http://www.ad.nl/amersfoo(...)een-missie~a6e36375/quote:Amersfoortse Maartje Schoolderman heeft een missie
De Amersfoortse Maartje Schoolderman (30) heeft een missie. Ze wil het conservenschap in de supermarkt nieuw leven inblazen en blik ontdoen van z'n stoffige imago. Dit doet ze met haar maaltijdblikken van BLIK.
Schoolderman deed eind vorig jaar mee met de Product Pitchwedstrijd van supermarktketen Albert Heijn. Ze won een investeringspakket van 50.000 euro, een coach en schapruimte. Inmiddels staan haar blikken in de schappen van 900 AH-winkels in Nederland en België. De drie blikken in de smaken chili con carne, kip met kruidige kokossaus en vegetarische curry madras laat ze trots zien.
,,Weinig zout en suiker. Geen smaakversterkers en toegevoegde conserveringsmiddelen. Veel groente en verantwoord vlees. We slaan niet door, het is geen selderijstengel, maar wél gezond en milieubewust."
Het duurzame aspect van blik is voor Schoolderman belangrijk. ,,95 procent van blik is oneindig recyclebaar. Het is de duurzaamste verpakking. Nog een voordeel: de maaltijdblikken zijn porties. Het helpt daarom ook tegen voedselverspilling. Plus, je hebt geen koeling nodig om het goed te houden. Het kan gewoon de voorraadkast in."
Dat laatste is volgens Schoolderman ook een reden waarom maaltijdblikken in het gezinsleven thuishoren. ,,Smaakvol, gemakkelijk en verantwoord. We hebben drukke levens. Door de klassieke traditie van inblikken zijn de maaltijden lang houdbaar. Als we geen zin of tijd hebben om thuis te koken, is de verleiding groot ongezond te eten. Als je een maaltijdblik in huis hebt, kun je altijd een lekker gerecht klaarmaken. Na het sporten, als je thuiskomt na een zware werkdag of op de camping in Frankrijk."
Als kind maakte Maartje met haar ouders lange zeiltochten over de Noordzee. ,,We kookten de lekkerste gerechten met het eten uit conservenblikken die in het vooronder lagen. Daarom is mijn associatie met eten uit blik altijd positief en avontuurlijk geweest, maar ik merkte dat dit voor veel mensen anders is. Misschien komt dat door de soms lage kwaliteit van het eten uit bestaande conservenblikken. Mijn ervaring met blik is mijn inspiratie geweest."
Schoolderman heeft dan ook een missie: ,,De herwaardering van blik. Het moet een nieuw imago krijgen. Duurzaam, gezond en lekker. Ik wil het conservenblikje naar een hoger niveau tillen. Ik heb een mooi product met een lekkere receptuur en goede grondstoffen gemaakt. Nu moet ik aan de mensen laten zien hoe het je in het dagelijkse leven kan helpen én zo Nederland opnieuw kennis laten maken met blik."
Zo klaar
Ze laat zien hoe makkelijk het klaar te maken is. ,,Met zilvervliesrijst en naanbrood. Zo klaar." Ze glimlacht trots. ,,Dit is voor mij comfortfood. Je trekt het blik open en je hebt een lekker gerecht." Ze laat haar mascotte zien, Mooms, een mannetje gemaakt van blik. Hij lijkt op de blikkenman van de Tovenaar van Oz.
Schoolderman begon haar blikavontuur vorig jaar in een klein pop-upwinkeltje in Amersfoort. Daar probeerde ze haar blikken met snacks als gehaktballen en pulled pork aan de horeca te slijten voor op de borrelkaart. ,,Maar ik ontdekte dat mensen de blikjes niet als snack gebruikten, maar juist voor maaltijden. Zo is het idee ontstaan." In het begin maakte Schoolderman
In het artikel zit een filmpje, het is zo'n 4 euroquote:Op zondag 2 juli 2017 11:30 schreef Zolderkamer het volgende:
Ah.. de blikken waren te goedkoop bij appie..
Nu kunnen ze die hoge prijs ook weer verantwoorden..
Oh en verder: PAUUUUUUUUUUUUUL!
quote:Op zondag 2 juli 2017 11:32 schreef Paul het volgende:
[..]
In het artikel zit een filmpje, het is zo'n 4 euro
Het is in 1950 al bedacht... het enige wat nieuw is, is het papiertje en het naampje... Oh en de prijs dus..quote:Op zondag 2 juli 2017 11:34 schreef Droopie het volgende:
Vind dit niet zo slecht bedacht eigenlijk.
Voorlopig is het mijn smaak niet, maar als er iets lekker bijzit prima zo te zien.
Het gaat verdomme ook totaal niet om wat erin zit he?quote:Op zondag 2 juli 2017 11:35 schreef Paul het volgende:
[..]
Grappig ben ik he
Kijk hier filmpje: http://frontpage.fok.nl/w(...)orden-bij-de-ah.html
Ik denk 1, want in het filmpje gaat ze het in een pan doen en ondertussen een wijntje voor haar zelf brouwen.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:38 schreef Roofmate77 het volgende:
Met hoeveel personen kun je van een zo'n blik eten??
Met 40 man lukt het net.. dan krijgt iedereen 1 theelepel..quote:Op zondag 2 juli 2017 11:38 schreef Roofmate77 het volgende:
Met hoeveel personen kun je van een zo'n blik eten??
Nog niet eens.. ze bakt er ook een naanbrood bij..quote:Op zondag 2 juli 2017 11:39 schreef Paul het volgende:
[..]
Ik denk 1, want in het filmpje gaat ze het in een pan doen en ondertussen een wijntje voor haar zelf brouwen.
Ja dan wordt het wel duur, voor 8 euro kan ik het gerecht in het blik waarschijnlijk ook wel zelf maken.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:39 schreef Paul het volgende:
[..]
Ik denk 1, want in het filmpje gaat ze het in een pan doen en ondertussen een wijntje voor haar zelf brouwen.
quote:Op zondag 2 juli 2017 11:41 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nog niet eens.. ze bakt er ook een naanbrood bij..
Uiteraard, maar dit is gemaakt voor gemak en dat je het een jaar in je kast kan zetten ofzoquote:Op zondag 2 juli 2017 11:42 schreef Roofmate77 het volgende:
[..]
Ja dan wordt het wel duur, voor 8 euro kan ik het gerecht in het blik waarschijnlijk ook wel zelf maken.
Ze is leuk he, had dr trouwens wel ouder verwacht dan 30.quote:
Zal wel een paar blikken kopen voor het geval de pleuris nog eens uitbreekt hier. Hebben we iig verantwoorde gezonde maaltijden.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:43 schreef Paul het volgende:
[..]
Uiteraard, maar dit is gemaakt voor gemak en dat je het een jaar in je kast kan zetten ofzo
Ja ga jij even lekker zelf een chili con carne in elkaar draaien als de Stormtroopers door de straten rennen en je al lang en breed in je schuilkelder een blik van Maartje had kunnen opentrekken. Nederlandse zuinigheidquote:Op zondag 2 juli 2017 11:42 schreef Roofmate77 het volgende:
[..]
Ja dan wordt het wel duur, voor 8 euro kan ik het gerecht in het blik waarschijnlijk ook wel zelf maken.
10 jaar lukt ook prima... Er was laatst nog een gast die een hele ingeblikte kip opat die hij gekregen had op zn trouwdag ergens 50 jaar geleden..quote:Op zondag 2 juli 2017 11:43 schreef Paul het volgende:
[..]
Uiteraard, maar dit is gemaakt voor gemak en dat je het een jaar in je kast kan zetten ofzo
Heb je het etiket wel eens gegeten? en het blik zelf? Er lekken namelijk via je handen altijd papier en ijzerdeeltjes mee..quote:Op zondag 2 juli 2017 11:49 schreef Karig_Hutje het volgende:
Blikwaar, een giftig gevaar
Het San Francisco Breast Cancer fund (BCF) heeft blikvoeding getest op de aanwezigheid van bisfenol A(BPA). Dit is een hormoonverstorende, synthetische stof die in de plastic bekleding van blikproducten zit. BPA lekt weg uit de wandbekleding en komt in het eten terecht. Deze stof eten we gewoon op als we blikproducten gebruiken. Het kan leiden tot kanker en agressief gedrag. Speciaal voor kinderen is het gevaarlijk omdat BPA de abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen op zijn geweten heeft.
http://eten-en-drinken.in(...)n-giftig-gevaar.html
Dit is geen huismerk. Ik hoop dat zij daar ook over heeft nagedacht.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:53 schreef Deshain het volgende:
https://community.ah.nl/w(...)n-bpa-vrij-zijn-1318
Omdat het verser is en geen conserveermiddelen bevat... Blik is idd vrij gezond.. net als diepvriesgroente.. de groente zit binnen een paar uur na oogst in de verpakking.. Dan is los spul nog onderweg om 3 dagen later als "vers" in de winkel te liggen..quote:Op zondag 2 juli 2017 12:09 schreef Näsenbar het volgende:
Het is nou niet helemaal duidelijk waarom dit per se gezond is in plaats van 'minder slecht'.
Tevens, voor 4 euro een blik saus met groente kopen
Je laat het pleuren bij de uitgang.. trapt er met je flipflops dwarsdoorheen.. rent dan naar je auto om naar een arts te komen, rijd door het glas en hebt een lekke band...quote:Op zondag 2 juli 2017 12:16 schreef z80 het volgende:
En wat is er mis met glas? Geen giftige stoffen en volledig het te gebruiken.
Zelfde soort brander als in MRE's zittenquote:Op zondag 2 juli 2017 12:28 schreef Resistor het volgende:
Dat is een heel mooi brandertje om mee te nemen voor kamperen.
Gelukkig hebben we oplettende FOK!kersquote:Op zondag 2 juli 2017 12:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
vanBLIK Kip in kokossaus
[ afbeelding ]
Kan aan mij liggen. Maar dit is precies evenveel zout als in al het andere blikvoer. Alleen dan dubbel zo duur
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik. Wel soep, groente, fruit etcetera.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:33 schreef Geralt het volgende:
Er is toch al meer dan genoeg eten in blik verkrijgbaar? Ik snap niet waarom dit als iets revolutionairs gezien wordt
Nog goedkoper ook.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
[..]
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik. Wel soep, groente, fruit etcetera.
Voor die prijs kan je trouwens ook zo'n ingevroren eenpansmaaltijd kopen:
[ afbeelding ]
Die is lekkerquote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
[..]
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik. Wel soep, groente, fruit etcetera.
Voor die prijs kan je trouwens ook zo'n ingevroren eenpansmaaltijd kopen:
[ afbeelding ]
Bami, nasi, spaghetti, macaroni, ravioli, chili con carne en nog veel meer spul in blik te krijgen, al tientallen jaren.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
[..]
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik.
Je kent toch wel chili con carne, ravioli, bami/nasi, goulash/hachee/stoofvlees uit blik?quote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
[..]
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik. Wel soep, groente, fruit etcetera.
Voor die prijs kan je trouwens ook zo'n ingevroren eenpansmaaltijd kopen:
[ afbeelding ]
Nooit gewetenquote:Op zondag 2 juli 2017 12:43 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Bami, nasi, spaghetti, macaroni, ravioli, chili con carne en nog veel meer spul in blik te krijgen, al tientallen jaren.
Zakje vries je toch gewoon in?quote:Op zondag 2 juli 2017 12:43 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Je kent toch wel chili con carne, ravioli, bami/nasi, goulash/hachee/stoofvlees uit blik?
Een blik gooi je ergens neer en een paar jaar later eet je de inhoud op.. dat lukt met zo'n zakje niet..
Ik had altijd een paar blikken ergens in een hoek in de vrachtwagen liggen voor als eens een weekend in the middle of nowhere uitkwam. Geen culinaire hoogstandjes maar in nood is het mooi spul.quote:
Zo ongeveer alles wat je kunt koken bestaat wel in blik..quote:
Staan zelfs heuze reviews van Fok!kers die hun lichaam opofferden voor de wetenschap.quote:
icl kipquote:Op zondag 2 juli 2017 12:45 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Zo ongeveer alles wat je kunt koken bestaat wel in blik..
quote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik.
Ja maar dan moet je wel eentje hebben/meenemen.. Kijk wij zijn hier verwend met een wegenwacht.. maar in een wat minder zwaar bevolkt land heeft iedereen wel een blik naast het reservewiel liggen.. etc etcquote:
Vergeet het broodje hamburger nietquote:
Ja, dat is ook zo. Vroeger at men ook veel meer uit blik, dat was normaal. Tegenwoordig zijn we verwend door alles vers en uit het seizoen te kunnen kopen. Goeie ontwikkeling.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:47 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja maar dan moet je wel een hebben/meenemen.. Kijk wij zijn hier verwend met een wegenwacht.. maar in een wat minder zwaar bevolkt land heeft iedereen wel een blik naast het reservewiel liggen.. etc etc
Brrrrquote:
Dat is eigenlijk een heel fout voorbeeld... er zit namelijk een (de reeds genoemde) plasticlaag aan de binnenkant van het blik..quote:Op zondag 2 juli 2017 12:28 schreef Resistor het volgende:
[ afbeelding ]
Dat is een heel mooi brandertje om mee te nemen voor kamperen.
Verder geen mening
Mooi topic welquote:Op zondag 2 juli 2017 12:45 schreef CrashO het volgende:
[..]
Staan zelfs heuze reviews van Fok!kers die hun lichaam opofferden voor de wetenschap.
CUL / Bami goreng in blik
Maar in blik of ingevroren is veel verser...quote:Op zondag 2 juli 2017 12:48 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ja, dat is ook zo. Vroeger at men ook veel meer uit blik, dat was normaal. Tegenwoordig zijn we verwend door alles vers en uit het seizoen te kunnen kopen. Goeie ontwikkeling.
Over blinde Vink gesproken.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:50 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
10 jaar lukt ook prima... Er was laatst nog een gast die een hele ingeblikte kip opat die hij gekregen had op zn trouwdag ergens 50 jaar geleden..
Ik ben best wel fan van blik verder.. maar het moet wel om de inhoud vs prijs gaan..
Dit soort marketing heb ik altijd zo'n pleurishekel aan... bonduelle is er ook zo eentje.. die flikkert bij al zn groenten in blik suiker erbij en vraagt dan 4 keer zoveel...
Als ik suiker over mn groente wil dan doe ik dat zelf wel...
Doe mij maar goedland van de aldi.. dat zijn gewoon goede pure ingredienten en kosten geen drol..
Goedland doet het niet... iig niet in hun blikken.. Kijk maar eens goed naar de percentages tussen bonduelle en goedlandquote:Op zondag 2 juli 2017 13:03 schreef halfway het volgende:
[..]
Over blinde Vink gesproken.
En ook uit het merk zijn weinig conclusies te trekken: zowel Bonduelle en Hak als de huismerken van AH, Jumbo, Lidl (Freshona) en Aldi (Goedland) voegen vaak suiker toe aan hun conserven.
Laatst Hak zonder suiker gepakt, gewoon niet af te krijgen.quote:Op zondag 2 juli 2017 13:03 schreef halfway het volgende:
[..]
Over blinde Vink gesproken.
En ook uit het merk zijn weinig conclusies te trekken: zowel Bonduelle en Hak als de huismerken van AH, Jumbo, Lidl (Freshona) en Aldi (Goedland) voegen vaak suiker toe aan hun conserven.
Gewoon je eigen spul groeien, dat is pas versquote:Op zondag 2 juli 2017 12:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Maar in blik of ingevroren is veel verser...
Daarbij durf ik de inhoud van een blik van 30 jaar oud wel op te eten.. Van iets wat vers is, is dan niet zo heel veel meer over...
quote:
Die zijn tering lekker man !! Iets laten aanbakken niet verbranden maar... heerlijk !quote:
Hahaha ik zou niet durven dat blik überhaupt open te maken.quote:Op zondag 2 juli 2017 13:34 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Die zijn tering lekker man !! Iets laten aanbakken niet verbranden maar... heerlijk !
Een tuintje in je kofferbak.. voor het geval dat..quote:Op zondag 2 juli 2017 13:31 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Gewoon je eigen spul groeien, dat is pas vers
En vergeet in het kader van BPA ook de kassabonnen niet; daar is de bpa gewoon over uitgesmeerd (en een boel andere chemicaliën!!quote:Op zondag 2 juli 2017 11:49 schreef Karig_Hutje het volgende:
Blikwaar, een giftig gevaar
Het San Francisco Breast Cancer fund (BCF) heeft blikvoeding getest op de aanwezigheid van bisfenol A(BPA). Dit is een hormoonverstorende, synthetische stof die in de plastic bekleding van blikproducten zit. BPA lekt weg uit de wandbekleding en komt in het eten terecht. Deze stof eten we gewoon op als we blikproducten gebruiken. Het kan leiden tot kanker en agressief gedrag. Speciaal voor kinderen is het gevaarlijk omdat BPA de abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen op zijn geweten heeft.
http://eten-en-drinken.in(...)n-giftig-gevaar.html
Dat is al een poosje niet meer zo... maarja ieder ander etiket dan weer wel...quote:Op zondag 2 juli 2017 13:40 schreef noizzieNL het volgende:
[..]
En vergeet in het kader van BPA ook de kassabonnen niet; daar is de bpa gewoon over uitgesmeerd (en een boel andere chemicaliën!!
Die franse jachtschotel nog niet gezien !! MOrgen maar eens kijken !quote:Op zondag 2 juli 2017 12:46 schreef Geralt het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dat is dan maar 1 voorbeeldje. Meer dan genoeg maaltijden uit blik die al tig jaar op de markt zijn.
Wat is het alternatieve chemische smeersel op de kassabon nu dan? BPB? BPS? BPF?quote:Op zondag 2 juli 2017 13:42 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Dat is al een poosje niet meer zo... maarja ieder ander etiket dan weer wel...
Geen idee.. vraag het hier eens:quote:Op zondag 2 juli 2017 13:50 schreef noizzieNL het volgende:
[..]
Wat is het alternatieve chemische smeersel op de kassabon nu dan? BPB? BPS? BPF?
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)quote:Op zondag 2 juli 2017 12:46 schreef Geralt het volgende:
En dat is dan maar 1 voorbeeldje. Meer dan genoeg maaltijden uit blik die al tig jaar op de markt zijn.
Door die prijs heb ik ze nooit gepakt. .quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)
Zoiets?quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken,
Die zijn er nog steeds... Google "zelfwarmende maaltijden"quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)
quote:Op zondag 2 juli 2017 13:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Geen idee.. vraag het hier eens:
https://community.ah.nl/w(...)n-bpa-vrij-zijn-1318
Lees het artikel anders even..quote:Op zondag 2 juli 2017 14:23 schreef noizzieNL het volgende:
Heb jij er geen verstand van dan als je beweert dat " Dat is al een poosje niet meer zo... "
Waar baseer je dat op dan? Of probeer je de BPA-discussie te bagatelliseren?
(No flame, just serious interest)
[..]
quote:
Wat wil je nou precies van mij..? Ik zeg dat het er al een poosje niet meer in zit.. In het artikel staat dat het er al jaren niet meer inzit.. en dit topic gaat over eten in blik...quote:Op zondag 2 juli 2017 14:35 schreef noizzieNL het volgende:
Heb ik als eerste gedaan (zowel de foktopic als de ah-topic), inclusief alle pagina's reacties.
En nu, kun je nu dieper ingaan op je suggestie? Geen bpa meer in blik van de ah en op bon van de ah moet betekenen dat er wel een alternatieve coating is ontwikkeld.
Verhelder jij mijn blik, of blijf je zonder blikken of blozen zonder inhoud op dit forum verpozen?
[..]
quote:Op zondag 2 juli 2017 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Wat wil je nou precies van mij..? Ik zeg dat het er al een poosje niet meer in zit.. In het artikel staat dat het er al jaren niet meer inzit.. en dit topic gaat over eten in blik...
Moet ik het op een kassabonnetje schrijven of maak je er een topic over?
Ik vind het totaal niet relevant in een topic over blik..quote:Op zondag 2 juli 2017 14:51 schreef noizzieNL het volgende:
Nee, geen topic nodig, dit topic gaat over eten in blik met een coating, welliswaar zonder BPA, maar met wat dan wel?
De BPA-sub-discussie is dus gerelateerd aan dat gezonde prutje uit blik. En kan dus wmb prima in hetzelfde topic gevoerd worden.
Maar omdat de AH site het zegt, heb jij er vrede mee dat dat de waarheid is, en de alternatieve coating volkomen veilig is?
Ik was in de veronderstelling dat je kennis had van coatings en verpakkingschemicalien, maar terugblikkend op ons gesprek blikt dat dus niet zo te zijn.. even goede vrienden verder...
[..]
Laat ik vandaag de dag (als ik nog zou vissen) liever een pizza bezorgenquote:Op zondag 2 juli 2017 14:06 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Die zijn er nog steeds... Google "zelfwarmende maaltijden"
quote:Op zondag 2 juli 2017 14:54 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik vind het totaal niet relevant in een topic over blik..
Veel plezier met je verregaande diepte onderzoek...
Met sambal prima te vretenquote:
Mwoa kijk goed eten in blik mag wat kosten, geen probleem.. Maar dan moeten die blikken wel wat inhoud hebben: immers een sterrenkok kan heel goed 2000 liter in 1 keer maken..quote:Op maandag 3 juli 2017 11:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Kennelijk wil de AH de blikverpakking gebruiken voor kant en klaarmaaltijden die iets hoger in de markt zitten. Volgens mij is blik daar prima geschikt voor, maar heeft het een imagoprobleem. Zo zie je dat de wat luxere soep in zak of pot zit om de suggestie van versheid te wekken. Een imagoprobleem pak je aan met branding en reclame.
Werkt als de brandweer. Lichtgewicht en dat esbit fakkelt als een gek.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:31 schreef CrashO het volgende:
[..]
Zelfde soort brander als in MRE's zitten
"Esbit Pocket Stove"
In Belgie kom je sowieso een stuk minder makkelijk weg met slecht eten. Ik denk niet dat blik alles bij mekaar veel duurder is dan een andere verpakking en ik gooi liever blik weg dan plastic. De hoeveelheid is natuurlijk afgestemd op de veronderstelde behoefte.quote:Op maandag 3 juli 2017 12:30 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Mwoa kijk goed eten in blik mag wat kosten, geen probleem.. Maar dan moeten die blikken wel wat inhoud hebben: immers een sterrenkok kan heel goed 2000 liter in 1 keer maken..
Dat doen ze bij Del Haize ook.. kun je perfecte magnetronmaaltijden krijgen..
Maar meestal is het, zoals gewoonlijk, veel te weinig voor te veel geld.. en zeker in blik of glas is de verpakking vrij duur, dus wil je daarop besparen, maak ze dan wat groter.. de extra inhoud hoeft niet veel meer te kosten..
Waarom kan dat wel met 1kg lasagne en niet met blikken denk ik dan..
Blik en glas wegen meer.. daar zit het "dure" vaak in.. Ook het afval is dus duurder om weer op te halen.. Maar blik is wel een fijner product; het blijft een halve eeuw goed en kan tegen een stootje..quote:Op maandag 3 juli 2017 12:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Belgie kom je sowieso een stuk minder makkelijk weg met slecht eten. Ik denk niet dat blik alles bij mekaar veel duurder is dan een andere verpakking en ik gooi liever blik weg dan plastic. De hoeveelheid is natuurlijk afgestemd op de veronderstelde behoefte.
Ik denk dat blik makkelijker is in het productieproces dan andere verpakkingsmaterialen. Logistiek lijken de stevigheid, stapelbaarheid en houdbaarheid me ook een voordeel wat betreft de kosten. Waarschijnlijk heeft het daarom ook zo'n goedkoop imago.quote:Op maandag 3 juli 2017 13:02 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Blik en glas wegen meer.. daar zit het "dure" vaak in.. Ook het afval is dus duurder om weer op te halen.. Maar blik is wel een fijner product; het blijft een halve eeuw goed en kan tegen een stootje..
Kwaliteit van eten is in NL idd om te huilen.. maar als er morgen een partij met hetzelfde concept als Del Haize met zn sterrenkoks komt, maar dan in 1a1,5kg blik... Dan hebben ze aan mij een goede..
quote:Op maandag 3 juli 2017 13:33 schreef THEFXR het volgende:
dit is goed nieuws voor preppers, dat lijkt mij ook de doelgroep
Het zal inderdaad stormlopen met preppers bij de plaatselijke Albert Heijn.quote:Op maandag 3 juli 2017 13:33 schreef THEFXR het volgende:
dit is goed nieuws voor preppers, dat lijkt mij ook de doelgroep
Oh leuk!quote:
Kip met kokosquote:Op maandag 3 juli 2017 19:21 schreef agter het volgende:
[..]
Oh leuk!
Ben benieuwd naar je review. Had er vandaag ook 1 in mijn handen.
Hoe ziet ie er van opzij uit? en van onderen? en zonder etiket? en van binnen? en met een deuk? en als ie leeg is? en als ie op straat staat? en als ie aan het zonnebaden is?quote:
Rip aan de nabestaanden. .quote:
Dit!!! Paultjuh Paultjuh Paultjuhquote:Op maandag 3 juli 2017 19:25 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Hoe ziet ie er van opzij uit? en van onderen? en zonder etiket? en van binnen? en met een deuk? en als ie leeg is? en als ie op straat staat? en als ie aan het zonnebaden is?
We willen natuurlijk wel alles weten...
Nee niet vandaag kheb al gegeten heequote:
Ja dat maakt niet uit he. In het kader van het topic hoort dit blik geopend te wordenquote:
Ieeeetsjes eerder hoor.quote:
Wat zijn koko's ?quote:Op maandag 3 juli 2017 20:15 schreef Atak het volgende:
Kip en koko's.
Dat is zoiets als pindakaas en ei.
MOOIE FOTO'S!!!!quote:Op maandag 3 juli 2017 19:49 schreef Paul het volgende:
Blikje op z'n kop
[ afbeelding ]
Mysteryland-hippeblik
[ afbeelding ]
Blikje in vergelijking met een halve liter bier
[ afbeelding ]
NEE ik eet hem wellicht donderdag ofzo. Maaruh misschien kan AH wat blikjes versturen naar FOKkers. Al die gratis reclame.quote:Op maandag 3 juli 2017 20:10 schreef Divje het volgende:
[..]
Ja dat maakt niet uit he. In het kader van het topic hoort dit blik geopend te worden
Do it for the science and the nudes!
Wel een fotoreportage van maken he!quote:
Het is je vergeven als je een fotoreportage maakt als je 'm aan gaat brekenquote:Op maandag 3 juli 2017 20:20 schreef Paul het volgende:
[..]
NEE ik eet hem wellicht donderdag ofzo. Maaruh misschien kan AH wat blikjes versturen naar FOKkers. Al die gratis reclame.
okquote:Op maandag 3 juli 2017 20:22 schreef Divje het volgende:
[..]
Het is je vergeven als je een fotoreportage maakt als je 'm aan gaat breken
Dit is wel weblog waardig denk ik. Eigenlijk zou Bradge ook een blikje moeten proberenquote:Op maandag 3 juli 2017 20:23 schreef realAIVD het volgende:
*zet wekker op donderdag en gaat naar bed*
Ik wil de Chili wel dan kokos is vies.quote:Op maandag 3 juli 2017 20:20 schreef Paul het volgende:
[..]
NEE ik eet hem wellicht donderdag ofzo. Maaruh misschien kan AH wat blikjes versturen naar FOKkers. Al die gratis reclame.
lijkt op hondevoer blikkenquote:Op dinsdag 4 juli 2017 00:03 schreef Fidji het volgende:
Blikvoer is goor en pulled pork is zga verrot vlees, bah wat smerig
Wel raar. Uit onderzoek van de bbc met verschillende blikken, kwam het helemaal niet slecht uit de bus. Een blik sardines had van 5! jaar over de datum, was nog helemaal goed en hadden meer voedingswaarde dan verse die 2 dagen voor de test waren gevangen. Ben alleen het programma kwijt.quote:Op maandag 3 juli 2017 19:13 schreef realAIVD het volgende:
het slechte imago van blikvoer komt wat mij betreft door het vaak onsmakelijke uiterlijk van de inhoud (koud voedsel dat er uit ziet als de overgebleven resten op je bord) en de onvermijdelijke gedachte aan de blikjes honden- en kattenvoer die men gedurende het leven heeft opengetrokken.
quote:Op donderdag 6 juli 2017 19:35 schreef Paul het volgende:
Straks komt mijn review online dames en heren.
Amerikaans eten is wat anders dan Europees of Nederlands eten. Hier zijn de regels veel strenger.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:49 schreef Karig_Hutje het volgende:
Blikwaar, een giftig gevaar
Het San Francisco Breast Cancer fund (BCF) heeft blikvoeding getest op de aanwezigheid van bisfenol A(BPA). Dit is een hormoonverstorende, synthetische stof die in de plastic bekleding van blikproducten zit. BPA lekt weg uit de wandbekleding en komt in het eten terecht. Deze stof eten we gewoon op als we blikproducten gebruiken. Het kan leiden tot kanker en agressief gedrag. Speciaal voor kinderen is het gevaarlijk omdat BPA de abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen op zijn geweten heeft.
http://eten-en-drinken.in(...)n-giftig-gevaar.html
quote:Op donderdag 6 juli 2017 19:44 schreef Paul het volgende:
TADADADADA!!!!!!!!!!!!!!
http://frontpage.fok.nl/w(...)de-albert-heijn.html
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nait Soezn Moar Broezn
Ja, deze ga ik sowieso nooit meer kopen. Wil nog eens een ander smaakje testen, maar denk dat het dat dan isquote:Op donderdag 6 juli 2017 19:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
En voor dat hoopje kots betaal je 4 euro?
Een hele unboxing nog wel.quote:Op donderdag 6 juli 2017 19:44 schreef Paul het volgende:
TADADADADA!!!!!!!!!!!!!!
http://frontpage.fok.nl/w(...)de-albert-heijn.html
"alsof je kots aan het eten bent" en dan een 6.5 geven?quote:Op donderdag 6 juli 2017 19:44 schreef Paul het volgende:
TADADADADA!!!!!!!!!!!!!!
http://frontpage.fok.nl/w(...)de-albert-heijn.html
Was meer hoe het eruit ziet, het smaakt niet naar kots gelukkigquote:Op donderdag 6 juli 2017 19:51 schreef Farenji het volgende:
[..]
"alsof je kots aan het eten bent" en dan een 6.5 geven?
wat is erquote:
Het is geniaalquote:
Ok, zal es kijken gehhehequote:Op donderdag 6 juli 2017 20:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het is geniaal
Ik hoop dat je er meer gaat doen
GoPro op je hoofd. Zit je ook niet te klooien met het openmaken van zo'n blik met 1 handquote:
Ik had er rijst bij moeten doenquote:Voeg wat zoetzure komkommer en gebakken uitjes toe voor een frisse, crispy bite, of een klodder sambal voor wat extra pit. Combineer met rijst of flatbread en een gekookt eitje voor een complete maaltijd.
Ik zal eens kijken of ik nog eens iets kan testenquote:Op donderdag 6 juli 2017 20:11 schreef agter het volgende:
Paul, wil je niet de fok-recensent worden voor dit soort dingen? Ik vond je geweldig!
Jaaa meer reviews!!quote:Op donderdag 6 juli 2017 20:11 schreef agter het volgende:
Paul, wil je niet de fok-recensent worden voor dit soort dingen? Ik vond je geweldig!
Klopt, het was ook niet zoveel bijzonders. Kdenk dat je netzogoed zo'n blikje voor een euro bij de aldi kan kopenquote:Op donderdag 6 juli 2017 20:32 schreef The_Temp het volgende:
[..]
Jaaa meer reviews!!
Zag er wel echt goor uit trouwens
Wil je het een nog een keer maken maar nu met dit recept.quote:Op donderdag 6 juli 2017 20:18 schreef Paul het volgende:
Ohnee ik lees net dit:
[..]
Ik had er rijst bij moeten doen
Productvergelijkingen door Paulquote:Op donderdag 6 juli 2017 20:44 schreef Paul het volgende:
[..]
Klopt, het was ook niet zoveel bijzonders. Kdenk dat je netzogoed zo'n blikje voor een euro bij de aldi kan kopen
Het is geniaal!quote:Op donderdag 6 juli 2017 20:20 schreef Paul het volgende:
[..]
Ik zal eens kijken of ik nog eens iets kan testen
Je doet nu net alsof ik koeienogen heb gegeten zojuistquote:Op donderdag 6 juli 2017 21:36 schreef realAIVD het volgende:
Ik vergeleek eerder blikmaaltijden met hondenvoer wegens uiterlijk van de inhoud, maar dit zou ik m'n hond niet voorzetten.....en ik héb niet eens een hond.
Neemt niet weg dat het een geweldige review was, ook leuk om te horen dat het verorberen van de inhoud minder erg was dan verwacht.
Al met al heb ik maar één woord voor je:
Held!
Nou ik weet wel wat. Ik had zo een boodschappenpakket gekocht en daar zit o.a. dit in:quote:Op donderdag 6 juli 2017 21:56 schreef Paul het volgende:
Maaruh wat willen jullie dan dat ik als volgende ga reviewen?
quote:Op donderdag 6 juli 2017 21:58 schreef Karina het volgende:
Lekker korte review Het ziet er ontzettend vies uit man. Sowieso zou ik het niet kopen want er zit kokos in
Dat klinkt naar diepvries.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:12 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Omdat het verser is en geen conserveermiddelen bevat... Blik is idd vrij gezond.. net als diepvriesgroente.. de groente zit binnen een paar uur na oogst in de verpakking.. Dan is los spul nog onderweg om 3 dagen later als "vers" in de winkel te liggen..
Het blik zelf verwarmen, is natuurlijk een versnelling van de migratie uit de bekleding naar het eten. Rechtstreeks op het vuur zal wel voor meer ongewenste migratie en veranderingen zorgen dan verhitten in een pan water. Maar fout is het. Je moet dat blik gewoon zo leeg lepelen. Kamperen is sowieso afzien.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:28 schreef Resistor het volgende: [ afbeelding ]
Dat is een heel mooi brandertje om mee te nemen voor kamperen.
Verder geen mening
Je schreef niet in het Engels (to grow) maar in het Nederlands: telen.quote:Op zondag 2 juli 2017 13:31 schreef summer2bird het volgende: [..]
Gewoon je eigen spul groeien, dat is pas vers
En het mondgevoel en de nasmaak.quote:Op maandag 3 juli 2017 19:26 schreef realAIVD het volgende: Ja, een plaatje van de inhoud zou inderdaad heel erg gewenst zijn!
en dan een uitgebreid verslag over de smaak graag, zeer benieuwd
Nee, dat is fout. Het gaat immers om complete maaltijden, dus alleen dat blik leegslobberen.quote:Op donderdag 6 juli 2017 20:30 schreef Paul het volgende: Volgende keer doe ik er idd rijst bij, mocht ik nog een smaakje aandurven
Een dicht blik geeft wel spectaculair effect.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 02:12 schreef Stratotanker het volgende:
Oké, goed om te weten dat je sneller doodgaat van soep in het blik op het fornuis verwarmen. Even dacht ik dat ik geniaal was.
?quote:Op maandag 10 juli 2017 15:52 schreef hemarookworst het volgende:
Dees blikje, ik gooi in de water, 100 euro boete ik vind helemaal mooi
quote:
Ik zie nog 2 potentiële top-reviews staan.quote:Op dinsdag 18 juli 2017 20:31 schreef Paul het volgende:
Jongens sla je slag! Blik is in de reclame!
[ afbeelding ]
Is dat echt of hoax?quote:
Waar zijn de beelden?quote:Op dinsdag 18 juli 2017 20:49 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb vorige week de chili con carne geproefd Op zich lekker vlees, maar de rest is wat flauw. Niet spectaculair, maar ook niet verschrikkelijk.
quote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Blik:
[ afbeelding ]
Open:
[ afbeelding ]
Schenken:
[ afbeelding ]
Geserveerd met nacho's, anders zag het er echt uit als ****.
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:46 schreef Divje het volgende:
[..]
Heldin
Ziet er beter uit dan die barrel van Paul.
Hoort wel gewoon rijst naast ipv nacho's natuurlijk.quote:
Ja, een blik is ook eigenlijk te weinig. Maar ik maak wel vaak zelf chili con carne, en dan eet ik het ook gewoon puur. Alleen bij een restje wat net te weinig is, gooi ik wat rijst erbij om zo tot een volledige maaltijd te komen.quote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:52 schreef Divje het volgende:
[..]
Hoort wel gewoon rijst naast ipv nacho's natuurlijk.
In mijn beleving dan.
quote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:46 schreef Divje het volgende:
[..]
Heldin
Ziet er beter uit dan die barrel van Paul.
Het prutje dan he. Jouw video is niet te evenaren.quote:
Als je een goed gevulde chili con carne maakt kan het genoeg zijn iddquote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:53 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja, een blik is ook eigenlijk te weinig. Maar ik maak wel vaak zelf chili con carne, en dan eet ik het ook gewoon puur. Alleen bij een restje wat net te weinig is, gooi ik wat rijst erbij om zo tot een volledige maaltijd te komen.
Echt. Waarschijnlijk knetterstoned van de hele dag qat kauwen.quote:
hondenvoerquote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Blik:
[ afbeelding ]
Open:
[ afbeelding ]
Schenken:
[ afbeelding ]
Geserveerd met nacho's, anders zag het er echt uit als ****.
[ afbeelding ]
Het vlees was anders best mals. Jammer dat het niet beter gekruid was.quote:
Wat heb je een leuke stem. Ben bijna een beetje verliefd.quote:Op donderdag 6 juli 2017 19:44 schreef Paul het volgende:
TADADADADA!!!!!!!!!!!!!!
http://frontpage.fok.nl/w(...)de-albert-heijn.html
Echttttttttttttquote:Op zaterdag 22 juli 2017 20:20 schreef Guanabana het volgende:
[..]
Wat heb je een leuke stem. Ben bijna een beetje verliefd.
Ik zou z'n stembanden neukenquote:Op zaterdag 22 juli 2017 20:20 schreef Guanabana het volgende:
[..]
Wat heb je een leuke stem. Ben bijna een beetje verliefd.
Volgens mij was je glaasje azijn heerlijkquote:Op zaterdag 22 juli 2017 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Bordje kots, maar wel smakelijk, eindcijfer een 6,5.
Nou, bedankt. Dat had ook wel met een foto en 1 zin gekund.
Ik snap ook niet dat het er zo vies uit moet zien. Het glimt, het lijkt dril, het is allemaal fijn alsof het al is voorgekauwd en dan die grauwige kleur. Dat ontneemt je dan al direct de eetlust.quote:Op zaterdag 22 juli 2017 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Dit werd vandaag in de AH XL gepresenteerd. Plastic bordjes opgemaakt met vrolijk gekleurde groenten en een klein beetje van dat spul. Om te proeven.
Normaal bij proeverijen maken ze het nooit mooier (hoeft ook niet). Ik heb getwijfeld maar niet geproefd. De sushi proeven van sushi daily vond ik aantrekkelijker
En het is idd best duur voor een blikje voer dat er onsmakelijk uitziet. Dat ziet er al veel beter uit!quote:
quote:Op zondag 2 juli 2017 14:35 schreef noizzieNL het volgende:
Verhelder jij mijn blik, of blijf je zonder blikken of blozen zonder inhoud op dit forum verpozen?
Bij dat AH blikje moet je nog extra rijst maken, dit is direct in de pak snel klaar.quote:Op zondag 23 juli 2017 01:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En het is idd best duur voor een blikje voer dat er onsmakelijk uitziet. Dat ziet er al veel beter uit!
Dat is wat men denkt. Jij niet alleen. Alleen klopt het niet. Althans niet per definitie. Het is een hardnekkig misverstand cq bijgeloof. Het waarom kwam hier al eerder voorbij.quote:Op zondag 23 juli 2017 19:31 schreef quirina het volgende:
Vers is veel beter, hier komt geen blikvoer in huis.
Onzin. Tomaten uit blik zijn bijvoorbeeld prima. Vaak zelfs beter voor een saus dan vers.quote:Op zondag 23 juli 2017 19:31 schreef quirina het volgende:
Eten uit blik is alleen zinvol als je kamperen gaat in de rimboe.
Vers is veel beter, hier komt geen blikvoer in huis.
Bonen uit blik, mais uit blik, ook prima.quote:Op zondag 23 juli 2017 19:58 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Onzin. Tomaten uit blik zijn bijvoorbeeld prima. Vaak zelfs beter voor een saus dan vers.
Nah, vooral bij bonen. Als je die eens gedroogd haalt en je maakt ze goed klaar: wereld van verschil tov die in blik. Vind het gewoon een ander product zo ongeveer.quote:Op zondag 23 juli 2017 20:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Bonen uit blik, mais uit blik, ook prima.
Eerst uren weken, dan uren die pan op het vuur. Nee, dank je.quote:Op zondag 23 juli 2017 23:42 schreef agter het volgende:
[..]
Nah, vooral bij bonen. Als je die eens gedroogd haalt en je maakt ze goed klaar: wereld van verschil tov die in blik. Vind het gewoon een ander product zo ongeveer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |