http://www.missethoreca.n(...)p-de-schop-1502519W/quote:Restaurant De Librije in Zwolle gaat begin volgend jaar volledig op de schop. Het gaat volgens Jonnie en Thérèse Boer om een mega verbouwing. ‘De Librije gaat een nieuwe tent worden’.
De Librije begin 2015 op de schop
Dat laten Jonnie en Thérèse Boer weten in een video-interview met Misset Horeca. 'We gaan iets heel nieuws doen in 2015. De Librije gaat een nieuwe tent worden. Acht jaar geleden hebben we dit interieur veranderd. Dat gaan we in januari 2015 ook doen. Nieuwe stoelen, nieuwe gordijnen, noem maar op', aldus Jonnie Boer
Thérèse Boer vult aan: 'Tot en met de Kerst zijn we open, dan gaan we een paar weekjes dicht en gaan we helemaal een nieuwe Librije maken'.
Details kunnen en willen het ondernemersstel niet geven. Wel laat Jonnie weten te denken aan het bouwen van een eigen broodbakkerij. 'Er gaan wat technische dingen veranderen. Ik ga ergens buiten brood bakken. Daar ben ik nu met de gemeente mee bezig. Ik denk aan het bouwen van een takkenoven. Het zijn andere dingen die mee gaan spelen die mensen leuk vinden'.
Volgens Jonnie en Thérèse Boer is De Librije toe aan verandering. 'Als je van gasten te horen gaat krijgen dat je eens iets moet gaan veranderen, dan ben je te laat. Je moet het voor zijn. Een jaar geleden hebben we besloten het te doen en we doen het van eigen geld. We rammen nog een keer goed De Librije de wereld in', aldus Jonnie Boer.
Zozo, dat hebben ze wel echt goed gedaanquote:Op maandag 28 april 2014 23:37 schreef golfer het volgende:
De Librije is bij de verkiezing van de beste 50 restaurants ter wereld gestegen van plek 57 naar plek 29!
http://www.theworlds50best.com/
quote:Sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel is dicht. Het restaurant van gastheer Jerry van der Pluijm en met Wouter van Laarhoven achter de kachel is per direct gesloten. Het restaurant – gevestigd in een 19e eeuwse molen – kreeg in november 2008 een ster van Michelin.
Wouter van Laarhoven en Jerry van der Pluijm brengen het bericht over de sluiting van Restaurant De Molen* op hun Facebookpagina's. Van Laarhoven schrijft: 'Met heel, heel, heel veel pijn in mijn hart is het voorbij, 9 jaar lang alles gegeven. We waren zo goed bezig, iedereen onwijs bedankt.'
Van der Pluijm geeft als reden van de sluiting een aantal oorzaken aan. 'De economische crisis, hoge kosten en achterblijvende omzet hebben ons genoodzaakt om deze beslissing te moeten nemen voor ons bedrijf. Voortzetting bleek na het onderzoeken van alle opties niet meer mogelijk.'
Hij vervolgt: 'Wij willen onze gasten bedanken voor alle jaren trouw en puur genieten bij ons. Wij willen ons team, vrienden en kennissen bedanken voor alle steun die wij, niet alleen de afgelopen weken maar al die jaren hebben mogen ontvangen.
quote:Restaurant Chique in Alphen aan de Rijn is failliet. Het restaurant en brasserie Unique is per direct gesloten. De eigenaren van de eetgelegenheden konden niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen.
Dat laten de eigenaren Michelle en Roy Monfils weten. 'Wij hebben besloten Restaurant Chique B.V. en Brasserie Unique, per direct, te moeten stoppen omdat wij niet langer aan onze betalingsverplichtingen kunnen voldoen. De rechtbank heeft inmiddels op ons verzoek het faillissement uitgesproken en daarbij mr. G.T. van der Meiden van La Gro Advocaten aangesteld als curator. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart', aldus Michelle en Roy Monfils in een verklaring.
Volgens de ondernemers hebben positieve pers en onderscheidingen niet geholpen. 'Toprecensies in onder andere De Telegraaf, Volkskrant, Algemeen Dagblad, recent winnaar van de Gouden Pollepel, groente ambassadeur van het jaar, finalist van het groenterestaurant van het jaar en vermeldingen in de Michelin Gids en GaultMillau hebben ons niet geholpen'.
Met het faillissement verliezen onder andere chef-kok Ferry Wijsman en souschef Tom Vonk hun baan. 'Wij danken Ferry Wijsman en Tom Vonk enorm voor hun inzet en dat zij hun kennis met ons hebben willen delen. Het zijn culinaire en sociale toppers. Wij danken een ieder die bij ons te gast was en hopen deze in een andere samenstelling, of op een ander moment, ooit weer te mogen verwelkomen', aldus Michelle en Roy Monfils.
quote:Op donderdag 10 juli 2014 12:51 schreef borisz het volgende:
http://www.missethoreca.n(...)olen-dicht-1557886W/
[..]
Jammer, laat wel zien dat een goed restaurant nog steeds een slechte "zaak" kan zijn, horeca is een hoog risico industriequote:
quote:Op donderdag 1 mei 2014 18:59 schreef golfer het volgende:
Recensie-topic is om de hoek. (waar je het ook al spamde)
Dit is het culinair nieuws-topic.
quote:
QFT, golfer, QFTquote:
Oh, maar waarom dan een post van 2 maanden geleden nog eens quoten?quote:
Zie nu pas dat het van 2 maand geleden isquote:Op donderdag 10 juli 2014 17:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, maar waarom dan een post van 2 maanden geleden nog eens quoten?
http://www.missethoreca.n(...)uit-deuren-1588045W/quote:Sterzaak Le Marron sluit deuren
Sterrestaurant Le Marron in Malden en de bijbehorende brasserie 2nd Food & Wine gaan sluiten. Patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol begint in november op een andere locatie een nieuw – laagdrempeliger – restaurant met de naam Lime, ook in Malden.
'Na bijna tien jaar Le Marron wil ik een nieuwe start maken met een laagdrempelige, frisse zaak. De ster en de uitstraling die daarbij hoort, kunnen voor mensen ook een beletsel zijn om binnen te stappen,' zegt Ysbrandt Wermenbol tegen de regionale krant De Gelderlander.
'De nieuwe zaak zit dichter bij de brasserie dan bij de sterrenzaak. Ook qua prijsniveau. Daarnaast wil ik meer tijd hebben voor mijn gezin,' vervolgt Wermenbol. 'Ik blijf me voor honderd procent inzetten, maar niet meer altijd zestien uur per dag.'
Makkelijk naar binnen
Hij omschrijft zijn nieuwe zaak Lime als klein, fris, spannend en jeugdig. Lime komt naast grand cafe De 10 aan het Kerkplein in Malden. 'Lime wordt een zaak aan de straat, met grote ramen, waar mensen makkelijk binnen kunnen lopen. Een groot deel van de huidige medewerkers verhuist mee naar Lime. Op zaterdag 25 oktober is Le Marron voor het laatst open.
Ysbrandt Wermenbol begon in 2005 met Le Marron, een jaar later kreeg hij een Michelinster en in 2009 startte hij de brasserie.
Ik heb er toevallig afgelopen weekend nog gegeten, en kreeg gisteren de gastenmail van ze waar ze dit uitlegden. Jammer, maar ik denk dat ik het wel begrijp en ik ben wel erg benieuwd naar wat ze in hun nieuwe zaak op tafel gaan brengen. Zowel le Marron als 2nd Food waren prima, dus het zal, in een ander segment, wel weer de moeite waard worden.quote:Op maandag 1 september 2014 13:13 schreef borisz het volgende:
Weer een sterrenzaak die opnieuw begint.
[..]
http://www.missethoreca.n(...)uit-deuren-1588045W/
Je ziet wel wie de broek zweep aan heeft in huize Boer.quote:
quote:Deze horecazaken komen naar de Foodhallen in Amsterdam
17-09-14 18:21 uur - Bron: Het Parool
© anp
De Hallen gaan binnenkort open en dus zijn de eerste zeventien namen van horecapartners bekend gemaakt. In de hallen is plek voor ongeveer 20 tot 25 ondernemers.
Het idee van de Foodhallen is dat je geen voor-, hoofd- of nagerecht aan een gedekte tafel eet, maar dat je met eten en drinken in de hand door de hallen struint. Het concept is gebaseerd op de populaire foodcourts in onder andere Madrid en Londen.
Maar waar kun je straks terecht?
- Aberdeen Angus beefburgers van de Amsterdamse burgerzaak The Butcher
- Culinaire bitterballen in De Ballenbar
- Hotdogs van Bulls and Dogs
- Frisse frozen yoghurt van het internationale merk Yogen Früz
- Gezonde sushi van Friska
- Vegetarische hapjes van Green Brothers
- Temaki sushi rolls van Meneer Temaki
- Pizza's van Pink Flamingo
- The Rough Kitchen serveert hun befaamde pulled pork sandwiches
- Mumbai streetfood van Shirkhan
- Een entrecôte van L'Entrecôte Mobile
- Vietnamese hapjes van VietView
- Kaas van Caulils
- Ambachtelijke broden van BBROOD
- Onder andere humus en verschillende soorten falafel bij Maza
- Spaanse delicatessen bij Jabugo Bar Iberico
- Originele Nieuw-Zeelandse/Australische pie van Wild Moa Pies
Naast de foodcourt komen er in het complex, dat 16.000 vierkante meter groot is, twee restaurants, een bioscoop, een hotel, bibliotheek en veel winkels. De foodcourt opent naar verwachting in oktober of november.
(Door: Redactie)
twitter:MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |