abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:35:25 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141351142
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Liefst met foto's van het eten en neem je wel een foto van je paffert er bij?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 20-06-2014 22:44:19 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 juni 2014 @ 12:03:09 #2
348984 wiijntje
in vino veritas
pi_141401985
Waar? @ Las Palmas, Rotterdam

Wanneer? 3 mei 2014

Wat at je? -Oesters - Risotto met gerookte paling - bavette - koffie met friandises

Impressie? helemaal top - alles perfect op smaak, voldoende ruime porties, mooie tent met open keuken, kundige en vriendelijke service - Ook Herman en meneer Rijmers waren aanwezig en druk aan het werk!

Kosten? 160 voor met z'n 2 en

Cijfer? 9 (een tien als er een beter wijnkaart (met prijzen per glas) zou zijn en iets meer keuze voor wijnen per glas
pi_141563218
Heel ongewoon voor mij op dit tijdstip en op deze manier maar het betreft het befaamde Chinese avondrestaurant van Rotterdam Hung Kee waar ik dus vanavond even ben geweest.



Hung Kee is al sedert de vorige eeuw een begrip in het uitgaansleven van Rotterdam en was i.v.g. met de andere horecazaken het beste alternatief voor lekker aziatisch eten op de late avond. Vooral de gebakken garnalen/gamba's in knoflook en de sate-gerechten waren toen al 1 van de vele gerechten die eruit sprongen qua smaak. Het was ook de plek waar van alles kwam in de late avond. Van pooiers tot onderwereldfiguren tot zelfs politici als je geluk had.

Vanavond na +/- 10 jaar weer eens bezoek gebracht op weg naar huis en gehoopt dat eetsucces van weleer nu ook weer tegen te komen omdat..alle andere Aziatische restaurants hun keukens gesloten waren en Hung Kee dan het beste alternatief is. :Y

De zaak zelf oogt verder vanwege de andere opstelling en indeling in van alles, groter maar is inprincipe na al die tientallen jaren nog steeds die avondspelonk van weleer


Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:


Pekingeend & Wantan soep & mixed sate & Choi Sam met oestersaus. }:|

Rijst is gewoon oude rijst die men in een steamer/oventje even opwarmt,eend is veel te droog,de sate's zowel lam als rund ging wel maar werden alleen gered door de dikke aangelegde sojamixsaus,de wantansoep was een aanfluiting waarbij je heel weinig wantan baletjes kreeg die gewoon uit de dieprvies komen en daar te lang in hebben gelegen waardoor ze taai waren.Totslot de choi sam groente was een regelrechte verkwisting doordat deze helemaal doorgekookt was en zelfs de oestersaus erop kon niets meer kon redden qua smaak.

Alleen van de Wantan bouillon wat gedronken en de rest van het eten teruggestuurd, opgestapt en weggegaan! Dit is gewoon een sof van de eerste orde.En met zoveel alternatieven voorhanden in de Witte de Withstraat,als je praat over internationale keukens,is het mijden van Hung Kee een hele makkelijke stap als het gaat om lekker avondeten..

Cijfer: 4 / 10

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2014 01:58:34 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 08:29:24 #4
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141806010
quote:
Cijfer: 4 / 10
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:42:40 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141811736
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
-knip-

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Door een TV-programma gesloten :?
Echt een aanrader dus. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:44:43 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141811797
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

[
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
De macht van de media?
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl


https://www.vwa.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:47:52 #7
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141811916
quote:
oops.. was nog vroeg :)
pi_141817504
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 15:16:26 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 15:29:02 #9
131800 Tarado
capô de fusca
pi_141817896
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:05:11 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141819022
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee, die Chinees zit op de markt. Dat is niet tegenover het station.

En 'k ga vanavond eten bij Tha Park, dus zal het je laten weten. ;-)
Alleen, zie nu het menu, staat online:
http://www.bilderberg.nl/(...)hePark-menukaart.pdf

En ik weet niet, is niet helemaal mijn stijl. :-(

[ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 02-07-2014 16:15:50 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:06:24 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141819058
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:29 schreef Tarado het volgende:

[..]

Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
Nee hoor. Bij The Park, voorheen Restaurant 70 staat volgens mij hetzelfde team als voorheen in de keuken. Alleen heeft van Loo geholpen met de nieuwe kaart. Of zoiets. Hij kookt niet zelf daar.
pi_141824945
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

[..]

Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
! Door de vwa, haha. Ik heb er een paar keer gegeten, maar gelukkig niets aan over gehouden. Lekkere eendentongetjes. Maar het zag er altijd wel uit of het interieur sinds 1959 niet meer veranderd was.
edit: ik lees op internet dat ze failliet zijn.
anonieme razernist
  woensdag 2 juli 2014 @ 21:10:43 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141829144
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
pi_141839474
Goed om te horen dat je toch lekker gegeten hebt. Kun je ook aangeven wat je zoals genomen hebt met je man.. Hulp kun je wel van de eerder geposte menukaart halen.

I.i.g. zijn de geluiden die mij eerder reikten dat het absoluut geen Parkheuvel niveau is, de juiste dus.
Wel dus het niveau van het vorige restaurant. Hmm...daar kom ik niet voor eigenlijk.

V.w.b. dat terras. De eerder aangeprezen sigarenlounge komt ook pas tegen die tijd.
Beetje raar. Nieuw restaurant 1/2 afmaken aangezien men er prat opging dat juist het kenmerkende van dit nieuwe The Park een bijbehorende exclusieve sigarenlounge was.

Ga dan later in het jaar open zou ik zeggen als alles (restaurant & sigarenlounge) af is.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2014 00:30:50 ]
  donderdag 3 juli 2014 @ 12:09:22 #15
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_141847336
Voornaamste probleem zal dan het mislopen van de omzet die je in de tussentijd kan draaien zijn.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 4 juli 2014 @ 16:15:12 #16
221912 minilot
Nancy boy
pi_141892129
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 16:06 schreef RobinOok het volgende:
quote:
2s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 19:16 schreef Iwanius het volgende:
Zeg jullie daar.. gesteld dat ik vanavond in het centrum van Rotterdam van hot naar her aan het hollen ben, waar haal ik nou naar jullie idee het allerallerlekkerste broodje, of iets anders dat nog enigszins praktisch lopend op straat op te eten is? :)
(Ik lust alles)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 juli 2014 @ 18:01:37 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141895688
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
pi_141896933
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 21:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
Ik zie de Charcuterie op de kaart staan, en dat zijn flinke prijzen voor 40gram.. Mortadella is echt geen 5 euro voor 40 gram waard. dat is 12,50 euro per honderd gram oftewel 125 euro kg. dat is ongeveer 100 euro meer dan de inkoopprijs. Pizza van 19,50 en gazpacho van 15 euro? Ok goed eten kost geld en een goed restaurant haalt er een flinke marge op, maar ik vind ze hier wel erg hoog. Want zo ingewikkeld zien de meeste gerechten er op de kaart niet uit
  vrijdag 4 juli 2014 @ 18:40:39 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141897098
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.

Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt. ;)
pi_141897221
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.

Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt. ;)
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-)
pi_141897231
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef mytec het volgende:

[..]

Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-) En inderdaad groentesoep maak je zelf thuis en pizza haal je bij een italiaan ;-)
pi_141897657
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
Noem je nou net de zaak waar ik geirriteerd ben weggelopen omdat het Chinese meisje (die vloeiend Nederlandse sprak) achter de counter mijn vraag verkeerd aan een collega doorgaf terwijl ik erbij sta en ik daarvoor tot drie maal toe het voor haar woord voor woord herhaal, zodat ze alle tijd heeft het goed in zich op te nemen.

Nee hoor. Nog steeds de vraag verkeerd doorgeven alsof ik een mongoal ben waardoor ik een verkeerd antwoord krijg en ik dus de hele vraag opnieuw kan gaan stellen. Doei. }:|

En het ging juist over de Vietnamese echtheid van die zaak en de ingredienten(beleg e.d.) die uitgestald waren. Ik vond het meer een Vietnamese naam voor een toko gerund door Chinezen uit Hongkong die een mengelmoes van wat Nederlandse en Chinees ingredienten met een vleugje Vietnamese benamingen bestierden. Eigenlijk wat ik over restaurant Pho recenseerde t.a.v. hun menukaart.

V.w.b.je vraag over lekkere broodjes dan zou ik even hier kijken in dit topic.

Edit Robin: Beijing maar weer eens aangedaan. Heerlijk!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 19:09:50 ]
  vrijdag 4 juli 2014 @ 19:24:24 #23
221912 minilot
Nancy boy
pi_141898816
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
Ja, hoi vanaf de stoep:


Ze zijn precies een kwartier dicht. Snert! :')
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 juli 2014 @ 19:48:33 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141899983
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape. ;)
  vrijdag 4 juli 2014 @ 21:32:34 #25
221912 minilot
Nancy boy
pi_141904478
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 19:48 schreef RobinOok het volgende:
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape. ;)
Niks geen sorry, ik hád ook even online naar de openingstijden kunnen kijken voordat ik helemaal van de Nieuwe Binnenweg naar de Botersloot sjokte. ;)
Volgende keer beter, en dan uiteraard hier een verslag!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 5 juli 2014 @ 09:53:34 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141922113
Oh, was je op de Nieuwe binnenweg? Zeg dat dan! Dat is bij mij om de hoek.
Had ik je beter naar de Rotterdamsche Kookpot kunnen sturen. :-)
Of naar Buiten of zo. Er openen steeds meer zaakjes daar.

Daar was je dan nog net op tijd geweest. :-)
pi_142317146
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:51:11 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318024
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:57:46 #29
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318185
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:02:55 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318324
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:57 schreef Blik het volgende:

[..]

Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:07:28 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318457
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
Nou, eigenlijk niet. Want daarna zeg ik dat die tent ook gewoon vol zit zonder acties. het kan ook een manier zijn om wat meer publiciteit te krijgen
pi_142318620
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:20:55 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318865
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:13 schreef SaskiaR het volgende:
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Zo extreem duur is het eigenlijk toch niet (puur kijkend naar prijs, niet naar kwaliteit. rond de 10 euro voor voorgerecht en rond de 20 voor hoofdgerecht)? Overigens begrijp ik je punt wel qua vegetarisch eten, veel restaurants hebben daar toch moeite mee om een smakelijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten.

De wijntips vind ik trouwens ook erg mager, in totaal 4 of 5 verschillende wijntips voor alle gerechten samen, van in totaal 2 verschillende wijnhuizen...
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:29:26 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142319131
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:35:46 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142319350
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
Dat dus.
Tja en als je dan vega bent moet je maar van te voren even informeren of ze daar dezelfde prijs voor rekenen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_142319590
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142324757
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Dat ben ik met je eens :Y 37,50 mag dan best normaal zijn, maar dan verwacht je ook lekker en goed eten en niet iets wat maar zo-zo is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142331006
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Helemaal met je eens. 1x daar gaan zitten voor de lunch en van de prijzen die ze vroegen voor wat ze te bieden hadden werden we een beetje droevig zeg maar.
Afgelopen winter voor het diner nog maar een kans gegeven en wederom weer na een drankje een ander restaurant opgezocht.
pi_142363691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:12 schreef SaskiaR het volgende:
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Als je mij nu even had aangetikt had ik je de ervaring kunnen besparen omdat ik( toen de zaak net bestond en meedeed met dat onzin 'MTiT'programma) er heenging om eens de geweldigheid van het eten waar men op tv altijd over spreekt (Den Blijker effect... :') ) te ervaren.

quote:
RETRO Recensie:

In een stad als Delft overheerst het dorpsgevoel waar iedereen elkaar kent en knusheid de boventoon voert. Sinds kort is daar,vlak tegenover de plaatselijke schouwburg,restaurant Moodz gevestigd aan het Vesteplein 4.



Moodz wordt gerund door George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert die met hun restaurant Moodz
meedoen met het RTL4 reality-programma Mijn Tent is Top! met in de hoofdrol Herman Den Blijker.

De opzet en het doel van Moodz is het zijn van een eetcafe "voor elk moment van de dag"zoals men dat zelf zegt..



Restaurant Moodz is gevestigd in twee monumentale panden bestaande uit twee verdiepingen met op de begane grond de (open) keuken en de bar voor drank en uitgifte,en op de eerste verdieping een ruimte waar vnl. grote gezelschappen kunnen plaatsnemen.



De menukaart is overzichtelijk en uitnodigend met voor-,hoofd-,nagerechten en acceptabele
prijzen, en er is een wijnkaart met een ruime keuze in verschillende soorten rode en witte wijnen en
champagnes van het merk Tattinger.



Tijdens het bezoek hebben de volgende 'Top' gerechten de revue gepasseerd.


Bruschetta met een salsa van tomaat, avocado, lente-ui,verse knoflook en basilicum.


Mwah..gewoon zoals je het mag verwachten.


Oosterse carpaccio met garnalenkroepoek, tauge en lente-ui.


Prima carpaccio dat verder weinig "krans"behoeft zoals tauge e.d.


Sushi rijst met tonijntartaar.


Tonijntartaar dat nergens naar smaakte en de rijstkorrel is gewoon erg slecht!
En dat noemt men sushi-rijst! |
:( Gerecht van niets...


Dorade filet op de huid gebakken met een stampot van paksoy & suikersla.


Aardappelpuree smaakte nergens naar en is te 'zwaar' :') Dorade smaakt en ruikt
te rokerig,kortom...teruggeven!



Kalfsoester icm Lamsrack en geglaceerde suikersla,jonge aardappel en een vleesjus.


Tja...de lamsrack was nog het minst slechte i.v.g. met de rest! De Kalfsoester is gewoon een veredelde in kerrie gemarineerde hamburger met aardappeltjes die er ook al van doordrenkt zijn.

Wat is dat toch! Alleen fraaie opmaak voor de tv camera's van RTL? Dit is zeker geen TOP ,laat staan toekomstig Top }:|

De bediening in restaurant/eetcafe Moodz is voorkomend en bescheiden zonder opdringerig
te zijn en laat geen kans onbenut om te zorgen dat jij als klant het naar je zin hebt,iets dat je tegenwoordig als een zelfdzaamheid mag beschouwen getuige het vaak associale karakter in de horeca bij de bediening die vaak zichzelf belangrijker vindt dan de gasten.

Eindconclusie:

Restaurant Moodz is gewoon de zoveelste brasserie-achtige zaak waar Nederland al rijk aan is en onderscheidt zich in mijn ogen helemaal niet van het doorsnee segment. integendeel. Men creeert teveel een hype en marketing naar de buitenwereld toe om hun ware zwakte op culinair gebied te verhullen. Daarom is het duidelijk dat restaurant Moodz helemaal geen top is,laat staan nog in de buurt van "top"komt.

4+
/ 10


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:06:01 ]
pi_142366402
Ha, ik dacht dat jij alleen Rotterdam deed ;)
Tja, wat dat betreft verbaast het me dat het toch al een paar jaar heeft weten te overleven... hoe kan je zulk middelmatig eten serveren en dan toch blijven bestaan in een stad waar men bij andere zaken veel beter kan eten? Ik vraag me serieus af hoe dit kan...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142367457
Simpel: Eten zoals ik dat noem "parfumeren" een mooi verhaal erbij houden en zorgen dat je een horeca-toko hebt die bekend voorkomt qua aankleding en assortiment!

En uiteraard misbruik maken van het gegeven dat de gemiddelde landgenoot niet weet wat echte smaken zijn en alles wel best vinden zolang het maar een beetje bekend voorkomt in hun eigen smaakwereldje.

Wil je mijn 'vernietigende'ervaringen lezen over de andere "Mijn Tent is Top"zaken die er toen of nu nog zijn? Heb ze nog ergens in archief liggen. Je wordt er niet vrolijk van en daarom zijn ook 99% van al die horeca-zaken die aan dit soort realityprogramma's meededen nu weg of in een andere opzet doorgegaan.Tot zover de geloofwaardigheid van Herman Den Blijker als "problemsolver"op dit niveau.

Het is gewoon een showtje made for tv zoals met al die programma's die zich als "serieus/echt"betitelen. }:|

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:13:22 ]
pi_142369060
Graag Iwanius, ben wel benieuwd.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  vrijdag 18 juli 2014 @ 12:21:39 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142437507
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was?
NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142442754
Wist dat je ermee zou komen Piet maar je hebt hopelijk de rest van het verhaal ook gelezen en wel dat er geen precedent mee geschapen is voor anderen die natuurlijk hiermee hopen te kunnen scoren bij de rechtbank.

Op dat vlak zal het in Nederland wel niet zo een vaart lopen omdat onze rechters gelukkig een onderscheid weten te maken tussen "je gelijk willen halen als een klein kind en geen enkele incasseringsvermogen hebben " en echt doelbewust en met aanzien des persoon iemand willen beschadigen voor persoonlijk gewin."

De meeste horeca-uitbaters in Nederland zijn egoïstische,zelfingenomen hufters die geen enkel oog hebben voor echte kwaliteit,originaliteit van hun keuken (terwijl ze wel anders prediken) en hun personeel ook nog uitknijpen op financieel gebied voor met name eigen hebberigheid. Maar wel blijven klagen dat ze zus en zo niet kunnen realiseren/krijgen. Men is zelf onderdeel van het probleem alleen dat wil men nooit aanhoren en wuift men weg.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2014 14:35:46 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 juli 2014 @ 21:47:30 #45
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142792800
In het kader van de AH restaurantactie Haarlem e.o. wezen eten bij Beaufort in IJmuiden op de Kennemerboulevard. Bij een volle kaart kreeg je een tweede driegangenmenu voor de prijs van één.

Dit restaurant had een speciaal menu voor deze actie. Bij sommige zaken kan je ook a la carte kiezen, maar dat wisselt per zaak.


Ik had de Salade Riche.

Wat zullen we er van zeggen. Eetbaar, maar wel saai. Stukje zalm, paling en andere vis en nog wat sla erbij.

Mijn neefje had de champignons

In de saus met excuussla. Ook best eetbaar hoor, maar weinig spannends.

Hoofd. Ik had de lamsspies en ma de vis.


Het lamsspies was lekker. De vraag die ik mij nu wel stel is waar de seizoensgroentes gebleven zijn. Maar goed het smaakte wel. We hadden er trouwens nog wel wat patat bij (en daar was ik wel blij mee).


Ma had de Griet. Die was goed. Goed klaargemaakt. Lekkere pasta. Het beste bordje van alle gerechten.


Dessert. Tja. Beetje fruit op het bord en de kersen schenen aangemaakt te zijn. Van de Merengue heb ik ook wel betere versies gezien en gegeten.

Conclusie: Het restaurant is geen tweede bezoekje waard. Het was allemaal eetbaar enzo, maar het heeft niet de wowfactor. Voorgerecht en dessert stellen eigenlijk een beetje teleur. Kortom loop door naar Chi Ling of als je geen zin in Chinees loop door naar het strand voor een en ga bij een strandtent eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_142794057
Ik stel mij een 'rijkelijk visgarnituur' ook absoluut anders voor. Alle omschrijvingen zagen er beter uit op papier dan op het bord.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142794645
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
  zondag 27 juli 2014 @ 22:39:11 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142794697
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 juli 2014 @ 22:40:49 #49
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_142794765
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
in het kader van " als je minder wilt betalen doen wij minder ons best" :r
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 27 juli 2014 @ 22:41:52 #50
130803 Gripper
Get a grip
pi_142794811
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
Nou grootste afknapper voor mij was dat ik mooi zo'n spaarkaart vol had maar dat alle restaurants in mijn regio bommetje vol zitten. Al een paar weken na de start van de actie ook.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 juli 2014 @ 22:51:44 #51
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142795276
Het was een leuke actie omdat er restaurants tussen zitten waarvan je weet dat zijn goede zaken. We belanden dan hier omdat we er dan op de fiets naar toe konden (en iedereen een wijntje kon drinken ;)), de zaak in een goed hotel zit en er niet direct aanleiding was om het restaurant over te slaan.

Maar ja, het valt gewoon tegen en dat is dan jammer. -O-
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_142795717
Weet je ook weer dat je daar niet meer hoeft te eten ;)

Was de lam niet te droog?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_142796474
Wij gaan woensdag bij Curry's eten via diezelfde actie. Ben benieuwd.
pi_142798120
Restaurant Everest in scheveningen. lekkere samosa's en 'butter chicken' en dat na het zien van dit filmpje :D

🐱
  maandag 28 juli 2014 @ 00:08:24 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142798274
quote:
7s.gif Op maandag 28 juli 2014 00:04 schreef GekkePoes het volgende:
Restaurant Everest in scheveningen. lekkere samosa's en 'butter chicken' en dat na het zien van dit filmpje :D

En hoe was het daar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_142798876
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 00:08 schreef golfer het volgende:

[..]

En hoe was het daar?
Smaakte goed .


Gezellig, niet zo heel erg druk toen ik er zat. soms zit het volgepakt, Maar aardige bediening. en lekker eten. :Y ( je moet wel van de Indiase cuisine houden, sommige gerechtjes zijn erg pittig :9 )
🐱
pi_143156654
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:

Wilde laatst eindelijk eens schrijven over een van mijn favo restaurantjes Bij Bao, hoor ik dat die ermee ophoudt!
Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.



[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2014 10:25:38 ]
pi_143159964
Hmm ik denk dat ik de reden al weet voor de doorstart...
  donderdag 7 augustus 2014 @ 15:08:36 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143165627
Doorstart met zelfde kaart?
  donderdag 7 augustus 2014 @ 19:18:21 #60
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143173426
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 12:24 schreef Tarbot het volgende:
Hmm ik denk dat ik de reden al weet voor de doorstart...
vertel?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 7 augustus 2014 @ 19:22:44 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143173549
quote:
2s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.

[ afbeelding ]
wat is dit voor gerecht trouwens?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143181532
Dat is onderstaand gerecht:


(Beijing Bami)


quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 15:08 schreef RobinOok het volgende:
Doorstart met zelfde kaart?

(oude kaart)


vs



Ben wel benieuwd wat Tarbot dan zo goed weet....

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2014 22:31:19 ]
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 02:55:56 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143188942
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:22 schreef Molo het volgende:

[..]

wat is dit voor gerecht trouwens?
Een beetje karige versie van Peking style noodles / Zhà jiàng miàn / 炸醬麵
Recept : http://www.aziatische-ingredienten.nl/peking-style-noodles/
pi_143190240
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:18 schreef Molo het volgende:

[..]

vertel?
Plaatje van Iwanus stelde niks voor. Dat is toch hondevoer?
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 10:53:23 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143192825
*gaap*
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 12:47:33 #66
62913 Blik
The one and Only!
pi_143196168
quote:
2s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 22:31 schreef Iwanius het volgende:
Dat is onderstaand gerecht:

[ afbeelding ]
(Beijing Bami)


[..]

[ afbeelding ]
(oude kaart)


vs

[ afbeelding ]

Ben wel benieuwd wat Tarbot dan zo goed weet....
Vind het er ook maar een beetje saai uitzien, maar als de smaak goed is maakt dat veel goed natuurlijk.

Wel 1,40 duurder op de nieuwe kaart
pi_143196380
En ik vond ze al niet echt goedkoop voor wat je krijgt. Dan liever SanSan. :P
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 13:24:29 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143197472
Armoezaaiers!
pi_143221328
SanSan is niet goedkoper hoor, wel beter. :D
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 10:21:56 #70
62913 Blik
The one and Only!
pi_143331864
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=7412

Iets voor de Rotterdammers? Iwanius wellicht?
  Moderator woensdag 13 augustus 2014 @ 21:47:09 #71
9859 crew  Karina
Woman
pi_143393439
Ik dacht ik zet het maar hier, voor de 'uit-eters'.

http://www.restaurantspaaractie.nl/

Bij elke 10 euro boodschappen bij de AH krijg je een spaarzegel, bij 10 zegels is je kaart vol en kun je met korting bij diverse restaurants in verschillende regio's uit eten.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 13 augustus 2014 @ 23:09:53 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143397242
quote:
99s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 21:47 schreef Karina het volgende:
Ik dacht ik zet het maar hier, voor de 'uit-eters'.

http://www.restaurantspaaractie.nl/

Bij elke 10 euro boodschappen bij de AH krijg je een spaarzegel, bij 10 zegels is je kaart vol en kun je met korting bij diverse restaurants in verschillende regio's uit eten.
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 13 augustus 2014 @ 23:10:40 #73
9859 crew  Karina
Woman
pi_143397283
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
Ze doen het zeker regio voor regio dan :)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_143397323
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
Hier in Zuid-Holland nu ook deze actie ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_143405373
quote:
1s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 23:11 schreef roos85 het volgende:

[..]

Hier in Zuid-Holland nu ook deze actie ^O^
laatst de oude halfvolle kaart weggegooid :') gaan ze dezelfde actie weer doen 8)7
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_143543229
Ciel Bleu

Er was geen iens of restaurantweek dus een mooie gelegenheid om te gaan.
In april was ik al bijzonder enthousiast over aan de poel in Amstelveen Daar was de locatie, de bediening en de prijs kwaliteitverhouding al heel dik in orde.

Ciel Bleu momenteel ook bekroond met 2 sterren weet minimaal hetzelfde niveau te halen. Hier en daar wat nuance verschillen. Het eten is in elk geval nog meer naar mijn smaak. Heel puur met een bijzonder randje er aan. Gerechten die je bij blijven en die niet alleen lekker zijn.

Het uitzicht bij Ciel Bleu is buitengewoon. Op 23 hoog over Amsterdam uitkijken en voordat je aan tafel gaat nog even een cocktail in de bar op de 23e.

Het menu is:

• Oesters...
Granny Smith | Amontillado sherry | Kruiden confetti

• Koningskrab...
Roomijs van ‘Beurre Blanc’ | Gezouten citroen | Baerii kaviaar

• Sint-Jakobsmossel...
Bloemkool | ‘Blue Mountain’ koffie | Macadamia

• Kwartel van ‘Pierre Duplantier’...
Cantharel | Gepofte Sjalot | Cecina

• ‘Dorset’ Lamsvlees...
Aubergine | Polenta | Groene asperge

Eigenlijk allemaal even bijzonder. Met favorieten de oester en de krab.

Zijn er ook nog puntjes waar ik minder enthousiast over ben? Zeker. De wijn was allemaal prima maar waar het eten iets bijzonders heeft hebben de wijnen dat niet. Dit is natuurlijk vrij relatief want het zijn prachtige wijnen die goed bij de gerechten passen maar ze brengen net niet dat extra randje.

Het uitzicht is prachtig en de materialen uitmuntend maar de locatie binnen is wel heel ruim opgesteld. Ik denk dat er ook de pech was dat er alleen maar tweetjes waren en dat er daardoor nog meer ruimte leek. De bediening is ook wat je mag verwachten. Voelen hun tafels goed aan en zijn heel fijn. De synchrone uitvoering van de bediening is wat mij overdreven maar wel grappig.

Als laatste de prijs. Dat is relatief. Die keuze moet ieder voor zich maken. Het is wat eten en uitzicht betreft nog wat specialer vergeleken met aan de poel (kan een moment opname zijn) maar daar is de prijs ook naar.

Ik maak geen foto's aan tafel maar op google was deze te vinden.De krab. O+

pi_143547304
Mooi verslag Godtje ^O^ Ik dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren :o Maar dat las ik verkeerd :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_143589695
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:57 schreef Isabeau het volgende:
Mooi verslag Godtje ^O^ Ik dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren :o Maar dat las ik verkeerd :+
Zeker. Elke tafel bezet dat dan weer wel. Dan nog kan je er voetballen.
pi_143623358
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:21 schreef Blik het volgende:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=7412

Iets voor de Rotterdammers? Iwanius wellicht?
Was mij allang bekend!

Maar Willand had deze oproep ook niet hoeven plaatsen want zijn financiële situatie verbetert zich al aangezien hij SOI3 overdraagt aan zijn voormalige compagnon, en er dus nog meer geld binnenkomt voor zijn nieuwe toko. Kortom: hij heeft straks niets meer te maken met SOI3 als horeca-zaak en kan zich nu geheel daar op het Deli plein richten en zijn Deli zaken.

Over SOI3: De lunch die eerder was afgeschaft komt weer terug! En dat is maar goed ook want dat zat mij al een tijdje dwars en wordt nu herstelt. :s) Nieuw beleid,nieuw beter personeel maar wel dezelfde keuken!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2014 12:02:27 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 23 augustus 2014 @ 21:43:41 #80
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_143753604
Waar? BBQ restaurant Hillegom
Wanneer? 23 augustus van het jaar 2014 na Christus
Wat at je? Vleesch Vleesch, beetje vis en groente en verder Vleesch, Vleesch en Vleesch.
Impressie?


Kosten? 25e pp + drankjes
Cijfer? 7

Etentje met de familie. Dan moet het op een simpele locatie waarin je iedereen tevreden moet stellen. De locatie werd dit keer een BBQ-restaurant. We kwamen binnen en na het eerste drankje kregen we de uitleg over het concept.

Vooraf kan je soep pakken. Kippensoep of tomatensoep en daarna kan je je eten gaan halen. Je loopt naar het buffet toe en kiest wat pakt wat je wil.
Bij je tafel doe je het vlees en de groente het aan je spies en legt het boven de gas BBQ. Voor de vis hebben ze een aparte bakjes zoals te zien is op de foto. Wachten tot het vlees gaar is en je kan eten. :P
Verder is er nog een saladebuffet en staan de sauzen klaar. Wel veel prefab.

Prima gegeten hoor, maar het is zo'n zaak die ik niet zo snel zou uitkiezen. Ook voor groepsetentjes zou ik sneller bij een Shabu oid gaan zitten, maar goed het was te doen en natuurlijk veel te veel vlees gegeten :P.

Overigens wel pluspunten dat ze biertjes van de lokale brouwerij hadden. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_143779064

Recensie:




De afgelopen weken hoorde ik allerlei verhalen dat Rotterdam op patatgebied een geweldige zaak rijker was en dat deze zaak, genaamd Tante Nel, the place to be was op patatgebied. Ook werd mij medegedeeld dat de prijzen stevig waren zoals een patatstoofvlees voor +/- 8,00 euro maar dat dit allemaal zijn prijs meer dan waard was. Nou...dat belooft dan wat.


Waar?


Pannekoekstraat 53..

Wat voor keuken?


Oud-Hollands

Bijzonder?


Voor geen meter!

Wat at en dronk je?





Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...


Nooit meer. Zonde van mijn tijd.

Nog op of aanmerkingen?


Waar zullen we beginnen:



Vanmiddag dus even de moeite genomen langs deze 'geweldige' nieuwe zaak te gaan en eens te kijken of al deze fantastische verhalen enige grond van waarheid hadden en, zoals men zei Bram Ladage even in zijn hemdje zou zetten op patatgebied.

Nou ..vergeet het maar. Ik was er 15 minuten en even later E 10+ euro armer. Was het zoals het feel good blogie " De buik van..." memoreerde Haute Friture :') en van superieure kwaliteit? :D Nee,helemaal niet. integendeel: Het was....doodgewoon,standaard frituurhap wat we al jaren kennen.



Doodgewoon als in prefab en niveau Aviko/Kwekkeboom. De gefrituurde patat was wel stevig en goed gefrituurd maar i.m.o. te droog en zonder een saus (truffelmayo werd genomen)niet echt te behappen. Alsof je een stuk korst naar binnen probeerde te werken die kraak noch smaak had.

De truffelmayonaise was ook niets bijzonders en ik proefde sowieso geen zonnebloem olie,laat staan iets van truffeltapenaden. Daarbovenop was de truffelmayonaise veel te dik aangemaakt waardoor er geen enkele smeuïgheid in was te ontdekken of te proeven. De bestelde bitterballen waar ook zo hoog van werd opgegeven omdat deze goed gevuld waren met rundvlees en die van oma Bobs (gewoon een naam) waren,hadden alles behalve rundvlees tenzij je het minuscuul stukje "iets" dat vlees moest voorstellen noemenswaardig noemt.



Vooraf werd mij verzekert dat dit concept een grote hit in Amsterdam-Zuid Oost was, een plek waar men oorspronkelijk begon,u weet wel waar meestal het BNér volk en zijn bijbehorende hipsters meestal vertoeven. Ik zou dus iets "geweldigs" oud-Hollands meemaken op culinair gebied. :Y

Was er dan helemaal niets goed?




Nou ja wel. De rum. Die vond ik nog het lekkerst en alleen daarvoor zou ik nog weleens langs willen gaan alleen ben ik er achtergekomen dat deze gewoon afkomstig is van de welbekende Barrelproofboutique in de Hoogstraat 49a(hoek) en ik deze dus gewoon daar kan aanschaffen zodat ik deze overhypte Tante Nel toko gewoon kan vergeten.

Kosten?



Cijfer?

5
/ 10


Nawoord:


Het is niet sierend voor een nieuwe zaak als deze dat wanneer een klant een bestelling doet,vervolgens duidelijk maakt dat hij het bestelde ter plekke zal nuttigen, en er gevraagd wordt alvast vooruit te betalen.

Het is eerder onbeschoft en onbehoorlijk want zo geef je aan dat jij je klanten niet vertrouwt.
In deze werd aangegeven dat er nog niets op tafel stond en er dus ook niet betaalt wordt.

Formeel (volgens de wet) hoef je als klant pas te betalen (als we toch gaan muggenziften) als datgene wat bestelt is, ook is afgeleverd. Niet eerder! Dus vooraf betalen zoals men vaak pleegt te doen met het welbekende smoesje "is makkelijk...zo werken wij.." mag je als klant rustig naast je neerleggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2014 12:51:39 ]
pi_143779542
Ik dacht even dat je 10 euro kwijt was voor alleen het eten. :') Maar dat komt dus voornamelijk door de rum. De bitterbal ziet er dieptriest uit, geen vlees te zien.

Maar het ziet er wel uit als een nette zaak, dus misschien ga ik het patat zelf ook nog eens testen.
pi_143781272
Verdorie, ik keek zo uit naar een echt goede patattent op loopafstand. :(
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:29:26 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143781439
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143781998
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
Er staat in de recensie van die patatzaak:

''Nel bakt steevast MET verse frieten'' dus niet:

Nel bakt steevast verse frieten.

Wat dus subtiel verhuld dat ze niet vers zijn maar ''vers'' geleverd worden ;)
pi_143782032
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.

En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is. :')

Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV }:| ). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken! :Y)
pi_143782149
Deventer in het stations gebouw en in Roosendaal.
2 echt goede tenten. Cafetaria De Brugstraat
Ik zwaai naar dieren.
pi_143782153
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.

En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is. :')

Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV }:| ). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken! :Y)
Halalfrikandellen? Bestaan die? :')

Ik ga alleen naar een Turkse snackbar voor Turkse pizza, de rest kan je inderdaad beter mijden..

Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:41:41 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143782178
Ik liep er laatst langs, op weg naar Bij Bao.Had er ook over gelezen op de Buik, maar wat ze in het aquariumraam aan het eten waren vond ik er absoluut niet bijzonder genoeg uitzien om er eens langs te willen gaan. Het lijkt mij gewoon 100% een snackbar die voor 95% lijkt op andere snackbars. En de Buik doet altijd enthousiast. Nog nooit een negatief woord gelezen daar, terwijl ze echt niks overslaan.

En bij Tante Nel vroeger hadden ze geen plastic bakkies....
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:42:47 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143782244
quote:
10s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:41 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
pi_143782283
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Nee, niks aan. Sowieso is eten uit een ketenrestaurant eigenlijk altijd matig of slecht :{
pi_143782583
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eens, maar de kalfskroketten van Bram vind ik wel erg lekker.
Let me see you stripped down to the bone
pi_143782927
Ik vind Bram ook niet bijzonder. Ik heb Pimm's aan de Coolsingel nog niet geprobeerd, dat is wel echt vers als het goed is.

Halalfrikandellen zijn kipfrikandellen en er is hier in Rotterdam nauwelijks iets anders te krijgen omdat alle snacktenten in handen van Turken zijn. Chinese snackbarhouders hebben meestal wel gewone frikandellen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 19:20:45 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143783946
Bram op HC is aardig, helaas met zoete saus ipv rinse mayo. Van Gogh in amersfoort is goed, met belgische mayo of piccalily
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:03:51 #95
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143786148
Waar?
Ron's gastrobar.
Amsterdam

Wanneer?
Afgelopen vrijdag, 5 man, oud jaargenoten.

Wat at je?
-Ze zijn zuinig met brood; wel lekker brood.

-Mcfoie van ganzenlever met biet en rabarber. In een cocktailglas. Goed

-Steak tartaar met mostedschuim en zilverui. Erg goed

-BBQ Spare ribs met huisgemaakte sambal gerookte oerbiet en mierikswortel. Redelijk super. :9

- Suprise ei Ron Gastrobar Lekker, maar ei van die Koetjesmelkchoco (nou ja iets beter ;) ) ruim voldoende.

Impressie?
Mooie moderne zaak, niet al te vol gepropt, was bijna volle bak (terras gesloten) en bediening was prima. Niet supersnel, maar vaardig en niet steeds iemand anders. Op IENS ed. was nogal wat commentaar op de bediening; maar bij ons prima.
NB. Wij zijn wel erg leuke gasten :P

Kosten?
¤275 voor 5 man incl. fritten en koffies, ex wijn.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)

Ieder gerecht is ¤15. Hoeveelheden worden aangegeven als "bijgerecht. Wij hadden 3 gerechten de man. Dat is prima voor kleine eters; maar wat weinig voor een stel bralapen. :@
Ik vind het eigenlijk een prima concept. Kwaliteit prima voor het geld, hoeveelheden wat klein voor het geld

Cijfer?
8,5
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_143786374
Iwanius, volgens mij ben je opgelicht en is het gewoon Aviko en Kwekkeboom.
Zo ziet het er nml wel precies uit. No way dat dit verse frieten zijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:10:22 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143786494
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:03 schreef Hyperdude het volgende:
Waar?

.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)


Eerder vier keer
http://www.jean-merlaut.c(...)-le-coteau-2010.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:19:45 #98
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143786967
quote:
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:24:09 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143787203
quote:
1s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:19 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant. :)
Is marge, geen winst, kosten zijn meer dan inkoop, en gezien de prijzen van het eten zit daar niet veel marge op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:35:31 #100
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143787920
Zoals ik schreef vond ik de totaalprijs prima voor het gebodene. Ook het afscheid nemen van zijn sterren kan ik wel volgen. Scheelt een boel gedoe.
Maand geleden lang familieweekend bij restaurant van Jean-Michel Lorain in Joigny, Frankrijk, gehouden. Dat is wel stukken beter dan bv. deze gastrobar, maar ook erg veel deftigdoenerij, oa. voor de sterren.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')