abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 juli 2014 @ 09:53:34 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141922113
Oh, was je op de Nieuwe binnenweg? Zeg dat dan! Dat is bij mij om de hoek.
Had ik je beter naar de Rotterdamsche Kookpot kunnen sturen. :-)
Of naar Buiten of zo. Er openen steeds meer zaakjes daar.

Daar was je dan nog net op tijd geweest. :-)
pi_142317146
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:51:11 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318024
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:57:46 #29
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318185
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:
restaurants die beginnen met het tweede menu is gratis zijn voor mij een zeer goed signaal dat het niet goed zit.
Dit is meestal kort voordat ze de deuren sluiten.
Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:02:55 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142318324
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:57 schreef Blik het volgende:

[..]

Niet helemaal mee eens. Luxe restaurants hebben het tegenwoordig ook best zwaar, of in ieder geval zwaar gehad. Zo ben ik vorig jaar zomer bij de Nonnerie geweest in Maarssen met een dergelijke actie. En het was echt subliem, bijna 1-ster waardig, tent zat ook vol, en zit ook vol zonder dergelijke acties.
Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:07:28 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318457
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hiermee bevestig je toch wat ik zeg?
Nou, eigenlijk niet. Want daarna zeg ik dat die tent ook gewoon vol zit zonder acties. het kan ook een manier zijn om wat meer publiciteit te krijgen
pi_142318620
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:20:55 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_142318865
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:13 schreef SaskiaR het volgende:
Nouja, het eten is niet echt slecht bij Moodz, het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Als je het zou zien als een gastropub, met idem dito prijzen (dwz de helft van wat het nu kost), zou er niks mis mee zijn. Ik weet niet waarom het nu zoveel kost - of ze zulke hoge kosten hebben (hoewel de ingrediënten niet zoveel hoeven te kosten, zo te zien), of dat ze gewoon pretentieus zijn.
Zo extreem duur is het eigenlijk toch niet (puur kijkend naar prijs, niet naar kwaliteit. rond de 10 euro voor voorgerecht en rond de 20 voor hoofdgerecht)? Overigens begrijp ik je punt wel qua vegetarisch eten, veel restaurants hebben daar toch moeite mee om een smakelijk vegetarisch gerecht op tafel te zetten.

De wijntips vind ik trouwens ook erg mager, in totaal 4 of 5 verschillende wijntips voor alle gerechten samen, van in totaal 2 verschillende wijnhuizen...
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:29:26 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142319131
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:35:46 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142319350
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het ook niet erg duur, 37,50 voor een 3-gangenmenu. Vrij standaard.
Dat dus.
Tja en als je dan vega bent moet je maar van te voren even informeren of ze daar dezelfde prijs voor rekenen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_142319590
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142324757
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Dat ben ik met je eens :Y 37,50 mag dan best normaal zijn, maar dan verwacht je ook lekker en goed eten en niet iets wat maar zo-zo is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142331006
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 12:42 schreef SaskiaR het volgende:
Is objectief gezien misschien niet duur, maar er zijn zoveel restaurants in Delft waar je voor hetzelfde geld of minder wel echt lekker en origineel kan eten (ook vega), met speciale, bijzondere ingrediënten en een vriendelijker bediening (bij La Tasca bijvoorbeeld, dat is nou echt goed voor dezelfde prijs), en waar je niet weggaat met het idee dat je dit zelf thuis ook had gekund. Als je zulke prijzen wilt vragen moet je het ook waarmaken en dat doet Moodz dus niet.
Helemaal met je eens. 1x daar gaan zitten voor de lunch en van de prijzen die ze vroegen voor wat ze te bieden hadden werden we een beetje droevig zeg maar.
Afgelopen winter voor het diner nog maar een kans gegeven en wederom weer na een drankje een ander restaurant opgezocht.
pi_142363691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:12 schreef SaskiaR het volgende:
Waar: http://www.moodzdelft.nl/

Wanneer: 14 juli 2014

Eten: Deze tent vindt zichzelf erg hip, want ze zijn ooit op tv geweest ! (bij Mijn tent is top - het is maar wat je top vindt).
We waren hier met de Iens/AH actie voor een tweede menu gratis. Gelukkig was het gratis, want het eten is veel te duur voor wat je krijgt. Misschien omdat we vegetariër zijn, maar het was erg fantasieloos en niet beter dan wat ik thuis goedkoper zelf maak. Het voorgerecht was wel lekker, met zelfgemaakte pesto en goede truffelkaas. Het hoofdgerecht was een erg simpel bord(je) pasta met niet eens gare aubergines en tomatensaus (losse prijs: 17,50!!). Het dessert was cheesecake, op zich lekker maar niet echt bijzonder. Je betaalt hier 8,50 voor, pfff.
Het bier was lauw, dat is toch wel een fout - zeg dan dat het bier niet beschikbaar is, in plaats van het lauw, zonder commentaar, te serveren.

Bediening: De service was sowieso nogal betuttelend (ja, we weten wat humus is) en in-your-face - het leek of ze niet echt zelfvertrouwen had als serveerster.

Prijs: 37,50 voor een 3-gangenmenu (2e was dus gratis) plus 3 drankjes.

Prijs/kwaliteitverhouding: veel te duur voor wat je krijgt, je kan bij tientallen restaurants in Delft beter en goedkoper eten. Jammer van mijn volle spaarkaart waar ik zo m'n best op gedaan had...

Cijfer: 5
Als je mij nu even had aangetikt had ik je de ervaring kunnen besparen omdat ik( toen de zaak net bestond en meedeed met dat onzin 'MTiT'programma) er heenging om eens de geweldigheid van het eten waar men op tv altijd over spreekt (Den Blijker effect... :') ) te ervaren.

quote:
RETRO Recensie:

In een stad als Delft overheerst het dorpsgevoel waar iedereen elkaar kent en knusheid de boventoon voert. Sinds kort is daar,vlak tegenover de plaatselijke schouwburg,restaurant Moodz gevestigd aan het Vesteplein 4.



Moodz wordt gerund door George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert die met hun restaurant Moodz
meedoen met het RTL4 reality-programma Mijn Tent is Top! met in de hoofdrol Herman Den Blijker.

De opzet en het doel van Moodz is het zijn van een eetcafe "voor elk moment van de dag"zoals men dat zelf zegt..



Restaurant Moodz is gevestigd in twee monumentale panden bestaande uit twee verdiepingen met op de begane grond de (open) keuken en de bar voor drank en uitgifte,en op de eerste verdieping een ruimte waar vnl. grote gezelschappen kunnen plaatsnemen.



De menukaart is overzichtelijk en uitnodigend met voor-,hoofd-,nagerechten en acceptabele
prijzen, en er is een wijnkaart met een ruime keuze in verschillende soorten rode en witte wijnen en
champagnes van het merk Tattinger.



Tijdens het bezoek hebben de volgende 'Top' gerechten de revue gepasseerd.


Bruschetta met een salsa van tomaat, avocado, lente-ui,verse knoflook en basilicum.


Mwah..gewoon zoals je het mag verwachten.


Oosterse carpaccio met garnalenkroepoek, tauge en lente-ui.


Prima carpaccio dat verder weinig "krans"behoeft zoals tauge e.d.


Sushi rijst met tonijntartaar.


Tonijntartaar dat nergens naar smaakte en de rijstkorrel is gewoon erg slecht!
En dat noemt men sushi-rijst! |
:( Gerecht van niets...


Dorade filet op de huid gebakken met een stampot van paksoy & suikersla.


Aardappelpuree smaakte nergens naar en is te 'zwaar' :') Dorade smaakt en ruikt
te rokerig,kortom...teruggeven!



Kalfsoester icm Lamsrack en geglaceerde suikersla,jonge aardappel en een vleesjus.


Tja...de lamsrack was nog het minst slechte i.v.g. met de rest! De Kalfsoester is gewoon een veredelde in kerrie gemarineerde hamburger met aardappeltjes die er ook al van doordrenkt zijn.

Wat is dat toch! Alleen fraaie opmaak voor de tv camera's van RTL? Dit is zeker geen TOP ,laat staan toekomstig Top }:|

De bediening in restaurant/eetcafe Moodz is voorkomend en bescheiden zonder opdringerig
te zijn en laat geen kans onbenut om te zorgen dat jij als klant het naar je zin hebt,iets dat je tegenwoordig als een zelfdzaamheid mag beschouwen getuige het vaak associale karakter in de horeca bij de bediening die vaak zichzelf belangrijker vindt dan de gasten.

Eindconclusie:

Restaurant Moodz is gewoon de zoveelste brasserie-achtige zaak waar Nederland al rijk aan is en onderscheidt zich in mijn ogen helemaal niet van het doorsnee segment. integendeel. Men creeert teveel een hype en marketing naar de buitenwereld toe om hun ware zwakte op culinair gebied te verhullen. Daarom is het duidelijk dat restaurant Moodz helemaal geen top is,laat staan nog in de buurt van "top"komt.

4+
/ 10


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:06:01 ]
pi_142366402
Ha, ik dacht dat jij alleen Rotterdam deed ;)
Tja, wat dat betreft verbaast het me dat het toch al een paar jaar heeft weten te overleven... hoe kan je zulk middelmatig eten serveren en dan toch blijven bestaan in een stad waar men bij andere zaken veel beter kan eten? Ik vraag me serieus af hoe dit kan...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_142367457
Simpel: Eten zoals ik dat noem "parfumeren" een mooi verhaal erbij houden en zorgen dat je een horeca-toko hebt die bekend voorkomt qua aankleding en assortiment!

En uiteraard misbruik maken van het gegeven dat de gemiddelde landgenoot niet weet wat echte smaken zijn en alles wel best vinden zolang het maar een beetje bekend voorkomt in hun eigen smaakwereldje.

Wil je mijn 'vernietigende'ervaringen lezen over de andere "Mijn Tent is Top"zaken die er toen of nu nog zijn? Heb ze nog ergens in archief liggen. Je wordt er niet vrolijk van en daarom zijn ook 99% van al die horeca-zaken die aan dit soort realityprogramma's meededen nu weg of in een andere opzet doorgegaan.Tot zover de geloofwaardigheid van Herman Den Blijker als "problemsolver"op dit niveau.

Het is gewoon een showtje made for tv zoals met al die programma's die zich als "serieus/echt"betitelen. }:|

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 17:13:22 ]
pi_142369060
Graag Iwanius, ben wel benieuwd.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  vrijdag 18 juli 2014 @ 12:21:39 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142437507
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was?
NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142442754
Wist dat je ermee zou komen Piet maar je hebt hopelijk de rest van het verhaal ook gelezen en wel dat er geen precedent mee geschapen is voor anderen die natuurlijk hiermee hopen te kunnen scoren bij de rechtbank.

Op dat vlak zal het in Nederland wel niet zo een vaart lopen omdat onze rechters gelukkig een onderscheid weten te maken tussen "je gelijk willen halen als een klein kind en geen enkele incasseringsvermogen hebben " en echt doelbewust en met aanzien des persoon iemand willen beschadigen voor persoonlijk gewin."

De meeste horeca-uitbaters in Nederland zijn egoïstische,zelfingenomen hufters die geen enkel oog hebben voor echte kwaliteit,originaliteit van hun keuken (terwijl ze wel anders prediken) en hun personeel ook nog uitknijpen op financieel gebied voor met name eigen hebberigheid. Maar wel blijven klagen dat ze zus en zo niet kunnen realiseren/krijgen. Men is zelf onderdeel van het probleem alleen dat wil men nooit aanhoren en wuift men weg.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2014 14:35:46 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 juli 2014 @ 21:47:30 #45
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_142792800
In het kader van de AH restaurantactie Haarlem e.o. wezen eten bij Beaufort in IJmuiden op de Kennemerboulevard. Bij een volle kaart kreeg je een tweede driegangenmenu voor de prijs van één.

Dit restaurant had een speciaal menu voor deze actie. Bij sommige zaken kan je ook a la carte kiezen, maar dat wisselt per zaak.


Ik had de Salade Riche.

Wat zullen we er van zeggen. Eetbaar, maar wel saai. Stukje zalm, paling en andere vis en nog wat sla erbij.

Mijn neefje had de champignons

In de saus met excuussla. Ook best eetbaar hoor, maar weinig spannends.

Hoofd. Ik had de lamsspies en ma de vis.


Het lamsspies was lekker. De vraag die ik mij nu wel stel is waar de seizoensgroentes gebleven zijn. Maar goed het smaakte wel. We hadden er trouwens nog wel wat patat bij (en daar was ik wel blij mee).


Ma had de Griet. Die was goed. Goed klaargemaakt. Lekkere pasta. Het beste bordje van alle gerechten.


Dessert. Tja. Beetje fruit op het bord en de kersen schenen aangemaakt te zijn. Van de Merengue heb ik ook wel betere versies gezien en gegeten.

Conclusie: Het restaurant is geen tweede bezoekje waard. Het was allemaal eetbaar enzo, maar het heeft niet de wowfactor. Voorgerecht en dessert stellen eigenlijk een beetje teleur. Kortom loop door naar Chi Ling of als je geen zin in Chinees loop door naar het strand voor een en ga bij een strandtent eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_142794057
Ik stel mij een 'rijkelijk visgarnituur' ook absoluut anders voor. Alle omschrijvingen zagen er beter uit op papier dan op het bord.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142794645
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
  zondag 27 juli 2014 @ 22:39:11 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_142794697
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 juli 2014 @ 22:40:49 #49
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_142794765
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:37 schreef Myraela het volgende:
Sowieso vind ik een apart menu een beetje jammer.
in het kader van " als je minder wilt betalen doen wij minder ons best" :r
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 27 juli 2014 @ 22:41:52 #50
130803 Gripper
Get a grip
pi_142794811
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 22:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat dus.
Dat is al meteen een afknapper bij zo'n actie. -O-
Nou grootste afknapper voor mij was dat ik mooi zo'n spaarkaart vol had maar dat alle restaurants in mijn regio bommetje vol zitten. Al een paar weken na de start van de actie ook.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')