quote:Op zondag 17 juli 2016 19:48 schreef Iwanius het volgende:
Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?
Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.
Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?
Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)
Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?
Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was
Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #7 Zomer 2016.
Waar?
© Picgifs
Bestemming:
© One World.
Jeu…voor vertrek mijzelf (ons) maar even verwennen bij de Shiragashi sushibar
op Schiphol waarna het vliegen werd.
Uitzicht vanaf ons hotel en wel Bouganville Playa.
In de huurauto gezeten op weg naar... Typisch ‘Tenerife’ uitzicht zoals ik dat weleens vaker heb gezien en gelezen.
Parkeerplaats om even te stoppen,benen te strekken en ook omdat ‘Miep’ wat plaatjes wilde schieten.
Viel trouwens op dat er weer veel landgenoten waren.
Yup…daar gaan wij dus heen En het is niet zomaar een wijnproeverij volgens zegge!
Yup..kon het niet laten bij het uitstappen gelijk even tussen het ‘groen’te lopen.
Oeh..veel vaten.
Oeh..nog meer vaten.
En waar we uiteindelijk zijn beland staat dus op het vat.
Waar?
© Bodejas Monje
Bodegas Monje
Camino Cruz de Leandro, 36,
38360 El Sauzal, Santa Cruz de Tenerife,
En hier wordt dus alles verwerkt voordat het in de vaten terecht komt.
Kijk…De enige reden dat ik ‘Miep’hier naar toe wilde meenemen.(Oude bok-jong bloempje….j/k)
Wat at/ dronk je?
Eerste glaasje met een cracker en wat smeersels. Soort filet-american achtig. Bwah.
En het tweede glas terwijl we het menu verder bestuderen.
Harde bol met nog meer smeersels. Bwah…ik ben nog niet enthousiast over alles.
De bestelde en genoten flessen wijn. Hun beste flessen volgens zegge. Mwah…ging.
I.i.g geen intense aroma’s of iets dat mijn smaakpapillen in beroering bracht.
‘Miep’ had bovenstaand ‘buikspek?’gerecht. Niet verkeerd maar ik was blij met mijn ossenhaas gerecht.
Voor mij de ossenhaas met patat. Ossenhaas goed,patat flauw,slap..wat verlang je op
zo een moment naar onze eigen patat in Nederland.
Impressies / op of aanmerkingen
Nou, ja, waar zal ik beginnen.
Gewoon hoe was het als veel aangeprezen wijnproeverij?
Eerlijkheidshalve vond ik het een beetje tegenvallen. Misschien ben ik wat te verwend maar
vooraf werd mij door bekenden uit het culinaire wereldje geadviseerd hierna toe te gaan
omdat het een en al genot zou zijn op wijngebied. Nou…ik heb best genoten en het
smaakte allemaal wel maar om nu te zeggen ik heb hier de fijnste of lekkerste wijnen
ooit gedronken heb: Nee.,helaas, dat niet. En voor wat je betaalt heb ik zoiets van:
“1 keer maar nooit meer.” Ik heb ook geen flessen gekocht om mee te nemen naar huis,
terwijl ik het wel van plan was.
Cijfer
7 / 10
Waar?
© Empire restaurant
Empire restaurant
1st Verdieping Safari center
Avenida Zuid-kust 38660
Wat at/ dronk je?
Yup…de bestelde wijn voor de avond. Lekker!
Als je in zo een zaak bent dan moet je gewoon de Beef Wellington nemen en ik werd niet teleurgesteld. Goed!
‘Miep’had vis en ook dat smaakte i.c.m. onze wijnen. Nee, hoor, helemaal goed.
Groot dessert als toetje die wij gezamenlijk oppeuzelden
Aansluitend wat bijna iedereen van mij kent na het eten: “acclimatiseren”
Impressies / op of aanmerkingen
Eerste keer bij Empire en het was gewoon over de hele goed. Prijs? Redelijk voor zo een tent.
Bestelde wijnen waren ook prima en de setting ook. Al met al geslaagd en zeker voor
herhaling vatbaar wanneer we weer hier zijn.[/sub]
Cijfer
8- / 10
Na afloop zijn wij omdat ‘Miep’ natuurlijk jong is nog even de rest van de avond naar Harry’s bar geweest aangezien de
avond nog ‘jong’ was.
Op weg naar ons Hotel zag je dit veel in het nachtleven van Tenerife. Hele jonge
Britse meisjes die om de haverklap bij de flappentappers stonden om geld te pinnen.
Waar?
© El Rincon de Juan Carlos
El Rincon de Juan Carlos
Acantilado de Los Gigantes, Pje Jacaranda, 2,
38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife
Wat at/ dronk je?
Yo..hun beste fles. Mwah…beetje Veuve achtig. Ja..oké. Doen.
Amuse: Blad spinazie met een bolletje picalilli.
En zoals altijd: Als ik ergens ben en zeker als het zo een zaak betreft die mij werd aanbevolen, dan gaan we gewoon voor het beste van het beste qua menu. Wat,wat is kun je n.a.v. het menu wel lezen, dus geen tekst en uitleg bij opvolgende foto’s.
Note: Het allerlekkerste,meest verfijnde in smaak zijnde gerecht van de avond, deze
ravioli van Parmezaanse kaas met een bouillon van cherry tomaat en peterselie.
Simpel,doch zo subtiel in smaak en ook een plaatje op je bord.
Impressies / op of aanmerkingen
Voor de eerste keer hier en ik was zeer blij verrast. Zeg maar sterke Spaanse
smaken met duidelijk Franse invloeden als het om subtiliteit en finesse gaat
Heeft 1 Michellinster maar kan er met gemak een tweede bij krijgen gewoon omdat
1 Michellinster deze zaak te weinig eer geeft. Als ik het vergelijk met Rotterdam,
dan zit deze met gemak in het rijtje van een Parkheuvel of het FG 1.0 Jammer dat ze
niet in Rotterdam of Nederland zitten want ze zouden niet misstaan in ons kikkerlandje.
Zeker de moeite waard voor een twee bezoek wanneer ik weer eens op Tenerife ben.
Cijfer
9- / 10
Waar?
Abama Kabuki
Carretera General del Sur, 47
38687 Tenerife
Jeu..we zijn binnen. Wat een kille aandoening zeg..weinig Japans hier. Lijkt wel zo een strakke Business/First class-like
lounge van een vliegtuigmaatschappij.
Wat at/ dronk je?
Hun beste bubbels en eentje die ik nog niet kende. Licht in de neus,mond,beetje tattinger-achtig. Nou..vooruit maar.
Het ‘beste van het beste’qua menu. Nou…doe maar en make us happy. Alles van het menu kan dus in opvolgende foto’s worden afgelezen.
Note: De sushi’s waren het meest geslaagd van alle gerechten!
Oeh..ik ken deze sake uit een verre Japan trip bij een beroemde chef en
zeker doen! Weet je wat; Laat die fles maar staan Harry.
En deze sake i.c.m. het toetje maakt dat ‘Miep’op de achtergrond al haar armen strekt en dus helemaal cosy is voor
de rest van de avond. Met dank aan deze heerlijke sake!
En met dit laatste gerechtje wordt de avond besloten.
Impressies / op of aanmerkingen
Nou ja,….
Oh oh…dat klinkt al niet goed.
Nou…is dit een van de beste keren dat ik ‘verfijnt’ Japans heb gegeten?
Nee. Het was niet slecht maar eerlijkheidshalve wat mij tegenstond was de gehele strakke
donkere ambiance. En “Ja”ik weet dat dat tegenwoordig als strak-modern doorgaat maar
het heeft terdege invloed gehad op ons bezoek en bijbehorende gerechten.
Daarnaast vond ik op de sushi na alles een beetje van “verse schaaldieren,mooi geserveerd
maar met ‘toppings’ die er als het ware op gekwakt waren en i.c.m. met de strakke ambiance
je een smaaksensatie moesten geven.”Nee, dat is niet mijn beleving van top Japanse culinair
eten. Een Yama in Rotterdam heeft nog geen ster maar die ik zou i.v.g.met dit restaurant er zo
1 geven.
Waar ik/wij wel erg van genoten was de sake en de sushi’s. Perfect en alleen daarvoor zou ik wel
terugkomen. Voor de rest als deze zaak in Rotterdam zat, niet.
Ho…hoe zat het met de eindafrekening?
Laten we het daar maar niet over hebben maar ik had van dat geld nog gerust een avondje bij
El Rincon de Juan Carlos gegeten i.p.v hier. Nee, te donker,saai en stevig in de prijs samenvattend.
Cijfer
7,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-09-2016 11:58:15 ]
Ga je eigenlijk ook wel eens naar gewoon een bar waar Spaanse families eten?quote:Op woensdag 7 september 2016 21:18 schreef golfer het volgende:
Oké, behalve voor El Rincon de Juan Carlos hoeven we dus niet naar Tenerife.
Heeft meer mijn voorkeur dan al die gedoetjes tbhquote:Op woensdag 7 september 2016 21:41 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ga je eigenlijk ook wel eens naar gewoon een bar waar Spaanse families eten?
Ik of Iwanius?quote:Op woensdag 7 september 2016 21:41 schreef Bramito het volgende:
Ga je eigenlijk ook wel eens naar gewoon een bar waar Spaanse families eten?
quote:Op woensdag 7 september 2016 22:30 schreef Isegrim het volgende:
Heb je Miep heur haar gephotoshopt zodat je de zijkant van haar gezicht niet ziet?
Ja, hoe smaakte dat Iwanius?quote:Op woensdag 7 september 2016 22:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Naar Tenerife ga je voor Siam Park
/offtopic
Dat spinazieblaadje met ienieminie bolletje piccalilly is echt treurig
Ronde extensionsquote:Op woensdag 7 september 2016 22:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik dacht eerst dat ze hele rare extensions had.
Naar niks eerlijkheidshalve. En ik maar denken dat een amuse er altijd was om je juist in de stemming te brengen voor je culinaire uitspatting. Maar de rest maakte een hoop goed.quote:
Sumo is geen gemis. Die in Utrecht is ook zo dramatisch..Echt een vreetschuur.quote:Op donderdag 8 september 2016 11:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Naar niks eerlijkheidshalve. En ik maar denken dat een amuse er altijd was om je juist in de stemming te brengen voor je culinaire uitspatting. Maar de rest maakte een hoop goed.
B.t.w. In Rotterdam is sedert maandag een 'Fishmarket; geopend (Meent/grote marktplein) waar eerder het all you can eat SUMO restaurant zat. Ik wacht nog even daar langs te gaan want hun gastvrijheid op een maandagmorgen is ver te zoeken. ("zitten we in de weg?" - om 11:45 uur -...Ja..eigenlijk wel.. - men is bezig het terras schoon te vegen en schijnbaar is dat belangrijker dan 2 gasten w.o. ik die duidelijk willen eten en drinken te behouden dus... weg!) maar zoals gewoonlijk is de 'Buik' weer 1 en al hosanna.
De Buik is overal positief over.quote:Op donderdag 8 september 2016 11:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Naar niks eerlijkheidshalve. En ik maar denken dat een amuse er altijd was om je juist in de stemming te brengen voor je culinaire uitspatting. Maar de rest maakte een hoop goed.
B.t.w. In Rotterdam is sedert maandag een 'Fishmarket; geopend (Meent/grote marktplein) waar eerder het all you can eat SUMO restaurant zat. Ik wacht nog even daar langs te gaan want hun gastvrijheid op een maandagmorgen is ver te zoeken. ("zitten we in de weg?" - om 11:45 uur -...Ja..eigenlijk wel.. - men is bezig het terras schoon te vegen en schijnbaar is dat belangrijker dan 2 gasten w.o. ik die duidelijk willen eten en drinken te behouden dus... weg!) maar zoals gewoonlijk is de 'Buik' weer 1 en al hosanna.
Dat is toch ook het hele idee van De Buik, promotie?quote:
Ik was zondagmiddag langs geweest, vond hun gastvrijheid ook niet super. Maar het meest trieste vond ik wel de kennis die de serveerster had over het menu. Haar kennis kwam niet verder dan dat ze vis, schelpen en kreeft serveren, dus ben ik maar weg gegaan. Van vrienden heb ik overigens vernomen dat het niet zo bijzonder is. Dus twijfel nog of het een bezoekwaardig is. Ben dus zeer benieuwd naar jou recensie.quote:Op donderdag 8 september 2016 11:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Naar niks eerlijkheidshalve. En ik maar denken dat een amuse er altijd was om je juist in de stemming te brengen voor je culinaire uitspatting. Maar de rest maakte een hoop goed.
B.t.w. In Rotterdam is sedert maandag een 'Fishmarket; geopend (Meent/grote marktplein) waar eerder het all you can eat SUMO restaurant zat. Ik wacht nog even daar langs te gaan want hun gastvrijheid op een maandagmorgen is ver te zoeken. ("zitten we in de weg?" - om 11:45 uur -...Ja..eigenlijk wel.. - men is bezig het terras schoon te vegen en schijnbaar is dat belangrijker dan 2 gasten w.o. ik die duidelijk willen eten en drinken te behouden dus... weg!) maar zoals gewoonlijk is de 'Buik' weer 1 en al hosanna.
alsof ze pas een week weten wat het menu isquote:Op vrijdag 9 september 2016 05:38 schreef Isegrim het volgende:
Jee, ze zijn wat, een week open? Dus die serveerster werkt er ook net een paar dagen. Ik vind dat wat vroeg om al een oordeel te hebben.
Ik had er al meer mensen over gehoord, maar naar aanleiding van dezer post heb ik een reservering geplaatst.quote:Op woensdag 7 september 2016 19:15 schreef Iwanius het volgende:
Een Yama in Rotterdam heeft nog geen ster maar die ik zou i.v.g.met dit restaurant er zo
1 geven.
Kijk maar eens in het Wat eten en drinken we vandaag topic waar die zeldzame keren dat ik zelf iets bereid, het komt te staan.quote:
Om te borrelen (misschien wel handig vooraf te bellen als je met 9 man komt,kunnen ze misschien e.e.a voor je regelen qua zitplaatsen/tafeltje:quote:Op vrijdag 16 september 2016 23:31 schreef Stansfield het volgende:
Ik weet niet helemaal of dit de bedoeling is van dit topic. Maar ik probeer het toch maar. Eind november ga ik met mijn vriendenclubje van 9 dertigers een weekendje naar Rotterdam. Als horeca kenner bij uitstek ben ik benieuwd of je wat tips heb.
Het programma is vrijdagavond eten. Dan ergens een drankje doen. Overnachten en op zaterdag avond hetzelfde. Alle tips zijn welkom. Enige beperking niet mega duur.
En dat vind je okay, zulke discriminatie?quote:Op zaterdag 17 september 2016 10:18 schreef Isegrim het volgende:
Pierre. Onze eerste keer daar viel een beetje tegen, maar tegenwoordig zitten we er heel vaak. Extra pluspunt: alleen maar mooie jongens en meiden in de bediening. Ik weet niet of ze ze erop aannemen, maar je zou het bijna denken.
Nee, natuurlijk niet. Maar ik kijk wel graag naar mooie mensen. Ook een kwestie van smaak natuurlijk, misschien nemen ze toevallig alleen mijn types aan.quote:Op zaterdag 17 september 2016 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dat vind je okay, zulke discriminatie?
Ja, waarom niet?quote:Op zaterdag 17 september 2016 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dat vind je okay, zulke discriminatie?
Omdat het discriminatie is?quote:
Dan kan je naar geen enkel restaurant. Overal kijken ze naar kwaliteiten die niet alleen te maken hebben met of iemand netjes en goed wordt bediend.quote:Op zaterdag 17 september 2016 16:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat het discriminatie is?
Ik hou d'r niet van.
Ik ook niet maar als een restaurant het belangrijker vindt alleen maar mooie mensen in dienst te hebben dan goede bediening te leveren moeten ze dat lekker zelf weten.quote:Op zaterdag 17 september 2016 16:20 schreef RobinOok het volgende:
Geen enkel restaurant my ass.
Genoeg bedienend personeel dat niet mooi is.
Wel verzorgd. Of zelfs dat niet altijd, ha!
Ik hou niet van een wereld met alleen mooie, perfecte mensen.
Anale seks gehad ja?quote:Op woensdag 7 september 2016 19:15 schreef Iwanius het volgende:
En deze sake i.c.m. het toetje maakt dat ‘Miep’op de achtergrond al haar armen strekt en dus helemaal cosy is voor
de rest van de avond. Met dank aan deze heerlijke sake!
Waarom is die menukaart alleen in het Frans en het Engels?quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:44 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor wie nu eens een betaalbare FG 'bistro'hap wil nuttigen.
5 euro voor friet? ¤2,50 voor mayonaise?quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:44 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor wie nu eens een betaalbare FG 'bistro'hap wil nuttigen.
En 10 euro voor een soepje.quote:Op zaterdag 24 september 2016 08:08 schreef MutedFaith het volgende:
11 euro voor frites met pindasaus en mayo.
Ja en nee, beetje ongewoon in vergelijking tot de markt. Prima te verklaren als je naar ingredienten en arbeidsuren kijkt.quote:Op vrijdag 23 september 2016 22:57 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
5 euro voor friet? ¤2,50 voor mayonaise?
Beetje scheve verhoudingen
Want aardappel, zout, olie, mosterd, eieren zijn duur? Arbeidsuren? hahahaquote:Op zaterdag 24 september 2016 09:33 schreef XL het volgende:
[..]
Ja en nee, beetje ongewoon in vergelijking tot de markt. Prima te verklaren als je naar ingredienten en arbeidsuren kijkt.
Je zit niet ver van de waarheid. Daarbij maakt hij zichzelf ook onmogelijk in Rotterdam door zijn eigen toedoen onderwijl zich van de domme houdend. Zijn goede naam en geliefd zijn is in Rotterdam onder collega-uitbaters/koks i.i.g weg kan ik je vertellen. Nou ja, op Herman na dus en wat meepraters die door hem gefêteerd worden.(iemand zijn vriendschap kopen heet dat)quote:Op zaterdag 24 september 2016 10:17 schreef RobinOok het volgende:
Soms heb ik het gevoel dat Francois een beetje manisch depressief of bipolair is en niemand heeft om hem een beetje in de hand te houden als hij in een hyperperiode weer met allerlei fantastische ideeen komt. Dan weer dit, dan weer dat, toko erbij, kaart zus, kaart zo. Beetje hatseflats allemaal, zonder echt plan, echt visie, beetje copygedrag ook. Bang een trend te missen.
Hoewel misschien enigszins brutaal, vraag ik me in deze eigenlijk af hoe jouw relatie met François is. Puur zakelijk en elkaar kennend uit het culinaire milieu?quote:Op zaterdag 24 september 2016 12:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Je zit niet ver van de waarheid. Daarbij maakt hij zichzelf ook onmogelijk in Rotterdam door zijn eigen toedoen onderwijl zich van de domme houdend. Zijn goede naam en geliefd zijn is in Rotterdam onder collega-uitbaters/koks i.i.g weg kan ik je vertellen. Nou ja, op Herman na dus en wat meepraters die door hem gefêteerd worden.(iemand zijn vriendschap kopen heet dat)
Daarnaast heeft hij als PR vrouw een oud-journalist van het AD die wel zorg draagt dat hij altijd positieve berichtgeving krijgt vanuit het AD,Metro en De Buik. Dat heet dus manipulatie in goed Nederlands.
Ik rechtvaardig de prijs niet, ik zeg alleen dat deze verhouding realistischer is dan in de snackbar. Dat je het industrieel eenvoudig in grote hoeveelheden kunt klaarmaken lijkt me duidelijk en dat is de reden dat we er zo weinig voor betalen. Als je hier dan voor weinig geld een mooie verse mayo krijgt. Ik vind 7,50 voor een verse friet niet verschrikkelijk als je bedenkt dat diepvries farmfrites met gouda's glorie in de snackbar ook 3,50 kost.quote:Op zaterdag 24 september 2016 10:06 schreef lighted het volgende:
[..]
Want aardappel, zout, olie, mosterd, eieren zijn duur? Arbeidsuren? hahaha
Yup...en daar groeide indertijd een vriendschap uit.quote:Op zaterdag 24 september 2016 13:02 schreef PierreTT het volgende:
Hoewel misschien enigszins brutaal, vraag ik me in deze eigenlijk af hoe jouw relatie met François is. Puur zakelijk en elkaar kennend uit het culinaire milieu?
Zeker werd/word ik dat ook, alleen het grote verschil is dat ik er altijd opstond dat ik gewoon voor mijn eten en drinken betaalde. De volle mep en geen kortingen! Dat staat haaks op wat vele van zijn gasten of zogenaamde 'vrienden die rond hem hangen en naar de mond praten meestal 'doen om uiteindelijk gratis te kunnen eten en drinken.quote:In eerdere verslagen lijken jullie aardig amicaal met elkaar om te gaan; de vraag rijst dan bij mij, zeker na het lezen van je reactie net, of jij niet ook zogenaamd gefêteerd wordt/werd? Wellicht onbewust?
Ik heb ook altijd strijd met mijn vrienden over wie er betaald pfffffft wat een bullshitquote:Op zondag 25 september 2016 14:01 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Yup...en daar groeide indertijd een vriendschap uit.
[..]
Zeker werd/word ik dat ook, alleen het grote verschil is dat ik er altijd opstond dat ik gewoon voor mijn eten en drinken betaalde. De volle mep en geen kortingen! Dat staat haaks op wat vele van zijn gasten of zogenaamde 'vrienden die rond hem hangen en naar de mond praten meestal 'doen om uiteindelijk gratis te kunnen eten en drinken.
Heel simpel:
Hij bestiert een business waarmee hij zijn inkomen moet verdienen. Ongeacht of je nu als vriend langskomt,op dat moment ben je een gast die toevalligerwijs ook nog een vriend is, maar dat maakt dan niet dat je een soort privilege hebt gratis iets te eisen of te verwachten,iets wat ik al zovaak in de horeca ben tegengekomen met van die types die altijd lansgkomen,rondhangen bij de baas in de hoop gratis te kunnen eten en drinken.
Als we samen gingen stappen dan is het gewoon als echte vrienden onder elkaar en gratis hier en gratis daar eten en drinken en dus anders. En wie de rekening betaalt is totaal niet belangrijk. (meestal is dat een gevecht want zowel hij als ik wilden altijd de rekening betalen en was het dus elke keer een list verzinnen eerder dan de ander te zijn. Hint: Ik was altijd mijn handen voor het eten en ga dus even langs de maitre en geef dan de order dan er geen rekening openstaat als iemand om de rekening vraagt waardoor 'bolle' dan altijd achter het net vist met betalen.)
En krijg ik eens wat gratis dan volgt er door mij altijd een tip die in verhouding staat tot wat ik kreeg. Zo krijg je nooit scheve ogen en heb ik het gratis,hoe goed bedoelt,"afgekocht"zodat er nooit gezegd kan worden: " Jij bent mij iets verschuldigd. "
Hier ook. Geen gedoe later.quote:Op zondag 25 september 2016 18:57 schreef RobinOok het volgende:
Ik niet. Ik betaal gewoon mijn deel of de helft. Going dutch, bevalt me prima. Hoef je ook niks bij te houden of je bekocht te voelen of gematst.
Vind deze wel grappig. Heb vanavond een Chinees buffet op tafel gezet voor de familie, vroeg mijn zusje na afloop: kan ik nog wat voor je terug doen? Of had ik nog wat mee moeten nemen voor je? Ik had ze uitgenodigd dus natuurlijk hoefde dat niet, maar dat is ook een kwestie van goed opgevoed zijn. Niet zomaar ergens vanuit gaan en accepteren als je iets wordt gegeven, maar proberen altijd goed terug te zijn naar mensen die goed zijn voor jou. Als ik kook voor mensen ben ik vaak best wat geld kwijt, maar dat mogen ze compenseren met een wijntje ofzo. Wie goed doet, goed ontmoet. Ik snap jouw principe daarom wel (ik wil ook nogal eens zo principieel zijn), maar ik snap ook dat anderen dus proberen iets terug te doen.quote:Op zondag 25 september 2016 20:08 schreef Iwanius het volgende:
Ik kan er ook slecht tegen als mensen mij uitnodigen een hapje mee te gaan eten (of dinken) en vervolgens aan het eind van de avond voorstellen de rekening te delen. Ik weet dat het erg on-Nederlands klinkt maar misschien is dat dan een deel van de USA way of life dat nog altijd in mij zit dat jij je gasten die jij uitnodigt niet met een rekening opzadelt. Tenzij jij vooraf duidelijk maakt dat je het niet zo breed hebt en dus wilt delen. Dan is er niks aan de hand en logisch dat je dan deelt in de kosten.
Heb daar vroeger heel wat ruzies over gehad met dates die gingen stampvoeten als ik niet wilde dat zij de rekening betaalden. Dan ging ik ook gewoon stampvoeten. Lekker, allebei stampvoeten en briesen dat de ander je beledigt als je je zin niet krijgt.quote:Op zondag 25 september 2016 20:08 schreef Iwanius het volgende:
Dus als ik bij wijze van met 'Bep' wat zou gaan happen,en ik stel het voor, dan wl ik geen "going dutch" taferelen na afloop.Sta je erop, dan beledig je mij.
quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 13:35 schreef golfer het volgende:
Oké. Duidelijk. De rekening is voor jou als we gaan eten.
Ja daar houd ik dus ook niet van. Als je krap bij kas zit blijf je maar een keer thuis. Als er apart betaald moet worden, gewoon 1 afrekenen en de rest terugbetalen of overmaken gedeeld door het aantal personen.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 13:38 schreef egeltje1985 het volgende:
Dat gesplits van de rekening tot de komma nauwkeurig hou ik ook niet van, maar misschien heeft iemand wel een goedkoop gerecht gekozen vanwege krap bij kas. Dan is het totaalbedrag verdelen over iedereen ook niet eerlijk of fijn voor die persoon met weinig geld.
Ik zie het probleem niet zo, als ze de rekening brengen kun je toch gewoon even rekenen wat je verteerd hebt en dat op tafel leggen? Ik zie het probleem niet zoquote:Op dinsdag 4 oktober 2016 13:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja daar houd ik dus ook niet van. Als je krap bij kas zit blijf je maar een keer thuis. Als er apart betaald moet worden, gewoon 1 afrekenen en de rest terugbetalen of overmaken gedeeld door het aantal personen.
Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 14:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik zie het probleem niet zo, als ze de rekening brengen kun je toch gewoon even rekenen wat je verteerd hebt en dat op tafel leggen? Ik zie het probleem niet zo
Het zijn in mijn ervaring ook de mensen die nooit fooi geven.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
Die vinden over het algemeen ook al de McDonalds 'uit eten' gaan.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 15:15 schreef FrankRicard het volgende:
Het zijn in mijn ervaring ook de mensen die nooit fooi geven.
Ik vraag me wel eens af hè iwanius, is het zo dat je al je hele leven leeft onder het motto 'geld speelt geen rol' (en dus ook de financiele middelen daarvoor altijd hebt gehad) of heb je ook een periode in je leven gehad dat je het niet zo breed had?quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 13:29 schreef Iwanius het volgende:
Gelukkig bestaat mijn vriendenkring alleen uit mensen voor wie het geld van ondergeschikt belang is als we gaan uiteten en het vooral gezellig en uitstekend eten moet zijn. Heeft iemand het niet voor die dag, dan zegt hij dat gewoon vooraf, en pakt gewoon 1 vd anderen gewoon de hele rekening. Daar is nooit een discussie over, dat gebeurd gewoon, en dat vind ik ook de fijnste manier om zaken op te lossen. Gewoon uit jezelf iets oppakken en voor je rekening nemen zonder boeh of bah .En al die randverschijnselen die je dan hoort van: "Ja maar dan ben je verplicht iets terug te doen."Ja en? komt het niet dan word daar echt niet moeilijk over gedaan want daar wordt nooit aangedacht danwel rekening mee gehouden. Op dat moment kiest iemand geheel uit vrij wil en zonder dubbele agenda iets op te lossen waar anderen dit nalaten.
Ik erger mij dood als ik weleens bij anderen ben en als de rekening komt iedereen dan elkaar schaapachtig gaat zitten aankijken en dan ook nog als het eten en drinken allemaal goed was,gaat zitten muggeziften over wat zij gegeten en gedronken hebben alsof ze zo min mogelijk willen bijdragen. Ik kan dat soort mensen wel letterlijk schieten of de huid vol schelden ( weleens gedaan in een volle zaak ) want ik haat dat gewoon. Klein burgerlijk muggeziften om iets zoals de rekening. Daarom mijd ik ook meestal etentjes van anderen waarvan ik kan weten dat er gedonder komt wanneer de rekening op tafel komt.
Daarvoor moet je in Den Haag ook altijd minimaal 4 weken van tevoren reserveren. Altijd stampensvol.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
De Vietnamese keuken staat nou niet enorm bekend om haar bijzonderheid, is meer simpel en meestal gezond. Little V biedt dan wat meer keus dan een gemiddelde Vietnamese toko. Wat ze maken doen ze niet slecht, maar het is vooral een hippe tent, niet omdat ze super goed zijn. Je kan er prima eten, vooral als je iets anders wilt dan de voor ons bekendere keukens, maar ook niet meer dan dat.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
Ja, die heb ik zeker gekend. Jarenlang vanaf mijn jeugd. Ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 20:43 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me wel eens af hè iwanius, is het zo dat je al je hele leven leeft onder het motto 'geld speelt geen rol' (en dus ook de financiele middelen daarvoor altijd hebt gehad) of heb je ook een periode in je leven gehad dat je het niet zo breed had?
Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.quote:Het sentiment van je post ben ik het verder gewoon mee eens hoor, mensen die alles op de komma nauwkeurig gaan zitten uitrekenen vind ik ook irritant of uberhaupt er moeilijk over doen. Maar verdelen kan ook makkelijk gaan als iemand gewoon een 50je neerlegt en de rest dan b.v. een paar tientjes en twintigjes erbij, het hoeft dan niet op de euro nauwkeurig te kloopen. Het overschot is gewoon fooi.
Anekdotes graag.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.
Ik moest een beetje overgeven toen ik dit las.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben naar Little V geweest tijd terug en er nooit een recensie over geschreven (nog doen) en ik vind het net zo als Pho,maar zo zo. (commerciele aangepaste keuken dus) Niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk heeft user DarkerThanBlack het al goed samengevat.
[..]
Nee, ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.
Daar heb ik ook geleerd om zuinig te zijn. En hoe vreemd het klinkt: Ik ben dat in de basis nog steeds. Als ik al iets koop dan doe ik dat in mei of februari wanneer men dus uitverkooptijd heeft. Gewoon om geen zin te hebben de volle mep te betalen. Luiheid,gemakzucht? Wie zal het zeggen en staat natuurlijk haaks op mijn uitgave patroon op eetgebied of wanneer ik op reis ga. Het antwoord daarop is dat dat nog 1 vd weinigen dingen zijn waarop ik niet wil bezuinigen omdat ik ook een dagje ouder wordt en dat dus nog als het laatste beetje luxe zie waarvan ik wil of kan genieten.
Maar de tijd van dat ik op maat gemaakte overhemden droeg i.c.m. met bretels,pantalons,dure schoenen, of maatpakken,single/double breasted is voor mij echt voorbij. Het hangt maar in mijn kasten stof te happen te samen met de legio overhemden,truien,vesten,korte jassen,lange jassen van alle topmerken. Als ik tegenwoodig de moeite neem ergens heen te gaan waar je toch een beetje representatief er moet uitzien, dan draag ik meestal een coltrui met een spencer of vest i.c.m. een grijze pantalon en zwarte schoenen. Maar hoeft het niet, dan zul je mij vaak zien rondlopen als een zwerver met gympen,khaki broek met vlekken en een polo/t-shirt.. Erg onverzorgt,maar ik voel mij daar wel bij gek genoeg.
Anderzijds kan soms ook erg krenterig en zelfs recalcitrant zijn als iets voor mij niet in verhouding staat tot datgene wat men aanbiedt en men volhoudt dat het wel in verhouding staat. Vervelende is dat ik vaak namelijk al weet wat zoiets kost en wat dus redelijkerwijs gevraagd mag worden en niet wat men vraagt uit pure hebberigheid. Onrecht is een ander iets waar ik erg slecht tegen kan helemaal als je weet dat je gelijk hebt en de ander gewoon de boel belazert. Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.
De andere kant van mij is dat ik erg gul ben of kan zijn als ik wil voor iets of naar mensen in een bepaalde situatie. Mijn neefjes en nichtjes kunnen erover meepraten. Ook altijd oog voor de zwakkeren gehad en ben daar al jaren in actief op allerlei gebied, gewoon omdat ik het een morele plicht vind als je het zelf goed hebt en je wat kan veroorloven. Ik kan lieden die alsmaar praten hoe goed ze het hebben niet uitstaan vooral als het over niks gaat.
Eigenlijk geef ik anno 2016 meer om het menselijke aspect tussen mensen onderling dan het hele materiele gedoe van "heb ik een mooier huis,auto, of vakantie dan jij?" Ik vind het veel leuker en interessanter met iemand gewoon als mensen onder elkaar over van alles en nog in deze wereld te praten.Ja, zelfs over zaken waar ik misschien geen enkele binding mee heb.'
[..]
Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.
quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 13:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja daar houd ik dus ook niet van. Als je krap bij kas zit blijf je maar een keer thuis. Als er apart betaald moet worden, gewoon 1 afrekenen en de rest terugbetalen of overmaken gedeeld door het aantal personen.
En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
Ja dan ook. Maakt me niet uit. Gebeurt ook vaak dat bijvoorbeeld iemand alleen drie spaatjes drinkt (want moeten rijden) en de rest uitpakt met wijn. Gewoon door het aantal mensen delen. De ene keer word je bevoordeeld en de andere keer benadeeld. Soit.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:
[..]
[..]
En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?
Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:
[..]
[..]
En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?
Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
Ook dat is waar. Met de mensen waar ik mee ga eten zal zoiets gewoon niet voorkomen.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 09:32 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.
Precies dit.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 17:50 schreef fathank het volgende:
Kun je wel lopen mekkeren over kleinburgerlijkheid maar zelf toon je je net zo kleinburgelijk door af te geven op mensen die het niet doen zoals in jouw straatje past. Beetje de elitaire lul uithangen hier op fok totdat je door de mand valt met je Hermes-tas.
Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:
Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.
Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.
Ja.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:20 schreef fathank het volgende:
Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.
Ja.quote:Is het zo moeilijk om opvattingen te accepteren die niet binnen je eigen straatje passen?
Dat schuldgevoel leg jij je dan echt zelf op en kan je dus niet als een redelijk argument gebruiken.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:
[knip]
Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.
Ging wel maar ik zal weer eens in de pen klimmen vanaf volgende week en wat recensies i.c.m. de geschoten foto's gaan opstellen en online zetten.quote:Op woensdag 5 oktober 2016 14:10 schreef XL het volgende:
Ben wel benieuwd naar Miami, die Amerikanen zijn culinair nogal wisselvallend.
Tja. En als het verschil 50 euro is? Of 100?quote:Op woensdag 5 oktober 2016 23:19 schreef mytec het volgende:
Ik ben het er wel mee eens, nodig jij iemand uit dan betaal je. Is het een gezamenlijke beslissing dan niet zeuren als het gewoon een split wordt en jij net 5 euro minder hebt gegeten/gedronken.
Ineens weet je het! Iwanius is eigenaar van al die toko'squote:Op donderdag 6 oktober 2016 10:38 schreef MCH het volgende:
Zijn er eigenlijk slechte zaken op de west-kruiskade? Ik lees alleen maar goede dingen.
Daar heb je een punt, dan zou het toch anders zijn. Tenminste voor mij nu op dit moment, ieder z,n grensquote:Op donderdag 6 oktober 2016 01:32 schreef agter het volgende:
[..]
Tja. En als het verschil 50 euro is? Of 100?
Ik vond het ook gaan. Eten was prima, veel verse groenten, lekker en vrij licht. Niet speciaal, maar wel goed klaargemaakt.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 22:25 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
De Vietnamese keuken staat nou niet enorm bekend om haar bijzonderheid, is meer simpel en meestal gezond. Little V biedt dan wat meer keus dan een gemiddelde Vietnamese toko. Wat ze maken doen ze niet slecht, maar het is vooral een hippe tent, niet omdat ze super goed zijn. Je kan er prima eten, vooral als je iets anders wilt dan de voor ons bekendere keukens, maar ook niet meer dan dat.
Het zal je bevallen. Benieuwd of jij het menu kiest of je wat laat aanpraten. Kijk uit trouwens voor de bediening/bedrijfsleider met een kaal hoofd,(hoolie-look)ongeveer 1.75 die weleens teveel aanslaat of je vergeet je wisselgeld terug te geven. Hij doet altijd erg slijmerig en vriendelijk maar pakt je terug met de rekening en brengt alles in rekening ook al lijkt het op het eerste gezicht een aardigheidje van het Huis. Bevalt een gerecht je niet, dan zal hij altijd proberen je af te poeieren met een lulverhaal hoe uniek het wel niet is dat je hier komt eten en allerlei niet terzake doende argumenten. Oh ja...en vraag je extra brood, of het nu een stukje is of meerdere stukken, dan is dat kassa.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 18:02 schreef n0a het volgende:
Over 2 weken naar FG Foodlabs. Ik ben benieuwd (en stiekem beetje nerveus). Ik ga meestal niet zo fancy eten.
Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:31 schreef Tinkepink het volgende:
Dertien is toch niet van Jamie? Is toch gewoon dit restaurant? http://dertienrotterdam.nl
Eten is er wel oké overigens.
In de war: mogelijk. Leukere stad: zeker niet ;-)quote:Op zondag 16 oktober 2016 21:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad.
welquote:Op zondag 16 oktober 2016 21:11 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
In de war: mogelijk. Leukere stad: zeker niet ;-)
Van Pepijn Schmeink die vroeger de Eendracht had, inderdaad. Waar nu Yama zit.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:31 schreef Tinkepink het volgende:
Dertien is toch niet van Jamie? Is toch gewoon dit restaurant? http://dertienrotterdam.nl
Eten is er wel oké overigens.
pffffffft wat ben je toch een ouwe zeiksnor.quote:Tja..sommigen denken dat dit World Food Festival er is om te gaan chillen i.p.v.
actief je in het Festival te mengen
Jaag Iwanius nou niet verder weg.quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:46 schreef lighted het volgende:
[..]
pffffffft wat ben je toch een ouwe zeiksnor.
Misschien zijn de mensen wel aan het uitbuiken? Misschien chillen ze... wat maakt het uit
Dank voor de correctie allemaal, was inderdaad in de war met die van Jamie. My bad dus. Jaren gaan nu echt tellen...quote:Op zondag 16 oktober 2016 21:10 schreef golfer het volgende:
Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad.
Ik heb omwille van de toenmalige vriendschap met die 'bolle', niks gezegd tegen die 'hoolie'. Later wel tegen die 'bolle' en dat heeftie geweten. Sedertdien is hij een en al oor als ik iets wil of vraag zonder een bruine arm bij mij te halen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:36 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Wat doe jij met die slijmende bedrijfsleider bij Food Labs dan Iwanius, qua geldzaken die niet kloppen? Vind je dan ook wel zo'n type die er wat van zegt namelijk en zich niet laat afpoeieren.
Hieronder wat gerechten van weleer die nu misschien in een iets andere combinatie/samenstelling worden uitgeserveerd. Maar je begrijpt hopelijk de essentie.quote:Op zondag 16 oktober 2016 21:23 schreef n0a het volgende:
Tip zijn altijd welkom dus graag. Nog geen idee of we voor a la carte gaan of chefs menu. Mijn vriend wil sws de wagyu a5 proberen.
Ik ben zijn zoonquote:Op maandag 17 oktober 2016 13:44 schreef golfer het volgende:
He, Iwanius heeft een nieuwe usernaam en heet nu richolio?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 20% gewijzigd door richolio op 17-10-2016 15:14:03 ]'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
Klopt dat heb ik ook gelezen dat iwanius dat getyped heeft.quote:Op maandag 17 oktober 2016 15:07 schreef richolio het volgende:
Volgens mij heeft Iwanius (ook vorige keer) aangegeven dat hij het toejuicht dat er hier ook andere recensies worden gepost. Leek me ook leuk, gezien ook Rotterdam.
Ik post ze alles behalve vaak hoor, dus rustig maar.
Vanmiddag geweest. Wat een aardige mensen en lekker eten zegquote:
Yes, ik haal dat blijkbaar naar boven bij mensenquote:
Eens. Ik was nog vrij coulant. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het bleek eigenlijk een soort veredelde vreetschuur te zijn. Zonde van zo'n tent op zo'n mooie locatie.quote:Op maandag 17 oktober 2016 17:08 schreef fathank het volgende:
Een 6 is nog wel vrij hoog.
Het eten smaakt niet en het personeel voert een kunststukje op zonder na te denken "want dat is het concept".
Welkom in Nederlandse horeca.
True, truequote:Op maandag 17 oktober 2016 18:15 schreef Isegrim het volgende:
Je ziet er wel uit alsof je redding nodig hebt ja. Al zouden ze toch moeten kunnen zien dat je reddeloos verloren bent.
quote:
Recentelijk de bowl gegeten. Een keertje wat anders, wel ok als je zin hebt in een salade, maar niks bijzonders.quote:Op maandag 17 oktober 2016 18:31 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ik zat er dus een tijd geleden tegenover en toen had ik al een vermoeden dat dit dus echt een toko was die meer voor toeristen was dan dat het echt iets vernieuwends was. FFT beaamde dat in de toenmalige reactie ook al.
Iets anders:
[ afbeelding ]
Panzero Rotterdam.
en
[ afbeelding ]
Pokebowl Hawaiien salade (= Warme rijst in een kom met koude ingredienten er bovenop als topping a 8 euro 50 per kommetje) Toko.
Bij beiden vanmiddag even binnengelopen en werd er niet echt warm van. Erg het gevoel dat het een beetje een hipster gebeuren is omdat men van gekkigheid niet meer weet wat nu weer op te zetten.
Laatste toko ken ik nog van vakanties in Hawaii in de jaren 70 en 80 dus nieuw? Eerder ooude doos,nieuw jasje voor mij.
Moet je wel regelmatig naar D rijden om Worst te bezorgen, of in de leer gaan om ze zelf te maken, want een Rostbratwurst heb ik nog geen NL slager zien maken.quote:Op dinsdag 22 november 2016 08:44 schreef Tinkepink het volgende:
Nou he, ziet er op geen enkele manier Duits uit.
Misschien toch mijn idee om in Rotterdam een Duitse Gaststätte te beginnen eens uit de kast halen.
Coppenrath en Wiesse doen vast ook wel aan horeca verpakkingen?quote:Op dinsdag 22 november 2016 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet je wel regelmatig naar D rijden om Worst te bezorgen, of in de leer gaan om ze zelf te maken, want een Rostbratwurst heb ik nog geen NL slager zien maken.
Denk dat dit je grootste probleem zal zijn, fatsoenlijke worst, broodjes trouwens ook
Natuurlijk, maar dat is ook veel volume om op voorraad te hebben.quote:Op dinsdag 22 november 2016 09:30 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Coppenrath en Wiesse doen vast ook wel aan horeca verpakkingen?
In een wachtrij staan voor een worst.quote:Op dinsdag 22 november 2016 14:28 schreef leeell het volgende:
Ik lees deze tegenvallende worst post terwijl ik een curryworst van konnopke's eet
3 minutenquote:Op dinsdag 22 november 2016 14:40 schreef MCH het volgende:
[..]
In een wachtrij staan voor een worst.
toeristenworstjesquote:Op dinsdag 22 november 2016 14:28 schreef leeell het volgende:
Ik lees deze tegenvallende worst post terwijl ik een curryworst van konnopke's eet
Je bent zelf een toeristenworstquote:
Al bij deze geweest?quote:
Zelfs google hebben ze niet gebruikt. Het is meer van horen zeggen.quote:Op dinsdag 22 november 2016 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af of de lui die dit hebben opgezet ooit in D een tijdje braadworsten hebben gegeten, want het lijkt er niet op.
7.777.777 Scovillequote:
dit idd , snap het nooit zo goed , doe er dan geen reklame voor makenquote:Op dinsdag 22 november 2016 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af of de lui die dit hebben opgezet ooit in D een tijdje braadworsten hebben gegeten, want het lijkt er niet op.
Nog niet, staat op de lijst!quote:Op dinsdag 22 november 2016 18:42 schreef MCH het volgende:
[..]
Al bij deze geweest?
Curry & Chili is only suited for the toughest, they serve the hottest currywurst in Berlin! Here the guest does not only pick between currywurst with or without casing, bratwurst or bulette, you can also choose from 10 different sauces, each one hotter than the previous one!
Their sauces have flashy names like "Fire Blaster", "Jolokia Nightmare" or "Screaming Hot Sauce". Their hotness ranges from 11.000 to 7.777.777 Scoville - the measurement of hotness in food. For your comparison: a common store-bought pepper spray rates at 2.000.000 Scoville.
Daring customers can earn a "Hotness Degree" by eating dishes from all 10 levels of spiciness. But beware: if you're too bold, your mouth will be literally on fire.
Daar komt het wel op neer. Ik weet zeker dat het niks voor jou is maar zulke zaakjes hebben ook een wall of fame vaak.quote:Op dinsdag 22 november 2016 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat moet je in godsnaam met een saus die 7,777,777 scovile heeft? Hahaha dit is heet?
Heeft alles met macho gedrag te maken en niets met goed of lekker etenquote:Op dinsdag 22 november 2016 23:25 schreef MCH het volgende:
[..]
Daar komt het wel op neer. Ik weet zeker dat het niks voor jou is maar zulke zaakjes hebben ook een wall of fame vaak.
Daar geeft de gemiddelde Heinrich geen fuck om. Dit is een straatcorner worststalletje met iig nog een klein beetje eigen twist.quote:Op dinsdag 22 november 2016 23:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft alles met macho gedrag te maken en niets met goed of lekker eten
Deze doet aan scherp^10 en haalt z'n worsten ook nog van een echte slager. Het kan dus wel beide en het zit ook nog niet zo ver van je huis.quote:Op woensdag 23 november 2016 06:27 schreef XL het volgende:
Ik wil eigenlijk niet zo offtopic in dit topic gaan discussieren, maar een eettent die scherp boven smaak positioneert. Daar wil je als weldenkend mens toch niet eten? Daar neemt kwaliteit of smaak overduidelijk een ondergeschikte rol. Zoals het voorbeeld in Rotterdam, dat het Duitse image ook boven het liefhebben van het produkt plaatsen.
Ook op het toeristenworstje, zo'n Konnopke, dat is een prima worst hoor. Ze alleen wel heel erg hun best om in elk toeristenblaadje de beste currywurst van Berlijn te zijn. Alleen kun je gewoon zien hoe die worsten als houdbare industrieproducten van verpakking naar grill gaan. Ik vind dit niet erg, integendeel. Gedrenkt in curry is het beoordelen van de worst sowieso niet makkelijk en een goede industrieworst is in Duitsland een prima produkt. Alleen kom je in Duitsland ook 'heiße theken' tegen met echte slagersexemplaren en dat is toch puur genot jongen! Heerlijk
quote:Op woensdag 23 november 2016 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil het proberen! Nou niet die hoogste maar wel 1 van de andere. Lijkt me geweldig, hou van pittig en nee.. ik proef nog steeds de smaak van het eten zelf. Alleen die burning sensatie is lekker. Pijn haha
quote:Op dinsdag 22 november 2016 21:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Zeg Iwanius, Hometown smaak lijkt wel dicht? Uitgeschreven uit KVK, en als ik Google op adres dan krijg ik een restaurant met de naam 'AA' met daarbij 'permanently closed'
Ga gewoon een keer naar Dusseldorf, grootste populatie Japanners buiten Japan in de wereld (na Londen en Parijs dan ).quote:Op woensdag 23 november 2016 23:56 schreef Iwanius het volgende:
Die ken ik. Zat vroeger een Italiaan maar het waren gewoon HK chinezen die het runde toen ik er vorige week even was, binnen liep en weer naar buiten ging.
En van wat ik zag aan gerechten: Echt niet zoals geadverteerd op hun website. Integendeel: Leek erg veel op " gehaald van de Chinese groothandel ( ja die heb je ook), beetje gerechten in elkaar flansen zodat het op het ' japanse ramen concept lijkt ' en verkopen maar. En de prijs voor een gemiddelde bowl vond ik voor wat je kreeg als topping duur. Duur als in ¤ 18,- gemiddeld.
Dat vind ik duur als je noedels gebruikt die duidelijk van de groothandel komen.
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.quote:Op woensdag 23 november 2016 23:57 schreef MCH het volgende:
[..]
Ga gewoon een keer naar Dusseldorf, grootste populatie Japanners buiten Japan in de wereld (na Londen en Parijs dan ).
Dat is helemaal goed, ik denk ook vaak als ik in de immermannstr loop is dit nou de hele Japanse community hier?!quote:Op donderdag 24 november 2016 00:14 schreef Igen het volgende:
[..]
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.
(sorry voor het betweterig doen, maar kan het niet laten)
Minstens 300.000quote:Op donderdag 24 november 2016 00:14 schreef Igen het volgende:
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.
(sorry voor het betweterig doen, maar kan het niet laten)
In São Paulo lopen wel zo'n miljoen jappen rond hoor. Er zijn hele stadsdelen alleen maar japans.quote:
Niet alleen in Japans, Düsseldorf heeft veel uitstekende restaurants, toen ik er nog woonde was ik beter op de hoogte.quote:Op donderdag 24 november 2016 05:12 schreef XL het volgende:
Takumi in Düsseldorf ken ik (als bijna-Düsseldorfer) goed. Dat is in Düsseldorf zeer authentisch en zelfs een beetje onvriendelijk voor Duitsers. Niet opzettelijk maar gewoon doordat alles Japans is, de taal van het personeel, het dagmenu, alles wat in het restaurant ophangt, 95% van de gasten en de sfeer. De beste tafels krijg je niet zonder goede connecties en daaraan zit je op de grond. Eten is eenvoudig Japans, voor mij sowieso authenthiek. Het is geen restaurant, maar ramen shop. Ben benieuwd wat ze in rotterdam gaan doen, in Düsseldorf is zoveel keuze in Japans... van cafetaria tot sterren en All you can eat en alles daartussen dat ze extreem kunnen zijn. Als ze in rotterdam hetzelfde concept doen wordt het een aanwinst
Zou het dan niet netjes zijn als de desbetreffende mod even meldt dat hij/zij heeft lopen vegen? Zeg maar wat hoor..quote:Op donderdag 1 december 2016 13:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Duh, op Fok! regeert de peace and love hippie gedachte.
quote:Op donderdag 1 december 2016 13:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Duh, op Fok! regeert de peace and love hippie gedachte.
Yup. Hulde wel voor Isa daar wij vanaf het begin hadden afgesproken dat mijn topic onder streng toezicht zou komen te staan v.w.b.'haters'. Alleen in deze nam ik geen aanstoot aan wat Golfer zei want ik had zijn opmerking uit een ver verleden zelf al omarmt' en toegevoegd met de naam 'Miep'. ' Maar goed, de mod besliste gewoon anders en dan is best en ook wel begrijpelijk gezien het verleden gemaakte afspraak.quote:
Gelukkig begreep jij wel die opmerking en in tegenstelling tot wat andere users met verwijderde posts die mij van allerlei onzin beschuldigen en mij zelfs wilden castreren voor die opmerking is jouw gevoel voor humor en ons onderonsje daarover niet bij jou in het verkeerde keelgat geschoten.quote:Op donderdag 1 december 2016 21:38 schreef Iwanius het volgende:
Yup. Hulde wel voor Isa daar wij vanaf het begin hadden afgesproken dat mijn topic onder streng toezicht zou komen te staan v.w.b.'haters'. Alleen in deze nam ik geen aanstoot aan wat Golfer zei want ik had zijn opmerking uit een ver verleden zelf al omarmt' en toegevoegd met de naam 'Miep'. '
Ben benieuwd en hoop binnenkort weer enigszins kwijlend achter de PC jaloers te zitten zijn.quote:@Golfer
Nee, hoor we hebben al her en der wat gegeten maar mijn wil om er over te schrijven is er nog steeds niet en...ik heb er ook geen foto's van geschoten omdat het de welbekende locaties waren. Maar er ligt nog veel materiaal van daarvoor wat ik vanaf morgen eens onderhanden ga nemen. Dus eventjes geduld.
Als ik op deze manier een nostalgisch avondje zou hebben dan waren het shotjes Jägermeister, Dropshot en Apfelkorn geweest. En een Bacardi Breezer. En een Caballero, want sigaren raakte ik toen nog niet aanquote:Op zaterdag 3 december 2016 04:13 schreef Iwanius het volgende:
Gripper.
Vannacht even aan nostalgie gedaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Shotjes ronde nr...3?. Lekkerrrr..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Raaavennnn.
Totslot:
[ afbeelding ]
Acclimatiseren met nog meer cognac en een red bull op het terras.
Nee, nog niet. En dat is. Ach mijn geschiedenis in archief op uitgaansgebied is zo rijk dat als ik het in geld had laten uitbetaalt, fokuser copycat meer op de wallen/yab yum had kunnen verdienen als eigen bazin dan als type miep/loonslavin op een of ander wazig secretariaat.quote:Op zondag 4 december 2016 11:54 schreef MassApeal het volgende:
Ben benieuwd naar de verhalen in je archief iwanius! Ben je trouwens ook al een keer bij savage geweest?
Het was weer eens leuk om het te doen.quote:Op zondag 4 december 2016 09:56 schreef FutureFairytale het volgende:
Haha op jouw leeftijd nog naar de Skihut! Vond je het wat? T lijkt mij veels te druk/heftig voor je
"to die for", maar dan anders.quote:Op dinsdag 6 december 2016 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er zelf nog niet uit wat ik zou kiezen als ik moest kiezen tussen 'nog een keer naar de Skihut' of 'ter plekke dood neervallen'.
Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.quote:Op dinsdag 6 december 2016 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er zelf nog niet uit wat ik zou kiezen als ik moest kiezen tussen 'nog een keer naar de Skihut' of 'ter plekke dood neervallen'.
Totaal overbodig zo'n opmerking. Hoe het werkelijk zit, hoeveel geld Iwanius heeft, wie hij is of wat hij doet interesseert de fans van dit topic niet. Wij willen plaatjes zien en verhaaltjes lezen van heerlijk eten, liefst zo decadent mogelijk. Zelf woon ik aan de andere kant van het land, dus de kans dat ik daadwerkelijk daar kom waar hij gegeten heeft is nogal klein. Maar ik kan er echt van genieten.quote:Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Zo, jij bent een pittige tante zeg. Waar vraag ik hoeveel geld Iwanius heeft? Het is gewoon met een omweg vragen waarom hij daar kan eten voor de officiële opening.quote:Op maandag 12 december 2016 12:55 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Totaal overbodig zo'n opmerking. Hoe het werkelijk zit, hoeveel geld Iwanius heeft, wie hij is of wat hij doet interesseert de fans van dit topic niet. Wij willen plaatjes zien en verhaaltjes lezen van heerlijk eten, liefst zo decadent mogelijk. Zelf woon ik aan de andere kant van het land, dus de kans dat ik daadwerkelijk daar kom waar hij gegeten heeft is nogal klein. Maar ik kan er echt van genieten.
Oh, misschien bedoel jij het dan niet zo. Maar om de drie pagina's gaat het er hier wel over. En jij insinueert wel dat hij dit niet belangeloos doet en dat is niet nodig hier.quote:Op maandag 12 december 2016 12:57 schreef MCH het volgende:
[..]
Zo, jij bent een pittige tante zeg. Waar vraag ik hoeveel geld Iwanius heeft? Het is gewoon met een omweg vragen waarom hij daar kan eten voor de officiële opening.
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.quote:Op maandag 12 december 2016 13:06 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh, misschien bedoel jij het dan niet zo. Maar om de drie pagina's gaat het er hier wel over. En jij insinueert wel dat hij dit niet belangeloos doet en dat is niet nodig hier.
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.quote:Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.
Okquote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
quote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
zand in de kut much tering hequote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
Nou, geheel vreemd vind ik de reacties van Igen en Bloodymary1 niet als je de voorgeschiedenis kent met al die haters die doelbewust bezig zijn op de man te spelen en daarmee topics om zeep te helpen. Voorbeelden te over.quote:Op maandag 12 december 2016 17:25 schreef fathank het volgende:
zand in de kut much tering he
zul jij een kutleven hebben zeg als je je over zoiets al zo druk kan maken
Zoveel dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de Dubai First Royal MasterCardquote:Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Ik ben allang gevraagd als recensent in het verleden door een aantal bekende instanties in Nederland, maar heb het doelbewust afgewezen omdat ikquote:Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.
Liep er vorige week langs (toen het dus nog gesloten was voor het normale publiek), het leek mij echt een verschrikkelijke zaak met die inrichtingquote:Op zaterdag 10 december 2016 04:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Charlie's Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Hun trots en wel de classic varkensbraadworst i.c.m.een Kaapse brouwers 'blond' biertje.
[ afbeelding ]
De classic varkensbraadworst van dichtbij met topping.
Impressies / Op of aanmerkingen
Officieel pas vanaf 13 december 2016 geopend tussen10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond, voor o.a.broodjes,
soepen en zelfs een lekker biertje naast het welbekende fris.
Ja, leuk, maar hoe smaakte die classic braadworst met topping?
Goed, lekker. Braadworst duidelijk geen groothandelsspul. Goede beet,lekker knapperig,dik zoals je van dit soort
braadworsten mag verwachten. Kortom lekker! De topping bestaande uit o.a. witte kool met rozijnen,bbq saus,grano pardano,munt,bieslook en koriander, vult het prima aan en geeft het als geheel een wat zoete smaak. Het broodje is
van prima formaat,groot,en past uitstekend bij dit formaat worst.
En met een biertje van Kaapse brouwers maakt dat het een prima combinatie is.
Dus je hebt hierna zeker er nog 1? 2? bestelt?
Nog 1 keer bestelt om zeker te zijn dat het echt lekker was.
Zou je hier vaker langs gaan?
zeker weten. Ik heb i.i.g als vervanger voor de eerder gerecenseerde Bratwurst Bar ,dat ik als een fiasco op
worstengebied beschouw, naast favoriet Hans Worst nog een prima alternatief gevonden met Charlie's.
8- / 10
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 15:43 schreef Smallish het volgende:
Dat klinkt als een strop voor 'de bolle', Iwanius!
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 16:48 schreef MutedFaith het volgende:
Voor iemand die er nog nooit gweest is wel nog gewoon 'goed' qua kwaliteit enzo? Of beter ergens anders gaan eten als we ergens in januari weer eens daar in de buurt zijn?
Toffe Popup! eet laatste tijd steeds vaker peking eend, ook bij monsieur vuong pho met eend gehad. Erg goed.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:14 schreef Iwanius het volgende:
Nou...in dit geval geldt dat niet voor mij.
[..]
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.
[..]
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.
Ik heb het dan over de ambiance, het eten en de verhaaltjes die je worden verkocht aan tafel en het mini presentje dat je meekrijgt na afloop. (sample zijn eigen whisky zoals je dat ook bij parfums in winkels krijgt.)
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Shirvers
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Markthal
Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
[ afbeelding ]
Pop-up balie van HK chinezen uit Maastricht bij de hoofdingang die er tot morgen is.
[ afbeelding ]
Simpel en duidelijk menukaartje.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Heerlijk verse pekingeenden! Echt supermals vlees en sappig.
[ afbeelding ]
3 van de in totaal 9 "Bing Bing Ab" of te wel flensjes met pekingeend,komkommer/lente uitjes,Hoi Sin saus en een simpel bekertje
thee.
Impressies / op of aanmerkingen
Ik liep hier vorige week bij toeval tegenaan maar had haast, en nu teruggekeerd. Gelijk wanneer je de hoofdingang binnenkomt,rechts waar de grote stand staat met olijven, is deze tijdelijke pop-up stal geopend en neergezet. Echt een plek waar je even een pit stop maakt om iets kleins te eten zonder poespas.
Ja, leuk deze VVV info maar hoe smaakte die flensjes die je normaliter ook bij de HK restaurants kunt bestellen?
Goed, en dan gewoon waar voor je geld. Normaliter ben ik in Nederland huiverig voor dit soort stalletjes omdat vaak het eten, en in deze dus eenden,van een dag eerder zijn en in mijn ogen niet vers. Dat proef je dan ook gewoon. Maar deze eenden zijn dus vandaag gemaakt en dat zie je en proef je ook als je ervan eet. Het vlees is mooi van binnen, supermals,stevig/sappig en de korst heeft dat krokante met daaronder het klein randje vet, Nee, gewoon goed!
Ik raad een ieder die nu eens geen patatje wil eten maar toch iets lekkers en licht en niet te duur eens morgen te gaan kijken want het is je geld dubbel en dwars waard.
Cijfer:
8 / 10
Ja, in basis ligt de focus bij Peking eend op het vel, dus wordt vooral het vel gekruid en technieken toegepast om het huid zo krokant mogelijk te maken. De Cantonese/HK variant wordt geserveerd met bot en dus meer vlees waardoor je dus inclusief bot gaat kruiden, plus eet je vaker met rijst, en dus ook meer juicy wordt gemaakt, wat te niet gaat van het krokante vel.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Jezus Robientje, jij bent ook een echte kenner hè?quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.
Er ontbreek 1 ding op deze foto'squote:Op zondag 25 december 2016 05:24 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Acornoakscampground.
Waar?
Thuis!
[ afbeelding ]
Zoals 't "heurt"in stijl!
[ afbeelding ]
1 van de vele cadeautjes die mij die avond ten deel vielen.
[ afbeelding ]
En we beginnen gewoon met deze eerste en beste fles van Huize Roederer.
[ afbeelding ]
Een overzicht van de kleurrijke kersttafel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het voorafje om starter te weten Kreeft & stelendamse garnalen.
Hierna nog maar een keer opgeschept, gewoon omdat het kan en lekker is.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het hoofdgerecht: Heerlijk sappig lam i.c.m. o.a.aardappelen en brocoli.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het toetje. Fraai uitziend en dus gewoon lekker! Met dank aan de KBB.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
Op vakantiequote:Op vrijdag 6 januari 2017 22:29 schreef bloodymary1 het volgende:
Je bent toch hoop ik niet op dieet, Iwanius?
Ik gun iedereen http://www.milanopizza.nl/quote:Op dinsdag 10 januari 2017 23:32 schreef mytec het volgende:
Domino's... sorry maar heb je misschien je hoofd gestoten! die toko maakt niks wat op een pizza lijkt.. Ja het smaakt wel als snack, maar dat geldt ook voor alle bevroren oetker dingen.
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...quote:Op woensdag 11 januari 2017 02:56 schreef sirdanilot het volgende:
Wat is er nou weer mis met domino's, is echt prima prijs/kwaliteit.
Ga weg, foodsnob.quote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Nee dat ben ik echt niet. Een van mijn favoriete gerechten is een frikandel speciaal. Maar pizza's in NL...quote:
Hoe kan het een aantal jaar duren voordat je kunt kokenquote:Op woensdag 11 januari 2017 09:52 schreef realAIVD het volgende:
Domino's pizza heeft me in mijn eerste jaren op eigen benen leren koken!
ieder jaar als ik overstag ging en een pizza bij ze bestelde, besefte ik me weer dat ik toch echt zelf achter het fornuis moest om niet te verhongeren. Na een aantal jaar kon ik ook daadwerkelijk koken en ben ik nooit meer in de verleiding gekomen om hun "kookkunsten" te testen.
Alsof alle pizza in Italië zo geweldig is. Daar heb je tegenwoordig ook veel te veel tenten waar je prefab pizzabodems met matig beleg krijgt.quote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Je hebt in Nederland prima pizzeria's waar je heerlijke pizza's kunt eten. Dit is gewoon zwaar overdrevenquote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Hoge eisenquote:Op woensdag 11 januari 2017 12:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe kan het een aantal jaar duren voordat je kunt koken
Hoge eisen aan wat?quote:
aan mijn voedselquote:
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.quote:Op woensdag 11 januari 2017 13:16 schreef realAIVD het volgende:
[..]
aan mijn voedsel
zo vind ik die pizza's van domino's niet te eten, die hebben wat mij betreft dus nog een hoop te leren.
Pizza steen + BBQquote:Op woensdag 11 januari 2017 13:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.
Je zoekt een youtube video van hoe je pizza deeg maakt en je maakt het.
En je flikkeert erop wat jij lekker vindt.
Het enige dat dan nog rest is een GOEDE HETE oven. En dat laatste is de reden dat ik thuis zelden pizzas maak want mijn oventje is simpelweg niet krachtig genog ervoor.
domino's is het anders nog steeds niet gelukt...quote:Op woensdag 11 januari 2017 13:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.
Je zoekt een youtube video van hoe je pizza deeg maakt en je maakt het.
En je flikkeert erop wat jij lekker vindt.
Het enige dat dan nog rest is een GOEDE HETE oven. En dat laatste is de reden dat ik thuis zelden pizzas maak want mijn oventje is simpelweg niet krachtig genog ervoor.
En je verwacht dat een fastfoodketen alles ambachtelijk en vers bereidt, wat je thuis wél zou doen? Dat kan toch helemaal niet in een fastfoodketenquote:Op woensdag 11 januari 2017 13:34 schreef realAIVD het volgende:
[..]
domino's is het anders nog steeds niet gelukt...
Ja koken is ook simpel.quote:maar inderdaad, een pizza bakken is simpel,
ik had het dan ook over koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |