abonnement Unibet Coolblue
pi_173843817
Dat ziet er echt niet lekker uit. En al helemaal niet Italiaans.
pi_173843925
20¤ voor die pizza? :')___!!!

Bij een Vapiano's oid heb je zoiets voor minder dan de helft (oké moet je 'm wel zelf naar je zitplek brengen :P)
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  zondag 17 september 2017 @ 23:31:26 #178
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173844787
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 22:43 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat ziet er echt niet lekker uit. En al helemaal niet Italiaans.
Op een Italiaans terras heb ik eens een vergelijkbaar gerecht gegeten. Ook gefrituurd. Wel lekker trouwens.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173845972
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 23:31 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Op een Italiaans terras heb ik eens een vergelijkbaar gerecht gegeten. Ook gefrituurd. Wel lekker trouwens.
Ja duh, het gerecht op zich is natuurlijk wel Italiaans en ook de pizza, maar niet zo onsmakelijk als het er uit ziet.
pi_173972096


© Rotterdam Proeft

Waar?













Rotterdam Proeft!
Van Oldenbarneveltstraat
Rotterdam

Wat at/dronk je?


Goede vriend Hans kijkt een grapjas die om "gratis" vroeg, even indringend aan
zo van: " Optieven voor ik je een klap voor je muil verkoop." De fles bubbels zijn
van mij die ik bij een vorige stand heb gekocht. Grappige is dat de stand ervoor
mij, toen ik het vroeg, niks wilde laten proeven omdat " anders moet ik anderen.."
gelul. Schoof ik een stand op bij de aardige dames die betere flessen hadden,kon
een rose en blanc de blanc proeven waarbij de laatste het beste smaakte en zie
daar: We doen gelijk zaken. 1 fles voor onderweg en de 2 kisten met in totaal 6 flessen
leveren de dames bij mij thuis af komende week.



Altijd fijn om even langs goede vrind Hans te gaan en bij te praten en wat te happen.
In deze: Hotdog met maanzaad,hoi sin saus,en licht krokant gebakken spek erop.
Lijkt in eerste instantie niks,maar bij een eerste hap,smaakt het prima. Je proeft
de worst,de hoisin saus geeft het iets zoetig en het licht krokant gebakken spek
geeft het net dat beetje zout zonder overheersend te zijn. Lekker hapje.




De cocos zag er goed uit en eerst een stukje geproefd en gelijk een zakje
gekocht met de naturel bolletjes.Gelijk het kaartje bewaart voor toekomstige bezoeken.


Impressies / Of op aanmerkingen

Ik liep hier bij toeval tegenaan en zoals je ziet,gelijk even bekeken van dichtbij.
Andermaal bevestigd gekregen dat het in de basis een zoveelste foodgebeuren
is met weinig tot geen verrassingen op eetgebied. Opvallend veel lieden die
hun eten aanprijzen als authentiek maar eerlijkheidshalve was het aanblik verre
van uitnodigend, en al helemaal niet aantrekkelijk om er iets te nuttigen. Je rook
geen geuren van heerlijk vlees o.i.d. Alles was meer een veredeld 'restafval' opzet
met brood en wraps die voor prijzen van de hand gingen die je in winkels ook betaalt.
En dat je dan uit Colombia of Puerto Rico o.i.d. zegt te komen doet niet aan het feit af
dat je eten verre van "moeders" keuken is.

Aan de rechterkant van de laatste foto boven de map zie je dus horeca zaken die hun terrasje
gevuld hadden met hun bejaarde klandizie die normaliter op de zondag al wonende in Hilligersberg
hun biertje en jenever willen als ze naar de zondag-Chinees gaan en dus geen potientiele klanten
voor dit foodgebeuren zijn omdat ze er alleen maar naar kijken maar verder geen aanstalten maken
er iets te kopen. Ik vind deze locatie, wil je echte cul liefhebbers aantrekken, dan ook een ongelukkige.

Cijfer

6 / 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2017 19:08:53 ]
pi_173979013
Hans heeft mij wel eens gratis een hot dog gegeven 8-)

Ik was net na sluitingstijd bij zijn kraam en stond ongegeneerd hard te vloeken op de Coolsingel. Dus ik werd beloond.
Spoilers!
  zondag 24 september 2017 @ 22:52:36 #182
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173979104
Liep er ook bij toeval langs vandaag. Was alleen nét iets te laat om ook wat te kunnen eten
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173997131


Waar?


© Chinese Blog



© Pinterest.



:') Zelfs bij de McDonalds is het schoner in de keuken waar gewerkt wordt.




Vapiano Nederland
Binnenrotte 142-148
3011 HC Rotterdam

Wat at/dronk je?


Naderhand, bij het daglicht, zag ik dat het er wel erg drassig en bijna stopverf achtig uitzag..



Bij een eerste hap bleek het inderdaad net stopverf te zijn wat je naar binnenkreeg
en....totaal geen smaak. Ja,smaakloos en dus wat zout erop om te kijken of het dan
een beetje eetbaar was.



Dit is niet te behappen en weg ermee! Einde oefening!


Impressies / Of op aanmerkingen

Jaren geleden was ik hier ook, toen Vapiano net een week open was, en toen vond ik het al een aanfluiting. Nu zoveel jaren later ben ik er opnieuw langsgegaan in de hoop dat het misschien beter was en omdat enkele fokkers het wel 1 van de betere Italiaanse tenten vond in Rotterdam. Nou, ik weet niet waar ze die wijsheid vandaan halen of alleen maar salades vreten,maar een simpele spaghetti Bolognese die smaakte nergens naar en de tomatensaus met gehakt leek wel een grote,smaakloze, bijna stopverf achtig smurrie. De spaghetti zelf was niet goed bereidt en had sowieso geen goede beet! Kortom alles wat ik jaren geleden al beleefde is nu teruggekomen in dezelfde slechte vorm.

Nee, mijden met een lange IJ en gewoon naar het in de buurt gelegen Happy Italy binnerotte of Very Italian Pizza gaan voor een redelijk tot goede Italiaanse hap waarbij laatstgenoemde door mij al eens werd gerecenseerd.

Cijfer

2 / 10

Note:

Ter compensatie ben ik richting de Kruiskade gegaan voor een heerlijke Surinaamse Moksi-Meti die weer heerlijk smaakte en mij deze baggertent deed vergeten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2017 22:31:13 ]
pi_173998109
Wel een grote portie maar dit kunnen ze zelfs in menig studentenhuis smakelijker bereiden.
  dinsdag 26 september 2017 @ 08:29:54 #185
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174001066
quote:
3s.gif Op maandag 25 september 2017 22:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, mijden met een lange IJ en gewoon naar het in de buurt gelegen Happy Italy binnerotte of Very Italian Pizza gaan voor een redelijk tot goede Italiaanse hap
Happy Italy is aan te raden ja? Het ziet er altijd zo massaal en industrieel uit dat ik het inderdaad in de Vapiano hoek had gestopt.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_174001094
Ik vind Happy Italy eerlijk gezegd juist volkomen smaakloze en onzorgvuldig klaarmaakte meuk in veel te grote porties.. :N
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 26 september 2017 @ 08:42:08 #187
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174001176
En ik vind de pizza bij Vapiano anders prima, anders moet ik in een rij staan en daar heb ik nooit zin in. Maar deze pasta ziet er wel heeeel treurig uit.
pi_174001253
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:33 schreef minilot het volgende:
Ik vind Happy Italy eerlijk gezegd juist volkomen smaakloze en onzorgvuldig klaarmaakte meuk in veel te grote porties.. :N
Dit.
Liever een klein Italiaans familie-restaurantje.
Make my day!
pi_174001324
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:42 schreef vinnypassy het volgende:
En ik vind de pizza bij Vapiano anders prima, anders moet ik in een rij staan en daar heb ik nooit zin in. Maar deze pasta ziet er wel heeeel treurig uit.
Is ook wel zo hoor, de pasta's daar zijn niet zo best, maar ik vind pizza bij Vapiano echt prima te doen. :Y
(En pizza's bij Happy Italy zijn echt om te janken..)
Let me see you stripped down to the bone
pi_174002107
En wat vind je dan zo goed aan de pizza's want ik geloof er weinig van als hun pasta's/sauzen al zo smaakloos en bijna rauw smaken. Bedoel als jij je pizza al zo verknalt ( en dat 2x!), dan zullen je pizza's niet veel beter zijn. Ik denk dat het gewoon een " ik wil gewoon dat Vapiano goed is " gedachtengang is die je graag in stand houdt.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:29 schreef De_Hertog het volgende:

Happy Italy is aan te raden ja? Het ziet er altijd zo massaal en industrieel uit dat ik het inderdaad in de Vapiano hoek had gestopt.
Vapiano heeft 3! speciale afhaalpunten voor pasta bereiding en alle drie stonden er rijen voor. Dus die industrieel-heid waar men Happy Italy van beticht ( die rijen voor de deur dus) is ook bij Vapiano aanwezig, alleen dan binnen. Daarbij noemde ik al het eerder, en wel met die eigen gemaakte foto over de counter, dat die bakjes met sauzen waar men elke keer iets uithaalt of schept voor in de wok: Ik vind dat niet kunnen dat je 'station' er zo smerig bij ligt als je eten voor je klanten bereidt. Alles bij Vapiano wordt ook in een wok bereidt als het om bijvoorbeeld Bolognese saus gaat en komt uit pakjes die achter in de wand al klaarliggen. ( gewoon openscheuren en hoppa in de wok) Alles ligt al afgemeten in zakjes klaar.. Alles afgemeten vanwege de winstmarge.

De enige reden, en dat heb ik al eerder gezegd, dat men bij Vaipiano gaat eten is omdat of Happy Italy te vol is (dus bijna elke dag) of omdat het er wat meer trendy uitziet. Beetje de vergelijking met shoppen bij AH of de Aldi. En om dat beetje extra te betalen,neemt men dan maar op de koop toe ( ja, Vapiano is de duurste van alle Italia toko's daar)

quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:47 schreef agter het volgende:

Liever een klein Italiaans familie-restaurantje.
Gemiddeld genomen " ja " , Maar echte "moederskeuken" Italianen heb je amper in Rotterdam vind ik. Dat men een klein zaakje runt dat er uitziet als 1, maakt het nog niet "moederskeuken" als je begrijpt wat ik bedoel. En ik ken so what bijna alle Italianen in Rotterdam en ben er misschien 2 tegengekomen die de echte "moederskeuken" voeren. Tenminste, er heel dicht tegenaan zitten.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2017 09:55:29 ]
  dinsdag 26 september 2017 @ 10:06:39 #191
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174002311
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 september 2017 09:51 schreef Iwanius het volgende:
En wat vind je dan zo goed aan de pizza's want ik geloof er weinig van als hun pasta's/sauzen al zo smaakloos en bijna rauw smaken. Bedoel als jij je pizza al zo verknalt ( en dat 2x!), dan zullen je pizza's niet veel beter zijn. Ik denk dat het gewoon een " ik wil gewoon dat Vapiano goed is " gedachtengang is die je graag in stand houdt.
Bodemdikte is oké en bodem is vaak (redelijk) krokant, saus goed op smaak, niet teveel maar prima beleg. Het is geen wereldpizza, maar voor die paar euro's ben ik er zeer tevreden mee.

Vwb die pasta's en die counter; dat kan inderdaad niet. Heb ik nog nooit zelf gezien, maar als ik dat had gezien, weet ik zeker dat ik daar geen pasta zou bestellen. In 4 jaar Rotterdam ben ik er 3 keer geweest, vooral omdat het dichtbij Pathé SBP zit en het niet duur is. Dan vind ik ook dat je er niet teveel van moet verwachten.
  dinsdag 26 september 2017 @ 11:12:54 #192
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174003368
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 september 2017 09:51 schreef Iwanius het volgende:

Vapiano heeft 3! speciale afhaalpunten voor pasta bereiding en alle drie stonden er rijen voor. Dus die industrieel-heid waar men Happy Italy van beticht ( die rijen voor de deur dus) is ook bij Vapiano aanwezig, alleen dan binnen.
Ik bedoelde absoluut niet dat ik Vapiano goed vond, integendeel. Ik dacht alleen dat Happy Italy grofweg hetzelfde was. De vraag was dus waarom je Happy Italy wèl aan zou raden :).
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_174032720
Grappig, de pizza's van Vapiano is verre van goed. Haalt misschien amper een voldoende. Als je gewend bent aan de diepvriespizzas dan is het inderdaad een vooruitgang, maar sowieso niet goed.
pi_174082057
quote:
[..]


Gemiddeld genomen " ja " , Maar echte "moederskeuken" Italianen heb je amper in Rotterdam vind ik. Dat men een klein zaakje runt dat er uitziet als 1, maakt het nog niet "moederskeuken" als je begrijpt wat ik bedoel. En ik ken so what bijna alle Italianen in Rotterdam en ben er misschien 2 tegengekomen die de echte "moederskeuken" voeren. Tenminste, er heel dicht tegenaan zitten.
Waar haal jij al die kennis vandaan? Je komt mij altijd over als iemand die gewoon graag zoveel mogelijk schranst op een dag.
pi_174208943
Waar haal jij het lef vandaan zo een kortzichtig vraag te stellen? Laten wij eens de zaken omdraaien. Als jij je niet vooraf beetje kunt inlezen in mijn voorgeschiedenis, dan is zo een vraag dom,vooringenomen en ook nog erg kortzichtig daar je met het laatste deel van je antwoord precies dat laat zien wat je wilt zien qua vooringenomenheid. Dus eerst lekker inlezen alvorens je een vraag stelt.



Waar?


Buitenkant van Ron's toko die trouwens een mooie buitenterras heeft om te paffen.



Binnengekomen sta je in een halletje (garderobe/welkom geheten "heeft u gereserveerd?") en ga je door 2
deuren heen en dan heb je links gelijk dus bovenstaande bar.



Zo ziet het mooiste deel van de zaak eruit en...Ik was niet de eerste gast die erg vroeg wilde eten.(rechts zie je dus het
buitenterras dat vrij groot is)




Ron Gastro Bar.
Sophialaan 55 hs
1075 BP Amsterdam

Wat at/dronk je?



Nope, geen zin in champie vandaag dus deze heerlijk,zachte witte wijn,niet
te droog. Gewoon lekker voor wat zo meteen als starters gaan komen. Dat
zwarte "eitje" is trouwens het handelsmerk van eigenaar Ron.



Links Ron's "egg creme" (konings krab die boterzacht was, met o.a. Hollandaise saus en die ik hierna nog 3x keer extra zou uitvragen.) Rechts
een Crème van foie gras met o.a. yoghurt en rode biet die ik ook hierna nog drie keer zou uitvragen. Dat i.c.m. die witte wijn maakte dat het
genieten was.



Daarna dit heerlijk stuk kalfszwezerik die ik hierna nog 2x zou uitvragen.Lekker!



Daarna tijd voor deze 'jonge' Zuid-Afrikaanse wijn die verbazend genoeg prima
smaakte.



Hoofdgerecht: Deze overheerlijke " Ron’s bot vrije spare ribs met wat zuurkool en eigengemaakte huissambal i.c.m. wat
bijbestelde patat waarbij laatstgenoemde ik wat droog vond en een matige beet. De Ribs waren zo waanzinnig lekker
(dat groenvoer devalueerde vond ik het vlees, dus eraf geschoven) dat ik dus er nog 3 porties van bestelde.


Impressies / Of op aanmerkingen


Nadat CUL collega Golfer er al eerder was geweest en diens foto's voor mij een beeld gaven van " daar moet ik gegeten hebben." [ besloot ik een tijd geleden zelf maar eens de stoute schoenen aan te trekken en koers te zetten naar Mokum voor wat heet een hapje en een drankje.

Allereerst schijnt Ron's Gastrobar een hippe tent te zijn voor met name de welgestelden van Amsterdam Zuid-Oost want er bleken al aardig wat tafels op een doordeweekse dag gereserveerd te zijn door bekende namen, terwijl men mij opnam van top tot teen bij een eerste aanblik, omdat ik a: niet gereserveerd had b: heel erg vroeg kwam aankakken (17:15 uur) c: er verre van sjiek uitzag met mijn 'zwervers' kloffie en restantje sigaar in de hand en met een blik van: " we komen voor zaken alias "eten" dus geef mij een tafel en als het kan de beste die je hebt. (alsof er een 'beste' tafel bestaat buiten de chef's table :') )

Ja leuk,Harry, maar hoe was het eten en de drank en bijbehorende prijzen?

Goed, gewoon goed.Prijs-kwaliteit verhouding ook voor Amsterdam prima en binnen de grenzen van het toelaatbare vind ik. Wel merk ik dat men het concept wat goede 'vrind' Mario de Ridder met zijn binnenkort te openen Peruaanse
fushion toko
ook gaat invoeren in Rotterdam genaamd "sharing dining" , nu helemaal is ingeburgerd. En dat zie je met name aan de kleine porties die zo afgemeten zijn voor 2 personen (en waar je dus de hoofdprijs voor betaalt, iets wat je eerder voor een normale portie betaalde) dat je weet dat dit een zoveelste truc is om de marge voor de uitbater alleen maar te verhogen.

Zou dit een favoriete zaak van je zijn als deze in Rotterdam was gesitueerd?

Absoluut! Vooral hun buitenterras is mooie grote, en ik kan mij voorstellen dat het daar buiten in de zomer goed vertoeven is. Ik ga zeker zijn andere toko's ook uitproberen want dit smaakt naar meer!

Cijfer

8
/ 10
  donderdag 5 oktober 2017 @ 12:21:17 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174209288
quote:
3s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 12:02 schreef Iwanius het volgende:

Nadat CUL collega Golfer er al eerder was geweest en diens foto's voor mij een beeld gaven van " daar moet ik gegeten hebben." [ besloot ik een tijd geleden zelf maar eens de stoute schoenen aan te trekken en koers te zetten naar Mokum voor wat heet een hapje en een drankje.

Correctie: wij waren bij de gewone Gastrobar van Ron en daarna ook bij zijn Gastrobar Indonesia en toevallig jl. maandag bij zijn filiaal in Haarlem, Bistrobar Indonesia., maar bij zijn Oriëntal Bar zijn we nog niet geweest en ook nog niet bij Nacarat van Ron Blaauw op het Rokin.

Maar dat zijn standaard goed is in al zijn tenten staat buiten kijf!

edit: jij was dus ook bij zijn gewone Gastrobar die intussen alweer een tijdje een Michelinster heeft.
Ik dacht even dat je bij Oriëntal gegeten had.

[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 05-10-2017 14:23:30 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 5 oktober 2017 @ 12:25:50 #197
62913 Blik
The one and Only!
pi_174209362
Ik ben ook een keer in zijn orientaalse restaurant geweest, en daar uiteraard de peking-eend genomen. Errug lekker ook, en zeker een aanrader. Wel wat je zegt, niet de goedkoopste tent waar je kunt eten en wel errug hipster opgezet allemaal. Moet je een beetje doorheen prikken/ over je heen laten gaan
pi_174337846
Afgelopen dagen alle Iwanius topics door gelezen, fantastisch!!
Ik ben zelf niet zo'n fijnproever, maar kan hier ook van genieten. We want more!
pi_174377882
Ik dacht ooit in dit topic of 1 van de voorgangers een bespreking gelezen te hebben van een kleine maar hele fijne Rotterdamse Chknees. Kan hem alleen niet meer terugvinden. Hellup :P
  donderdag 12 oktober 2017 @ 18:47:46 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')