Zo ongeveer alles wat je kunt koken bestaat wel in blik..quote:
Staan zelfs heuze reviews van Fok!kers die hun lichaam opofferden voor de wetenschap.quote:
icl kipquote:Op zondag 2 juli 2017 12:45 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Zo ongeveer alles wat je kunt koken bestaat wel in blik..
quote:Op zondag 2 juli 2017 12:41 schreef The_Temp het volgende:
Dacht ik eerst ook, maar als ik er over nadenk ken ik nog geen complete maaltijden uit blik.
Ja maar dan moet je wel eentje hebben/meenemen.. Kijk wij zijn hier verwend met een wegenwacht.. maar in een wat minder zwaar bevolkt land heeft iedereen wel een blik naast het reservewiel liggen.. etc etcquote:
Vergeet het broodje hamburger nietquote:
Ja, dat is ook zo. Vroeger at men ook veel meer uit blik, dat was normaal. Tegenwoordig zijn we verwend door alles vers en uit het seizoen te kunnen kopen. Goeie ontwikkeling.quote:Op zondag 2 juli 2017 12:47 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja maar dan moet je wel een hebben/meenemen.. Kijk wij zijn hier verwend met een wegenwacht.. maar in een wat minder zwaar bevolkt land heeft iedereen wel een blik naast het reservewiel liggen.. etc etc
Brrrrquote:
Dat is eigenlijk een heel fout voorbeeld... er zit namelijk een (de reeds genoemde) plasticlaag aan de binnenkant van het blik..quote:Op zondag 2 juli 2017 12:28 schreef Resistor het volgende:
[ afbeelding ]
Dat is een heel mooi brandertje om mee te nemen voor kamperen.
Verder geen mening
Mooi topic welquote:Op zondag 2 juli 2017 12:45 schreef CrashO het volgende:
[..]
Staan zelfs heuze reviews van Fok!kers die hun lichaam opofferden voor de wetenschap.
CUL / Bami goreng in blik
Maar in blik of ingevroren is veel verser...quote:Op zondag 2 juli 2017 12:48 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ja, dat is ook zo. Vroeger at men ook veel meer uit blik, dat was normaal. Tegenwoordig zijn we verwend door alles vers en uit het seizoen te kunnen kopen. Goeie ontwikkeling.
Over blinde Vink gesproken.quote:Op zondag 2 juli 2017 11:50 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
10 jaar lukt ook prima... Er was laatst nog een gast die een hele ingeblikte kip opat die hij gekregen had op zn trouwdag ergens 50 jaar geleden..
Ik ben best wel fan van blik verder.. maar het moet wel om de inhoud vs prijs gaan..
Dit soort marketing heb ik altijd zo'n pleurishekel aan... bonduelle is er ook zo eentje.. die flikkert bij al zn groenten in blik suiker erbij en vraagt dan 4 keer zoveel...
Als ik suiker over mn groente wil dan doe ik dat zelf wel...
Doe mij maar goedland van de aldi.. dat zijn gewoon goede pure ingredienten en kosten geen drol..
Goedland doet het niet... iig niet in hun blikken.. Kijk maar eens goed naar de percentages tussen bonduelle en goedlandquote:Op zondag 2 juli 2017 13:03 schreef halfway het volgende:
[..]
Over blinde Vink gesproken.
En ook uit het merk zijn weinig conclusies te trekken: zowel Bonduelle en Hak als de huismerken van AH, Jumbo, Lidl (Freshona) en Aldi (Goedland) voegen vaak suiker toe aan hun conserven.
Laatst Hak zonder suiker gepakt, gewoon niet af te krijgen.quote:Op zondag 2 juli 2017 13:03 schreef halfway het volgende:
[..]
Over blinde Vink gesproken.
En ook uit het merk zijn weinig conclusies te trekken: zowel Bonduelle en Hak als de huismerken van AH, Jumbo, Lidl (Freshona) en Aldi (Goedland) voegen vaak suiker toe aan hun conserven.
Gewoon je eigen spul groeien, dat is pas versquote:Op zondag 2 juli 2017 12:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Maar in blik of ingevroren is veel verser...
Daarbij durf ik de inhoud van een blik van 30 jaar oud wel op te eten.. Van iets wat vers is, is dan niet zo heel veel meer over...
quote:
Die zijn tering lekker man !! Iets laten aanbakken niet verbranden maar... heerlijk !quote:
Hahaha ik zou niet durven dat blik überhaupt open te maken.quote:Op zondag 2 juli 2017 13:34 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Die zijn tering lekker man !! Iets laten aanbakken niet verbranden maar... heerlijk !
Een tuintje in je kofferbak.. voor het geval dat..quote:Op zondag 2 juli 2017 13:31 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Gewoon je eigen spul groeien, dat is pas vers
En vergeet in het kader van BPA ook de kassabonnen niet; daar is de bpa gewoon over uitgesmeerd (en een boel andere chemicaliën!!quote:Op zondag 2 juli 2017 11:49 schreef Karig_Hutje het volgende:
Blikwaar, een giftig gevaar
Het San Francisco Breast Cancer fund (BCF) heeft blikvoeding getest op de aanwezigheid van bisfenol A(BPA). Dit is een hormoonverstorende, synthetische stof die in de plastic bekleding van blikproducten zit. BPA lekt weg uit de wandbekleding en komt in het eten terecht. Deze stof eten we gewoon op als we blikproducten gebruiken. Het kan leiden tot kanker en agressief gedrag. Speciaal voor kinderen is het gevaarlijk omdat BPA de abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen op zijn geweten heeft.
http://eten-en-drinken.in(...)n-giftig-gevaar.html
Dat is al een poosje niet meer zo... maarja ieder ander etiket dan weer wel...quote:Op zondag 2 juli 2017 13:40 schreef noizzieNL het volgende:
[..]
En vergeet in het kader van BPA ook de kassabonnen niet; daar is de bpa gewoon over uitgesmeerd (en een boel andere chemicaliën!!
Die franse jachtschotel nog niet gezien !! MOrgen maar eens kijken !quote:Op zondag 2 juli 2017 12:46 schreef Geralt het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En dat is dan maar 1 voorbeeldje. Meer dan genoeg maaltijden uit blik die al tig jaar op de markt zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |