Wat is het alternatieve chemische smeersel op de kassabon nu dan? BPB? BPS? BPF?quote:Op zondag 2 juli 2017 13:42 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Dat is al een poosje niet meer zo... maarja ieder ander etiket dan weer wel...
Geen idee.. vraag het hier eens:quote:Op zondag 2 juli 2017 13:50 schreef noizzieNL het volgende:
[..]
Wat is het alternatieve chemische smeersel op de kassabon nu dan? BPB? BPS? BPF?
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)quote:Op zondag 2 juli 2017 12:46 schreef Geralt het volgende:
En dat is dan maar 1 voorbeeldje. Meer dan genoeg maaltijden uit blik die al tig jaar op de markt zijn.
Door die prijs heb ik ze nooit gepakt. .quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)
Zoiets?quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken,
Die zijn er nog steeds... Google "zelfwarmende maaltijden"quote:Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Yep, en 30 jaar geleden had je ook van die blikken waar je aan de buitenzijde van de bovenkant gaatjes moest prikken, dan kwamen 2 stoffen bij elkaar en kon je door een chemische reactie 10 minuten later een warme maaltijd opentrekken, niet superlekker maar wel erg handig als je aan het nachtvissen was, lekker om 3 uur in de nacht je biertje wegzetten en een blik warme gehaktballen opentrekken. Volgens mij van de markt verdwenen omdat ze te duur waren. (rond de fl10,-)
quote:Op zondag 2 juli 2017 13:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Geen idee.. vraag het hier eens:
https://community.ah.nl/w(...)n-bpa-vrij-zijn-1318
Lees het artikel anders even..quote:Op zondag 2 juli 2017 14:23 schreef noizzieNL het volgende:
Heb jij er geen verstand van dan als je beweert dat " Dat is al een poosje niet meer zo... "
Waar baseer je dat op dan? Of probeer je de BPA-discussie te bagatelliseren?
(No flame, just serious interest)
[..]
quote:
Wat wil je nou precies van mij..? Ik zeg dat het er al een poosje niet meer in zit.. In het artikel staat dat het er al jaren niet meer inzit.. en dit topic gaat over eten in blik...quote:Op zondag 2 juli 2017 14:35 schreef noizzieNL het volgende:
Heb ik als eerste gedaan (zowel de foktopic als de ah-topic), inclusief alle pagina's reacties.
En nu, kun je nu dieper ingaan op je suggestie? Geen bpa meer in blik van de ah en op bon van de ah moet betekenen dat er wel een alternatieve coating is ontwikkeld.
Verhelder jij mijn blik, of blijf je zonder blikken of blozen zonder inhoud op dit forum verpozen?
[..]
quote:Op zondag 2 juli 2017 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Wat wil je nou precies van mij..? Ik zeg dat het er al een poosje niet meer in zit.. In het artikel staat dat het er al jaren niet meer inzit.. en dit topic gaat over eten in blik...
Moet ik het op een kassabonnetje schrijven of maak je er een topic over?
Ik vind het totaal niet relevant in een topic over blik..quote:Op zondag 2 juli 2017 14:51 schreef noizzieNL het volgende:
Nee, geen topic nodig, dit topic gaat over eten in blik met een coating, welliswaar zonder BPA, maar met wat dan wel?
De BPA-sub-discussie is dus gerelateerd aan dat gezonde prutje uit blik. En kan dus wmb prima in hetzelfde topic gevoerd worden.
Maar omdat de AH site het zegt, heb jij er vrede mee dat dat de waarheid is, en de alternatieve coating volkomen veilig is?
Ik was in de veronderstelling dat je kennis had van coatings en verpakkingschemicalien, maar terugblikkend op ons gesprek blikt dat dus niet zo te zijn.. even goede vrienden verder...
[..]
Laat ik vandaag de dag (als ik nog zou vissen) liever een pizza bezorgenquote:Op zondag 2 juli 2017 14:06 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Die zijn er nog steeds... Google "zelfwarmende maaltijden"
quote:Op zondag 2 juli 2017 14:54 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik vind het totaal niet relevant in een topic over blik..
Veel plezier met je verregaande diepte onderzoek...
Met sambal prima te vretenquote:
Mwoa kijk goed eten in blik mag wat kosten, geen probleem.. Maar dan moeten die blikken wel wat inhoud hebben: immers een sterrenkok kan heel goed 2000 liter in 1 keer maken..quote:Op maandag 3 juli 2017 11:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Kennelijk wil de AH de blikverpakking gebruiken voor kant en klaarmaaltijden die iets hoger in de markt zitten. Volgens mij is blik daar prima geschikt voor, maar heeft het een imagoprobleem. Zo zie je dat de wat luxere soep in zak of pot zit om de suggestie van versheid te wekken. Een imagoprobleem pak je aan met branding en reclame.
Werkt als de brandweer. Lichtgewicht en dat esbit fakkelt als een gek.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:31 schreef CrashO het volgende:
[..]
Zelfde soort brander als in MRE's zitten
"Esbit Pocket Stove"
In Belgie kom je sowieso een stuk minder makkelijk weg met slecht eten. Ik denk niet dat blik alles bij mekaar veel duurder is dan een andere verpakking en ik gooi liever blik weg dan plastic. De hoeveelheid is natuurlijk afgestemd op de veronderstelde behoefte.quote:Op maandag 3 juli 2017 12:30 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Mwoa kijk goed eten in blik mag wat kosten, geen probleem.. Maar dan moeten die blikken wel wat inhoud hebben: immers een sterrenkok kan heel goed 2000 liter in 1 keer maken..
Dat doen ze bij Del Haize ook.. kun je perfecte magnetronmaaltijden krijgen..
Maar meestal is het, zoals gewoonlijk, veel te weinig voor te veel geld.. en zeker in blik of glas is de verpakking vrij duur, dus wil je daarop besparen, maak ze dan wat groter.. de extra inhoud hoeft niet veel meer te kosten..
Waarom kan dat wel met 1kg lasagne en niet met blikken denk ik dan..
Blik en glas wegen meer.. daar zit het "dure" vaak in.. Ook het afval is dus duurder om weer op te halen.. Maar blik is wel een fijner product; het blijft een halve eeuw goed en kan tegen een stootje..quote:Op maandag 3 juli 2017 12:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Belgie kom je sowieso een stuk minder makkelijk weg met slecht eten. Ik denk niet dat blik alles bij mekaar veel duurder is dan een andere verpakking en ik gooi liever blik weg dan plastic. De hoeveelheid is natuurlijk afgestemd op de veronderstelde behoefte.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |