abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 januari 2018 @ 19:11:11 #1
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176480369
De rechter buigt zich over de vraag of de daders van de treinkaping bij De Punt in 1977 opzettelijk door Nederlandse militairen werden gedood.



http://www.nu.nl/binnenla(...)-mariniers-punt.html

Deel #1: NWS / Treinkaping in Nederland, kapers opzettelijk gedood?
Deel #2: NWS / Treinkaping in Nederland, kapers opzettelijk gedood? #2
Deel #3: NWS / Treinkaping in Nederland, kapers opzettelijk gedood? #3
Deel #4: NWS / Treinkaping in Nederland, kapers opzettelijk gedood? #4
Deel #5: NWS / Treinkaping in Nederland, kapers opzettelijk gedood? #5

quote:
Nabestaanden van omgekomen Molukse treinkapers hebben uitgeschreven teksten in handen gekregen van geluidsopnames die zijn gemaakt van de bestorming van de gekaapte trein bij De Punt in 1977.

Een aantal mariniers droeg bij de bestorming opname-apparatuur bij zich, bedoeld voor opleidingsdoeleinden. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft die geluidsopnamen beluisterd en de tekst uitgeschreven. Niet alles was volgens het NFI verstaanbaar.

In het proces dat de nabestaanden van de Molukse kapers Max Papilaja en Hansina Uktolseja tegen de Nederlandse staat hebben aangespannen besliste de rechtbank dat de inhoud van de banden moet worden vrijgegeven.

Interpretatie

De vraag is of de geluidsopnamen nieuw licht werpen op de bevrijdingsactie op 11 juni 1977. Advocaten van nabestaanden van de omgekomen kapers en van de betrokken mariniers verbinden er verschillende conclusies aan.

Volgens advocaat Liesbeth Zegveld, die de nabestaanden van twee omgekomen kapers vertegenwoordigt, blijkt uit de geluidsopnamen van mariniers "dat de stelling dat er sprake is geweest van executies dicht bij de waarheid zit".

Maar de advocaat van de mariniers, Geert-Jan Knoops, zegt dat uit de geluidsopnamen niet kan worden opgemaakt dat de mariniers de Molukkers moedwillig hebben doodgeschoten.

Niet verstaanbaar

Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut hebben de banden afgeluisterd en uitgewerkt. Deze transcripties zijn niet volledig. Veel gespreksfragmenten zijn niet verstaanbaar. Ook is niet altijd duidelijk wie wat heeft gezegd.

Volgens Knoops bieden de opnamen mede daarom geen compleet beeld van wat zich tijdens de bestorming heeft afgespeeld in de gekaapte trein bij De Punt. In de transcripties van de gespreksfragmenten mist veel informatie, zegt hij.

Volgens de raadsman moet rekening worden gehouden met de omstandigheden waaronder de mariniers handelden. "Het was een van de eerste anti-terreuroperaties in Nederland. En belangrijker nog: het was een militaire operatie, geen politiemissie. De mariniers hadden als doel de gegijzelden te bevrijden en, indien dat niet anders kon, de terroristen uit te schakelen."

Hij zegt verder dat de mariniers apparatuur droegen zodat er geluidsopnamen konden worden gemaakt voor educatieve doeleinden. Daarnaast noemt Knoops het veelzeggend dat op de bandopnamen niet is terug te horen dat drie kapers zich hebben overgeven.

De advocaat ziet dat als bewijs dat de geluidsopnamen niet compleet zijn. "Er worden ten onrechte vergaande conclusies uit getrokken."

Toch versterken de opnamen het vermoeden dat Papilaja en Uktolseja van dichtbij door mariniers zijn doodgeschoten, terwijl zij al zwaargewond en uitgeschakeld waren, stelt Zegveld. Op de opnamen is onder meer te horen dat iemand zegt: "Geven ze hem een genadeschot, hoor."

In een ander fragment is een knal hoorbaar. Dan vraagt iemand: "Deze is dood?" Een ander antwoordt dan: "Ja, nu wel", gevolgd door gelach van verschillende mariniers. Iemand zegt dan: "Rustig aan, he." Dan volgen er opnieuw knallen. Iemand roept: "Stop."

Ook de aanvalsleider bemoeit zich er dan mee. "Jongens", zegt hij, kennelijk om de leden van zijn groep tot de orde te roepen.

'Helemaal blauw. Ha, ha'

Later zegt een onbekende marinier: "Helemaal blauw. Ha, ha. [k heb ze] alletwee kapotgeschoten." Kort daarna is een onbekende marinier te horen die volgens de transcriptie zegt: "[...] achter [...] die leefde nog. Die heb ik helemaal [kapot][...]." De tekst die tussen vierkante haakjes staat is niet zeker, [...] betekent dat de spreker onverstaanbaar was.

Uit de transcripties wordt duidelijk dat de mariniers als militairen handelden en niet als politiemensen, zoals anti-terrorisme-eenheden tegenwoordig. Zo hebben ze het over "het zuiveren van de trein" en "het maken van krijgsgevangenen".

Op de rails

De Molukse kapers die het overleven worden na afloop van de bevrijdingsactie op de rails gelegd. "Laten liggen zo, oké, blijf d'r bij staan. Als 't-ie één verkeerde [..], schiet je 'm kapot", zegt één van de mariniers. De aanvalsleider bevestigt dat: "Als ze godverdomme te veel trillen, schiet je ze kapot die lui."

Zegveld vindt de nu vrijgegeven transcripties schokkend. "Het plaatst je terug in de trein in 1977." De transcripties benadrukken volgens haar dat er een tijdlijnreconstructie moet komen op basis van alle videobeelden, foto's en geluidsopnamen. Ze heeft de rechtbank hier om gevraagd, de staat is tegen.

http://nos.nl/artikel/217(...)0-jaar-openbaar.html
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 13 januari 2018 @ 19:12:01 #2
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176480388
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:01 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

O ja? Daarna werd het provinciehuis gegijzeld. Hierbij zijn opnieuw onschuldige burgers vermoord door de kapers. De politie/ME echter hield ook hier het hoofd koel en heeft iedereen ongedeerd gearresteerd. Dat maakt het ook zo krankzinnig om te beweren dat "die twee" die dan nét bij die trein zijn omgekomen agv de bestorming bewust zijn geëxecuteerd.
Daar wist ik niks meer van af, moest ff googlen. :@

quote:
In de ochtend van 13 maart 1978 vielen om kwart over tien drie Zuid-Molukkers het provinciehuis van Drenthe in Assen binnen. Enkele aanwezigen, waaronder de commissaris van de Koningin Tineke Schilthuis, wisten zich te redden door naar buiten te springen. In totaal werden 16 vrouwen en 55 mannen gegijzeld door drie militanten. Iedereen werd verzameld op de eerste verdieping, waar een Zuid-Molukse vlag voor de ramen werd opgehangen.

De gijzelnemers stelden de volgende eisen:

Vrijlating van 21 Zuid-Molukse gevangenen die gearresteerd zijn na eerdere acties in Nederland
Een bus, vrije aftocht per vliegtuig met een aantal gijzelaars, bestemming onbekend
Als ultimatum werd dinsdag 14 maart, 14:00 uur gesteld

Dat het de militanten ernst was, bleek uit het feit dat de planoloog Ko de Groot een uur na het begin van de gijzeling voor een raam werd gezet en doorzeefd. Bovendien werd een passerende fotograaf in zijn buik geschoten door de gijzelnemers en een ambulance beschoten. Uit alles bleek dat de Molukkers bereid waren meer gijzelaars te doden waardoor ingrijpen noodzakelijk was. Net als bij eerdere acties van Zuid-Molukkers werd de Bijzondere Bijstands Eenheid (BBE; toen ook bekend onder de naam: Close Combat Unit) ingeschakeld om deze taak uit te voeren.

Verloop van de actie door de BBE[bewerken]
Kort na het verstrijken van het ultimatum van 14:00 viel de BBE om 14:34 met enkele pelotons het gebouw binnen. Na een vuurgevecht gaven de gijzelnemers zich over. Het bleek dat de BBE net op tijd was met hun actie; de militanten stonden op het punt om twee leden van de Gedeputeerde Staten (CDA'er Jakob Trip en PvdA'er Daniël Huizinga) te executeren en daarna elke 30 minuten een andere gijzelaar.

Waarschijnlijk had de BBE zich de nacht van tevoren al via de kelder toegang verworven tot het provinciehuis. Die plaats was mogelijk ook een van de startplaatsen voor de bevrijdingsactie van de mariniers.

Tijdens de bevrijdingsactie raakte Trip gewond, hij overleed enkele weken later aan die verwondingen.

Drie maanden later werden de drie gijzelnemers ieder tot een celstraf van 15 jaar veroordeeld.
En dat soort volk staat nu bij de rechter om te klagen. :N
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_176480493
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 18:58 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Van te voren kunnen ze al op de hoogte zijn van elkaars briefing. Daarnaast ook uit tweede hand.
Alles kan, maar los van dat het in dit geval nogal onwaarschijnlijk is, heb ik niemand zien stellen dat het ook zo is.

Als iemand die er zo dichtbij staat, over dergelijke cruciale informatie beweert te beschikken, dan hadden ze dat wel in de rechtszaak gebruikt, in plaats van (of als aanvulling op) al die vage via-via verhalen, verwacht ik. Dat zou een stuk betrouwbaarder zijn en dan Zegveld daarin misschien nog wel de kans gekregen van de rechter.
pi_176480539
Hier is alles inmiddels toch al over gezegd? Dat de Molukkers schandalig zijn behandel, maar dat de gijzelingen dit risico meebrengen?

Ik snap niet dat dit nog blijft doorgaan.
Whatever...
pi_176480571
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:21 schreef Spanky78 het volgende:
Hier is alles inmiddels toch al over gezegd? Dat de Molukkers schandalig zijn behandel, maar dat de gijzelingen dit risico meebrengen?

Ik snap niet dat dit nog blijft doorgaan.
Er loopt nog een rechtszaak.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 19:23:25 #6
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176480577
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:21 schreef Spanky78 het volgende:
Hier is alles inmiddels toch al over gezegd? Dat de Molukkers schandalig zijn behandel, maar dat de gijzelingen dit risico meebrengen?

Ik snap niet dat dit nog blijft doorgaan.
Niet iedereen deelt jouw mening en zo ver ik weet loopt de rechtszaak nog.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_176480605
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:17 schreef Physsic het volgende:

[..]

Alles kan, maar los van dat het in dit geval nogal onwaarschijnlijk is, heb ik niemand zien stellen dat het ook zo is.

Als iemand die er zo dichtbij staat, over dergelijke cruciale informatie beweert te beschikken, dan hadden ze dat wel in de rechtszaak gebruikt, in plaats van (of als aanvulling op) al die vage via-via verhalen, verwacht ik. Dat zou een stuk betrouwbaarder zijn en dan Zegveld daarin misschien nog wel de kans gekregen van de rechter.
Ben ik ook niet over gevallen. Het ging mij specifiek om deze uitspraak.

quote:
Die twee mariniers zijn daar niet zelf bijgeweest en kunnen dat daarom niet weten.
Het kan dus wel, duidelijk.
West-Melanesia
pi_176480628
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:21 schreef Spanky78 het volgende:
Hier is alles inmiddels toch al over gezegd? Dat de Molukkers schandalig zijn behandel, maar dat de gijzelingen dit risico meebrengen?

Ik snap niet dat dit nog blijft doorgaan.

Nee sommige vinden dat de Molukkers prima zijn behandeld.

Maar er is nu een rechtszaak over een deel van de situatie, of er in dat gedeelte sprake is van executie, of een marinier zijn boekje te buiten is gegaan.
West-Melanesia
pi_176480664
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:25 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ben ik ook niet over gevallen. Het ging mij specifiek om deze uitspraak.

[..]

Het kan dus wel, duidelijk.
Ja hoor, als je ervan uitgaat dat iedereen altijd de waarheid spreekt heb je helemaal gelijk. 👍🏻
pi_176480713
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:28 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja hoor, als je ervan uitgaat dat iedereen altijd de waarheid spreekt heb je helemaal gelijk. 👍🏻
Ik snap je punt niet.
West-Melanesia
pi_176480808
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:01 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

O ja? Daarna werd het provinciehuis gegijzeld. Hierbij zijn opnieuw onschuldige burgers vermoord door de kapers. De politie/ME echter hield ook hier het hoofd koel en heeft iedereen ongedeerd gearresteerd. Dat maakt het ook zo krankzinnig om te beweren dat "die twee" die dan nét bij die trein zijn omgekomen agv de bestorming bewust zijn geëxecuteerd.
Was daarbij niet ook een agent overleden? Of was dat juist bij een aanslag of gijzeling voor de treinkapingen?
pi_176480835
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:35 schreef Physsic het volgende:

[..]

Was daarbij niet ook een agent overleden? Of was dat juist bij een aanslag of gijzeling voor de treinkapingen?
Nee een minister is daarbij overleden. In 1970 bij de gijzeling van de Indonesische ambassade is er een agent doodgeschoten.

In deze gevallen dus geen burgers, maar ambtenaren/ministers.

Edit* een minister en een ambtenaar zijn bij het provinciehuis overleden.
West-Melanesia
pi_176480901
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:37 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee een minister is daarbij overleden. In 1970 bij de gijzeling van de Indonesische ambassade is er een agent doodgeschoten.
Ah, dan bedoelde ik die waarschijnlijk.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 10:19:16 #14
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176537363
Kapers zouden met opzet zijn gedood? Dus? Is dat niet het risico van het vak als je mensen moedwillig dagenlang gijzelt en bedreigt en mensen zonder pardon afknalt? Wat zijn dan nog je rechten? Waarom krijgt dit na zo veel tijd weer een podium? In andere landen doen ze hier helemaal niet moeilijk over maar in Nederland wordt weer tot in den treure aandacht besteed aan daders.

Voordat mensen weer gaan lopen zeiken. Ja, ik ben me bewust dat Molukkers zeer slecht behandeld zijn door Nederlandse overheid - kwalijke zaak uiteraard. Maar nog geen reden om moedwillig volstrekt willekeurige burgers een kogel door het hoofd te jagen, mensen dagenlang te bedreigen en te gijzelen, een lagere school met kinderen dagenlang te bedreigen, etc ... In mijn optiek verlies je dan alle rechten ........
"Hoka Hey!"
pi_176538274
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:19 schreef matspontius het volgende:
Kapers zouden met opzet zijn gedood? Dus? Is dat niet het risico van het vak als je mensen moedwillig dagenlang gijzelt en bedreigt en mensen zonder pardon afknalt? Wat zijn dan nog je rechten? Waarom krijgt dit na zo veel tijd weer een podium? In andere landen doen ze hier helemaal niet moeilijk over maar in Nederland wordt weer tot in den treure aandacht besteed aan daders.

Voordat mensen weer gaan lopen zeiken. Ja, ik ben me bewust dat Molukkers zeer slecht behandeld zijn door Nederlandse overheid - kwalijke zaak uiteraard. Maar nog geen reden om moedwillig volstrekt willekeurige burgers een kogel door het hoofd te jagen, mensen dagenlang te bedreigen en te gijzelen, een lagere school met kinderen dagenlang te bedreigen, etc ... In mijn optiek verlies je dan alle rechten ........
Dit krijgt na zoveel jaar een podium omdat er een rechtszaak tegen de Staat is aangespannen. Dat hadden de nabestaanden ongetwijfeld ook liever wat eerder gedaan, maar dat was niet mogelijk omdat de Staat hen geen informatie wilde verstrekken.
Ik denk trouwens dat er maar relatief weinig mensen treuren om de overleden daders.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 11:05:05 #16
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176538360
eigenlijk is de titel wat ongelukkig

de vraag is niet of ze opzettelijk zijn gedood maar of er kapers zijn geexecuteerd want ik kan me van een dergelijke eenheid moeilijk voorstellen dat ze per ongeluk mensen doodschieten ;)

dat is het hele eieren eten ook niet hier
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 11:36:26 #17
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176539061
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:05 schreef sp3c het volgende:
eigenlijk is de titel wat ongelukkig

de vraag is niet of ze opzettelijk zijn gedood maar of er kapers zijn geexecuteerd want ik kan me van een dergelijke eenheid moeilijk voorstellen dat ze per ongeluk mensen doodschieten ;)

dat is het hele eieren eten ook niet hier
Ik kan me dan weer niet voorstellen dat zo'n goed getrainde eenheid mensen executeert. Doodschieten om meer leed te voorkomen ja, executeren nee.
"Hoka Hey!"
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 11:37:12 #18
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176539086
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:36 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ik kan me dan weer niet voorstellen dat zo'n goed getrainde eenheid mensen executeert. Doodschieten om meer leed te voorkomen ja, executeren nee.
nee ik ook niet

maar dat is waar dit om gaat
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176539127
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:05 schreef sp3c het volgende:
eigenlijk is de titel wat ongelukkig

de vraag is niet of ze opzettelijk zijn gedood maar of er kapers zijn geexecuteerd want ik kan me van een dergelijke eenheid moeilijk voorstellen dat ze per ongeluk mensen doodschieten ;)

dat is het hele eieren eten ook niet hier
Ja, precies. Ze zijn sowieso opzettelijk doodgeschoten. Tenzij een van de mariniers zijn wapen niet onder controle had of heel slecht kon mikken. Dat blijkt vooralsnog nergens uit.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 11:40:01 #20
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176539145
en niet om meer leed te voorkomen maar gewoon omdat ze op dat moment in de weg staan

gewoon neerschieten en als ze daar dan bij omkomen is dat pech gehad, lekker belangrijk ... grof gezegd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176540666
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:40 schreef sp3c het volgende:
en niet om meer leed te voorkomen maar gewoon omdat ze op dat moment in de weg staan

gewoon neerschieten en als ze daar dan bij omkomen is dat pech gehad, lekker belangrijk ... grof gezegd
een mensenleven meer of minder is niet lekker belangrijk ?
moord is toch verboden ?
pi_176540980
Zo'n eenheid is er op getraind om zo min mogelijk slachtoffers te maken. Dat houdt ook in dat iedere mogelijke bedreiging wordt uitgeschakeld.

Het is achteraf makkelijk oordelen over een situatie waarin milliseconden het verschil kunnen uitmaken tussen leven en dood. Zowel van jezelf als van de gegijzelden. Die malloot van een Lumalessil stond al klaar om alle gegijzelden dood te schieten. Als executie dan het doel was hadden ze Lumalessil ook wel dood geschoten.

In een situatie als deze bestaat buitensporig geweld ook niet, er is al gekozen om geweld toe te passen toen de bestorming begon. Iedere vorm van geweld is daarna legitiem zolang het belang van de gegijzelden maar gediend wordt. De kapers zelf zijn daarbij totaal ondergeschikt geweest wat alleen maar een goede zaak is.
pi_176541431
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 13:12 schreef Ericr het volgende:
Zo'n eenheid is er op getraind om zo min mogelijk slachtoffers te maken.
Denk je ?

quote:
Mariniers De Punt schoten om te doden, zeggen collega's: 'Wij zijn killers'
https://www.rtlnieuws.nl/(...)gas-wij-zijn-killers
  dinsdag 16 januari 2018 @ 13:38:44 #24
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176541492
quote:
Ja dus, en dan schakel je moordenaars direct uit. Wel degelijk om meer leed te voorkomen, zowel bij de mariniers zelf als bij de gegijzelden.
"Hoka Hey!"
  dinsdag 16 januari 2018 @ 13:40:08 #25
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176541509
quote:
Is al vaker gezegd : Geen bewijs want ze waren er niet bij.

quote:
Maar volgens twee oud-mariniers, die bij een andere gijzeling, die van een basisschool in Bovensmilde, waren betrokken, was bij de aanval op de trein geen sprake van levensbesparende geweldsinstructies.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_176541553
Dat ging erover dat er bij beide acties geen specifieke levensbesparende geweldsinstructies zijn gegeven van hun officiele opdrachtgever. Bij de school heeft een tankcommandant ze naar het schijnt wel op het hart gedrukt om iedereen er levend uit te halen, omdat het imago van defensie anders door het slijk zou gaan.

Overigens is een van de twee oud-mariniers bij de school wel nauw betrokken geweest bij de schietopleiding van de mariniers bij de trein. Dus de twee ploegen zijn ook niet bepaald vreemden van elkaar.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_176541834
quote:
Als je kapers uitschakelt waar nodig voldoe je aan je opdracht om slachtoffers minimaal te houden.

Of zou het misschien beter zijn geweest om iedere individuele kaper te vragen of ze geweld gaan gebruiken terwijl de actie aan de gang was?

Blijf er bij, het is makkelijk oordelen over split second beslissingen. Hoe getraind je ook bent, met de dood in de ogen is het toch anders dan welke simulatie ook.
pi_176542266
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 13:43 schreef Ener-G het volgende:
Dat ging erover dat er bij beide acties geen specifieke levensbesparende geweldsinstructies zijn gegeven van hun officiele opdrachtgever. Bij de school heeft een tankcommandant ze naar het schijnt wel op het hart gedrukt om iedereen er levend uit te halen, omdat het imago van defensie anders door het slijk zou gaan.

Overigens is een van de twee oud-mariniers bij de school wel nauw betrokken geweest bij de schietopleiding van de mariniers bij de trein. Dus de twee ploegen zijn ook niet bepaald vreemden van elkaar.
Door de tankcommandant?
  dinsdag 16 januari 2018 @ 15:00:18 #29
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176543189
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 13:59 schreef Ericr het volgende:

[..]

Als je kapers uitschakelt waar nodig voldoe je aan je opdracht om slachtoffers minimaal te houden.

Of zou het misschien beter zijn geweest om iedere individuele kaper te vragen of ze geweld gaan gebruiken terwijl de actie aan de gang was?

Blijf er bij, het is makkelijk oordelen over split second beslissingen. Hoe getraind je ook bent, met de dood in de ogen is het toch anders dan welke simulatie ook.
Hehe, eindelijk iemand die het begrijpt. Iedereen wet het altijd zo goed maar kom maar eens in zo'n situatie terecht - dan kan je pas oordelen en veroordelen!
"Hoka Hey!"
pi_176543205
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:19 schreef matspontius het volgende:
Kapers zouden met opzet zijn gedood? Dus? Is dat niet het risico van het vak als je mensen moedwillig dagenlang gijzelt en bedreigt en mensen zonder pardon afknalt? Wat zijn dan nog je rechten? Waarom krijgt dit na zo veel tijd weer een podium? In andere landen doen ze hier helemaal niet moeilijk over maar in Nederland wordt weer tot in den treure aandacht besteed aan daders.

Voordat mensen weer gaan lopen zeiken. Ja, ik ben me bewust dat Molukkers zeer slecht behandeld zijn door Nederlandse overheid - kwalijke zaak uiteraard. Maar nog geen reden om moedwillig volstrekt willekeurige burgers een kogel door het hoofd te jagen, mensen dagenlang te bedreigen en te gijzelen, een lagere school met kinderen dagenlang te bedreigen, etc ... In mijn optiek verlies je dan alle rechten ........
Dit dus. Met als aanvulling dat ik echt niet begrijp dat die familie zich zo opstellen kan. Het is werkelijk de schaamte voorbij. Dit waren terroristen en niets anders. Ik zou me kapot schamen over dergelijke acties ipv "gerechtigheid eisen". Werkelijk....onbegrijpelijk en bizar.
pi_176543236
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:01 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dit krijgt na zoveel jaar een podium omdat er een rechtszaak tegen de Staat is aangespannen. Dat hadden de nabestaanden ongetwijfeld ook liever wat eerder gedaan, maar dat was niet mogelijk omdat de Staat hen geen informatie wilde verstrekken.
Ik denk trouwens dat er maar relatief weinig mensen treuren om de overleden daders.
Die nabestaanden hadden ook kunnen afzien van die rechtszaak. Punt.
pi_176543415
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:01 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Die nabestaanden hadden ook kunnen afzien van die rechtszaak. Punt.
Dat hadden ze kunnen doen, maar dat is overduidelijk niet het geval.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 15:10:00 #33
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176543430
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:09 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat hadden ze kunnen doen, maar dat is overduidelijk niet het geval.
Wat een geweldige conclusie, heb je zeker heeeeel lang over na moeten denken _O-
"Hoka Hey!"
pi_176543609
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:10 schreef matspontius het volgende:

[..]

Wat een geweldige conclusie, heb je zeker heeeeel lang over na moeten denken _O-
Nee hoor, staat gewoon in de OP.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 15:20:54 #35
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_176543644
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:19 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nee hoor, staat gewoon in de OP.
En er nog serieus op ingaan ook 8)7
"Hoka Hey!"
pi_176543679
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:20 schreef matspontius het volgende:

[..]

En er nog serieus op ingaan ook 8)7
;)
pi_176543921
Is dit trouwens al gepost? Want dan heb ik dat destijds (3 januari) gemist.
quote:
DEN HAAG - Het vonnis in de rechtszaak over de beëindiging van de treinkaping bij De Punt laat langer op zich wachten. De rechtbank zou vandaag bepalen wanneer er uitspraak zou worden gedaan, maar dit besluit is twee weken vooruitgeschoven.

De partijen in het proces – de nabestaanden van twee gedode kapers en de Staat – hadden tot vandaag om schriftelijk duidelijk te maken wat ze nog wilden zien onderzocht. Hoewel beide al tijdens de laatste zitting duidelijk maakten, geen onderzoekswensen te hebben, neemt de rechtbank meer tijd.

Over twee weken valt dan op zijn vroegst een besluit over de datum van een eindvonnis. Inzet van de procedure is een verzoek om schadevergoeding voor de volgens nabestaanden opzettelijk gedode kapers.
https://www.telegraaf.nl/(...)k-de-punt-uitgesteld

[ Bericht 8% gewijzigd door sp3c op 16-01-2018 18:35:21 ]
pi_176544137
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:41 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Geen geld, duidelijkheid.
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Geld om de kosten van de zaak te betalen, meer niet.
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:56 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Voor zover ik heb gelezen en gehoord niet.
Kijk eens, ik heb het voor je teruggezocht:
quote:
Eisers stellen als gevolg van het door de Staat onrechtmatig handelen jegens zowel henzelf, als, zo hebben zij toegevoegd, jegens [gijzelnemer 1] en [gijzelnemer 2] , zowel materiële als immateriële schade te hebben geleden die voor vergoeding in aanmerking komt. De materiële schade bestaat uit de weggevallen inkomsten in de gezinnen waarvan eisers deel uitma(a)k(t)en. Ondanks dat de ouders van [gijzelnemer 1] en [gijzelnemer 2] inkomsten uit arbeid genoten, was het noodzakelijk dat de (oudere) kinderen, ook [gijzelnemer 1] en [gijzelnemer 2] , financieel bijdroegen aan de gezamenlijke huishouding, zoals zij dat deden vóór hun overlijden. Dit gebeurde op grond van het Molukse culturele principe genaamd ‘tali persaudaraan’ (‘de trouw van de broederschap’), inhoudende dat familiebanden worden gerespecteerd en familie elkaar helpt en ondersteunt, ook in financie zin. De immateriële schade is een vorm van genoegdoening waar eisers stellen recht op te hebben.
[...]
Eisers vorderen een verklaring voor recht dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld en vorderen voorts veroordeling tot schadevergoeding op te maken bij staat. Eisers stellen daarbij voorop dat zij recht en belang hebben bij het vaststellen van “de waarheid over hoe [gijzelnemer 1] en [gijzelnemer 2] om het leven zijn gekomen”, zoals zij ter zitting hebben verklaard. Zij stellen na eisvermindering verder dat zij materiële schade hebben geleden (bestaande in de weggevallen inkomsten in beider gezinnen als gevolg van het overlijden van [gijzelnemer 1] en [gijzelnemer 2] ). Daarnaast voeren zij aan ook immateriële schade te hebben geleden. Zij wijzen erop dat de schending door de Staat van artikel 2 EVRM meebrengt dat op de voet van artikel 13 EVRM vergoeding van immateriële schade voor de nabestaanden als remedie beschikbaar dient te zijn (“appropriate relief”).
https://uitspraken.rechts(...)LI:NL:RBDHA:2017:782

[ Bericht 2% gewijzigd door Physsic op 16-01-2018 22:50:00 ]
pi_176544472
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 14:20 schreef Physsic het volgende:

[..]

Door de tankcommandant?
Hier het hele interview: https://www.volkskrant.nl(...)de-politie~a4521891/

[ Bericht 35% gewijzigd door sp3c op 16-01-2018 18:06:27 (niet quoten uit VK pls) ]
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  dinsdag 16 januari 2018 @ 16:09:37 #40
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176544562
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:37 schreef Physsic het volgende:
Is dit trouwens al gepost? Want dan heb ik dat destijds (3 januari) gemist.

[..]

Ze willen er geld uit slaan. Nou ja dat wisten we allang toch ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_176544609
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:09 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Ze willen er geld uit slaan. Nou ja dat wisten we allang toch ?
Jij wist dat, ik wist dat, Oceanier wist dat kennelijk niet en ontkende dat.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 16:21:09 #42
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_176544720
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:12 schreef Physsic het volgende:

[..]

Jij wist dat, ik wist dat, Oceanier wist dat kennelijk niet en ontkende dat.
Dat blijft hij echt wel doen hoor. Die is niet voor rede vatbaar.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_176544824
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:12 schreef Physsic het volgende:

[..]

Jij wist dat, ik wist dat, Oceanier wist dat kennelijk niet en ontkende dat.
Ik wist het ook niet, maar op de een of andere manier verbaasd het me helemaal niks......

Kom er maar in Umberto Tan, Quinsy Gario, Sylvana Simons, Jerry Afriyie en co.
pi_176546300
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:48 schreef Physsic het volgende:

[..]


[..]


[..]

Kijk eens, ik heb het voor je teruggezocht:

[..]

Je snapt het niet. Het gaat hen nogmaals niet om het geld. Al het geld wat ze wel eruit kunnen slaan willen zij gebruiken om in iedere geval de kosten van de rechtszaak te kunnen dekken. Dat is hun uitgangspunt. Maar dat heb ik al gezegd.
West-Melanesia
pi_176546817
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 17:36 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je snapt het niet. Het gaat hen nogmaals niet om het geld. Al het geld wat ze wel eruit kunnen slaan willen zij gebruiken om in iedere geval de kosten van de rechtszaak te kunnen dekken. Dat is hun uitgangspunt. Maar dat heb ik al gezegd.
Nee, dat maak je er zelf van. Er staat vrij duidelijk om watvoor schadevergoeding het gaat en dat een deel van de schadevergoeding voor hen dient als "genoegdoening/remedie".
Als aanvullende derde eis, wat ik niet heb geciteerd, eisen ze nog dat de Staat wordt veroordeeld in de kosten van het geding.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 18:02:48 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176547107
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:57 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

een mensenleven meer of minder is niet lekker belangrijk ?
moord is toch verboden ?
ik heb het niet over moord he

feitelijk is het een vrij eenzijdig gevecht met dodelijke wapens, dat daar mensen bij om gaan komen is evident
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176547162
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:27 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Ik wist het ook niet, maar op de een of andere manier verbaasd het me helemaal niks......

Kom er maar in Umberto Tan, Quinsy Gario, Sylvana Simons, Jerry Afriyie en co.
Bedoel je daarmee alleen de nabestaanden of omdat het Molukkers zijn?
Als het het tweede is, dan is dat nogal vreemd. De Molukse gemeenschap heeft hier vanaf begins af aan nooit willen zijn en altijd verlangd naar het leeggeplunderde en arme Molukken en kozen daarmee vrijwel onverbiddelijk voor armoede i.p.v. de Nederlandse samenleving en haar rijkdom. Als de onafhankelijkheid gelukt was waren ze binnen 6 maanden weg, de kansen en de welvaart in dit land achterlatend. Het is ook de Hollander die bekend staat om zijn gierigheid, vanuit het historisch verleden tot het heden.

Btw, vergeet niet de huilende Hollanders die de racismekaart trekken in dat rijtje die je opnoemde, omtrent de Molukse wijken.

Maar goed, zoals ik al eerder zei, de nabestaanden doen het dus niet voor het geld. Het geld dat ze eisen, is volgens hun bedoeld om de kosten van de rechtszaak te dekken. Wat overblijft, hebben ze verder eerlijk volgens het wettelijk recht verkregen. Zou me niets verbazen als ze dat geld in goede doelen stoppen voor projecten op de Molukken of de onafhankelijkheidsstrijd of Molukse families in Indonesie waarvan de kostwinner als politieke gevangenen in Indonesische gevangenissen zitten.
West-Melanesia
pi_176547186
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 17:54 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nee, dat maak je er zelf van. Er staat vrij duidelijk om watvoor schadevergoeding het gaat en dat een deel van de schadevergoeding voor hen dient als "genoegdoening/remedie".
Als aanvullende derde eis, wat ik niet heb geciteerd, eisen ze nog dat de Staat wordt veroordeeld in de kosten van het geding.
Nee ik heb het gehoord van de nabestaanden zelf, heel Nederland heeft dat ook kunnen horen en zien. Bovendien kunnen ze wat overblijft en waar ze recht op hebben steken in goede doelen wat ze ongetwijfeld ook zullen doen.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 18:06:54 #49
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176547193
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:37 schreef Physsic het volgende:
Is dit trouwens al gepost? Want dan heb ik dat destijds (3 januari) gemist.

[..]

zet er ff een linkje bij wil je?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176547380
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:12 schreef Physsic het volgende:

[..]

Jij wist dat, ik wist dat, Oceanier wist dat kennelijk niet en ontkende dat.
Ik wordt wel vaak onterecht beschuldig door jou. Ik en iedereen die die uitzending op tv heeft gezien weet dat. Bovendien ook al eisen ze een schadevergoeding ernaast, dat betekent niet automatisch dat ze het daarvoor allemaal doen natuurlijk he. Je ziet veel dingen nogal zwart/wit.
West-Melanesia
pi_176547545
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:21 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Dat blijft hij echt wel doen hoor. Die is niet voor rede vatbaar.
Heb je nog gelijk ook. ☹
pi_176547725
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:21 schreef Physsic het volgende:

[..]

Heb je nog gelijk ook. ☹
Best wel triest eigenlijk. Ik bood tenminste nog me excuses aan als ik iets verkeerd gelezen had. Had jij inmiddels al bijna 3x moeten doen tegenover mij. Kan je misschien toch niet zo goed tegen kritiek, of zelfkritiek, of kritiek op Nederland :p ?
West-Melanesia
pi_176553493
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:30 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Best wel triest eigenlijk. Ik bood tenminste nog me excuses aan als ik iets verkeerd gelezen had. Had jij inmiddels al bijna 3x moeten doen tegenover mij. Kan je misschien toch niet zo goed tegen kritiek, of zelfkritiek, of kritiek op Nederland :p ?
Tegen jou valt inderdaad niet te praten, ze zouden je compleet moeten negeren in deze discussie
pi_176554362
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 21:46 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Tegen jou valt inderdaad niet te praten, ze zouden je compleet moeten negeren in deze discussie
nah ik had wat getypt, laat maar zitte. Je mag me negeren, geen probleem.
West-Melanesia
pi_176555204
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:30 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Best wel triest eigenlijk. Ik bood tenminste nog me excuses aan als ik iets verkeerd gelezen had. Had jij inmiddels al bijna 3x moeten doen tegenover mij. Kan je misschien toch niet zo goed tegen kritiek, of zelfkritiek, of kritiek op Nederland :p ?
Misschien als het zo zou zijn, maar ik zie niet wat ik verkeerd gelezen zou hebben.

Ik zei eerder al dat het om duidelijkheid én geld ging. Jij zei "geen geld", daarna "enkel geld om te proceskosten te betalen, meer niet" en daarna zei je dat je nergens gehoord of gelezen hebt dat ze geld eisen vanwege misgelopen inkomsten.
Dus toen ik dat vandaag tegenkwam, heb ik het even voor je gekopieerd. Graag gedaan.
pi_176555206
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:06 schreef sp3c het volgende:

[..]

zet er ff een linkje bij wil je?
Wil ik wel.

Kan dit linkje dan ook in de OP? Zo blijf ik bezig. :P

https://uitspraken.rechts(...)LI:NL:RBDHA:2017:782
pi_176555562
quote:
Aangifte tegen topambtenaar Defensie wegens beïnvloeding mariniers De Punt

Nabestaanden van twee Molukse treinkapers hebben aangifte gedaan tegen ambtenaren van het ministerie van Defensie, onder wie secretaris-generaal Wim Geerts. Die zouden mariniers van de treinkaping bij De Punt (1977) hebben beïnvloed, voorafgaand aan hun verhoren over de vermeende ‘executie’ van kapers. Een reconstructie van die ‘voorbereiding’.

Kort nadat de rechtbank besloot dat mariniers worden gehoord over de gewelddadige beëindiging van de treinkaping, nodigt het ministerie van Defensie hen uit op de Marinierskazerne in Doorn. De bijeenkomst op 25 februari 2017 was volgens een woordvoerder bedoeld om de juridische procedure uit te leggen en 'de ontstane emoties bij de mariniers re kanaliseren'.

Drie maanden later, op 20 mei, volgt een tweede bijeenkomst. Nu alleen voor de elf mariniers van de aanvalsgroepen 2 en 5, die bij de rechter worden gehoord over de dood van Max Papilaja en Hansina Uktolseja. De twee kapers zijn volgens de nabestaanden geëxecuteerd, terwijl ze al zwaargewond en uitgeschakeld waren.

Bij de bijeenkomsten zijn ook enkele marinierscommandanten, vertegenwoordigers van het ministerie en advocaat Geert-Jan Knoops, die alle mariniers bijstaat. De mariniers verklaarden bij de rechtbank dat daar nooit inhoudelijk over de gebeurtenissen is gesproken. ,,Er werd in algemene zin gepraat.’’

Anders ligt dat bij een bijeenkomst met drie marinierscommandanten op het ministerie van Defensie. Ze komen op 10 mei bij elkaar op het bureau van secretaris-generaal Wim Geerts. Ook Knoops en ambtenaren van Veiligheid en Justitie zijn daarbij.

De commandanten krijgen daar enkele geluidsfragmenten te horen, waarop communicatie tussen de mariniers in de trein te horen is. ,,Het was de eerste keer dat de banden beluisterd werden’’, vertelde een commandant (codenaam 5A) later bij de rechtbank. ,,Er was nauwelijks commentaar.’’

In een van de fragmenten is het woord ‘genadeschot’ te horen. Op de bijeenkomst wordt gesproken over de interpretatie van de term. ,,Daar is over gesproken in die zin dat dat misschien een koe was die uit zijn lijden moest worden verlost, omdat hij was aangeschoten door de lange afstandsschutters’’, aldus 5A. ,,Dat was de eerste keer dat ik het hoorde.’’

Wie met de theorie van de ‘koe’ kwam, is niet bekend. Volgens Liesbeth Zegveld, advocaat van de nabestaanden, is dat het bewijs dat de bijeenkomst verder ging dan het geven van juridisch advies, maar dat getuigen beïnvloed zijn over een beladen term als ‘genadeschot’.

Bovendien vindt ze de rol van Knoops dubieus. Eén advocaat voor alle mariniers kan waarheidsvinding in de weg staan, omdat mariniers tegenstrijdige belangen kunnen hebben of verklaringen op elkaar kunnen afstemmen. Zegveld vermoedt dat de mariniers vooraf hebben afgesproken om niets over elkaar te verklaren.

De mariniers zijn individueel meerdere keren bij Knoops geweest en kregen de geluidsfragmenten te horen, terwijl de rechtbank had beslist dat de banden de mariniers pas ter zitting zouden worden voorgehouden. Zegveld kreeg de geluidsbanden niet, maar mocht ze één dag beluisteren bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Ook de transcripties kreeg ze veel later, pas nadat alle bijeenkomsten van mariniers al waren geweest.

Het is onbekend wie de banden aan Knoops heeft gegeven. Knoops weerspreekt alle beschuldigingen. ,,Het feit dat wordt gesteld dat de mariniers ‘tegenstrijdige verklaringen’ zouden hebben afgelegd, geeft al aan dat van beïnvloeding geen sprake is geweest’’, zegt hij. ,,Iedere marinier heeft verklaard volgens zijn eigen herinnering.’’

Defensie verwerpt iedere suggestie van ‘beïnvloeding van getuigen’. Het laten horen van de geluidsfragmenten is volgens Defensie ‘volstrekt legitiem’. ,,Aangezien een transcriptie van de opnamen in de procedure zou worden gebracht, vond de Staat het van belang om de commandanten eerst zelf kennis te laten nemen van de opnamen en de transcriptie in plaats van dat zij dit uit de media zouden moeten vernemen.’’

Volgens Zegveld zijn de voorbereidingen veel verder gegaan. 'Er is niet alleen in het algemeen gesproken over mogelijke vragen, maar bewijsmiddelen waarmee de getuigen ter zitting zouden worden geconfronteerd zijn aan hen voorgehouden en met hen besproken’, staat in de aangifte.

De nabestaanden vinden dat daarmee het recht op een eerlijk proces is geschonden. Ze eisen een strafrechtelijk onderzoek tegen de ambtenaren die bij de bijeenkomst op het departement waren en de geluidsbanden aan Knoops hebben gegeven. ,,Door de verklaring van de mariniers te beïnvloeden, doet de Staat wat het de afgelopen 40 jaar in deze zaak heeft gedaan, namelijk het verhinderen van waarheidsvinding.’’

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-de-punt~aefc7081/
pi_176555743
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 22:49 schreef Physsic het volgende:

[..]

Misschien als het zo zou zijn, maar ik zie niet wat ik verkeerd gelezen zou hebben.

Ik zei eerder al dat het om duidelijkheid én geld ging. Jij zei "geen geld", daarna "enkel geld om te proceskosten te betalen, meer niet" en daarna zei je dat je nergens gehoord of gelezen hebt dat ze geld eisen vanwege misgelopen inkomsten.
Dus toen ik dat vandaag tegenkwam, heb ik het even voor je gekopieerd. Graag gedaan.
Je leest mijn bericht alweer niet goed net als dat Servische Duitse bericht. Ik heb nooit gezegd dat ik nergens heb gehoord dat ze geld eisen vanwege misgelopen inkomsten. De vraag was waar het de nabestaanden om ging om de rechtszaak te starten. Mijn antwoord was dat ik nergens hebgehoord dat demisgelopen inkomsten de reden was van het starten van de rechtszaak. Je geeft er weer zomaar een draai aan.

Om ff terug te komen op jouw bericht.

Aan je schade vergoeding eisende citaten heb je helemaal niks. In bijna alle rechtszaken eist men de schadevergoeding op indien die mogelijkheid zich voordoet. Dat een partij ervoor kiest een schadevergoeding te eisen, betekent niet dat ze voor een schadevergoeding de rechtszaak zijn gestart. Je probeert het met die citaten als feitelijk bewijs naar voren te brengen dat de nabestaanden het voor het geld doen maar behalve je eigen mening heb je verder niks aan die citaten. Het zou best kunnen dat ze logen op tv en het stiekem allemaal wel voor het geld doen, maar je citaten zijn daar in iedere geval geen bewijs voor.

Dus je kan wel blijven roepen tot je een ons weegt dat dat wel het bewijs is en dat ze het allemaal voor het geld doen en mij vals blijven beschuldigen dat ik van iets wat helemaal niet zo hoeft te zijn, niets weet of ontken.

Maar wat schiet je er eigenlijk mee op? Wat is je doel nou eigenlijk? Weet je dat zelf wel? Ik krijg de indruk dat je intellectueel probeert over te komen of zo, alleen maar voor aandacht, om indruk te maken of om een beetje interessant te lijken of doen overkomen. En wanneer je beseft dat je ernaast zit maar besluiten om op de bashtour te gaan of zo. Ik bedoel, je had ook net als mij, gewoon je excuses kunnen aanbieden en kunnen zeggen van hey, je hebt gelijk. Klaar, niks aan de hand en we gaan weer verder. Maar je lijkt nu net de Nederlandse staat, “ik heb niks gedaan en ik heb geen fout gemaakt.”; en ik vind het verdomd jammer dat we daar helaas niet aan weten te ontkomen dat ik die conclusie jammergenoeg (alsof het zo moest zijn) alweer gewoon moet trekken . De cirkel is gewoon weer rond.
West-Melanesia
pi_176555870
3 punten waar je er gewoon naast zat, wat ook helemaal niet erg is...

- Die Servische Duitse post waarvan je me beschuldigde dat ik zei dat jij dat gezegd had terwijl je dat simpelweg gewoon verkeerd gelezen hebt.
- De twee mariniers van de school die wel kunnen weten wat er in de briefing van de treingroep staat en jij maar blijft volhouden van niet. Legio mogelijkheden, voor en na de actie dat ze makkelijk kunnen weten wat er in die briefing van hun collega’s staat.
- Dat de nabestaanden het voor het geld zouden doen terwijl je een citaat als feitelijk bewijs naar voren voert wat eigenlijk helemaal niets zegt over het feit of de nabestaanden de rechtszaak wel of niet alleen maar zijn gestart voor het geld.


Dus ik snap niet zo goed wat nu eigenlijk je doel is. Al die keren dat ik iets niet toegaf was dat vanwege opties die open staan, mogelijkheden, scenario’s, alles wat er zich zou kunnen hebben afgespeeld in de trein tijdens de laatste gedeelte van de actie, waar deze hele rechtszaak om draait. Wanneer er niks valt toe te geven, valt er niks toe te geven. Wanneer er wel iets viel toe te geven, bood ik indien nodig mijn excuses aan en indien je gelijk had, gaf ik je gewoon gelijk. Indien een scenario uitgesloten zou kunne worden, ben ik de eerste die het toegeeft. Maar jij, jij blijft dingen volhouden die gewoon, tsja, wat probeer je eigenlijk vol te houden? Het antwoord is nee en het klopt niet wat je zegt. Dus ik snap niet zo goed waarom je wat nou precies probeert vol te houden? En wanneer je dan maar besluit mij te gaan bashen, zegt dat toch meer over jou als persoon dan over mij. Dat doet namelijk iemand die er niet tegen kan dat hij ergens naast zit, dat niet wilt toegeven, verloren heeft of het gewoon bij het fout end heb.
West-Melanesia
pi_176556733
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 22:49 schreef Physsic het volgende:

[..]

Misschien als het zo zou zijn, maar ik zie niet wat ik verkeerd gelezen zou hebben.

Ik zei eerder al dat het om duidelijkheid én geld ging. Jij zei "geen geld", daarna "enkel geld om te proceskosten te betalen, meer niet" en daarna zei je dat je nergens gehoord of gelezen hebt dat ze geld eisen vanwege misgelopen inkomsten.
Dus toen ik dat vandaag tegenkwam, heb ik het even voor je gekopieerd. Graag gedaan.
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 19:27 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Oke, stel dat inderdaad zo is, wat is dan het doel van de nabestaanden?
Eerherstel, of puur weten wat er aan de hand is, een schuldbekentenis, geld ?
Dit was jouw antwoord Physsics:

quote:
Physsic

1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:37 schreef Physsic het volgende:

[..]

Geld. *O*
Dat was althans zo, misschien is dat inmiddels anders. Zij waren namelijk zo'n beetje de enige familieleden met potentie, dus door hun dood zijn de ouders en andere familieleden "veel geld" misgelopen.
Je beweerde dat je eerder zei dat het om duidelijkheid en geld ging. Maar volgens mij is je antwoord duidelijk. Hij geeft je 4 mogelijkheden om uit te kiezen, ik zie niet dat je voor duidelijkheid kiest, alleen voor geld. En nog derbij dansen ook.

Wat zeg je nou eigenlijk allemaal?

[ Bericht 2% gewijzigd door Oceanier op 16-01-2018 23:54:12 ]
West-Melanesia
pi_176557127
Vind het erger wat die trein aangedaan. Is.
pi_176559657
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 18:06 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee ik heb het gehoord van de nabestaanden zelf, heel Nederland heeft dat ook kunnen horen en zien. Bovendien kunnen ze wat overblijft en waar ze recht op hebben steken in goede doelen wat ze ongetwijfeld ook zullen doen.
Hahaha, dat je het je toetsenbord uit krijgt. Het is wel duidelijk, jij ziet deze zaak met een nogal gekleurde bril. Lachwekkend.
pi_176559784
quote:
10s.gif Op woensdag 17 januari 2018 08:28 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Hahaha, dat je het je toetsenbord uit krijgt. Het is wel duidelijk, jij ziet deze zaak met een nogal gekleurde bril. Lachwekkend.
De nabestaanden zeiden het gewoon op tv hoor dat een schadevergoeding niet hun doel is of reden waarom ze de rechtszaak zijn begonnen. Waarom is wat nu lachwekkend? Weer een comment zonder argumenten.
West-Melanesia
pi_176559995
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 08:42 schreef Oceanier het volgende:

[..]

De nabestaanden zeiden het gewoon op tv hoor dat een schadevergoeding niet hun doel is of reden waarom ze de rechtszaak zijn begonnen. Waarom is wat nu lachwekkend? Weer een comment zonder argumenten.
Ze vragen naast een vergoeding voor de proceskosten nog een schadevergoeding, hoe kom je er dan bij dat ze geen schadevergoeding vragen maar alleen de proceskosten?

quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:41 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Geen geld, duidelijkheid.
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Geld om de kosten van de zaak te betalen, meer niet.
Lachwekkend. Als het hun doel niet zou zijn, waarom vragen ze het dan? Juist, financieel gewin. :r
pi_176560147
quote:
10s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:02 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Ze vragen naast een vergoeding voor de proceskosten nog een schadevergoeding, hoe kom je er dan bij dat ze geen schadevergoeding vragen maar alleen de proceskosten?

[..]


[..]

Lachwekkend. Als het hun doel niet zou zijn, waarom vragen ze het dan? Juist, financieel gewin. :r
Laat lekker joh.
pi_176560425
quote:
10s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:02 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Ze vragen naast een vergoeding voor de proceskosten nog een schadevergoeding, hoe kom je er dan bij dat ze geen schadevergoeding vragen maar alleen de proceskosten?

[..]


[..]

Lachwekkend. Als het hun doel niet zou zijn, waarom vragen ze het dan? Juist, financieel gewin. :r
Volgens mij halen we hier verschillende zaken door elkaar. Het doel/reden tot starten van de rechtszaak, en doelen als schadevergoedingen die men kan claimen. Ik denk dat we langs elkaar heen praten. Financieel gewin is niet het doel geweest om de rechtszaak te starten. Het is wel 1 van de doelen die men kan bereiken tijdens de rechtszaak. Financieel gewin is dus niet hun drijfveer, de drijfveer was en is duidelijkheid omtrent wat er precies gebeurd is.
West-Melanesia
  Moderator woensdag 17 januari 2018 @ 09:35:47 #67
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176560478
de reden is sowieso niet zo belangrijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176560643
Het is niet echt belangrijk nee.
West-Melanesia
pi_176560798
quote:
Maar wat schiet je er eigenlijk mee op? Wat is je doel nou eigenlijk? Weet je dat zelf wel? Ik krijg de indruk dat je intellectueel probeert over te komen of zo, alleen maar voor aandacht, om indruk te maken of om een beetje interessant te lijken of doen overkomen
Dit neem ik terug. Ook al zou ik die indruk krijgen, had ik het nog niet hoeven te zeggen. Ik liet me dus eigenlijk een beetje gaan. Excuse moi Physsic. Het woordje “doel” zorgt in iedere geval nogal voor verwarring. Maar die twee andere punten die ik opnoemde over die Serviers en de briefing, tsja dat snap ik nog steeds niet helemaal, maar goed verder niet belangrijk.
West-Melanesia
pi_176560960
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:33 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Volgens mij halen we hier verschillende zaken door elkaar. Het doel/reden tot starten van de rechtszaak, en doelen als schadevergoedingen die men kan claimen. Ik denk dat we langs elkaar heen praten. Financieel gewin is niet het doel geweest om de rechtszaak te starten. Het is wel 1 van de doelen die men kan bereiken tijdens de rechtszaak. Financieel gewin is dus niet hun drijfveer, de drijfveer was en is duidelijkheid omtrent wat er precies gebeurd is.
Je lult gewoon met je:
quote:
Geld om de kosten van de zaak te betalen, meer niet.
pi_176560981
quote:
10s.gif Op woensdag 17 januari 2018 10:04 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Je lult gewoon met je:

[..]

Ook dat hebben ze gewoon op tv gezegd. Weet niet wat hier lullend aan is.
West-Melanesia
pi_176562159
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 09:35 schreef sp3c het volgende:
de reden is sowieso niet zo belangrijk
Correct.

On-topic maar weer. Wat vinden we van de aangifte tegen de topambtenaar van Defensie wegens beïnvloeden van de mariniers?

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-de-punt~aefc7081/
  Moderator woensdag 17 januari 2018 @ 12:32:50 #73
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176563510
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 11:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Correct.

On-topic maar weer. Wat vinden we van de aangifte tegen de topambtenaar van Defensie wegens beïnvloeden van de mariniers?

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-de-punt~aefc7081/
als hij er schuldig aan is dan heeft hij het wel heel slecht gedaan hoor _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176563558
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 10:05 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ook dat hebben ze gewoon op tv gezegd. Weet niet wat hier lullend aan is.
Je doet alsof je dingen weet, zegt deze uit eigen naam en komt dan met dit argument. :') Sterk hoor.
pi_176563605
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 12:32 schreef sp3c het volgende:

[..]

als hij er schuldig aan is dan heeft hij het wel heel slecht gedaan hoor _O-
Ja, echt he. Verbazingwekkend.
  Moderator woensdag 17 januari 2018 @ 12:44:48 #76
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176563710
is ook wel de M.O. van deze dame hoor, die klaagt eerst de staat aan voor het feit dat de zon iedere dag ondergaat en zwakt dat dan in vele rechtzaken en over vele jaren af naar het feit dat de staat een keer inderdaad niet het vuil heeft opgehaald om daar dan schadevergoeding voor te krijgen

victoriedansje en op zoek naar de volgende gedupeerden
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_176563838
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 11:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Correct.

On-topic maar weer. Wat vinden we van de aangifte tegen de topambtenaar van Defensie wegens beïnvloeden van de mariniers?

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-de-punt~aefc7081/
Domme aangifte die zonder bewijs ook wel weer verworpen gaat worden.
pi_176563939
quote:
10s.gif Op woensdag 17 januari 2018 12:36 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Je doet alsof je dingen weet, zegt deze uit eigen naam en komt dan met dit argument. :') Sterk hoor.
Sorry ik heb geen flauw idee wat je bedoelt. Of bedoel je dat ik zei dat de nabestaanden ongetwijfeld het overgebleven geld in goede doelen zullen steken? Nee dat weet ik niet. Was ook niet de bedoeling om te doen alsof ik dat weet. Wat ik hiermee duidelijk wilde maken is dat het niet perse geldwolven hoeven te zijn. Omdat een aantal mensen zo met “geld geld geld” schreven en kotsende bewegingen maakten alsof ze het alleen voor het geld doen.

En anders weet ik niet wat je bedoelt.
West-Melanesia
pi_176563980
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 11:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Correct.

On-topic maar weer. Wat vinden we van de aangifte tegen de topambtenaar van Defensie wegens beïnvloeden van de mariniers?

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-de-punt~aefc7081/
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Eerlijk gezegd lijkt het me allemaal een beetje te vergezocht van die Liesbeth.

Alleen dit is misschien een beetje raar:

quote:
De mariniers zijn individueel meerdere keren bij Knoops geweest en kregen de geluidsfragmenten te horen, terwijl de rechtbank had beslist dat de banden de mariniers pas ter zitting zouden worden voorgehouden. Zegveld kreeg de geluidsbanden niet, maar mocht ze één dag beluisteren bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Ook de transcripties kreeg ze veel later, pas nadat alle bijeenkomsten van mariniers al waren geweest.
West-Melanesia
pi_176564761
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 13:01 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Eerlijk gezegd lijkt het me allemaal een beetje te vergezocht van die Liesbeth.

Alleen dit is misschien een beetje raar:

[..]

Ik vind het heel raar. De eerste bijeenkomst, om de mariniers "gerust te stellen", kan ik begrijpen. Dat er "niet inhoudelijk over de gebeurtenissen is gesproken" vind ik ongeloofwaardig.
De andere bijeenkomsten vind ik (nog) bedenkelijker en ook nog eens heel onhandig. Niet iets wat ik verwacht bij Knoops.

Ik weet verder waar de grens ligt en of en in hoeverre die is overschreden, dus of de aangifte kans van slagen heeft is afwachten.
Ze zijn er trouwens wel een beetje laat mee, volgens mij, want de uitspraak laat toch niet lang meer op zich wachten?
pi_176564862
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 13:33 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik vind het heel raar. De eerste bijeenkomst, om de mariniers "gerust te stellen", kan ik begrijpen. Dat er "niet inhoudelijk over de gebeurtenissen is gesproken" vind ik ongeloofwaardig.
De andere bijeenkomsten vind ik (nog) bedenkelijker en ook nog eens heel onhandig. Niet iets wat ik verwacht bij Knoops.

Ik weet verder waar de grens ligt en of en in hoeverre die is overschreden, dus of de aangifte kans van slagen heeft is afwachten.
Ze zijn er trouwens wel een beetje laat mee, volgens mij, want de uitspraak laat toch niet lang meer op zich wachten?
Ja ik denk ook dat die uitspraak nu heel gauw al komt.
West-Melanesia
pi_176569293
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 13:37 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ja ik denk ook dat die uitspraak nu heel gauw al komt.
Zou dit er dan nog invloed op (kunnen) hebben? Of staat deze aangifte helemaal los van de zaak?
pi_176573163
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 16:47 schreef Physsic het volgende:

[..]

Zou dit er dan nog invloed op (kunnen) hebben? Of staat deze aangifte helemaal los van de zaak?
Ik heb geen idee, dat durf ik niet te zeggen.
West-Melanesia
pi_176648654
quote:
1s.gif Op woensdag 17 januari 2018 13:33 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik vind het heel raar. De eerste bijeenkomst, om de mariniers "gerust te stellen", kan ik begrijpen. Dat er "niet inhoudelijk over de gebeurtenissen is gesproken" vind ik ongeloofwaardig.
De andere bijeenkomsten vind ik (nog) bedenkelijker en ook nog eens heel onhandig. Niet iets wat ik verwacht bij Knoops.

Ik weet verder waar de grens ligt en of en in hoeverre die is overschreden, dus of de aangifte kans van slagen heeft is afwachten.
Ze zijn er trouwens wel een beetje laat mee, volgens mij, want de uitspraak laat toch niet lang meer op zich wachten?
De grens ligt bij het onschuldige mensen gijzelen. Vanaf dat punt wordt het nooit leuk en lief.
pi_176648755
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

De grens ligt bij het onschuldige mensen gijzelen. Vanaf dat punt wordt het nooit leuk en lief.
Daar gaat mijn post niet over.
pi_176648826
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

De grens ligt bij het onschuldige mensen gijzelen. Vanaf dat punt wordt het nooit leuk en lief.
Waar wel over? Het herbeleven van iets dat in het verleden ligt en waar geen andere optie was?
pi_176652221
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

De grens ligt bij het onschuldige mensen gijzelen. Vanaf dat punt wordt het nooit leuk en lief.
Joh je meent het? Dat hadden we niet zelf kunnen bedenken?

quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:55 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Waar wel over? Het herbeleven van iets dat in het verleden ligt en waar geen andere optie was?
Over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten.
West-Melanesia
pi_176652252
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:21 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Joh je meent het? Waarom reageer je niet inhoudelijk? Of dacht je dat je conclusies trok die wij allen nog niet eerder gehoord hadden?

[..]

Over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten.
Over het mensen wekenlang vasthouden en wat dan de consequentie is. Dat is klaar en duidelijk. Niet zeiken.
pi_176652278
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:23 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Over het mensen wekenlang vasthouden en wat dan de consequentie is. Dat is klaar en duidelijk. Niet zeiken.
Je kan blijkbaar niet lezen. Als je inhoudelijk niet kan reageren, waarom reageer je uberhaupt dan?
West-Melanesia
pi_176652284
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:24 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je kan blijkbaar niet lezen. Als je inhoudelijk niet kan reageren, waarom reageer je uberhaupt dan?
Omdat het daar over gaat.
pi_176652302
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:25 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Omdat het daar over gaat.
Nee over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten. Volgens mij had ik dat al gezegd.
West-Melanesia
pi_176652323
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:26 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten. Volgens mij had ik dat al gezegd.
En? Niets is duidelijk. Zo werkt dat op dat soort momenten. Je wil onschuldige menen weghalen.
pi_176652334
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:27 schreef Jaroon het volgende:

[..]

En? Niets is duidelijk. Zo werkt dat op dat soort momenten. Je wil onschuldige menen weghalen.
Maar we hebben het over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten. Je bent nog steeds bij een ander onderwerp.
West-Melanesia
pi_176652346
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:28 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Maar we hebben het over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten. Je bent nog steeds bij een ander onderwerp.
Klopt. Ik ken die geluidsopnamen niet. Wel hoe het werkt.
pi_176652374
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:29 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Klopt. Ik ken die geluidsopnamen niet. Wel hoe het werkt.
Als Pietje het over Netflix heeft, ga je toch ook niet over het weerbericht beginnen. Of wilde je kijken of het zou regenen zodat je binnen kan blijven om Netflix te kijken? Waarom reageer je op Pietje?

Oke maar leg uit, hoe werkt het?
West-Melanesia
pi_176652386
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:32 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Als Pietje het over Netflix heeft, ga je toch ook niet over het weerbericht beginnen. Of wilde je kijken of het zou regenen zodat je binnen kan blijven om Netflix te kijken? Waarom reageer je op Pietje?
Ik heb het over een gijzeling.
pi_176652402
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:32 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik heb het over een gijzeling.
Wij niet, wij hadden het over, nogmaals, over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten.
West-Melanesia
pi_176652421
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:34 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wij niet, wij hadden het over, nogmaals, over Wim Geerts, Geert-Jan Knoops en de geluidsfragmenten.
Maar wel over de kapers toch? Of heb je het over iets geheel anders? Ik heb dit soort dingen meegemaakt. Vertel mij waar de waanzin niet zit.
pi_176652478
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:36 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Maar wel over de kapers toch? Of heb je het over iets geheel anders? Ik heb dit soort dingen meegemaakt. Vertel mij waar de waanzin niet zit.
We hebben het nogmaals over Wim Geerts. Joh, ik ga maar alvast beginnen met bier voor Ajax Feyenoord, wilde eigenlijk niet drinken vanwege griep. Maar eh ik denk dat ik me zojuist bedacht heb My God.
West-Melanesia
pi_176652497
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:39 schreef Oceanier het volgende:

[..]

We hebben het nogmaals over Wim Geerts. Joh, ik ga maar alvast beginnen met bier voor Ajax Feyenoord, wilde eigenlijk niet drinken vanwege griep. Maar eh ik denk dat ik me zojuist bedacht heb My God.
Het ging over de treinkaping.
pi_176652514
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:40 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Het ging over de treinkaping.
Nee Wim Geerts, blijf je nou doorgaan lol
West-Melanesia
pi_176652529
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:41 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee Wim Geerts, blijf je nou doorgaan lol
Ja. Ik ken Wim Geerts niet.
pi_176652543
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:41 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ja. Ik ken Wim Geerts niet.
Waarom reageer je dan?
West-Melanesia
pi_176652554
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:42 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Waarom reageer je dan?
Op de kaping
pi_176652566
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:43 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Op de kaping
Nee niet waarop, waarom reageer je?
West-Melanesia
pi_176652579
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:44 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee niet waarop, waarom reageer je?
Het irriteert mij.
pi_176652585
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:44 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Het irriteert mij.
Wat irriteert je
West-Melanesia
pi_176652610
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat irriteert je
De gemakkelijkheid waarmee men een inval ziet.
pi_176652638
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:47 schreef Jaroon het volgende:

[..]

De gemakkelijkheid waarmee men een inval ziet.
Waarom ziet zij de inval gemakkelijk?
West-Melanesia
pi_176652675
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:48 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Waarom ziet zij de inval gemakkelijk?
Dat je zicht hebt. Een trein lijkt mij moeilijk.
pi_176652716
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:51 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat je zicht hebt. Een trein lijkt mij moeilijk.
Dat heeft ze niet gezegd, ze had het over Wim Geerts, de geluidsfragmenten en Geert-Jank Knoops.
West-Melanesia
pi_176652757
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:54 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat heeft ze niet gezegd, ze had het over Wim Geerts, de geluidsfragmenten en Geert-Jank Knoops.
Ik op ervaring.
pi_176652840
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:56 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik op ervaring.
Maar wat heeft jouw ervaring met Wim Geerts te maken
West-Melanesia
pi_176653062
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:55 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Waar wel over? Het herbeleven van iets dat in het verleden ligt en waar geen andere optie was?
Over het artikel dat ik een paar posts eerder plaatste.
pi_176654081
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Over het artikel dat ik een paar posts eerder plaatste.
Graag een link.
pi_176654368
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:07 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Graag een link.
Zie post #72.
pi_176654386
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:18 schreef Physsic het volgende:

[..]

Zie post #72.
Jezus. Dat terug gaan zoeken.
pi_176654433
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:18 schreef Physsic het volgende:

[..]

Zie post #72.
Ja. Dat begrijp ik. Ook zien dat je fout zit.
pi_176663552
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ja. Dat begrijp ik. Ook zien dat je fout zit.
Zoek eerst uit waarop je reageert, voordat je reageert want jij bent nu de enige hier die fout zit.
West-Melanesia
pi_176670629
Zou mooi zijn als deze zaak nu eindelijk eens een keer voorbij is. Vervelend voor de mariniers en de familie van mariniers om hier zo veel tijd na dato nog mee geconfronteerd te worden.
pi_176671791
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 19:21 schreef Spanky78 het volgende:
Hier is alles inmiddels toch al over gezegd? Dat de Molukkers schandalig zijn behandel, maar dat de gijzelingen dit risico meebrengen?

Ik snap niet dat dit nog blijft doorgaan.
Ik wel. ¤¤¤¤¤¤¤... dat willen ze de nazaten/hufters.
pi_176671920
quote:
15s.gif Op maandag 22 januari 2018 11:39 schreef HenkieVdV het volgende:
Zou mooi zijn als deze zaak nu eindelijk eens een keer voorbij is. Vervelend voor de mariniers en de familie van mariniers om hier zo veel tijd na dato nog mee geconfronteerd te worden.
Bijnaaa.
  Moderator maandag 22 januari 2018 @ 12:55:48 #123
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_176671934
mevr. zegveld kennende is dit voorlopig nog niet klaar hoor, die moet echt ergens gelijk krijgen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179010389
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 12:55 schreef sp3c het volgende:
mevr. zegveld kennende is dit voorlopig nog niet klaar hoor, die moet echt ergens gelijk krijgen
Uiteraard... daar wordt ze voor betaald. Dat is haar opdracht.
pi_179010411
Nieuwe getuigen Volkskrant 8 mei 2018
quote:
Getuigen: Molukse kapers van trein bij De Punt moesten dood

Drie voormalige officieren hebben zich als getuige gemeld in het proces over de treinkaping bij De Punt in 1977. Ook zij beweren, net als een anonieme oud-marinier vorig jaar, dat de militairen die destijds de gekaapte trein moesten bestormen de opdracht kregen dat de Molukse kapers de bevrijdingsactie niet mochten overleven.
https://beta.volkskrant.n(...)esten-dood~b0dcc940/

Sven Kockelmann versus een van die getuigen: https://www.nporadio1.nl/1-op-1
  dinsdag 8 mei 2018 @ 12:22:13 #126
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_179010667
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:06 schreef Bluesdude het volgende:
Nieuwe getuigen Volkskrant 8 mei 2018

[..]

https://beta.volkskrant.n(...)esten-dood~b0dcc940/

Sven Kockelmann versus een van die getuigen: https://www.nporadio1.nl/1-op-1
Hmmmm, interessant.....

En door!
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_179010718
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:06 schreef Bluesdude het volgende:
Nieuwe getuigen Volkskrant 8 mei 2018

[..]

https://beta.volkskrant.n(...)esten-dood~b0dcc940/

Sven Kockelmann versus een van die getuigen: https://www.nporadio1.nl/1-op-1
Gaat dit nou weer alleen over een commandant die bij de school betrokken was en dus niet bij de trein?
quote:
Deze commandant, destijds kapitein der mariniers, had in 1977 de leiding over de militairen die de gelijktijdig gekaapte basisschool in Bovensmilde moesten bevrijden.
Heb nog niet alles gelezen..
  dinsdag 8 mei 2018 @ 12:37:08 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179010924
Vreemd is het wel dat een aantal kapers in de trein het hebben overleefd. Missie is dis niet geslaagd. En bij de school hebben alle kapers het overleefd. Hoe kan Dat?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 12:40:11 #130
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179010960
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:38 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Vreemd is het wel dat een aantal kapers in de trein het hebben overleefd. Missie is dis niet geslaagd. En bij de school hebben alle kapers het overleefd. Hoe kan Dat?
En iedereen is plotseling ook commandant geweest van het een of ander... Ze hebben destijds alleen maar chiefs gestuurd zeker en geen indians... :')
pi_179011524
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

En iedereen is plotseling ook commandant geweest van het een of ander... Ze hebben destijds alleen maar chiefs gestuurd zeker en geen indians... :')
Iedereen ?
Die 3 nieuwe getuigen niet in 1977
pi_179018678
En precies vandaag een paar uur na eindelijk weer nieuws van de treinkapingrechtszaak komt Satudarah groot in het nieuws. Alsof het allemaal vooropgezet is door de (maffia?) regering? Wat een poppenkast toch dit land.
West-Melanesia
pi_179018788
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 17:56 schreef Oceanier het volgende:
En precies vandaag een paar uur na eindelijk weer nieuws van de treinkapingrechtszaak komt Satudarah groot in het nieuws. Alsof het allemaal vooropgezet is door de (maffia?) regering? Wat een poppenkast toch dit land.
nahhh niet zo naar complotten zoeken.
Dat proces is al weken geleden op de agenda gezet
pi_179018797
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 17:56 schreef Oceanier het volgende:
En precies vandaag een paar uur na eindelijk weer nieuws van de treinkapingrechtszaak komt Satudarah groot in het nieuws. Alsof het allemaal vooropgezet is door de (maffia?) regering? Wat een poppenkast toch dit land.
:')
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_179018848
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:01 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

nahhh niet zo naar complotten zoeken.
Dat proces is al weken geleden op de agenda gezet
Klopt, maar waarom moet het perse vandaag op het nieuws?
West-Melanesia
pi_179018903
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:04 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Klopt, maar waarom moet het perse vandaag op het nieuws?
Omdat het actueel is. Zet je aluhoedje maar weer af.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_179018933
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:02 schreef Patroon het volgende:

[..]

:')
:’) idd ik moet ook huilen om dit land
West-Melanesia
pi_179018949
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:06 schreef Patroon het volgende:

[..]

Omdat het actueel is. Zet je aluhoedje maar weer af.
Niks actueel, konden ze ook gisteren doen of eergisteren.
West-Melanesia
pi_179019184
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:04 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Klopt, maar waarom moet het perse vandaag op het nieuws?
:')
Omdat het proces van Satudarah vandaag is gestart..

Het nieuws over de extra getuigen mbt de treinkaping is van gisterenavond.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:07 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Niks actueel, konden ze ook gisteren doen of eergisteren.
Hebben ze ook gedaan. Probleem opgelost.
pi_179019311
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:18 schreef Physsic het volgende:

[..]

:')
Omdat het proces van Satudarah vandaag is gestart..

Het nieuws over de extra getuigen mbt de treinkaping is van gisterenavond.

[..]

Hebben ze ook gedaan. Probleem opgelost.
Ja precies, precies nu :’) idd probleem opgelost
West-Melanesia
pi_179019564
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:06 schreef Bluesdude het volgende:
Nieuwe getuigen Volkskrant 8 mei 2018

[..]

https://beta.volkskrant.n(...)esten-dood~b0dcc940/

Sven Kockelmann versus een van die getuigen: https://www.nporadio1.nl/1-op-1
Gehoord. Deze getuige had niet een heel sterk verhaal. Hij had dit ook wee gehoord. En dat al tientallen jaren terug.

Apart.

Maargoed, we weten niet welke orders zijn gegeven. Feit is dat niet iedereen is gedood.ennfei is dat de rechter eerder ook al uitspraak heeft gedaan.

Apart hoe ze dit maar blijven oprakelen. De Molukkers zijn schandalig behandeld door de Nederlandse overheid, echter de kapingen zijn op geen enkele manier goed te praten. Logisch dat er doden onder de gijzelnemers zijn gevallen.

Tijd dat het eens ophoudt dit gezeik.
Whatever...
pi_179019762
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:36 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gehoord. Deze getuige had niet een heel sterk verhaal. Hij had dit ook wee gehoord. En dat al tientallen jaren terug.

Apart.

Maargoed, we weten niet welke orders zijn gegeven. Feit is dat niet iedereen is gedood.ennfei is dat de rechter eerder ook al uitspraak heeft gedaan.

Apart hoe ze dit maar blijven oprakelen. De Molukkers zijn schandalig behandeld door de Nederlandse overheid, echter de kapingen zijn op geen enkele manier goed te praten. Logisch dat er doden onder de gijzelnemers zijn gevallen.

Tijd dat het eens ophoudt dit gezeik.
Klopt, uiteindelijk komt de waarheid altijd bovendrijven. Ben nu heel erg benieuwd naar de mening van van Agt, nu zijn eigen soldaten na 30 jaar nog steeds niet kunnen slapen omdat ze rondlopen met gewetensproblemen. In het belang van de gezondheid en gewetens van de mariniers is het blijkbaar nodig om deze zaak op te blijven rakelen. Dat er voor eens en voor altijd kan worden afgerekend met leugens en bedrog.
West-Melanesia
pi_179019794
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Oceanier op 08-05-2018 18:48:38 ]
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 18:57:34 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020017
Nieuwe getuigen De Punt waren zelf niet betrokken bij bevrijding

De drie nieuwe getuigen in het proces over de treinkaping bij De Punt in 1977 waren zelf niet betrokken bij de bestorming van de trein en de bezette basisschool in Bovensmilde. Dat heeft een van de drie, oud-marinier Ingo Piepers, gezegd in het interviewprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1.

Vanmorgen kwam via de Volkskrant naar buiten dat drie voormalige officieren hebben getuigd dat de mariniers destijds van hogerhand opdracht hebben gekregen om ervoor te zorgen dat de kapers geen krijgsgevangenen zouden worden. Het zou niet de bedoeling zijn geweest dat ze voor de rechtbank zouden komen.

Piepers is de enige die nu openlijk zegt dat hij een van die drie getuigen is. Hij is in 1980 bij het korps mariniers begonnen en had dus niets te maken met de bevrijdingsacties. Hij zei in 1 op 1 tegen Sven Kockelmann dat hij, en de twee andere getuigen, het verhaal meerdere keren hebben gehoord.

Misplaatste loyaliteit

De bron van Piepers' verhaal is de commandant die in 1977 de leiding had over het bevrijden van de gegijzelde basisschool. De commandant zelf wil niet getuigen, zei Piepers. "Ik denk dat hij bang is. Het is een misplaatste loyaliteit aan zijn voormalige collega's, misschien ook wel het korps mariniers, en dat is ongepast."

Deze commandant kon zich niet vinden in de opdracht om de kapers te executeren en daarom overhandigde hij hen aan justitie. Hij zou de opdracht hebben genegeerd. "Zoals het hoort", zegt Piepers. Dat zou verklaren waarom er in de trein wel kapers zijn gedood en in de school niet.

De acties bij de school en in de trein waren volgens Piepers één operatie en daarom is hij ervan overtuigd dat ook de commandanten van de bestorming van de trein dezelfde opdracht hadden gekregen.

De mariniers die tijdens het proces zijn gehoord hebben de verhalen over een opdracht tot executie afgedaan als 'klinkklare onzin'. Piepers is ervan overtuigd dat zij zijn beïnvloed. De mariniers zouden door ambtenaren van Defensie zijn voorbereid op hun verhoor. Advocaat Liesbeth Zegveld heeft daarom in december aangifte gedaan van beïnvloeding van getuigen. Zij vertegenwoordigt een aantal nabestaanden van gedode kapers.

Merkwaardig

De commandanten van destijds zijn nooit gehoord. Piepers noemt dat "merkwaardig". Hij zegt dat hij van Zegveld heeft begrepen dat zij nu ook hen wil oproepen om te getuigen, inclusief de commandant die Piepers heeft gesproken. Ze zal hen vragen wat hun instructies waren en hoe ze hebben gehandeld.

Een aantal van die leidinggevenden heeft vorig jaar wel een interview gegeven aan De Telegraaf. Daarin ontkennen ze de opdracht van hogerhand. Piepers zegt dat ze samen hun verhaal in elkaar hebben gezet. "De commandant van wie wij het verhaal hebben gehoord is de dag voor publicatie gebeld met de mededeling: er komt morgen een verhaal van ons in de krant. Dat is de versie die de wereld in gaat, dat is het verhaal dat wij naar buiten toe gaan uitdragen."

Piepers heeft zijn verklaring afgelegd omdat hij vindt dat er recht moet worden gedaan. "Het is toch bizar dat we als Nederlandse staat geweld inzetten en daarbij zelf de wet overtreden?"

NOS
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:00:15 #145
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020064
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:46 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Klopt, uiteindelijk komt de waarheid altijd bovendrijven. Ben nu heel erg benieuwd naar de mening van van Agt, nu zijn eigen soldaten na 30 jaar nog steeds niet kunnen slapen omdat ze rondlopen met gewetensproblemen. In het belang van de gezondheid en gewetens van de mariniers is het blijkbaar nodig om deze zaak op te blijven rakelen. Dat er voor eens en voor altijd kan worden afgerekend met leugens en bedrog.
Zie hierboven, mariniers die er niet eens bij waren hebben weer eens het hoogste woord, hell ze stonden nog om stickers te bedelen bij de poort toen de kaping zich afspeelde... :')

Maar goed, zoals ik al zei, ondertussen zijn er meer "de Punt" veteranen dan het korps groot is, iedereen heeft plotseling meegedaan aan die actie, t/m de koks en automonteurs aan toe...
pi_179020114
Deze affaire leidt mogelijk naar de allergrootste schandaal in de geschiedenis van de Nederlandse staat. Een schandaal in omvang die filmproporties aanneemt. “Oud-premier na 30 jaar beschuldigt van maffia-executie praktijken.”

Er schijnen zelfs geruchten te zijn dat van Agt de overlevende treinkapers die dus nooit hadden mogen overleven, zonder proces de gevangenis in wilde laten gaan.
West-Melanesia
pi_179020137
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:02 schreef Oceanier het volgende:
Deze affaire leidt mogelijk naar de allergrootste schandaal in de geschiedenis van de Nederlandse staat. Een schandaal in omvang die filmproporties aanneemt. “Oud-premier na 30 jaar beschuldigt van maffia-executie praktijken.”

Er schijnen zelfs geruchten te zijn dat van Agt de overlevende treinkapers die dus nooit hadden mogen overleven, zonder proces de gevangenis in wilde laten gaan.
Of niet.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_179020172
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zie hierboven, mariniers die er niet eens bij waren hebben weer eens het hoogste woord, hell ze stonden nog om stickers te bedelen bij de poort toen de kaping zich afspeelde... :')

Maar goed, zoals ik al zei, ondertussen zijn er meer "de Punt" veteranen dan het korps groot is, iedereen heeft plotseling meegedaan aan die actie, t/m de koks en automonteurs aan toe...
Omdat iedereens geweten nu boven komt drijven. Mensen hebben slapeloze nachten. De aarde is niet plat maar rond, ik was er ook niet bij toen de aarde rond werd maar ik weet het wel. De uit de school klappende mariniers zijn dan b.w.v. spreke een “leap of faith”
West-Melanesia
pi_179020212
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:03 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Of niet.
Ja dat hopen mensen. Maar het ene na het andere gekke verhaal komt uit de mouw, en de ene na de andere marinier trekt opeens zijn mond open. Wat is waar en wat niet, wie vertelt de waarheid en wie niet
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:06:37 #150
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020230
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:04 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Omdat iedereens geweten nu boven komt drijven. Mensen hebben slapeloze nachten. De aarde is niet plat maar rond, ik was er ook niet bij toen de aarde rond werd maar ik weet het wel. De uit de school klappende mariniers zijn dan b.w.v. spreke een “leap of faith”
Schei toch uit man, die Piepers is sowieso een Nostradamus wannabe... :')
pi_179020246
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zie hierboven, mariniers die er niet eens bij waren hebben weer eens het hoogste woord, hell ze stonden nog om stickers te bedelen bij de poort toen de kaping zich afspeelde... :')

Maar goed, zoals ik al zei, ondertussen zijn er meer "de Punt" veteranen dan het korps groot is, iedereen heeft plotseling meegedaan aan die actie, t/m de koks en automonteurs aan toe...
Tsja, de mariniers. Ze staan er mooi op. Treurig.

Vergeet niet dat die gasten destijds de kapingen heel goed tot een einde hebben gebracht. Dat daarbij gijzelnemers zijn gedood... Tsja. Dat was het risico dat ze namen.

Ik geloof alle indianenverhalen inmiddels niet meer. De rechter heeft uitspraak gedaan. En de Molukkers zullen ook maar eens moeten toegeven dat ze door hun eigen schuld en toedoen zijn gedood.

Overigens verandert dat niets mbt hoe enorm de Molukkers belazerd zijn na de oorlog.
Whatever...
pi_179020290
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Schei toch uit man, die Piepers is sowieso een Nostradamus wannabe... :')
Dat hoop je. Maar waarom hoop je dat, omdat je tegen de wet wilt zijn? Ik bedoel, jij bent toch ook voor rechtvaardigheid of ben jij dat niet dan? Zo kunnen we iedereen wel nostradamuswannabeetjes noemen in het belang van de staat. Maar waarom zouden we
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:09:59 #153
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020332
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:08 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat hoop je. Maar waarom hoop je dat, omdat je tegen de wet wilt zijn? Ik bedoel, jij bent toch ook voor rechtvaardigheid of ben jij dat niet dan? Zo kunnen we iedereen wel nostradamuswannabeetjes noemen in het belang van de staat. Maar waarom zouden we
Oh, dat was nog niet genoeg voor? Nee, dat ie schrijft voor Sargasso is zeker lekkere reclame voor hem en doet zijn geloofwaardigheid ook echt goed... _O-
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:11:43 #154
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020371
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:07 schreef Spanky78 het volgende:

Overigens verandert dat niets mbt hoe enorm de Molukkers belazerd zijn na de oorlog.
Dat staat hier compleet los van. Maar dat ze gigantisch belazerd zijn weet ik ook wel.
pi_179020374
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh, dat was nog niet genoeg voor? Nee, dat je schrijft voor Sargasso is zeker lekkere reclame voor je en doet je geloofwaardigheid ook echt goed... _O-
Ik voetbal, en marinier piet kookt graag in zijn vrije tijd. Boeiuh
West-Melanesia
pi_179020399
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat staat hier compleet los van. Maar dat ze gigantisch belazerd zijn weet ik ook wel.
Een opdracht geven tot executie is een misdaad. Een premier die zo’n misdaad begaat moet worden berecht. Zo werkt de rechtsstaat.
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:15:33 #157
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020460
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:12 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Een opdracht geven tot executie is een misdaad. Een premier die zo’n misdaad begaat moet worden berecht. Zo werkt de rechtsstaat.
Joh... :')

Maare bewijs? Of neem je genoegen met Sargasso auteurs?
pi_179020495
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:15 schreef AchJa het volgende:

[..]

Joh... :')

Maare bewijs? Of neem je genoegen met Sargasso auteurs?
Nee daar zijn ze nu op dit moment mee bezig. Je bent voor rechtvaardigheid, of tegen. Je bent voor een rechtsstaat of tegen. Je bent voor de wet, of tegen de wet.

Ik ben voor. Ik twijfel nog aan jouw keuze..mag dit worden uitgezocht of niet?
West-Melanesia
pi_179020538
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:12 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Een opdracht geven tot executie is een misdaad. Een premier die zo’n misdaad begaat moet worden berecht. Zo werkt de rechtsstaat.
Die opdracht is tot nu toe niet bewezen en er is serieus onderzoek gedaanbzelfs 40 jaar na dato komt dat nog voor de rechter. Je kunt echt niet beweren dat er niet serieus mee wordt omgegaan.

De Molukkers hebben wél onschuldige burgers geëxecuteerd. Dat is bewezen. En waar. Op basis daarvan is het helemaal niet gek dat de mariniers geweld hebben gebruikt. Het is een wonder dat zoveel kapers het hebben overleefd. Bij de meeste huidige kapingen of aanslagen overleven de daders minder vaak.

Ik zou zeggen : vakwerk van die mariniers.
Whatever...
pi_179020578
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:19 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die opdracht is tot nu toe niet bewezen en er is serieus onderzoek gedaanbzelfs 40 jaar na dato komt dat nog voor de rechter. Je kunt echt niet beweren dat er niet serieus mee wordt omgegaan.

De Molukkers hebben wél onschuldige burgers geëxecuteerd. Dat is bewezen. En waar. Op basis daarvan is het helemaal niet gek dat de mariniers geweld hebben gebruikt. Het is een wonder dat zoveel kapers het hebben overleefd. Bij de meeste huidige kapingen of aanslagen overleven de daders minder vaak.

Ik zou zeggen : vakwerk van die mariniers.
Dit is een zeer ernstige zaak waarbij rechtvaardigheid onderzocht moet worden.

De staat wordt namelijk van een ernstige misdaad beschuldigt. Zo’n ernstige beschuldiging moet ten alle tijde worden uitgezocht. Wie hierop tegen is heeft wat te verbergen.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:21:10 #161
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179020582
tuurlijk moet je het uitzoeken maar deze dude was nog niet eens in dienst tijdens de kapingen

dan vind ik het niet zo heel erg geloofwaardig als iedereen die er wel bij was het tegenovergestelde zit te roepen ... begint voor mij sterk over te komen als tijdrekken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179020624
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:21 schreef sp3c het volgende:
tuurlijk moet je het uitzoeken maar deze dude was nog niet eens in dienst tijdens de kapingen

dan vind ik het niet zo heel erg geloofwaardig als iedereen die er wel bij was het tegenovergestelde zit te roepen ... begint voor mij sterk over te komen als tijdrekken
Ik was er ook niet bij toen de aarde rond werd, maar ik weet wel dat hij niet plat is.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:23:36 #163
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179020636
nou en?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179020647
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:23 schreef sp3c het volgende:
nou en?
Dus dat
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:25:04 #165
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020671
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:23 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik was er ook niet bij toen de aarde rond werd, maar ik weet wel dat hij niet plat is.
Maar hij is dus wel plat, vierkant of achthoekig ofzo geweest? Of hoe moet hij anders rond zijn geworden?
pi_179020677
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:21 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dit is een zeer ernstige zaak waarbij rechtvaardigheid onderzocht moet worden.

De staat wordt namelijk van een ernstige misdaad beschuldigt. Zo’n ernstige beschuldiging moet ten alle tijde worden uitgezocht. Wie hierop tegen is heeft wat te verbergen.
Het is onderzocht. Meerdere keren. We kunnen wel bezig blijven.
Whatever...
pi_179020705
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar hij is dus wel plat, vierkant of achthoekig ofzo geweest? Of hoe moet hij anders rond zijn geworden?
Het was eerst een tafelpoot. Die werd rondgesneden met een circelzaag, denk ik
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:27:09 #168
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179020713
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:24 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dus dat
nee niet dus dat

je weet dat hij plat is omdat dat feitelijk is bewezen, niet omdat iemand dat van horen zeggen aan je verteld heeft
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:27:12 #169
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020715
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:25 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is onderzocht. Meerdere keren. We kunnen wel bezig blijven.
Dit dus... En elke keer komt er weer hetzelfde uit maar die Zegveld weet weer de meest verknipte figuren op te trommelen die het tegendeel beweren. Dat ze er niet eens bij aanwezig waren maar de verhalen alleen maar van het Caf en de Witte Raaf kennen moeten we maar op de koop toe nemen.
pi_179020732
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:25 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is onderzocht. Meerdere keren. We kunnen wel bezig blijven.
Nee er wordt nu onderzoek naar gedaan. De zaak is nog steeds gaande. In het belang van de rechtsstaat en rechtvaardigheid moet deze zaak worden opgelost. Anders wordt het hier net als de film de Purge.
West-Melanesia
pi_179020740
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:27 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee niet dus dat

je weet dat hij plat is omdat dat feitelijk is bewezen, niet omdat iemand dat van horen zeggen aan je verteld heeft
Nee ik heb het gehoord en ik was er niet bij. Net als die marinier
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:30:31 #172
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179020787
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:28 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee ik heb het gehoord
kun je zelf ook gewoon zien door gewoon naar de horizon te kijken he
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179020810
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:30 schreef sp3c het volgende:

[..]

kun je zelf ook gewoon zien door gewoon naar de horizon te kijken he
Natuurlijk niet.
West-Melanesia
pi_179020849
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dit dus... En elke keer komt er weer hetzelfde uit maar die Zegveld weet weer de meest verknipte figuren op te trommelen die het tegendeel beweren. Dat ze er niet eens bij aanwezig waren maar de verhalen alleen maar van het Caf en de Witte Raaf kennen moeten we maar op de koop toe nemen.
Niks moet je kopen. Er zijn verhalen van berroepssoldaten die moeten worden onderzocht. Die neem je in het belang van de rechtsstaat, de wet en rechtvaardigheid serieus. Of moeten we hier een 3e wereld land worden waarin leiders kenne doen wat ze wille
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:36:30 #175
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179020906
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:33 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Niks moet je kopen. Er zijn verhalen van berroepssoldaten die moeten worden onderzocht. Die neem je in het belang van de rechtsstaat, de wet en rechtvaardigheid serieus. Of moeten we hier een 3e wereld land worden waarin leiders kenne doen wat ze wille
Verhalen ja... Dat zeg je goed... Verhalen van Nostradamus en een Sargasso fantast... _O-

Had ik al trouwens al gezegd dat hij er niet eens bij was?
pi_179020970
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

Verhalen ja... Dat zeg je goed... Verhalen van Nostradamus en een Sargasso fantast... _O-

Had ik al trouwens al gezegd dat hij er niet eens bij was?
Precies. Want mochten die verhalen wel waar zijn, dan zou dat de rechtsstaat enorm beschadigen en dan heb jij daaraan meegewerkt. Dus in het belang van de rechtsstaat, moet elke dreiging serieus worden genomen. We kunnen niet zo’n nonchalante houding als jij nu hebt aannemen en in de ban zijn van nostradamus-fans en het daar maar bij laten.
West-Melanesia
pi_179021058
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:28 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee er wordt nu onderzoek naar gedaan. De zaak is nog steeds gaande. In het belang van de rechtsstaat en rechtvaardigheid moet deze zaak worden opgelost. Anders wordt het hier net als de film de Purge.
Nja. Gedwongen door de ophef en de advocaat.
Whatever...
pi_179021199
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:41 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nja. Gedwongen door de ophef en de advocaat.
Dat is maar goed ook, dat er eindelijk echt onderzoek naar wordt gedaan. Het is niet niks als je eigen beroepssoldaten zich na 30 jaar tegen je gaan keren omdat hun geweten klaagt en ze slapeloze nachten hebben. Ze zien hun kleinkinderen buiten spelen met het besef dat ze opgroeien in een rechtsstaat, of is het wel een rechtsstaat? Want wat was die opdracht 30 jaar geleden ook nog weer....en dan gaan ze nadenken terwijl ze hun kleinkinderen zien zwemmen en fietsen. Dit is geen baantje bij de V&D of Bijenkorf.
West-Melanesia
pi_179021248
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat is maar goed ook, dat er eindelijk echt onderzoek naar wordt gedaan. Het is niet niks als je eigen beroepssoldaten zich na 30 jaar tegen je gaan keren omdat hun geweten klaagt en ze slapeloze nachten hebben. Ze zien hun kleinkinderen buiten spelen met het besef dat ze opgroeien in een rechtsstaat, of is het wel een rechtsstaat? Want wat was die opdracht 30 jaar geleden ook nog weer....en dan gaan ze nadenken terwijl ze hun kleinkinderen zien spelen. Dit is geen baantje bij de V&D of Bijenkorf.
Wat een fantasie.

Die mariniers hebben iets heel anders getuigd.
Whatever...
pi_179021311
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat een fantasie.

Die mariniers hebben iets heel anders getuigd.
Mariniers die de dood in de ogen hebben gekeken en zich keren tegen hun voormalige baas beschuldigen van fantasie. Dat zijn meer Idi Amin praktijken. Dat doen ze in Afrika, geen proces, geen onderzoek. Of wacht, sinds wanneer doen ze dat in Nederland?
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:56:46 #181
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179021473
je maakt er een mooi verhaal van
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179021508
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:56 schreef sp3c het volgende:
je maakt er een mooi verhaal van
Voor het feit dat ik de mariniers als mensen omschrijf? Dat is geen verhaal, het is een enorme last op de schouders van mensen.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 19:59:06 #183
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179021520
ik denk dat het allemaal wel meevalt _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179021522
Van horen zeggen, ok.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:00:33 #185
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179021548
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dat is maar goed ook, dat er eindelijk echt onderzoek naar wordt gedaan. Het is niet niks als je eigen beroepssoldaten zich na 30 jaar tegen je gaan keren omdat hun geweten klaagt en ze slapeloze nachten hebben. Ze zien hun kleinkinderen buiten spelen met het besef dat ze opgroeien in een rechtsstaat, of is het wel een rechtsstaat? Want wat was die opdracht 30 jaar geleden ook nog weer....en dan gaan ze nadenken terwijl ze hun kleinkinderen zien spelen. Dit is geen baantje bij de V&D of Bijenkorf.
Er was (weer) onderzoek gedaan maar de uitkomst beviel onze Molukse vrinden weer eens niet en werd Zegveld in stelling gebracht.

https://www.volkskrant.nl(...)ng-de-punt~a3793303/
pi_179021556
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:59 schreef sp3c het volgende:
ik denk dat het allemaal wel meevalt _O-
Gebrek aan emphatie? Nou laat het denken dan maar aan mij over _O-
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:02:24 #187
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179021588
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:58 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Voor het feit dat ik de mariniers als mensen omschrijf? Dat is geen verhaal, het is een enorme last op de schouders van mensen.
Maar ze waren er niet eens bij... Welke last? Welke dood in de ogen?
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:03:56 #188
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179021633
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:01 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Gebrek aan emphatie? Nou laat het denken dan maar aan mij over _O-
ow ja jij was die gast die altijd begint te schelden en te stampen

laat maar joh, je hebt vast wel ergens gelijk :W
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179021715
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Er was (weer) onderzoek gedaan maar de uitkomst beviel onze Molukse vrinden weer eens niet en werd Zegveld in stelling gebracht.

https://www.volkskrant.nl(...)ng-de-punt~a3793303/
Dus het onderzoek uit 2014 deugde niet en gister kwamen er in 2018 weer nieuwe mariniers zich keren tegen hun voormalig werkgever. De Molukse gemeenschap heeft niks wel of niet te bevallen in hun zoektocht naar de waarheid.
West-Melanesia
pi_179021746
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:03 schreef sp3c het volgende:

[..]

ow ja jij was die gast die altijd begint te schelden en te stampen

laat maar joh, je hebt vast wel ergens gelijk :W
Ik heb nog nooit gescholden en gestampt. Je begint door te draaien omdat je hoge vriendjes mogelijk als crimineel worden beschuldigd
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:07:58 #191
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179021761
jaja
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179021776
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:06 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Dus het onderzoek uit 2014 deugde niet en gister kwamen er in 2018 weer nieuwe mariniers zich keren tegen hun voormalig werkgever. De Molukse gemeenschap heeft niks wel of niet te bevallen in hun zoektocht naar de waarheid.
Natuurlijk wel, die willen die centjes, de ratten. Als je terroristen niet eens meer dood mag schieten :') Maar aan de andere kant heeft Nederland het wel aan zichzelf te danken met deze bijzonder slappe opstelling.
pi_179021793
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:02 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar ze waren er niet eens bij... Welke last? Welke dood in de ogen?
Ik was er ook niet bij toen de eerste mens op de maan landde.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:13:58 #194
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179021904
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:08 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, die willen die centjes, de ratten. Als je terroristen niet eens meer dood mag schieten :') Maar aan de andere kant heeft Nederland het wel aan zichzelf te danken met deze bijzonder slappe opstelling.
kosten zijn toch voor de verliezende partij in een civiele rechtzaak?

voor mijn part graven ze Johan de Witt op voor de getuigenbank, die zal er ook wel teamleider geweest zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179021909
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:08 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, die willen die centjes, de ratten. Als je terroristen niet eens meer dood mag schieten :') Maar aan de andere kant heeft Nederland het wel aan zichzelf te danken met deze bijzonder slappe opstelling.
Nee nee we leven in een rechtsstaat. Maffiapraktijken wil ik absoluut niet zien in onze regering.
West-Melanesia
pi_179021964
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:07 schreef sp3c het volgende:
jaja
Ja, bij elke nieuwe marinier, verhaal of onthulling draaien jullie steeds meer door alsof jullie op het punt staan de wapens te grijpen om alle Molukse nabestaanden en mariniers de mond te snoeren _O- . Van het padje af gewoon
West-Melanesia
pi_179021974
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:14 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee nee we leven in een rechtsstaat. Maffiapraktijken wil ik absoluut niet zien in onze regering.
Terroristen hebben geen rechten, unlawful combatants :r
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:13 schreef sp3c het volgende:

[..]

kosten zijn toch voor de verliezende partij in een civiele rechtzaak?

voor mijn part graven ze Johan de Witt op voor de getuigenbank, die zal er ook wel teamleider geweest zijn
Ja tuurlijk, maar van een kale kip kan je niet plukken, dit is gewoon leuk schouwspel op kosten van de belastingbetaler...
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:18:14 #198
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179022040
geen idee of het om een kale kip gaat hier maar de advocaat zal niet door de staat worden betaald atm
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179022049
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:16 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Terroristen hebben geen rechten, unlawful combatants :r

[..]

Ja tuurlijk, maar van een kale kip kan je niet plukken, dit is gewoon leuk schouwspel op kosten van de belastingbetaler...
In sommige Afrikaanse landen niet, maar daar ontbreken nog veel meer rechten. Ik zou daar niet willen wonen, jij wel dus?
West-Melanesia
pi_179022063
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:18 schreef Oceanier het volgende:

[..]

In sommige Afrikaanse landen niet, maar daar ontbreken nog veel meer rechten. Ik zou daar niet willen wonen, jij wel dus?
Ik heb geen sympathie met terroristen nee, jij wel blijkbaar.
pi_179022094
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:19 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik heb geen sympathie met terroristen nee, jij wel blijkbaar.
Ik heb symphatie met iedereen, maar ben voor het recht als bescherming voor de burger. Jij blijkbaar niet?
West-Melanesia
pi_179022126
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik heb symphatie met iedereen, maar ben voor het recht als bescherming voor de burger. Jij blijkbaar niet?
Ik heb geen sympathie met iedereen, van mij mogen veroordeelde terroristen de rest van hun leven wegrotten in een te kleine cel ja.
pi_179022149
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:21 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik heb geen sympathie met iedereen, van mij mogen veroordeelde terroristen de rest van hun leven wegrotten in een te kleine cel ja.
Maar het recht moet zegevieren.
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:25:27 #204
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179022222
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:09 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik was er ook niet bij toen de eerste mens op de maan landde.
Maar je gaat wel even vertellen dat Armstrong het verkeerd heeft aangepakt en dat de Friese vlag daar neergezet is omdat je dat gehoord hebt in de bar van vliegbasis Twenthe 25 jaar geleden...

En dan verwacht je dat mensen je geloven?
pi_179022234
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:22 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Maar het recht moet zegevieren.
Dat wij een dergelijke mate van rechtspraak hebben voor zelfs de meest zieke daders wordt door velen als een groot goed gezien. Om daar dan als 'nabestaande' van terroristen tegenin te gaan :') Maar dan wens ik diegenen dan ook het meest vreselijke leven denkbaar toe
pi_179022274
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

En dus ga je wel even vertellen dat Armstrong het verkeerd heeft aangepakt en dat de Friese vlag daar neergezet is omdat je dat gehoord hebt in de bar van vliegbasis Twenthe 25 jaar geleden...

En dan verwacht je dat mensen je geloven?
Nee jij gaat ff een beroepssoldaat vertellen dat je het beter weet dan hem wat er 30 jaar geleden is gebeurd op z’n werk.
West-Melanesia
pi_179022365
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:25 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat wij een dergelijke mate van rechtspraak hebben voor zelfs de meest zieke daders wordt door velen als een groot goed gezien. Om daar dan als 'nabestaande' van terroristen tegenin te gaan :') Maar dan wens ik diegenen dan ook het meest vreselijke leven denkbaar toe
Tsja, dit heeft te maken met de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Dat maakt deze hele zaak beladen. Je ken zwart/wit blijven kijken naar een terrorist is een terrorist, maar de treinkaping wordt door vele nou eenmaal niet als iets zwart/wits beschouwd.
West-Melanesia
pi_179022421
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:30 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Tsja, dit heeft te maken met de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Dat maakt deze hele zaak beladen. Je ken zwart/wit blijven kijken naar een terrorist is een terrorist, maar de treinkaping wordt door vele nou eenmaal niet als iets zwart/wits beschouwd.
Door mij wel. Als het nou een aanval was op een militaire basis oid zou ik wellicht ook best de andere kant in willen zien. Maar dit? Geen respect voor.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:32:01 #209
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179022427
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:27 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee jij gaat ff een beroepssoldaat vertellen dat je het beter weet dan hem wat er 30 jaar geleden is gebeurd op z’n werk.
Maar er is 30 jaar geleden niks gebeurd op zijn werk... Daarbij ben ik ook beroeps dus heb ik net zoveel recht van spreken en weet ik net zoveel.

Maar van wie ben jij een kloon? Je laat je alleen maar in deze reeks zien.
pi_179022598
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:20 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik heb symphatie met iedereen, maar ben voor het recht als bescherming voor de burger. Jij blijkbaar niet?
De mensen uit die trein en school zullen het met je eens zijn.

Waar zijn overigens de getuigenissen van gijzelaars dat er geëxecuteerd werd? Die waren er toch bij?
Whatever...
pi_179022622
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar er is 30 jaar geleden niks gebeurd op zijn werk... Daarbij ben ik ook beroeps dus heb ik net zoveel recht van spreken.

Maar van wie ben jij een kloon? Je laat je alleen maar in deze reeks zien.
Je weet blijkbaar meer dan ons allemaal. 30 jaar geleden bestond jij nog geeneens. Heb jij soms de encyclopedie uitgevonden? Omdat ik je een spiegel voorhou moet ik een kloon zijn van iets ofzo? Schaap Dolly is voor zover ik weet de enige kloon ooit gemaakt, misschien zullen het inmiddels wel meerdere zijn. Maar ik weet voorzover nog niks over een menselijke kloon.
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:41:18 #212
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179022804
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:37 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je weet blijkbaar meer dan ons allemaal. 30 jaar geleden bestond jij nog geeneens.
Vraag het je moeder maar eens.

quote:
Heb jij soms de encyclopedie uitgevonden? Omdat ik je een spiegel voorhou moet ik een kloon zijn van iets ofzo?
Iemand een spiegel voorhouden? _O- _O- _O-

quote:
Schaap Dolly is voor zover ik weet de enige kloon ooit gemaakt, misschien zullen het inmiddels wel meerdere zijn. Maar ik weet voorzover nog niks over een menselijke kloon.
Je mag deze tactiek proberen maar het helpt je niet.
pi_179022821
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:36 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De mensen uit die trein en school zullen het met je eens zijn.
Ik neem aan dat de meeste van hen niet in Rwanda zouden willen leven. Dus zijn ze het wel met me eens denk ik, dat ze hopen dat onze regering zich niet heeft schuldig gemaakt aan Rwanda-praktijken. Bovendien zijn 2 passagiers door de regering om het leven gekomen.
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:42:28 #214
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179022844
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:36 schreef Spanky78 het volgende:

Waar zijn overigens de getuigenissen van gijzelaars dat er geëxecuteerd werd? Die waren er toch bij?
Niet relevant, beter luister je naar mensen die het van horen en zeggen hebben en er vooral niet bij waren... :')
pi_179022922
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:41 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de meeste van hen niet in Rwanda zouden willen leven. Dus zijn ze het wel met me eens denk ik, dat ze hopen dat onze regering zich niet heeft schuldig gemaakt aan Rwanda-praktijken. Bovendien zijn 2 passagiers door de regering om het leven gekomen.
Rwanda is op dit moment een van de vredigste landen van Afrika.

Maarehm. Nee. Ik vermoed dat ze tevreden zijn over het feit dat iemand ze kwam bevrijden van een stel mongolen dat dacht door onschuldige burgers te gijzelen en te vermoorden een Molukse staat af te dwingen. Koekoek.
Whatever...
pi_179022934
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Niet relevant, beter luister je naar mensen die het van horen en zeggen hebben en er vooral niet bij waren... :')
Ach so, ich have das nicht gewusst
Whatever...
pi_179023002
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vraag het je moeder maar eens.

[..]

Iemand een spiegel voorhouden? _O- _O- _O-

[..]

Je mag deze tactiek proberen maar het helpt je niet.
Hallo, dat je verbaal niet zo goed tegen me op kunt boksen zie ik ook wel, maar laten we het netjes houden aub. Ik zeg toch ook niet zomaar je kankermoeder.
West-Melanesia
pi_179023112
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Rwanda is op dit moment een van de vredigste landen van Afrika.

Maarehm. Nee. Ik vermoed dat ze tevreden zijn over het feit dat iemand ze kwam bevrijden van een stel mongolen dat dacht door onschuldige burgers te gijzelen en te vermoorden een Molukse staat af te dwingen. Koekoek.
Nee hoor, zo tevreden zijn ze niet. En een beetje meer respect voor gehandicapten want het is nergens voor nodig om hun te beledigen.
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:52:33 #219
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179023184
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:47 schreef Oceanier het volgende:

Hallo, dat je verbaal niet zo goed tegen me op kunt boksen zie ik ook wel, maar laten we het netjes houden aub. Ik zeg toch ook niet zomaar je kankermoeder.
Sp3c waarschuwde hier eerder al voor... Niet geheel onterecht dus... :')

Maar goed, heb je nog steekhoudende argumenten waarom we dat drietal, watnietaanwezigwas, zouden moeten geloven? Of ga je het dan weer over de maanlanding en de platte aarde hebben?
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:54:52 #220
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179023256
gewoon negeren
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179023270
Zou mooi zijn als er een waarheids commissie kwam.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:56:02 #222
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179023308
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Sp3c waarschuwde hier eerder al voor... Niet geheel onterecht dus... :')

Maar goed, heb je nog steekhoudende argumenten waarom we dat drietal, watnietaanwezigwas, zouden moeten geloven? Of ga je het dan weer over de maanlanding en de platte aarde hebben?
We zitte niet op de basisschool, dus dat kinderachtige mag je achterwege laten en je mag gewoon weer inhoudelijk reageren.

Je mag mij vertellen waarom zij aanwezig zouden moeten zijn om dat verhaal te vertellen, dan zal ik je precies vertellen wat de maanlanding en platte aarde ermee te maken hebben
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 20:57:52 #224
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179023358
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:56 schreef AchJa het volgende:

[..]

Kan de kloonscanner er niet overheen?
zolang er niets tegen de regels gebeurt in principe niet

strontvervelend is het wel
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 20:58:24 #225
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:00:53 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179023511
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:57 schreef sp3c het volgende:

[..]

zolang er niets tegen de regels gebeurt in principe niet

strontvervelend is het wel
Ja heel strontvervelend dat er alweer mariniers zich keren tegen de rechtsstaat en dat mensen nog harder beginnen te trippen tegen die mariniers hahaha. Lachwekkend ik ken net zo goed popcorn maken en gewoon lekker kijke naar deze comedy.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:03:05 #228
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179023554
jaaja
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179023582
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het zou geholpen kunnen hebben... :')
Voor jou denk ik niet, je bent daar eerder blijven hangen.
West-Melanesia
pi_179023636
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:03 schreef sp3c het volgende:
jaaja
Tsja we kunnen nu zelfs iedereens moeder beledigen, wat een niveau hier. Of zou het anders zijn geweest als ik degene was die dat als eerst gezegd zou hebben?
West-Melanesia
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:06:09 #231
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179023673
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:03 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Voor jou denk ik niet, je bent daar eerder blijven hangen.
Jij was eerder:

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:33 schreef Oceanier het volgende:

Of moeten we hier een 3e wereld land worden waarin leiders kenne doen wat ze wille
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:07:26 #232
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179023736
als je een klacht hebt dan moet je naar het feedback topic, hier reageer ik verder niet tot je normaal doet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179023769
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:06 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij was eerder:

[..]

Ik zie niet waar ik iemands moeder beledig
West-Melanesia
pi_179024031
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:07 schreef sp3c het volgende:
als je een klacht hebt dan moet je naar het feedback topic, hier reageer ik verder niet tot je normaal doet
Normaal, moet je hem hore. Omdat ik niet naar jullie pijpe dans en niet zo makkelijk naar de kant van de staat neig te gaan ben ik niet normaal. Slecht nieuws voor jullie, normaal zal ik nooit worden.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:14:49 #235
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179024105
die illussie had niemand denk ik
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179024302
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:14 schreef sp3c het volgende:
die illussie had niemand denk ik
Jullie kunnen niet tegen de waarheid. 1 tegenargument (maanlanding, platte aarde) en bij jullie slaat gelijk de vlam in de pan hahahaha. Eentje gaat zelfs terug naar de basisschool omg _O-
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:19:03 #237
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179024328
ja jongen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:20:38 #238
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179024721
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:19 schreef sp3c het volgende:
ja jongen
Ja kenne gewoon niet een stootje he. Gewoon gecountered met een bijdehante tegenargument a la Louis van Gaal.

Maar goed, blijkbaar ga ik te snel voor jullie ik zal het dan maar rustig uitleggen.

Omdat wij niet erbij waren toen de eerste mens op de maan lande, maar het wel geloven omdat we het gehoord hebben, hoeven de 3 mariniers in kwestie niet perse in de seventies erbij te zijn geweest om de waarheid te spreken.

That’ss all. Still panic? Omg _O-
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:26:20 #240
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179024780
niet gelezen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179024846
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:20 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jouw waarheid... :')
Ja het is de waarheid, daar kan je niet omheen. Kan je wel boos om worden, maar je maakt jezelf alleen maar belachelijk daarmee. Je kan beter gewoon inhoudelijk met tegenargumenten komen, want mijn maanlanding is nog steeds niet terug gecountered. Ik heb helemaal geen inhoudelijke discussie meer gezien. 1 argument van mij was genoeg, de vlam sloeg in de pan bij jullie hahaha. Kom op, je kan toch wel beter?
West-Melanesia
pi_179024943
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:26 schreef sp3c het volgende:
niet gelezen
Hee die ken ik ergens van. Een volwassen persoon zei een keer tegen iemand “ik hoor je toch niet” hahahahahaahahaa _O-

Omg dat was zo’n grappig gezicht, kwam niet meer bij, we kwamen niet meer bij.
West-Melanesia
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 21:30:02 #243
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179024986
ok man

ook een onwaarschijnlijk verhaal maar je brengt het leuk :Y
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179025125


^O^
U MAD?
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:33:33 #245
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179028701
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:57 schreef AchJa het volgende:
Nieuwe getuigen De Punt waren zelf niet betrokken bij bevrijding

De drie nieuwe getuigen in het proces over de treinkaping bij De Punt in 1977 waren zelf niet betrokken bij de bestorming van de trein en de bezette basisschool in Bovensmilde. Dat heeft een van de drie, oud-marinier Ingo Piepers, gezegd in het interviewprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1.

Vanmorgen kwam via de Volkskrant naar buiten dat drie voormalige officieren hebben getuigd dat de mariniers destijds van hogerhand opdracht hebben gekregen om ervoor te zorgen dat de kapers geen krijgsgevangenen zouden worden. Het zou niet de bedoeling zijn geweest dat ze voor de rechtbank zouden komen.

Piepers is de enige die nu openlijk zegt dat hij een van die drie getuigen is. Hij is in 1980 bij het korps mariniers begonnen en had dus niets te maken met de bevrijdingsacties. Hij zei in 1 op 1 tegen Sven Kockelmann dat hij, en de twee andere getuigen, het verhaal meerdere keren hebben gehoord.

Misplaatste loyaliteit

De bron van Piepers' verhaal is de commandant die in 1977 de leiding had over het bevrijden van de gegijzelde basisschool. De commandant zelf wil niet getuigen, zei Piepers. "Ik denk dat hij bang is. Het is een misplaatste loyaliteit aan zijn voormalige collega's, misschien ook wel het korps mariniers, en dat is ongepast."

Deze commandant kon zich niet vinden in de opdracht om de kapers te executeren en daarom overhandigde hij hen aan justitie. Hij zou de opdracht hebben genegeerd. "Zoals het hoort", zegt Piepers. Dat zou verklaren waarom er in de trein wel kapers zijn gedood en in de school niet.

De acties bij de school en in de trein waren volgens Piepers één operatie en daarom is hij ervan overtuigd dat ook de commandanten van de bestorming van de trein dezelfde opdracht hadden gekregen.

De mariniers die tijdens het proces zijn gehoord hebben de verhalen over een opdracht tot executie afgedaan als 'klinkklare onzin'. Piepers is ervan overtuigd dat zij zijn beïnvloed. De mariniers zouden door ambtenaren van Defensie zijn voorbereid op hun verhoor. Advocaat Liesbeth Zegveld heeft daarom in december aangifte gedaan van beïnvloeding van getuigen. Zij vertegenwoordigt een aantal nabestaanden van gedode kapers.

Merkwaardig

De commandanten van destijds zijn nooit gehoord. Piepers noemt dat "merkwaardig". Hij zegt dat hij van Zegveld heeft begrepen dat zij nu ook hen wil oproepen om te getuigen, inclusief de commandant die Piepers heeft gesproken. Ze zal hen vragen wat hun instructies waren en hoe ze hebben gehandeld.

Een aantal van die leidinggevenden heeft vorig jaar wel een interview gegeven aan De Telegraaf. Daarin ontkennen ze de opdracht van hogerhand. Piepers zegt dat ze samen hun verhaal in elkaar hebben gezet. "De commandant van wie wij het verhaal hebben gehoord is de dag voor publicatie gebeld met de mededeling: er komt morgen een verhaal van ons in de krant. Dat is de versie die de wereld in gaat, dat is het verhaal dat wij naar buiten toe gaan uitdragen."

Piepers heeft zijn verklaring afgelegd omdat hij vindt dat er recht moet worden gedaan. "Het is toch bizar dat we als Nederlandse staat geweld inzetten en daarbij zelf de wet overtreden?"

NOS
😂
Het is dus nog minder waard dan ik al dacht.

De eerdere getuigen waar Zegveld mee kwam hadden hun verhaal ook alleen "van horen zeggen" en wilde anoniem blijven of waren al overleden. Dat is dan door de rechter ook allemaal aan de kant geschoven. De rechter zou dat onderdeel nog wel gaan behandelen wanneer er uit de getuigenverklaringen nieuwe informatie naar boven zou komen.
Daar lijkt het met dit bericht nog niet echt op..
pi_179028766
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:07 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Tsja, de mariniers. Ze staan er mooi op. Treurig.

Vergeet niet dat die gasten destijds de kapingen heel goed tot een einde hebben gebracht. Dat daarbij gijzelnemers zijn gedood... Tsja. Dat was het risico dat ze namen.

Ik geloof alle indianenverhalen inmiddels niet meer. De rechter heeft uitspraak gedaan. En de Molukkers zullen ook maar eens moeten toegeven dat ze door hun eigen schuld en toedoen zijn gedood.

Overigens verandert dat niets mbt hoe enorm de Molukkers belazerd zijn na de oorlog.
De rechter heeft uitspraak gedaan?
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 22:41:08 #248
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179028801
niet in deze zaak
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179028882
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:13 schreef sp3c het volgende:

[..]

kosten zijn toch voor de verliezende partij in een civiele rechtzaak?

voor mijn part graven ze Johan de Witt op voor de getuigenbank, die zal er ook wel teamleider geweest zijn
Ik verwacht dat ze (grotendeels) procederen op kosten van de staat.
pi_179029835
Als je met wapens een trein kaapt loop je het risico doodgeschoten te worden. Ze hebben drie weken alle kans gehad zich over te geven.

Ik moet je eerlijk zeggen het zal me niets verbazen als er een opdracht is gegeven alle gijzelnemers dood te schieten. Maakt het nu nog echt verschil?
pi_179030290
Wat een gedoe over die dode terroristen. Mooi toch dat ze gedood zijn.
pi_179030408
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:05 schreef teckna het volgende:
Als je met wapens een trein kaapt loop je het risico doodgeschoten te worden. Ze hebben drie weken alle kans gehad zich over te geven.

Ik moet je eerlijk zeggen het zal me niets verbazen als er een opdracht is gegeven alle gijzelnemers dood te schieten. Maakt het nu nog echt verschil?
Maakt voor mij geen verschil.
Maar als de overheid er een doofpot op na houdt, moet ie open.
  Moderator dinsdag 8 mei 2018 @ 23:47:41 #253
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179031340
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:05 schreef teckna het volgende:
Als je met wapens een trein kaapt loop je het risico doodgeschoten te worden. Ze hebben drie weken alle kans gehad zich over te geven.

Ik moet je eerlijk zeggen het zal me niets verbazen als er een opdracht is gegeven alle gijzelnemers dood te schieten. Maakt het nu nog echt verschil?
het idee dat het mensen niet zou verbazen dat onze regering opdracht geeft om mensen te executeren en dat onze krijgsmacht die opdracht nog uit zou voeren ook maakt wmb op zichzelf al genoeg verschil om het gewoon eens goed uit te zoeken

ik verwacht geen verrassend antwoord maar dan zijn we tenminste een keer van die fabel af ...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179031741
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:47 schreef sp3c het volgende:

[..]

het idee dat het mensen niet zou verbazen dat onze regering opdracht geeft om mensen te executeren en dat onze krijgsmacht die opdracht nog uit zou voeren ook maakt wmb op zichzelf al genoeg verschil om het gewoon eens goed uit te zoeken

ik verwacht geen verrassend antwoord maar dan zijn we tenminste een keer van die fabel af ...
Is dat niet het hele idee achter een leger? Dat je mensen opleid om te doden namens de staat? Vroeger heette het ministerie van defensie gewoon veel duidelijker ministerie van oorlog. En het is het leger dat we daar hebben neergezet om deze gijzeling toen te beëindigen.

Vergeet niet, in die tijd waren 'we' niet echt getrained voor anti-terreur zoals we dat nu wel zijn. Andere tijden en zo...

Naar mijn idee is de tendens tegenwoordig dat er veel sneller gewapend ingegrepen is met terroristische gijzelingen voor we de gijzelnemers neerschieten, zie recente gijzelingen in bijv Frankrijk, etc. Ze krijgen tegenwoordig niet eens meer de kans om het drie weken vol te houden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 00:08:27 #255
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179031873
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 00:02 schreef teckna het volgende:

[..]

Is dat niet het hele idee achter een leger? Dat je mensen opleid om te doden namens de staat? Vroeger heette het ministerie van defensie gewoon veel duidelijker ministerie van oorlog. En het is het leger dat we daar hebben neergezet om deze gijzeling toen te beëindigen.
Standrechtelijke executies hebben nog nooit in het takenpakket van defensie gezeten. Ook niet toen het nog het MvO heette. Je bent gewoon gebonden aan het HOR.
pi_179031917
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 00:02 schreef teckna het volgende:

[..]

Is dat niet het hele idee achter een leger? Dat je mensen opleid om te doden namens de staat? Vroeger heette het ministerie van defensie gewoon veel duidelijker ministerie van oorlog. En het is het leger dat we daar hebben neergezet om deze gijzeling toen te beëindigen.

Vergeet niet, in die tijd waren 'we' niet echt getrained voor anti-terreur zoals we dat nu wel zijn. Andere tijden en zo...

Naar mijn idee is de tendens tegenwoordig dat er veel sneller gewapend ingegrepen is met terroristische gijzelingen voor we de gijzelnemers neerschieten, zie recente gijzelingen in bijv Frankrijk, etc. Ze krijgen tegenwoordig niet eens meer de kans om het drie weken vol te houden.
Nee, ook destijds was het niet de bedoeling dat het leger haar eigen burgers per definitie zou executeren. De regering heeft dan ook verschillende mogelijkheden onderzocht en overwogen om de treinkaping met zo weinig mogelijk risico's te kunnen beëindigen.
pi_179032387
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 00:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

Standrechtelijke executies hebben nog nooit in het takenpakket van defensie gezeten. Ook niet toen het nog het MvO heette. Je bent gewoon gebonden aan het HOR.
Daarom is het mandaat van de politionele acties in Indonesië nog steeds onderwerp van gesprek. We zijn als NL hier gewoon nog niet klaar mee.
  woensdag 9 mei 2018 @ 01:04:25 #258
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_179032589
Beter dat ze zijn neergeschoten
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  woensdag 9 mei 2018 @ 01:11:48 #259
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_179032629
Als de aarde plat was dan kon je gewoon door blijven kijken. Snap echt niet dat er retards zijn die dit niet snappen
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_179032758
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 00:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

Standrechtelijke executies hebben nog nooit in het takenpakket van defensie gezeten. Ook niet toen het nog het MvO heette. Je bent gewoon gebonden aan het HOR.
Volgens Raymond Westerling wel.
En wat anderen in zijn tijd te Indië deden en zelf executies als taak zagen
  woensdag 9 mei 2018 @ 02:04:08 #261
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_179032779
Commandant mariniers: 'Geen opdracht te doden bij gijzeling Bovensmilde'
Foto: AFP
Gepubliceerd: 09-05-18 00:56
Laatste update: 09-05-18 00:57
Deel
De commandant van de mariniers die in 1977 de gegijzelde basisschool in Bovensmilde bevrijdden, heeft nooit instructies gehad om Molukse gijzelnemers te doden.
Dat zegt de toenmalig hoogste marinier tegen De Telegraaf.

Vier oud-collega’s zeggen dat de commandant zich tegen hen had beklaagd over de ’onmenselijke’ instructies, uitgevaardigd door toenmalig minister van Justitie Van Agt. Slechts één van de vier mariniers was aanwezig in Bovensmilde. De anderen kwamen pas jaren later bij het korps.


"Er is geen enkele autoriteit bij mij geweest met een dergelijke opdracht", benadrukt de oud-commandant. "De minister niet en ook de commandant van de Bijzondere Bijstandseenheid Mariniers niet"

"Dat heb ik ook duidelijk gezegd tegen die vier mannen. Dat ik de opdracht zou hebben gekregen ’geen krijgsgevangenen te maken’, is gewoon niet waar", vervolgt de oud-commandant in reactie op de getuigenissen.

"Wel heb ik altijd gezegd dat de manier waarop de aanval bij de trein was gepland, onvermijdelijk zou leiden tot dodelijke slachtoffers. Dat had misschien anders gekund. Ze hebben mijn opmerkingen daarover verkeerd geïnterpreteerd."

De Punt
Tegelijkertijd met de treinkaping bij De Punt werden op 23 mei 1977 105 leerlingen en vijf leerkrachten van een lagere school in Bovensmilde gegijzeld door vier Molukse jongeren. Na een aanval van de mariniers op 11 juni gaven de gijzelnemers zich over.

Bij de actie van de mariniers die leidde tot de beëindiging van de gijzeling bij De Punt kwamen twee gegijzelden en zes kapers om het leven.

https://www.nu.nl/binnenl(...)ing-bovensmilde.html

[ Bericht 11% gewijzigd door sp3c op 09-05-2018 04:51:50 ]
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  woensdag 9 mei 2018 @ 02:13:58 #262
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179032796
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 01:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Volgens Raymond Westerling wel.
En wat anderen in zijn tijd te Indië deden en zelf executies als taak zagen
Westerling had alle vrijheid gekregen zonder dat hij ergens verantwoording hoefde af te leggen. De methode Westerling was iets wat hij zelf verzonnen had en uitvoerde. Het is niet dat hij daar opdracht voor gekregen had.
  Moderator woensdag 9 mei 2018 @ 04:57:29 #263
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179033058
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 01:11 schreef MMaRsu het volgende:
Als de aarde plat was dan kon je gewoon door blijven kijken. Snap echt niet dat er retards zijn die dit niet snappen
dat snapt iedereen ook wel neem ik aan, de vergelijking werd gegtrokken omdat mensen (waaronder ik) het verhaal van deze nieuwe getuigen onwaarschijnlijk vonden omdat het gaat over militairen die op dat moment nog niet eens in dienst waren die iets van horen zeggen beweren te weten over iemand die zelf het tegenovergestelde beweert

de vergelijking was niet zo heel goed

maar ik vind het verder prima hoor, laat ze nog maar een zootje mensen oproepen, mij mogen ze ook bellen, ik heb een opa die bij de mariniersbrigade zat tijdens de acties in Indie, die zal ook wel teamleider zijn geweest bij de Punt :D
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_179039172
Goed om te lezen dat deze onzinnige getuigenverslagen van personen die er niet eens bij waren snel van tafel geveegd worden.
pi_179039777
quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 12:58 schreef HenkieVdV het volgende:
Goed om te lezen dat deze onzinnige getuigenverslagen van personen die er niet eens bij waren snel van tafel geveegd worden.
Dat was bij de vorige getuigen het geval. Bij deze drie nieuwe nog niet.
pi_179039846
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:17 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Maakt voor mij geen verschil.
Maar als de overheid er een doofpot op na houdt, moet ie open.
Welke doofpot? Van alle kapingen zijn de meeste kapers ongedeerd gebleven. De Rules of engagement zijn bij dit gewapend treffen duidelijk. Die drie nieuwe "getuigen" waren er niet eens bij.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  woensdag 9 mei 2018 @ 14:01:04 #267
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_179040439
Ook voor kapers gold en geldt: If you can stand the heat, get out of the kitchen.

Als je het risico niet wil lopen om na een aantal weken door een militaire interventie om te komen, terwijl tientallen onschuldige burgers voor hun leven moeten vrezen, dan moet je maar geen kaper worden. It's as simple as that.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_179044229
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 14:01 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Ook voor kapers gold en geldt: If you can stand the heat, get out of the kitchen.

Als je het risico niet wil lopen om na een aantal weken door een militaire interventie om te komen, terwijl tientallen onschuldige burgers voor hun leven moeten vrezen, dan moet je maar geen kaper worden. It's as simple as that.
Ja, maar dit is de zoveelste bijdrage vd burger die vindt....
Daar gaat t nu niet om. De vraag is of het schietbevel is gegeven.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_179044522
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:14 schreef Cattivo het volgende:
Wat een gedoe over die dode terroristen. Mooi toch dat ze gedood zijn.
Nee, in Nederland moeten de gutmenschen/ beroepsactivisten onder de noemer van drogredenen er weer scene van maken om mensen weer te kunnen aanklagen en zwart te maken.

Maar laten we nog even ter herinnering ophalen wat door de gutmenschen opgehemelde kapers allemaal op hun geweten hadden voordat ze werden uitgeschakeld.

31 augustus 1970:

33 Zuid-Molukse jongeren proberen de Indonesische ambassadeur te gijzelen.
Bij hun bezetting van de ambassadeurswoning in Wassenaar wordt hoofdagent Hans Molenaar doodgeschoten.


25 april 1974:

Een nieuwe poging van Molukse jongeren om de ambassadeur van Indonesië te gijzelen
mislukt doordat de ambassadeur niet thuis is.

4 maart 1975:

De politie verijdelt een gijzeling van Koningin Juliana door ruim 40 Zuid-Molukse jongeren.

2-14 december 1975:

Treinkaping bij Wijster. Bij het Drentse dorp Wijster kapen in 1975 zeven Zuid-
Molukse jongeren de intercity-trein (60 passagiers) van Groningen naar Amsterdam. Bij de kaping wordt machinist Hans Braam doodgeschoten en worden passagiers Bert Bierling en Leo Bulter (een soldaat) geëxecuteerd.


Na represailles op de Molukken geven de daders zich over.

4-19 december 1975:

Zuid-Molukkers bezetten het Indonesisch consulaat in Amsterdam. Bij de
gijzelingsactie valt één dode; een man die van 10 meter hoogte uit het raam springt.
Op 19 december geven de gijzelnemers zich over.

23 mei 1977:

Treinkaping bij De Punt en gijzeling lagere school in Bovensmilde. Bij De Punt kapen
Molukkers een trein. Bij de bestorming op 11 juni door mariniers komen twee passagiers en, op twee na,alle gijzelnemers om. Op hetzelfde moment bezetten Molukkers ook een basisschool in Bovensmilde. Bij de bestorming vallen geen gewonden.


13 maart 1978:

Gijzeling provinciehuis Assen. In Assen bezetten drie Molukkers het provinciehuis. Een
dag later wordt de gijzeling beëindigd door de Bijzondere Bijstands Eenheid. Ambtenaar Ruimtelijke Ordening Co de Groot wordt geëxecuteerd door Nunu Leatemia en Gedeputeerde Jack Trip raakt gewond bij de bevrijdingsactie en overlijdt later in het ziekenhuis.


Kortom: gewoon terroristen die hun verdiende loon kregen!

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 09-05-2018 17:17:35 ]
pi_179045449
‘Drie voormalige officieren beweren nu over de treinkaping bij De Punt in 1977 - net als een anonieme oud-marinier vorig jaar - dat de militairen die destijds de gekaapte trein moesten bestormen de opdracht kregen dat de Molukse kapers de bevrijdingsactie niet mochten overleven. Al eerder leek het erop dat de regering of de legerleiding in feite een executiebevel voor de kapers hadden gegeven. Dat zou wetteloos zijn en de toenmalige politici, voor zover nog in leven, ontkennen. Dries van Agt, de toenmalige minister van Justitie, gaf de opdracht dat kapers het niet mochten overleven. Eerder verklaarde Van Agt dat hij hier geen herinneringen aan heeft. Nu zegt hij desgevraagd dat dit ‘onmogelijk’, ‘ondenkbaar’ en ‘uitgesloten’ is.’

Mijn mening hierover is het volgende: “De geschiedschrijving hierover moet te allen tijde op waarheid berusten, ook al zou hierdoor de eer moeten worden aangetast van politici met een zogenaamde hoge morele allure.

De voormalige officieren hebben in het verleden over de ware toedracht hiervan gezwegen, omdat ze toen financieel monddood zijn gemaakt. Maar als mensen ouder worden, beseffen ze dat omkoping geen enkele eer verdient. Met andere woorden: Met geld kun je geen eer kopen, maar eer moet je verdienen. En doordat deze leugen als een zware last op hun geweten rust, besluiten ze nog vóór hun dood de waarheid hierover te openbaren.

Ook al zou dit in een ver verleden hebben plaatsgevonden, waarbij toen over de waarheid werd gezwegen, zou men niet bij voorbaat vanuit moeten gaan dat de voormalige officieren die nu wel durven de waarheid te spreken, zich dit nu zouden inbeelden.”

Bron: https://eenvandaag.avrotr(...)treinkaping-de-punt/
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_179056293
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 17:47 schreef Begripvol het volgende:
‘Drie voormalige officieren beweren nu over de treinkaping bij De Punt in 1977 - net als een anonieme oud-marinier vorig jaar - dat de militairen die destijds de gekaapte trein moesten bestormen de opdracht kregen dat de Molukse kapers de bevrijdingsactie niet mochten overleven. Al eerder leek het erop dat de regering of de legerleiding in feite een executiebevel voor de kapers hadden gegeven. Dat zou wetteloos zijn en de toenmalige politici, voor zover nog in leven, ontkennen. Dries van Agt, de toenmalige minister van Justitie, gaf de opdracht dat kapers het niet mochten overleven. Eerder verklaarde Van Agt dat hij hier geen herinneringen aan heeft. Nu zegt hij desgevraagd dat dit ‘onmogelijk’, ‘ondenkbaar’ en ‘uitgesloten’ is.’

Mijn mening hierover is het volgende: “De geschiedschrijving hierover moet te allen tijde op waarheid berusten, ook al zou hierdoor de eer moeten worden aangetast van politici met een zogenaamde hoge morele allure.

De voormalige officieren hebben in het verleden over de ware toedracht hiervan gezwegen, omdat ze toen financieel monddood zijn gemaakt. Maar als mensen ouder worden, beseffen ze dat omkoping geen enkele eer verdient. Met andere woorden: Met geld kun je geen eer kopen, maar eer moet je verdienen. En doordat deze leugen als een zware last op hun geweten rust, besluiten ze nog vóór hun dood de waarheid hierover te openbaren.

Ook al zou dit in een ver verleden hebben plaatsgevonden, waarbij toen over de waarheid werd gezwegen, zou men niet bij voorbaat vanuit moeten gaan dat de voormalige officieren die nu wel durven de waarheid te spreken, zich dit nu zouden inbeelden.”

Bron: https://eenvandaag.avrotr(...)treinkaping-de-punt/

quote:
Dries van Agt, de toenmalige minister van Justitie, gaf de opdracht dat kapers het niet mochten overleven. Eerder verklaarde Van Agt dat hij hier geen herinneringen aan heeft. Nu zegt hij desgevraagd dat dit ‘onmogelijk’, ‘ondenkbaar’ en ‘uitgesloten’ is.’
Als jíj je als bejaarde plompverloren iets moet herinneren van 40 jaar geleden in jouw loopbaan, zul je ook in 1e instantie zeggen, dat je je het niet herinnert. Als ja daarna (na doorvragen) toch gaat zoeken in de kwestie destijds, kom je er wellicht achter hoe het echt ligt. Dan kun je toch niet worden afgerekend op de eerste reactie "dat kan ik me niet herinneren".

quote:
Mijn mening hierover is het volgende: “De geschiedschrijving hierover moet te allen tijde op waarheid berusten, ook al zou hierdoor de eer moeten worden aangetast van politici met een zogenaamde hoge morele allure.
Helemaal me eens, alleen.... Wat is de waarheid?

quote:
Al eerder leek het erop dat de regering of de legerleiding in feite een executiebevel voor de kapers hadden gegeven.
Waaruit blijkt dat? Wie weet heeft de legerleiding een keer gezegd (net als een voetbaltrainer). "We geven ze van jet", of "We maken ze in", "We maken gehakt van hen". In de film "The Longest Day" zegt een officier gespeeld door John Wayne vlak voor D-Day. "Send them to hell!". Maar dat is toch geen officiële briefing. Wat de legerleiding heeft gezegd is dat gezien de aard van de operatie (in de trein) het vallen van slachtoffers onvermijdelijk is. Maar het is niet de bedoeling om iedereen te executeren. Dat was het in 1944 in Normandië niet, en ook niet 33 jaar later bij "de Punt".

quote:
De voormalige officieren hebben in het verleden over de ware toedracht hiervan gezwegen, omdat ze toen financieel monddood zijn gemaakt. Maar als mensen ouder worden, beseffen ze dat omkoping geen enkele eer verdient. Met andere woorden: Met geld kun je geen eer kopen, maar eer moet je verdienen. En doordat deze leugen als een zware last op hun geweten rust, besluiten ze nog vóór hun dood de waarheid hierover te openbaren.
Als mensen ouder worden laat het geheugen ze meer en meer in de steek. En je wordt eenzamer omdat je minder meetelt in de maatschappij. Je wordt wat eenzamer en niet veel mensen vinden je interessant.
Als je beweert dat de aarde plat is of je vindt dat je mag schreeuwen op 4 mei om 20.00 uur, word je dezelfde avond nog uitgenodigd bij Pauw. Dus een afwijkende mening (interessant willen doen) is een methode om als oudere nog een podium te krijgen.

quote:
Ook al zou dit in een ver verleden hebben plaatsgevonden, waarbij toen over de waarheid werd gezwegen, zou men niet bij voorbaat vanuit moeten gaan dat de voormalige officieren die nu wel durven de waarheid te spreken, zich dit nu zouden inbeelden.”
Deze heren waren niet eens aanwezig bij de bestorming van de trein in "De Punt".
Verder:
Hoe verklaar je dat 3 van de 9 gijzelnemers ongedeerd uit de trein zijn gekomen? En nota bene alle gijzelnemers in de school. Als er werkelijk een executie-bevel was uitgevaardigd is het toch het meest eenvoudige om de executie meteen te laten plaatsvinden?

Al met al vind ik dat met name de bevrijding van de school in Bovensmilde bewondering verdient voor de mariniers. Als je ziet hoe de Russen de "bevrijding" van de school in Beslan hebben verricht, kunnen ze nog veel van onze jongens leren.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_179058518
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 06:16 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]


[..]

Als jíj je als bejaarde plompverloren iets moet herinneren van 40 jaar geleden in jouw loopbaan, zul je ook in 1e instantie zeggen, dat je je het niet herinnert. Als ja daarna (na doorvragen) toch gaat zoeken in de kwestie destijds, kom je er wellicht achter hoe het echt ligt. Dan kun je toch niet worden afgerekend op de eerste reactie "dat kan ik me niet herinneren".

[..]

Helemaal me eens, alleen.... Wat is de waarheid?

[..]
[b[
Waaruit blijkt dat?[/b] Wie weet heeft de legerleiding een keer gezegd (net als een voetbaltrainer). "We geven ze van jet", of "We maken ze in", "We maken gehakt van hen". In de film "The Longest Day" zegt een officier gespeeld door John Wayne vlak voor D-Day. "Send them to hell!". Maar dat is toch geen officiële briefing. Wat de legerleiding heeft gezegd is dat gezien de aard van de operatie (in de trein) het vallen van slachtoffers onvermijdelijk is. Maar het is niet de bedoeling om iedereen te executeren. Dat was het in 1944 in Normandië niet, en ook niet 33 jaar later bij "de Punt".

[..]

Als mensen ouder worden laat het geheugen ze meer en meer in de steek. En je wordt eenzamer omdat je minder meetelt in de maatschappij. Je wordt wat eenzamer en niet veel mensen vinden je interessant.
Als je beweert dat de aarde plat is of je vindt dat je mag schreeuwen op 4 mei om 20.00 uur, word je dezelfde avond nog uitgenodigd bij Pauw. Dus een afwijkende mening (interessant willen doen) is een methode om als oudere nog een podium te krijgen.

[..]

Deze heren waren niet eens aanwezig bij de bestorming van de trein in "De Punt".
Verder:
Hoe verklaar je dat 3 van de 9 gijzelnemers ongedeerd uit de trein zijn gekomen? En nota bene alle gijzelnemers in de school. Als er werkelijk een executie-bevel was uitgevaardigd is het toch het meest eenvoudige om de executie meteen te laten plaatsvinden?

Al met al vind ik dat met name de bevrijding van de school in Bovensmilde bewondering verdient voor de mariniers. Als je ziet hoe de Russen de "bevrijding" van de school in Beslan hebben verricht, kunnen ze nog veel van onze jongens leren.
Dat zou ik ook wel eens willen weten. Ik weet enkel van vage geruchten van mensen die er zelf niet eens bij betrokken zijn geweest, welke geruchten ook nog eens niet met elkaar overeen komen of aantoonbaar onjuist zijn. Er gaan zoveel spookverhalen rond..
Zelfs de vrouw die een rechtszaak is gestart is het vooralsnog niet gelukt om met iets beters te komen dan dat.

Verder ook met de rest van (bijna je hele) verhaal eens.
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:31:28 #273
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179058770
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 06:16 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Deze heren waren niet eens aanwezig bij de bestorming van de trein in "De Punt".
Precies, trouwens dit is ook wel weer bijzonder:

quote:
Tweedehands informatie

Ingo Piepers is de enige nieuwe bron die in de publiciteit treedt met zijn verklaring. Piepers was zelf niet bij de bevrijdingsactie van de treinkaping bij De Punt op 11 juni 1977. Hij begon in 1980 bij het Korps-Mariniers en verklaart het verhaal over de treinkaping gehoord te hebben van iemand anders. Toch is hij zeker van zijn verhaal. "Diegene die het mij verteld heeft was erbij en heeft met honderd procent stelligheid beweerd dat er een opdracht is verstrekt dat er geen krijgsgevangen mochten worden gemaakt," zegt hij op NPO Radio 1.
Piepers begon in '80 helemaal niet bij de mariniers, hij begon in '80 op het KIM. Uiteindelijk begon hij in '85 bij het korps.

quote:
Dus of de media verzint dingen of Piepers zwamt er weer op los, en ik gok op het laatste gezien zijn staat van dienst vwb schrijfsels.
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:37:47 #274
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_179058890
Tuurlijk :')
Die mariniers hadden de gijzelnemers om hun id moeten vragen en ze een folder van slachtofferhulp moeten geven. :')

Een oorlogssituatie waarbij burgers bevrijd moesten worden, daar ga je geen risico's bij nemen. Dan zijn er gewoon een aantal doelen die uitgeschakeld moeten om de mensen hun leven te redden
pi_179064230
Een hoop druktemakers en betweters hiero die allemaal wel ff denken te weten welke verhalen wel en welke verhalen niet waar zijn (opvallend veel in het voordeel van de staat trouwens). Lijkt wel of iedereen helderziend is, Derrek Ogilvie en Char is it the A B or C she watches over you she told me she gave you her ring zijn er niks bij lOl.

De enige twee dingen hier die boeiend zijn in deze zaak zijn de vragen

- waarom er alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.

- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
West-Melanesia
pi_179064304
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:31 schreef Oceanier het volgende:
Een hoop druktemakers en betweters hiero die allemaal wel ff denken welke verhalen wel en welke verhalen niet waar zijn (opvallend veel in het voordeel van de staat trouwens). Lijkt wel of iedereen helderziend is, Derrek Ogilvie en Char is it the A B or C en she watches over you she told me she gave you her ring zijn er niks bij lOl.

De enige twee dingen hier die boeiend zijn in deze zaak zijn de vragen

- waarom alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.

- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
Als je een trein gaat kapen en daarmee mensen in gevaar brengt moet je niet piepen als je wordt door geschoten. :')

Risico van het vak.

Er is al veel te veel tijd en geld verknoeid aan deze onzin.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_179064379
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:35 schreef Patroon het volgende:

[..]

Als je een trein gaat kapen en daarmee mensen in gevaar brengt moet je niet piepen als je wordt door geschoten. :')

Risico van het vak.

Er is al veel te veel tijd en geld verknoeid aan deze onzin.
Wat boeit mij dat nou weer. Vermoeiend, maar zoals ik al zei, ben ik geinteresseerd in maar 2 dingen. Zie vorige bericht.
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:38:49 #278
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179064395
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:31 schreef Oceanier het volgende:

De enige twee dingen hier die boeiend zijn in deze zaak zijn de vragen

- waarom er alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.

- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
Ik heb gehoord van de buurman dat zijn aangetrouwde nicht had gehoord tijdens een etentje dat van Agt "shoot to kill" heeft gezegd...

Ik heb dit doorgegeven aan Zegveld en volgende week moet ik getuigen... :')
pi_179064403
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:38 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik heb gehoord van de buurman dat zijn aangetrouwde nicht had gehoord tijdens een etentje dat van Agt "shoot to kill" heeft gezegd...

Ik heb dit doorgegeven aan Zegveld en volgende week moet ik getuigen... :')
Ja als het je niet boeit wat doe je hier dan nog. Blijkbaar raakt het je ofzo.
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:45:33 #280
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179064713
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

En wat precies is jouw functie in dit geheel?
Wat is prcies je functie in dit geheel omg hahaha. Hey Gijs je kan er niet tegen he, de twee belangrijke kritische vragen van deze zaak aan de staat. Had je familieleden in de trein?
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 16:16:20 #282
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179064914
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:02 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Wat is prcies je functie in dit geheel omg hahaha. Hey Gijs je kan er niet tegen he, de twee belangrijke kritische vragen van deze zaak aan de staat. Had je familieleden in de trein?
Je kunt toch wel beter? -O-
pi_179066910
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:31 schreef Oceanier het volgende:
Een hoop druktemakers en betweters hiero die allemaal wel ff denken te weten welke verhalen wel en welke verhalen niet waar zijn (opvallend veel in het voordeel van de staat trouwens). Lijkt wel of iedereen helderziend is, Derrek Ogilvie en Char is it the A B or C she watches over you she told me she gave you her ring zijn er niks bij lOl.

De enige twee dingen hier die boeiend zijn in deze zaak zijn de vragen

- waarom er alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.

- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
Hoe betrouwbaar is het menselijk geheugen na ruim 40 jaar?
Hoe is de opdracht/missie geformuleerd en hoe heeft iedere marinier deze geïnterpreteerd?

Stel dat een commandant zegt: Beëindig gijzeling en breng de gijzelaars zo snel mogelijk in veiligheid.
Dat kan op 1001 manieren worden geïnterpreteerd.
pi_179069188
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 17:38 schreef von_manstein het volgende:

[..]

Hoe betrouwbaar is het menselijk geheugen na ruim 40 jaar?
Hoe is de opdracht/missie geformuleerd en hoe heeft iedere marinier deze geïnterpreteerd?

Stel dat een commandant zegt: Beëindig gijzeling en breng de gijzelaars zo snel mogelijk in veiligheid.
Dat kan op 1001 manieren worden geïnterpreteerd.
Inderdaad na 40 jaar. Je slaat de spijker op zijn kop. Precies daarom maken die twee vragen deze zaak zo boeiend.
West-Melanesia
pi_179069214
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je kunt toch wel beter? -O-
Voor jou zeker? Ik wil je sensitive strings niet nog meer raken haha.
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:29:19 #286
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179069270
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 17:38 schreef von_manstein het volgende:

[..]

Hoe betrouwbaar is het menselijk geheugen na ruim 40 jaar?
Hoe is de opdracht/missie geformuleerd en hoe heeft iedere marinier deze geïnterpreteerd?

Stel dat een commandant zegt: Beëindig gijzeling en breng de gijzelaars zo snel mogelijk in veiligheid.
Dat kan op 1001 manieren worden geïnterpreteerd.
Maar er blijven van die 1001 manieren precies nul over en is het geheugen helemaal niet relevant als je nooit een opdracht hebt gekregen want ze waren simpelweg niet aanwezig bij de gijzeling...
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:30:48 #287
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179069377
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar er blijven van die 1001 manieren precies nul over en is het geheugen helemaal niet relevant als je nooit een opdracht hebt gekregen want ze waren simpelweg niet aanwezig bij de gijzeling...
Je snapt precies niks van wat je in de afgelopen 2 dagen eigenlijk al geleerd zou moeten hebben. Je trekt conclusies die grotendeels gebaseerd zijn op je eigen speculatie maar brengt het naar voren alsof het voor 100% een feit is terwijl dat juist helemaal niet zo hoeft te zijn. Helaas kunnen wij mensen in deze functies hier niet veel mee en roept het juist nog meer vragen op.
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:38:50 #289
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179069453
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:35 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je snapt precies niks van wat je in de afgelopen 2 dagen eigenlijk al geleerd zou moeten hebben. Je trekt conclusies die grotendeels gebaseerd zijn op je eigen speculatie maar brengt het naar voren alsof het voor 100% een feit is.
Oh, je wil zeggen dat het geen feit is dat die nieuwe "getuigen" niet bij die gijzeling betrokken waren?

quote:
Helaas kunnen wij mensen in deze functies hier niet veel mee en roept het juist nog meer vragen op.
Vragen die al lang beantwoord waren? Dat soort vragen bedoel je?
pi_179069561
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:38 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh, je wil zeggen dat het geen feit is dat die nieuwe "getuigen" niet bij die gijzeling betrokken waren?

[..]

Vragen die al lang beantwoord waren? Dat soort vragen bedoel je?
Nee fout. Wat ik wil zeggen snapt u toch niet.

Vragen die zoals de op dit moment nog spelende vragen in deze zaak uiterst interressant zijn. Zo interressant dat u maar achter me aan blijft lopen wrm weet ik niet. Zal wel iets met “de snaar” te maken hebben. Het is sensible en het is touchable
West-Melanesia
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:49:45 #291
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179069739
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:44 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nee fout. Wat ik wil zeggen snapt u toch niet.

Vragen die zoals de op dit moment nog spelende vragen in deze zaak uiterst interressant zijn. Zo interressant dat u maar achter me aan blijft lopen wrm weet ik niet. Zal wel iets met “de snaar” te maken hebben. Het is sensible en het is touchable
_O- _O-
pi_179069806
quote:
10s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

_O- _O-
;)
West-Melanesia
pi_179074438
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:31 schreef Oceanier het volgende:
Een hoop druktemakers en betweters hiero die allemaal wel ff denken te weten welke verhalen wel en welke verhalen niet waar zijn (opvallend veel in het voordeel van de staat trouwens). Lijkt wel of iedereen helderziend is, Derrek Ogilvie en Char is it the A B or C she watches over you she told me she gave you her ring zijn er niks bij lOl.

De enige twee dingen hier die boeiend zijn in deze zaak zijn de vragen

- waarom er alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.

- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
quote:
- waarom er alweer nieuwe en steeds meer mariniers de staat beschuldigen van leugens.
1. Omdat dit bejaarde heertjes betreft die in hun jonge jaren veel aandacht en respect kregen vanwege hun deelname aan de mariniers maar nu na het klimmen der jaren niet meer. Behalve als je een onconventionele mening uit. Dan ben je dezelfde avond nog te gast bij "Pauw". En die "getuigen" die tegen de Staat ageren moeten steeds "verder weg" worden gezocht. Het zijn inmiddels ex-mariniers die de geruchten van het "executie-bevel" uit de derde of vierde hand hebben moeten horen. Kortom onze Liesbeth Zegveld kan oneindig doorprocederen. En ze zal zo langzamerhand wel niet meer betaald worden door de Molukse nabestaanden, dus Henk en Ingrid mogen de portemonnee blijven trekken.

2. In NL heerst een hardnekkige "weg met ons"-cultuur. Met name ons koloniale schuldgevoel (gedeeltelijk terecht) speelt ons parten. Dus blijven we maar doormodderen met deze samenzweringstheorie.

3. Er is altijd een neiging om een samenzweringstheorie levend te houden. Ook dan mag je aanschuiven bij "Pauw". Net zoiets als dat er in de VS mensen zijn die 9/11 een inside job vinden.

quote:
- en of de staat toch heeft gelogen en opdracht heeft gegeven om te doden wat in strijd is met internationale regels.
Dan stel ik nogmaals de vraag hoe het kan dat er 3 van de 9 gijzelnemers bij "De Punt" ongedeerd zijn gebleven en nota bene alle gijzelnemers bij de School in Bovensmilde?

In hoeverre zouden nu ook nabestaanden van een Duitse soldaat mogen procederen tegen de leiders van de geallieerden destijds tijdens WO II. Wellicht is er een Duitse soldaat geweest die vanuit zijn bunker aan de Normandische kust driftig met zijn witte zakdoek heeft gezwaaid. Het is echter mogelijk dat door de consternatie dit misschien niet voor elke geallieerde militair zichtbaar was, en dan wil het wel eens gebeuren dat er zomaar een kogel richting die Duitse soldaat werd afgevuurd. Of een kanonskogel vanuit een schip een eindje verderop in zee. Een ongeval met de dood tot gevolg is dan niet uit te sluiten.

Eenzelfde consternatie vond toch ook plaats in 1977 bij de bestorming van de trein.

Zoals ik al eerder memoreerde kun je in de film "The Longest Day" horen dat de geallieerde bevelhebber gespeeld door John Wayne de manschappen toespreekt met "Send them to hell". Dat werd destijds ook niet opgevat als officiële Rules Of Engagement, gezien toch nog het grote aantal Duitse krijgsgevangenen dat de slag bij Normandië wel heeft overleefd.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_179075335
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:54 schreef Twentsche_Ros het volgende:

2. In NL heerst een hardnekkige "weg met ons"-cultuur.
Welnee... dat is een nationalistische platte verklaring van kritiek die men niet kan verwerken, omdat men dat voelt als een beschadiging van het nationale ego.... de eigen ego dus omdat men zich identificeert met de natie.

quote:
Met name ons koloniale schuldgevoel (gedeeltelijk terecht) speelt ons parten. Dus blijven we maar doormodderen met deze samenzweringstheorie.
Welke samenzweringtheorie ? Het idee dat er ergens vanuit de regering een opdracht is gegeven tot executie van kapers, cq een aanvalsplan met die bedoeling
Dat is zelf toegegeven door de minister president Den Uyl
pi_179076290
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:09 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Welnee... dat is een nationalistische platte verklaring van kritiek die men niet kan verwerken, omdat men dat voelt als een beschadiging van het nationale ego.... de eigen ego dus omdat men zich identificeert met de natie.

[..]

Welke samenzweringtheorie ? Het idee dat er ergens vanuit de regering een opdracht is gegeven tot executie van kapers, cq een aanvalsplan met die bedoeling
Dat is zelf toegegeven door de minister president Den Uyl
O ja? Den Uyl. Heb je een bron. Is er een YouTube filmpje waar dat uit de mond van Den Uyl komt.
En nogmaals: Waarom hebben 3 van de 9 gijzelnemers het overleefd in de trein?
En nota bene alle gijzelnemers bij de school?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_179076606
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:29 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

O ja? Den Uyl. Heb je een bron. Is er een YouTube filmpje waar dat uit de mond van Den Uyl komt.
Geen film gezien, wel een artikel waarin beschreven staat dat hij dat zei. Toen had men nog geen youtube en krantenjournalisten schreven citaten op of deden een bandopname.

Ken jij dit feit niet ?

quote:
Executie, liquidatie of een andere opdracht die de militairen meekregen: daar reppen de notulen niet over. In de eerste ministerraad na de actie gebruikt Den Uyl het woord dat sindsdien de officiële lezing is: uitschakelen. Tien jaar later zegt hij vlak voor zijn dood: 'Het was een executie, van mensen in overtreding, maar het blijft een executie.'
https://www.volkskrant.nl(...)ere-zorgen~b72c13ce/

[ Bericht 30% gewijzigd door Bluesdude op 10-05-2018 22:54:52 ]
pi_179076832
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:54 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]


[..]

1. Omdat dit bejaarde heertjes betreft die in hun jonge jaren veel aandacht en respect kregen vanwege hun deelname aan de mariniers maar nu na het klimmen der jaren niet meer. Behalve als je een onconventionele mening uit. Dan ben je dezelfde avond nog te gast bij "Pauw". En die "getuigen" die tegen de Staat ageren moeten steeds "verder weg" worden gezocht. Het zijn inmiddels ex-mariniers die de geruchten van het "executie-bevel" uit de derde of vierde hand hebben moeten horen. Kortom onze Liesbeth Zegveld kan oneindig doorprocederen. En ze zal zo langzamerhand wel niet meer betaald worden door de Molukse nabestaanden, dus Henk en Ingrid mogen de portemonnee blijven trekken.

2. In NL heerst een hardnekkige "weg met ons"-cultuur. Met name ons koloniale schuldgevoel (gedeeltelijk terecht) speelt ons parten. Dus blijven we maar doormodderen met deze samenzweringstheorie.

3. Er is altijd een neiging om een samenzweringstheorie levend te houden. Ook dan mag je aanschuiven bij "Pauw". Net zoiets als dat er in de VS mensen zijn die 9/11 een inside job vinden.

[..]

Dan stel ik nogmaals de vraag hoe het kan dat er 3 van de 9 gijzelnemers bij "De Punt" ongedeerd zijn gebleven en nota bene alle gijzelnemers bij de School in Bovensmilde?

In hoeverre zouden nu ook nabestaanden van een Duitse soldaat mogen procederen tegen de leiders van de geallieerden destijds tijdens WO II. Wellicht is er een Duitse soldaat geweest die vanuit zijn bunker aan de Normandische kust driftig met zijn witte zakdoek heeft gezwaaid. Het is echter mogelijk dat door de consternatie dit misschien niet voor elke geallieerde militair zichtbaar was, en dan wil het wel eens gebeuren dat er zomaar een kogel richting die Duitse soldaat werd afgevuurd. Of een kanonskogel vanuit een schip een eindje verderop in zee. Een ongeval met de dood tot gevolg is dan niet uit te sluiten.

Eenzelfde consternatie vond toch ook plaats in 1977 bij de bestorming van de trein.

Zoals ik al eerder memoreerde kun je in de film "The Longest Day" horen dat de geallieerde bevelhebber gespeeld door John Wayne de manschappen toespreekt met "Send them to hell". Dat werd destijds ook niet opgevat als officiële Rules Of Engagement, gezien toch nog het grote aantal Duitse krijgsgevangenen dat de slag bij Normandië wel heeft overleefd.
Oei, foei mariniers, jullie komen aandacht te kort. Pauw gaat jullie geen filmcarriere bezorgen ofzo dus terug achter de geraniums lol. Zou wel wat zijn als die theorie zou kloppen lol. Maargoed, een beetje erg vergezocht allemaal.

Ff over je vraag over de overlevenden. Dat er overlevenden zijn kan natuurlijk ook het gevolg zijn van een mislukt vermeend executiebevel, maar dat was volgens mij al een paar honderd berichten terug eerder gezegd door iemand.
West-Melanesia
pi_179077094
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:44 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Oei, foei mariniers, jullie komen aandacht te kort. Pauw gaat jullie geen filmcarriere bezorgen ofzo dus terug achter de geraniums lol. Zou wel wat zijn als die theorie zou kloppen lol. Maargoed, een beetje erg vergezocht allemaal.

Ff over je vraag over de overlevenden. Dat er overlevenden zijn kan natuurlijk ook het gevolg zijn van een mislukt vermeend executiebevel, maar dat was volgens mij al een paar honderd berichten terug eerder gezegd door iemand.
Er zijn er iets te veel geweest die het hebben overleefd. De mariniers hadden ze gemakkelijk allemaal met duidelijke schoten kunnen uitschakelen. Feit is dat dit niet is gebeurd.

Nee, dit is een zoveelste poging om de zaak om te draaien en de Nederlandse staat de zwarte piet toe te schuiven.

Igv de kapingen zijn de klootzakken die burgers hebben geëxecuteerd, onschuldige mensen dagen gegijzeld hebben de foute jongens. Ze blijven dat.
Whatever...
pi_179077264
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Er zijn er iets te veel geweest die het hebben overleefd. De mariniers hadden ze gemakkelijk allemaal met duidelijke schoten kunnen uitschakelen. Feit is dat dit niet is gebeurd.

Nee, dit is een zoveelste poging om de zaak om te draaien en de Nederlandse staat de zwarte piet toe te schuiven.

Igv de kapingen zijn de klootzakken die burgers hebben geëxecuteerd, onschuldige mensen dagen gegijzeld hebben de foute jongens. Ze blijven dat.
Nope, misschien stonden de overlevenden wel met handen in de lucht tussen de passagiers in en zouden er anders teveel getuigen zijn van een executie waardoor de mariniers zich wel moesten inhouden. Of misschien kregen de mariniers last van hun geweten en luisterden ze niet naar hun superieuren zoals de marinier van afgelopen week verklaarde. Mogelijkheden zat dus voor een mislukt vermeend executiebevel.

Misschien is het juist wel verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid dat de staat inderdaad weleens de zwarte piet zou kunnen zijn.

Dat laatste is voor ze zoveelste keer niet relevant.
West-Melanesia
pi_179077447
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:57 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nope, misschien stonden de overlevenden wel met handen in de lucht tussen de passagiers in en zouden er anders teveel getuigen zijn van een executie waardoor de mariniers zich wel moesten inhouden. Of misschien kregen de mariniers last van hun geweten en luisterden ze niet naar hun superieuren zoals de marinier van afgelopen week verklaarde. Mogelijkheden zat dus voor een mislukt vermeend executiebevel.

Dat laatste is voor ze zoveelste keer niet relevant.
Moving the goalposts.

Eerst hadden ze nog mensen geëxecuteerd. Dat is niet bewezen.

Nu zouden ze wel met die orders de trein in zijn gegaan en de school. Er zijn veel te weinig doden gevallen voor zulke orders. Mariniers zijn echt niet zulke prutsers.
Whatever...
  donderdag 10 mei 2018 @ 23:03:10 #301
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_179077476
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:57 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Nope, misschien stonden de overlevenden wel met handen in de lucht tussen de passagiers in en zouden er anders teveel getuigen zijn van een executie waardoor de mariniers zich wel moesten inhouden. Of misschien kregen de mariniers last van hun geweten en luisterden ze niet naar hun superieuren zoals de marinier van afgelopen week verklaarde. Mogelijkheden zat dus voor een mislukt vermeend executiebevel.

Misschien is het juist wel verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid dat de staat inderdaad weleens de zwarte piet zou kunnen zijn.

Dat laatste is voor ze zoveelste keer niet relevant.
Je fantasie slaat weer op hol... :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')