abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:03:34 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862753
registreer om deze reclame te verbergen
[insert mooie banner]

Hoi. Welkom bij het tweede CULinaire nieuwstopic. Er is vaak wel culinair nieuws wat de moeite waard is om te posten, maar niet direct om een topic mee te beginnen. Daarom dit topic :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:05:17 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177862787
quote:
De commissie die Thuisbezorgd.nl rekent aan bezorgrestaurants, kan eventueel nog wel wat omhoog. Dat zegt Jitse Groen, CEO van moederbedrijf TakeAway, op BNR. Om de commissie is de laatste tijd veel te doen: volgens veel horeca-ondernemers rekent Thuisbezorgd te veel, maar in internationaal perspectief valt dat volgens Groen nog wel mee.

In de beginjaren rekende Thuisbezorgd nog 6 procent commissie, tegenwoordig moeten restauranthouders 13 procent betalen om gebruik te maken van de dienst. Een terecht percentage, zegt Groen: 'Ik snap best dat mensen commentaar hebben op onze tariefsverhoging. Wij zorgen voor een half miljard extra omzet voor de bezorgrestaurants op jaarbasis, voor een gemiddeld restaurant ligt dat op 80.000 euro. Dat is heel veel geld, en daar sturen we een rekening voor.'

Advertentie-inkomsten
Uiteraard vinden de bezorgrestaurants het niet leuk als de rekening van Thuisbezorgd omhooggaat, erkent Groen. Maar vaak wordt onderschat hoeveel baat de restaurants hebben bij de door zijn bedrijf verleende diensten. Het liefst verhoogt Groen zijn omzet via advertentie-inkomsten, maar in internationaal perspectief is 13 procent nog aan de bescheiden kant. 'Het is niet zo dat we dat van plan zijn, maar je moet wel realistisch zijn: onze buitenlandse concurrenten zijn allemaal duurder dan wij.'
Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...
https://www.bnr.nl/progra(...)e-kan-nog-wat-omhoog
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 16 maart 2018 @ 14:15:27 #3
131800 Tarado
capô de fusca
pi_177862958
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 14:05 schreef borisz het volgende:

[..]

Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...
https://www.bnr.nl/progra(...)e-kan-nog-wat-omhoog
ik vind 6% al hoog
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 maart 2018 @ 14:54:15 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177863791
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Supermarkten winnen dit jaar naar verwachting verder terrein op voedingspeciaalzaken. Economen van ABN Amro denken dat de verkopen bij bijvoorbeeld kaasboeren wel licht zullen stijgen, maar dat die van supermarkten veel sterker zullen toenemen.
ABN Amro verwacht dat de speciaalzaken dit en volgend jaar een bescheiden groei van 0,3 procent kunnen laten zien. De prognose voor de supermarkten gaat voor dit jaar en volgend jaar uit van plussen van 1,5 procent.

De verkopen van voedingspeciaalzaken daalden in 2017 nog met 2 procent, terwijl supermarkten 1,4 procent meer artikelen verkochten. Het is vooral de beweging van supermarkten naar allerlei verse producten die de slager en bakker om de hoek hoofdpijn bezorgt.

De onderlinge strijd heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. In de afgelopen acht jaar verdwenen 429 bakkerswinkels, 414 slagerijen en 301 groente- en fruitwinkels. Er kwamen wel winkels in vis, delicatessen, chocola en kaas bij.

ABN Amro denkt dat de speciaalzaken in 2018 en 2019 onder meer geholpen door de economische groei nog een lichte groei kunnen laten zien. Ook de vergrijzing biedt hier kansen, stelt de bank. Juist ouderen komen relatief vaak bij dit soort winkels.

Volgens ABN Amro telde Nederland begin dit jaar liefst 4.690 supermarktfilialen. Kleine winkels zoals AH to go's zijn dan nog niet meegeteld.
https://www.nu.nl/onderne(...)er-speciaalzaak.html

En het hele rapport --> https://insights.abnamro.nl/download/117984/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_177868280
De markt voor thuisbezorgen is booming business.

En als zij de toegang tot de klant verzorgen voor bedrijven... Tsja... Dat is best wat waard.
Whatever...
  maandag 19 maart 2018 @ 20:21:28 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177940796
Iens en AH gaan toch door met actie in 2018

Iens en AH gaan ook in 2018 een gezamenlijke restaurantactie organiseren. De samenwerking stond vanwege ontevredenheid van Iens op losse schroeven maar beide partijen zijn na intensief onderhandelen tot overeenstemming gekomen.

‘Veel verzoeken van restaurants en van klanten van Albert Heijn hebben ons doen besluiten de samenwerking voort te zetten,’ laat Almir Ambeskovic, regional manager van Iens, weten aan Misset Horeca.

Eind vorig jaar stond de actie van AH en Iens nog op losse schroeven. Iens zegt dus mede op verzoek van de restaurants zelf door te gaan met deze actie waarbij de horecaondernemer de kosten voor zijn rekening neemt. Restaurants geven het tweede driegangenmenu gratis weg bij inlevering van een volle spaarkaart. De drank komt wel volledig voor rekening van de gast. Deze en andere kortingsacties kunnen altijd rekenen op veel kritiek van restaurants.

‘Dit jaar organiseren wij in samenwerking met Albert Heijn voor het vijfde jaar op rij de landelijke AH Restaurantactie. De voorgaande edities van de AH en Iens-actie waren een succes en daar zijn beide partijen trots op,’ vervolgt Ambeskovic. Hij wil benadrukken dat hij blij is met de samenwerking tussen Iens en Albert Heijn en noemt zijn kritiek van eind 2017 door De Telegraaf te zwaar aangezet.

Voor de komende actie hoeven supermarktenklanten geen tien zegels meer te sparen voor een volle spaarkaart, maar nog maar vier. Bij elke tien euro aan boodschappen krijgen AH-klanten een zegel. Nu is een besteding van 40 euro al goed voor een tweede gratis driegangenmenu.
‘Hierdoor wordt de weg naar het restaurant toegankelijker voor gasten en kunnen mensen vaker verschillende keukens uitproberen.’

‘Dankzij de restaurateurs kunnen veel gasten door middel van de Albert Heijn Restaurantactie genieten van een culinaire avond uit’, besluit Almir Ambeskovic.

Ambeskovic had vorig jaar twijfels over de meerwaarde van de actie voor het merk Iens. Hij zei destijds ‘hetzelfde kunstje niet nog een keer te willen herhalen ondanks het succes van de actie. Hoewel de schaal ongekend is, zijn er voor AH en Iens geen nieuwe inzichten uit voortgekomen. En je kunt jezelf niet eeuwig herhalen’, aldus de Iens-directeur in oktober 2017.

De actie van AH en Iens, waar zo’n duizend restaurants aan meedoen, zorgt jaarlijks voor honderdduizenden reserveringen. Met een volle spaarkaart van tien zegels, een zegel voor elke bestede ¤10, kregen klanten een tweede gratis driegangendiner in een van de deelnemende restaurants. AH zou zo veel klanten binden en trekken. Het aantal zegels is in de editie voor 2018 teruggebracht tot vier.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177948757
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 14:05 schreef borisz het volgende:

Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...

206804.jpg

Thuis bezorgd CEO vindt het gezeur om niks van de Horeca.

Blabla waar je niks aan hebt want dit soort lui praten alleen maar voor eigen parochie en luisteren niet omdat ze teveel gefocust zijn op winst,winst en nogmaals winst.
  PR en moderator woensdag 28 maart 2018 @ 10:46:40 #8
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178143506
De Buik komt naar Amsterdam

quote:
Rotterdamse culi-site ‘De Buik’ naar Amsterdam
De Buik van Rotterdam treft voorbereidingen voor de lancering in Amsterdam. Dat gebeurt volgens medeoprichter Gijsbregt Brouwer nog voor de zomer. Afhankelijk van die ervaringen worden de plannen voor de rest van Nederland getimed.

In Rotterdam is De Buik al jaren een begrip. Een site met verhalen over eten in nieuwe restaurants en eettentjes, maar ook uit etablissementen die hun strepen al hebben verdiend. Eerlijk en positief, maar niet jubelend. En daarin ligt direct ook het unieke van de site, aldus Gijsbregt Brouwer die de uitgave in 2013 mede begon en nu draait met compagnon Robert de Boer.

Vorig jaar lazen een miljoen unieke bezoekers eetverhalen en bezochten de restaurantgids of de agenda. Dat leverde 4,1 miljoen impressies op. Op de socials is dat makkelijk een factor vijf meer.

Brouwer: “We zijn de site al aan het ombouwen om voor de zomer in Amsterdam van start te kunnen. Het team wordt opgezet en de eerste content wordt geschreven. Het belangrijkste is om de foodcultuur van de stad te kennen. Alleen dan kun je er eerlijk over schrijven en superlokaal blijven.”

Als medeoprichter houdt hij de vinger aan de pols om de kroonjuwelen, de cultuur van De Buik, te bewaken. Als het lukt om die naar Amsterdam te brengen en te activeren, dan is de blauwdruk gevonden om ook in andere grote Nederlandse steden te starten. Hoe en met welke eventuele andere partijen moet tegen die tijd blijken.

Op commercieel front deed De Buik vorige maand een professionaliseringsslag. Sinds 1 februari 2018 verzorgt Value Zipper de advertentieverkoop van De Buik. Met deze toevoeging vertegenwoordigt Value Zipper nu veertien media-eigenaren en verstevigt ze haar positie online en in de foodsector. De media-exploitant van Patrick van Hooy werkt voor magazines, websites, dagbladen, filmtitels en nieuwsbrieven. Daaronder: delicious., Lekker Gezond, Zin, Weerplaza, Seasons, Boer zoekt Vrouw, FietsActief en KIJK.

De eerste resultaten van deze samenwerking zullen binnenkort te zien zijn op De Buik van Rotterdam. Waarschijnlijk in de vorm van branded content, dan over koffie en bier. Brouwer: “Dit is belangrijk voor ons. We moeten meer verkopen omdat ons bereik groter worden en ook om de kosten voor groei te dekken. We staan nu op de kaart bij Nederlands vijfhonderd beste adverteerders.”
https://www.emerce.nl/nieuws/rotterdamse-culisite-buik-amsterdam
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  Moderator woensdag 28 maart 2018 @ 12:08:06 #9
9859 crew  Karina
Woman
pi_178145142
Soort Johannes van Dam maar dan een hele site?
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 28 maart 2018 @ 12:10:12 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178145173
quote:
99s.gif Op woensdag 28 maart 2018 12:08 schreef Karina het volgende:
Soort Johannes van Dam maar dan een hele site?
Welnee!
  Moderator woensdag 28 maart 2018 @ 12:10:54 #11
9859 crew  Karina
Woman
pi_178145189
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2018 12:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welnee!
Wat dan? Ik ken die site niet he.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 28 maart 2018 @ 12:12:59 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178145224
Ik zou zeggen, neem een kijkje: https://www.debuikvan.nl/rotterdam
Het is meer een euh, ja, hoe moet ik het zeggen, een site waar vrij kritiekloze stukjes op staan over alle restaurants van een stad. Soms nav de opening, soms zomaar, gewoon, een soort IENS maar dan zonder gebruikers. Ze schrijven zelf hun stukjes.

Op zich wel handig hoor, vooral om nieuwe restaurants enzo bij te houden.
Maar inhoudelijk heb je er vrij weinig aan omdat ze alles goed vinden.
  Moderator woensdag 28 maart 2018 @ 12:15:08 #13
9859 crew  Karina
Woman
pi_178145255
Tx ik ga even kijken, mijn tweede ingeving na de omschrijving was inderdaad Iens.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zaterdag 7 april 2018 @ 00:17:24 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178358515
Die bolle krijgt z'n eigen bonbonlijn:
https://chefsfriends.nl/e(...)hef-francois-geurds/
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 11 april 2018 @ 13:26:30 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_178447242
quote:
Chef-kok Sjef de Cock uit Zuiddorpe overleden
ZUIDDORPE - Chef-kok Sjef de Cock van restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe is maandag op 56-jarige leeftijd overleden.


De Cock was al enige tijd ziek. Hij stond ruim dertig jaar achter de pannen van het restaurant dat hij van zijn vader overnam en dat tot over de landsgrenzen bekendheid kreeg door zijn specialiteit: asperges op Zuiddorpse wijze. De Cock verwierf enige landelijke faam door zijn naam, maar stond lokaal stond bekend als een goedlachse bourgondiër; zijn motto: ,,Kenderzinnin vandauge!" Zijn uitdrukkelijke wens was dat Onder de Linden wordt voortgezet zoals het altijd was.
https://www.pzc.nl/zeeuws(...)-overleden~acfbb3ae/

Vanwege de naam toch maar even posten hier. :s). Verder RIP.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 11 april 2018 @ 14:01:34 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178447890
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 11 april 2018 @ 14:47:56 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178448713
Ik dacht, witte chocolade met een kleurtje, maar het is een nieuwe chocolades-rot van roze bonen blijkbaar
https://www.ad.nl/lifesty(...)-chocolade~af048414/
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Roze_chocolade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 april 2018 @ 16:35:01 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178450618
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik dacht, witte chocolade met een kleurtje, maar het is een nieuwe chocolades-rot van roze bonen blijkbaar

Klopt. Staat ook in het artikel dat ik aanhaalde:
"Die is afkomstig van een speciaal soort cacaobonen, Ruby-bonen genoemd. De bonen zijn UTZ-gecertificeerd.
Chocoladeproducent Barry Callebaut ontdekte deze bonen én een manier om de smaak en roze tint, die van nature in deze cacaobonen zit, tot uiting te laten komen."
Poef.....gone! ©golfer
pi_178450835
Dat is dan mooi balen. Ik HOU helemaal niet van kitkat,
maar een nieuwe soort chocola moet ik natuurlijk wel proberen :-/
pi_178451600
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 16:44 schreef realAIVD het volgende:
Dat is dan mooi balen. Ik HOU helemaal niet van kitkat,
maar een nieuwe soort chocola moet ik natuurlijk wel proberen :-/
Die chocolade ga je wel meer zien :Y Ook zonder kitkat :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 april 2018 @ 14:29:01 #21
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_178469355
Waarom staat CUL in de TT in hoofdletters? Alsof het een gevatte woordgrap is dat de afkorting van een culinair forum toevallig ook CUL is...
Het staat ook enorm lelijk.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 12 april 2018 @ 15:18:06 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178470094
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 14:29 schreef Klaploper het volgende:
Waarom staat CUL in de TT in hoofdletters? Alsof het een gevatte woordgrap is dat de afkorting van een culinair forum toevallig ook CUL is...
Het staat ook enorm lelijk.
Lekker belangrijk. :{w
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 april 2018 @ 18:40:04 #23
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_178473383
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 april 2018 @ 10:02:33 #24
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_178571706
quote:
Menno Post, voormalig chef-kok van restaurant De Bokkedoorns**, opent in juli zijn eigen restaurant Olivijn in de Bank van Lening in de Kleine Houtstraat in Haarlem. Het restaurant vestigt zich op de plek van restaurant ML*, dat inmiddels is verhuisd naar een andere plek in Haarlem.

Na 5 jaar als chef van De Bokkedoorns**, gaat Post zijn hart volgen en zal zelfstandig verder gaan als creatief restaurateur.

Monumentaal karakter
Olivijn brengt topgastronomie en huiselijk comfort samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het interieur zal een kleine restyling ondergaan waarbij er met respect wordt omgegaan met het monumentale karakter. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd worden voor zijn vrouw Saskia de Wal onder de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen de kunstobjecten gedineerd of vergaderd worden. Post zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens.

De kunst van het weglaten
"Ik vind het een kunst als je juist dingen kunt weglaten", vertelt Post. "Ik vertel een verhaal met mijn gerechten en daarmee geef ik mijn eigen signatuur ontwikkeld. Een signatuur die in Olivijn nog beter tot zijn recht zal komen. Mijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak." Gasten zouden bijvoorbeeld een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu kunnen verwachten. Of een gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes.
http://www.entreemagazine(...)8?platform=hootsuite
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 17 april 2018 @ 11:52:29 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178573902
quote:
Leuk! Gaan we zeker een keertje proberen. Eerst maar eens naar het nieuwe ML aan het Klokhuisplein in Haarlem.
Poef.....gone! ©golfer
pi_178576461
quote:
Oud nieuws. Onderdeel van wat ik allang zag aankomen: Van gekkigheid niet meer weten wat te doen. Nu dus chocolaatjes.

images?q=tbn:ANd9GcT1LsqaYWZUl3aYjXyckHIC9bFmiJYAckX5Fqkk2C0g9pjKfmCR

chef_1.JPG?itok=kJt1dJ4i

Superstar chef vanaf 24 april 2018 op RTL4 met o.a.Sergio Herman, François Geurds en culinair deskundige eye-candy en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.

Programma is volgens zegge allang afgesloten en opgenomen. :s)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2018 13:43:50 ]
  dinsdag 17 april 2018 @ 17:01:54 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178581602
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:42 schreef Iwanius het volgende:

...en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.[/url]

Ze presenteert het niet. Ze is als kookboekenschrijfster mede-jurylid.
Presentatie is in handen van Tijl Beckand
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 20 april 2018 @ 11:25:36 #28
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_178638384
quote:
Restaurant Las Palmas op de Wilhelminapier heeft een nieuwe eigenaar: de Eindhovense horeca-ondernemer Eveline Wu (41). De Rotterdamse topkok Herman den Blijker (59) blijft als adviseur aan de zaak verbonden. ,,Een soort coach.’’

De succesvolle chef-kok Wu, in november nog verkozen tot etnisch zakenvrouw van het jaar, heeft meerdere restaurants in Eindhoven en sprak al eerder de wens uit om ‘iets’ in Rotterdam te beginnen. Dat dit Las Palmas werd, is puur toeval, zegt Den Blijker.

,,Eveline was hier een keer te gast, samen met haar makelaar’’, zegt hij. ,,En toen vertelde ze dat ze op zoek was naar een mooie ruimte, maar niets naar haar zin kon vinden. Toen zei ik: waarom doe je Las Palmas niet? Zo maar out of the blue. Waarom zeg ik dit, vroeg ik me wel meteen af.’’

De celebrity was al 11 jaar de baas van het befaamde etablissement tussen de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid, voor zijn doen erg lang. ,,Als je dan wilt verkopen, dan is dit misschien wel het moment’’, luidt de uitleg.

Culinair wereldreisje
Wu - die zichzelf de sushiqueen van Eindhoven noemt - zal niet meteen dramatische veranderingen doorvoeren. Wel wil ze verschillende buitenlandse keukens aan het assortiment toevoegen, zodat toekomstige klanten culinair gezien een wereldreisje gaan maken.

Ze voelt zich als een kind in een snoepwinkel in Den Blijkers eetparadijs. ,,Dit is hét restaurant van Rotterdam’’, zegt ze. ,,Wat ik wil is nog meer kwaliteit naar Las Palmas brengen, het een meer internationaal karakter geven. Tapas vooraf, Vietnamese loempia's, sushi of een sateetje, en daarna begin je pas aan een stuk vlees of vis.’’ Veel aandacht zal er zijn voor het dessert. ,,Want dat is één van mijn specialiteiten.’’

Eveline Wu
Of er ook stevig zal worden verbouwd, is nog de vraag. ,,We gaan geen rode lampionnetjes ophangen, maar de zaak krijgt wel een kosmopolitische uitstraling’’, meldt Den Blijker. Wu houdt zich nog op de vlakte: ,,De plannen liggen bij de architect.’’ Mocht de nieuwe mix tussen ‘kroket en met stokjes eten’ een succesnummer worden, hoopt het duo ook in andere steden restaurants te openen. ,,En deze zaak blijft gewoon Las Palmas heten.’’
https://www.ad.nl/rotterd(...)eenenrsquo~ac0ae593/

en https://www.rtlnieuws.nl/(...)okken-bij-las-palmas
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_178642357
"Dat dit Las Palmas werd, is puur toeval, zegt Den Blijker.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O- :W Het echte verhaal is dat Herman Las Palmas niet meer draaiende kon houden (daarom ook 3 investeerders) en allang zat te broeden op verkoop alleen wat hij vroeg gewoon buitensporig was.

Nu blijft hij als adviseur verbonden niet omdat hij dat zo graag wil maar omdat het onderdeel is van de verkoop aangezien zijn hoofdprijs geen hoofdprijs meer is. Bedoeling is dat Herman in 2020 definitief daarmee ophoudt en zich alleen maart verder op zijn RTL contract e.d. richt.
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 mei 2018 @ 20:51:27 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179161949
quote:
De uitrol van restaurantketen Loetje stopt maar niet. Loetje – beroemd om haar biefstuk – komt nu ook naar Leeuwarden. De geplande openingsdatum is november 2018. Loetje kondigde eerder al nieuwe zaken aan in Nijmegen, Amsterdam Zuidas, Reeuwijk en Almere.

Groei van Loetje stopt niet: nu ook naar Leeuwarden
De werving van het team voor Loetje Leeuwarden is begonnen. Op vacaturesites meldt de restaurantketen: ‘Zoals het er nu uitziet zullen we in november 2018 een nieuw filiaal in Leeuwarden openen.’ Loetje Leeuwarden komt in een pand aan de Stationsweg 2 in de culturele hoofdstad van 2018. Loetje zoekt nog een filiaalmanager, een assistent filiaalmanager, keukenpersoneel en mensen voor de bediening.

Loetje komt precies tussen twee bestaande horecagelegenheden: Restaurant van Buren/Brasserie Oranje en Grand Cafe Wouters.
(...) lees verder bij de bron
http://www.missethoreca.n(...)5B0C23F2EEF380B65YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 14 mei 2018 @ 21:24:41 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179162834
Vivera bekend van de vleesvervangers komt met vegetarische biefstuk
https://www.telegraaf.nl/(...)et-dit-is-geen-vlees
Ben benieuwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport zondag 20 mei 2018 @ 21:25:00 #32
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179291159
quote:
https://s.parool.nl/s-a4598559/
Er wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar voor Ron Gastrobar Paris op het Kleine-Gartmanplantsoen. 'Zelden komt een uniek bedrijf als dit in de verkoop op een top locatie als deze,' wordt het restaurant van topkok Ron Blaauw bij het Leidseplein aangeprezen op Horecasite.nl.

De vraagprijs voor het inventaris van de zaak en goodwill is 950.000 euro, de huur bedraagt maandelijks iets meer dan 17.500 euro. Het personeel kan niet worden overgenomen.

Het is onduidelijk wat het voor de toekomst van Ron Gastrobar Paris betekent dat de zaak in de etalage staat. Het restaurant opende in 2016 de deuren en was de vierde zaak in het gastrobar-concept. Andere locaties zijn de oorspronkelijke Ron Gastrobar op de Sophialaan in Zuid, Oriental in de Kerkstraat en Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel.

Verhuizing
Op de site van Ron Gastrobar Paris valt te lezen dat de zaak gesloten is vanwege een verhuizing. 'We hopen u snel te informeren over de heropening op een nieuwe locatie.' Gasten worden ondertussen doorverwezen naar de andere gastrobars.

Ondertussen hangen er ook vraagtekens rond The Fat Dog, Blaauws hotdogrestaurant op de Ruysdaelkade. De zaak maakte in november bekend 'in winterslaap' te gaan, maar is nog altijd niet heropend. Vorig jaar kwam de winterstop in maart al ten einde.

Inrichting
Ron Gastrobar Paris kreeg in november nog een Bib Gourmand, de benoeming van Michelin voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Paroolrecensent Hiske Versprille beoordeelde het restaurant een jaar geleden met een 8, en noemde het 'een comfortabele plek met heerlijke, secuur bereide gerechten'.

Op de plek van de gastrobar zat eerder Caspar Reinders' brasserie Nacional. De inrichting, met een Franse jaren '50-uitstraling, is onder leiding van Blaauw nagenoeg hetzelfde gebleven.
https://horecasite.nl/adv(...)seplein-te-amsterdam

Hmmmm. Gaat niet zo goed met Ron Blaauw?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 20 mei 2018 @ 21:33:46 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179291260
Hard groeien is niet altijd verstandig, maar kan me ook voorstellen dat het allemaal wel meevalt. Een zaak verkopen hoeft niet te betekenen dat het slecht gaat.
  Moderator / Redactie Sport zondag 20 mei 2018 @ 21:40:36 #34
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179291348
BIj z'n 'normale' zaak zit het altijd vol idd. Daar rij ik iedere avond langs :+. Maar ja Parijs nu verkopen. Worstentoko al een tijdje met winterslaap.

Al kan ik me ook voorstellen dat hij binnenkort helemaal niet meer achter de kachel staat en alleen nog adviseur zal zijn. Wat hij nu ook al veel doet.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zondag 20 mei 2018 @ 21:41:55 #35
22592 crew  Ole
pi_179291361
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 21:25 schreef borisz het volgende:

[..]

https://horecasite.nl/adv(...)seplein-te-amsterdam

Hmmmm. Gaat niet zo goed met Ron Blaauw?
staat al maanden in de stille verkoop. Locatie is inmiddels onbetaalbaar geworden.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 20 mei 2018 @ 22:27:34 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179292059
Liep er vorige week nog langs en vond het al vreemd dat het dicht en uitgestorven was.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 23 mei 2018 @ 15:18:54 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179338914
Bron Misset Horeca:


Ron Blaauw: ‘Gebrek aan personeel staat groei in de weg’


Ron Blaauw heeft twee van zijn bedrijven gesloten en verkocht; The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris. ‘We willen echt wel, maar gebrek aan personeel staat verdere groei in de weg. Het is lastig in Amsterdam en ik kon de kwaliteit van de service niet handhaven.’
Ron Blaauw: ‘Gebrek aan personeel staat groei in de weg’

Dit zegt Ron Blaauw tegen Misset Horeca over de sluiting van de twee bedrijven. ‘Ron Gastrobar Paris bracht ons niet wat ik er op deze locatie van verwachtte. In januari zijn we daarom al goed gaan nadenken. Wat willen we? Wat kunnen we? Personeel is echt het grootste struikelblok om verder te groeien. Ik heb een bepaalde kwaliteit voor ogen en die kon ik niet meer handhaven.’ De medewerkers van Paris zijn bij de andere bedrijven van Ron Blaauw ondergebracht.

Hij vervolgt: ‘Er werken een heleboel goede mensen bij me, maar niet iedereen kan een zaak leiden. We zijn begonnen met onze eigen colleges en dat gaat goed, maar ook hier kunnen we niet in een paar maanden mensen klaarstomen die leidinggeven aan een zaak of een keuken.’ Onder meer maître Rocky Pang vertrok bij Ron Gastrobar Paris. Hij werkt nu bij Rose Garden in Barneveld van zijn familie.

Blaauw vervolgt: ‘Met Paris zijn er plannen om te verhuizen, maar veel concreter kan ik daar nog niet over zijn. Er zijn hotelconcepten die Paris wel onder hun dak willen. Maar ik wil eerst het personeelsplaatje rond hebben. En als we opnieuw gaan starten, dan kleiner.’

Er is een koper voor het pand maar tot het moment dat alle papieren getekend zijn wil Hans Berg van Klaassen Horecamakelaars niet vertellen wie of wat er in het pand van Ron Gastrobar Paris komt.

Ron Blaauw zegt ook nu weer dat in zijn ogen Amsterdam ontploft. Hij pleite eerder zelfs voor een restaurant-stop. ‘Er zijn zo veel restaurants en er komen er nog zo veel bij. Iedereen wil goede mensen hebben dus de druk is groot. Helaas lukte het mij niet om het plaatje rond te krijgen. Dat is ook ondernemen: je wilt stappen naar voren zetten, maar soms moet je naar achteren. Hoe spijtig dat ook is.’ Blaauw zette eerder al een bijzondere personeelscampagne op om nieuwe mensen te werven en begon zijn eigen college in maart 2018.

Wat betreft de The Fat Dog laat Ron Blaauw weten ook een koper te hebben gevonden voor dit pand. ‘Er kwam iemand langs die een mooi bod deed dat we niet konden weigeren. We hebben het leuk gehad, maar hotdogs alleen zijn in mijn ogen niet genoeg. Ik wil uitbreiden met frietjes, met luxere snacks. Misschien mijn spare ribs erbij. Maar in het pand van The Fat Dog mag ik niet frituren. Er zijn nauwelijks zitplaatsen dus een lastige locatie in de winter, vandaar ook onze winterslaap. We zijn ook hiervoor in gesprek over een nieuwe locatie, maar ik heb nog niets concreets.’

Op de locatie van The Fat Dog aan de Ruysdaelkade 251 begint Stacey van Leeuwen binnenkort met Fuel. Een zaakje voor ontbijt, lunch, drinks & bites. Ze had eerder restaurants Staceys Penywell en Sowieso in de stad, zo laat Hans Berg van Klaassen Horecamakelaar Misset Horeca weten.
Poef.....gone! ©golfer
pi_179363229
Ron mag best in Rotterdam Mario de Ridder en die "bolle" een run for their money komen geven met het openen van Gastro bars/restaurants.
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:04:05 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179364926
Too much Amsterdammer. Die past toch niet in Rotterdam joh?
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:07:21 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179364991
Ach ja, de horeca, decennia lang kut zijn voor mensen die er meer in willen dan een studentenbaantje en dan klagen dat ze geen goed personeel meer kunnen krijgen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 07:36:39 #41
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_179529534
AD stopt met haring-, friet- en oliebollentest

https://www.parool.nl/kun(...)tter_impression=true
pi_179602880
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:

Ach ja, de horeca, decennia lang kut zijn voor mensen die er meer in willen dan een studentenbaantje en dan klagen dat ze geen goed personeel meer kunnen krijgen...
En waarom? Vanwege het hebberige voor de eigen portemonnee.

Oh ja op een persoonlijk vlak:

360.jpg
1k0.jpg

Een grote horeca mijnheer in Rotterdam en goede vriend is heengegaan.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 6 juni 2018 @ 18:09:45 #43
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179640725
https://www.missethoreca.(...)19149C08EF61794DAYI4

quote:
Peter Gast sluit deuren van ’t Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam
restaurant

Meer dan een decennium runden chef Peter Gast en Jacqueline van Liere hun sterrrestaurant in Zutphen. Op woensdag 6 juni maakten zij bekend dat ze op 1 juli, na 16 jaar, de deuren van ‘t Schulten Hues* sluiten.

Peter Gast sluit deuren van ’t Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam
Gast: ‘In gedachten bouwden we langzaam aan een nieuw restaurant. Nu is de tijd om dat in het echt te doen. In Amsterdam.’ Met dat idee speelde Gast als sinds 2014, zo vertelt hij aan Misset Horeca. ‘We hebben niet gisteren bij de thee bedacht om dit te gaan doen.’ Details over het concept wil Gast nog niet geven. ‘Er is een pand, maar verder willen we alles met beleid doen. Ook het naar buiten brengen van informatie. Dat we stoppen in Zutphen wil ik eerst een passende aftercare geven. We hebben daar namelijk zestien jaar met fantastisch veel plezier gewerkt.’ Wel zegt hij dat het restaurant in Amsterdam een zaak wordt in het hogere segment. ‘Zou fantastisch zijn als we die Michelinster zou mee verhuizen. Vindt een Michelinster gewoon een fantastische waardering.’ Op de vraag waarom hij in Amsterdam een zaak wilt openen, vertelt hij dat dit een praktische reden heeft. ‘In Amsterdam doen we al best veel.’

Over ’t Schulten Hues
In 2002, openden Peter Gast en Jacqueline van Liere ’t Schulten Hues*; een gastrobar in een Rijksmonumentaal pand in Zutphen. Na twee jaar ontving het restaurant zijn Michelinster en Gault Millau kende het restaurant in zowel 2016 als afgelopen jaar 17 van 20 punten toe. De zaak werd geprezen om zijn regionale, lichte keuken met veel bloemen, kruiden en zuren waar Nederlandse producten een grote rol in spelen. Ondanks het succes van ’t Schulten Hues* besluiten Gast en Van Liere na 16 jaar de deuren definitief te sluiten.

Nieuw idee
Maar ook voor de sterchef geldt: waar de ene deur dicht gaat, opent een ander. In Amsterdam dit keer. ‘We zijn al lang bezig met een nieuw idee. Een ambitieus idee, wat simpelweg niet naast het huidige restaurant kan bestaan. We sluiten een prachtige plek om nieuwe dromen mogelijk te maken.’

’t Schulten Hues* wordt ‘By Chiel’
Peter Gast en Jacqueline van Liere zijn voornemens hun horecaonderneming in Zutphen over te dragen aan Chiel Dohmen en zijn partner Johanneke van den Brink, die van plan zijn hun huidige horecaonderneming ‘By Chiel’ daar voort te zetten.

Peter Gast

Het is tot 1 juli 2018 mogelijk om bij ‘t Schulten Hues* te lunchen of dineren.

Peter Gast is als chef al actief in Amsterdam. Cafe Americain in Amsterdam heropende half december de deuren met Gast als culinair adviseur. Daar blijft hij voor onbepaalde tijd betrokken. Hij geeft er als signature chef een frisse twist aan geliefde gerechten als een gastronomische bouillabaisse, vitello tonato, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar.

Naast chef is Gast bovenal ondernemer; de vader van drie kinderen ontwikkelt en opende over de jaren verschillende hospitality concepten. Zo startte Gast eerder, samen met zijn partner Jacqueline van Liere en Rinaldo van Berlo een vleesrestaurant in Zutphen. The Rough Meat Company. Ook is hij medeoprichter van De Ballenbar en BaoWowoW in De Foodhallen Amsterdam en was hij culinair adviseur voor Bijenkorf Nederland.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 13 juni 2018 @ 20:37:32 #44
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179769997
quote:
De Librije staat op de 51e plek van de World’s 50 Best Restaurants 2018. Dat blijkt uit het eerste deel van de lijst die door de organisatie onthuld is: de nummers 51 tot en met 100. Het Zwolse driesterrenrestaurant, dat in 2017 op plek 34 stond, is het enige Nederlandse restaurant in de lijst. Wel staan Sergio Herman en Richard Ekkebus in het tweede deel van de lijst. Jonnie Boer reageert: ‘Deze lijst schommelt ieder jaar flink, maar we zijn sowieso blij dat we bij de beste honderd weer zitten.’

Met een 51e plek staat De Librije zeventien plekken lager ten opzichte van het voorgaande jaar, toen een 34e plek werd bereikt bij de World’s 50 Best Restaurants 2017. Chef en eigenaar Jonnie Boer van het driesterrenrestaurant reageert al jaren hetzelfde als hem een reactie op de notering gevraagd wordt. ‘Sowieso blij dat we bij de beste honderd horen.’ Ook dit jaar reageert Boer zo. ‘We staan er weer bij en dat telt voor mij. Ik zie het ook zo: er zijn tegenwoordig veel lijsten en we staan overal in. Dat lijkt me beter dan maar in eentje heel hoog scoren.’

Dat hij dit jaar veertien plekken lager staat dan vorig jaar deert de Zwolse driesterrenchef dan ook geenszins. ‘Deze lijst schommelt behoorlijk en wat zijn veertien plekken nou.’ Lachend: ‘Bovendien het eerste dat Thérèse zei was; beter op plek 51 dan op plek 50 en naar de uitreiking gaan en als eerste genoemd worden.’ Boer gaat dan ook niet naar de uitreiking, 19 juni in Bilbao. ‘Nee, we hebben wel een mail gekregen van de William Drew, de uitgever en organisator. Hij vond het heel jammer dat we niet in de top-50 stonden. Maar vroeg of we wel naar Bilbao wilde komen.’

De uitnodiging is beleefd afgeslagen. Boer: ‘Ik heb ‘m netjes gemaild dat we andere bezigheden hebben.’ Het zou er voor kunnen zorgen dat de Nederlandse inbreng er niet is in de top-50 van de lijst. Dat zou voor het eerst in jaren zijn. De

Librije is al jaren het enige restaurant in de World’s 50 Best Restaurants. The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril staat dit jaar op plek 89, 15 plekken lager dan in 2017. Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong was jarenlang de best genoteerde Nederlander in de lijst. Het afgelopen jaar stond de geboren Zeeuw op plek 24. Dit jaar moet Amber, afgelopen jaar ook nog uitgeroepen tot beste van China, het doen met een 56e plek.

Jonnie Boer met een glimlach: ‘Dus dan zouden we alsnog de best presterende Nederlanders zijn met plek 51. Maar dat maakt me natuurlijk niet zoveel uit. Ik denk dat voor iedere chef het in ieder geval mooi is dát ze in de lijst staan. En bovendien; je weet het niet hè. We hebben met Inter Scaldes en De Leest nog twee driesterrenzaken. Wellicht duiken die ineens op in de lijst volgende week. Want ik ken chefs die in de lijst staan en niet naar Spanje afreizen en chefs die er niet in staan en wel gaan.’

https://www.missethoreca.(...)BB6F3B7EB5DE4B910YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 14 juni 2018 @ 18:32:57 #45
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_179788543
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 20:37 schreef borisz het volgende:

de 51e plek van de World’s 50 Best Restaurants
Albert, nummer vijf van de drie musketiers
The Hitchhikers’ Guide to the Galaxy, a trilogy in five parts
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Moderator / Redactie Sport maandag 18 juni 2018 @ 16:30:53 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179873195
http://www.distrifood.nl/(...)0ABE9EE2F46EBED38YI4
quote:
Supers zetten meer om in vleesvervangers

ZALTBOMMEL – De verkopen van vleesvervangers stijgen flink in de Nederlandse supermarkten. De eerste 16 weken van dit jaar meet IRI een omzetgroei van 27,4 procent ten opzichte van vorig jaar dezelfde periode.

‘Het aanbod van vleesvervangers is enorm uitgebreid,’ verklaart Sjanny van Beekveld, business insights director van IRI. ‘En het is een trend dat mensen minder vlees eten en bewust bezig zijn met voeding.’ Ze noemt als voorbeeld van een succesvolle introductie de productlijn Veggie Chef van Jumbo, die sinds oktober 2017 in 40 varianten in de schappen ligt.

Week zonder Vlees droeg bij
In de gepresenteerde IRI-cijfers is ook het resultaat van de Week zonder Vlees (van 5 tot 10 maart) verwerkt. ‘In deze week werden veel vleesvervangers in promotie verkocht. Ook dat heeft bijgedragen aan de groeicijfers’, zegt Van Beekveld. De stijgende lijn is al sinds 2014 waarneembaar. In dat jaar werd ¤72,3 miljoen omgezet aan vleesvervangers, in 2015 was dit ¤77,1 miljoen, in 2016 ¤84,3 miljoen en vorig jaar werd voor het eerst de grens van ¤100 miljoen gepasseerd (¤100,1 miljoen).

ABN Amro rekent op verdere groei vleesvervangers
ABN Amro verwacht dat de markt voor vleesvervangers in Nederland met 6 procent groeit in 2018 en met 8 procent in 2019. De nichemarkt voor vleesvervangers is klein, maar de potentie voor groei is volgens de bank groot. Sinds deze week ligt de plantaardige biefstuk van Vivera bij de meeste Nederlandse supermarkten in de schappen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_179915641
Osteria Francescana is weer de beste :)

quote:
Voor het beste restaurant ter wereld moet je in Italië zijn

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana zal het de komende tijd nog veel drukker gaan krijgen. Het driesterrenrestaurant in Modena is namelijk uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld door The World's 50 Best. Het is niet de eerste keer dat chefkok Massimo Bottura de prijs ontvangt: in 2016 was zijn restaurant ook al de nummer één van de wereld.

Het restaurant wordt geprezen om zijn traditionele Italiaanse keuken met moderne details. "De chefkok is dan wel een grote persoonlijkheid, zijn restaurant blijft een klein, discreet restaurant. Bottura verzorgt een van de allerbeste 'dinerervaringen' ter wereld", is te lezen op de website van World's 50 Best.

De winnaar van vorig jaar, Eleven Madison Park in New York, is terugvallen naar de vierde plek. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona en op plek 3 Mirazur in het Franse Menton. De prijzen werden gisteravond uitgereikt in het Spaanse Bilbao.

Osteria Franscescana bestaat al 23 jaar en heeft drie Michelinsterren. Bottura staat bekend om zijn vernieuwde versie van de Italiaanse keuken. Een tiengangendiner kost 250 euro. Wil je daar bijpassende wijnen bij? Dan betaal je 390 euro. À la carte betaal je voor een voorgerecht, bijvoorbeeld zwarte en witte rijst, 70 euro. Een hoofdgerecht, zoals kreeft of varken met groentes, kost 90 euro.

Reserveren deze zomer gaat trouwens niet meer, want het Italiaanse restaurant zit volgeboekt tot en met september. En vanaf oktober is nog niets te boeken.

De top 50 wordt gedomineerd door Europese restaurants: 26 van de 50 restaurants liggen in Europa. Negen restaurants liggen in Azië, zeven in Zuid-Amerika, zes in de Verenigde Staten, en een in Afrika en een in Australië.

In de lijst is geen Nederlands restaurant meer te vinden. Vorig jaar stond De Librije, in Zwolle, nog op plek 34. Het driesterrenrestaurant van chefkok Jonnie Boer staat nu op plek 51.

De top 10:
1. Osteria Francescana in Modena, Italië.
2. El Celler de Can Roca in Girona, Spanje.
3. Mirazur in Menton, Frankrijk.
4. Eleven Madison Park in New York, VS.
5. Gaggan in Bangkok, Thailand.
6. Central in Lima, Peru.
7. Maido in Lima, Peru.
8. Arpège in Parijs, Frankrijk.
9. Mugaritz in San Sebastian, Spanje.
10. Asador Etxebarri in Axpe, Spanje.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juni 2018 @ 15:31:31 #48
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_179968221
https://www.missethoreca.(...)1BFE6AA7649C8677FYI4
quote:
De biologische restaurants van The Barn Food zijn failliet verklaard. De twee zaken in Utrecht waren al tijdelijk gesloten, maar nu is het doek definitief gevallen voor alle vestigingen.

Biologische restaurantketen The Barn Food failliet
The Barn Food ging in september 2016 van start op de Amsterdamse Zuidas. Amper een jaar later volgde de tweede vestiging op het foodcourt in de Stadskamer van het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Daarna volgden zaken in Rotterdam en onlangs in het centrum van Leidsche Rijn.

Eigenaren Joost Leendertse (43) en Roel Bloemen (48) meldden in een eerder interview met Misset Horeca grote plannen te hebben met het fastserviceconcept, dat werd genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017. ‘Over 10 jaar zijn er in Nederland 25 tot 30 The Barns’, meldden ze toen vastberaden. Daarna wilden de ondernemers ermee de grens over.

Het faillissement is uitgesproken op 19 juni 2018, curator is mr. E.J. Schuurs. Op de deuren van de vier vestigingen van The Barn Food (Utrecht (2), Rotterdam en Amsterdam) hing al een paar dagen een briefje dat de zaken ‘wegens omstandigheden’ waren gesloten. Met daaronder ‘We hopen snel weer open te gaan.’ De curator kan nog weinig zeggen over het faillissement. Ook vanuit The Barn Food zelf wordt er gezien de ‘huidige situatie’ geen toelichting gegeven. Of er een doorstart komt, is ook niet bekend.

The Barn Food: 100 procent eko
The Barn Food was de eerste Nederlandse 100 procent EKO-gecertificeerde fastfoodketen. Er werden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen. Alle verpakkingen waren 100 procent recyclebaar. Het bestellen in de winkel gebeurde middels bestelzuilen en er kon alleen met een pinpas worden betaald.

Over de oorzaak van het faillissement is niets bekendgemaakt. Eigenaar Roel Bloemen was niet bereikbaar voor commentaar.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_180023891
quote:
Wouw. Die in LR was nog maar net open.. wat een mislukte investering.
  zondag 24 juni 2018 @ 23:52:38 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180025454
Dat herinnert me eraan, restaurant Gys in Rotterdam lijkt ook mislukt. (ook biologisch)
Terwijl het best vaak vol zat, hele dag door ook. Vreemd.
Op de facebookpagina is het doodse stilte. Belachelijk dat daar niet wat meer info over gegeven wordt.
pi_180026521
Geen idee of dit al voorbij is gekomen, maar bij deze:

quote:
Restaurant Sumo aan de Potterstraat voorgoed dicht

UTRECHT - Sushi-restaurant Sumo aan de Potterstraat is gesloten nadat de eigenaar de exploitatie gestopt heeft. Ook heeft de eigenaar de vergunningen ingeleverd.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat nieuws na berichtgeving van DUIC. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar het restaurant is al enkele weken dicht. Op de website staat dat het pand wordt verbouwd, maar van activiteit is geen sprake. Het inleveren van de vergunning heeft waarschijnlijk te maken met een procedure die loopt tegen de ondernemers achter het restaurant.

Ook zijn de eigenaren betrokken bij andere restaurants in Utrecht die gesloten zijn. The Fish Market aan de Schoutenstraat en Sumo Oriental aan de Biltstraat zijn al maanden klaar om open te gaan, maar dit gaat na een Bibob-onderzoek ook niet gebeuren. De aanvraag van een vergunning voor The Fish Market is ingetrokken en bij Sumo Oriental is de aanvraag geweigerd.

In 2014 deed de FIOD meerdere invallen bij de Japanse restaurantketen, ook in het pand aan de Potterstraat. Dit gebeurde na verdenkingen van belastingfraude.
https://www.rtvutrecht.nl(...)-voorgoed-dicht.html
pi_180028283
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 23:52 schreef RobinOok het volgende:
Dat herinnert me eraan, restaurant Gys in Rotterdam lijkt ook mislukt. (ook biologisch)
Terwijl het best vaak vol zat, hele dag door ook. Vreemd.
Op de facebookpagina is het doodse stilte. Belachelijk dat daar niet wat meer info over gegeven wordt.
Met Gys Utrecht lijkt online te zien niks mis. Ook altijd vol.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_180041343
Met Gys in Utrecht (2 vestigingen en bezorging via thuisbezorgd) is inderdaad niets mis.
Dat de Barn nu failliet is lijkt volkomen wanbeleid, dat Leidsche Rijn Centrum is nauwelijks open, die zijn daar dus aan het prutsen geweest terwijl de boel al op lossen schroeven stond (overigens was die in Hoog Catharijne natuurlijk ook nog niet zo lang open....wel uitzonderlijk onaantrekkelijk, maar dat is dan misschien weer mijn mening :-/ )
  Moderator / Redactie Sport donderdag 28 juni 2018 @ 19:44:03 #54
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180107694
http://destadamersfoort.n(...)g-zijn-deuren-462098
bbce1035-f5eb-4f1f-b99b-77b0a8707b75.jpg?itok=3FXAawHb&timestamp=1530207082

quote:
AMERSFOORT Na Apeldoorn, Beverwijk, IJmuiden, Zeewolde en Doetinchem krijgt Amersfoort vanaf woensdag 4 juli ook de beschikking over een DekaMarkt Word of Food. De megasupermarkt, gelegen aan de Ierse Pond, heeft een winkeloppervlakte van ruim 3700 vierkante meter.


Lang werd er gebouwd om het gebouw bij Rotonde 14 in Vathorst te realiseren en aankomende week zullen de deuren voor het eerst openen. Het pand is vanaf de A1 voor automobilisten goed zichtbaar en klanten zullen op de openingsdag verrast worden door kok José Polonio. ,,Hij maakt de lekkerste gerechten en hapjes met diverse ingrediënten uit ons nieuwe assortiment. Dus kom proeven, genieten en laat je verrassen", laat de winkelketen weten.

Ook zullen de eerste 250 betaalde klanten een mooie beloning ontvangen. Bij de winkel is een overdekte parkeergarage, waar gratis de auto geparkeerd kan worden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 juli 2018 @ 18:23:40 #55
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180191246
quote:
De actie van supermarktketen Albert Heijn en Iens gaat 2 juli 2018 van start. Tot 22 juli kunnen klanten van de supermarkt sparen voor zegels. Vier zegels zijn goed voor een gratis tweede driegangenmenu bij deelnemende restaurants. Er doen 1500 zaken mee.

Actie Albert Heijn en Iens 2 juli 2018 van start
‘Veel verzoeken van restaurants en van klanten van Albert Heijn hebben ons doen besluiten de samenwerking voort te zetten,’ liet Almir Ambeskovic, regional manager van Iens, eerder dit jaar weten aan Misset Horeca. Net als aan voorgaande edities doen er ook aan deze actie zo’n 1500 zaken mee. Consumenten kunnen hun volle spaarkaarten inleveren bij de restaurants tot 31 januari 2019.

Eind 2017 was een nieuwe editie nog twijfelachtig. Iens zegt nu mede op verzoek van de restaurants zelf door te gaan met deze actie waarbij de horecaondernemer de kosten voor zijn rekening neemt.

Deelnemende restaurants geven het tweede driegangenmenu gratis weg bij inlevering van een volle spaarkaart. De drank komt wel volledig voor rekening van de gast.

‘Dit jaar organiseren wij in samenwerking met Albert Heijn voor het vijfde jaar op rij de landelijke AH Restaurantactie. De voorgaande edities van de AH en Iens-actie waren een succes en daar zijn beide partijen trots op,’ vervolgt Ambeskovic. Hij wil benadrukken dat hij blij is met de samenwerking tussen Iens en Albert Heijn en noemt zijn kritiek van eind 2017 door De Telegraaf te zwaar aangezet.

Vernieuwing restaurantactie AH en Iens
Voor de actie die 2 juli 2018 start, hoeven supermarktenklanten geen tien zegels meer te sparen voor een volle spaarkaart, maar nog maar vier. Bij elke tien euro aan boodschappen krijgen AH-klanten een zegel. Nu is een besteding van 40 euro al goed voor een tweede gratis driegangenmenu.

‘Hierdoor wordt de weg naar het restaurant toegankelijker voor gasten en kunnen mensen vaker verschillende keukens uitproberen.’

‘Dankzij de restaurateurs kunnen veel gasten door middel van de Albert Heijn Restaurantactie genieten van een culinaire avond uit’, besluit Almir Ambeskovic.
https://www.missethoreca.(...)FA3B9A419DA2375E4YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 juli 2018 @ 18:23:32 #56
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180240769
quote:
Met het hoogseizoen voor de deur is het personeelstekort in de horeca zo groot geworden dat sommige ondernemers de tent noodgedwongen moeten sluiten. Er is vooral behoefte aan koks, keukenhulpen en bedienend personeel.

Bij strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle wordt volgende week een deel van het terras gesloten. "Ik heb maar één meisje voor op het terras en die kan geen honderd stoelen bedienen", vertelt eigenaar Pieter Boone.

Vechten om personeel
Het personeelstekort in zijn zaak was nog nooit zo nijpend en hij is niet de enige die daar mee kampt. Zo werd de kok die hij in februari aannam per 1 juli weer weggekocht door een ander bedrijf. Toen hij vervolgens in gesprek ging met een andere kok volgde een boos telefoontje van de huidige baas van die kok. Ook zegt Boone verhalen te horen van collega-ondernemers die noodgedwongen tafels weghalen van het terras of een extra sluitingsdag invoeren.

Uit de laatste cijfers van het UWV blijkt dat er momenteel nog zo'n duizend vacatures zijn in de horecasector. Voor in de bediening worden zeshonderd medewerkers gezocht, in de keuken driehonderd en er is nog gebrek aan honderd koks.

Dat laatste geldt ook voor restaurant de Campveerse Toren in Veere. De zaak was altijd zeven dagen in de week open, maar moet nu noodgedwongen op maandag en dinsdag dicht. Eigenaar Hendrina van Cranenburgh zegt dit soort maatregelen nog niet eerder te hebben moeten nemen. "Er is sprake van een uitstroom in de horeca, het imago van het werk is slecht, we kunnen nauwelijks goede koks vinden."

Dure inhuurkrachten als oplossing
Ook een strandpaviljoen in Groede kan niet anders dan de deuren een extra dag dicht houden. Normaal gesproken zijn ze in het hoogseizoen zeven dagen in de week open, maar vanwege het personeelstekort wordt voorlopig de maandag als sluitingsdag aangehouden. Een hotel in Renesse zegt het nog net te kunnen redden, maar alleen dankzij het inhuren van duurdere krachten bij uitzendbureaus in de regio Rijnmond.
https://www.omroepzeeland(...)-noodgedwongen-dicht
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 6 juli 2018 @ 07:51:44 #57
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180273202
http://www.lc.nl/frieslan(...)gegaan-23342753.html
Pannenkoekenrestaurant Beslag in Grou na één dag alweer dicht: 'Ik ben compleet nat gegaan'

:D
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Spellchecker vrijdag 6 juli 2018 @ 07:57:38 #58
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_180273260
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 07:51 schreef borisz het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)gegaan-23342753.html
Pannenkoekenrestaurant Beslag in Grou na één dag alweer dicht: 'Ik ben compleet nat gegaan'

:D
Je vraagt je af of dat dan wel goed getest is ....
pi_180273278
quote:
Ik dacht dat de restauranthouders er zo’n hekel aan hadden??
  vrijdag 6 juli 2018 @ 12:39:11 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180278446
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 07:51 schreef borisz het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)gegaan-23342753.html
Pannenkoekenrestaurant Beslag in Grou na één dag alweer dicht: 'Ik ben compleet nat gegaan'

:D
Oh, volgens mij is dat de zus van Isegrim. :o
  vrijdag 6 juli 2018 @ 13:35:09 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180279623
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 12:39 schreef RobinOok het volgende:

Oh, volgens mij is dat de zus van Isegrim. :o
Dat zou zo maar eens kunnen kloppen. :Y
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 6 juli 2018 @ 22:08:54 #62
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180293936
quote:
In tweesterrenrestaurant Aan de Poel, het restaurant van chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger, heeft een brand gewoed. Het restaurant in Amstelveen is voorlopig gesloten. ‘Eén groot drama dit’, reageert Van Sprang tegenover Misset Horeca.

Sterrenrestaurant Aan de Poel moet deuren voorlopig sluiten na brand
De brand brak op vrijdagnacht uit, zo meldt Aan de Poel op Facebook. Rond half zes vanochtend zagen omwonenden rook en vlammen bij het restaurant dat bekroond is met twee Michelinsterren. ‘Ik heb gelukkig goede mensen om me heen. En ik ben heel blij dat de schade alleen materieel is en er niemand gewond is geraakt’, zegt Stefan van Sprang.

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.’ Het restaurant is tot nader bericht gesloten. Een indicatie over de duur ervan kan Van Sprang niet geven. Op de vraag of de sluiting dagen, weken of maanden gaat duren zegt hij: ‘Ik heb echt geen idee. We zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. We willen zo snel mogelijk weer knallen.’

Zakelijk drama
Van Sprang benadrukt nogmaals dat hij zo blij is dat niemand gewond is geraakt, zakelijk gezien noemt hij het echter wel een drama. ‘Alleen vandaag al zestig gasten voor lunch en tachtig voor diner. Dit is gewoon onze drukste periode.’ Voor de komende twee weken gaat het zeker om 100 gasten per dag waarvan de reservering geannuleerd moet worden. ‘Dat is niet mals. Maar goed, ik ben ervan overtuigd. We gaan hier beter uitkomen.’

Oorzaak brand
Van Sprang bevestigt dat de brand vermoedelijk is ontstaan in de meterkast van het restaurant. De hal waarin die stond is volledig uitgebrand. De buitenmuur van het sterrenrestaurant is geblakerd door de vlammen.

Toen de brand uitbrak waren geen personen aanwezig in het pand. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Over Aan de Poel
Restaurant Aan de Poel in Amstelveen bestond in oktober van het vorige jaar 10 jaar. In het afgelopen decennium vergaarden de eigenaars, chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robert Veuger, twee Michelinsterren. Toen Veuger en Van Sprang startten met Aan de Poel was van een mooie zaak nog geen sprake. Maître-sommelier Robbert Veuger: ‘Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien’, vertelde hij toen tijdens de viering van dat jubileum.
https://www.missethoreca.(...)n-na-brand-101307383
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 6 juli 2018 @ 22:11:10 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180294015
quote:
Heb daar een keer prima gegeten. Hopelijk zijn ze snel weer open.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 6 juli 2018 @ 22:13:29 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180294097
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 22:11 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb daar een keer prima gegeten. Hopelijk zijn ze snel weer open.
Ik luisterde een podcast van interview met hem. Nu hoef ik niet meer. Soesjes, wat een tenenkrommend dom gelul. Had het beter niet geluisterd. :+

Maar de andere podcasts waren mislukt. :{
Had niks anders.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 12 juli 2018 @ 19:25:49 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180429926
Het FD over Foodhallen. Met succesverhalen, maar ook mislukkingen
https://fd.nl/ondernemen/(...)an-ook-snel-mis-gaan
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 13 juli 2018 @ 18:50:10 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180452083
Heerlijk.nl neemt actie AH en Iens op de korrel.
BillboardHeerlijknlAH-272x208.jpg

https://www.missethoreca.(...)ie-ah-iens-101307647
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juli 2018 @ 21:32:02 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180455899
Tijd voor verandering
Peter Gast en Jacqueline van Liere openen Nederlands eerste speak-easy restaurant Na 16 jaar was het tijd voor verandering. Ondanks alle culinaire mijlpalen – een Michelinster en 17/20 punten van GaultMillau – sloten op 1 juli definitief de deuren van het restaurant in Zutphen. Hun sterrenrestaurant sluiten was stap één. ‘Deze stap vraagt om een blank canvas’. Dat canvas verbergt zich in Amsterdam.

Nederlands eerste speak-easy restaurant
Jaren gingen voorbij waarin Peter Gast en Jacqueline van Liere hun plan smeden. Graphite. Waar straks enkel stilletjes over Nederlands eerste speak-easy restaurant gesproken wordt, kunnen ze het nu van de daken schreeuwen. Graphite opent dit najaar in Amsterdam.

Zoals de bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging kelders en achteringangen opzochten, verhult een ogenschijnlijk inwisselbare deur Graphite. Het menu eet als een verhaal. Elke gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn. Zonder uitzondering. Enkel de lengte van de avond ligt in handen van de twintig gasten die per avond binnen weten te komen. Van kortstondig tot meer dan 20 gangen van Gasts karakteristieke lichte smaken, groentesappen en kruiden. Wie het wil meemaken, moet dit met eigen ogen doen. Telefoons blijven bij voorkeur verborgen.

Schultenhues Zutphen
Het was niet makkelijk om de deuren van ’t Schulten Hues te sluiten. Maar we waren – zoals in de clichés – toe aan iets nieuws. ’t Schulten Hues was wie wij waren. Graphite is wie wij nu zijn. Het restaurant waar we de laatste jaren van hebben gedroomd. ’t Is tijd om die droom maar eens werkelijkheid te maken.”

"Gelukkig hebben wij een waardige opvolger kunnen vinden om de mooiste horeca lokatie in centrum Zutphen te exploiteren." Chiel Dohmen en Johanneke van den Brink openen donderdag 19 juli 2018 de deuren van hun vernieuwde restaurant By Chiel. Met een prachtig fris en eigenzinnig interieur weten zij u het Schultenhues doen vergeten en u te verleiden tot een heerlijke lunch of diner. Ook voor een gezellig kopje koffie of een borrel met een snack verwelkomen Chiel en Johanneke u graag.https://us5.campaign-arch(...)1664c5&id=efc70f0809
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2018 @ 14:54:20 #68
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_180490052
quote:
Meester Boulanger, Meester Patissier en tv-persoonlijkheid Robèrt van Beckhoven opent eind dit jaar de kiosk bij Robèrt in versmarkt Fresh!, onderdeel van het vernieuwde Mall of the Netherlands in Leidschendam. Volgend jaar komt er in de versmarkt een grote open bakkerij van bij Robèrt.

Robèrt van Beckhoven begint kiosk en open bakkerij in Fresh!
De open bakkerij van 800 vierkante meter die in 2019 op de eerste verdieping van de versmarkt van start gaat, bevat een boulangerie en patisserie met cursusruimte. Bezoekers kunnen hier straks, net als in de bakkerij van bij Robèrt in Oisterwijk, ter plekke zien en beleven hoe de ambachtelijke bakkersproducten worden gemaakt. Een glazen wand biedt een kijkje in de keuken. Het team van bij Robèrt geeft hier ook proeverijen en gaat cursussen voor brood en patisserie organiseren. Alles wat uit de bakkerij komt kan ook ter plaatse worden geproefd en gekocht.
36637452_1128187760654328_1799272653400309760_n.jpg?_nc_cat=0&oh=f2596b424886bae938dac932f3710c88&oe=5BCC3CEF

Pirjo de Winkel, algemeen directeur van bij Robèrt: ‘De ambitie en het ambachtelijke karakter van Fresh! in de toekomstige Mall of the Netherlands passen uitstekend bij ons merk bij Robèrt. Naast onze winkel in Oisterwijk zien we hier een uitgelezen kans om ook de Randstad kennis te laten maken met onze producten.’ ‘We zijn de laatste jaren meerdere malen benaderd om iets op een andere locatie te doen. Dat voelde nooit goed, omdat we geloven in het concept zoals we dat in Oisterwijk hebben neergezet. We willen mensen laten zien, proeven en vertellen wat we doen. Open en transparant. Dit was de eerste keer dat we het gevoel hadden dat we dat ook kunnen doen. Daar zijn we trots op en we hebben zin in deze stap!’, vertelt Robèrt van Beckhoven.

Kiosk bij Robèrt
Vanaf dit najaar kunnen bezoekers bij de kiosk bij Robèrt kennismaken met de diverse ambachtelijke broden en patisserie- en chocoladeproducten. De eindproducten zijn samengesteld uit een hoge kwaliteit van de grondstoffen, met gebruik van de allerbeste ingrediënten waarbij duurzaamheid centraal staat.36635931_1128187717320999_4746990416102948864_o.jpg?_nc_cat=0&oh=87bbea5afcebe318550e3f1016f0c426&oe=5BD8C967

Versmarkt Fresh!
Fresh! is de versmarkt binnen winkelcentrum Mall of the Netherlands. In deze winkelstraat die naar verwachting eind volgende maand officieel wordt geopend, komen uitsluitend winkels met voedsel en versproducten gericht op dagelijkse boodschappen. Hier vestigt zich rond deze tijd ook een tweede bakkerij van banketbakker More Pastry. Bakker Van Maanen die al in de versmarkt is gevestigd, kreeg een vernieuwde gevel.
Fresh! wil zich profileren als een unieke en prettige omgeving waar de winkeliers hun producten op aantrekkelijke wijze presenteren om de beleving te optimaliseren. Het is bovendien een plek voor ontspanning en vermaak met de focus op smaaksensaties en kooktechnieken. Zo vinden er met enige regelmaat evenementen plaats, waaronder kooklessen, proeverijen en demonstraties.

Over Mall of the Netherlands
Winkelcentrum Mall of The Netherlands, dat in 2020 haar nieuwe naam krijgt, is het huidige winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Het winkelcentrum wordt vernieuwd en uitgebreid tot het grootste winkelcentrum van Nederland met 230 winkels, een volledig overdekte locatie van 117.000 vierkante meter met een hoog serviceniveau (vier sterren). Het winkelcentrum krijgt straks naast versmarkt Fresh! flagship stores van (inter)nationale retailers, horecagelegenheden, een bioscoop en de Designer Gallery met bijzondere merken.

36694413_1128187683987669_8039881493360672768_o.jpg?_nc_cat=0&oh=3d0ecc68fc3c4abcac9b5011ace83544&oe=5BDC051B
*O* *O* *O* BRON
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  Moderator / Redactie Sport maandag 16 juli 2018 @ 18:13:05 #69
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180518733
https://www.missethoreca.(...)2BA6A35273FEC1493YI4
quote:
Mirabelle Breda stopt, Loetje komt in het pand
restaurant 629

Restaurant Mirabelle in Breda sluit op 1 november 2018 haar deuren. In het pand komt een vestiging van de biefstukketen Loetje. Na 63 jaar komt er een einde aan de geschiedenis van Mirabelle, een restaurant dat acht jaar lang in bezit was van een Michelinster.

Mirabelle Breda stopt, Loetje komt in het pand
Het personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar, biefstukketen Loetje. Mirabelle Breda – in een karakteristiek wit pand – had een Michelinster van 1959 tot 1967, blijkt uit de historische overzichten van Michelin van Misset Horeca.

Voormalig sterrestaurant Mirabelle werd in 1955 gebouwd en gestart door de Bredase horecaondernemer Albert Coumans. Tot 1984 bleef het in handen van de familie. Het ging meerdere malen failliet, onder meer in 2012. In juni 2012 sloten de deuren en kort daarna werd exploitant Santé Group failliet verklaard.

Mirabelle Breda
Eind 2012 keerde het terug in de familie, nadat achterkleinzoon Xavier van Binsbergen erin stapte. Hij heeft het pand toen volledig laten strippen. De vernieuwde keuken werd een open keuken, van drie kanten open en dichterbij het restaurant.

De directie werd de afgelopen jaren gevoerd door vastgoedontwikkelaar Richard Schul en horecaondernemer René Selier. Dit schrijft BN de Stem.

Onder leiding van Schul en Selier maakte Mirabelle in 2015 ook een doorstart, na weer een faillissement. Zij vernieuwden de kaart en de keuken staat sindsdien onder leiding van Rik Luijks.

BN De stem noteert: ‘De bedoeling was dat we Mirabelle in een jaar of drie weer op de rails zouden krijgen en dan weer zouden verkopen. Mirabelle draait nu inderdaad weer hartstikke goed en is een echte hotspot geworden. Ik vind het erg jammer dat het nu ophoudt. Maar de eigenaar heeft een bod gekregen van Loetje en is daarop ingegaan,’ aldus Schul.

Loetje
De uitrol van restaurantketen Loetje stopt maar niet. Loetje – beroemd om haar biefstuk – komt nu dus ook naar Breda. Dit wordt vestiging nummer 18. Eerder dit jaar werd ook voor Leeuwarden al een vestiging aangekondigd. De keten: ‘Aan het einde van 2018 gaan onze deuren open aan Stationsweg 2 in Leeuwarden.’ De geplande openingsdatum voor deze locatie is november 2018. In Nijmegen is eerder deze maand een nieuwe Loetje gestart.

In Almere komt eind dit jaar – geplande opening staat ook in november – een Loetje. Loetje Almere krijgt een vloeroppervlakte van 840 vierkante meter restaurant en 265 vierkante meter deels overdekt buitenterras. Loetje Almere komt in het Martinez-gebouw aan het Mandelaplein 1, vlakbij het NS Station.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 16 juli 2018 @ 20:35:37 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180521845
Ik vind Loetje erg.
  maandag 16 juli 2018 @ 21:52:40 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180523827
Bron: Chefs Friends

Sergio Herman opent Blueness in Strandhotel Cadzand.

Sergio2-750x563.jpg

Een nieuwe zaak voor Sergio Herman. In het Strandhotel in Cadzand opent begin augustus Blueness. In deze eetgelegenheid draait het om Japans georiënteerde cocktails en barfood. ‘We misten nog een goede lobbybar met een internationale uitstraling’, aldus de chef over zijn derde horecaconcept in de badplaats.

Blueness is volgens Sergio Herman de perfecte aanvulling op zijn restaurants Pure C en AIRrepublic.

‘Pure C blijft dé plek voor fine dining en de vorig jaar geopende brasserie AIRrepublic blijft het adres voor klassieke bereidingen van vis en schaal- & schelpdieren.’

De opening van Blueness heeft alles te maken met de vernieuwing van het Strandhotel. Sergio wil zijn gasten er verschillende horecaconcepten bieden.

‘Omdat ik mij al jaren heb verdiept in het Japanse smaakpalet, is de keuken van Blueness hierop geïnspireerd.’
Wat je als gast kunt verwachten, zijn Zeeuwse producten met diepe umami-smaken en een fris accent.

Op de menukaart komen zo’n twintig gerechten te staan en er is keuze uit diverse soorten sake en (alcoholvrije) cocktails met een Japanse touch.

Blueness opent begin volgende maand en zal zeven dagen per week geopend zijn van 11.00 tot 01.00 uur. Het is enkel mogelijk om te reserveren voor private dining aan de bar.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 juli 2018 @ 15:41:26 #72
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180814384
quote:
https://s.parool.nl/s-a4602136/
Na Finch en Proust sluit ook buurman Bordewijk de deur. De Noordermarkt verliest zijn derde icoon.

Wil Demandt (60) weet het moment nog precies. Het was in het najaar van 2017, tijdens een lunch in Le Garage, een in memoriam voor Joop Braakhekke.

Tweesterrenchef Constant Vonk zei tegen hem: "Je moet wel op tijd stoppen. Want je moet nog andere dingen doen."

Demandt: "Ik keek hem aan en dacht: hij heeft gelijk."

Eind oktober sluit het befaamde restaurant Bordewijk. Het is mooi geweest; Demandt staat al sinds 1981 achter de kachel. "Dat is bijna veertig jaar!"

Hij moet hardop lachen.

"Een van oneliners de laatste jaren van mij en mijn vrouw was: het is helemaal niet zo moeilijk een restaurant te beginnen, maar ervan afkomen..."

Toevallig belde een makelaar hem enkele maanden na het in memoriam: er was zeer serieuze interesse om Bordewijk over te nemen.

Ze hebben nog lang gepraat, hij en zijn vrouw Klaartje. Demandt: "Klaartje zei: 'Ik ken jou niet eens zonder restaurant.' Dat kan inderdaad nog vies tegenvallen. Dat je niet meer om half negen 's ochtends ruzie hoeft te maken met de slager of de visboer. Dat wordt een heel grote verandering, denk ik."

Droogbloemen
Drie mannen met een verleden in Italiaans restaurant Toscanini op de Lindengracht beginnen een eigen zaak op de plek van Bordewijk. Demandt: "Ik wilde per se dat dit een restaurant zou blijven. Daarom is het belangrijk dat de huur normaal blijft en de verhuurder de nieuwe jonge ploeg een kans geeft. Er is goede hoop."

"We wilden voorkomen dat dit de zoveelste sapbar of hamburgertent of CoffeeCompany wordt. En ik wilde dat ons personeel kan blijven. In de onderhandelingen is dat allemaal gelukt. Daar ben ik heel blij mee."

Poedertjes, schuimpjes, flupjes en blubjes; ik doe dat niet, ik ben van de generatie less is more

Bordewijk opende in 1985 en was meteen een succes. "We waren talk of the town: een gedesignd restaurant. Voor die tijd zag een restaurant er zo uit: Jan des Bouvrie kwam en legde een roze kleed op tafel, een waaier van servetten en veel droogbloemen."

Postmodern interieur
"Toen kwam Jean Beddington. Haar restaurant zag eruit als een kapperszaak. Veel staal en ijzer. Dus zo kon het ook. Daarna kwam Bordewijk. Het interieur hier is, hoe noem je dat, post­modern."

De kaart daarentegen is klassiek Frans en is dat altijd gebleven. Modes en trends zijn altijd aan Bordewijk voorbijgegaan.

Demandt heeft de trends allemaal zien komen en gaan. "De poedertjes en de schuimpjes en de flupjes en blubjes. Er was ook een tijd dat de chef dacht dat hij Picasso was. Dan trok hij streepjes van van alles over het bord. Met olie kun je leuk schilderen."

"Nu zijn het weer kommetjes, vooral veel kommetjes, formaat hondenvoerbak. Het liefst met zoveel ingrediënten dat mensen niet meer ­weten wat ze proeven. Ik noem dat het Jonnie Boereffect."

Less is more
"Natuurlijk, koken is altijd een erg trendy ding. Mensen vinden het leuk om in restaurants nieuwe dingen uit te proberen. Ik ben er ook geen grote tegenstander van. Alleen, ik doe dat niet. Ik ben wel van de oude school, ja. De generatie less is more."

Ik vind het leuk dat ze dat doen, maar ik vind iets anders leuk. Ik ben gewoon een heel ouderwetse kok

Kan het zijn dat die standvastigheid in zijn nadeel is gaan werken? De vaste klanten zijn al heel vaak geweest en ze kunnen ook kiezen uit een stortvloed aan nieuwe restaurants.

"Dat is natuurlijk wel een ding. Je ziet dat mensen nieuwe zaken gaan onderzoeken, maar over het algemeen komen ze wel weer terug."

Ouderwetse kok
Demandt heeft de horeca zien veranderen. "Het avondvullend dineren is toch een beetje een moeilijke zaak aan het worden. De jeugd gaat anders uit eten: met een hapje en een glaasje, al dan niet aan de bar. Ik vind het leuk dat ze dat doen, maar ik vind iets anders leuk. Ik ben gewoon een heel ouderwetse kok. Mensen die uren aan tafel zitten iets fatsoenlijks te eten ­geven."

Zijn vrouw Klaartje: "Dat noemt hij beschaving."

Demandt gaat kookboeken schrijven en biografieën van excentrieke koks uit vroeger tijden. Ook blijft hij dingen doen in de cateringsfeer.

Demandt: "Kortom, leuke dingen gewoon."

De nieuwe sommelier/bedrijfsleider Kelly Schuurman (15 jaar Toscanini), chef Flavio Ghignoni Carestia (10 jaar Toscanini) en compagnon Milan Arandelovic hopen begin december open te gaan. De kaart wordt mediterraan. De filosofie van Bordewijk blijft in ere: drie ­ingrediënten op een bord, hooguit vier.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 29 juli 2018 @ 17:52:27 #73
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180817583
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 15:41 schreef borisz het volgende:

[..]

jammer
  zondag 29 juli 2018 @ 18:02:35 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180817810
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 15:41 schreef borisz het volgende:

De filosofie van Bordewijk blijft in ere: drie ­ingrediënten op een bord, hooguit vier.

Zelfs de Allerhande doet er 5. :O
  maandag 6 augustus 2018 @ 11:48:43 #75
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180978596
frenchwords twitterde op maandag 06-08-2018 om 11:39:50 French chef Joël Robuchon, the World’s most Michelin starred chef, has passed away at the age of 73. https://t.co/C4ipf9eQ5d reageer retweet
  maandag 6 augustus 2018 @ 14:12:05 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180981686
Ron Blaauw opent in het najaar van 2018 een nieuwe zaak in Amsterdam. ‘Ron Gastrobar Indonesia Downtown krijgt al het goede van Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel, maar dan in de hoofdstad’, zo kondigt de sterchef de komst aan in een video op Facebook.

Ron Blaauw met chef-kok Agus Hermawan.
IMG_5050-750x500.jpg

‘Al het goede van Ouderkerk, maar dan in Amsterdam.’ In een video op Facebook kondigt sterchef Ron Blaauw de komst van een nieuw restaurant in de hoofdstad aan.

Ron Gastrobar Indonesia
Komend najaar opent Ron Gastrobar Indonesia Downtown de deuren. Waar de nieuwe zaak komt, wordt in de video niet verteld.
In mei 2016 opende Ron Gastrobar Indonesia. Op de plek waar Ron zijn culinaire carrière begon, in Ouderkerk aan de Amstel.
Poef.....gone! ©golfer
pi_180981734
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 11:48 schreef Tarado het volgende:
frenchwords twitterde op maandag 06-08-2018 om 11:39:50 French chef Joël Robuchon, the World’s most Michelin starred chef, has passed away at the age of 73. https://t.co/C4ipf9eQ5d reageer retweet
Fuck. Weer eentje. Geen goed jaar voor chef koks.
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 augustus 2018 @ 16:23:05 #78
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180984320
Ron Blaauw gaat toch een nieuwe zaak openen in Amsterdam. Gastrobar Indonesia Downtown https://www.facebook.com/RonGastrobars/videos/2217423244952293/
https://www.missethoreca.(...)a-downtown-101308048
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:26:46 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180984432
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 16:23 schreef borisz het volgende:
Ron Blaauw gaat toch een nieuwe zaak openen in Amsterdam. Gastrobar Indonesia Downtown https://www.facebook.com/RonGastrobars/videos/2217423244952293/
https://www.missethoreca.(...)a-downtown-101308048
ja, dat bericht staat al 2 posts boven die van jou.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:27:46 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180984471
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:12 schreef golfer het volgende:
Ron Blaauw opent in het najaar van 2018 een nieuwe zaak in Amsterdam. ‘Ron Gastrobar Indonesia Downtown krijgt al het goede van Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel, maar dan in de hoofdstad’, zo kondigt de sterchef de komst aan in een video op Facebook.

Ron Blaauw met chef-kok Agus Hermawan.
[ afbeelding ]

‘Al het goede van Ouderkerk, maar dan in Amsterdam.’ In een video op Facebook kondigt sterchef Ron Blaauw de komst van een nieuw restaurant in de hoofdstad aan.

Ron Gastrobar Indonesia
Komend najaar opent Ron Gastrobar Indonesia Downtown de deuren. Waar de nieuwe zaak komt, wordt in de video niet verteld.
In mei 2016 opende Ron Gastrobar Indonesia. Op de plek waar Ron zijn culinaire carrière begon, in Ouderkerk aan de Amstel.
Lekker ding die kok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 augustus 2018 @ 16:28:42 #81
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180984493
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 16:26 schreef golfer het volgende:

[..]

ja, dat bericht staat al 2 posts boven die van jou.
LOL. Overheen gelezen.
:s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:28:50 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180984497
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

Lekker ding die kok
Ron Blaauw?
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:29:31 #83
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_180984520
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker ding die kok
Krijst zeker goed bij het 'koffie drinken'?
Zoute user pur sang
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:32:42 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180984632
Maar kokkie Agus is wel een leuke vriendelijke man.
Wij waren een paar jaar geleden in zijn toen net geopende tent in Ouderkerk a.d. Amstel
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 18:54:51 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180987301
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 19:37:45 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180988179
quote:
Goh. De parodie is 40 jaar ouder dan hetgeen waar de parodie op gemaakt is

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:31:02 #87
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_181081154
quote:
Las Palmas, voormalig restaurant van Herman den Blijker, wordt na de zomer restaurant Mood. Herman den Blijker verkocht zijn restaurant in Rotterdam in april aan ondernemer en chef-kok Eveline Wu uit Eindhoven.

Voormalig restaurant Herman den Blijker Las Palmas wordt Mood
Het restaurant zou niet van naam veranderen, zo werd eerder gemeld. Vandaag schrijft het Algemeen Dagblad echter dat het restaurant na de zomer restaurant Mood gaat heten. Daarmee wordt het het derde Mood restaurant van Eveline Wu. ‘Ik geloof in het concept van Mood, vandaar mijn ambities om daarmee de stad uit te gaan’, schrijft ze op de website van Las Palmas. ‘Met Mood acteren we in het middensegment. Om daar succesvol te zijn, is het hebben van een goede kok voldoende en kun je met minder handelingen toch de beste service verlenen.’

Wynwood wordt ook Mood
Haar restaurant Wynwood in Eindhoven transformeert per 1 september 2018 ook naar restaurant Mood, zo werd 25 juli bekend gemaakt. Eigenaar Eveline Wu past het concept van de drie jaar geleden geopende zaak aan en gaat er een Frans-Aziatische keuken voeren. Chef Wouter van Laarhoven verlaat op eigen initiatief de zaak om die reden. Met de conceptwisseling voegt eigenaar Eveline Wu een tweede Mood-restaurant in Eindhoven toe aan haar onderneming. Op de kaart staan zowel Franse als Aziatische gerechten en sushi met bijzondere smaak- en textuurcombinaties. Eveline Wu: 'Wouter van Laarhoven verlaat het bedrijf per 1 september. Hij is gewend om op topniveau innovatief en creatief te koken en hoewel we in Mood met topkwaliteit producten en originele presentaties werken, is het niveau en de uitdaging anders. Ik vind het jammer, maar heb begrip voor zijn keuze.'

Over Eveline Wu
Ondernemer en chef Eveline Wu is geboren in China en opende in 1999 het eerste wok-restaurant in Nederland. Later volgden diverse restaurants binnen en buiten Eindhoven. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won zij een gouden medaille met haar dessert en in november 2017 werd ze uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van 2017.
Per september 2018 bestaat haar onderneming uit 2 Mood-restaurants in Eindhoven, Fish & Chips in Eindhoven, Kreeftenbar Eindhoven en Las Palmas/Mood in Rotterdam, dat per april 2018 werd overgenomen van Herman den Blijker.
https://www.missethoreca.(...)C899AA3170686F065YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:02:00 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181084325
Nieuw onderzoek: zout lijkt ons juist te beschermen tegen hartfalen

https://www.trouw.nl/home(...)-hartfalen~a1e6741a/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181084375
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nieuw onderzoek: zout lijkt ons juist te beschermen tegen hartfalen

https://www.trouw.nl/home(...)-hartfalen~a1e6741a/
Zout is al een tijdje een moeilijk puntje in de voedingswetenschap :Y Bij een te hoge bloeddruk helpt een zoutarm dieet om de bloeddruk omlaag te brengen. Dat weten we. Maar of wat meer zout dan aanbevolen bij gezonde mensen met een normale bloeddruk nou zo slecht is valt te betwisten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:27:02 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181084717
Ik roep dat al jaren. Laatst op mijn werk werd ik nog compleet uitgelachen erom. In hun hoofd is het een onomstotelijk bewezen, wetenschappelijk feit dat je van teveel zout een hoge bloeddruk krijgt.
De zoutmaffia heeft haar werk goed gedaan.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:31:27 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181084788
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:27 schreef RobinOok het volgende:
Ik roep dat al jaren. Laatst op mijn werk werd ik nog compleet uitgelachen erom. In hun hoofd is het een onomstotelijk bewezen, wetenschappelijk feit dat je van teveel zout een hoge bloeddruk krijgt.
De zoutmaffia heeft haar werk goed gedaan.
Jeffrey Steingarten Heeft jaren geleden op basis van het vergelijken van onderzoeken een stuk geschreven over de onzinnigheid van bang zijn voor zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:42:36 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181084971
Er zijn er meer die vechten tegen die zoutbierkaai ja.
Ach ja, ooit komt de rest er ook achter. Net als met dat vet.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:51:39 #93
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181085138
Zout is lekker. En gezien ik "gezond" eet en genoeg drink kan het mijn lichaam ook weer makkelijk verlaten.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:09:55 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181085474
Verder gebruik ik weinig zout, vind dat gewoon lekkerder, meeste k&k en bliksoepen vind ik véél te zout, soms oneetbaar zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:48:13 #95
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181105631
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 15:48 schreef maily het volgende:
Een halve portie in een restaurant? Kies maar uit het kindermenu

Linkje naar de Facebookpagina van Kleine Porties

Goed initiatief!! :Y)
^O^ Ben zelf een kleine eter. Neem vaak 2 voorgerechtjes :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 augustus 2018 @ 19:26:40 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_181329755
Hop en Hen, voorheen De Pastinack, van de Mijn Tent is Top-winnaars is verkocht en wordt een biertent
https://www.missethoreca.(...)tte-konijn-101308344
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_181341217
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:27 schreef RobinOok het volgende:
Ik roep dat al jaren. Laatst op mijn werk werd ik nog compleet uitgelachen erom. In hun hoofd is het een onomstotelijk bewezen, wetenschappelijk feit dat je van teveel zout een hoge bloeddruk krijgt.
De zoutmaffia heeft haar werk goed gedaan.
:? Als de zoutmaffia haar werk goed gedaan zou hebben, zou zout toch juist niet zo'n slechte naam moeten hebben?
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 23 augustus 2018 @ 11:28:13 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_181394324
quote:
De supermarktketen Jumbo wil nog deze maand het voedings- en receptenplatform Smulweb inlijven.

Jumbo ziet Smulweb met zijn 3 miljoen bezoekers en het magazine Smult als een verrijking naast de website Jumbo.com en de Jumbo app. De supermarktketen merkt op het online boodschappen aan een hevige opmars bezig is. De omzet via online winkelen steeg maar liefst tweederde.

,,De rijkdom aan recepten en informatie over voeding die we met Smulweb in huis krijgen, vormt een fraaie aanvulling op het bestaande aanbod van Jumbo rondom advies en inspiratie,” aldus topman Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten.
https://www.telegraaf.nl/(...)gt-smulweb-in-handen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 8 september 2018 @ 15:37:58 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181772706
Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle openen begin 2019 een tweede Brass Boer. Niet op Bonaire, maar in hun eigen stad Zwolle.

‘Het is een idee van de Antilliaanse staf zelf’, vertelt Jonnie Boer aan De Stentor. ‘Het is nu laagseizoen daar, dus een deel van de staf is nu hier in de keuken en op de vloer aan het werk. Het leek hen wel wat om een Brass Boer in Zwolle te beginnen.’ Naar de precieze locatie blijft het nog even gissen. ‘We zijn bezig met een pand in de binnenstad’, aldus Thérèse. ‘Maar daar kan altijd nog wat tussen komen.’

Jonnie vertelt dat Brass Boer in Zwolle geen exacte kopie van Brass Boer Bonaire wordt. ‘Dat kan ook niet. Daar koken we met Mahi mahi (dolfijnvis of goudmakreel, red.) die vooral in tropische wateren voorkomt. Dat zou hier dan een snoekbaars worden.’ Wel wordt qua gerechten dezelfde stijl doorgevoerd. Een brasserie nieuwe stijl met onder meer slakken en steak tartare op de kaart.

Jan Willem Berendsen, werkzaam voor De Librije en manager van Brass Boer Bonaire, vliegt dit najaar weer naar Bonaire. ‘In het voorjaar komt hij de Zwolse Brass Boer opzetten’, zegt Thérèse Boer.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport maandag 10 september 2018 @ 13:41:56 #101
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_181816010
quote:
Oprichtster Meike Beeren is vertrokken bij luxe supermarkt Marqt. Zij is aan de slag gegaan bij het wervings- en selectiebureau TEN. Haar vertrek zou losstaan van de aanhoudende verliezen van Marqt.

Beeren richtte met Quirijn Bolle in 2008 Marqt op, een luxe supermarkt die duurzame en biologische levensmiddelen verkoopt. De winkelketen groeide langzaam, tot vijftien vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Rotterdam.

Winst boekte de onderneming niet. In juli meldde RTL Z dat Marqt vorig jaar een verlies van 1,1 miljoen euro heeft geleden. Dat was het tiende achtereenvolgende verliesgevende jaar.

Stapje terug
Beeren gaf tussen 2012 en 2015 leiding aan Marqt, maar deed drie jaar geleden al een stapje terug. Sindsdien was zij verantwoordelijk voor de business development van het bedrijf.

Vorig jaar verloor Marqt de kapitaalkrachtige grootaandeelhouder Verlinvest, het investeringsvehikel van twee vermogende Belgische brouwfamilies. De Belgen verkochten hun belang aan een beleggingsfonds van Triodos bank en investeerder Social Impact Ventures. Zij pompten nieuw geld in het bedrijf.

Nieuwe topman
Na de komst van de nieuwe aandeelhouders, trad deze zomer ook een nieuwe topman aan. Joost Leeflang, afkomstig van Philips, moet méér winkels openen, innoveren en professionaliseren.

Volgens het FD heeft het vertrek van Beeren niets te maken met de aanhoudende verliezen van Marqt. Beeren was nog niet bereikbaar voor een toelichting.
https://www.rtlz.nl/busin(...)uxe-supermarkt-marqt
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 12 september 2018 @ 01:06:03 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181850749
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 september 2018 @ 18:34:18 #103
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182010507
quote:
De Gault&Millau gids voor 2019 wordt gelanceerd op maandag 3 december 2018 in Amsterdam. Het is de eerste gids onder het nieuwe bewind van Godfried van der Lugt. Wat gaat er veranderen in de gids? Misset Horeca sprak met de nieuwe uitgever en zet de belangrijkste zaken op een rij. Zo gaat de drempel om in de gids te komen omhoog.

Veranderingen Gault&Millau gids 2019
• 650 bedrijven in de gids. Zij krijgen allemaal 10 gidsen gratis om zo de bekendheid van GM onder gasten te vergroten.
• Er staan 150 tot 200 nieuwe zaken in. Veel namen zullen ook verdwijnen uit de gids.
• De drempel om in de gids te komen gaat van 11 naar 12 punten.
• De gids wordt uitgegeven als een boek en zal daarom jaarrond verkrijgbaar zijn. Het was een tijdschrift en dat verdwijnt na verloop van tijd weer uit het schap.
• De Belg Luc Hoornaert staat aan het hoofd van de inspecteurs (30 personen).
• De koksmutsen worden ook in Nederland geïntroduceerd. Restaurant krijgen naast punten ook een beoordeling in koksmutsen variërend van 0 tot 5 mutsen. De Franse en Belgische gids werken al zo.
• Het bord blijft het belangrijkste in de restaurantbeoordeling.
Hele artikel --> https://www.missethoreca.(...)AA38ECFB6AECB883EYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 september 2018 @ 19:58:31 #104
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182110645
FG Bistro van Francois Geurds verkocht aan Herman den Blijker
https://www.missethoreca.(...)3BFC3328529206ACAYI4
quote:
(...)
‘Voordat de verkeerde praatjes de wereld ingaan, van een faillissement van FG Bistro is geen sprake, van een sluiting door personeelstekort evenmin. Soms moet je inkrimpen om (op een ander vlak) door te groeien. Onze ambitie is onverminderd groot. Kwaliteit staat echter boven kwantiteit. Meer is niet per se beter. Onze ambitie ligt in de verfijning, in de verdere verdieping van smaken.’

Het personeel van FG Bistro is overgeplaatst naar FG Food Labs en FG Restaurant, zo laat Geurds via een woordvoerder weten aan Misset Horeca. ‘Er vallen geen ontslagen.’

(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 1 oktober 2018 @ 15:30:26 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182254232
Bron Misset Horeca:

John Halvemaan (69) heeft vrijdag 28 september 2018 zijn laatste service gedraaid in Restaurant Halvemaan in Amsterdam Buitenveldert. Het pand is verkocht en gaat met ingang van 1 november 2018 over naar vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep.
John Halvemaan: Restaurant Halvemaan gesloten
John Halvemaan

‘Het is wat he, na bijna dertig jaar… We hebben nu tot 1 november de tijd om het pand leeg op te leveren. Alle inventaris moet er nog uit,’ laat een opgewekte John Halvemaan weten aan Misset Horeca. ‘Ik stop zeker niet met koken’, vervolgt hij resoluut. ‘Maar het wordt minder structureel. Denk bijvoorbeeld aan pop-up koken met mensen van mijn leeftijd… Lesgeven. Dat soort dingen. Reizen, schrijven. Dat zijn mijn plannen.’

Wat er met het pand gaat gebeuren, kan Halvemaan niet zeggen. Paul Bremmer van de Kroonenberg Groep – de nieuwe pandeigenaar – laat weten dat er nog ‘geen vastomlijnd plan is. Het blijft wel horeca. Dat is zeker ons doel, ook op de lange termijn. Maar de soort horeca en welke ondernemer het gaat doen, daarover kan ik nog niets concreets vertellen. Wij zijn geen horecaonderneming maar een vastgoedpartij. En we zijn er van overtuigd dat het een prachtige stek is. Nu kijken we kritisch naar het gebouw en naar de omgeving. Want het park is een monument en daar moet je secuur mee omgaan. Ondernemers met goede ideeën kunnen zich natuurlijk altijd bij ons melden.’
Gezondheid stabiel

John Halvemaan laat verder weten dat zijn gezondheid stabiel is. 2,5 jaar geleden kreeg hij te horen dat hij een dodelijke vorm van prostaatkanker heeft die niet te behandelen is. ‘Ik weet dat ik het heb, maar ik weet niet wanneer het de kop verder op steekt. Maar ik heb al even de tijd gehad om er aan te wennen…’

John Halvemaan (69) runde het restaurant dat zijn naam draagt, samen met echtgenoot Esther. De zaak zit aan de Van Leijenburghlaan 320 in Amsterdam. Halvemaan heeft een terras aan het water van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Het betrof een eigen pand, dat Halvemaan zelf liet bouwen; hij startte er met koken in 1989. Halvemaan had er een Michelinster van 1991 tot 1997. Hij heeft 16 punten Gault&Millau.

In 1975 runde hij zijn eerste restaurant Auberge aan het Leidseplein in Amsterdam. Later leidde hij de keuken van La Rive in het Amstel Hotel.

In oktober 2016 won Halvemaan, als eerste Nederlander, de prestigieuze Johannes van Dam-prijs, vanwege zijn bijdrage aan de gastronomie van Nederland.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 3 oktober 2018 @ 11:55:20 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182290810
Bij de verkiezing van de beste 50 chefs van de wereld is Jonnie Boer van de Lijbrije op de 5e plek gezet.

https://www.thebestchefawards.com/100
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 12:01:27 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182350529
Librije’s Zusje Amsterdam gaat per 1 januari 2019 verder als Spectrum.
Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en naamgevers Jonnie en Thérèse Boer zijn dit overeengekomen. Na vijf prettige jaren stoppen de eigenaren van De Librije in Zwolle met hun adviserende rol.

Het hoofdstedelijke restaurant wordt gerestyled en draagt vanaf 1 januari 2019 de naam Spectrum.

Waldorf Astoria Amsterdam gaat met tweesterrenchef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:55:27 #108
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182476647
Koriander 1* wil geen ster meer. https://www.missethoreca.(...)1B476213EDD6F8A3EYI4 Jan Gaastra wil het rustiger aan gaan doen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 oktober 2018 @ 18:51:49 #109
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182534839
quote:
foodora
Beste Boris,
Zoals je wellicht hebt gelezen in het nieuws, zal foodora helaas haar activiteiten in Nederland staken. We moeten daarom tot onze spijt aankondigen dat onze bezorgservice per vandaag definitief zal eindigen.

We zijn enorm trots dat foodora een groot aandeel heeft gehad in de disruptie van de Nederlandse markt voor maaltijdbezorging. Als eerste bezorgplatform maakten wij het mogelijk voor jou om eten te bestellen bij je favoriete restaurants en deze bezorgd te krijgen in slechts 30 minuten.

In mei 2015 zijn we gestart met slechts 30 restaurants in het centrum van Amsterdam en enkele fietsers in het roze om de maaltijden te bezorgen. Nu bijna 4 jaar later zijn de roze bezorgers niet meer weg te denken uit de binnenstad van de zeven grote steden, hebben enkele duizenden restaurants orders ontvangen via het foodora platform en hebben honderdduizenden mensen gebruik gemaakt van onze service.

Het is een fantastisch mooi avontuur geweest, waarin ik het team en mijzelf tot het uiterste heb gedreven en we vinden het jammer dat we genoodzaakt zijn te stoppen in Nederland. Tegelijkertijd zijn we trots en blij dat jij mede hebt bijgedragen aan het feit dat foodora gegroeid is tot één van de grootste maaltijdbezorgdiensten in Nederland.

We willen je bedanken voor het vertrouwen en alle bestellingen die je bij foodora hebt geplaatst.

Namens het gehele foodora team,
Vincent Hosman
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 oktober 2018 @ 15:34:41 #110
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182857709
CUL/Media/SHO
_104114341_sitwell_getty.jpg
quote:
Hoofdredacteur William Sitwell van het Britse culinaire tijdschrift Waitrose Food Magazine is opgestapt nadat hij veganisten had bespot. Hij had volgens Britse media voorgesteld te schrijven over het vermoorden van veganisten.

Sitwell deed de uitspraak in een mail aan een journalist, die had voorgesteld met een serie te komen over de veganistische keuken. "Wat dacht je van een serie over het doden van veganisten, één voor één'', reageerde de hoofdredacteur.

'Hun hypocrisie blootleggen'
En hij had nog andere verhaalideeën: "Manieren om ze in de val te lokken? Te ondervragen? Hun hypocrisie bloot te leggen? Ze te dwingen om biefstuk te eten en rode wijn te drinken?''

Journaliste Selene Nelson reageerde geschokt. Ze vertelde nog nooit zo'n reactie te hebben gehad. Sitwell bood zijn excuses aan, maar het kwaad was al geschied. Hij stelde zelf dat sprake was van grappig bedoelde opmerkingen in een privémail.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)beledigen-veganisten

Of bij de BBC de lange versie https://www.bbc.com/news/uk-46042314

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 31-10-2018 15:40:23 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Spellchecker woensdag 31 oktober 2018 @ 15:38:31 #111
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182858499
quote:
Lijkt me een behoorlijk rare snoeshaan.
  PR en moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 16:25:36 #113
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182858572
Drinken veganisten geen rode wijn :?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:29:35 #114
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182858669
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Drinken veganisten geen rode wijn :?
Veel wijn wordt gefilterd met behulp van dierlijke producten, vandaar :)
Al is er intussen ook al best een hoop vegan wijn op de markt.
Wo ist der Führer, der mich führt?
  PR en moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 16:31:37 #115
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182858707
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Veel wijn wordt gefilterd met behulp van dierlijke producten, vandaar :)
Al is er intussen ook al best een hoop vegan wijn op de markt.
Joh, weer wat geleerd. Hardcore wel.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:19:33 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182859745
quote:
Die zal dan ook wel niet meer gevraagd worden om jurylid te zijn bij de Britse Masterchef.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 2 november 2018 @ 16:34:57 #117
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182901227
Bij Indonesisch restaurant Tandjong Priok is het verkeerd gelopen volgens de Volkskrant. Het Indonesische restaurant heeft 13 punten GaultMillau en is opgenomen in de Lekker 500. Chef Esther Gerlsma werkte o.a. voor de Librije, waar ze workshops gaf over de Indonesische keuken.

Zij is op dit moment kennelijk verdwenen/vermist. Een heel vreemd verhaal. Haar man en twee kinderen verlaten de woon-/werkboerderij binnenkort. Die is verkocht.

Wij waren er een aantal jaren geleden. Bijzondere sfeer toen. Hij wilde eindeloos met ons naborrelen met eigen stook (geen straf) en Esther en haar oudste reden ons daarna naar ons hotel. Het was een uur of 2 's nachts en de dochter sprak ons toe als een volwassen vrouw. Denk dat ze 10 was of zo. Zij had ook de hele avond meegewerkt in de keuken. Al met al een vreemde avond.

Jammer dat dit fijne restaurant nu echt gestopt is (het was al wel enige tijd teruggeschaald).

[ Bericht 10% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-11-2018 19:12:40 (Niet linken naar de Volkskrant) ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 9 november 2018 @ 13:28:07 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183041222
Ron Blaauws Nacarat wordt Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Nacarat, het restaurant dat chef-kok Ron Blaauw in 2017 opende op de vijfde verdieping van het pand waarin ook warenhuis Hudson’s Bay zit, wordt Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Nacarat kreeg op 8 november 2018 nog een Bib Gourmand van Michelin.

‘We lopen hier al maanden mee’, zegt Ron Blaauw. ‘Het nieuws van Bib Gourmand hadden we niet verwacht. Dat is een mooie waardering van Michelin. Het maakt de beslissing wellicht wat zuurder, maar tevens is het een mooier afscheid van Nacarat.’

Restaurant Nacarat is tot het einde van dit jaar open. In de eerste weken van het nieuwe jaar gaat Ron Gastrobar Indonesia Downtown er de deuren openen. Dit restaurant is straks ook bereikbaar via een aparte eigen ingang en lift. De inrichting van het nieuwe restaurant zal aangepast worden aan het nieuwe concept en positionering. ‘Een nieuwe kleurstelling voor de stoelen, het roze verdwijnt. Blauw en groen worden de hoofdkleuren.’

‘Nacarat slaat niet aan, zoals gehoopt’, concludeert Ron Blaauw. ‘Ik ben ondernemer. Soms gaat iets mis en soms gaat iets goed. We zijn nu een jaar open en hebben het afgelopen jaar goed geëvalueerd. We merkten dat, door de samenwerking met het warenhuis, niet altijd duidelijk was dat je ons ook kon bezoeken voor het diner als het warenhuis gesloten was. Dat staat de culinaire ambities die ik had met het restaurant in de weg. Ik had meer de behoefte aan een gelijkwaardige maar aparte positionering. Door het indrukwekkende koepelvormige dak van het pand en het gigantische uitzicht heeft het restaurant als apart bedrijf enorm potentieel.’ Blaauw zegt overigens nog wel te geloven in het concept van Nacarat. De ondernemer sluit daarom ook niet uit dat Nacarat later nog elders de deuren opent. ‘Maar dan kleiner.’

Na sluiting van het ondergelegen warenhuis en overdag is Ron Gastrobar Indonesia Downtown ook bereikbaar via een aparte eigen ingang en lift. Daarnaast verhuizen de toiletten, die voorheen gevestigd waren op de derde verdieping naar de vijfde verdieping bij het restaurant. Ook worden een dj booth en podium gebouwd. Het winkelend publiek kan overdag nog steeds terecht in het Indonesische restaurant voor een lunch.

Met Ron Gastrobar Indonesia Downtown wordt voortgebouwd op het succes van Ron Gastrobar Indonesia. Dat betekent ‘al het goede van Ouderkerk: rijsttafel, rendang en cocktails, maar dan in Amsterdam dus meer urban en een tikje ‘stouter’. De bar krijgt nog meer een centrale plaats in het restaurant en wordt uitgebreid met een dj-booth. Entertainment gaat ook een rol krijgen in het nieuwe concept. ‘Ik wil onze gasten meer bieden dan heerlijk Indonesisch eten en heb me laten inspireren in Londen door onder andere Parc Chinois. Een mix van fine dining en live entertainment. Bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown staan de Indonesische snacks en specials van topniveau natuurlijk centraal, al krijgen ze wel een twist wat betreft presentatie.’
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 11 november 2018 @ 21:36:22 #119
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183089486
quote:
https://s.parool.nl/s-a4607434/
Het Amsterdamse ROC begint een leerlijn met hulp van topkoks uit de stad. De menukaart van de ROC-restaurants is nu 'inspired by' Ron Blaauw.

DOOR: BART VAN ZOELEN 11 NOVEMBER 2018, 14:00
De samenwerking tussen school en restaurants is deze week begonnen in ROC-restaurant Rocks in de Da Costastraat, maar gaat ook lopen in Elements en DinnerClub, andere leerrestaurants van het ROC.

Ron Blaauw, bekend van Ron Gastrobar, ziet het als een manier om de kwaliteit van de horeca te verbeteren. "Gastronomie, de service en de kwaliteit, wordt steeds belangrijker om toeristen naar de stad te trekken."

Voor Blaauw is het ook een terugkeer op het oude nest: bij een voorloper van het ROC begon hij zijn loopbaan. "Als jongen voor het eerst met de trein naar school, mijn kennismaking met de horeca. Hier is het allemaal begonnen."

De leerrestaurants kunnen beter en leerzamer, vinden de topkoks. Het beviel ze bijvoorbeeld maar niks dat er fritessaus van Remia werd geserveerd.

Ik denk dat het voor deze generatie jongeren ook dé manier van opleiden is

Dat moet natuurlijk huisgemaakte mayonaise zijn. Het is maar een voorbeeld, maar door het eerlijke handwerk moeten de studenten het vak leren, vinden ze.

Daar komt bij dat het de horeca steeds meer moeite kost om goed personeel te vinden. Zeker voor de lange termijn maken de koks zich zorgen, zegt Dennis Kuipers, chef-kok in Vinkeles.

"We draaien als een speer in Amsterdam, het maakt niet uit of het dinsdag is of zaterdag. Maar dat moet over tien jaar ook nog zo zijn."

Schreeuw om personeel
Ook volgens het ROC komt de samenwerking als geroepen. "De tijd is er rijp voor, werkgevers schreeuwen om goed horecapersoneel," zegt Elvire Biegel, directievoorzitter van MBO College Centrum. "Ik denk dat het voor deze generatie jongeren ook dé manier van opleiden is."

In de praktijk dus, in samenwerking met koks waar ze tegen opkijken. Het is ook de bedoeling dat die zich beschikbaar stellen voor raad en daad, aan studenten én docenten. Het imago van docenten moet beter.

Ze worden te vaak gezien als koks die failliet of overspannen zijn geraakt, kennelijk ongeschikt voor de keuken.

De samenwerking is om te beginnen aangegaan voor drie jaar en staat los van het Ron Blaauw College, een ander initiatief van Blaauw. Daarvoor worden mensen die jaren zonder werk hebben gezeten klaargestoomd voor een loopbaan als kok. Ook dit is een antwoord op de tekorten aan horecapersoneel.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 26 november 2018 @ 12:24:35 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183378431
Topchefs leveren nu ook maaltijdboxen voor thuis:

https://www.missethoreca.(...)vpFQtrf-COw1grKKHYy4
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 november 2018 @ 12:31:04 #121
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183378502
quote:
11s.gif Op maandag 26 november 2018 12:24 schreef golfer het volgende:
Topchefs leveren nu ook maaltijdboxen voor thuis:

https://www.missethoreca.(...)vpFQtrf-COw1grKKHYy4
70 euro pp en dat voor een businessclass vliegtuig maaltijd
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 30 november 2018 @ 21:26:54 #122
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183466354
Taco Bell al weer weg in NL. Enige drie Taco Bell-restaurants in Nederland per direct dicht https://www.nu.nl/economi(...)er-direct-dicht.html (via @NUnl)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 3 december 2018 @ 12:48:42 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183512299
Servais Tielman* van Cucina del Mondo koopt Beluga van Hans van Wolde**

Servais Tielman van sterrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen heeft restaurant Beluga in Maastricht van tweesterrenchef Hans van Wolde gekocht. In september gaat Tielman er zijn eigen menukaart introduceren. In de maanden juli en augustus gaan de topchefs er eerst nog samenwerken.

Servais Tielman was zes jaar lang de souschef in restaurant Beluga. De sterchef heeft er nu zowel de exploitatie als de inboedel gekocht. Het restaurant zal de naam Beluga behouden. Sterrestaurant Cucina del Mondo sluit dan de deuren.

Hans van Wolde opent op zijn beurt een nieuwe zaak in het Limburgse heuvellandschap Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’ er haar deuren openen. Er komen 25 couverts, vier Bed & Break-suites en is er plaats voor kookdemonstraties. Volgens Van Wolde gaat hij bij Brut 172 voor de absolute top. ‘Bij Beluga sta ik dagelijks voor 100 personen te koken. Bij Brut 172 voor 25, dat is natuurlijk wel even anders’, zei hij hier eerder over.

Het exclusieve karakter is ook terug te zien in het prijsniveau. Van Wolde: ‘Inclusief alles moet je ongeveer denken aan ¤300 per couvert. Dat is een serieus bedrag, maar als je straks het interieur ziet en het uitzicht over de heuvels…we nemen je helemaal mee op een reis met Brut.’ Op de vraag of hij ook anders gaat koken bij Brut: ‘Denk aan garen in de grond bijvoorbeeld. Maar sowieso; helemaal tot het uiterste.’
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 december 2018 @ 12:11:16 #124
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183825984
quote:
De Vegetarische Slager, de fabrikant van vleesvervangers, wordt overgenomen door levensmiddelengigant Unilever. Hoeveel Unilever betaalt, houden de twee bedrijven geheim.

Vegetariër Jaap Korteweg richtte in 2007 De Vegetarische Slager op. Het bedrijf verkoopt vleesvervangers die het makkelijker moeten maken om over te stappen van vlees naar vegetarisch. "Wij willen wereldwijd gaan", aldus Korteweg. "Het internationale netwerk van Unilever in 190 landen geeft ons hiervoor alle mogelijkheden."

De producten van De Vegetarische Slager worden nu in ruim 17 landen verkocht. Dat moeten er dus veel meer worden. "Met deze samenwerking laten we de missie van De Vegetarische Slager wereldwijd groeien en versnellen we onze strategische koers richting meer plantaardig eten", aldus Unilever.

Vegetarische balletjes
De overname betreft de fabriek in Breda, het restaurant in Den Haag en de marketing & salesorganisatie in Utrecht. De 90 mensen die nu bij De Vegetarische Slager werken kunnen allemaal blijven.

De twee bedrijven werkten sinds 2016 al samen, toen ze 'Vegetarische Gehacktballetjes' in pinda- en tomatensaus op de markt brachten onder het Unox-merk. Onlangs bracht Unox zelf al een vegetarische variant op de rookworst op de markt.
De ex van Thieme gaat lekker cashen https://nos.nl/artikel/22(...)n-door-unilever.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 19 december 2018 @ 13:40:13 #125
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_183827436
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 12:11 schreef borisz het volgende:

[..]

De ex van Thieme gaat lekker cashen https://nos.nl/artikel/22(...)n-door-unilever.html
En wiens ex het is, is belangrijk want...?

Good for him, trouwens. Hoe je het ook wendt of keert: beste kans om je idee en product over de grens te krijgen. Kan me voorstellen dat het geen makkelijke beslissing is om je bedrijf over te dragen. Voor de centen alleen, zal het niet zijn, vermoed ik. Daarvoor zit er te veel idealisme achter. Dan hadden de oprichters wel eerder voor poen gekozen ipv. dit experiment, dat in den beginnen nogal beschimpt werd.

Maar het doet marketingtechnisch wel wat af aan het sympathieke karakter natuurlijk. Toch lijken de oprichters mij wel goeie gozers, dus ze zullen vast weten wat te doen.
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 19 december 2018 @ 13:45:25 #126
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183827531
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 13:40 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

En wiens ex het is, is belangrijk want...?

Good for him, trouwens. Hoe je het ook wendt of keert: beste kans om je idee en product over de grens te krijgen. Kan me voorstellen dat het geen makkelijke beslissing is om je bedrijf over te dragen. Voor de centen alleen, zal het niet zijn, vermoed ik. Daarvoor zit er te veel idealisme achter. Dan hadden de oprichters wel eerder voor poen gekozen ipv. dit experiment, dat in den beginnen nogal beschimpt werd.

Maar het doet marketingtechnisch wel wat af aan het sympathieke karakter natuurlijk. Toch lijken de oprichters mij wel goeie gozers, dus ze zullen vast weten wat te doen.
sowieso nooit begrepen dat je kipvrije kip of visvrije tonijn als zodanig mag verkopen
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 januari 2019 @ 19:55:49 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184166560
Ook in 2019 gaan we door met nieuws posten. Of het nu restaurantnieuws is of op een andere manier met eten te maken heeft :s).

Om te beginnen iets van Quote http://www.quotenet.nl/Ni(...)faillissement-219018

quote:
Een restaurant runnen is geen makkie, zelfs niet op zo’n hotspot. Eind 2018 is het faillissement aangevraagd voor Restaurant Stedelijk. Door wie en waarom precies is niet duidelijk.
Spijtig nieuws: Restaurant Stedelijk is failliet. U weet wel: dat enorme met glas omringde restaurant op de begane grond van de witte badkuip op het museumplein. Het (goede) nieuws is dat men er nog wel terecht kan voor een hapje of kopje koffie. Als we het restaurant bellen wordt duidelijk dat het personeel waarschijnlijk weinig heeft meegekregen van het faillissement. ‘We zijn overgenomen door Vermaat en gaan vol goede moed verder’, laat de bedrijfsleider ons weten.

Dat Vermaat de koper is kunnen we geen verassing noemen. Zij verzorgen namelijk ook al de catering in zowel het Rijksmuseum als het Van Goghmuseum. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze diep in de buidel hebben moeten tasten. In de jaarrekening 2017 van Amsterdam Hospitality Services BV kunnen we lezen dat de tent het al een tijdje knap lastig had. Er werden tonnen geleend, waar dat geld precies voor gebruikt is wordt niet duidelijk. Schuldeisers zouden de ABN AMRO kunnen zijn, de verhuurder (188.000 euro huur per jaar) of koffieleverancier Mocca D’or. Het eigen vermogen kelderde in 2017 van ruim 7,5 ton naar iets meer dan twintigduizend euro. Verder werden er ook flink wat mensen ontslagen. Kortom: niet erg fijn allemaal. De tent was tot voor kort van Jan en Renata Semeins-Smid. Geen onbekenden in het hoofdstedelijke horecawereldje. Zo zijn ze mede-eigenaar van Het Amsterdamse Proeflokaal. Een gigantische hut tegenover het Olympisch Stadion.

Helaas tasten weover de precieze reden van het faillissement vooralsnog in het duister. De curator van dienst was niet bereikbaar voor commentaar. Ook het echtpaar Semeins-Smid nam de telefoon niet op. Al met al best een opvallend gebeuren. In 2018 was het Stedelijk Museum met bijna 700.000 bezoekers een van de best bezochte musea van de stad. Aan klandizie geen gebrek zou je zeggen. Wellicht kunnen we u later vertellen wat er precies is gebeurd en hoeveel poen er voor het restaurant is betaald.
En Jumbo heeft een persbericht uitgedaan over 2018 en kijken vooruit. https://nieuws.jumbo.com/(...)ruim-20-procent/363/ Ze willen naar België.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 7 januari 2019 @ 18:03:57 #128
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184264525
quote:
Actor Lisa Faulkner has announced her engagement to celebrity chef John Torode - who she met while competing on MasterChef.

Faulkner, 46, told followers on Instagram that her boyfriend had proposed on Christmas Day, but the couple had kept it under wraps until their family knew.

She wrote on Instagram: "My gorgeous John completely surprised me on Christmas Day and asked me to marry him!

"After waiting to tell our family when we got home we then had a few days just grinning at each other!! I'm so very happy to share our lovely news with you.
https://news.sky.com/stor(...)john-torode-11601042

/CULblvd
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 januari 2019 @ 07:10:26 #129
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184273744
quote:
ABN AMRO verwacht de komende jaren verdere schaalvergroting in de Nederlandse horeca. Ketens worden groter en er vinden bovengemiddeld veel overnames plaats. Horecabedrijven moeten een zekere omvang hebben om de veeleisende consument optimaal te bedienen. Deze wil snelle, verse en gezonde menu’s. Ook het werven en vasthouden van schaars personeel vergt investeringen en dus meer omvang. In de keuken worden straks zelfs kostbare robots ingezet.

De horecasector is volop in beweging. Lunchrooms schieten als paddenstoelen uit de grond: daar zijn er nu 61% meer van dan zes jaar terug. Ook het aantal fastfoodrestaurants, soms opererend binnen grotere ketens, neemt sterk toe. De Amerikaanse formules Taco Bell en Five Guys zijn bekende nieuwkomers. Dat is niet voor niets. Horecaondernemers zien dat de Nederlandse consument meer te besteden heeft en steeds vaker buiten de deur eet. Dat geldt vooral voor de millennials : zo dineert 21% van hen één of meer keren per week buiten de deur. Dat percentage is aanzienlijk hoger dan bij andere generaties. Mede hierom maakt de horeca een stevige omzetgroei door.

Schaalvergroting
Echter, de taart mag dan wel groter worden, maar tegelijk moet deze onder veel meer ondernemers worden verdeeld. Onder de oppervlakte tekent zich een opmerkelijke ontwikkeling af, namelijk die van ‘schaalvergroting’. In 2018 liet een record aan overnames van eetzaken zien, zoals in Figuur 1 zichtbaar is. Bestaande ketens laten daarnaast een stevige organische groei zien. Lunchrooms, avondrestaurants en fastfoodrestaurants die onderdeel zijn van een keten of een ‘formule’ groeien sterker dan zelfstandige horecabedrijven.
Is er nog toekomst voor het kleine, zelfstandige restaurant? Zeker. Zelfstandige ondernemers blijven in ruime meerderheid aanwezig in het horecalandschap en hebben voldoende bestaansrecht; ze geven een regio, dorp of stadsbuurt charme en eigen identiteit.

Toch voorzien we voor de komende jaren dat de trend van schaalvergroting doorzet. Het aantal overnames komt in 2019 naar verwachting uit boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar (100) en ketens zetten hun uitbreiding voort. Voor die expansie liggen al veel plannen klaar.
Schaalvergroting kan een antwoord zijn om de kostbare investeringen te kunnen doen die nodig zijn om in te spelen op de snel veranderende en concurrerende horecasector. In deze publicatie lichten we toe welke obstakels horecaondernemers tegenkomen en mogelijk het hoofd kunnen bieden door op te schalen. In de bijlage lichten we deze obstakels verder toe en geven we aan waarom we denken dat verdure schaalvergroting zal plaatsvinden.
https://insights.abnamro.(...)rein-in-straatbeeld/

Of in PDF van 4 pagina's https://insights.abnamro.nl/download/127941/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:21:02 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184317382
Grote stap voor Albert Heijn: grootgrutter stapt in maaltijdbezorging.

Ook supermarkten beginnen de druk te voelen van onlineconcurrentie en timmeren aan de weg met nieuwe concepten. Amsterdammers kunnen vanaf vandaag warme maaltijden van Albert Heijn aan huis laten bezorgen.

Wie watertandt bij een van de recepten op het Allerhande-platform van Albert Heijn, maar zelf geen tijd, zin, of vaardigheden heeft om het klaar te maken, kan binnenkort een appje sturen naar Deliveroo of Thuisbezorgd. Althans, in Amsterdam. Albert Heijn gaat vanuit een keuken daar – enkele – warme maaltijden thuisbezorgen. Bij succes volgen in 2019 meer steden.

Een grote stap, zegt Albert Heijn, maar een logische reactie op het veranderende gedrag van consumenten. ‘De bezorging van online bestelde boodschappen en maaltijden noteert jaar in jaar uit ongekende groeicijfers’, schreef onlangs het FoodService Instituut, dat de voedselbranche onderzoekt. Bezorging van kant-en-klaarmaaltijden groeit het hardst, en Albert Heijn hoopt daarvan een graantje mee te pikken.

‘Eten is steeds minder gebonden aan een plek’, zegt Carlijn Olthof, verantwoordelijk voor food service bij Albert Heijn, vanuit een glimmende keuken op een niet nader te noemen straathoek in Amsterdam West. Omdat klanten bij Albert Heijn negen gerechten uit verschillende keukens op één plek kunnen bestellen, denkt het bedrijf terrein te kunnen winnen op de markt voor maaltijdbezorging. Het gaat om maaltijden die populair zijn op Allerhande, het receptenforum van de supermarkt.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:27:10 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184317459
Tja, veel mensen kunnen al nauwelijks koken, in de UK is het nog erger, een groot gedeelte daar kookt maar leeft van take away en kant en klaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 januari 2019 @ 20:06:54 #132
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184403329
https://www.missethoreca.(...)CA227EEA24962DC84YI4
quote:
Restaurant Goud van Herman den Blijker en Nick De Kousemaeker in Rotterdam heeft dit weekend de deuren geopend. ‘We zijn trots, de keuken is klaar, de inrichting is af en al het personeel staat te popelen’, aldus de eigenaren.

Op Facebook schrijft het team: ‘Vanaf vandaag, voor altijd.’ Goud is gevestigd in het pand aan de Lloydstraat in Rotterdam, waar voorheen FG Bistro van Francois Geurds zat. Geurds deed het pand, waar voorheen zijn tweesterrenrestaurant in zat, van de hand om zich volledig te kunnen richten op zijn twee andere zaken op de Hofboven in Rotterdam. Het interieur kreeg een totaal andere look and feel, waarin de kleur goud een hoofdrol kreeg. De Horeca Fabriek van designer Rein Rambaldo nam het interieur van Goud voor haar rekening.

Mede-eigenaar van restaurant Goud is Nick De Kousemaeker. Voorheen werkte hij als chef bij Las Palmas van Herman den Blijker. Voor die tijd was hij souschef van FG Restaurant.

Herman den Blijker verkocht zelf zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam aan Eveline Wu uit Eindhoven. Dit gebeurde in april van dit jaar. Herman den Blijker zei daar eerder over: ‘Ik had al een poosje het gevoel dat Las Palmas toe was aan verandering. Na tien jaar deze mooie zaak te hebben gedraaid, is het tijd voor een nieuwe impuls. Voor Las Palmas en voor mijzelf. Tijdens onze ontmoeting gaf Eveline aan dat zij graag een restaurant in Rotterdam wilde openen. Daar ging ik over nadenken. Want een combinatie van haar Aziatische kooktechnieken en smaken en de Franse aanpak van het team van Las Palmas zou tot bijzondere combinaties kunnen leiden.’ Wu maakte van Las Palmas uiteindelijk een Mood-restaurant.
Iwa kom d'r maar in :+..... Oh wacht :P.
49947708_2081149745253613_1825439436708511744_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=5d2fe2258a5b22ec2db4b1ae1e994bff&oe=5CD372BB
50221043_2081149888586932_2923616759879565312_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=dc5d7ced814da3af41c4c12361b8aa81&oe=5CBAD48B
Foto's gejat van FB
https://www.facebook.com/(...)ud-2215438375335937/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 14 januari 2019 @ 22:35:50 #133
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184406596
Ook in de supermarkt wil klant iets ‘beleven’
Koks aan het bakken en speciale schermpjes voor de bezorging van boodschappen: in de supermarkt van de toekomst moet de consument vooral geïnspireerd worden.

De Azijnbode over de toekomst van de Supermarkt. https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant dus alleen een linkje en geen heel artikel :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 25 januari 2019 @ 09:31:43 #134
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184607960
Dxvbn9jW0AAHqjx.jpg
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 28 januari 2019 @ 15:29:01 #135
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184674335
quote:
De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod).

Uit de publicatie ‘Het Fastfoodrestaurant in beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies blijkt dat einde van de groei van fastfoodrestaurants voorlopig nog niet in zicht is. Vooral in de grote steden en op high traffic locaties (snel weg, outlet centers) groeide het aanbod van fastfoodrestaurants fors. Gezien het huidig aanbod in relatie tot het aantal inwoners (in relatie tot internationale cijfers), de trends en stijging van het jaarlijks aantal voertuigkilometers voorspelt het rapport dat de komende vijf tot zeven jaren het totaal aantal fastfoodrestaurants richting de 500 zal toenemen. Hierbij speelt ook mee dat grote ketens financiële slagkracht hebben en eenvoudiger kunnen uitbreiden. De groei zal echter wel afvlakken, mede gezien de toenemende aandacht voor gezondheid.

Ontwikkeling in de provincies
Noord-Holland heeft, mede dankzij Amsterdam de hoogste dichtheid van aantal fastfoodrestaurants per 100.000 inwoners (3,2). Zonder Amsterdam is de dichtheid in Noord-Holland lager (2,0) dan het Nederlands gemiddelde (2,5). Met name in Drenthe en Zeeland is het fastfoodrestaurant minder sterk vertegenwoordigd. Dit komt doordat hier weinig kilometers rijksweg zijn (belangrijke locatie voor fastfoodrestaurant) en er een beperkt aantal grotere steden is met daarbij een laag aantal inwoners per km². Ook speelt mee dat in deze provincies een relatief groot deel (45%) van de bevolking 50-plus is, een groep die niet tot de belangrijkste doelgroep behoort. In de provincie Utrecht is de stijging de afgelopen 5 jaar het hoogst (+41%), wat vooral wordt veroorzaakt door nagenoeg een verdubbeling van het aanbod in de stad Utrecht.

High traffic
Gemeentes met een relatief groot fastfood aanbod liggen vaak langs A-snelwegen waar zich clusters van fastfoodrestaurants bevinden (Veenendaal, Capelle aan de IJssel, Gouda Rijswijk). Verder valt op dat er in gemeenten met grootschalig trekkers als retail outlet centers (Roosendaal, Lelystad, Roermond) of high traffic locaties (Haarlemmermeer met Schiphol en rondom het brugrestaurant aan de A4) veel fastfoodrestaurants gevestigd zijn.

Ketendominantie
In Nederland behoort bijna 85% van de fastfoodrestaurants tot 1 van de ‘drie grote jongens’, McDonalds’, KFC, Burger King. Flevoland kent het meest gevarieerde aanbod, in Friesland domineert McDonalds het meest. De formules hebben een gemiddelde verkoopoppervlakte van ruim 200m², waarmee dit bedrijfstype fors groter is dan reguliere restaurants en andere daghoreca.

Internationale middenmoter
Nederland telt 1,4 McDonald’s vestigingen per 100.000 inwoners, waarmee Nederland in de middenmoot staat. In Europa voeren Oostenrijk en Frankrijk de lijst aan, met relatief gezien 50% meer aanbod dan Nederland. Amerika spant de kroon met bijna 4,5 McDonald’s per 100.000 inwoners. In de Europese hoofdsteden telt Dublin verreweg de meeste vestigingen per 100.000 inwoners (6,3), Amsterdam staat eveneens in de middenmoot (2,4). Ten opzichte van andere Europese landen telt Nederland relatief weinig Burger King vestigingen. Binnen Europa voeren Spanje en Zweden de lijst aan, met relatief gezien 4 tot 5 keer meer aanbod dan Nederland. In de Europese hoofdsteden is Burger King opvallend veel vertegenwoordigd in Madrid en de Scandinavische hoofdsteden. Dit zijn steden waar KFC en McDonald’s matig of helemaal niet vertegenwoordigd zijn.

Toekomst: groei en toetreding nieuwe spelers
Het adviesbureau verwacht dat de groei van fastfood de komende jaren zal toenemen. Dit is enerzijds vanuit de toename van maaltijdbezorging en anderzijds door expansiedrift van bestaande ketens en nieuwe toetreders op de markt. Met name in de grote steden doen oncepten als Five Guys en Ellis Gourmet Burger hun intrede. Op dit momenteel nog maar een marginaal deel van het aanbod, echter door de toenemende behoefte aan meer ‘fast casual’ dan fastfood, met aandacht voor kwaliteit en herkomst van producten, scoren dit soort concepten goed. Daarentegen staat de gevestigde orde verre van stil. Waar McDonald’s het met name zoekt in verbreding in bezoekmoment (ontbijt) en assortiment (McCafé met koffie en luxere gourmet burgers) zien we dat KFC en met name Burger King inzet op groei van verkooppunten. Recent opende Burger King vestigingen in Tilburg en Spijkenisse en de volgende in Beesd staat al in de startblokken, allen met een nieuwe ‘look & feel’. Doelstelling is om 100 tot 200 locaties in Nederland te vestigen. Ook in België wordt ingezet op uitbreiding.

Trends
Ook op het gebied van technologie staat de sector niet stil. De bestelzuil heeft na McDonalds ook zijn intrede gedaan bij de Burger King. De ABN Amro meldt dat door het toegenomen gemak en de frontale verleiding de gemiddelde orderbedragen tot wel 10% hoger oplopen. Dat er minder snel een volgende gast in je nek staat te hijgen zal hier ook een rol in spelen. Een ander voorbeeld is de recent door ons gespotte volledig geautomatiseerde Hamburgermachine, een prachtige uitvinding in de USA. Dat de ketens ook steeds meer aan bezorgen doen betekent dat er methodes ontwikkeld zijn om het eten warm te bezorgen, wat met name bij de dunne frietjes een uitdaging is. Tenslotte verwachten we dat ook fastfoodrestaurants ook steeds meer rekening zullen gaan (moeten) houden met vegetariërs, veganisten en gasten met allergieën. McDonald’s lanceerde in de zomer van 2018 voor het eerst al een vegetarische variant voor de hamburger.
https://www.entreemagazin(...)et-gestaag-door31169
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 30 januari 2019 @ 15:07:25 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184712028
bron: Misset Horeca.

Ferran Adrià heropent El Bulli: niet als restaurant, maar als kenniscentrum elBulli 1846

attachment-001_food-image-1020088.jpeg

Chef-kok Ferran Adrià van restaurant El Bulli gaat de deuren van zijn restaurant – dat jarenlang werd uitgeroepen tot beste van de wereld – heropenen. Echter, niet als restaurant. Het gaat een plek worden wat op alle fronten in het teken staat van kennis delen. Het nieuwe project van Adrià gaat elBulli 1846 heten. ‘Ik wil al mijn kennis delen met de nieuwe generatie koks, maar omdat niet iedereen toegang heeft tot een opleiding, verspreiden we de informatie op deze manier’.

ElBulli 1846 gaat zesduizend vierkante meter tellen en biedt ruimte voor exposities en een creatieve werkplaats. Een team van twintig mensen zal zich er gaan toeleggen op culinair onderzoek en experimenten. In dit team zitten onder meer chefs, filosofen, journalisten en voedingsdeskundigen. Het restaurant en de keuken zullen het ‘Lab expositivo’ gaan ondersteunen, zo legde de beroemde chef deze week uit op de internationale gastronomiebeurs in Madrid. Professionele chefs kunnen straks ook in het lab ook aan de slag. ‘Maar, het wordt geen restaurant’, verduidelijkt Ferran Adrià.

1846 verwijst naar het geboortejaar van een van de grootste chefs die ooit heeft geleefd: Auguste Escoffier. Geïnteresseerden kunnen vanaf februari 2020 een bezoek brengen aan het voormalige restaurant. Gidsen leiden er de bezoekers rond in het museum over El Bulli waar duizenden documenten worden getoond, maar ook eeuwenoude recepten, video’s, attributen uit de keuken en een Bullipedia-site met allerlei weetjes en feiten over eten en drinken.

‘Ik wil al mijn kennis delen met de nieuwe generatie koks, maar omdat niet iedereen toegang heeft tot een opleiding, verspreiden we de informatie op deze manier’, zegt hij tegenover de Spaanse krant Cinco Días. ‘Alles draait hier om eten en koken, maar niet om het te serveren. Het gaat meer om ideeën’, voegt Adrià nog toe.

Topchef Ferran Adria sloot in 2011 de deuren van zijn driesterrenrestaurant El Bulli. El Bulli was slechts zes maanden per jaar open. De andere helft van het jaar werkt Adria in een peperduur kooklaboratorium in Barcelona aan nieuwe creaties voor de menukaart. Adria zei toen al te werken aan een kenniscentrum dat een broedplaats moest worden voor ‘free thinking and kicking ‘ wat betreft voedsel en koken.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 6 februari 2019 @ 13:26:17 #137
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_184854087
https://www.parool.nl/ams(...)-overleden~a4622758/
quote:
Chef-kok John Halvemaan is dinsdag na een kort ziekbed overleden. Hij werd 69 jaar.

a183bffe-a37c-4341-ba18-0b4d137e8dad?width=664&height=374

DOOR: HET PAROOL 6 FEBRUARI 2019, 13:18
'Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van een van onze oprichters en nestors van de Dutch Cuisine, John Halvemaan,' schrijft restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers, waar Halvemaan medeoprichter van was.

De eigengereide Halvemaan genoot een gigantisch aanzien onder collega's, als de man die in de jaren zeventig de nouvelle cuisine naar iets Nederlands vertaalde.

Topgastronomie
Hij experimenteerde met Aziatische ingrediënten en bewerkte oude streekgerechten, in een tijd dat er in de Nederlandse topgastronomie eigenlijk alleen Frans werd gekookt. In plaats van blikgroenten - destijds alomtegenwoordig - serveerde Halvemaan vérs.

Samen met Esther runde hij eerst restaurant Auberge op het Leidseplein, daarna La Rive in het Amstelhotel en nu alweer 27 jaar de eigen zaak in Buitenveldert. Voor alle drie de zaken kregen ze een Michelinster.

Restaurant verkocht
In 2015 werd bij Halvemaan een dodelijke vorm van prostaatkanker ontdekt, vertelde hij een jaar later in gesprek met Het Parool. "'U heeft een vorm van prostaatkanker die niet te opereren is,' zei de oncoloog. 'We weten alleen dat u eraan doodgaat, meneer. Maar wanneer? Dat weten we niet.' Ik zat daar bijna een uur in die kamer, alleen met dat nieuws. Dat was zo... Dat kun je je niet voorstellen, dat gevoel. Dat is afschuwelijk."

Hij kreeg viermaal chemotherapie en deed mee aan een experimenteel programma, waarvan hij hoopte dat het zijn leven kon verlengen.

Door de ziekte werd hij afgelopen september gedwongen zijn restaurant te verkopen, schrijft HP/De Tijd. Hij was van plan veel te gaan reizen, naar Spanje, naar Azië. Maar ruim drie weken geleden ging het steeds slechter met de chef. Zijn oncoloog raadde hem af nog verre reizen te maken.

Voor Halvemaan moest een 'fantastisch gerecht' altijd simpel blijven, zo zei hij tegen Het Parool. "Maar dat is nog helemaal niet zo simpel. Het draait om balans, en balans is lastig uit te leggen. Die ís er, schijnbaar moeiteloos, of die is er niet."
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 6 februari 2019 @ 13:33:17 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184854216
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 februari 2019 @ 14:26:04 #139
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184955447
quote:
Vier op de tien snackbars inmiddels van een Chinees

Het oer-Hollandse broodje kroket wordt steeds vaker geserveerd door een Chinees. Het aantal cafetaria’s dat wordt gerund door mensen met een Chinese achtergrond is vertienvoudigd in twintig jaar tijd. In zo’n vier op de tien cafetaria’s in Nederland staat nu een Chinese eigenaar achter de frituurpan.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO). Waren er in 1998 nog rond de 200 snackbars in handen van Chinezen, vorig jaar was dat gestegen naar ongeveer 2.000. Het totaal aantal cafetaria’s in diezelfde periode nam af van 5.644 naar 4.869. Het gaat om landelijke cijfers, aantallen per regio worden niet bijgehouden.

Overnamehonger
Vaak zijn de oosterse patatbakkers kinderen van ouders die in het verleden in Nederland een Chinees specialiteitenrestaurant zijn begonnen. ,,De jongere generatie heeft om uiteenlopende redenen weinig interesse om zo’n restaurant over te nemen’’, zegt directeur Liping Lin van de VCHO. ,,Zo is de investering in een cafetaria minder hoog en hoef je ook geen specialistische koks te zoeken, wat voor Chinese restaurants steeds moeilijker is.’’

Toen de ‘patatchinezen’ hun intrede deden medio jaren 90, werd getwijfeld of zij hun plek konden veroveren in de oer-Hollandse snackbarwereld van patatje met en frikandel speciaal. Inmiddels mag volgens Lin geconcludeerd worden dat dit is gelukt. ,,De Chinese cafetaria’s zijn vaak goed draaiende zaken die er netjes uitzien en waar de kwaliteit van het voedsel goed is’’, zegt ze. ,,Bovendien moet je in een cafetaria snel werken en serveren, en dát zijn Chinezen natuurlijk gewend vanuit hun traditionele werk in de afhaalchinees.’’
https://www.ad.nl/koken-e(...)en-chinees~a8e35f80/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 februari 2019 @ 16:32:37 #141
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185033024
quote:
ENSCHEDE/ROTTERDAM - Supermarkt Lidl moet stoppen met de verkoop van bier met het merk Kordaat. De naam en de verpakking lijken te veel op Kornuit van Grolsch. Dat eiste Grolsch donderdag in Kort Geding bij de voorzieningenrechter in Rotterdam. Grolsch en Lidl hielden de rechtszaak beiden stil.

Angelique Kunst 14-02-19, 19:48 Laatste update: 20:11
23
Lidl kwam vorig jaar november met een nieuw huismerk bier: Kordaat. Dat leek in veel opzichten wel heel erg op het Grolsch-merk Kornuit. De naam klinkt bijna hetzelfde, er staat in beide gevallen een cursieve letter op het label en bij Kordaat prijkt een stoere bebaarde man op het halsetiket: hetzelfde type als waar Grolsch in de reclame Kornuit mee aanprijst.

Brief gestuurd
Aanvankelijk reageerde Grolsch uiterst terughoudend. Hoewel merkdeskundigen riepen dat er genoeg aanleiding was voor een merkenrechtszaak, bleef het stil in Enschede. Maar nu blijkt dat na de lancering al de eerste brief richting Lidl is gegaan. “Maar daar heeft Lidl niet inhoudelijk op gereageerd. Ze lieten weten het niet met ons eens te zijn daarna bleef het stil", zo meldt woordvoerder Koert van 't Hof van Grolsch.

Meeliften
Daarop besloot de Twentse brouwer de juridische strijd aan te gaan. De partijen troffen elkaar donderdag bij de rechter in Rotterdam. Die moet in kort geding uitmaken of Lidl onmiddellijk moet stoppen met de verkoop van Kordaat, zoals Grolsch eist. Van 't Hof: “Wij bouwen al sinds 2013 zeer zorgvuldig aan de merknaam Kornuit. Aanvankelijk als submerk van Grolsch, maar het is inmiddels zo sterk dat het als zelfstandige merknaam bestaansrecht heeft. Daar fietst Lidl nu gewoon dwars doorheen. Zij liften met Kordaat mee op onze marketinginspanningen en dat brengt ons merk fundamenteel schade toe. Dit is verwarrend voor consumenten."

Lidl was donderdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

De uitspraak volgt over twee weken.
https://www.tubantia.nl/e(...)on-kordaat~a4c88ab3/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 18 februari 2019 @ 15:36:19 #142
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185085392
Iens wordt TheFork https://www.missethoreca.(...)09917E9EBC6C709E3YI4

quote:
Iens, onderdeel van TripAdvisor, gaat vanaf vandaag verder onder de internationale merknaam TheFork. Iens werd in 2015 overgenomen door TheFork, onderdeel van TripAdvisor. Ook de opzet verandert: alleen restaurants waar via TheFork kan worden gereserveerd, tonen op het platform en alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd, kunnen een review achterlaten.

De naamswijziging van Iens naar The Fork is niet de enige verandering. Vanaf 1 mei 2019 worden op het platform alleen restaurants getoond die ook via TheFork te reserveren zijn. TheFork zegt hiermee tegemoet te komen aan de uitkomsten van het consumentenonderzoek. Daarnaast is veelvuldig overlegd met restauranthouders en de Koninklijke Horeca Nederland.

Een andere aanpassing is dat alleen gasten die via TheFork-kanalen hebben geboekt een restaurantbeoordeling kunnen achterlaten, in analogie met de hotelbeoordelingen op TripAdvisor.

(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 19 februari 2019 @ 07:14:27 #143
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185097947
2uge3va.png
quote:
Loetje verspreidt zich als een jusvlek
Marga Klinkhamer en haar zoon Marcel, derde en vierde generatie Loetje. Marga: ,,Lang niet iedereen beheerst de kunst om een echte Loetje-biefstuk te bakken, ik kan het zelf ook niet.’’

Zeg je Loetje, zeg je biefstuk. Bijna dertig jaar lang was er maar één restaurant van die naam, in Amsterdam, nu zijn er zeventien verspreid over het gehele land. Zelf omschrijft de familie daarmee het imperium als ’een jusvlek’. Hoe het begon met biljarten, biefstukken, Blue Band en beledigingen.

Recept voor dé Loetje-biefstuk: twee ons ossenhaas, een klont margarine en een ongewassen pan. Marga Klinkhamer (56) lacht om de verbijstering. „Nooit in het sop, dan haal je het vet uit de pan. Schoonvegen met keukenrol, naspoelen met heet water. Gooi die flacon Dreft maar weg.”

Ze heeft de humor van haar vader, Ludwig Klinkhamer – die Loetje werd genoemd. Hij gaf zijn café dezelfde naam omdat dat lekker bekte. Van anderen kreeg hij later de bijnaam De Biefstukkoning.

Slager Loetje opende op 1 februari 1977 samen met zijn broer een biljartcafé in de Amsterdamse Johannes Vermeerstraat. „Naast hun borreltje wilden de biljarters graag wat eten. Moeder Bep maakte boven in haar eigen keukentje broodjes bal en uitsmijters. De economie trok aan en in de buurt vestigden zich wat reclamebureaus. Die jongens smeten met geld en wilden meer dan een tosti.” Als oud-slager wist Loetje de weg voor een goed stuk vlees.

Bezweren culi-freaks dat je vlees in roomboter moet bakken, Loetje hield het op margarine en dat is zo gebleven. Marcel Klinkhamer (34), kleinzoon van Loetje en Marga’s neef: „Roomboter verbrandt sneller en komt niet op de juiste temperatuur om de biefstuk dicht te schroeien.” Marga: „Lang niet iedereen beheerst de kunst om een echte Loetje-biefstuk te bakken, ik kan het zelf ook niet.”

In de reclamewereld kon het destijds niet op. „Kwamen ze binnen voor de lunch, namen ze een paar drankjes, dat kon toen nog, en rolden ze tegen sluitingstijd pas weer naar buiten.”

Marga: „Mijn vader nam geen blad voor de mond. Zat de tent bomvol en had hij zelf zin om te biljarten, riep hij: ’Naar buiten allemaal, ik ga sluiten. Wegwezen hangjassen.’ Zo noemde hij de reclamemannen. In een paar vestigingen hangt boven de kapstok nog steeds het bordje Hangjassen. En tegen bekende mensen was hij niet anders dan tegen anderen. Kwam – toen prins – Willem-Alexander eten, zei hij ’Weet je moeder dat je hier bent?’ Had hij Herman Brood aan de bar die vroeg of hij op de piano mocht spelen. Zei mijn vader: ’Kejje dat dan?’ Riep één van de stamgasten: ’Loetje, dat is Herman Brood!’ Zei mijn vader: ’En?’”

No-nonsens
Die Amsterdamse botheid en no-nonsens maakte toen deel uit van de charme van Café Loetje. „Later vroegen gasten zelfs of hij hen alsjeblieft wilde beledigen, anders waren ze niet écht in Loetje geweest.” Haast zich te verklaren dat er nu niemand meer wordt uitgefoeterd: „Het is nu totaal anders, de gast staat altijd op nummer één.”

Loetje leerde niet alleen de koks het ambacht van lever en ossenhaas snijden. „Sníjden, niet douwen, zei hij dan! Zat een gast aan tafel te hannesen, nam hij doodgemoedereerd mes en vork over om voor te doen hoe je een biefstuk snijdt: „Tégen de draad in!’ En bestelde iemand doorbakken – hier serveren we medium-rare – dan wees hij hem acuut de deur. Met de toevoeging dat hij geen schoenzolen verkocht.”

Lang duurde het niet voor Loetje de bijnaam Biefstukkoning kreeg. Marcel. „Eerst was Loetje nog dicht in het weekeinde. De eerste zaterdag dat hij om vijf uur openging, stond er al om half vijf een rij buiten. Om half vijf, jazeker, als ze een uur later kwamen, moesten ze twéé uur wachten.”

Het wachten werd verheven tot cult. „Noteerden we de namen, schreeuwden we ’Jansen’ als er een tafeltje vrij kwam. Maar niet zelden had Jansen dan nog helemaal geen zin aan te schuiven, omdat het zo’n feest was aan de bar. Liet hij zijn beurt nog even aan zich voorbij gaan. Opa zei altijd: ’Ze wachten langer dan dat ze eten’. De omgekeerde wereld.”

„Ik zeg wel eens dat ik in de spoelbak geboren ben. Ik begon met afwassen, daarna de ’koude kant’, slaatjes maken. De keuken was boven en klein. Hoorde je van onder aan de trap de bediening schreeuwen”, Marcel zet een keel op: ,,Mág ik…!’ En als er dan iemand in de keuken ’ja’ blèrde, was het: „Twee biefstuk, twee friet, twee sla.’ Meestal afgekort tot ’twee-twee-twee’. Kalkten wij dat in de keuken op roze papiertjes, tafelnummer erbij.”

Vreemde tafel
Ook Marga’s zoon is Loetje-kok. „Ik heb hem eerst wel naar Van der Valk gestuurd, werken voor een baas, de benen onder een vreemde tafel steken. Daar werd hij wijzer van.”

In 1995 nam Jaap – Marcels vader – het eetcafé over van Loetje. Marga: „Mijn vader bleef wel op de loonlijst staan, hij maakte elke ochtend het café schoon. Twee jaar geleden viel hij in de zaak van de trap en overleed, 83 jaar oud.”

In 2006 opende Jaap met vriend Mike van den Berg en ex Pien Grootveld, Loetje aan de Amstel. De eerste van zestien nieuwe vestigingen. Marga: „Loetje breidt zich als een jusvlek uit over het land. Bergen, Breukelen, Gorssel, Overveen, Laren, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Almere. Mijn vader stond er los van, al was hij wel vereerd dat zijn naam eraan hing.” Ze lacht: „Ja, we zijn groot aan het worden, maar we blijven onszelf. Veel gasten geven de menukaart zonder inzien terug. Biefstuk moet het zijn.”

Marga was vijftien toen haar vader de kroeg kocht. „Toen was er alleen de ’voorkant’ en ik ben meer een mens voor de achtergrond. Een gastvrouw moet mensen in de watten leggen, daar was ik niet de juiste persoon voor. Ik werkte in het gevangeniswezen en daar is de klant nou juist geen koning. Toen Loetje ging uitbreiden stond het personeelsbeleid nog in de kinderschoenen. Vroegen de eigenaren: ’Hoeveel wil je verdienen? Tientje per uur? Begin maar.’ En dan verrekenden ze ’s avonds op een briefje het aantal gewerkte uren. Dat kon niet. Om het beleid op te zetten, heb ik een half jaar dispensatie gekregen van justitie met de bedoeling daarna terug te keren. Dat is er nooit meer van gekomen. Nu zit ik als operationeel directeur op kantoor, inmiddels hebben we 1150 medewerkers. Personeel wordt bij ons ook familie, ik wil nog steeds weten dat de cavia van iemand is overleden.”

Binnen deze familiekring loopt het gesmeerd. „Natuurlijk gaat het vaak over Loetje en we zijn allemaal eigenwijs. Maar uit bekvechten komen de beste beslissingen voort.”

Jaap en Mike zoeken naar nieuwe locaties, zij hebben daar een neus voor. Hadden ze wat gevonden aan het IJ, ging ik er kijken. Nou er was helemaal niks, de navigatie werkte niet, er was niet één straatnaam. Dacht ik: wat moeten we daar nou… Goed, augustus dat jaar ging Loetje aan het IJ open, drie dagen later was daar de Hiswa. Twaalfhonderd eters… de biefstukken waren niet aan te slepen. ”

Zeventien Loetjes zijn er nu en als het aan de familie ligt, komen er daar nog heel wat bij. Marcel: „Voorlopig mikken we op vier nieuwe vestigingen per jaar. De menukaart is overal hetzelfde. Met ons bouwteam – trouwe medewerkers uit keuken en bediening – zetten we in honderd dagen het restaurant op poten en injecteren we bij de nieuwe medewerkers het Loetje-DNA. Zo kom ik nog eens ergens, ik heb al zestien accenten geleerd en hoop nu op een vestiging op de Ramblas. Mooie, zonnige plek.” Grote grijns: „Trek ik er wel drie jaar voor uit om de Spanjaarden in te werken.”

Loetje-biefstuk: twee ons ossenhaas, een klont margarine en een ongewassen pan
Bron: IJmuider Courant en volgens mij eerder de Televaag. Is allemaal TMG.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 19 februari 2019 @ 09:04:57 #144
131800 Tarado
capô de fusca
pi_185098813
quote:
Iens, onderdeel van TripAdvisor, gaat vanaf vandaag verder onder de internationale merknaam TheFork. Iens werd in 2015 overgenomen door TheFork, onderdeel van TripAdvisor. Ook de opzet verandert: alleen restaurants waar via TheFork kan worden gereserveerd, tonen op het platform en alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd, kunnen een review achterlaten.

De naamswijziging van Iens naar The Fork is niet de enige verandering. Vanaf 1 mei 2019 worden op het platform alleen restaurants getoond die ook via TheFork te reserveren zijn. TheFork zegt hiermee tegemoet te komen aan de uitkomsten van het consumentenonderzoek. Daarnaast is veelvuldig overlegd met restauranthouders en de Koninklijke Horeca Nederland.

Een andere aanpassing is dat alleen gasten die via TheFork-kanalen hebben geboekt een restaurantbeoordeling kunnen achterlaten, in analogie met de hotelbeoordelingen op TripAdvisor.

‘Meer dan een reserveringsplatform’
Joyce Teune, B2B Director Nederland: ‘Door over te gaan naar TheFork kunnen we blijven innoveren in product en propositie. Zo kunnen we grensoverstijgend waarde voor de restaurants toevoegen. TheFork is meer dan een reserveringsplatform alleen. Wij verbinden (internationale) gasten met restaurateurs in al onze landen.’

Door de naamswijziging hoopt TheFork aangesloten Nederlandse restaurants beter onder de aandacht te krijgen van internationale gebruikers van het platform.

‘Culinair op de kaart’
‘Nederland zou internationaal culinair meer op de kaart gezet moeten worden’, Almir Ambeskovic, enior Regional Director bij TheFork. ‘Het Nederlandse culinaire landschap heb ik als fantastisch ervaren, maar internationaal is het nog niet bekend. Hier wil TheFork verandering in brengen.’

Vorig jaar reageerde Ambeskovic tegenover Misset Horeca uitgebreid op kritiek van restaurateurs over de hoge kosten die aan het platform verbonden zijn.

‘We dwingen geen enkel restaurant om zaken met ons te doen’
‘We dwingen geen enkel restaurant om zaken met ons te doen’
Lees het interview met Almir Ambeskovic
Na de integratie bestaat het platform uit zo’n 55.000 restaurants in 11 landen. Het platform opereert als LaFourchette in Frankrijk en Zwitserland, als ElTenedor in Spanje en als TheFork in Nederland, Italië, België, Portugal, Brazilië, Zweden, Denemarken en Australië.

De app is zo’n 16 miljoen keer gedownload en maandelijks krijgt het platform 21 miljoen bezoekers. Net als op TripAdvisor, selecteren gebruikers een restaurant op basis van voorkeuren, zoals locatie, type keuken en gemiddelde prijs. Ze kunnen gebruikersbeoordelingen raadplegen, beschikbaarheid in realtime controleren en direct online reserveren.

Daarnaast worden er via het online reserveringssysteem TheForkManager, gasten bij restaurants geplaatst. Met het reserveringssysteem kun je als restaurateur je reserveringen en het gastenbestand beheren, de werkzaamheden stroomlijnen en uiteindelijk je service en inkomsten optimaliseren. Dit gaat volgens de yield management-principes van prijs en variabele afhankelijkheid van tijd.
https://www.missethoreca.(...)9B6AFC5D47E365889YI4
  dinsdag 19 februari 2019 @ 12:02:11 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185102398
Iens is dus definitief geen recensiesite meer, maar een reserverings-site zoals bijvoorbeeld booking.com
Poef.....gone! ©golfer
pi_185102462
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 12:02 schreef golfer het volgende:
Iens is dus definitief geen recensiesite meer, maar een reserverings-site zoals bijvoorbeeld booking.com
Gebruikte iemand deze site nog voor reviews dan? Via Google is toch veel makkelijker.
  dinsdag 19 februari 2019 @ 12:09:00 #147
131800 Tarado
capô de fusca
pi_185102520
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 12:05 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Gebruikte iemand deze site nog voor reviews dan? Via Google is toch veel makkelijker.
recensies van non profs zijn sowieso moeilijk serieus te nemen
  dinsdag 19 februari 2019 @ 12:30:28 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185102980
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 12:09 schreef Tarado het volgende:

recensies van non profs zijn sowieso moeilijk serieus te nemen
En bedankt, hè. ;(
/eigen recensiesite sinds 2004
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 februari 2019 @ 12:32:18 #149
131800 Tarado
capô de fusca
pi_185103016
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 12:30 schreef golfer het volgende:

[..]

En bedankt, hè. ;(
/eigen recensiesite sinds 2004
:) leuk om te lezen, dat wel
  dinsdag 19 februari 2019 @ 13:08:21 #150
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185103651
Kitkat-green-tea-matcha.jpg

https://www.culy.nl/nieuw(...)k#Echobox=1550575942

Geweldig nieuws voor fans van de (groene) KitKat matcha! De – misschien wel meest populaire – KitKat smaak green tea matcha is nu ook gewoon in Nederland te koop. Vanaf eind februari scoor je ‘m bij AH to Go. Daarna gaat ‘ie richting de supermarkten.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 14 maart 2019 @ 18:02:05 #151
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185611043
quote:
AMSTERDAM – Een groot deel van de supermarkten zal de komende jaren uit het straatbeeld verdwijnen. De opkomst van online winkelen in combinatie met de lage winstmarges, speelt veel grootgrutters parten.

Dat zegt retaildeskundige Nils van Dam (voormalig ceo Unilever Nederland & België) van adviesbureau Duval Union Consulting op nieuwsradiozender BNR.

Supermarkten schrijven al snel rode cijfers
Volgens Van Dam hebben supermarkten veel vaste kosten, en omdat ze vooral op prijs concurreren komt de gemiddelde winstmarge niet veel hoger uit dan 3 procent. Als grootgrutters omzet verliezen aan onlinewinkels, schrijven ze volgens hem al snel rode cijfers. Tegelijkertijd raken consumenten steeds meer gewend aan het online kopen van bijvoorbeeld speelgoed en reizen, en dat gaat ook bij voedsel gebeuren.

‘Met name kleinere partijen verdwijnen’
,,Elke procent omzet die verschuift naar thuislevering, veroorzaakt dat 10 procent van de winkels verlieslatend wordt”, aldus Van Dam. Om de opkomst van onlinesupermarkten als Picnic het hoofd te bieden, moeten supermarkten investeren in digitalisering. Kleinere partijen hebben die middelen echter niet, waardoor mogelijk 30 tot 40 procent van de supermarkten verdwijnt.
https://www.distrifood.nl(...)verdwijnen-101122350

Zie ook https://www.bnr.nl/nieuws(...)-supermarkten-de-kop

NU wel benieuwd naar het hele rapport. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_185627352
quote:
Grolsch heeft de zaak overigens verloren en de Lidl blijft Kordaat verkopen:
https://www.rtlz.nl/beurs(...)ch-merkenrecht-claim
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Spellchecker donderdag 21 maart 2019 @ 16:46:25 #153
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_185768561
Lekker snacken; High Friet is de nieuwe High Tea

Ook zo klaar met groene smoothies, gemberthee, chiazaad en de zoveelste ’High Wine’ of ’Hight Tea’ met je vriendengroep? Dan is de High Friet écht iets voor jou.
Een restaurant in Dieden-Ravenstein heeft de High Friet in het leven geroepen. In plaats van gezonde broodjes, smoothies en muntthee, worden er borden vol frikadellen en andere snacks geserveerd.

Naast de gefrituurde snacks heb je ook nog keuze uit vijf soorten friet, stoofvlees en verschillende sauzen.

:Y)
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 maart 2019 @ 18:33:44 #154
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185790451
http://www.quotenet.nl/Ni(...)van-de-Action-219690
quote:
Hoe kan het toch dat het vooral vanwege de biefstukken vermaarde restaurantketen Loetje zo snel groeit? Want we tellen nu al 18 vestigingen, en dat moeten er snel meer worden. Heel snel. Wij namen een stiekem kijkje in de keuken, en vonden in Boris Deen en Rob Wagemaker het geheime ingrediënt.
165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien. Een enorm aantal ja, waar dan ook een flinke omzet tegenover staat. ¤75 miljoen, om precies te zijn. Alhoewel, precies… om eerlijk te zijn gaat het hier om een schatting, want journalisten worden door Loetje als onwelkome gasten beschouwd. Jammer, want het is natuurlijk een smakelijke prestatie van de mensen achter het concern, dat met een enkel Amsterdams café begon. Een roemrucht café, dat wel. Met dank aan de grofgebekte Loetje Klinkhamer, die overigens in 2017 na een val van de trap in zijn etablissement overleed.

De aandelen van het bedrijf had hij toen al overgedragen, en nu zijn het diens dochter Marga, zoon Jaap, diens ex Pien die het concern smaak geven. En die de keten laten groeien, al wordt dan weer gezien als de verdienste van Mike van den Berg, die zich rond 2005 aansloot. Hij wordt gezien als de echte macher. ‘Van den Berg is de echte ondernemer van het stel. De rest is toch een beetje met de kont in de Blue Band gevallen’, zo vernemen we.

Het geld voor de enorm snelle expansie komt overigens weer van een ander duo: Boris Deen en Rob Wagemaker, 2 van de 3 oprichters van koopjesketen Action (waarover we afgelopen maand dit artikel schreven). ‘Het komt erop neer dat als het management een kans ziet, ze naar die geldgevers gaat. Die zetten dan hun portemonnee open’, zo kunt u lezen in het uitgebreide artikel dat we over Loetje schreven. Daarin leest u ook waarom het u thuis nooit zal lukken de smaak van Loetje te evenaren. ‘Blue Band is 100% plantaardig geworden. We hebben dat natuurlijk getest bij consumenten en die ervoeren geen verschil. Bij Loetje wel. Daar hadden ze het idee dat er net iets minder schuim op hun jus zat. En als die iets op een andere manier zien, dan zijn ze daar zeer vasthoudend in. Maar goed, als zij zo hechten aan traditie is het onderdeel van een normale commerciële relatie om daarnaar te luisteren. Dus als uitzondering leveren we Loetje nog steeds de Blue Band volgens de oude receptuur’, zegt boterbaas Berend Jan Taken van Upfield, waar het margarinemerk na de afstoting door Unilever werd ondergebracht.
Nog maar eens Loetje. :+ De investeerders op de achtergrond.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 22 maart 2019 @ 18:48:57 #155
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_185790726
Overrated dure margarine zut
Zoute user pur sang
  vrijdag 22 maart 2019 @ 19:35:25 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185791421
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 18:48 schreef Molo het volgende:
Overrated dure margarine zut
Snap ook niet waarom mensen ermee weglopen. Branding is blijkbaar belangrijk, belangrijker dan kwaliteit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 07:11:42 #157
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185853828
xxl.jpg
quote:
Een strandpaviljoen in Apeldoorn, of in Vught, Amersfoort of Lopikerkapel: sommigen kijken er misschien raar van op, en toch zijn ze er. Het aantal strandpaviljoens stijgt - inmiddels zijn het er 413 - en opvallend: de groei zit vooral in provincies die niet aan zee liggen.

Dat blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. "En een eind aan de groei is nog niet in zicht", zegt onderzoeker Guido Verschoor. "Je ziet ze steeds meer bij grote steden, aan het water van recreatieplassen of op de oevers van rivieren, zoals de Lek."

Zand, parasols, ligbedden... midden in een stad als Apeldoorn. Zo gek is dat niet, zegt Verschoor. Volgens hem willen mensen steeds meer buiten zijn: "Kijk maar naar het stijgend aantal festivals, terrassen, buitenkeukens en bbq's. Het terras wordt voor veel horecabedrijven steeds belangrijker. Waar zit je dan mooier dan aan een plas of een meer. Of dus in de stad. Bedjes en parasols erbij, eigenlijk alles wat je te wensen hebt als de zon schijnt."

Zomers langer
De zomers worden ontegenzeggelijk steeds langer. "De laatste zomers heb je gemiddeld 50 mooie dagen en 40 dagen die redelijk zijn. Voor mij is dat voldoende", zegt eigenaar Richard Fick van Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel, aan de Lek niet ver van Utrecht.

Loopt hij vooruit op de oprukkende zee, een gevolg van het veranderende klimaat? Gekscherend wordt er immers al jaren gezegd: 'Amersfoort aan Zee' of 'Lopikerkapel aan Zee'. "Nou, vijf jaar geleden kwam dit te koop en ik dacht: dit is mijn kans. Het weer wordt steeds beter, dus waarom niet?" Zijn beachclub is het hele jaar open en op drukke dagen recreëren er zo'n 1000 tot 1500 zonaanbidders aan de Lek.

Goede bereikbaarheid
De meeste strandpaviljoens zijn (natuurlijk) te vinden aan de echte kust. De top-10 van strandgemeenten met de meeste paviljoens wordt aangevoerd door Scheveningen, Zandvoort en Veere.

Met de verdere groei van het aantal strandpaviljoens is het wel van belang dat er goed gekeken wordt naar de bereikbaarheid. Vooral de kust is op warme zomerse dagen steeds moeilijker te bereiken. "Goede bereikbaarheid is natuurlijk cruciaal. Ook het aantal buitenlandse toeristen blijft stijgen, dus er moet veel aandacht zijn voor de wegen naar het strand, parkeren en bereikbaarheid met de fiets. Heel belangrijk", zegt Verschoor.
https://nos.nl/artikel/22(...)HwIHbDNAj6dHUIgZYIp8

Apeldoorn aan Zee. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 4 april 2019 @ 11:33:05 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186026742
De girafnootjes van de Aldi lijken teveel op de tijgernoten van Duivis
https://www.ad.nl/economi(...)jes-duyvis~a95d233a/

Let wel, het gaat om het uiterlijk van de “nootjes” zelf en niet om de verpakking of de naam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 april 2019 @ 13:03:34 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186495158
Bron: Misset Horeca

Arturo Dalhuisen is weg bij The White Room. Meerdere betrouwbare bronnen hebben dat bevestigd tegenover Misset Horeca.

Arturo-560x374.jpg

Zowel Arturo Dalhuisen als Jacob Jan Boerma – die momenteel in Japan als gastchef kookt – zijn niet bereikbaar voor commentaar. Op Facebook staat dat restaurant The White Room de deuren heeft gesloten tot en met 7 mei. Bij NH Hotel Group was de woordvoerder niet bereikbaar.

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Dalhuisen was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.

Wat de gevolgen zijn van het vertrek van Arturo Dalhuisen voor The White Room is nog niet bekend. The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren. Jacob Jan Boerma zei tijdens de opening over Dalhuisen: ‘Hij verdient het een eigen keuken te hebben. Samen gaan we hier mooie dingen laten zien.’ Met de opening van The White Room, op de plek van het oude Reflet, opende ‘het oudste restaurant van Amsterdam’. In 1885 opende restaurant de ‘Witte Zaal’ er voor het eerst zijn deuren. De huidige zaal is een geregistreerd monument en wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 29 april 2019 @ 20:11:15 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186502373
Vervolg op het vorige bericht:

Randy Karman, voormalig souschef van Restaurant The White Room*, neemt vanaf heden het stokje over van Arturo Dalhuisen in sterrestaurant The White Room in Amsterdam.

9d026ee022974168_org-e1556546799952-560x411.jpg

Randy Karman startte in 2012 zijn carrière als leerling in verschillende sterrenzaken bij diverse topchefs, waarna hij een jaar als chef de partie in de keuken van Jacob Jan Boerma’s Restaurant De Leest*** in Vaassen werkte. Aansluitend ging hij aan de slag bij Restaurant Bord’Eau* van hotel De l’Europe in Amsterdam om zijn culinaire horizon te verbreden als demi dhef de partie. Karman zegt over zijn nieuwe stap in zijn carrière bij The White Room: ‘Als souschef en rechterhand van Arturo heb ik mij de signature van The White Room volledig eigen gemaakt. Ik kijk ernaar uit om samen met Jacob Jan Boerma de huidige lijn voort te zetten en de gasten een fantastische culinaire beleving te blijven bieden.’ Jacob Jan Boerma voegt hieraan toe: ‘Ik vind het geweldig om wederom met een talentvolle, gemotiveerde chef te mogen werken aan de ambities van The White Room.’
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 1 mei 2019 @ 13:14:52 #161
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_186539094
quote:
1s.gif Op donderdag 4 april 2019 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
De girafnootjes van de Aldi lijken teveel op de tijgernoten van Duivis
https://www.ad.nl/economi(...)jes-duyvis~a95d233a/

Let wel, het gaat om het uiterlijk van de “nootjes” zelf en niet om de verpakking of de naam.
;(
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  dinsdag 7 mei 2019 @ 12:14:27 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186668771
Brass Boer in Zwolle is geopend.
Het nieuwe restaurant van Jonnie en Therese Boer.
https://chefsfriends.nl/v(...)iRFmzHV-qvTrPRJg9Fig
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 mei 2019 @ 13:30:52 #163
131800 Tarado
capô de fusca
pi_186670195
Gemeente Zwolle: Joekel van Jonnie moet weg
De Joekel van Jonnie moet weg van de gemeente Zwolle. De enorme, illegale afvoerpijp op het dak van het nieuwe restaurant van Jonnie en Thérèse Boer gaat nooit goedgekeurd worden.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.tubantia.nl/z(...)gn=socialsharing_web
  woensdag 8 mei 2019 @ 16:28:16 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186697068
Bron: Misset Horeca.

Heerlijk ook in zee met Kruidvat voor restaurantkorting.
Kruidvat-560x420.jpg

Drogisterijgigant Kruidvat is deze week gestart met een restaurantactie in samenwerking met Heerlijk. Consumenten kunnen een restaurantkaart ter waarde van 20 euro kopen voor 5 euro. Tegelijkertijd start ook Albert Heijn via Heerlijk met de verkoop van een driegangenmenu voor 28,50 euro.

Eind vorig jaar ging Heerlijk al in zee met Primera voor een grote actie met restaurantkorting. ‘Drie van deze acties met grote retailers is opvallend,’ reageert Arthur Bassant. ‘Dining is hot en retail-partners benaderen ons voor samenwerking. De actie met Albert Heijn past exact in ons straatje en lijkt veel op de Heerlijk10Daagse met een driegangenmenu voor 28,50 euro. Het is voor ons een test of dit ook via de supermarkt de weg naar de consument vindt. Uiteindelijk moet het natuurlijk meer bezetting in de restaurants opleveren, maar ik denk dat de marketingkracht van AH hiervoor groot genoeg is’, lacht de oprichter van Heerlijk. ‘De actie krijgt displays in de winkel en we staan in de bonusfolder.’

De actie met het Kruidvat (1280 vestigingen) heeft een andere insteek, maar ook hier staat het op de voorkant van de weekfolder van de drogisterijgigant. Consumenten kopen voor 5 euro (of 3 euro bij inlevering van 200 spaarpunten) een code die goed is voor 20 euro korting in een deelnemend restaurant. Bij reservering kiest een consument waar hij gaat eten. De korting geld op de a la carte prijs en de volle 20 euro komt voor rekening van de restaurateur, zo laat Bassant desgevraagd weten.

KruidvatHeerlijk.jpg

‘Wij richten ons met Heerlijk vooral op de bovenkant van de markt. De actie met Kruidvat is meer op de long tail gericht. De consument kiest zelf een restaurant dat bij hem of haar past. Het is een nieuw concept en voor ons is het ook afwachten hoe het gaat lopen. Uitspraken over verwachte verkochte aantallen kortingskaarten wil Heerlijk dan ook niet doen. ‘We proberen de markt in beweging te krijgen en te houden.’

De Nederlandse Restaurantkaart van Heerlijk heeft een waarde van 20 euro en is eenmalig, in z’n geheel, in te wisselen bij de aangesloten restaurants. Of dit voor lunch of diner is, maakt niet uit.
Er kan één kaart ingewisseld worden per reservering. De activatiecodes zijn sinds 6 mei te koop en gaan over de toonbank (of via de webshop) tot en met 26 mei.

Inwisselen kan tot en met 30 november 2019, met uitzondering van feestdagen. De minimale besteding per tafel is 40 euro. Gasten die alleen willen eten, kunnen geen gebruik maken van de Restaurantkaart. Er moet minimaal voor twee personen gereserveerd worden. Consumenten moeten via de website van Heerlijk reserveren. Hierbij moet de actiecode ingevuld worden. De Kruidvat-folder meldt dat meer dan 400 restaurants in Nederland mee doen aan de actie.

Begin deze week begon ook supermarktketen Albert Heijn een restaurantactie met Heerlijk.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 22 mei 2019 @ 18:24:34 #165
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187028490
D7Ly69XW4AAUxuH.png:large
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 22 mei 2019 @ 18:30:13 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187028627
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2019 18:24 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Nog een reden om geen kweekzalm te willen eten.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 14 juni 2019 @ 14:55:21 #167
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187420116
quote:
Dit jaar komt er geen spaaractie van Albert Heijn en The Fork (Iens) waarbij consumenten zegels kunnen sparen bij de supermarktgigant voor een gratis tweede driegangenmenu. Een woordvoerder van The Fork laat dat desgevraagd weten aan Misset Horeca. Er zijn wel gesprekken geweest tussen Albert Heijn en The Fork maar beide partijen hebben besloten de AH restaurantactie niet te houden. Er komt geen ander – gezamenlijk – initiatief van AH en The Fork.
https://www.missethoreca.(...)jn-in-2019-101321430

Al komt de AH kennelijk met een actie met Dining City voor 25 euro korting https://www.missethoreca.(...)bert-heijn-101321343

[ Bericht 17% gewijzigd door borisz op 14-06-2019 15:00:35 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 14 juni 2019 @ 16:13:33 #168
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187421115
Hiske Versprille ging eten bij Goud van Herman den B.
https://www.volkskrant.nl(...)kreeft-nep~b67aca2b/

Iwa kom d'r maar in! Oh wacht.... ;(
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Spellchecker vrijdag 14 juni 2019 @ 16:21:32 #169
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_187421237
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 16:13 schreef borisz het volgende:
Hiske Versprille ging eten bij Goud van Herman den B.
https://www.volkskrant.nl(...)kreeft-nep~b67aca2b/

Iwa kom d'r maar in! Oh wacht.... ;(
Wat slecht .... benieuwd of Herman zelf nog op deze recensie gaat reageren ....
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 juni 2019 @ 21:53:39 #170
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187623477
Hans van Wolde over het einde van Beluga
https://www.missethoreca.(...)2BEAD5C9F3A4660F0YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 27 juni 2019 @ 00:39:15 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187626098
Hans van Wolde is altijd een met zichzelf ingenomen eikel geweest en gebleven.
Zegt ie zelf ook: "Ik was wel zo’n baasje, met een ego van hier tot de overkant."
Poef.....gone! ©golfer
pi_187634197
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2019 00:39 schreef golfer het volgende:
Hans van Wolde is altijd een met zichzelf ingenomen eikel geweest en gebleven.
Zegt ie zelf ook: "Ik was wel zo’n baasje, met een ego van hier tot de overkant."
Ach, hij hoeft niet met me aan tafel te zitten, als hij maar kan koken, en dat kan ie wel.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  donderdag 27 juni 2019 @ 18:32:13 #173
131800 Tarado
capô de fusca
pi_187634742
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 21:53 schreef borisz het volgende:
Hans van Wolde over het einde van Beluga
https://www.missethoreca.(...)2BEAD5C9F3A4660F0YI4
was een leuke tent en wie weet wordt het dat weer
pi_187762839
Aldi gebruikt Disney-figuren om kinderen aan de snacktomaatjes te krijgen

Aldi gaat als eerste supermarkt kinderen met Disney-figuren verleiden om aan de gezonde hap te krijgen. Vanaf 2020 staan er op de verpakkingen van de snacktomaatjes, minibanaantjes, yoghurt en volkorenbolletje Cars-figuren en Disney-prinsessen.

4.jpg

Normaliter vind je de Disney-figuren op ongezonde producten als snoep en koek. Aldi gooit het over de gezonde boeg en zegt kindermarketing alleen nog op een positieve manier te willen gebruiken. ,,Hiermee zetten we een volgende stap en maken we het jonge gezinnen makkelijker om voor een gezond alternatief te gaan”, aldus Nadie Winde van Aldi.

De supermarkt heeft van Disney een licentie verkregen, waarmee het drie jaar lang Cars-figuren en Disney-prinsessen als Assepoester, Ariël, Pocahontas, Sneeuwwitje, Doornroosje en Belle mag gebruiken. In overleg met het Voedingscentrum heeft de supermarktketen een aantal producten uit de Schijf van Vijf uitgekozen.

De supermarkt benadrukt al langer bezig te zijn met het thema ‘gezondheid onder jongeren'. Vorig jaar is het begonnen met het verwijderen van kinderfiguren op ongezonde voeding. Ook voerde de keten een minimumleeftijd op energiedrankjes in.

De supermarkt wil zo een steentje bijdragen aan het bestrijden van gezondheidsproblemen bij kinderen. Zo is een op de zeven kinderen te zwaar. Die kinderen blijken vaker niet lekker in hun vel te zitten, zijn minder fit en worden vaker gepest. Bovendien kampen ze op latere leeftijd vaker met fysieke problemen.
https://www.ad.nl/koken-e(...)te-krijgen~a55c6a10/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 9 juli 2019 @ 20:12:57 #175
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187834527
Restaurant La Trinité in Sluis gaat verder zonder Michelinster.

Francois en Evelyne de Potter – de eigenaren van de zaak – hebben Michelin verzocht hun ster in de gids voor 2020 niet meer toe te kennen. Inmiddels is het restaurant omgedoopt tot Brasserie La Trinité.

La Trinité is sinds november 2010 in bezit van een Michelinster. ‘Maar we gaan nu een nieuw hoofdstuk in. Ik wil dat de drempel van onze zaak omlaag gaat. Veel mensen denken dat sterrestaurants heel duur zijn, of te chique. Dat ze eerst voor een diner moeten sparen. Door de toevoeging ‘brasserie’ aan onze naam, merken we al verschil,’ zegt Francois de Potter van La Trinite in Sluis. Het restaurant verhuisde in 2013 binnen Sluis naar een voormalig bankgebouw.

‘Ik heb altijd op het hoogste niveau gekookt. En de kwaliteit op het bord gaat echt niet minder worden. We worden wel wat losser. Laagdrempeliger. Ik ontsla geen personeelsleden en het aantal couverts blijft ook gelijk.’
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 12 juli 2019 @ 11:52:01 #176
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187879269
quote:
Restaurant De Pauw in Groningen is genoodzaakt te stoppen. Eigenaar Theo Mulder ziet geen mogelijkheden om zijn restaurant in de Gelkingestraat voort te zetten. Per 1 augustus is de zaak gesloten.

Marijke Brouwer
Dit tot groot verdriet van gastheer Mulder (59) die De Pauw, z’n witte tafellinnen en witte interieur kent sinds Frank Verbeek en Jacques Muller het restaurant in 1982 oprichtten. Mulder tafelde er graag vanwege de culinaire kwaliteiten, de entourage en de sfeer die de toenmalige eigenaren er creëerden. Hij had toen nog geen idee dat hij er later zelf aan het roer zou staan.

Dat het na zoveel jaar niet goed is gegaan met De Pauw, heeft volgens Mulder tal van oorzaken.

,,We hebben de zaak niet tijdig gemoderniseerd om de jeugd te trekken. Dat is een beetje een spagaat: nieuwe aanwas vinden, terwijl we ook onze oude, trouwe gasten willen behouden. En eerlijk is eerlijk: er is sprake van een zekere vergrijzing van ons gastenbestand.’’

Ook het imago van De Pauw speelt het restaurant parten. ,,Jonge mensen denken ten onrechte dat we chic en duur zijn. In 2008 hebben we geïnvesteerd in een nieuwe keuken en nieuwe toiletten. We wilden verder moderniseren, in interieur en entree, maar door de crisis is het er niet van gekomen.’’

Volgens Mulder is er bovendien veel te veel horeca in Groningen. ,,Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. En door al die horeca wordt het ook lastiger om goed gekwalificeerd personeel te vinden.’’

Vorig jaar kwam het pand waarin De Pauw zetelt in andere handen. Mulder hoopte dat een verbouwing van de woonlagen boven De Pauw wellicht zou leiden tot een lagere huurprijs voor hem én dat hij z’n restaurant eindelijk kon verbouwen zodat hij een nieuwe doelgroep kon aanboren.

Zo ver komt het niet, omdat de verbouwing een zaak van lange adem is. Mulder heeft geen reserves meer om die tijd te overbruggen. Om een faillissement te voorkomen, sluit hij De Pauw over drie weken.

Mulder is een geboren Groninger die al jong ontdekte dat de horeca hem lag. Hij volgde de hotelschool, werkte bij Chinees restaurant Mandarin, bij discotheek Cachet en bij restaurant La Crémaillère toen hij werd aangenomen bij een restaurant in Oegstgeest. Vlak voor zijn voorgenomen vertrek uit Groningen kwam hij Frank Verbeek van De Pauw tegen, die zich afvroeg waarom hij niet ‘gewoon’ daar gastheer werd. Mulder zegde Oegstgeest snel af en sindsdien werkt hij bij De Pauw.

Hij heeft de wereld aan herinneringen aan die beginjaren bij De Pauw, die avonden kenden met dubbele bezetting. De eigenaren begonnen ook restaurant Muller in de Turftorenstraat, waar Mulder vijf jaar werkte onder chef-kok Jean Michel Henge. Samen met Jan van Delden nam hij in 1996 De Pauw over.

Nu, 23 mooie, roerige jaren later, is het voorbij. ,,Ik heb het lang volgehouden, ik heb de laatste jaren gebuffeld. Ik was gastheer en schoonmaker, ik deed de was en de strijk. Nu lukt het niet meer. Stoppen met De Pauw is het verstandigste wat we kunnen doen, maar het is met pijn in het hart.’’

Hij hoopt, ooit, op een vervolg voor zijn restaurant. Het meeste zal hij zijn vaste gasten missen.

Een van hen is hoogleraar Europees recht Laurence Gormley aan de RUG. Hij was nog niet op de hoogte van de problemen waarin De Pauw verkeert en schrikt van de op handen zijnde sluiting. ,,De Pauw, dat was je van het, een goed adres met interessant en boeiend eten. Denk alleen maar aan de trolleys met voor- en nagerechten die ze naar je tafeltje reden. Sinds ik in 1990 in Groningen kwam wonen, ben ik er veel en graag geweest. Het personeel was er sympathiek. Frank, Jacques en Theo zetten een mooie sfeer neer. De laatste tijd kwam ik er niet veel meer, omdat mijn echtgenoot hier is komen wonen en die kookt heel goed. Ook is er concurrentie van andere goeie restaurants. Maar De Pauw, dat was een vast eiland in een zee van veranderingen die de horeca is. Een baken, een stralend baken.’’
https://www.e-pages.dk/dv(...)56513f827007ddee6786
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:06:20 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188219757
Bij restaurant Wils kookt sterrenchef Joris Bijdendijk met zijn team op open vuur.

Het wordt binnenkort pendelen geblazen voor sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS*). Want op 7 oktober start zijn nieuwe project: restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de chef samen met zijn team zal koken op open vuur.
Op de bovenste verdieping in het verzamelgebouw MOVE, wat ooit een Citroën garage was. Het ligt direct aan het Stadionplein en vanuit het restaurant heb je straks nét een doorkijkje in het stadion.

Het restaurant is bovendien vernoemd naar Jan Wils, de architect die het Olympisch Stadion (én de Citroën garage) ontwierp en daarmee de Olympische vlammen naar Amsterdam haalde. De cirkel is rond.

Bij Wils gaat de chef samen met Friso van Amerongen en Erwin Oudijk aan de slag. En yes: Joris gaat zijn tijd dus verdelen tussen RIJKS en Wils. Ook bij de andere chefs zijn we in goede handen: Friso werkte in The Dylan onder chef Dennis Kuipers, Erwin heeft 8 jaar lang in Australië gekookt op open vuur. “Onze vuurmeester”, aldus Joris.

Daarnaast beschikt Wils straks ook over een eigen bakkerij, waar bakker Max de lekkerste broden gaat bakken. Zonder toevoegingen, op houtvuur, in een oude Franse bakkersoven die ze hebben gekocht. De rest van de gerechten gaat bereid worden op een kachel die is geïnspireerd op de kolenkachel van de ouders van Joris, maar dan in een extra grote versie. Daar heeft de sterrenchef in zijn jeugd op leren koken.
Bij Wils kunnen binnen 80 couverts worden geserveerd, buiten op het terras 100. Het is volledig open en er zijn alleen al 40 seats om de keuken heen. Kom je binnen, dan krijg je meteen een drankje aangeboden uit één van de vier taps aan de muur.

https://www.culy.nl/resta(...)k#Echobox=1564491978
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:09:41 #178
131800 Tarado
capô de fusca
pi_188219791
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 12:06 schreef golfer het volgende:
Bij restaurant Wils kookt sterrenchef Joris Bijdendijk met zijn team op open vuur.

Het wordt binnenkort pendelen geblazen voor sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS*). Want op 7 oktober start zijn nieuwe project: restaurant Wils in Amsterdam-Zuid, waar de chef samen met zijn team zal koken op open vuur.
Op de bovenste verdieping in het verzamelgebouw MOVE, wat ooit een Citroën garage was. Het ligt direct aan het Stadionplein en vanuit het restaurant heb je straks nét een doorkijkje in het stadion.

Het restaurant is bovendien vernoemd naar Jan Wils, de architect die het Olympisch Stadion (én de Citroën garage) ontwierp en daarmee de Olympische vlammen naar Amsterdam haalde. De cirkel is rond.

Bij Wils gaat de chef samen met Friso van Amerongen en Erwin Oudijk aan de slag. En yes: Joris gaat zijn tijd dus verdelen tussen RIJKS en Wils. Ook bij de andere chefs zijn we in goede handen: Friso werkte in The Dylan onder chef Dennis Kuipers, Erwin heeft 8 jaar lang in Australië gekookt op open vuur. “Onze vuurmeester”, aldus Joris.

Daarnaast beschikt Wils straks ook over een eigen bakkerij, waar bakker Max de lekkerste broden gaat bakken. Zonder toevoegingen, op houtvuur, in een oude Franse bakkersoven die ze hebben gekocht. De rest van de gerechten gaat bereid worden op een kachel die is geïnspireerd op de kolenkachel van de ouders van Joris, maar dan in een extra grote versie. Daar heeft de sterrenchef in zijn jeugd op leren koken.
Bij Wils kunnen binnen 80 couverts worden geserveerd, buiten op het terras 100. Het is volledig open en er zijn alleen al 40 seats om de keuken heen. Kom je binnen, dan krijg je meteen een drankje aangeboden uit één van de vier taps aan de muur.

https://www.culy.nl/resta(...)k#Echobox=1564491978
gevoel voor marketing kan Bijdendijk niet ontzegd worden
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2019 @ 12:16:21 #179
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188219862
Ik rij er iedere dag langs dat pand en ben steeds benieuwd wat er nu in komt. Deloitte met een afdeling. Maar ook dus Joris Bijdendijk. Ben benieuwd. :s). Moet maar eens op culinaire verkenning rondom het Olympisch stadion. En dan verderop heb je ook nog Knotje zitten met Zuid.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 31 juli 2019 @ 12:28:54 #180
131800 Tarado
capô de fusca
pi_188220001
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 12:16 schreef borisz het volgende:
Ik rij er iedere dag langs dat pand en ben steeds benieuwd wat er nu in komt. Deloitte met een afdeling. Maar ook dus Joris Bijdendijk. Ben benieuwd. :s). Moet maar eens op culinaire verkenning rondom het Olympisch stadion. En dan verderop heb je ook nog Knotje zitten met Zuid.
Bar Alt schijnt ook goed te zijn, een goed bier/spijs menu, nog niet geweest, Zuid ben ik wel geweest wel value for money.
https://www.parool.nl/ps/bar-alt-8~beff713d/
  Moderator / Redactie Sport woensdag 31 juli 2019 @ 14:56:08 #181
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188221983
Nav het goedkoopste terras-onderzoek. Het verschil in precario per stad
https://www.missethoreca.(...)E86CCF7A64138483DYI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188439857
Nu begrijp ik de prijzen ook meer die je betaalt voor een drankje. Alles x 3 dus (soms 4-5) :{
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:16:54 #183
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188589360
De eerste namen van Foodhallen Den Haag zijn bekend. Het gaat dit najaar open. https://www.missethoreca.(...)4B06957D7E6DBEAE3YI4
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_188629318
quote:
3s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 11:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Aldi gebruikt Disney-figuren om kinderen aan de snacktomaatjes te krijgen

Aldi gaat als eerste supermarkt kinderen met Disney-figuren verleiden om aan de gezonde hap te krijgen. Vanaf 2020 staan er op de verpakkingen van de snacktomaatjes, minibanaantjes, yoghurt en volkorenbolletje Cars-figuren en Disney-prinsessen.

[ afbeelding ]

Normaliter vind je de Disney-figuren op ongezonde producten als snoep en koek. Aldi gooit het over de gezonde boeg en zegt kindermarketing alleen nog op een positieve manier te willen gebruiken. ,,Hiermee zetten we een volgende stap en maken we het jonge gezinnen makkelijker om voor een gezond alternatief te gaan”, aldus Nadie Winde van Aldi.

De supermarkt heeft van Disney een licentie verkregen, waarmee het drie jaar lang Cars-figuren en Disney-prinsessen als Assepoester, Ariël, Pocahontas, Sneeuwwitje, Doornroosje en Belle mag gebruiken. In overleg met het Voedingscentrum heeft de supermarktketen een aantal producten uit de Schijf van Vijf uitgekozen.

De supermarkt benadrukt al langer bezig te zijn met het thema ‘gezondheid onder jongeren'. Vorig jaar is het begonnen met het verwijderen van kinderfiguren op ongezonde voeding. Ook voerde de keten een minimumleeftijd op energiedrankjes in.

De supermarkt wil zo een steentje bijdragen aan het bestrijden van gezondheidsproblemen bij kinderen. Zo is een op de zeven kinderen te zwaar. Die kinderen blijken vaker niet lekker in hun vel te zitten, zijn minder fit en worden vaker gepest. Bovendien kampen ze op latere leeftijd vaker met fysieke problemen.
https://www.ad.nl/koken-e(...)te-krijgen~a55c6a10/
Nog niet eens zo'n gek idee :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 26 augustus 2019 @ 12:18:39 #185
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188631560
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 09:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nog niet eens zo'n gek idee :)
Er waren al flesjes Woezel en Pip ( :r ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?

Vind het allemaal belachelijk rondom kinderen trouwens, maar goed, marketing shizzle dit dat
Zoute user pur sang
pi_188631753
Ik drink gewoon Smurfenwater :7
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_188632251
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 15:16 schreef borisz het volgende:
De eerste namen van Foodhallen Den Haag zijn bekend. Het gaat dit najaar open. https://www.missethoreca.(...)4B06957D7E6DBEAE3YI4
Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_188637311
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 12:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Er waren al flesjes Woezel en Pip ( :r ) water en Suske en Wiske appeltjes. Hoe is dit nou echt nieuwswaardig?

Vind het allemaal belachelijk rondom kinderen trouwens, maar goed, marketing shizzle dit dat
Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.
pi_188637406
quote:
7s.gif Op maandag 26 augustus 2019 13:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd.. we hadden natuurlijk MingleMush al.
? Wat is dat dan?
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:42:50 #190
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188637487
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:30 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik heb bij de Jumbo gewerkt en daar was een heel assortiment Woezel & Pip spul, oa soepstengels, snack komkommers en -tomaten. Vooral die laatste twee waren zakjes met een paar losse groente erin voor ¤1,49 ofzo.
Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing wel
Zoute user pur sang
pi_188637587
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja precies, onzin allemaal. Goeie marketing wel
Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:52:36 #192
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188637640
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:49 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik bedoelde er niks negatiefs mee overigens, het is zoals je zegt goede marketing. En ik heb liever dat ze bij W&P dat assortiment hebben en niet van die vloeibare suikerdranken of kleurstoffen in een zakje onder de noemer “snoepgoed”.
Absoluut waar :Y
Zoute user pur sang
pi_188649065
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

? Wat is dat dan?
http://www.minglemush.nl/

Minglemush ligt tegenover het Centraal Station en kent ook een aantal foodstandjes.
Het is niet helemaal vergelijkbaar, maar het concept lijkt er wel wat op.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_188706390
Avant-Garde Van Groeninge stopt ermee.

https://www.ed.nl/eindhov(...)nauw-gehad~a4aab033/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:12:16 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188712251
Bron: Misset Horeca.

Budget eten restaurant: 7 procent zit boven 300 euro per maand

Van de Nederlanders geeft 18 procent maximaal twintig euro per maand uit aan eten buiten de deur. Gemiddeld (28%) besteedt een Nederlander twintig tot vijftig euro per maand in een restaurant. Zeven procent geeft meer dan 300 euro per maand uit in restaurants.

27 procent gaat voor vijftig tot honderd euro per maand uit eten in een of meerdere restaurants. Daarnasat is er nog een groep mensen waarvan uit eten gaan een hobby is en die hier fors meer geld aan uitgeven. 19 procent heeft een budget voor eten in een restaurant van honderd tot driehonderd euro per maand en dus nog eens 7 procent meer dan driehonderd euro.
Dit blijkt uit onderzoek van Lightspeed, leverancier van kassasystemen voor retailers en horecaondernemers.

Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend Nederlanders en belicht gewoontes rondom uit eten gaan. Naast de bestede bedragen laat het zien dat maar liefst vijftien procent van de Nederlanders bijna altijd bij hetzelfde restaurant eet. Ook wordt duidelijk dat eetcafés en fine dining restaurants het populairst zijn: respectievelijk 41 procent en 34 procent van de Nederlanders eet daar het vaakst.

Bij het maken van de restaurantkeuze laat de gemiddelde Nederlander (36%) zich het meest beïnvloeden door het type gezelschap waarmee zij opstap gaan. Ook het besteedbare bedrag speelt bij veel een rol (21%). Voor de keuze maakt het amper uit of het regent of dat de zon schijnt: slechts 7 procent laat zich beïnvloeden door het weer.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wij zitten bij de 19% die tussen de 100 en 300 per maand uitgeven aan restaurantbezoeken.
Poef.....gone! ©golfer
  PR en moderator maandag 23 september 2019 @ 16:01:32 #196
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_189085815
quote:
Maandag 30 september verschijnt de eerste Nationale Smulgids. Deze nieuwe adreswijzer met “frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn” vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, vindt de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. Lees verder op de Frontpage
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 23 september 2019 @ 16:03:23 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189085836
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?
Poef.....gone! ©golfer
  PR en moderator maandag 23 september 2019 @ 16:05:41 #198
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_189085865
quote:
12s.gif Op maandag 23 september 2019 16:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Toch maar hier plaatsen i.p.v. in het zo gigantisch goed lopende CUL / Persberichten ?
Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 23 september 2019 @ 16:18:47 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189086022
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

Het persbericht is omgezet naar nieuwsbericht voor de FP dus dan hoort het hier en niet bij persberichten. Maar er is inderdaad al een tijdje niets met dat persberichtentopic gedaan zie ik. Zal eens vragen hoe dat zit. Ik weet ook niet hoe vaak we persberichten over culinair nieuws krijgen natuurlijk dus voor de vulling van dat topic zijn we afhankelijk van op wiens mailinglijst we staan.
Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.
Het persberichtentopic blijkt, zoals ik al eerder vermeldde, volkomen overbodig te zijn omdat de pers- en nieuwsberichten gewoon in dit topic geplaatst kunnen worden.
Poef.....gone! ©golfer
  PR en moderator maandag 23 september 2019 @ 16:24:44 #200
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_189086072
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2019 16:18 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik krijg vrijwel dagelijks culinaire persberichten in mijn mailbox via o.a. Missset Horeca.
Het persberichtentopic blijkt, zoals ik al eerder vermeldde, volkomen overbodig te zijn omdat de pers- en nieuwsberichten gewoon in dit topic geplaatst kunnen worden.
Zoals we al eerder vermeldden, persberichten en nieuwsberichten zijn niet hetzelfde. Media krijgen persberichten en herschrijven die als ze willen naar nieuwsberichten. Jij krijgt dus nieuwsberichten van Misset Horeca, nieuwsberichten n.a.v. de naar hen gezonden persberichten. Uiteraard wordt het persberichtentopic hier tzt geëvalueerd.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 25 september 2019 @ 14:45:39 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189114986
Misset Horeca:

Acht Nederlanders in de Top 100 van The Best Chef Awards 2019

Acht Nederlanders staan staan in de Top 100 van The Best Chef Awards 2019. Dinsdag 24 september werden de uitslagen bekendgemaakt op het gala in de Universiteit van Barcelona. In de aanwezigheid van tal van internationale chefs en professionals uit de sector van de gastronomie, won chef Björn Frantzén de Barilla Top 100 Award van The Best Chef.

Chef Joan Roca, de winnaar van 2017 en 2018, strandt op de tweede plek. Chef David Muñoz vervolledigt de top drie. De categorieprijzen van dit jaar tonen duidelijk een ander beeld dan vorig jaar, met winnaars uit Zweden, Peru, de UK, de USA en Oostenrijk. Chef Grégoire Berger is de enige chef die dezelfde prijs weet weg te kapen als vorig jaar. In totaal zijn er chefs uit 24 landen in de internationale lijst opgenomen.

De ranking voor de Nederlandse chefs ziet er als volgt uit:

Nr. 10: Jonnie Boer
Nr. 34: Richard Ekkebus
Nr. 39: Nick Bril
Nr. 48: Jacob Jan Boerma
Nr. 59: Syrco Bakker
Nr. 60: Jannis Brevet
Nr. 93: Joris Bijdendijk
Nr. 96: Soenil Bahadoer

De winnaars van The Best Chef Awards 2019

De volledige ranking van The Best Chef Awards 2019 is beschikbaar via www.thebestchefawards.com. De belangrijkste awards gingen naar enkele vertrouwde gezichten, maar eveneens naar een aantal opvallende nieuwkomers.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 2 oktober 2019 @ 11:46:30 #202
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189224400
RTLZ twitterde op woensdag 02-10-2019 om 10:42:39 Investeerder Waterland verorbert biefstukkenrestaurant Loetje https://t.co/u5I3PTG42v reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 oktober 2019 @ 22:29:27 #203
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189236382
Ook UIt de categorie culinair/zakelijk Hudsons Bay mag Ron Blaauw niet eruit gooien.
https://www.parool.nl/ams(...)uis-zetten~ba0993ed/
https://www.rtlz.nl/busin(...)on-blaauw-ruzie-huur
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 oktober 2019 @ 08:30:14 #204
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189240606
'De afhaalchinees zit nauwelijks nog in ons systeem'
https://nos.nl/artikel/23(...)-in-ons-systeem.html

Nav dit onderzoek https://www.spronsen.com/(...)aurants-in-beeld.pdf
En RTV Utreg had gisteren al https://www.rtvutrecht.nl(...)uiten-de-deuren.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 7 oktober 2019 @ 11:54:32 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189312387
Bron: Misset Horeca.

Driesterrenrestaurant De Leest sluit deuren.

Restaurant De Leest in Vaassen gaat dicht. Nog voor het einde van dit jaar sluit het driesterrenrestaurant haar deuren. Dat hebben eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman besloten. Het sluiten van de Leest, betekent zeker niet stilzitten: 'integendeel, het geeft ons de vrijheid en mogelijkheid om andere concepten te gaan doen, waarvan we begin volgend jaar ons eerste nieuwe formule zullen openen.'

Jacob Jan Boerma: ‘Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een 3e Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard. Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken. Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering.’

‘Wij zijn toe aan nieuwe culinaire uitdagingen. Wij willen onze kennis en expertise graag inzetten om een andere weg in te slaan en wij willen ook vooral meer tijd aan onze jonge zoon Senne besteden. Het sluiten van de Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, tevens om andere concepten te gaan creëren. Begin 2020 opent dan ook ons eerste conceptrestaurant in Amsterdam. Ook zullen wij internationaal onze vleugels gaan uitslaan’, aldus de driesterrenchef. Medewerkers van restaurant De Leest zijn zeer recent op de hoogte gesteld van het nieuws.

Restaurant De Leest opende zijn deuren in de zomer van 2002 en behaalde binnen 5 maanden de eerste Michelinster, een tweede Michelinster volgde in 2007 en uiteindelijk de grote Internationale erkenning: een derde Michelinster volgde eind 2013. Tevens behoorde de Leest in al die jaren tot de top in de landelijke en Internationale gidsen. De Leest is een van de 123 restaurants in de wereld met 3 Michelinsterren en ooit het 4de restaurant die deze erkenning heeft gehad in Nederland.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 oktober 2019 @ 12:02:30 #206
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189312522
quote:
11s.gif Op maandag 7 oktober 2019 11:54 schreef golfer het volgende:
Bron: Misset Horeca.

Driesterrenrestaurant De Leest sluit deuren.

Restaurant De Leest in Vaassen gaat dicht. Nog voor het einde van dit jaar sluit het driesterrenrestaurant haar deuren. Dat hebben eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman besloten. Het sluiten van de Leest, betekent zeker niet stilzitten: 'integendeel, het geeft ons de vrijheid en mogelijkheid om andere concepten te gaan doen, waarvan we begin volgend jaar ons eerste nieuwe formule zullen openen.'

Jacob Jan Boerma: ‘Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een 3e Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard. Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken. Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik 30 jaar in het vak, maar nu is het tijd voor een mooie verandering.’

‘Wij zijn toe aan nieuwe culinaire uitdagingen. Wij willen onze kennis en expertise graag inzetten om een andere weg in te slaan en wij willen ook vooral meer tijd aan onze jonge zoon Senne besteden. Het sluiten van de Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, tevens om andere concepten te gaan creëren. Begin 2020 opent dan ook ons eerste conceptrestaurant in Amsterdam. Ook zullen wij internationaal onze vleugels gaan uitslaan’, aldus de driesterrenchef. Medewerkers van restaurant De Leest zijn zeer recent op de hoogte gesteld van het nieuws.

Restaurant De Leest opende zijn deuren in de zomer van 2002 en behaalde binnen 5 maanden de eerste Michelinster, een tweede Michelinster volgde in 2007 en uiteindelijk de grote Internationale erkenning: een derde Michelinster volgde eind 2013. Tevens behoorde de Leest in al die jaren tot de top in de landelijke en Internationale gidsen. De Leest is een van de 123 restaurants in de wereld met 3 Michelinsterren en ooit het 4de restaurant die deze erkenning heeft gehad in Nederland.
wow verrassend wel, biedt wel weer mogelijkheden op een 3e ster voor een ander restaurant
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 oktober 2019 @ 08:33:34 #207
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189477412
quote:
Rechtszaak Aandeelhouders willen Marqt-oprichter Quirijn Bolle dwingen mee te werken aan de verkoop aan Ekoplaza. Die ziet er niets in.

De eigenaren van Marqt liggen met elkaar overhoop over hoe het verder moet met de duurzame supermarktketen. Deze donderdag staat een kort geding gepland tussen oprichter Quirijn Bolle en andere aandeelhouders. Zij worden gesteund door de directie van het bedrijf.
De rest in Het Handelsblad https://www.nrc.nl/nieuws(...)ver-verkoop-a3977087
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 17 oktober 2019 @ 09:01:24 #208
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189477624
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 08:33 schreef borisz het volgende:

[..]

De rest in Het Handelsblad https://www.nrc.nl/nieuws(...)ver-verkoop-a3977087
wel nieuws maar culinair? :)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 oktober 2019 @ 09:13:40 #209
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189477735
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 09:01 schreef Tarado het volgende:

[..]

wel nieuws maar culinair? :)
Supermarktnieuws hoort ook tot CUL. Alles wat met eten en drinken te maken heeft kan hier gepost worden. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 17 oktober 2019 @ 09:14:42 #210
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189477743
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 09:13 schreef borisz het volgende:

[..]

Supermarktnieuws hoort ook tot CUL. Alles wat met eten en drinken te maken heeft kan hier gepost worden. :)
prima hoor, komt er nog eens wat door :)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 oktober 2019 @ 10:30:16 #211
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_189478554
quote:
De ecosupermarkt Marqt gaat samen met Udea, de groothandel en franchisegever achter Ekoplaza, een branchegenoot en concurrent van het kwakkelende bedrijf. Dat hebben beide bedrijven vanochtend bekendgemaakt. Marqt gaat opnieuw winkels sluiten.

De bedrijven zeggen dankzij de combinatie 'samen in te zetten op groei en de verdere versterking van de merken.'

NRC Handelsblad meldde gisterenavond dat niet alle aandeelhouders akkoord zijn met de fusie. Oprichter Quirijn Bolle zou liever onder andere aandeelhouders zelfstandig verder gaan. Marqt en Udea willen proberen om de dissidente aandeelhouders via een rechtszaak te dwingen tot een 'bekrachtiging van dit besluit'.

Nog nooit winst gemaakt
Marqt werd in 2008 opgericht, en bouwde sindsdien een keten van 18 winkels in de Randstad op. Het bedrijf maakte echter nooit winst. Eerder dit jaar traden de directeur en de commissarissen af, na spanningen in de top. Het bedrijf kondigde toen aan op zoek te gaan naar een partner.

In juni werd bekend dat Marqt zijn twee grootste winkels, in Amsterdam en Den Haag, sluit. Vandaag zegt het bedrijf dat het 'vanuit haar Amsterdamse basis zal focussen op kleinere eet- en drinkwinkels'.
Nou er is nu toch een deal https://www.rtlz.nl/busin(...)ndel-achter-ekoplaza
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 18 oktober 2019 @ 14:57:45 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189499889
Hans van Wolde opent pop-up restaurant.

Hans van Wolde werkt op dit moment hard aan het realiseren van zijn droom: restaurant Brut172, dat in het voorjaar van 2020 moet openen in het Limburgse Reijmerstok. Op de weg daar naartoe opent de chef pop-up restaurant De Brute Tafel, de eerste kennismaking met zijn nieuwe concept.

‘De afsluiting. De overgang. Het begin.’ Met die woorden kondigt Hans van Wolde de opening van pop-up restaurant De Brute Tafel aan. Van 6 december 2019 tot en met 22 februari 22 is er 24 avonden plek voor steeds zestig gasten.
De locatie is AINSI aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht. Als gast neem je plaats aan een lange tafel (er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd, maar je zit wel naast elkaar) en ga je ‘samen delen, proeven en beleven’.

Hans belooft een onvergetelijke avond, waarin je wordt meegenomen in de visie, het verhaal en het doel van Brut172.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 oktober 2019 @ 15:48:24 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189548577
Misset Horeca:

In januari 2020 gooien Marco en Ingeborgh Blok samen met het team van Blok’s Restaurant in Amersfoort het roer om. Ze gaan op dezelfde plek in de Krommestraat verder als restaurant MEI: een nieuw duurzaam en toekomstbestendig concept waar mensen zich thuis zullen voelen.

De veranderingen betekenen dat Blok’s ook afscheid neemt van de Michelinster
die het restaurant sinds 2012 heeft. ‘Voor ons een logisch besluit: de waardering van Michelin heeft ons veel goeds gebracht, maar zo’n ster brengt ook veranderingen die we niet hadden voorzien en ook niet per se nastreefden’, aldus Marco en Ingeborgh. Zo zorgde de notering in de Michelingids ervoor dat de samenstelling van Blok’s’ klantenkring gaandeweg veranderde van 80 procent Amersfoorts en 20 procent extern naar 90 procent externe gasten en nog maar 10 procent Amersfoorts. ‘Voor veel van onze stadsgenoten betekende de ster een drempel, ze kozen ons wel uit voor bijzondere en feestelijke momenten, maar niet meer om ‘gewoon’ lekker te komen eten’, is de ervaring van Blok’s.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 oktober 2019 @ 15:51:09 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189548631
Misset Horeca:

Ron Blaauw Central Station opent de deuren

Topkok Ron Blaauw opent op maandag 21 oktober 'Ron Blaauw Central Station'. De zaak wordt omschreven als het 'gastronomische knooppunt waar alle sporen van Ron Blaauw, meesterkok én ondernemer, samenkomen'. 'Een plek die barst van de creativiteit, lef en smaak. Waar je je kunt laten inspireren en waar je zelf kunt proberen.' De zaak is geen restaurant, verduidelijkt hij.

‘Ron Blaauw Central Station is beschikbaar voor professionele workshops, opleidingen, individuele- en groepskooklesen, maar is ook een vergader- of evenementenlocatie’, zo vertelt de topkok. Ron Blaauw Central Station is gevestigd aan de Verrijn Stuartweg 30B in Diemen, waar ook de Ron Blaauw Academy is gevestigd.

‘Het heet Central Station omdat het een plek is waar alles samenkomt’, vertelt Ron Blaauw. ‘Een plek waar we catering gaan voorbereiden, kookcursussen geven, maar ook bijvoorbeeld restaurants advies geven over de menukaart.’ Blaauw opent de deuren samen met gedragstrainer en coach Marco Wins. De eerste kookworkshop is de cursus ‘Kerststress, ho ho ho eens even’, waarin deelnemers leren in één dag een viergangenmenu op tafel te zetten. ‘Vanaf januari gaan we naar buiten toe met meerwekelijkse cursussen.’
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO maandag 21 oktober 2019 @ 16:55:22 #215
22592 crew  Ole
pi_189549532
Verwarrende naam hoor
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 21 oktober 2019 @ 17:32:06 #216
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189549957
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 16:55 schreef Ole het volgende:
Verwarrende naam hoor
mee eens
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:20:00 #217
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_189550552
Wat een ruklocatie ook trouwens, zéker met die naam erbij
Zoute user pur sang
  Moderator / Miss SHO maandag 21 oktober 2019 @ 18:26:56 #218
22592 crew  Ole
pi_189550650
Waarschijnlijk wel veel goedkoper dan zijn tent op Leidseplein. Daar is hij weggegaan vanwege bizar hoge huur
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:41:08 #219
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_189550874
Ja begrijpelijk hoor, maar dit is dan wel weer de meh van de meh locatie
Zoute user pur sang
  vrijdag 1 november 2019 @ 15:07:41 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189730087
Chef-kok en ondernemer Ron Blaauw opent een nieuwe gastrobar. Medio maart/april 2020 zal in het Noord-Hollandse Laren Ron Gastrobar Indonesia openen. Dit wordt de vijfde Ron Gastrobar en de derde Ron Gastrobar Indonesia.
De nieuwe Ron Gastrobar Indonesia moet media maart/april 2020 open. ‘Het huidige restaurant laten we nog een maandje of twee doordraaien. En vanaf januari gaan we verbouwen.’

De nieuwe zaak in Laren wordt een één-op-één-kopie van de originele Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel. Blaauw: ‘Het moet zo’n 90 couverts krijgen en verder wordt het precies zo als in Ouderkerk. Dat slaat zo aan, dat wil ik in Laren ook neerzetten.’

In de komende twee maanden wil Blaauw de gasten in Laren alvast laten wennen aan wat er komen gaat. ‘Het restaurant zoals het nu is laten we open met wat aanpassingen in de kaart. En ik denk dat we dan wat gerechten bij gaan zetten die in de nieuwe zaak komen. Denk bijvboorbeeld aan een saté kambing of een rijsttafeltje.’

Blaauw zegt al langer zijn oog te hebben op een zaak in ’t Gooi. ‘In mijn Gastrobars heb ik veel gasten uit ’t Gooi en ik kreeg ontzettend vaak de vraag of ik niet naar ’t Gooi zou komen. Dus dat was al langer mijn grote wens.’

Ron Blaauw heeft al twee Ron Gastrobar Indonesia-restaurants: in Oudekerk aan de Amstel en in Amsterdam. Op die laatste locatie, boven Hudson Bay, zit Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Dat opende begin 2019 nadat Blaauw besloot dat daar te openen, omdat zijn restaurant Nacarat daar niet aansloeg.

Het was volgens Blaauw dus wachten op de juiste kans en die doet zich nu dus voor in Laren. De nieuwe Gastrobar Indonesia opent in het pand waar Restaurant De Coeswaerde zit. Op De Brink, in het centrum van het Gooise dorp. Blaauw: ‘Het grappige is overigens dat de Gastrobar Indonesia in Ouderkerk naast Loetje zit en straks in Laren opnieuw.’
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')