quote:Op zondag 17 juli 2016 19:48 schreef Iwanius het volgende:
Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?
Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.
Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?
Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)
Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?
Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was
Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #8 Wijn & Sex.
Waar?![]()
© LiveLikeTom.
Wanneer je binnenkomt door de deuren en het zware gordijn, rechts de kassa en ontvangst
'halte' aangezien men wilt dat je hier even wacht, i.t.t ik die doorliep en gelijk achterna werd
gezeten en al duidelijk maakte qua gezichtsuitdrukking dat ik voor 'zaken' kwam en gewoon
aan de bar ging zitten. "Maar natuurlijk mijnheer, Gaat uw gang" zij het meisje van de bediening.![]()
Het gemiddelde publiek. Kortom ik behoor weer tot de oudsten en degene die weer voor het "genieten" komt en niet voor de prijs.
Grappige toilet om je handen te wassen. "Meegenomen en afgekeken tijdens een
reis door Marokko" schoot door mijn hoofd omdat ik het herken van een eigen reis door
Marokko. Bleek dus later te kloppen volgens de eigenaresse.
Ayla Rotterdam
Kruisplein 153
3014 DD Rotterdam
Wat at / dronk je?
Yup...deze Cava ken ik van Parkheuvel en is lekker voor wat ik wil eten
dus nemen we gelijk de hele fles en we laten gelijk een tweede ijskoud zetten.
Specialiteit van het Huis dit 'vleesplankje' alias Charcuterie. Erg lekker, goed begin.
Daarna tijd voor deze heerlijk bereide oesters in setjes van 3 die ik in totaal 5 keer zou uitvragen. Heerlijk i.c.m.de flessen Cava.
Oesters= naturel,met chilipeper, lemoen en passievrucht en beurre noisette.
Super mals kippenvlees en daaronder goed gegrilde Gamba's!
Het totale plaatje voor de liefhebber. Heeerlijk!.
Na 15 oesters, 2 flessen Cava en tussendoor nog kippenvlees & gamba's
doen we er nog eentje (oester) om het af te leren i.c.m. een classic Manhattan
cocktail die door mijn persoonlijke bartender van de avond werd bereid.
Hoezo "persoonlijk?" Ben je koninklijk of zo geworden?
Nee, eigenaresse Nikki wees hem mij toe omdat " ik goed verzorgd
moest worden."
Je bedoelt: "moet zorgen zoveel mogelijk geld uit je zak te kloppen."
Ach...dat is het spelletje toch? I.i.g. ontbrak het mij aan niets en heb ik mijn
dank ruimschoots laten blijken aan het einde van de avond.
Impressies / Op of aanmerkingen
Zeer geslaagd! Echt geslaagd terwijl ik vooraf mijn bedenkingen had afgaande op
de verhalen van anderen die er al eerder waren geweest, en het te duur vonden
voor wat ze kregen. Nou die mening deel ik niet. Het is niet goedkoop maar ik vind
de prijzen die men vraagt passend en netjes voor zo een zaak.
Ga je hier vaker komen?
Ik ben er sedert de opening al ettelijke malen geweest en nog steeds niet teleurgesteld
en het smaakt nog steeds erg goed.
Cijfer
8 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-01-2017 22:02:43 ]
Wat moet dat moet...quote:Op vrijdag 13 januari 2017 11:04 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Oh en voor wie glazen miste. Ik dronk erbij een fles Moët & Chandon Brut Impérial aangezien men geen andere soort bubbel had.
Duurt nog wel even want er ligt nog aardig wat wat er al een tijdje ligt. Denk aan bijvoorbeeld de US reis die ik maakte in Florida.Maar de wil is weer terug zoals je kon zien om de gaan schrijven/recenseren, dus geduld.quote:Op maandag 16 januari 2017 23:00 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wacht op je Happy Italy pizza/pasta recensie. Komt ie nog?
Misschien dan eens een vergelijking doen met Hinoki. Persoonlijk vind ik Hinoki wel ok, niet heel bijzonder.quote:Op dinsdag 21 februari 2017 20:29 schreef Iwanius het volgende:
Beste "ramen"Deli van Rotterdam-Zuid-Holland?
maar dat is is niet zo moeilijk als dit de enige in zijn soort is in sowieso Rotterdam.
Die Jap links heeft Takumi op zijn shirt, rechts Hinoki?quote:Op dinsdag 21 februari 2017 21:01 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Misschien dan eens een vergelijking doen met Hinoki. Persoonlijk vind ik Hinoki wel ok, niet heel bijzonder.
[ afbeelding ]
Klopt, kwam op bezoek bij Hinokiquote:Op dinsdag 21 februari 2017 21:13 schreef XL het volgende:
[..]
Die Jap links heeft Takumi op zijn shirt, rechts Hinoki?
IMO valt Hinoki in dezelfde categorie als "Set Ramen Hotpot"quote:Op dinsdag 21 februari 2017 21:01 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Misschien dan eens een vergelijking doen met Hinoki. Persoonlijk vind ik Hinoki wel ok, niet heel bijzonder.
[ afbeelding ]
wss eerder een Chinees als een Japquote:Op dinsdag 21 februari 2017 21:13 schreef XL het volgende:
[..]
Die Jap links heeft Takumi op zijn shirt, rechts Hinoki?
Zo slecht zijn ze dan ook weer niet. Dan vind ik SET nog een stap lager.quote:Op dinsdag 21 februari 2017 21:49 schreef loonytik het volgende:
[..]
IMO valt Hinoki in dezelfde categorie als "Set Ramen Hotpot"maar ben ook wel benieuwd wat Iwanius ervan vind ja
[..]
wss eerder een Chinees als een Jap
Dat ziet er onwijs goed uit.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 17:46 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Noo Me Rotterdam
[ afbeelding ]
De huidige wat kaal aandoende buitenkant waar ooit een favoriet restaurant van mij zat. Nu dus Noo Me.
[ afbeelding ]
Schijnbaar gaat het zo goed dat men hun menu bord niet buiten hoeft te zetten
en dus binnenstaat. Zoals je kan zien nemen sommige Chinese (jeugdige)
gasten hun opvouwbare step! mee die dan binnen gestald kan worden.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zeer kaal aandoende inrichting na 3 weken open te zijn i.v.g met Home Town smaak die hiervoor zat.
[ afbeelding ]
De menukaart die niet mag worden meegenomen,maar ik heb er gewoon 1.
Omdat het kan.![]()
[ afbeelding ]
© Google Maps
Noo Me Rotterdam
Botersloot 18A
3011 HG Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hun specialiteit en wel de Go Go Nuts Laksa en wel de kleine bowl van ¤ 13,80.( omdat ik hiervoor al ergens
anders ( Ayla = oesters i.c.m. bubbels) wat had zitten smikkelen en...uit voorzorg mocht het mij niet bevallen.
Impressies / Op of aanmerkingen
Aller eerst smaakte het. Het was goed. MAARRE.. ik vond het te duur voor wat je kreeg.
Want?
Ik vind voor een kleine kom, die overigens prima gevuld is/was met alle benodigde ingrediënten die deze eigentijdse ( want dat is het gewoon) Go Go Nuts Laksa een smakelijk hapje maakte, men erg snel geld probeert te genereren,zeker als het geen traditionele 'Laksa curry soep' was.
Leg uit
Kijk. wat men hier serveert is eigenlijk in de basis een Laksa curry soep opgevuld met eigentijdse 'harde' (tarwe) noedels, iets dat eigenlijk jammer is want het devalueerde voor mij een beetje de soep als geheel. Ik had in deze liever rijstvermicelli gehad. De 'bouillon/curry was top. Helemaal goed qua smaak en in balans i.c.m. die ingrediënten die erin horen, alleen is het dan weer jammer bijvoorbeeld dat men voor een eitje weer ¤ 1,- extra rekent terwijl die er gewoon in hoort te zitten. Ook miste ik eigenlijk een schaaltje met wat losse taugé en wat extra citroenschijfjes voor de liefhebbers van dit gerecht. Maar goed, een kniesoor die daarop let. Tot slot vind ik Heineken bier ( enige bier wat ze hadden) in een cola glas schenken en je verontschuldigen met "we zijn net drie weken open" niet kunnen.
Oké, zeiksnor, was het nu wel of niet goed en voor herhaling vatbaar.
Het is en was zeker voor herhaling vatbaar maar had van mij een hogere waardering gekregen als datgene waar ik commentaar op heb ook anders was. Hoe dan ook: Ik kom terug.
Hoe zagen die andere gerechten op de kaart eruit?
Nou...doe maar niet want wat ik bij andere tafels zag had ik zoiets van: Ze kunnen zich echt beter focussen op speciale gerechten zoals deze Laksa bowl want de rest kan je in elke andere HK "all you can eat" beter krijgen.
Noo Me is elke dag vanaf 12:00 uur geopend en op zondag dicht.
Cijfer
7,5. / 10
Dat biertje komt uit Amerika en de rest van de bierkaart kan je ook wel vinden in de supermarkt, teleurstellend.quote:Op zaterdag 25 februari 2017 20:08 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
De buitenkant van de bier boutique.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Binnen is het al gezellig druk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aantal voorbeelden van de dranken en spijzenkaart.
[ afbeelding ]
Bier Boutique Rotterdam.
Witte de Withstraat 40B
3012 BR Rotterdam
Wat at/ dronk je?
[ afbeelding ]
Eerste drankje is de "Mango Passion", een 'hoptail'drankje bestaande uit Mongozo
mango,passievrucht,gin en rietsuiker. Bij het aanzien had ik al zoiets van:![]()
![]()
Daarom 1 sip genomen en bevestigd gekregen wat ik dus vermoede, en laten staan!
[ afbeelding ]
Opvolgend drankje besteld en wel een special: IPA "flying dog raging bitch" een
Nederlands fruitig biertje met een hele mooie kleur in het glas na inschenken. Lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aansluitend volgens zegge hun trots op hapjes gebied en wel de "butterfly
garnalen" en de "Chorizokroketjes." De "butterfly garnalen"waren bekenden
en flauw, ondanks het bijgeleverde mayo sausje en de Chorizokroketjes
waren van het niveau bitterballen zonder vleesvulling maar vol met 'pus'.
Allebei overduidelijk Sligro spul.
Impressies / Op- of aanmerkingen
De Bier boutique moet het duidelijk van zijn nieuwigheid hebben en het feit dat ze
goede marketing doen met "wij zijn anders"dan bijvoorbeeld een Locus Publicus.
De zaak zelf is best gezellig en erg knus en het publiek is overduidelijk hipstervolk
i.c.m. met veel expats/uitwisselingsstudenten van de EUR die normaliter rondhangen
bij het Bierlokaal en dus met de Bier boutique een nieuwe plek hebben gevonden.
Als deze borrelhapjes al zo tegenvallen en door het aanwezige vrouwelijk personeel als
hun *trots"wordt verkocht, dan is het maar de vraag hoe de andere gerechten zijn. Als je
praat over de verschillende biersoorten die men voert dan is er voldoende keuze alleen viel
mij weer op hoe weinig gasten echt aparte bieren dronken waarmee de Bier boutique zich
onderscheidt. Meestal nam men de welbekende Weizen bier van de tap of een La Chouffe
alsof je die niet ergens anders in Rotterdam ook al kan krijgen.
De bediening is vriendelijk maar soms teveel met zichzelf bezig waardoor ze vaak
attenties van gasten die iets willen.(bestellen/afrekenen/vragen) missen. In mijn geval
zag ik gasten van ellende zelf maar naar de bar lopen, omdat men te lang moest
wachten eer er aandacht aan hen werd geschonken, omdat de meisjes alleen aandacht
hadden voor die paar gasten aan de bar. Wat ik wel netjes vond is dat men het eerste drankje
waar ik niks aan vond niet op de rekening zette, omdat men het "logisch" vond dat dit niet in
rekening werd gebracht.
Is Bier boutique nou beter (als in meer aparte keuzes) dan bijvoorbeeld een Proeflokaal Reijngoud
of een Locus Publicus als het het bieren betreft?
![]()
Cijfer
6 / 10
Ik weet wat de inkoopprijzen van die bieren zijn en wat ze ervoor vragen is echt schofterig.quote:Op zaterdag 25 februari 2017 20:08 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
De buitenkant van de bier boutique.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Binnen is het al gezellig druk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aantal voorbeelden van de dranken en spijzenkaart.
[ afbeelding ]
Bier Boutique Rotterdam.
Witte de Withstraat 40B
3012 BR Rotterdam
Wat at/ dronk je?
[ afbeelding ]
Eerste drankje is de "Mango Passion", een 'hoptail'drankje bestaande uit Mongozo
mango,passievrucht,gin en rietsuiker. Bij het aanzien had ik al zoiets van:![]()
![]()
Daarom 1 sip genomen en bevestigd gekregen wat ik dus vermoede, en laten staan!
[ afbeelding ]
Opvolgend drankje besteld en wel een special: IPA "flying dog raging bitch" een
Nederlands fruitig biertje met een hele mooie kleur in het glas na inschenken. Lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aansluitend volgens zegge hun trots op hapjes gebied en wel de "butterfly
garnalen" en de "Chorizokroketjes." De "butterfly garnalen"waren bekenden
en flauw, ondanks het bijgeleverde mayo sausje en de Chorizokroketjes
waren van het niveau bitterballen zonder vleesvulling maar vol met 'pus'.
Allebei overduidelijk Sligro spul.
Impressies / Op- of aanmerkingen
De Bier boutique moet het duidelijk van zijn nieuwigheid hebben en het feit dat ze
goede marketing doen met "wij zijn anders"dan bijvoorbeeld een Locus Publicus.
De zaak zelf is best gezellig en erg knus en het publiek is overduidelijk hipstervolk
i.c.m. met veel expats/uitwisselingsstudenten van de EUR die normaliter rondhangen
bij het Bierlokaal en dus met de Bier boutique een nieuwe plek hebben gevonden.
Als deze borrelhapjes al zo tegenvallen en door het aanwezige vrouwelijk personeel als
hun *trots"wordt verkocht, dan is het maar de vraag hoe de andere gerechten zijn. Als je
praat over de verschillende biersoorten die men voert dan is er voldoende keuze alleen viel
mij weer op hoe weinig gasten echt aparte bieren dronken waarmee de Bier boutique zich
onderscheidt. Meestal nam men de welbekende Weizen bier van de tap of een La Chouffe
alsof je die niet ergens anders in Rotterdam ook al kan krijgen.
De bediening is vriendelijk maar soms teveel met zichzelf bezig waardoor ze vaak
attenties van gasten die iets willen.(bestellen/afrekenen/vragen) missen. In mijn geval
zag ik gasten van ellende zelf maar naar de bar lopen, omdat men te lang moest
wachten eer er aandacht aan hen werd geschonken, omdat de meisjes alleen aandacht
hadden voor die paar gasten aan de bar. Wat ik wel netjes vond is dat men het eerste drankje
waar ik niks aan vond niet op de rekening zette, omdat men het "logisch" vond dat dit niet in
rekening werd gebracht.
Is Bier boutique nou beter (als in meer aparte keuzes) dan bijvoorbeeld een Proeflokaal Reijngoud
of een Locus Publicus als het het bieren betreft?
![]()
Cijfer
6 / 10
Laatst bij de Tuin bij de Kralingse Plas, vaasje weizener van de tap, ¤4,50quote:Op zaterdag 25 februari 2017 22:46 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Ik weet wat de inkoopprijzen van die bieren zijn en wat ze ervoor vragen is echt schofterig.
Olivier zit alleen in Utrecht en Leidenquote:Op zondag 5 maart 2017 14:20 schreef sirdanilot het volgende:
Een tent als Olivier heeft meer verschillende bijzondere bieren. De prijzen zijn ook erg hoog maar ik heb nou ook weer geen 7,50 gezien voor een biertje. Meer dan 6 euro wordt het niet over het algemeen.
Zit in ieder geval hier, in Utrecht zit er ook een en vast nog wel meer plaatsen.
Inderdaad goede verhalen gehoord over die in utrecht.quote:Op zondag 5 maart 2017 14:45 schreef Muck het volgende:
[..]
Olivier zit alleen in Utrecht en Leiden
Die in Utrecht vind ik fantastisch, al is de akoestiek niet altijd even fijn, omdat het een oude kerk is.
Toen ik nog om de hoek werkte, was het de vaste plek voor de vrijmibo
Ga dan naar kafé België in Utrecht. Als je voor speciaal bier gaat.quote:Op zondag 5 maart 2017 14:20 schreef sirdanilot het volgende:
Een tent als Olivier heeft meer verschillende bijzondere bieren. De prijzen zijn ook erg hoog maar ik heb nou ook weer geen 7,50 gezien voor een biertje. Meer dan 6 euro wordt het niet over het algemeen.
Zit in ieder geval hier, in Utrecht zit er ook een en vast nog wel meer plaatsen.
Ziet er toch een beetje als gekunstelde troep uit. Zo simpel krijg je het in ieder geval niet in Baskenland.quote:Op woensdag 22 maart 2017 21:31 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
De buitenkant van PIX, (waar eerst 10 jaar lang Level zat) de nieuwe Pintxos bar tegenover Bokaal.Ingang is nu die schuifdeur die je in het midden ziet.
[ afbeelding ]
De binnenkant van Pintxos Rotterdam.
[ afbeelding ]
De menukaart met de warme gerechten. Op de achterkant nog meer drank keuze.
[ afbeelding ]
De lachende bedrijfsleider met een korte uitstalling van o.a. verschillende soorten Pintxos.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
PIX Rotterdam
Pannekoekstraat 76
3011 LK Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eerste glas Sangria en gelijk even dat menukaartje bestuderen. Wel makkelijk zo dicht bij de drank.
Self service dus.![]()
[ afbeelding ]
En we beginnen met zo een eerste bordje Pintxos en een mokka mousse erbij.
[ afbeelding ]
En als het eerste glas sangria leeg is dan vul ik het gewoon bij en ...gaan we voor bordje nummer 2 die gevuld wordt
met andere Pintxos. De Mokka mousse bewaren voor het laatst.
[ afbeelding ]
En het volgende en laatste bordje met Pintxos i.c.m. nog maar een bijvulling van mijn glas met sangria.
Het is tenslotte woensdag.
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja, cocktailbar Level weg, die toch een begrip was in Rotterdam en er komt een Pintxos voor in de plaats. Gewoon omdat eigenaar Ron de Jong gewoon iets anders wilde en 10 jaar meer dan genoeg vond voor iets als Level. Met PIX Rotterdam hoopt Ron wat meer de Zuid-Europese manier van leven/eten te kunnen implementeren aangezien in Spanje het normaal is dat je overal kunt snacken op 'niveau' i.p.v. dat je weer gelijk een "maaltijd"moet bestellen om je kleine honger te stillen zoals toch vaak het geval is in Nederland.
De opzet van PIX Rotterdam is ook vooral gericht op het eten/snacken. Drank is bijzaak aangezien Bokaal (ook van hem) aan de overkant ligt. Zijn doelgroep zijn niet de studenten die aan de overkant bij Bokaal hun heil vaak zoeken, maar de lekkerbekken en voor wie dagelijks lekker eten/snacken een must is. Drankje-hapje maar dan geen bitterballen-bier niveau.
Ik moet zeggen zo voor een eerste keer, en waar ik nog niet eens de warme gerechten van de kaart heb geprobeerd, het best goed en lekker was. De prijzen echt redelijk (veel redelijker dan in de markthal) en de ambiance gewoon leuk zonder saai over te komen. Belangrijkste is dat men zal moeten wennen aan het gegeven dat cocktails en een wijntje bestellen, zoals bij Level het geval was, niet de prioriteit is van PIX Rotterdam. Men heeft het wel, maar verwacht dat je bij Pintxos Rotterdam komt eten, snacken!
Cijfer:
7,5 / 10
is ook gewoon een keten. Ben toevallig zaterdag bij de Soho locatie hier in Londen geweest. Eerste keer ooit dat ik in een restaurant zat met porno op de tv'squote:Op woensdag 22 maart 2017 22:01 schreef MCH het volgende:
[..]
Ziet er toch een beetje als gekunstelde troep uit. Zo simpel krijg je het in ieder geval niet in Baskenland.
Oh, een zesje. Hoop dat je niet eerlijk gezegd heb hoe je zo bij hun bedrijf kwam.quote:Op zaterdag 29 april 2017 16:20 schreef Iwanius het volgende:
Bovenstaande eigenaresse Pebbles heeft alles bereid en gebracht en was de vriendelijkheid en geïnteresseerd ( hoe kwam u zo op ons bedrijf?) zelve. Zo een eerste indruk gaf je meer een gevoel (ook gezien de wat hese 'whiskey stem van Pebbles) te praten met studentes die lid zijn van een studentenvereniging, op Hockey te zitten, i.p.v. ondernemer te zijn.
Ja en?quote:Op zaterdag 29 april 2017 16:25 schreef golfer het volgende:
Dame op de foto staat in Amsterdam en niet in Rotterdam waar jij was.
Maar je hebt dus niet gezegd dat ik je gestuurd had?quote:Op zaterdag 29 april 2017 16:33 schreef Iwanius het volgende:
Zoals ik al zei: Ik vond het niets bijzonders en haalde nog even v.w.b. de patat Pomms aan die ik beter en lekkerder vond.
Voordat je het aanpaste en bronvermelding erbij zette na mijn opmerking deed je het voorkomen dat jij haar zelf in Rotterdam had gefotografeerd. Geeft verder niks hoor.quote:
Yeah, sure. En haar naam had ie er ook nog even ingeshopt.quote:Op zaterdag 29 april 2017 16:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Voordat je het aanpaste en bronvermelding erbij zette na mijn opmerking deed je het voorkomen dat jij haar zelf in Rotterdam had gefotografeerd. Geeft verder niks hoor.
Dat bedoel ik. Eerst dacht ik: "Golfer zal toch wel niet zich zo verlagen zoals de andere haters door nog steeds achter elke foto iets te zoeken terwijl mijn credo aan overtuigend foto bewijs sedert ik recenseer te over is?" Wel dus..quote:Op zaterdag 29 april 2017 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Yeah, sure. En haar naam had ie er ook nog even ingeshopt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:Op zaterdag 29 april 2017 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Maar je hebt dus niet gezegd dat ik je gestuurd had?
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2017 20:02:31 ]
quote:Op zaterdag 29 april 2017 20:01 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb ze kleiner gezien op Festivals/Biergarten in Rotterdam en waar ze dan ¤4,- voor vroegen.
Nee, deze was het formaat medium groot. Bij Pomms krijg je meer als in een iets grotere puntzak.
[..]
Dat bedoel ik. Eerst dacht ik: "Golfer zal toch wel niet zich zo verlagen zoals de andere haters door nog steeds achter elke foto iets te zoeken terwijl mijn credo aan overtuigend foto bewijs sedert ik recenseer te over is?" Wel dus..Maar goed, ik ben niet verrast.
Dat egoSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[..]!!!!!!!!!!!!!!!!
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
Iwanius is uitgekeken op de dure zaken (of het geld is op).quote:Op maandag 12 juni 2017 13:04 schreef Gripper het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag in Rotterdam, en zei telkens tegen mn vriendin "Kijk dit is die en die tent waar Iwanius altijd acclimatiseert! "
Heb mn ogen extreem goed opengehouden voor elke man met sigaar, maar Iwanius niet gezien. Alleen toen we langs FG liepen dacht ik even toen er bij die bolle een nette oudere meneer aan tafel zat : zou het m zijn?
Maar die zag er
a. meer uit als meneer Braakhekke met een gouden brilletje, en
b. geen sigaar te bekennen
Ik vind het best wel vervelend voor iwanius, dat gevis naar z'n identiteit. LAat die beste man toch gewoon met rust, sjezusquote:Op maandag 12 juni 2017 13:04 schreef Gripper het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag in Rotterdam, en zei telkens tegen mn vriendin "Kijk dit is die en die tent waar Iwanius altijd acclimatiseert! "
Heb mn ogen extreem goed opengehouden voor elke man met sigaar, maar Iwanius niet gezien. Alleen toen we langs FG liepen dacht ik even toen er bij die bolle een nette oudere meneer aan tafel zat : zou het m zijn?
Maar die zag er
a. meer uit als meneer Braakhekke met een gouden brilletje, en
b. geen sigaar te bekennen
Nadeel van de "fame" toch? Wel eens dat mensen zich wel over belangrijkere zaken druk zouden kunnen maken. Zit ook wel een deeltje jaloezie in denk ik.quote:Op maandag 12 juni 2017 15:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind het best wel vervelend voor iwanius, dat gevis naar z'n identiteit. LAat die beste man toch gewoon met rust, sjezus
Ik vind het sws irritant als mensen op internet naar iemands identiteit gaan lopen vissen of om onnodige informatie vragen. Het mooie aan het internet is nu toch juist dat het zo anoniem is.quote:Op maandag 12 juni 2017 15:33 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nadeel van de "fame" toch? Wel eens dat mensen zich wel over belangrijkere zaken druk zouden kunnen maken. Zit ook wel een deeltje jaloezie in denk ik.
Maar je zegt wel eens waar je gegeten hebt, dus dan kunnen mensen alsnog gaan lopen vissen. Alleen ben je blijkbaar voor de meeste mensen minder interessant dan Iwanius.quote:Op maandag 12 juni 2017 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij de reden nooit fotos te posten
Onzin. Dat is niet meer dan normaal als je in Rotterdam uit eten gaat. Wij kijken ook altijd rond of we Iwanius zien. Wat is daar mis mee? Het zou pas vervelend zijn als je denkt hem te zien en je dan niet even bekend te maken of zo. Maar verder niks mis met Iwaniusspotten!quote:Op maandag 12 juni 2017 15:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind het best wel vervelend voor iwanius, dat gevis naar z'n identiteit. LAat die beste man toch gewoon met rust, sjezus
Ik vermoed bij jou aan sich nog wel eens een verrassing...quote:Op maandag 12 juni 2017 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij de reden nooit fotos te posten
Cooking videos van pietquote:Op maandag 12 juni 2017 17:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik vermoed bij jou aan sich nog wel eens een verrassing...
Die kan een YT kanaal beginnen.quote:Op maandag 12 juni 2017 17:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik vermoed bij jou aan sich nog wel eens een verrassing...
Ik voel me niet door jouw gemopper aangesproken hoor. Ben juist een groot fan van zn recensies, en wij hadden gewoon de grootste lol samen Zaterdag. Ik gun Iwanius juist z'n anonimiteit.quote:Op maandag 12 juni 2017 15:11 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind het best wel vervelend voor iwanius, dat gevis naar z'n identiteit. LAat die beste man toch gewoon met rust, sjezus
Klopt.. want hij had bezoek van Julius Jaspers die weer eens langskwam en ik eerder bij FG ontmoette en er toen overschreef.quote:Op maandag 12 juni 2017 13:04 schreef Gripper het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag in Rotterdam, en zei telkens tegen mn vriendin "Kijk dit is die en die tent waar Iwanius altijd acclimatiseert! "
Heb mn ogen extreem goed opengehouden voor elke man met sigaar, maar Iwanius niet gezien. Alleen toen we langs FG liepen dacht ik even toen er bij die bolle een nette oudere meneer aan tafel zat : zou het m zijn?
Maar die zag er
a. meer uit als meneer Braakhekke met een gouden brilletje, en
b. geen sigaar te bekennen
quote:Op maandag 12 juni 2017 15:09 schreef MCH het volgende:
Iwanius is uitgekeken op de dure zaken (of het geld is op).
quote:Op woensdag 14 juni 2017 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Er ging dus bij hem een lichtje branden toen hij de bon onder ogen kreeg en deze grote bestelling voor 1 persoon zag.
De doelgroep die Iwanius beschrijft zal om 9u 's ochtends danwel nog in bed liggen of in de schoolbanken zittenquote:Op dinsdag 20 juni 2017 10:44 schreef Duveldrinker het volgende:
Er zitten anders behoorlijk wat bejaarden op die foto te zien.
Dat zullen de 'Benidorm meiden' wel zijn.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 10:44 schreef Duveldrinker het volgende:
Er zitten anders behoorlijk wat bejaarden op die foto te zien.
quote:Op dinsdag 20 juni 2017 14:57 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat zullen de 'Benidorm meiden' wel zijn.
Ik ga ook niet helemaal naar ze schreeuwen als ze ergens anders staan hoor. Oogcontact maken en zo'n gebaar kan prima als ze niet naast je tafel staan.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:22 schreef houdjemond het volgende:
In mijn geval tilde ik alleen maar mijn champagneglas op, en tikte ik met mijn wijsvinger aan het glas en zonder te zeggen wat ik had,(had ook prosecco kunnen zijn), en werd even later een nieuw glas met "Moët & Chandon Ice Imperial" champagne gebracht.
Ik vind je best tof Iwa maar zo ga je toch niet met personeel om
.
Hand opsteken, netjes vragen en een "alsjeblieft" is teveel gevraagd dus?quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:44 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik ga ook niet helemaal naar ze schreeuwen als ze ergens anders staan hoor. Oogcontact maken en zo'n gebaar kan prima als ze niet naast je tafel staan.
Wat ik zeg, als ze ergens anders staan ga ik niet schreeuwen. Als ze gewoon aan tafel staan zal ik het netjes vragen, en ze krijgen ook altijd een bedankje als ze dingen komen brengen. Soms gebeurt het gewoon dat oogcontact en een gebaar voldoende zijn, dat is mijns inziens echt niet enorm onbeschoft ofzo.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 16:28 schreef houdjemond het volgende:
[..]
Hand opsteken, netjes vragen en een "alsjeblieft" is teveel gevraagd dus?
Wat een rare reactie. Dat is toch hardstikke subtiel en efficiënt? Ik hou daar wel van.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:22 schreef houdjemond het volgende:
In mijn geval tilde ik alleen maar mijn champagneglas op, en tikte ik met mijn wijsvinger aan het glas en zonder te zeggen wat ik had,(had ook prosecco kunnen zijn), en werd even later een nieuw glas met "Moët & Chandon Ice Imperial" champagne gebracht.
Ik vind je best tof Iwa maar zo ga je toch niet met personeel om
.
Dit is zo'n gevalletje waar je het subtiel kan doen en het prima is, of compleet denigrerend en dus onbeschoft. Voor ons niet echt mogelijk om te weten hoe het ging met slechts deze info, dus dan maar het voordeel van de twijfelquote:Op dinsdag 20 juni 2017 16:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat een rare reactie. Dat is toch hardstikke subtiel en efficiënt? Ik hou daar wel van.
Dankjewel of iets aardigs zeggen doe je dan als ze het komen brengen. Je bespaart ze dat ze 2 keer moeten lopen.
dit dus, en als je het met een glimlach doet kan dat primaquote:Op dinsdag 20 juni 2017 16:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat een rare reactie. Dat is toch hardstikke subtiel en efficiënt? Ik hou daar wel van.
Dankjewel of iets aardigs zeggen doe je dan als ze het komen brengen. Je bespaart ze dat ze 2 keer moeten lopen.
Zet die stoelen gewoon bij de juiste tafelkleur man! Mijn autistenbrein trekt dit bijzonder slecht.quote:
Ik vind het juist wel leuk zo.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 20:24 schreef Geralt het volgende:
[..]
Zet die stoelen gewoon bij de juiste tafelkleur man! Mijn autistenbrein trekt dit bijzonder slecht.
Zo slecht dat als ik binnen zou lopen en dat zou zien dat ik me om zou draaien. Zeker ook omdat ze het bij een blauw tafeltje wel goed doen, maar bij de andere kleuren niet.
Man man man.
Jij kent het niet maar in mijn wereld van oude manieren e.d. is het niet abnormaal of zelf normaal om naar iemand te knikken of d.m.v. een handgebaar aan te geven wat je wilt. Een goed getraind horeca-personeel herkent de wensen van zijn gasten. In deze deed ik dus niks verkeerd of onbeschoft maar zocht ik oogcontact en gaf met een simpele handbeweging al aan wat ik dus wilde: refill van hetzelfde.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:22 schreef houdjemond het volgende:
Ik vind je best tof Iwa maar zo ga je toch niet met personeel om
.
Dat komt omdat die in hun eigen bekrompen levenswereldje zitten en dit een brug te ver is om te begrijpen, naast de welbekende aannames en insinuaties van "oude koeien" kletsverhalen in de hoop mij als een 'fraud'quote:Op dinsdag 20 juni 2017 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf het opvallend vinden dat het gros van de mensen die zo haten op Iwanus nooit wat zinnigs posten in CUL
Dat vind ik nou een leuke manier van bestellen.quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:25 schreef Gripper het volgende:
Bij het hijgend hert in Vijlen, de enige berghut van Nederland, brouwen ze hun eigen bier, je bestelt dan een "hertje" door je handen tegen je oren te zetten als een gewei op t moment dat je oogcontact met iemand van de bediening hebt en dan het aantal vingers op te steken wat je nodig hebt.
Prima en volstrekt normaal gedrag dit, laat ze lekker zeiken! Verder een abjecte tent van die vreselijke gordon zo aan de inrichting te zien. Zou er zelf niet binnen stappen.
Het is er wel erg rustig. Ben er vandaag even langsgelopen. Op het terras zaten vijf gasten en beneden stonden drie meisjes van de bediening met elkaar te kletsen.quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou een leuke manier van bestellen.
Overigens vind ik het even wijzen naar je glas voor een refill geen doodzonde.
Op Ich wel grappig om te zien, want zelf zou ik nooit naar een tent als blushing gaan. Klinkt alsof ze de organisatie netjes voor elkaar hebben.
Ze zitten ook wel een beetje uit de 'loop'. Vind het altijd een beetje een tochtige hoek daar tussen het Hofplein en het Stadhuisplein.quote:Op donderdag 22 juni 2017 19:26 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Het is er wel erg rustig. Ben er vandaag even langsgelopen. Op het terras zaten vijf gasten en beneden stonden drie meisjes van de bediening met elkaar te kletsen.
Ik zou ook meteen omdraaien omdat ik zou denken dat ik in een kinderdagverblijf terecht was gekomen. En daar is het eten meestal niet zo bijzonder..quote:Op dinsdag 20 juni 2017 20:24 schreef Geralt het volgende:
[..]
Zet die stoelen gewoon bij de juiste tafelkleur man! Mijn autistenbrein trekt dit bijzonder slecht.
Zo slecht dat als ik binnen zou lopen en dat zou zien dat ik me om zou draaien. Zeker ook omdat ze het bij een blauw tafeltje wel goed doen, maar bij de andere kleuren niet.
Man man man.
Of in zo een gesubsidieerde tent waar debielen mongolen mensen met een verstandelijke handicap mensen met een beperking mensen met mogelijkheden ingezet worden om zodoende lekker in je eten te kwijlen.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 11:28 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ik zou ook meteen omdraaien omdat ik zou denken dat ik in een kinderdagverblijf terecht was gekomen. En daar is het eten meestal niet zo bijzonder..
Dat zal wel wat te maken hebben met zn postgedrag elders.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf het opvallend vinden dat het gros van de mensen die zo haten op Iwanus nooit wat zinnigs posten in CUL
quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:30 schreef Geralt het volgende:
[..]
Of in zo een gesubsidieerde tent waar debielen mongolen mensen met een verstandelijke handicap mensen met een beperking mensen met mogelijkheden ingezet worden om zodoende lekker in je eten te kwijlen.
Man man man.
Fucking mongols!
Politiek correct geneuzel
Is niet helemaal de doelgroep (zie vooral veel kansarme jongeren en immigranten achter de potten staan), maar in deze categorie kan je bij hotspot hutspot in Rotterdam uitstekend eten. Ik ben er iig vaste klant.quote:Op zondag 9 juli 2017 11:43 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]Maar je hebt wel gelijk hoor. Er zijn genoeg andere plekken waar ze die mensen wat kunnen laten doen, dat hoeft niet perse boven mijn eten.
quote:Op zondag 9 juli 2017 10:33 schreef fathank het volgende:
Dat zal wel wat te maken hebben met zn postgedrag elders.
ik heb begrepen dat Iwanius op vakantie is. Hoop op veel recensiesquote:Op zaterdag 29 juli 2017 11:07 schreef sirdanilot het volgende:
Hebben de vele haters dan toch van Iwanius gewonnen en heeft hij het opgegeven?
*slikt opmerking inquote:Op zondag 30 juli 2017 23:02 schreef MCH het volgende:
Iwanius heeft mij bevestigd dat ie een nieuwe miep heeft
Heeft ze (weer) een kloon aangemaakt dan?quote:Op zondag 30 juli 2017 23:02 schreef MCH het volgende:
Iwanius heeft mij bevestigd dat ie een nieuwe miep heeft
Mooi verslag! krijg er spontaan trek van.quote:Op zondag 20 augustus 2017 15:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf bereidt,verser kan gewoon niet. Heerlijk als intro voor de zaak zo buiten.
[ afbeelding ]
Uitzicht naar buiten vanachter de menukaart binnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spicy Temptation.
Westersingel 4
3014 GM Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Al het bestelde uitgestald in een heli view.
[ afbeelding ]
Mooie grote Sui Kau thong met een heerlijke heldere bouillon/soep i.c.m. Shanghai pakchoi.
[ afbeelding ]
Fantastisch smakende buikspek. Echt heerlijk!
[ afbeelding ]
Heerlijke grote kom met 'sizzling' beef zoals bij het inmiddels opgeheven Home Town smaak.aan de botersloot.
[ afbeelding ]
Kommetje gevuld met vlees en rijst.Heerlijk!
Impressies / Of op aanmerkingen
Vooraf: Ik heb er een favoriet adresje bij als het gaat om de Szechuan keuken en de smaken uit de hoofdstad Chendu! Genoten! Sterker nog: De eigenaresse/eigenaren komen er vandaan!
Smaken kloppen en het is allemaal gewoon erg lekker en bij de 'sizzling' beef ging de neus lekker lopen na verloop van tijd.
De menukaart is redelijk uitgebreid en zowel in het Chinees als NL/Engels beschikbaar, en de prijzen vond ik allemaal redelijk tot goed als je praat over prijs-kwaliteit verhouding. De bediening tussen de man en vrouw die elke gast verwelkomen kan voor ene buitenstaande wat chaotisch overkomen aangezien beiden constant elkaar corrigeren in het Chinees waardoor het net lijkt alsof ze constant ruzie hebben terwijl ze proberen af te stemmen wie wat doet en of die dat dan gedaan heeft want...![]()
De zaak zelf oogt erg gedateerd, zeker als je weet dat minstens 10? jaar geleden het befaamde restaurant Orient hier zat. en ziet er zeker niet uit qua inrichting (schoonheid/nieuwigheid) als op de Google foto's van hun website.
Buiten staat,(bleek later) een wat oudere groezelig uitziende man ( is dus de jongeren broer! van het man-vrouw stel binnen) die dus allerlei gestoomd spul verkoopt als een soort opwarmertje zodat mensen kunnen besluiten om ook in het restaurant te komen eten. En eerlijk is eerlijk wat hij verkoopt maakt men zelf in de ochtend in het restaurant en dat proef je ook! Vele malen beter dan het standaard Groothandel spul wat de Cantonese restaurants je voorschotelen.
Elke dag geopend van 12:00 uur tot 22:00/23:00 uur.
SānSān?![]()
Eigenlijk is "spicy temptation" Home Town Smaak 2.0 maar dan net iets beter en verfijnder!
Cijfer:
8 / 10
Het is Chengdu, niet Chendu.quote:Op zondag 20 augustus 2017 15:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf bereidt,verser kan gewoon niet. Heerlijk als intro voor de zaak zo buiten.
[ afbeelding ]
Uitzicht naar buiten vanachter de menukaart binnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spicy Temptation.
Westersingel 4
3014 GM Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Al het bestelde uitgestald in een heli view.
[ afbeelding ]
Mooie grote Sui Kau thong met een heerlijke heldere bouillon/soep i.c.m. Shanghai pakchoi.
[ afbeelding ]
Fantastisch smakende buikspek. Echt heerlijk!
[ afbeelding ]
Heerlijke grote kom met 'sizzling' beef zoals bij het inmiddels opgeheven Home Town smaak.aan de botersloot.
[ afbeelding ]
Kommetje gevuld met vlees en rijst.Heerlijk!
Impressies / Of op aanmerkingen
Vooraf: Ik heb er een favoriet adresje bij als het gaat om de Szechuan keuken en de smaken uit de hoofdstad Chendu! Genoten! Sterker nog: De eigenaresse/eigenaren komen er vandaan!
Smaken kloppen en het is allemaal gewoon erg lekker en bij de 'sizzling' beef ging de neus lekker lopen na verloop van tijd en...(niet onbelangrijk!) je krijgt erg veel vlees in die grote kom.Veel meer dan waar dan ook in R'dam.
De menukaart is redelijk uitgebreid en zowel in het Chinees als NL/Engels beschikbaar, en de prijzen vond ik allemaal redelijk tot goed als je praat over prijs-kwaliteit verhouding. De bediening tussen de man en vrouw die elke gast verwelkomen kan voor ene buitenstaande wat chaotisch overkomen aangezien beiden constant elkaar corrigeren in het Chinees waardoor het net lijkt alsof ze constant ruzie hebben terwijl ze proberen af te stemmen wie wat doet en of die dat dan gedaan heeft want...![]()
De zaak zelf oogt erg gedateerd, zeker als je weet dat minstens 10? jaar geleden het befaamde restaurant Orient hier zat. en ziet er zeker niet uit qua inrichting (schoonheid/nieuwigheid) als op de Google foto's van hun website.
Buiten staat,(bleek later) een wat oudere groezelig uitziende man ( is dus de jongeren broer! van het man-vrouw stel binnen) die dus allerlei gestoomd spul verkoopt als een soort opwarmertje zodat mensen kunnen besluiten om ook in het restaurant te komen eten. En eerlijk is eerlijk wat hij verkoopt maakt men zelf in de ochtend in het restaurant en dat proef je ook! Vele malen beter dan het standaard Groothandel spul wat de Cantonese restaurants je voorschotelen.
Elke dag geopend van 12:00 uur tot 22:00/23:00 uur.
SānSān?![]()
Eigenlijk is "spicy temptation" Home Town Smaak 2.0 maar dan net iets beter en verfijnder!
Cijfer:
8 / 10
Maar somehow deel je die niet met ons. Ook bij de andere Sichuanrestaurants die je allemaal beter vindt kies je altijd allerlei niet-Sichuangerechten. Een beetje als biefstuk bestellen bij een visrestaurant.quote:Op zondag 20 augustus 2017 22:47 schreef Iwanius het volgende:
en ik heb alle gerechten daar intussen al geproefd
Klopt, wel eens gegeten maar voniknielekker.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan ben je dus geen fan van de Sichuankeuken.
quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:28 schreef golfer het volgende:
Dankjewel, Hans.
Heel een lange post quoten om dan 1 letter te verbeteren.
Chargeren is ook een kunst,maakt niet uit maar gezien mij steeds oprukkende luiheid fotografeer ik idd ook niet alles meer waardoor het net lijkt alsof ik het dus niet eet of er geweest ben. Alle gerechten die jij wel deelde kende ik al, en zelfs meer...die ik ooit ergens anders at.Dus kom je uit op wat ik eerder zei met mijn mening over San San.quote:Op zondag 20 augustus 2017 23:34 schreef RobinOok het volgende:
Maar somehow deel je die niet met ons. Ook bij de andere Sichuanrestaurants die je allemaal beter vindt kies je altijd allerlei niet-Sichuangerechten. Een beetje als biefstuk bestellen bij een visrestaurant.
Ben je er wel eens geweest?quote:Op zondag 20 augustus 2017 15:12 schreef Iwanius het volgende:
als het gaat om de Szechuan keuken en de smaken uit de hoofdstad Chendu!
Verslag afgekeurd, geen sigaar in beeld.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 12:15 schreef Iwanius het volgende:
Ik vond vooral dat Du Fu’s plekje erg mooi en rustgevend, het Panda gebeuren leuk, Chunxi koopgebeuren grappig en die plek van die gigantische Boedha echt een "wauw" moment. De theehuisjes met bijbehorende nauwe en soms brede straten hadden ook wel wat.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Le Jules Verne.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Le Jules Verne Paris.
Avenue Gustave Eiffel,
Tour Eiffel, 2ème étage
- Pilier Sud, 75007
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Grappige bewerking van de borden als je die ziet. Zo ligt het ook voor je.
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht dat ik hierna nog 3x heb uitgevraagd omdat de voorgerechten
wel lekker waren maar zo verdomd klein en luchtig.
[ afbeelding ]
Weet niet meer wat het was, maar moet goed zijn geweest anders bestelde ik het niet.
Impressies / Of op aanmerkingen
Meesten zullen nu wel denken: " Dat is wel erg mager en "on" Iwanius achtige recensie." Nou daar hebben jullie wel gelijk in, want ik had die avond (week dat we er waren) erg weinig zin om dit eigenlijk vast te leggen omdat ik met mijn nieuwe 'Miep' in de stad van de liefde wel meer aan mij hoofd heb, dan het vastleggen van mijn zoveelste eetentje in een sjieke toko. Vandaar dat ik eigenlijk meer oog voor Miep had dan wat men nu weer serveerde en het fotograferen die avond eigenlijk amper deed.
Maar ik had dit nog liggen en dacht: " Kom...gooien we er maar een keer uit."
Wel champagne gedronken,veel zelfs die avond, en weet bij God niet meer wat de rekening was omdat ik er niet naar gekeken heb. Weet alleen wel dat we nog daarna de Moulin Rouge Late Night Show zijn geweest en daarna naar ons hotel. Het was i.i.g een leuke avond en week voor mijn CC dacht ik zo.
Is dit serieus een vraag die je moet stellen gast?quote:Op woensdag 30 augustus 2017 14:59 schreef bloodymary1 het volgende:
En houdt nieuwe Miep ook wel van culinaire avondjes? Dat lijkt me toch wel een must voor een goede relatie.
Om Iwanius even te quoten:quote:Op woensdag 30 augustus 2017 15:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Is dit serieus een vraag die je moet stellen gast?
Vragen over het privéleven van Iwa kunnen wel behandeld worden in R&P.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 15:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Om Iwanius even te quoten:
Je kan ook gewoon niet reageren als je niks zinnigs hebt te melden
Dat bepaal jij niet. Ik zie dit als een Iwanius fantopic en ik ben fan. Van zijn levensstijl en hoe hij deze beschrijft. Als ik een (grappig bedoelde) vraag stel dan doe ik dat. Het is aan hem om er wel of niet op in te gaan. Wat ook helemaal niet nodig is.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 15:57 schreef MCH het volgende:
[..]
Vragen over het privéleven van Iwa kunnen wel behandeld worden in R&P.
Goed mad, jij bent duidelijk geen fan van Braddiequote:Op woensdag 30 augustus 2017 16:06 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat bepaal jij niet. Ik zie dit als een Iwanius fantopic en ik ben fan. Van zijn levensstijl en hoe hij deze beschrijft. Als ik een (grappig bedoelde) vraag stel dan doe ik dat. Het is aan hem om er wel of niet op in te gaan. Wat ook helemaal niet nodig is.
Als je zelf geen vleugje humor hebt en alleen maar overal over zit te zeiken, dan heb je naar mijn mening en zoals hierboven blijkt ook naar die van Iwanius, niets te zoeken in dit topic.
Vetsin-vrije keuken misschienquote:Op zondag 20 augustus 2017 22:47 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben gek op de Sichuan keuken alleen SanSan voldoet voor mij niet aan wat ik gewend ben. Te flauw en verre van geweldig. " Zo zo " meer en ik heb alle gerechten daar intussen al geproefd, bedoel ik ga nooit over 1 nacht ijs als ik mijn mening over iets op horeca gebied geef. Dat jij het wel oke/goed vind, prima, ik niet.
Yepquote:Op woensdag 30 augustus 2017 19:22 schreef Duveldrinker het volgende:
Wat is een CC iwanius?
Credit card?
Waarom post Iwanius hier dan?quote:Op woensdag 30 augustus 2017 15:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon niet reageren als je niks zinnigs hebt te melden
Ja hoor, ze is het in de basis niet gewend,logisch als Millennial, maar een ieder went snel aan een bepaalde levensstijl zeg ik altijd.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 14:59 schreef bloodymary1 het volgende:
En houdt nieuwe Miep ook wel van culinaire avondjes? Dat lijkt me toch wel een must voor een goede relatie.
Veel plezier met teruglezen, er zitten zoveel pareltjes tussenquote:Op vrijdag 15 september 2017 09:55 schreef Plompzakker het volgende:
Nu pas dit topic ontdekt
Ziet er prima uit iwanius, ik kijk uit naar de volgende reviews
Als jij je 2e,3e,4e biertje uitvraagt krijg je ook korting?quote:Op vrijdag 15 september 2017 13:38 schreef Argo het volgende:
Met uitvragen bedoel je dat je hem nog eens besteld toch? Krijg je dan soms ook korting?
Is toch teken dat de porties soms wel erg klein zijn niet?quote:Op vrijdag 15 september 2017 13:54 schreef MCH het volgende:
[..]
Als jij je 2e,3e,4e biertje uitvraagt krijg je ook korting?
iwanius eet soms 17 haringen in een keer dus porties zijn voor hem sowieso te kleinquote:Op vrijdag 15 september 2017 16:19 schreef Argo het volgende:
[..]
Is toch teken dat de porties soms wel erg klein zijn niet?
Ben jij zijn mennezjer of zo?quote:Op vrijdag 15 september 2017 16:42 schreef MCH het volgende:
[..]
iwanius eet soms 17 haringen in een keer dus porties zijn voor hem sowieso te klein
daar komt hij vrij regelmatigquote:Op vrijdag 15 september 2017 17:59 schreef sirdanilot het volgende:
Iwanius zou eens een keer naar Amerika moeten. Daar hoef je geen porties 3x uit te vragen want je krijgt daar hamburgers zo groot als een paardenhoofd.
Echte kenners weten dat hij daar al lang al is geweest en het niveau daar niet heel bijzonder vond (van de toprestaurants dan).quote:Op vrijdag 15 september 2017 17:59 schreef sirdanilot het volgende:
Iwanius zou eens een keer naar Amerika moeten. Daar hoef je geen porties 3x uit te vragen want je krijgt daar hamburgers zo groot als een paardenhoofd.
In de VS moet je lokaal eten, geen dure restaurants pakken. Bijvoorbeeld heerlijk gegeten in Boston in een viszaakje met chowder. San Francisco Chinatown lekker gegeten. In Seattle ook lekker krab gegeten.quote:Op vrijdag 15 september 2017 18:18 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Echte kenners weten dat hij daar al lang al is geweest en het niveau daar niet heel bijzonder vond (van de toprestaurants dan).
Probeer het in LIF.quote:Op zaterdag 16 september 2017 14:31 schreef Iwanius het volgende:
Nou...ik vind dat op zich geen onaardig idee omdat ik een tijdje terug er ook aandacht. Apart rokers subforum voor pijp rokers,sigaretten en sigaren of desnoods sisha lui. De vraag is echter in hoeverre het animo heeft en wie het gaat modden..![]()
Nee, natuurlijk krijg ik geen korting. Zou ook vd gekke zijn.quote:
vrijdag 15 september 2017 13:38 schreef Argo het volgende:
Met uitvragen bedoel je dat je hem nog eens besteld toch? Krijg je dan soms ook korting?
Wat is die grijze smurrie?quote:Op zondag 17 september 2017 16:05 schreef Iwanius het volgende:
Old Scuola
Achterklooster 1
3011 RA Rotterdam.
Wat at/dronk je?
[ afbeelding ]
Een overzicht van hun beste - duurste - voorgerecht (plateau) en hoofdgerecht.(pizza)
[ afbeelding ]
Zee 'vruchten' plateau "Old Scuola " stijl. Hun trots. Voor mij:![]()
en wat is de rest? Ik vind het erg onsmakelijk uitzien.quote:Op zondag 17 september 2017 16:35 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wat is die grijze smurrie?
Ziet er idd allemaal niet heel aantrekkelijk uit
Denk soort van mayo met inktvisinkt.quote:Op zondag 17 september 2017 16:35 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wat is die grijze smurrie?
Ziet er idd allemaal niet heel aantrekkelijk uit
Het ziet er in elk geval uit als stopverf.quote:Op zondag 17 september 2017 17:37 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Denk soort van mayo met inktvisinkt.
Ik heb mijn boodschap voordat ik naar buiten stapte voor hier weggelaten en daar wil ik het bij laten.quote:Op zondag 17 september 2017 16:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Pizza ziet er ook flauw uit. Hele brede rand deeg. Waar is de saus?
Maareh.. als je weggaat zonder dat andere gerecht te betalen is t toch stelen als de bedrijfsleider vind dat je voor het bestelde moet betalen?
Op een Italiaans terras heb ik eens een vergelijkbaar gerecht gegeten. Ook gefrituurd. Wel lekker trouwens.quote:Op zondag 17 september 2017 22:43 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat ziet er echt niet lekker uit. En al helemaal niet Italiaans.
Ja duh, het gerecht op zich is natuurlijk wel Italiaans en ook de pizza, maar niet zo onsmakelijk als het er uit ziet.quote:Op zondag 17 september 2017 23:31 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Op een Italiaans terras heb ik eens een vergelijkbaar gerecht gegeten. Ook gefrituurd. Wel lekker trouwens.
Happy Italy is aan te raden ja? Het ziet er altijd zo massaal en industrieel uit dat ik het inderdaad in de Vapiano hoek had gestopt.quote:Op maandag 25 september 2017 22:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, mijden met een lange IJ en gewoon naar het in de buurt gelegen Happy Italy binnerotte of Very Italian Pizza gaan voor een redelijk tot goede Italiaanse hap
Dit.quote:Op dinsdag 26 september 2017 08:33 schreef minilot het volgende:
Ik vind Happy Italy eerlijk gezegd juist volkomen smaakloze en onzorgvuldig klaarmaakte meuk in veel te grote porties..
Is ook wel zo hoor, de pasta's daar zijn niet zo best, maar ik vind pizza bij Vapiano echt prima te doen.quote:Op dinsdag 26 september 2017 08:42 schreef vinnypassy het volgende:
En ik vind de pizza bij Vapiano anders prima, anders moet ik in een rij staan en daar heb ik nooit zin in. Maar deze pasta ziet er wel heeeel treurig uit.
Vapiano heeft 3! speciale afhaalpunten voor pasta bereiding en alle drie stonden er rijen voor. Dus die industrieel-heid waar men Happy Italy van beticht ( die rijen voor de deur dus) is ook bij Vapiano aanwezig, alleen dan binnen. Daarbij noemde ik al het eerder, en wel met die eigen gemaakte foto over de counter, dat die bakjes met sauzen waar men elke keer iets uithaalt of schept voor in de wok: Ik vind dat niet kunnen dat je 'station' er zo smerig bij ligt als je eten voor je klanten bereidt. Alles bij Vapiano wordt ook in een wok bereidt als het om bijvoorbeeld Bolognese saus gaat en komt uit pakjes die achter in de wand al klaarliggen. ( gewoon openscheuren en hoppa in de wok) Alles ligt al afgemeten in zakjes klaar.. Alles afgemeten vanwege de winstmarge.quote:Op dinsdag 26 september 2017 08:29 schreef De_Hertog het volgende:
Happy Italy is aan te raden ja? Het ziet er altijd zo massaal en industrieel uit dat ik het inderdaad in de Vapiano hoek had gestopt.
Gemiddeld genomen " ja " , Maar echte "moederskeuken" Italianen heb je amper in Rotterdam vind ik. Dat men een klein zaakje runt dat er uitziet als 1, maakt het nog niet "moederskeuken" als je begrijpt wat ik bedoel. En ik ken so what bijna alle Italianen in Rotterdam en ben er misschien 2 tegengekomen die de echte "moederskeuken" voeren. Tenminste, er heel dicht tegenaan zitten.quote:Op dinsdag 26 september 2017 08:47 schreef agter het volgende:
Liever een klein Italiaans familie-restaurantje.
Bodemdikte is oké en bodem is vaak (redelijk) krokant, saus goed op smaak, niet teveel maar prima beleg. Het is geen wereldpizza, maar voor die paar euro's ben ik er zeer tevreden mee.quote:Op dinsdag 26 september 2017 09:51 schreef Iwanius het volgende:
En wat vind je dan zo goed aan de pizza's want ik geloof er weinig van als hun pasta's/sauzen al zo smaakloos en bijna rauw smaken. Bedoel als jij je pizza al zo verknalt ( en dat 2x!), dan zullen je pizza's niet veel beter zijn. Ik denk dat het gewoon een " ik wil gewoon dat Vapiano goed is " gedachtengang is die je graag in stand houdt.
Ik bedoelde absoluut niet dat ik Vapiano goed vond, integendeel. Ik dacht alleen dat Happy Italy grofweg hetzelfde was. De vraag was dus waarom je Happy Italy wèl aan zou radenquote:Op dinsdag 26 september 2017 09:51 schreef Iwanius het volgende:
Vapiano heeft 3! speciale afhaalpunten voor pasta bereiding en alle drie stonden er rijen voor. Dus die industrieel-heid waar men Happy Italy van beticht ( die rijen voor de deur dus) is ook bij Vapiano aanwezig, alleen dan binnen.
Waar haal jij al die kennis vandaan? Je komt mij altijd over als iemand die gewoon graag zoveel mogelijk schranst op een dag.quote:[..]
Gemiddeld genomen " ja " , Maar echte "moederskeuken" Italianen heb je amper in Rotterdam vind ik. Dat men een klein zaakje runt dat er uitziet als 1, maakt het nog niet "moederskeuken" als je begrijpt wat ik bedoel. En ik ken so what bijna alle Italianen in Rotterdam en ben er misschien 2 tegengekomen die de echte "moederskeuken" voeren. Tenminste, er heel dicht tegenaan zitten.
Correctie: wij waren bij de gewone Gastrobar van Ron en daarna ook bij zijn Gastrobar Indonesia en toevallig jl. maandag bij zijn filiaal in Haarlem, Bistrobar Indonesia., maar bij zijn Oriëntal Bar zijn we nog niet geweest en ook nog niet bij Nacarat van Ron Blaauw op het Rokin.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 12:02 schreef Iwanius het volgende:
Nadat CUL collega Golfer er al eerder was geweest en diens foto's voor mij een beeld gaven van " daar moet ik gegeten hebben." [ besloot ik een tijd geleden zelf maar eens de stoute schoenen aan te trekken en koers te zetten naar Mokum voor wat heet een hapje en een drankje.
Beijing Bao in Rotterdam 2014.quote:Op donderdag 12 oktober 2017 17:53 schreef Wokschotel het volgende:
Ik dacht ooit in dit topic of 1 van de voorgangers een bespreking gelezen te hebben van een kleine maar hele fijne Rotterdamse Chknees. Kan hem alleen niet meer terugvinden. Hellup
Je antwoord is direct een antwoord op mijn vraag, dankje.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 12:02 schreef Iwanius het volgende:
Waar haal jij het lef vandaan zo een kortzichtig vraag te stellen? Laten wij eens de zaken omdraaien. Als jij je niet vooraf beetje kunt inlezen in mijn voorgeschiedenis, dan is zo een vraag dom,vooringenomen en ook nog erg kortzichtig daar je met het laatste deel van je antwoord precies dat laat zien wat je wilt zien qua vooringenomenheid. Dus eerst lekker inlezen alvorens je een vraag stelt.
Wie bestelt nou een bolognese in een fastfood ketenquote:Op maandag 25 september 2017 22:23 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Chinese Blog
[ afbeelding ]
© Pinterest.
[ afbeelding ]
Zelfs bij de McDonalds is het schoner in de keuken waar gewerkt wordt.
[ afbeelding ]
Vapiano Nederland
Binnenrotte 142-148
3011 HC Rotterdam
Wat at/dronk je?
[ afbeelding ]
Naderhand, bij het daglicht, zag ik dat het er wel erg drassig en bijna stopverf achtig uitzag..
[ afbeelding ]
Bij een eerste hap bleek het inderdaad net stopverf te zijn wat je naar binnenkreeg
en....totaal geen smaak. Ja,smaakloos en dus wat zout erop om te kijken of het dan
een beetje eetbaar was.
[ afbeelding ]
Dit is niet te behappen en weg ermee! Einde oefening!
Impressies / Of op aanmerkingen
Jaren geleden was ik hier ook, toen Vapiano net een week open was, en toen vond ik het al een aanfluiting. Nu zoveel jaren later ben ik er opnieuw langsgegaan in de hoop dat het misschien beter was en omdat enkele fokkers het wel 1 van de betere Italiaanse tenten vond in Rotterdam. Nou, ik weet niet waar ze die wijsheid vandaan halen of alleen maar salades vreten,maar een simpele spaghetti Bolognese die smaakte nergens naar en de tomatensaus met gehakt leek wel een grote,smaakloze, bijna stopverf achtig smurrie. De spaghetti zelf was niet goed bereidt en had sowieso geen goede beet! Kortom alles wat ik jaren geleden al beleefde is nu teruggekomen in dezelfde slechte vorm.
Nee, mijden met een lange IJ en gewoon naar het in de buurt gelegen Happy Italy binnerotte of Very Italian Pizza gaan voor een redelijk tot goede Italiaanse hap waarbij laatstgenoemde door mij al eens werd gerecenseerd.
Cijfer
2 / 10
Note:
Ter compensatie ben ik richting de Kruiskade gegaan voor een heerlijke Surinaamse Moksi-Meti die weer heerlijk smaakte en mij deze baggertent deed vergeten.
thanks, maar volgens mij was die het niet. Ik kan me van de (jouw?) post herinneren dat er een oud mannetje / de vader in voor kwam die voor het pand stond met een bord met allerlei hapjes. Ja, klinkt bizar maar dat is mijn associatiequote:
Ow, dat is op de Mauritskade. Daar rechts naast de QQ bakery. Kom, Iwanius, hoe heet het. Nieuwe uitbater waar al eeuwen een Chinees zat. Je was daar niet zo lang geleden, maandje terug, hooguit 5 maanden terug.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 19:35 schreef Wokschotel het volgende:
[..]
thanks, maar volgens mij was die het niet. Ik kan me van de (jouw?) post herinneren dat er een oud mannetje / de vader in voor kwam die voor het pand stond met een bord met allerlei hapjes. Ja, klinkt bizar maar dat is mijn associatie
Nee man, daar moet ik Iwanius 100 x gelijk in geven, dat is echt niet te vretenquote:Op zondag 15 oktober 2017 22:04 schreef PrisTheShiz het volgende:
Popocatepettl is echt wel goed, misschien pech gehad met je bestelling
quote:Op zondag 15 oktober 2017 22:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee man, daar moet ik Iwanius 100 x gelijk in geven, dat is echt niet te vreten
Absoluut. Waardeloos eten daar.quote:Op zondag 15 oktober 2017 22:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee man, daar moet ik Iwanius 100 x gelijk in geven, dat is echt niet te vreten
Vroegâh was dit echt top. Zo vaak uitstekend gegeten daar, toen ik er nog vlak naast werkte. Popo was mijn kennismaking met de Mexicaanse keuken en dat deden ze zeker niet lafhartig. Hebben we het wel over de jaren '90.quote:Op zondag 15 oktober 2017 22:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee man, daar moet ik Iwanius 100 x gelijk in geven, dat is echt niet te vreten
Daar istie voordat hij bestelde al boos weggelopen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 23:59 schreef gargamelnl het volgende:
Iwanius, ben je al bij the fish market geweest? Is dat wat?
Dat is dan de reden. Check de recensies, iedereen erg lovend over, totdat ze verbouwd zijn en nieuwe kaart hebben. Na de verbouwing is er veel geklaag door de trouwe klanten. Blijkbaar van goed naar slecht gegaan dus.quote:Op zondag 15 oktober 2017 22:15 schreef PrisTheShiz het volgende:
[..]dan heb ik een slechte smaak of het is heel slecht geworden. Ben al twee jaar niet meer geweest
Dat verklaart het. Jammer hoor want het was altijd goed eten daar..quote:Op maandag 16 oktober 2017 18:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Dat is dan de reden. Check de recensies, iedereen erg lovend over, totdat ze verbouwd zijn en nieuwe kaart hebben. Na de verbouwing is er veel geklaag door de trouwe klanten. Blijkbaar van goed naar slecht gegaan dus.
Yes, dat is hem. Dank voor het meedenken!quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 20:09 schreef RobinOok het volgende:
Oh, sorry, ja, Westersingel bedoel ik ook![]()
Maar ik denk dat hij die bedoelt dus.
Wat is dit voor ongein? Ik wilde net met een bak koffie het topic doorlezen.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:19 schreef minilot het volgende:
Mochten jullie een recensie missen, Iwanius wist het toch ook zelf allemaal zo zeker niet meer - we gooien het maar op de overwinningsroes van z'n clubje.
Op naar de volgende review!
Echt heel matig van je minilotquote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:19 schreef minilot het volgende:
Mochten jullie een recensie missen, Iwanius wist het toch ook zelf allemaal zo zeker niet meer - we gooien het maar op de overwinningsroes van z'n clubje.
Op naar de volgende review!
Beetje jammer wel dat hij zo in bescherming wordt genomen.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:19 schreef minilot het volgende:
Mochten jullie een recensie missen, Iwanius wist het toch ook zelf allemaal zo zeker niet meer - we gooien het maar op de overwinningsroes van z'n clubje.
Op naar de volgende review!
Wellicht beter dat je niet steeds alles wegmodereert. Iewanus lult gewoon regelmatig uit z'n nek en dat mag best gezegd worden.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:51 schreef minilot het volgende:
Wellicht handig als zowel Iwanius als zijn nemesissen zich gewoon eens niet zo druk maken.![]()
Carry on!
Mag wel, maar hoeft niet. De meesten hier interesseert dat namelijk niks.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 06:54 schreef Griebus het volgende:
[..]
Iewanus lult gewoon regelmatig uit z'n nek en dat mag best gezegd worden.
Iedereen 'kent' hier robinook net zo goed als griebus hoor dus dat is een ongeldig argument, probeer opnieuw.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 07:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mag wel, maar hoeft niet. De meesten hier interesseert dat namelijk niks.
En dan wordt het echt een beetje vervelend als mensen die we hier verder niet kennen allemaal een voor een hun plasje over Iwanius komen doen.
Ga dan in een privé topic die Iewanus hersenloos adoreren.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 07:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mag wel, maar hoeft niet. De meesten hier interesseert dat namelijk niks.
En dan wordt het echt een beetje vervelend als mensen die we hier verder niet kennen allemaal een voor een hun plasje over Iwanius komen doen.
Braddie is dan ook een rare kwast.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 09:02 schreef Griebus het volgende:
[..]
Ga dan in een privé topic die Iewanus hersenloos adoreren.
Grappig eigenlijk: als het om Braddie zou gaan zou alles maar mogen maar over Iewanus mag niemand iets zeggen
Iwanius niet danquote:Op woensdag 25 oktober 2017 09:08 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Braddie is dan ook een rare kwast.
Ik vind om 9 uur aan de champagne zitten een wat eigenaardige gewoonte, maar voor de rest lijkt het me gewoon een normale kerel die middels zijn vermogen kan doen wat hij het liefste doet; de hele dag lekker eten en een beetje door Rotterdam stiefelen.quote:
Dit.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 07:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mag wel, maar hoeft niet. De meesten hier interesseert dat namelijk niks.
En dan wordt het echt een beetje vervelend als mensen die we hier verder niet kennen allemaal een voor een hun plasje over Iwanius komen doen.
Fijn dit!quote:Op woensdag 25 oktober 2017 10:08 schreef minilot het volgende:
En even hand in eigen boezem: de wazige recensie op verzoek weghalen was inderdaad wat al te drastisch. Mea culpa! Doe ik niet meer, ok?![]()
Carry on!
Nergens wordt een ban geëist voor Iwanus. Maar gelul in de ruimte vindt de 1 machtig interessant, een ander irriteert het. En tja geen heftig beleid of samenzwering maar wel toegeven dat je toch iets hebt gedaan wat je niet had moeten doen. Zegt genoeg. En dan vervolgens zelf het topic volgooien met offtopic gezever. 2 maten.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 09:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit.
Kijk, oorspronkelijk was het zo dat Isabeau een keer aan Iwanius voorgesteld om zijn meer uitvoerige restaurantrecensies een eigen topic te geven, juist omdat Iwanius historisch gezien blijkbaar een beetje een controversieel figuur op FOK! is en de wat exorbitantere maaltijden in het Wat Eten We Vandaag-topic steeds ondergesneeuwd raakte in allerhande gemiep van zowel Iwanius als de mensen die voortdurend zijn posts onder de loep wilden leggen.
Want tegenover een paar mensen die het als een soort levensdoel lijken te zien om Iwanius te 'ontmaskereren' staan in CUL ook heel veel mensen die het gewoon leuk vinden om uitgebreide fotoreportages te zien van restaurants waar ze misschien wel zelf nooit zullen gaan komen. Is Iwanius een beetje een fantast? Jawel. Stelt -ie zich aan? Jawel? Kloppen data soms niet, prijzen soms niet of is er een ander twijfelachtig element te vinden? Heus wel. Maar iemand die zeer stijlvaste fotoreportages van steeds weer nieuwe of vernieuwde horeca in Rotterdam post is iemand die in elk geval een boel buiten de deur eet.
Maar wat er precies exact wel en niet klopt, doet dat er nou werkelijk zoveel toe? Als Iwanius z'n eetavonturen zit aan te dikken of af en toe een loopje met de waarheid neemt, nou én? Hoe afschuwelijk sommigen van jullie het ook vinden: er is geen verbod op liegen op een forum. Als ik morgen in CUL post dat ik van pannenkoeken hou terwijl ik ze helemaal niet lust is dat mij goed recht. Als Iwanius een recensie post en doet alsof -ie vorige week in een restaurant was terwijl het eigenlijk vier maanden geleden was, dan is dat op geen enkele wijze een halsmisdrijf. Dat -ie af en toe op dat soort blunders wordt gewezen is logisch, en we laten het vaak zat staan. Maar zoals we élk topic proberen te behoeden voor paginalang offtopic gezeik, zo geldt dat ook gewoon voor de topics van Iwanius.
Neemt niet weg dat Iwanius helemaal geen heilige status heeft: als -ie qua forumregels over de schreef gaat krijgt -ie net als ieder ander op z'n kop, bij driekwart van zijn ge-emmer in DM's naar ons krijgt -ie een 'je kunt de pot op' van ons terug en zie je iets dat niet in de haak is, maak een TRretje en dan kijken we ernaar. Bijvoorbeeld: Iwanius die andere restaurantbezoekers duidelijk met hun gezicht op de foto zet en erover gaat lopen zeiken: dat pakken we echt wel aan. Iwanius die op zondag in een restaurant zegt te zitten dat op zondag niet open is: niet bepaald banwaardig hè luitjes?
Iwanius kan af en toe best een beetje in de zeik genomen worden, dat roept -ie nou eenmaal over zichzelf af en daar zitten we helemaal niet zo streng bovenop. Maar af en toe een opruimactie in een topic dat wéér lijkt te verzanden in eindeloos gemuts en gewelles/nietes - dat zal af en toe wel eens voorkomen. Zit geen heftig beleid achter, er is geen samenzwering gaande om Iwanius te vriend te houden, het is gewoon hoe het af en toe uitkomt. Deal with it.
En vanaf nu graag gewoon weer foto's van hopelijk heel veel uitgevraagd eten en niet teveel stinksigaren.
Dat is dit topic dus.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 09:02 schreef Griebus het volgende:
[..]
Ga dan in een privé topic die Iewanus hersenloos adoreren.
zeiken of niet ventje...quote:
Doe even een beetje normaal alsjeblieft. Deze situatie mag uiteraard besproken worden maar niet op het niveau van ramproerisme.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 14:38 schreef hmmmz het volgende:
Oehh nieuwe Iwa bash. Daar moet ik bij zijn.
Hoezo niet gewoon terugplaatsen dan?quote:Op woensdag 25 oktober 2017 10:08 schreef minilot het volgende:
En even hand in eigen boezem: de wazige recensie op verzoek weghalen was inderdaad wat al te drastisch. Mea culpa! Doe ik niet meer, ok?![]()
Carry on!
De licht aangepaste recensie staat er alweerquote:Op woensdag 25 oktober 2017 15:48 schreef Queens het volgende:
[..]
Hoezo niet gewoon terugplaatsen dan?
Ik geniet, als Rotterdammer extra, van de rescensies!
Ik waardeer Iwa wel hoor. Wil best een keer met hem een sigaartje gaan roken.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Doe even een beetje normaal alsjeblieft. Deze situatie mag uiteraard besproken worden maar niet op het niveau van ramproerisme.
quote:Op woensdag 25 oktober 2017 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
De licht aangepaste recensie staat er alweer
En vanaf nu dus echt weer gewoon ontopic, afgesproken?Klachten kunnen in het feedback-topic, yo!
![]()
quote:Op woensdag 25 oktober 2017 08:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb hem echt nog nooit gezien. Misschien in zo'n possetje-topic? Of een van de 27 "ik-heb-al-6-dagen-kipfilet-uit-de-diepvries-op-het-aanrecht-liggen-kan-ik-het-nog-eten-topics? Of "wat-vind-jij-de-lekkerste-cup-a-soup?
Er wordt vaak genoeg kritiek geplaatst, maar dat hoeft toch niet keer op keer?quote:Op woensdag 25 oktober 2017 09:02 schreef Griebus het volgende:
[..]
Ga dan in een privé topic die Iewanus hersenloos adoreren.
Grappig eigenlijk: als het om Braddie zou gaan zou alles maar mogen maar over Iewanus mag niemand iets zeggen
Volgens mij was dat de enige die 10/10 had inderdaadquote:Op vrijdag 27 oktober 2017 13:27 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Iwanius, wat is eigenlijk je beste (sterren)restaurantervaring geweest?
Wat dat toevallig Restaurant Gordon Ramsay? Herinner me dat je daar bijzonder positief over was.
Klopt. Weinig last van valse sentimenten.quote:Op maandag 30 oktober 2017 20:59 schreef Smallish het volgende:
[..]
Nee, maar daar heb jij volgens mij sowieso weinig last van.
Sorry maar wat is dit voor verkapte reclame?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De buitenkant van Mario de Ridder zijn nieuw Peruaans 'fushion' eethuisje.
[ afbeelding ]
Tafeltjes vlakbij het buitenraam
[ afbeelding ]
De rest van de toko waar nog een hoop gereed moet worden gemaakt. Achterin de keuken.
Wordt vervolgd
Ik zie geen eten?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De buitenkant van Mario de Ridder zijn nieuw Peruaans 'fushion' eethuisje.
[ afbeelding ]
Tafeltjes vlakbij het buitenraam
[ afbeelding ]
De rest van de toko waar nog een hoop gereed moet worden gemaakt. Achterin de keuken.
Wordt vervolgd
Blijkt dat je in dit topic geen kritiek mag hebben op de heilige, maar man man man.. wat een kansloos figuur ben jij toch.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De buitenkant van Mario de Ridder zijn nieuw Peruaans 'fushion' eethuisje.
[ afbeelding ]
Tafeltjes vlakbij het buitenraam
[ afbeelding ]
De rest van de toko waar nog een hoop gereed moet worden gemaakt. Achterin de keuken.
Wordt vervolgd
quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Iwanius kennende zal hij het zeker melden als het eten tegenvalt. Ik zie de reclame er niet van in voorlopig. Dit is niet vergelijkbaar met De Buik.
Er worden hier wel vaker nieuwsberichten geplaatst over Rotterdamse horeca zonder dat er gegeten wordt.
Wat voegt het aan het topic toe dan volgens jou?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Iwanius kennende zal hij het zeker melden als het eten tegenvalt. Ik zie de reclame er niet van in voorlopig. Dit is niet vergelijkbaar met De Buik.
Er worden hier wel vaker nieuwsberichten geplaatst over Rotterdamse horeca zonder dat er gegeten wordt.
Wat een toffe muurschildering!quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De buitenkant van Mario de Ridder zijn nieuw Peruaans 'fushion' eethuisje.
[ afbeelding ]
Tafeltjes vlakbij het buitenraam
[ afbeelding ]
De rest van de toko waar nog een hoop gereed moet worden gemaakt. Achterin de keuken.
Wordt vervolgd
Misschien moeten we een commissie van users oprichten waar users aan kunnen voorleggen wat ze op het internet willen plaatsen.quote:Op woensdag 1 november 2017 07:39 schreef Ludachrist het volgende:
Er zijn weer een paar mensen goed mad dat Iwanius dingen plaatst waar zij niet akkoord mee zijn
Ja hoi! Ik heb net gisteren Further Back in Time for Dinner (een werkelijk briljante BBC serie) af gekeken en in de laatste aflevering kwamen nieuwe trends aan het woord en werd gezegd dat Peruaans eten heel erg in opkomst was. En ik vroeg me af of je dat in Nederland ook zou hebben. En warempel, ik krijg per direct mijn antwoord. Van Iwaniusquote:Op woensdag 1 november 2017 07:34 schreef lighted het volgende:
Wat voegt het aan het topic toe dan volgens jou?
Ik mag dus ook een topic gaan openen met plaatjes van nieuwe restaurants?
Nee, daar is een ander topic voor:quote:Op woensdag 1 november 2017 07:34 schreef lighted het volgende:
Wat voegt het aan het topic toe dan volgens jou?
Ik mag dus ook een topic gaan openen met plaatjes van nieuwe restaurants?
Precies en daarbij had ik zelfs al diverse keren gemeld dat mijn eigen centrale topic naast eten ook de plek is van de laatste nieuwtjes op horeca-gebied en daar valt dit soort pre-nieuws aankondigingen ook onder, die ik af en toe in het algemene nieuws topic plaatste maar nu dus gewoon in mijn eigen topic.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Iwanius kennende zal hij het zeker melden als het eten tegenvalt. Ik zie de reclame er niet van in voorlopig. Dit is niet vergelijkbaar met De Buik.
Er worden hier wel vaker nieuwsberichten geplaatst over Rotterdamse horeca zonder dat er gegeten wordt.
Hebben ze cavias op het menu staan?quote:Op woensdag 1 november 2017 20:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies en daarbij had ik zelfs al diverse keren gemeld dat mijn eigen centrale topic naast eten ook de plek is van de laatste nieuwtjes op horeca-gebied en daar valt dit soort pre-nieuws aankondigingen ook onder, die ik af en toe in het algemene nieuws topic plaatste maar nu dus gewoon in mijn eigen topic.
Ik heb trouwens met nieuw beeldmateriaal de post ge-update. Alleen het eten ontbreekt nog maar dat komt wel als ik er gegeten heb. Voor nu ben ik niet echt ervan onder de indruk maar dat kan altijd nog veranderen.
niet best hoor die prijzen...quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De buitenkant van Mario de Ridder zijn nieuw Peruaans 'fushion' eethuisje.
[ afbeelding ]
De setting als je binnenkomt.
[ afbeelding ]
Tafeltjes vlakbij de keuken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Menukaarten
De obers vertellen wat hun hoofdgerechten/specialiteiten zijn dus "verrassing."
Elke dag tussen 12:00 uur en 14:00 uur geopend en tussen 17:00 uur en 22:00 uur.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
quote:Op vrijdag 22 december 2017 19:10 schreef stavromulabeta het volgende:
Even een schaamteloze kick... Ik ben toe aan nieuwe extravagante eetfoto's met een sigaar er naast.Je hebt geluk!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:Hoeren neuken, nooit meer werken.
Eindelijk weer een update!quote:Op maandag 25 december 2017 18:52 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Google App 2017.
Waar?
[ afbeelding ]
© Thoughfull Blog 2017.
[ afbeelding ]
Feestelijk gedekte tafel met dit jaar kandelaren erop i.c.m.het overige tafelzilver want "zo heurt 't.
[ afbeelding ]
Closeup van de borden/kopjes voor: opwarmertje,voorgerecht,hoofdgerecht en toetje.
[ afbeelding ]
De eerste wijn voor bij de soep. Prima.
[ afbeelding ]
Romige bisque van zeekreeften.
[ afbeelding ]
Schaal met stukken kreeft (zonder schil) en o.a. kwarteleitjes.
[ afbeelding ]
Een goed gevuld bordje, al zeg ik het zelf met een lichte mostert-mayo saus.
[ afbeelding ]
De wijn voor bij het hoofdgerecht. Prima wijntje die erbij past.
[ afbeelding ]
De tafel met de ontstoken kaarsen en bijbehorende schalen.
[ afbeelding ]
Wederom een goed gevuld bordje al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
Het toetje: 2 verschillende soorten ijs met een aardbeien compôte en bijbehorende saus.
Iedereen was tevreden en voldaan en ik kreeg complimenten voor de bereiding van alles i.c.m. de aankleding waarna een ieder afscheid nam en huiswaarts keerde. "Miep' en moi deden even samen de afwas,daarna even ons opgefrist en was het tijd vanwege "Miep's" Millennial leeftijd om weer eens te gaan clubben i.c.m.alle bijbehorende drank. Gewoon omdat het kerstavond was!
Die hadden wij voor kerstavond ook bij de Appie gehaald. Hebben we weggepleurd.quote:Op maandag 25 december 2017 18:52 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
De wijn voor bij het hoofdgerecht. Prima wijntje die erbij past.
Deze?quote:Op maandag 25 december 2017 22:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Die hadden wij voor kerstavond ook bij de Appie gehaald. Hebben we weggepleurd.
10 euro voor een industriewijn betalen. Geef het dan aan een goed doel.quote:Op dinsdag 26 december 2017 09:01 schreef capricia het volgende:
[..]
Deze?
https://www.ah.nl/producten/product/wi152294/chateau-la-marzenac
Oh. Jammer.
Grappig want ik heb 'm al een tijdje in huis ( 2 kisten) en koop nooit wijn bij AH. Maar goed, schijnbaar wordt het ook aan supermarkten e.d. geleverd tegenwoordig.quote:Op dinsdag 26 december 2017 09:01 schreef capricia het volgende:
Deze?
Chateau-la-marzenac.
Oh. Jammer.
De iwaniusgod is terugquote:Op vrijdag 19 januari 2018 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Grappig want ik heb 'm al een tijdje in huis ( 2 kisten) en koop nooit wijn bij AH. Maar goed, schijnbaar wordt het ook aan supermarkten e.d. geleverd tegenwoordig.
[ afbeelding ]
(Pop-up) Oysterclub Rotterdam heeft vergunning nog steeds niet rond vanwege...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Na de teloorgang van Club Cinema was de hoek waar ook horeca bar Sorbonne is gevestigd een dooie plek. ( om de hoek zit Asian Glories en de V&D parkeergarage). Nu is de bedoeling om daar nieuw leven in te brengen d.m.v.een oesterbar/club genaamd " OysterClub Rotterdam ". De club zou begin januari 2018 open gaan alleen is nu al enkele dagen/weken dicht vanwege het simpele feit dat men de vergunningen nog steeds niet rond heeft met de Gemeente Rotterdam.
Vergunning niet rond? Dat moet toch geen probleem zijn als het algemene Rotterdams beleid is om de stad Rotterdam zo levendig en modern mogelijk wil houden, en leegstand wil tegengaan?Klopt alleen er is 1 probleem met de zonen van voormalig Harbor club oprichter John de Jong. Tijdje terug was er dus in Amsterdam een gedoe waardoor men in Rotterdam nu erg huiverig is om zo maar eventjes een vergunning af te geven aan deze zonen van...
En ondertussen lopen de kosten gewoon op want: De zaak staat er goed en wel bij,personeel is ingekocht,voorraden zijn daar en het opgehaalde geld slinkt langzaam weg want huur-gast&licht e.d. gaat gewoon door terwijl er nog geen gasten en dus inkomsten zijn.
De zaak zelf al gezien hebbende inclusief de kaart zeg ik dat dit niet echt bijzonder is. Oh ja, men heeft goede champagnehuizen en verder prima gerechten maar...het komt met een prijs. Zeg maar brasserie opzet en sterrenprijzen. Beetje HUGH Rotterdam met dien verstande dat deze een echte 'sjieke' loungeclub uitstraling heeft en de Oysterbarclub niet.
Lijkt sowieso een beetje de tendens op Fok!quote:Op donderdag 25 januari 2018 14:41 schreef rmrt2010 het volgende:
Ja, maar vind het erg karig gesteld met zijn updates. Lijkt of hij geen zin meer heeft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |