Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.quote:Op donderdag 28 februari 2019 16:08 schreef MrsDuck het volgende:
Mijn hapjespan wordt slecht. Ik kook op inductie en gebruik die pan best veel.Iemand nog tips?
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur.
Lucky you!quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is?
Zag ‘m een paar weken geleden al in de uitverkoop. Maar ik vond ‘m te zwaar om mee naar huis te sjouwen.
Eergisteren stond de pan er nog en toen dacht ik zo van: het heeft zo moeten zijn
Nog een pluspunt: ik heb eindelijk mijn pannenkast leeggehaald, 2 koekenpannen weg en alles nu helemaal netjes en ordentelijk
Mag ik weten welke?quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe.
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImagequote:
Welke serie is dat?quote:Op donderdag 28 februari 2019 12:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImage
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
En ik was m'n pannen alleen met de hand af..quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag.
Kost nu bij Blokker 45 euro.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:10 schreef mascara-klodder het volgende:
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan
Hoe lang geleden? Als het binnen de termijn is dat de garantie nog via de verkoper verloopt, en je hebt gepind of anders electronisch betaald, is een bankafschrift voldoende. Het is dan aan de verkoper om zijn administratie op orde te hebben om te kunnen zien dat je daadwerkelijk die pan daar gekocht hebt. Een fysieke bon is alleen noodzakelijk bij contante betalingen.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie...
Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan.
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie.quote:
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haarquote:Op vrijdag 1 maart 2019 15:11 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie.
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Even getjekt maar is ‘m nietquote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele.
Bij een (web)winkel voor de horeca hebben ze die mineral B's dan ook niet. 11 euro is wel erg goedkoop voor dat formaat maar een euro of 20 lijkt me normaal.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel.
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij.
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen.
Set pannen, zijn gewoon van edelstaal. Het is imho een vorm van bedrogquote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:42 schreef mascara-klodder het volgende:
¤2500 voor een pan?
Zijn die dingen van goud ofzo?
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak.
Spaans.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans?
Die gaan idd erg goed in een niet plak panquote:
Ik heb ze graag nat en zonder bruine korst, en ik vraag me af of dat uberhaupt wel lukt in een ander soort pan.quote:Op zaterdag 2 maart 2019 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die gaan idd erg goed in een niet plak pan
Mineral B heeft een rubbertje in de steel. Ze hebben ook een (andere) consumentenlijn en dat zijn iets dunnere pannen. Lyonaise heten ze geloof ik.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar
https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle
Ziet er goed uit. Waarmee ga je beginnen?quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio. Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een nieuw speeltje
[ afbeelding ]
Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop
Boek van paul van trigt kopen en beginnenquote:Op zaterdag 9 maart 2019 18:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio. Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van.
Het laat me maar niet los, heb je er al meer over te vertellen?quote:
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.quote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.quote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:02 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig.
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)quote:Op woensdag 13 maart 2019 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof.
Pureer de aardbeien met de suiker en een klein snufje zout met een staafmixer en laat het een 24 uur in de koelkast staan (hoeft niet perse maar de aardbeiensmaak wordt van beter)
Ja! Nou ja, als het maar smaaktquote:Op woensdag 13 maart 2019 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van.
Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt.
Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt.
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)quote:Op woensdag 13 maart 2019 16:15 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-)
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.quote:Op woensdag 13 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona)
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.quote:Op woensdag 13 maart 2019 18:53 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber.
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet.
Alleen roomijs moet ik nog berekenen, maar dat maak ik veel minder.
Eentje van 2 tientjes van Amazonquote:Op woensdag 13 maart 2019 20:44 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je?
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?quote:Op woensdag 13 maart 2019 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje van 2 tientjes van Amazon
Let wel met roomijs heb je er niets aan, want daar is ook vet en eiwit als droge stof
Ja, vind ik eigenlijk minder lekker.quote:Op woensdag 13 maart 2019 21:04 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker?
1 april staat weer voor de deurquote:Op woensdag 13 maart 2019 11:49 schreef Tuned22 het volgende:
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/
Dit lijkt me geweldig
Nog even afwachten wanneer ie te koop komt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |