Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?quote:Cijfer: 4 / 10
Door een TV-programma geslotenquote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
-knip-
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
De macht van de media?quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
[
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
oops.. was nog vroegquote:Op woensdag 2 juli 2014 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De macht van de media?
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl
https://www.vwa.nl
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.
Iets anders:
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee, die Chinees zit op de markt. Dat is niet tegenover het station.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.
Iets anders:
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee hoor. Bij The Park, voorheen Restaurant 70 staat volgens mij hetzelfde team als voorheen in de keuken. Alleen heeft van Loo geholpen met de nieuwe kaart. Of zoiets. Hij kookt niet zelf daar.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:29 schreef Tarado het volgende:
[..]
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
! Door de vwa, haha. Ik heb er een paar keer gegeten, maar gelukkig niets aan over gehouden. Lekkere eendentongetjes. Maar het zag er altijd wel uit of het interieur sinds 1959 niet meer veranderd was.quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
[..]
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
quote:
Zeg jullie daar.. gesteld dat ik vanavond in het centrum van Rotterdam van hot naar her aan het hollen ben, waar haal ik nou naar jullie idee het allerallerlekkerste broodje, of iets anders dat nog enigszins praktisch lopend op straat op te eten is?quote:
Ik zie de Charcuterie op de kaart staan, en dat zijn flinke prijzen voor 40gram.. Mortadella is echt geen 5 euro voor 40 gram waard. dat is 12,50 euro per honderd gram oftewel 125 euro kg. dat is ongeveer 100 euro meer dan de inkoopprijs. Pizza van 19,50 en gazpacho van 15 euro? Ok goed eten kost geld en een goed restaurant haalt er een flinke marge op, maar ik vind ze hier wel erg hoog. Want zo ingewikkeld zien de meeste gerechten er op de kaart niet uitquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-)quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.
Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt.
quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef mytec het volgende:
[..]
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-) En inderdaad groentesoep maak je zelf thuis en pizza haal je bij een italiaan ;-)
Noem je nou net de zaak waar ik geirriteerd ben weggelopen omdat het Chinese meisje (die vloeiend Nederlandse sprak) achter de counter mijn vraag verkeerd aan een collega doorgaf terwijl ik erbij sta en ik daarvoor tot drie maal toe het voor haar woord voor woord herhaal, zodat ze alle tijd heeft het goed in zich op te nemen.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd.
Ja, hoi vanaf de stoep:quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd.
Niks geen sorry, ik hád ook even online naar de openingstijden kunnen kijken voordat ik helemaal van de Nieuwe Binnenweg naar de Botersloot sjokte.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 19:48 schreef RobinOok het volgende:
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape.
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:57 schreef Blik het volgende:
[..]
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
Nou, eigenlijk niet. Want daarna zeg ik dat die tent ook gewoon vol zit zonder acties. het kan ook een manier zijn om wat meer publiciteit te krijgenquote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
Zo extreem duur is het eigenlijk toch niet (puur kijkend naar prijs, niet naar kwaliteit. rond de 10 euro voor voorgerecht en rond de 20 voor hoofdgerecht)? Overigens begrijp ik je punt wel qua vegetarisch eten, veel restaurants hebben daar toch moeite mee om een smakelijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:13 schreef SaskiaR het volgende:
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Dat dus.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
Dat ben ik met je eensquote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Helemaal met je eens. 1x daar gaan zitten voor de lunch en van de prijzen die ze vroegen voor wat ze te bieden hadden werden we een beetje droevig zeg maar.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Als je mij nu even had aangetikt had ik je de ervaring kunnen besparen omdat ik( toen de zaak net bestond en meedeed met dat onzin 'MTiT'programma) er heenging om eens de geweldigheid van het eten waar men op tv altijd over spreekt (Den Blijker effect...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:12 schreef SaskiaR het volgende:
Waar: http://www.moodzdelft.nl/
Wanneer: 14 juli 2014
Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.
Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.
Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.
Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...
Cijfer: 5
quote:RETRO Recensie:
In een stad als Delft overheerst het dorpsgevoel waar iedereen elkaar kent en knusheid de boventoon voert. Sinds kort is daar,vlak tegenover de plaatselijke schouwburg,restaurant Moodz gevestigd aan het Vesteplein 4.
Moodz wordt gerund door George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert die met hun restaurant Moodz
meedoen met het RTL4 reality-programma Mijn Tent is Top! met in de hoofdrol Herman Den Blijker.
De opzet en het doel van Moodz is het zijn van een eetcafe "voor elk moment van de dag"zoals men dat zelf zegt..
Restaurant Moodz is gevestigd in twee monumentale panden bestaande uit twee verdiepingen met op de begane grond de (open) keuken en de bar voor drank en uitgifte,en op de eerste verdieping een ruimte waar vnl. grote gezelschappen kunnen plaatsnemen.
De menukaart is overzichtelijk en uitnodigend met voor-,hoofd-,nagerechten en acceptabele
prijzen, en er is een wijnkaart met een ruime keuze in verschillende soorten rode en witte wijnen en
champagnes van het merk Tattinger.![]()
Tijdens het bezoek hebben de volgende 'Top' gerechten de revue gepasseerd.
Bruschetta met een salsa van tomaat, avocado, lente-ui,verse knoflook en basilicum.
Mwah..gewoon zoals je het mag verwachten.![]()
Oosterse carpaccio met garnalenkroepoek, tauge en lente-ui.
Prima carpaccio dat verder weinig "krans"behoeft zoals tauge e.d.![]()
Sushi rijst met tonijntartaar.
Tonijntartaar dat nergens naar smaakte en de rijstkorrel is gewoon erg slecht!
En dat noemt men sushi-rijst! |Gerecht van niets...
![]()
Dorade filet op de huid gebakken met een stampot van paksoy & suikersla.
Aardappelpuree smaakte nergens naar en is te 'zwaar'Dorade smaakt en ruikt
te rokerig,kortom...teruggeven!![]()
Kalfsoester icm Lamsrack en geglaceerde suikersla,jonge aardappel en een vleesjus.
Tja...de lamsrack was nog het minst slechte i.v.g. met de rest! De Kalfsoester is gewoon een veredelde in kerrie gemarineerde hamburger met aardappeltjes die er ook al van doordrenkt zijn.
Wat is dat toch! Alleen fraaie opmaak voor de tv camera's van RTL? Dit is zeker geen TOP ,laat staan toekomstig Top![]()
De bediening in restaurant/eetcafe Moodz is voorkomend en bescheiden zonder opdringerig
te zijn en laat geen kans onbenut om te zorgen dat jij als klant het naar je zin hebt,iets dat je tegenwoordig als een zelfdzaamheid mag beschouwen getuige het vaak associale karakter in de horeca bij de bediening die vaak zichzelf belangrijker vindt dan de gasten.
Eindconclusie:
Restaurant Moodz is gewoon de zoveelste brasserie-achtige zaak waar Nederland al rijk aan is en onderscheidt zich in mijn ogen helemaal niet van het doorsnee segment. integendeel. Men creeert teveel een hype en marketing naar de buitenwereld toe om hun ware zwakte op culinair gebied te verhullen. Daarom is het duidelijk dat restaurant Moodz helemaal geen top is,laat staan nog in de buurt van "top"komt.
4+ / 10
Dat dus.quote:Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
in het kader van " als je minder wilt betalen doen wij minder ons best"quote:Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
Nou grootste afknapper voor mij was dat ik mooi zo'n spaarkaart vol had maar dat alle restaurants in mijn regio bommetje vol zitten. Al een paar weken na de start van de actie ook.quote:Op zondag 27 juli 2014 22:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie.
En hoe was het daar?quote:Op maandag 28 juli 2014 00:04 schreef GekkePoes het volgende:
Restaurant Everest in scheveningen. lekkere samosa's en 'butter chicken' en dat na het zien van dit filmpje
Smaakte goed .quote:
Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Wilde laatst eindelijk eens schrijven over een van mijn favo restaurantjes Bij Bao, hoor ik dat die ermee ophoudt!
vertel?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 12:24 schreef Tarbot het volgende:
Hmm ik denk dat ik de reden al weet voor de doorstart...
wat is dit voor gerecht trouwens?quote:Op donderdag 7 augustus 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Goed nieuws voor je! Bij Bao maakt sedert deze week een doorstart,hoe-wat-waarom laat ik verder in het midden en als je de details wilt weten je kent de weg, maar je kunt er weer langsgaan zoals dat heet.
[ afbeelding ]
Een beetje karige versie van Peking style noodles / Zhà jiàng miàn / 炸醬麵quote:
Vind het er ook maar een beetje saai uitzien, maar als de smaak goed is maakt dat veel goed natuurlijk.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 22:31 schreef Iwanius het volgende:
Dat is onderstaand gerecht:
[ afbeelding ]
(Beijing Bami)
[..]
[ afbeelding ]
(oude kaart)
vs
[ afbeelding ]
Ben wel benieuwd wat Tarbot dan zo goed weet....
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?quote:Op woensdag 13 augustus 2014 21:47 schreef Karina het volgende:
Ik dacht ik zet het maar hier, voor de 'uit-eters'.
http://www.restaurantspaaractie.nl/
Bij elke 10 euro boodschappen bij de AH krijg je een spaarzegel, bij 10 zegels is je kaart vol en kun je met korting bij diverse restaurants in verschillende regio's uit eten.
Ze doen het zeker regio voor regio danquote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
Hier in Zuid-Holland nu ook deze actiequote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, is Amsterdam nu ook aan de beurt?
Die actie loopt al een paar maanden en is al in veel plaatsen en regio's geweest.
laatst de oude halfvolle kaart weggegooidquote:Op woensdag 13 augustus 2014 23:11 schreef roos85 het volgende:
[..]
Hier in Zuid-Holland nu ook deze actie
Zeker. Elke tafel bezet dat dan weer wel. Dan nog kan je er voetballen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:57 schreef Isabeau het volgende:
Mooi verslag GodtjeIk dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren
Maar dat las ik verkeerd
Was mij allang bekend!quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 10:21 schreef Blik het volgende:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=7412
Iets voor de Rotterdammers? Iwanius wellicht?
Er staat in de recensie van die patatzaak:quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
Halalfrikandellen? Bestaan die?quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.
En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is.
Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken!
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
Nee, niks aan. Sowieso is eten uit een ketenrestaurant eigenlijk altijd matig of slechtquote:Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eens, maar de kalfskroketten van Bram vind ik wel erg lekker.quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eerder vier keerquote:Op zondag 24 augustus 2014 20:03 schreef Hyperdude het volgende:
Waar?
.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerder vier keer
http://www.jean-merlaut.c(...)-le-coteau-2010.html
Is marge, geen winst, kosten zijn meer dan inkoop, en gezien de prijzen van het eten zit daar niet veel marge op.quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:19 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |