Als je echt graag vloeistof mee vacumeert is het ook een optie om het geheel eerst te bevriezen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 22:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht.
De vloeistof trekt inderdaad omhoog dus ik had wat meer ruimte overgelaten maar dat deel trekt al vacuum voordat het deel met de kip en marinade goed vacuum trekt.
Denk ik een kwestie van een paar keer proberen voor 't beter gaat en anders pech, had ik maar een duurder met meer opties moeten kopen.
't is nu een licht vacuum dus da's ook al beter dan gewoon marineren.
Mooi.quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
leuk! Die staat hier ook op de verlanglijstquote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is idd een goede prijs, mits het de 28 cm is of groter is het de 12 cm versie is het de normale prijsquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:45 schreef Myraela het volgende:
Vriend heeft er gisteren ook twee tijdens de ibood hunt gekocht. 28 euro voor twee stuks, vond ik ook helemaal niet duur.
Maak hem eerst heel goed schoon voor je hem inbrandt.quote:Op donderdag 28 februari 2019 18:47 schreef Mubassie het volgende:
Zorg dat je 'm goed inbrand anders kun je er niets mee bakken
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aanquote:Op donderdag 28 februari 2019 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop dezelfde pan merkloos en je betaald de helft tot een derde en is zeker niet slechter.
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.quote:Op donderdag 28 februari 2019 16:08 schreef MrsDuck het volgende:
Mijn hapjespan wordt slecht. Ik kook op inductie en gebruik die pan best veel.Iemand nog tips?
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.
Lucky you!quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?
Zag ‘m een paar weken geleden al in de uitverkoop. Maar ik vond ‘m te zwaar om mee naar huis te sjouwen.
Eergisteren stond de pan er nog en toen dacht ik zo van: het heeft zo moeten zijn
Nog een pluspunt: ik heb eindelijk mijn pannenkast leeggehaald, 2 koekenpannen weg en alles nu helemaal netjes en ordentelijk
Mag ik weten welke?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImagequote:
Welke serie is dat?quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImage
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
En ik was m'n pannen alleen met de hand af..quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.
Kost nu bij Blokker 45 euro.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Hoe lang geleden? Als het binnen de termijn is dat de garantie nog via de verkoper verloopt, en je hebt gepind of anders electronisch betaald, is een bankafschrift voldoende. Het is dan aan de verkoper om zijn administratie op orde te hebben om te kunnen zien dat je daadwerkelijk die pan daar gekocht hebt. Een fysieke bon is alleen noodzakelijk bij contante betalingen.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie.quote:
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haarquote:Op vrijdag 1 maart 2019 15:11 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie.
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Even getjekt maar is ‘m nietquote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.
Bij een (web)winkel voor de horeca hebben ze die mineral B's dan ook niet. 11 euro is wel erg goedkoop voor dat formaat maar een euro of 20 lijkt me normaal.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.
Set pannen, zijn gewoon van edelstaal. Het is imho een vorm van bedrogquote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:42 schreef mascara-klodder het volgende:
¤2500 voor een pan?
Zijn die dingen van goud ofzo?
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.
Spaans.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?
Die gaan idd erg goed in een niet plak panquote:
Ik heb ze graag nat en zonder bruine korst, en ik vraag me af of dat uberhaupt wel lukt in een ander soort pan.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die gaan idd erg goed in een niet plak pan
Mineral B heeft een rubbertje in de steel. Ze hebben ook een (andere) consumentenlijn en dat zijn iets dunnere pannen. Lyonaise heten ze geloof ik.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Ziet er goed uit. Waarmee ga je beginnen?quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio. Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Boek van paul van trigt kopen en beginnenquote:Op zaterdag 9 maart 2019 18:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio. Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van.
Het laat me maar niet los, heb je er al meer over te vertellen?quote:
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.quote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.quote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:02 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.
Pureer de aardbeien met de suiker en een klein snufje zout met een staafmixer en laat het een 24 uur in de koelkast staan (hoeft niet perse maar de aardbeiensmaak wordt van beter)
Ja! Nou ja, als het maar smaaktquote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)quote:Op woensdag 13 maart 2019 16:15 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.quote:Op woensdag 13 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.quote:Op woensdag 13 maart 2019 18:53 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.
Alleen roomijs moet ik nog berekenen, maar dat maak ik veel minder.
Eentje van 2 tientjes van Amazonquote:Op woensdag 13 maart 2019 20:44 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje van 2 tientjes van Amazon
Let wel met roomijs heb je er niets aan, want daar is ook vet en eiwit als droge stof
Ja, vind ik eigenlijk minder lekker.quote:Op woensdag 13 maart 2019 21:04 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?
1 april staat weer voor de deurquote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |