Waar?
Ingang aan de Coolsingel. De glazen pui ernaast (Cools) hoort erbij als er een grote gezelschappen komen zodat die zich daar kunnen
ophouden.
Het eerste wat je ziet als je binnentreedt. De trap die je ziet brengt je naar de tweede verdieping waar ook het dakterras is met uitzicht op een
deel van de Coolsingel/fontein.Rechts zie je de doorgang dus naar "Cools."
Het aangrenzende pand "Cools" (Urban office lofts) en de doorgang erheen.
Boven op de tweede verdieping meer kitsch en de opening naar het dakterras.
Het dakterras.
Uitzicht op restaurant Joelia aan de overkant & de fontein waar momenteel aan gewerkt wordt.
Enkele bladzijden van de menukaart die alles heeft wat bij zo een zaak past.
Grappig is de benaming die Gordon aan bepaalde drankjes/gerechte geeft zoals de "Marijke Helwegen" beauty shake.Blushing Rotterdam
Coolsingel 6
3011 AD ROTTERDAM
Wat at / dronk je?
De eerste van vele glaasjes Moet & Chandon Ice Imperial bubbels i.c.m. een
stukje Citroen meringue. De sigaar is voor later want...je mag er gewoon roken.
Mooi,de zaak gaat mij steeds beter bevallen.Impressies / Op of aanmerkingenBlushing:Allereerst zijn dit soort zaken niet mij ding als het sowieso om de aankleding gaat. Te kitscherig,schreeuwerig en elke redelijke vorm van stijl of klasse ontbreekt er. Daarbij is het publiek wat er komt gemiddeld genomen ook niet de mijne,maar goed.
Ten tweede is de zaak ruim in opzet en het personeel duidelijk aangenomen om hun looks want 'lelijke/onaantrekkelijke' jongens en meisjes zie je er niet lopen. Wel aardig wat zogenaamde 'stripper' types (meisjes) met veel tatoo's op het lichaam onder hun zwarte kledij. Kortom "Ibiza/Benidorm' meiden.
Ten derde is men snel in service,voorkomend en een en al vriendelijkheid en is niks te veel. Sterker nog: Je hoef zelfs niet uit te leggen wat je hebt gehad als je een gerecht of drankje opnieuw wil hebben. Men kijkt zelf in het systeem en laat het voor je bereiden. In mijn geval tilde ik alleen maar mijn champagneglas op, en tikte ik met mijn wijsvinger aan het glas en zonder te zeggen wat ik had,(had ook prosecco kunnen zijn), en werd even later een nieuw glas met "Moët & Chandon Ice Imperial" champagne gebracht aangezien dat de beste champagne is die men in huis heeft en er geen andere keuze dus is.
Bestelde gerechten & dranken:De gekozen Citroen meringue taart was lekker en op kamer temperatuur en niet zoals zo vaak in de horeca ijskoud. En in combinatie met wat glazen van het "gouden vocht" heerlijk!
Wat ik verder aan drank en gerechten op de menukaart zag was leuk maar echt bijzonder,nee,maar wel redelijk geprijsd allemaal.
Tot slot:Blushing moet het duidelijk hebben van zijn naam die gelieerd is aan Gordon. Daarom zal Blusing in mijn optiek de komende tijd erg populair zijn bij met name Instagram 'hipster' meisjes met bijbehorende homo vriendjes en andere lui die altijd trendy willen zijn en van het geld van hun ouders de mooie sier willen maken. Du moment de nieuwigheid eraf is,Gordon zich verder ook niet zal laten zien, zal Blushing een zoveelste 'moderne horecazaak zal zijn die Rotterdam momenteel rijk is, en is het maar de vraag of hij dan kan overleven. We zullen zien.
Cijfer:
7+ / 10