abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:35:25 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141351142
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Liefst met foto's van het eten en neem je wel een foto van je paffert er bij?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 20-06-2014 22:44:19 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 juni 2014 @ 12:03:09 #2
348984 wiijntje
in vino veritas
pi_141401985
Waar? @ Las Palmas, Rotterdam

Wanneer? 3 mei 2014

Wat at je? -Oesters - Risotto met gerookte paling - bavette - koffie met friandises

Impressie? helemaal top - alles perfect op smaak, voldoende ruime porties, mooie tent met open keuken, kundige en vriendelijke service - Ook Herman en meneer Rijmers waren aanwezig en druk aan het werk!

Kosten? 160 voor met z'n 2 en

Cijfer? 9 (een tien als er een beter wijnkaart (met prijzen per glas) zou zijn en iets meer keuze voor wijnen per glas
pi_141563218
Heel ongewoon voor mij op dit tijdstip en op deze manier maar het betreft het befaamde Chinese avondrestaurant van Rotterdam Hung Kee waar ik dus vanavond even ben geweest.



Hung Kee is al sedert de vorige eeuw een begrip in het uitgaansleven van Rotterdam en was i.v.g. met de andere horecazaken het beste alternatief voor lekker aziatisch eten op de late avond. Vooral de gebakken garnalen/gamba's in knoflook en de sate-gerechten waren toen al 1 van de vele gerechten die eruit sprongen qua smaak. Het was ook de plek waar van alles kwam in de late avond. Van pooiers tot onderwereldfiguren tot zelfs politici als je geluk had.

Vanavond na +/- 10 jaar weer eens bezoek gebracht op weg naar huis en gehoopt dat eetsucces van weleer nu ook weer tegen te komen omdat..alle andere Aziatische restaurants hun keukens gesloten waren en Hung Kee dan het beste alternatief is. :Y

De zaak zelf oogt verder vanwege de andere opstelling en indeling in van alles, groter maar is inprincipe na al die tientallen jaren nog steeds die avondspelonk van weleer


Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:


Pekingeend & Wantan soep & mixed sate & Choi Sam met oestersaus. }:|

Rijst is gewoon oude rijst die men in een steamer/oventje even opwarmt,eend is veel te droog,de sate's zowel lam als rund ging wel maar werden alleen gered door de dikke aangelegde sojamixsaus,de wantansoep was een aanfluiting waarbij je heel weinig wantan baletjes kreeg die gewoon uit de dieprvies komen en daar te lang in hebben gelegen waardoor ze taai waren.Totslot de choi sam groente was een regelrechte verkwisting doordat deze helemaal doorgekookt was en zelfs de oestersaus erop kon niets meer kon redden qua smaak.

Alleen van de Wantan bouillon wat gedronken en de rest van het eten teruggestuurd, opgestapt en weggegaan! Dit is gewoon een sof van de eerste orde.En met zoveel alternatieven voorhanden in de Witte de Withstraat,als je praat over internationale keukens,is het mijden van Hung Kee een hele makkelijke stap als het gaat om lekker avondeten..

Cijfer: 4 / 10

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2014 01:58:34 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 08:29:24 #4
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141806010
quote:
Cijfer: 4 / 10
Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:42:40 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141811736
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:
-knip-

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Door een TV-programma gesloten :?
Echt een aanrader dus. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:44:43 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141811797
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

[
helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
De macht van de media?
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl


https://www.vwa.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:47:52 #7
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141811916
quote:
oops.. was nog vroeg :)
pi_141817504
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 15:16:26 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 15:29:02 #9
131800 Tarado
capô de fusca
pi_141817896
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:05:11 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141819022
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als dat degene is die tegenover het Centraal station van Eindhoven zit,ja,anders niet.

Iets anders:

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Nee, die Chinees zit op de markt. Dat is niet tegenover het station.

En 'k ga vanavond eten bij Tha Park, dus zal het je laten weten. ;-)
Alleen, zie nu het menu, staat online:
http://www.bilderberg.nl/(...)hePark-menukaart.pdf

En ik weet niet, is niet helemaal mijn stijl. :-(

[ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 02-07-2014 16:15:50 ]
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:06:24 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141819058
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:29 schreef Tarado het volgende:

[..]

Parkheuvel heb ik vorig jaar echt goed gegeten, wordt toch door hetzelfde team gedaan?
Nee hoor. Bij The Park, voorheen Restaurant 70 staat volgens mij hetzelfde team als voorheen in de keuken. Alleen heeft van Loo geholpen met de nieuwe kaart. Of zoiets. Hij kookt niet zelf daar.
pi_141824945
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:29 schreef JaafkeEHV het volgende:

[..]

Ben je ooit bij new nam-king in eindhoven geweest toen die nog open was?
De hygiene was niet helemaal super, maar de rest vond ik altijd overheerlijk. Zat op de markt in eindhoven (boven de winkels) en er tegen over zat er nog een!

helaas nu door de keuringsdienst van waarde gesloten
! Door de vwa, haha. Ik heb er een paar keer gegeten, maar gelukkig niets aan over gehouden. Lekkere eendentongetjes. Maar het zag er altijd wel uit of het interieur sinds 1959 niet meer veranderd was.
edit: ik lees op internet dat ze failliet zijn.
anonieme razernist
  woensdag 2 juli 2014 @ 21:10:43 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141829144
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 15:16 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik moet nog gaan maar ik hoor al her en der dat restaurant The Park in het Bilderberg hotel een sof is qua eten. I.i.g. niet van dat hoogstaand niveau als van te voren wordt gepropageerd.
Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
pi_141839474
Goed om te horen dat je toch lekker gegeten hebt. Kun je ook aangeven wat je zoals genomen hebt met je man.. Hulp kun je wel van de eerder geposte menukaart halen.

I.i.g. zijn de geluiden die mij eerder reikten dat het absoluut geen Parkheuvel niveau is, de juiste dus.
Wel dus het niveau van het vorige restaurant. Hmm...daar kom ik niet voor eigenlijk.

V.w.b. dat terras. De eerder aangeprezen sigarenlounge komt ook pas tegen die tijd.
Beetje raar. Nieuw restaurant 1/2 afmaken aangezien men er prat opging dat juist het kenmerkende van dit nieuwe The Park een bijbehorende exclusieve sigarenlounge was.

Ga dan later in het jaar open zou ik zeggen als alles (restaurant & sigarenlounge) af is.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2014 00:30:50 ]
  donderdag 3 juli 2014 @ 12:09:22 #15
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_141847336
Voornaamste probleem zal dan het mislopen van de omzet die je in de tussentijd kan draaien zijn.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 4 juli 2014 @ 16:15:12 #16
221912 minilot
Nancy boy
pi_141892129
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 16:06 schreef RobinOok het volgende:
quote:
2s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 19:16 schreef Iwanius het volgende:
Zeg jullie daar.. gesteld dat ik vanavond in het centrum van Rotterdam van hot naar her aan het hollen ben, waar haal ik nou naar jullie idee het allerallerlekkerste broodje, of iets anders dat nog enigszins praktisch lopend op straat op te eten is? :)
(Ik lust alles)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 juli 2014 @ 18:01:37 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141895688
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
pi_141896933
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 21:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Even te lui om de foto's al te uploaden enzo, maar heb leuk en lekker gegeten.
Niet vergelijkbaar met parkheuvel, wel vergelijkbaar met restaurant 70.
En wat mij betreft dus helemaal prima.
Alleen jammer dat de tuin "weg" is en pas 1 september de nieuwe veranda open gaat.
Ik ga de tuin wel missen....
Ik zie de Charcuterie op de kaart staan, en dat zijn flinke prijzen voor 40gram.. Mortadella is echt geen 5 euro voor 40 gram waard. dat is 12,50 euro per honderd gram oftewel 125 euro kg. dat is ongeveer 100 euro meer dan de inkoopprijs. Pizza van 19,50 en gazpacho van 15 euro? Ok goed eten kost geld en een goed restaurant haalt er een flinke marge op, maar ik vind ze hier wel erg hoog. Want zo ingewikkeld zien de meeste gerechten er op de kaart niet uit
  vrijdag 4 juli 2014 @ 18:40:39 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141897098
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.

Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt. ;)
pi_141897221
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Eens, de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant.
Het viel me uiteindelijk mee omdat we gratis champagne kregen ter ere van de opening en ik een kleine versie van het hoofdgerecht nam. Maar echt goedkoop is het niet.

Al ben je er zelf bij als je zo'n pizza of groentesoepje bestelt. ;)
Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-)
pi_141897231
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef mytec het volgende:

[..]

Zolang het eten lekker is en het niet bezwarend duur is zodat je kan genieten is het prima ;-) En inderdaad groentesoep maak je zelf thuis en pizza haal je bij een italiaan ;-)
pi_141897657
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
Noem je nou net de zaak waar ik geirriteerd ben weggelopen omdat het Chinese meisje (die vloeiend Nederlandse sprak) achter de counter mijn vraag verkeerd aan een collega doorgaf terwijl ik erbij sta en ik daarvoor tot drie maal toe het voor haar woord voor woord herhaal, zodat ze alle tijd heeft het goed in zich op te nemen.

Nee hoor. Nog steeds de vraag verkeerd doorgeven alsof ik een mongoal ben waardoor ik een verkeerd antwoord krijg en ik dus de hele vraag opnieuw kan gaan stellen. Doei. }:|

En het ging juist over de Vietnamese echtheid van die zaak en de ingredienten(beleg e.d.) die uitgestald waren. Ik vond het meer een Vietnamese naam voor een toko gerund door Chinezen uit Hongkong die een mengelmoes van wat Nederlandse en Chinees ingredienten met een vleugje Vietnamese benamingen bestierden. Eigenlijk wat ik over restaurant Pho recenseerde t.a.v. hun menukaart.

V.w.b.je vraag over lekkere broodjes dan zou ik even hier kijken in dit topic.

Edit Robin: Beijing maar weer eens aangedaan. Heerlijk!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 19:09:50 ]
  vrijdag 4 juli 2014 @ 19:24:24 #23
221912 minilot
Nancy boy
pi_141898816
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk, ik weet zo gauw niks anders te verzinnen dan : http://www.boguette.nl/
Maar heb het nog steeds niet zelf uitgeprobeerd. :D
Ja, hoi vanaf de stoep:


Ze zijn precies een kwartier dicht. Snert! :')
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 juli 2014 @ 19:48:33 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141899983
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape. ;)
  vrijdag 4 juli 2014 @ 21:32:34 #25
221912 minilot
Nancy boy
pi_141904478
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 19:48 schreef RobinOok het volgende:
Oooh, wat erg! Sorry!
Hoewel, volgens Iwanius waarschijnlijk een lucky escape. ;)
Niks geen sorry, ik hád ook even online naar de openingstijden kunnen kijken voordat ik helemaal van de Nieuwe Binnenweg naar de Botersloot sjokte. ;)
Volgende keer beter, en dan uiteraard hier een verslag!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 5 juli 2014 @ 09:53:34 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141922113
Oh, was je op de Nieuwe binnenweg? Zeg dat dan! Dat is bij mij om de hoek.
Had ik je beter naar de Rotterdamsche Kookpot kunnen sturen. :-)
Of naar Buiten of zo. Er openen steeds meer zaakjes daar.

Daar was je dan nog net op tijd geweest. :-)
pi_142317146
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:51:11 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318024
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:57:46 #29
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318185
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:02:55 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318324
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:57 schreef Blik het volgende:

[..]

Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:07:28 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318457
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
Nou, eigenlijk niet. Want daarna zeg ik dat die tent ook gewoon vol zit zonder acties. het kan ook een manier zijn om wat meer publiciteit te krijgen
pi_142318620
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:20:55 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318865
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:13 schreef SaskiaR het volgende:
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Zo extreem duur is het eigenlijk toch niet (puur kijkend naar prijs, niet naar kwaliteit. rond de 10 euro voor voorgerecht en rond de 20 voor hoofdgerecht)? Overigens begrijp ik je punt wel qua vegetarisch eten, veel restaurants hebben daar toch moeite mee om een smakelijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten.

De wijntips vind ik trouwens ook erg mager, in totaal 4 of 5 verschillende wijntips voor alle gerechten samen, van in totaal 2 verschillende wijnhuizen...
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:29:26 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142319131
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:35:46 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142319350
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
Dat dus.
Tja en als je dan vega bent moet je maar van te voren even informeren of ze daar dezelfde prijs voor rekenen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_142319590
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142324757
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Dat ben ik met je eens :Y 37,50 mag dan best normaal zijn, maar dan verwacht je ook lekker en goed eten en niet iets wat maar zo-zo is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142331006
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Helemaal met je eens. 1x daar gaan zitten voor de lunch en van de prijzen die ze vroegen voor wat ze te bieden hadden werden we een beetje droevig zeg maar.
Afgelopen winter voor het diner nog maar een kans gegeven en wederom weer na een drankje een ander restaurant opgezocht.
pi_142363691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:12 schreef SaskiaR het volgende:
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Als je mij nu even had aangetikt had ik je de ervaring kunnen besparen omdat ik( toen de zaak net bestond en meedeed met dat onzin 'MTiT'programma) er heenging om eens de geweldigheid van het eten waar men op tv altijd over spreekt (Den Blijker effect... :') ) te ervaren.

quote:
RETRO Recensie:

In een stad als Delft overheerst het dorpsgevoel waar iedereen elkaar kent en knusheid de boventoon voert. Sinds kort is daar,vlak tegenover de plaatselijke schouwburg,restaurant Moodz gevestigd aan het Vesteplein 4.



Moodz wordt gerund door George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert die met hun restaurant Moodz
meedoen met het RTL4 reality-programma Mijn Tent is Top! met in de hoofdrol Herman Den Blijker.

De opzet en het doel van Moodz is het zijn van een eetcafe "voor elk moment van de dag"zoals men dat zelf zegt..



Restaurant Moodz is gevestigd in twee monumentale panden bestaande uit twee verdiepingen met op de begane grond de (open) keuken en de bar voor drank en uitgifte,en op de eerste verdieping een ruimte waar vnl. grote gezelschappen kunnen plaatsnemen.



De menukaart is overzichtelijk en uitnodigend met voor-,hoofd-,nagerechten en acceptabele
prijzen, en er is een wijnkaart met een ruime keuze in verschillende soorten rode en witte wijnen en
champagnes van het merk Tattinger.



Tijdens het bezoek hebben de volgende 'Top' gerechten de revue gepasseerd.


Bruschetta met een salsa van tomaat, avocado, lente-ui,verse knoflook en basilicum.


Mwah..gewoon zoals je het mag verwachten.


Oosterse carpaccio met garnalenkroepoek, tauge en lente-ui.


Prima carpaccio dat verder weinig "krans"behoeft zoals tauge e.d.


Sushi rijst met tonijntartaar.


Tonijntartaar dat nergens naar smaakte en de rijstkorrel is gewoon erg slecht!
En dat noemt men sushi-rijst! |
:( Gerecht van niets...


Dorade filet op de huid gebakken met een stampot van paksoy & suikersla.


Aardappelpuree smaakte nergens naar en is te 'zwaar' :') Dorade smaakt en ruikt
te rokerig,kortom...teruggeven!



Kalfsoester icm Lamsrack en geglaceerde suikersla,jonge aardappel en een vleesjus.


Tja...de lamsrack was nog het minst slechte i.v.g. met de rest! De Kalfsoester is gewoon een veredelde in kerrie gemarineerde hamburger met aardappeltjes die er ook al van doordrenkt zijn.

Wat is dat toch! Alleen fraaie opmaak voor de tv camera's van RTL? Dit is zeker geen TOP ,laat staan toekomstig Top }:|

De bediening in restaurant/eetcafe Moodz is voorkomend en bescheiden zonder opdringerig
te zijn en laat geen kans onbenut om te zorgen dat jij als klant het naar je zin hebt,iets dat je tegenwoordig als een zelfdzaamheid mag beschouwen getuige het vaak associale karakter in de horeca bij de bediening die vaak zichzelf belangrijker vindt dan de gasten.

Eindconclusie:

Restaurant Moodz is gewoon de zoveelste brasserie-achtige zaak waar Nederland al rijk aan is en onderscheidt zich in mijn ogen helemaal niet van het doorsnee segment. integendeel. Men creeert teveel een hype en marketing naar de buitenwereld toe om hun ware zwakte op culinair gebied te verhullen. Daarom is het duidelijk dat restaurant Moodz helemaal geen top is,laat staan nog in de buurt van "top"komt.

4+
/ 10


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:06:01 ]
pi_142366402
Ha, ik dacht dat jij alleen Rotterdam deed ;)
Tja, wat dat betreft verbaast het me dat het toch al een paar jaar heeft weten te overleven... hoe kan je zulk middelmatig eten serveren en dan toch blijven bestaan in een stad waar men bij andere zaken veel beter kan eten? Ik vraag me serieus af hoe dit kan...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142367457
Simpel: Eten zoals ik dat noem "parfumeren" een mooi verhaal erbij houden en zorgen dat je een horeca-toko hebt die bekend voorkomt qua aankleding en assortiment!

En uiteraard misbruik maken van het gegeven dat de gemiddelde landgenoot niet weet wat echte smaken zijn en alles wel best vinden zolang het maar een beetje bekend voorkomt in hun eigen smaakwereldje.

Wil je mijn 'vernietigende'ervaringen lezen over de andere "Mijn Tent is Top"zaken die er toen of nu nog zijn? Heb ze nog ergens in archief liggen. Je wordt er niet vrolijk van en daarom zijn ook 99% van al die horeca-zaken die aan dit soort realityprogramma's meededen nu weg of in een andere opzet doorgegaan.Tot zover de geloofwaardigheid van Herman Den Blijker als "problemsolver"op dit niveau.

Het is gewoon een showtje made for tv zoals met al die programma's die zich als "serieus/echt"betitelen. }:|

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:13:22 ]
pi_142369060
Graag Iwanius, ben wel benieuwd.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  vrijdag 18 juli 2014 @ 12:21:39 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142437507
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was?
NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142442754
Wist dat je ermee zou komen Piet maar je hebt hopelijk de rest van het verhaal ook gelezen en wel dat er geen precedent mee geschapen is voor anderen die natuurlijk hiermee hopen te kunnen scoren bij de rechtbank.

Op dat vlak zal het in Nederland wel niet zo een vaart lopen omdat onze rechters gelukkig een onderscheid weten te maken tussen "je gelijk willen halen als een klein kind en geen enkele incasseringsvermogen hebben " en echt doelbewust en met aanzien des persoon iemand willen beschadigen voor persoonlijk gewin."

De meeste horeca-uitbaters in Nederland zijn egoïstische,zelfingenomen hufters die geen enkel oog hebben voor echte kwaliteit,originaliteit van hun keuken (terwijl ze wel anders prediken) en hun personeel ook nog uitknijpen op financieel gebied voor met name eigen hebberigheid. Maar wel blijven klagen dat ze zus en zo niet kunnen realiseren/krijgen. Men is zelf onderdeel van het probleem alleen dat wil men nooit aanhoren en wuift men weg.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2014 14:35:46 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 juli 2014 @ 21:47:30 #45
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142792800
In het kader van de AH restaurantactie Haarlem e.o. wezen eten bij Beaufort in IJmuiden op de Kennemerboulevard. Bij een volle kaart kreeg je een tweede driegangenmenu voor de prijs van één.

Dit restaurant had een speciaal menu voor deze actie. Bij sommige zaken kan je ook a la carte kiezen, maar dat wisselt per zaak.


Ik had de Salade Riche.

Wat zullen we er van zeggen. Eetbaar, maar wel saai. Stukje zalm, paling en andere vis en nog wat sla erbij.

Mijn neefje had de champignons

In de saus met excuussla. Ook best eetbaar hoor, maar weinig spannends.

Hoofd. Ik had de lamsspies en ma de vis.


Het lamsspies was lekker. De vraag die ik mij nu wel stel is waar de seizoensgroentes gebleven zijn. Maar goed het smaakte wel. We hadden er trouwens nog wel wat patat bij (en daar was ik wel blij mee).


Ma had de Griet. Die was goed. Goed klaargemaakt. Lekkere pasta. Het beste bordje van alle gerechten.


Dessert. Tja. Beetje fruit op het bord en de kersen schenen aangemaakt te zijn. Van de Merengue heb ik ook wel betere versies gezien en gegeten.

Conclusie: Het restaurant is geen tweede bezoekje waard. Het was allemaal eetbaar enzo, maar het heeft niet de wowfactor. Voorgerecht en dessert stellen eigenlijk een beetje teleur. Kortom loop door naar Chi Ling of als je geen zin in Chinees loop door naar het strand voor een en ga bij een strandtent eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_142794057
Ik stel mij een 'rijkelijk visgarnituur' ook absoluut anders voor. Alle omschrijvingen zagen er beter uit op papier dan op het bord.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142794645
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
  zondag 27 juli 2014 @ 22:39:11 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142794697
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 juli 2014 @ 22:40:49 #49
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_142794765
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
in het kader van " als je minder wilt betalen doen wij minder ons best" :r
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 27 juli 2014 @ 22:41:52 #50
130803 Gripper
Get a grip
pi_142794811
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
Nou grootste afknapper voor mij was dat ik mooi zo'n spaarkaart vol had maar dat alle restaurants in mijn regio bommetje vol zitten. Al een paar weken na de start van de actie ook.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 juli 2014 @ 22:51:44 #51
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142795276
Het was een leuke actie omdat er restaurants tussen zitten waarvan je weet dat zijn goede zaken. We belanden dan hier omdat we er dan op de fiets naar toe konden (en iedereen een wijntje kon drinken ;)), de zaak in een goed hotel zit en er niet direct aanleiding was om het restaurant over te slaan.

Maar ja, het valt gewoon tegen en dat is dan jammer. -O-
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')