Op zondag 17 juli 2016 19:48 schreef Iwanius het volgende:Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?
Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.
Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)
Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was
Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel: Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #7 Zomer 2016.
Waar?
© Picgifs
Bestemming:
© One World.
Jeu…voor vertrek mijzelf (ons) maar even verwennen bij de Shiragashi sushibar
op Schiphol waarna het vliegen werd.
Uitzicht vanaf ons hotel en wel Bouganville Playa.
In de huurauto gezeten op weg naar... Typisch ‘Tenerife’ uitzicht zoals ik dat weleens vaker heb gezien en gelezen.
Parkeerplaats om even te stoppen,benen te strekken en ook omdat ‘Miep’ wat plaatjes wilde schieten.
Viel trouwens op dat er weer veel landgenoten waren.
Yup…daar gaan wij dus heen En het is niet zomaar een wijnproeverij volgens zegge!
Yup..kon het niet laten bij het uitstappen gelijk even tussen het ‘groen’te lopen.
Oeh..veel vaten.
Oeh..nog meer vaten.
En waar we uiteindelijk zijn beland staat dus op het vat.Waar?
© Bodejas Monje Bodegas MonjeCamino Cruz de Leandro, 36,
38360 El Sauzal, Santa Cruz de Tenerife,
En hier wordt dus alles verwerkt voordat het in de vaten terecht komt.
Kijk…De enige reden dat ik ‘Miep’hier naar toe wilde meenemen.(Oude bok-jong bloempje….j/k)Wat at/ dronk je?
Eerste glaasje met een cracker en wat smeersels. Soort filet-american achtig. Bwah.
En het tweede glas terwijl we het menu verder bestuderen.
Harde bol met nog meer smeersels. Bwah…ik ben nog niet enthousiast over alles.
De bestelde en genoten flessen wijn. Hun beste flessen volgens zegge. Mwah…ging.
I.i.g geen intense aroma’s of iets dat mijn smaakpapillen in beroering bracht.
‘Miep’ had bovenstaand ‘buikspek?’gerecht. Niet verkeerd maar ik was blij met mijn ossenhaas gerecht.
Voor mij de ossenhaas met patat. Ossenhaas goed,patat flauw,slap..wat verlang je op
zo een moment naar onze eigen patat in Nederland.Impressies / op of aanmerkingenNou, ja, waar zal ik beginnen.
Gewoon hoe was het als veel aangeprezen wijnproeverij?Eerlijkheidshalve vond ik het een beetje tegenvallen. Misschien ben ik wat te verwend maar
vooraf werd mij door bekenden uit het culinaire wereldje geadviseerd hierna toe te gaan
omdat het een en al genot zou zijn op wijngebied. Nou…ik heb best genoten en het
smaakte allemaal wel maar om nu te zeggen ik heb hier de fijnste of lekkerste wijnen
ooit gedronken heb: Nee.,helaas, dat niet. En voor wat je betaalt heb ik zoiets van:
“1 keer maar nooit meer.” Ik heb ook geen flessen gekocht om mee te nemen naar huis,
terwijl ik het wel van plan was.
Cijfer
7 / 10
Waar?
© Empire restaurant Empire restaurant1st Verdieping Safari center
Avenida Zuid-kust 38660
Wat at/ dronk je?
Yup…de bestelde wijn voor de avond. Lekker!
Als je in zo een zaak bent dan moet je gewoon de Beef Wellington nemen en ik werd niet teleurgesteld. Goed!
‘Miep’had vis en ook dat smaakte i.c.m. onze wijnen. Nee, hoor, helemaal goed.
Groot dessert als toetje die wij gezamenlijk oppeuzelden
Aansluitend wat bijna iedereen van mij kent na het eten: “acclimatiseren”Impressies / op of aanmerkingenEerste keer bij Empire en het was gewoon over de hele goed. Prijs? Redelijk voor zo een tent.
Bestelde wijnen waren ook prima en de setting ook. Al met al geslaagd en zeker voor
herhaling vatbaar wanneer we weer hier zijn.[/sub]
Cijfer
8- / 10
Na afloop zijn wij omdat ‘Miep’ natuurlijk jong is nog even de rest van de avond naar Harry’s bar geweest aangezien de
avond nog ‘jong’ was.
Op weg naar ons Hotel zag je dit veel in het nachtleven van Tenerife. Hele jonge
Britse meisjes die om de haverklap bij de flappentappers stonden om geld te pinnen.Waar?
© El Rincon de Juan Carlos El Rincon de Juan CarlosAcantilado de Los Gigantes, Pje Jacaranda, 2,
38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife
Wat at/ dronk je?
Yo..hun beste fles. Mwah…beetje Veuve achtig. Ja..oké. Doen.
Amuse: Blad spinazie met een bolletje picalilli.
En zoals altijd: Als ik ergens ben en zeker als het zo een zaak betreft die mij werd aanbevolen, dan gaan we gewoon voor het beste van het beste qua menu. Wat,wat is kun je n.a.v. het menu wel lezen, dus geen tekst en uitleg bij opvolgende foto’s.
Note: Het allerlekkerste,meest verfijnde in smaak zijnde gerecht van de avond, deze
ravioli van Parmezaanse kaas met een bouillon van cherry tomaat en peterselie.
Simpel,doch zo subtiel in smaak en ook een plaatje op je bord.Impressies / op of aanmerkingenVoor de eerste keer hier en ik was zeer blij verrast. Zeg maar sterke Spaanse
smaken met duidelijk Franse invloeden als het om subtiliteit en finesse gaat
Heeft 1 Michellinster maar kan er met gemak een tweede bij krijgen gewoon omdat
1 Michellinster deze zaak te weinig eer geeft. Als ik het vergelijk met Rotterdam,
dan zit deze met gemak in het rijtje van een Parkheuvel of het FG 1.0 Jammer dat ze
niet in Rotterdam of Nederland zitten want ze zouden niet misstaan in ons kikkerlandje.
Zeker de moeite waard voor een twee bezoek wanneer ik weer eens op Tenerife ben.
Cijfer
9- / 10
Waar? Abama KabukiCarretera General del Sur, 47
38687 Tenerife
Jeu..we zijn binnen. Wat een kille aandoening zeg..weinig Japans hier. Lijkt wel zo een strakke Business/First class-like
lounge van een vliegtuigmaatschappij.Wat at/ dronk je?
Hun beste bubbels en eentje die ik nog niet kende. Licht in de neus,mond,beetje tattinger-achtig. Nou..vooruit maar.
Het ‘beste van het beste’qua menu. Nou…doe maar en make us happy. Alles van het menu kan dus in opvolgende foto’s worden afgelezen.
Note: De sushi’s waren het meest geslaagd van alle gerechten!
Oeh..ik ken deze sake uit een verre Japan trip bij een beroemde chef en
zeker doen! Weet je wat; Laat die fles maar staan Harry.
En deze sake i.c.m. het toetje maakt dat ‘Miep’op de achtergrond al haar armen strekt en dus helemaal cosy is voor
de rest van de avond. Met dank aan deze heerlijke sake!
En met dit laatste gerechtje wordt de avond besloten.Impressies / op of aanmerkingenNou ja,….
Oh oh…dat klinkt al niet goed.Nou…is dit een van de beste keren dat ik ‘verfijnt’ Japans heb gegeten?
Nee. Het was niet slecht maar eerlijkheidshalve wat mij tegenstond was de gehele strakke
donkere ambiance. En “Ja”ik weet dat dat tegenwoordig als strak-modern doorgaat maar
het heeft terdege invloed gehad op ons bezoek en bijbehorende gerechten.
Daarnaast vond ik op de sushi na alles een beetje van “verse schaaldieren,mooi geserveerd
maar met ‘toppings’ die er als het ware op gekwakt waren en i.c.m. met de strakke ambiance
je een smaaksensatie moesten geven.”Nee, dat is niet mijn beleving van top Japanse culinair
eten. Een Yama in Rotterdam heeft nog geen ster maar die ik zou i.v.g.met dit restaurant er zo
1 geven.
Waar ik/wij wel erg van genoten was de sake en de sushi’s. Perfect en alleen daarvoor zou ik wel
terugkomen. Voor de rest als deze zaak in Rotterdam zat, niet.
Ho…hoe zat het met de eindafrekening?Laten we het daar maar niet over hebben maar ik had van dat geld nog gerust een avondje bij
El Rincon de Juan Carlos gegeten i.p.v hier. Nee, te donker,saai en stevig in de prijs samenvattend.
Cijfer
7,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-09-2016 11:58:15 ]