https://www.ad.nl/westlan(...)-verklaard~aaffd8a2/quote:Het met een Michelinster bekroonde restaurant Niven in Rijswijk is niet meer. De rechtbank in Den Haag sprak gisteren het faillissement uit van de zaak van de Wateringse chef-kok Niven Kunz (38).
,,Die verlenging heeft niets met het faillissement te maken”, laat curator Milko Spaa van HJF Advocaten weten. Sinds januari, toen het coronavirus in China zich verder verspreidde, liep het al minder bij het restaurant, vertelt hij. ,,Ik denk dat de opgelegde sluiting een zetje heeft gegeven.” Op de balans van 2018 noteerde Niven aan lang- en kortlopende schulden een bedrag van 248.882 euro.
Lees verder bij AD
quote:Online supermarkt Picnic neemt flinke maatregelen om de capaciteit te vergroten. Zo wordt eind mei een extra distributiecentrum geopend. Door de coronacrisis explodeerde de vraag naar aan huis bezorgde boodschappen, waardoor de wachtlijsten nog langer zijn geworden en ook vaste klanten veel moeite moeten doen om een bestelling te plaatsen.
Ook AD https://www.ad.nl/koken-e(...)odschappen~a872e4a9/
Ik zag ze een jaar geleden ofzo al op Social Deal staan. Toen gingen de zaken blijkbaar al niet zo goed Zonde hoor.quote:
Missen we niks aan eerlijk gezegd.quote:
ben niet zo'n Loetje fan maar goed dat ze het doen, wat je ziet is dat ze er vanuit gaan dat 2 mensen die reserveren dus een stel zijn, dat kan heel snel fout gaan omdat er altijd mensen zijn die zich dan als stel/familie voordoenquote:Op zaterdag 18 april 2020 10:46 schreef borisz het volgende:
Loetje ende anderhalvemetersamenleving. Incluis filmpje https://www.missethoreca.(...)-de-horeca-101334737
https://www.ad.nl/koken-e(...)tend-zonde~a65af823/quote:De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano zijn failliet. De rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland. De keten had in ons land elf vestigingen, waaronder twee in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.
Eerder werd het bedrijf al uitstel van betaling verleend. Die maatregel had te maken met acute financiële problemen bij het Duitse moederbedrijf vanwege de coronacrisis. Daardoor konden ook de Nederlandse restaurants niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen.
Op dit moment onderzoekt de curator of de mogelijkheid bestaat om een doorstart te maken. Onderdeel hiervan kan zijn dat de curator een aantal vestigingen weer opent. In verband met het coronavirus wordt niet verwacht dat de restaurants spoedig open zullen gaan.
Zonde
Retaildeskundige Paul Moers vindt het faillissement ontzettend zonde. ,,Ik vond het een krankzinnig goed concept. Alles wordt vers voor je neus klaargemaakt. Zelf denk ik dat Vapiano het slachtoffer is geworden van hun eigen succes. In Amsterdam en ook op andere locaties liepen de wachttijden fors op. Dat is niet prettig voor klanten.
Ook vermoed ik dat bij Vapiano te veel dividend is uitgekeerd aan de aandeelhouders. Terwijl je zeker in dit soort tijden een buffer nodig hebt. Mede omdat de restaurants op de mooiste plekken in Nederland zitten en dus veel huur moeten betalen. Ik kan niets anders bedenken, want deze formule leek echt aan te slaan.’’
twitter:stanhuygens twitterde op woensdag 06-05-2020 om 16:00:42 #lifeiskool Tweesterrenchef Moshik Roth stopt https://t.co/F1Y1BTUw6a via @Telegraaf reageer retweet
Jammer. Moshik kan exceptioneel goed koken.quote:Op woensdag 6 mei 2020 16:04 schreef Tarado het volgende:twitter:stanhuygens twitterde op woensdag 06-05-2020 om 16:00:42 #lifeiskool Tweesterrenchef Moshik Roth stopt https://t.co/F1Y1BTUw6a via @:Telegraaf reageer retweet
https://nos.nl/artikel/23(...)OZCD2xlALO8tSYBlk4k0quote:De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano maken een doorstart, meldt de curator. Het is nog onduidelijk of dit geldt voor alle vestigingen, of voor een deel.
Begin deze maand werd Vapiano failliet verklaard. Het Duitse moederbedrijf verkeert door de coronacrisis in financiële problemen en daardoor kon ook de Nederlandse tak niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. Het bedrijf heeft elf vestigingen in Nederland met ongeveer 550 medewerkers.
"Wij zijn ontzettend blij voor onze medewerkers en onze gasten dat Vapiano Nederland op een positieve manier door kan gaan", zegt een woordvoerder van de keten tegen het ANP. "Wij danken alle betrokkenen voor hun inzet en vertrouwen."
De restaurants van Vapiano gaan op 1 juni, net als de rest van de horeca, weer open. Volgens de woordvoerder gaat de keten nu aan de slag met de maatregelen die genomen moeten worden vanwege het coronavirus.
Ook HappyHappyJoyJoy vroeg al uitstel van betaling aan.quote:(...)
Café-restaurant Hermitage is niet alleen afhankelijk van aanloop uit het museum - dat ook sloot - en reserveringen. “Het is voor meer dan de helft afhankelijk van evenementen, corporate diners zoals van Hermitage-sponsors als ABN Amro en Heineken,” zegt Hollenkamp.
“Al die bedrijven gaan dit jaar niks meer doen. Daarmee is de helft van de omzet vooraf al helemaal verdwenen. Omdat we zien dat het de rest van het jaar niet zal verbeteren, is het voor ons geen haalbare kaart meer. Het huurcontract is daarvoor te duur, we hebben te veel mensen.“
(...)
quote:(...)
Tot nu liep het aantal faillissement in de horeca niet opvallend hoog op. Zowel in maart als in april telde het CBS 31 faillissementen in heel Nederland. Cijfers over mei zijn nog niet bekend. Directeur Dirk Beljaarts van brancheorganisatie Horeca Nederland verwacht wel dat het aantal bedrijven dat de vlag strijkt, de komende maanden sterk zal stijgen.
Tabellen en plaatjes via https://nos.nl/artikel/23(...)-vla-en-toetjes.htmlquote:De tijd van Joris Driepinter - het personage dat ooit in reclames drie glazen melk per dag propageerde - ligt ver achter ons. Zuivelproducten als melk, karnemelk, vla en toetjes verkopen steeds minder goed.
Marktonderzoeker IRI zag in de Nederlandse supermarkten tussen 2016 en 2019 het aantal verkochte liters van deze producten inzakken met percentages van 6 tot liefst 25 procent.
Bas Roelofs, bij zuivelgigant FrieslandCampina verantwoordelijk voor Nederland, erkent dat zuivel in ons land niet bepaald aan de winnende hand is. Enkele oorzaken volgens hem: de enorme keuze die een consument anno 2020 heeft als het gaat om dranken. Van water en frisdrank tot de vele thee- en koffiesoorten.
Verder blijken consumenten steeds huiveriger om een toetje in huis te halen vanwege de vele toegevoegde suikers. "Wij zijn er druk mee bezig om die suikers te verminderen in onze producten", zegt Roelofs in het NOS Radio 1 Journaal.
Kleinere verpakkingen
Niet het hele zuivelschap is overigens kommer en kwel; producten als yoghurt, kwark en houdbare melk voor bijvoorbeeld in de cappuccino stegen wel in omzet.
En daar zet FrieslandCampina daarom ook vol op in, zegt Roelofs. "We gaan ook meer kleinere en hersluitbare verpakkingen en drinkflessen voor onderweg ontwikkelen, zodat we die kunnen verkopen in bijvoorbeeld pompshops en kiosken op het station."
Ook is het concern bezig met het ontwikkelen van 'nieuwe' melk, dat duurzamer is geproduceerd en het keurmerk PlanetProof draagt. De veehouder investeert voor dat keurmerk bijvoorbeeld in grotere stallen voor de koeien en in grasland met wilgen en kruiden.
Tim en Bart Kester zijn twee veehouders die bezig zijn met het ontwikkelen van die duurzame melk. Zij raken niet in paniek door de dalende zuivelmarkt. De Nederlandse zuivel staat hoog aangeschreven in de wereld. Dus het komt vast goed, verwachten ze.
Het Voedingscentrum ziet alleen wel een trend als het gaat om steeds minder dierlijk voedsel. "En dat zie je dus ook terug in de verkoop van zuivel", zegt woordvoerder Sietse Orie.
Tegelijk groet het aanbod van plantaardige eiwitdranken, zoals soja- en amandeldranken. Stacy Pyett, onderzoeker bij de Universiteit Wageningen, benadrukt dat plantaardige zuivel nog maar 1 tot 2 procent van de totale marktaandeel inneemt. "Maar het groeit in westerse landen wel heel snel", zegt ze.
Volgens Pyett is het voor de gezondheid niet schadelijk dat er minder zuivel wordt geconsumeerd; Nederlanders consumeren nog altijd ongeveer een derde aan eiwitten te veel per dag. Dat is voornamelijk schadelijk voor het milieu, zegt ze. "Dierlijke eiwitten hebben een grote CO2-voetafdruk", zegt Pyett. "We zouden 50 procent van onze eiwitinname uit dierlijke producten kunnen halen. Dat zit nu nog op 70 procent."
Een merk dat profiteert van de plantaardige trend is Alpro. Het van oorsprong Belgische bedrijf zag de omzet in Nederland de afgelopen jaren stijgen met tientallen miljoenen euro's met plantaardige variaties op bijvoorbeeld melk, koffiemelk, room en ijs. De producten gemaakt op basis van soja, noten en granen.
"Die consumptie neemt gestaag toe", zegt Jasmien de Gussem van Alpro. "Duurzaamheid en de eigen gezondheid zijn daar de belangrijkste redenen voor. Consumenten eten bewuster dan vroeger en hebben meer oog voor de impact die hun voeding heeft op milieu en gezondheid."
Traditionele eiwitbronnen als vlees, zuivel en vis worden volgens haar steeds meer gezien als een bedreiging voor het milieu.
De Gussem: "In de beginjaren van Alpro in de jaren 80 werden onze producten vooral gekocht door mensen met een lactose-intolerantie. Die tijd is allang voorbij." Volgens cijfers van het concern heeft inmiddels 33 procent van de Nederlandse huishoudens een plantaardig product in de koelkast staan.
RIP, jammer dat ze Halvemaan vergeten te vermelden, die heeft La Rive toch wel op de kaart gezetquote:Op maandag 17 augustus 2020 11:26 schreef golfer het volgende:
De deuren van het befaamde restaurant La Rive zijn voorgoed gesloten. Het restaurant heet nu Amstel Restaurant.
[ afbeelding ]
Dat laat Rudolf van Dijk, general manager InterContinental Amstel Amsterdam weten. ‘We hebben de brasserie en het restaurant gelijk getrokken. De naam is omgedoopt in Amstel Restaurant. Het staat voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Juist dankzij dit nieuwe concept hebben we ook weer veel lokale gasten meerdere malen mogen ontvangen. Lokaal is dan ook de basis van waaruit we het Amstel Hotel en restaurant verder zullen uitbreiden’, legt Van Dijk uit.
Van Dijk vervolgt: ‘We willen toonaangevend zijn en het hotel als luxe bestemming op de kaart houden. Op het menu herkent de gast ongecompliceerd en simpelweg goed eten en drinken. Met een prachtig uitzicht op de Amstel kunnen gasten met name op het terras van de nieuwe menukaart genieten. De coronasituatie heeft ervoor gezorgd dat we deze eerste veranderingen versneld hebben geïntroduceerd. Vanuit hier bouwen we verder. Het Amstel Hotel is van ons allemaal. De huiskamer van Amsterdam.’ De general manager kondigt aan dat er nog meer wijzigingen zullen volgen.
La Rive was het restaurant in het Amstel Hotel in Amsterdam. De laatste chef-kok was Roger Rassin, die in 2008 de leiding overnam. Voorheen kookte onder meer Robert Kranenborg (1992-2000) en Edwin Kats (2000-2008) er. Vanaf 1994 had het restaurant 22 jaar achtereenvolgens één of twee Michelinsterren. In 2016 verloor het restaurant haar ster. Michelin vond vrij vertaald dat La Rive de culinaire concurrentie niet bij kon benen.
La Rive kreeg eind 1993 haar eerste ster in de gids voor ’94. In 1997 kwam daar een tweede bij die in 2001 na het vertrek van Kranenborg (1992 – 2000) weer verdween. In 2002 kookte Edwin Kats de tweede ster terug bij het Amstel Hotel waarna deze in 2006 weer verdween van de gevel.
Shoot, ik wilde nog naar de Bistro.quote:Op dinsdag 1 september 2020 15:32 schreef golfer het volgende:
Sterrestaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur gaan samen verder als restaurant Tilia.
Dat besluit hebben de nieuwe eigenaren Mariëlle Vink en Carlo Chantrel genomen. In mei werd bekend dat het duo beide eetgelegenheden had overgenomen van Roland Peijnenburg.
Voor sommelier Mariëlle Vink en chef-kok Carlo Chantrel is sprake van een nieuwe start op een vertrouwde locatie. Beiden werkten onder leiding van Roland Peijnenburg namelijk al in restaurant De Zwaan (en bistro Het Lelijke Eendje).
Carlo Chantrel
Ze hebben ervoor gekozen te stoppen met De Zwaan en Het Lelijke Eendje om er een nieuw concept neer te zetten. Dat is restaurant Tilia geworden.
‘Achter de schermen hebben we een heel nieuw concept voorbereid en getest’, aldus chef-kok Carlo. ‘We blijven koken zoals de gast van ons gewend is. Met eerlijke seizoensproducten, maar dan net wat eigentijdser en zeer betaalbaar.’
De keuken is internationaal en die vertaalt zich in ‘een flinke à-la-cartekaart’ en menu’s van vier tot zeven gangen.
Mariëlle Vink
Sommelier Mariëlle schenkt wijnen van zowel Nederlandse wijnboeren als domeineigenaren van over de hele wereld. Haar grote liefde voor dranken vind je ook terug in de interessante collectie mock- en cocktails, veel lokale bieren en ‘zelf’ gestookte gins.
Roland Peijnenburg
De kunstcollectie van de familie Peijnenburg die het interieur van De Zwaan kenmerkte, verdwijnt van de muren.
Mariëlle: ‘Wij hebben gekozen voor een waanzinnig mooie kleurencombinatie van historic green, midnight blue en a touch of gold. Echt, we staan te popelen om iedereen te ontvangen.’
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |