Ga gewoon een keer naar Dusseldorf, grootste populatie Japanners buiten Japan in de wereld (na Londen en Parijs dan ).quote:Op woensdag 23 november 2016 23:56 schreef Iwanius het volgende:
Die ken ik. Zat vroeger een Italiaan maar het waren gewoon HK chinezen die het runde toen ik er vorige week even was, binnen liep en weer naar buiten ging.
En van wat ik zag aan gerechten: Echt niet zoals geadverteerd op hun website. Integendeel: Leek erg veel op " gehaald van de Chinese groothandel ( ja die heb je ook), beetje gerechten in elkaar flansen zodat het op het ' japanse ramen concept lijkt ' en verkopen maar. En de prijs voor een gemiddelde bowl vond ik voor wat je kreeg als topping duur. Duur als in ¤ 18,- gemiddeld.
Dat vind ik duur als je noedels gebruikt die duidelijk van de groothandel komen.
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.quote:Op woensdag 23 november 2016 23:57 schreef MCH het volgende:
[..]
Ga gewoon een keer naar Dusseldorf, grootste populatie Japanners buiten Japan in de wereld (na Londen en Parijs dan ).
Dat is helemaal goed, ik denk ook vaak als ik in de immermannstr loop is dit nou de hele Japanse community hier?!quote:Op donderdag 24 november 2016 00:14 schreef Igen het volgende:
[..]
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.
(sorry voor het betweterig doen, maar kan het niet laten)
Minstens 300.000quote:Op donderdag 24 november 2016 00:14 schreef Igen het volgende:
De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan is in São Paulo.
(sorry voor het betweterig doen, maar kan het niet laten)
In São Paulo lopen wel zo'n miljoen jappen rond hoor. Er zijn hele stadsdelen alleen maar japans.quote:
Niet alleen in Japans, Düsseldorf heeft veel uitstekende restaurants, toen ik er nog woonde was ik beter op de hoogte.quote:Op donderdag 24 november 2016 05:12 schreef XL het volgende:
Takumi in Düsseldorf ken ik (als bijna-Düsseldorfer) goed. Dat is in Düsseldorf zeer authentisch en zelfs een beetje onvriendelijk voor Duitsers. Niet opzettelijk maar gewoon doordat alles Japans is, de taal van het personeel, het dagmenu, alles wat in het restaurant ophangt, 95% van de gasten en de sfeer. De beste tafels krijg je niet zonder goede connecties en daaraan zit je op de grond. Eten is eenvoudig Japans, voor mij sowieso authenthiek. Het is geen restaurant, maar ramen shop. Ben benieuwd wat ze in rotterdam gaan doen, in Düsseldorf is zoveel keuze in Japans... van cafetaria tot sterren en All you can eat en alles daartussen dat ze extreem kunnen zijn. Als ze in rotterdam hetzelfde concept doen wordt het een aanwinst
Zou het dan niet netjes zijn als de desbetreffende mod even meldt dat hij/zij heeft lopen vegen? Zeg maar wat hoor..quote:Op donderdag 1 december 2016 13:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Duh, op Fok! regeert de peace and love hippie gedachte.
quote:Op donderdag 1 december 2016 13:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Duh, op Fok! regeert de peace and love hippie gedachte.
Yup. Hulde wel voor Isa daar wij vanaf het begin hadden afgesproken dat mijn topic onder streng toezicht zou komen te staan v.w.b.'haters'. Alleen in deze nam ik geen aanstoot aan wat Golfer zei want ik had zijn opmerking uit een ver verleden zelf al omarmt' en toegevoegd met de naam 'Miep'. ' Maar goed, de mod besliste gewoon anders en dan is best en ook wel begrijpelijk gezien het verleden gemaakte afspraak.quote:
Gelukkig begreep jij wel die opmerking en in tegenstelling tot wat andere users met verwijderde posts die mij van allerlei onzin beschuldigen en mij zelfs wilden castreren voor die opmerking is jouw gevoel voor humor en ons onderonsje daarover niet bij jou in het verkeerde keelgat geschoten.quote:Op donderdag 1 december 2016 21:38 schreef Iwanius het volgende:
Yup. Hulde wel voor Isa daar wij vanaf het begin hadden afgesproken dat mijn topic onder streng toezicht zou komen te staan v.w.b.'haters'. Alleen in deze nam ik geen aanstoot aan wat Golfer zei want ik had zijn opmerking uit een ver verleden zelf al omarmt' en toegevoegd met de naam 'Miep'. '
Ben benieuwd en hoop binnenkort weer enigszins kwijlend achter de PC jaloers te zitten zijn.quote:@Golfer
Nee, hoor we hebben al her en der wat gegeten maar mijn wil om er over te schrijven is er nog steeds niet en...ik heb er ook geen foto's van geschoten omdat het de welbekende locaties waren. Maar er ligt nog veel materiaal van daarvoor wat ik vanaf morgen eens onderhanden ga nemen. Dus eventjes geduld.
Als ik op deze manier een nostalgisch avondje zou hebben dan waren het shotjes Jägermeister, Dropshot en Apfelkorn geweest. En een Bacardi Breezer. En een Caballero, want sigaren raakte ik toen nog niet aanquote:Op zaterdag 3 december 2016 04:13 schreef Iwanius het volgende:
Gripper.
Vannacht even aan nostalgie gedaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Shotjes ronde nr...3?. Lekkerrrr..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Raaavennnn.
Totslot:
[ afbeelding ]
Acclimatiseren met nog meer cognac en een red bull op het terras.
Nee, nog niet. En dat is. Ach mijn geschiedenis in archief op uitgaansgebied is zo rijk dat als ik het in geld had laten uitbetaalt, fokuser copycat meer op de wallen/yab yum had kunnen verdienen als eigen bazin dan als type miep/loonslavin op een of ander wazig secretariaat.quote:Op zondag 4 december 2016 11:54 schreef MassApeal het volgende:
Ben benieuwd naar de verhalen in je archief iwanius! Ben je trouwens ook al een keer bij savage geweest?
Het was weer eens leuk om het te doen.quote:Op zondag 4 december 2016 09:56 schreef FutureFairytale het volgende:
Haha op jouw leeftijd nog naar de Skihut! Vond je het wat? T lijkt mij veels te druk/heftig voor je
"to die for", maar dan anders.quote:Op dinsdag 6 december 2016 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er zelf nog niet uit wat ik zou kiezen als ik moest kiezen tussen 'nog een keer naar de Skihut' of 'ter plekke dood neervallen'.
Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.quote:Op dinsdag 6 december 2016 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er zelf nog niet uit wat ik zou kiezen als ik moest kiezen tussen 'nog een keer naar de Skihut' of 'ter plekke dood neervallen'.
Totaal overbodig zo'n opmerking. Hoe het werkelijk zit, hoeveel geld Iwanius heeft, wie hij is of wat hij doet interesseert de fans van dit topic niet. Wij willen plaatjes zien en verhaaltjes lezen van heerlijk eten, liefst zo decadent mogelijk. Zelf woon ik aan de andere kant van het land, dus de kans dat ik daadwerkelijk daar kom waar hij gegeten heeft is nogal klein. Maar ik kan er echt van genieten.quote:Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Zo, jij bent een pittige tante zeg. Waar vraag ik hoeveel geld Iwanius heeft? Het is gewoon met een omweg vragen waarom hij daar kan eten voor de officiële opening.quote:Op maandag 12 december 2016 12:55 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Totaal overbodig zo'n opmerking. Hoe het werkelijk zit, hoeveel geld Iwanius heeft, wie hij is of wat hij doet interesseert de fans van dit topic niet. Wij willen plaatjes zien en verhaaltjes lezen van heerlijk eten, liefst zo decadent mogelijk. Zelf woon ik aan de andere kant van het land, dus de kans dat ik daadwerkelijk daar kom waar hij gegeten heeft is nogal klein. Maar ik kan er echt van genieten.
Oh, misschien bedoel jij het dan niet zo. Maar om de drie pagina's gaat het er hier wel over. En jij insinueert wel dat hij dit niet belangeloos doet en dat is niet nodig hier.quote:Op maandag 12 december 2016 12:57 schreef MCH het volgende:
[..]
Zo, jij bent een pittige tante zeg. Waar vraag ik hoeveel geld Iwanius heeft? Het is gewoon met een omweg vragen waarom hij daar kan eten voor de officiële opening.
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.quote:Op maandag 12 december 2016 13:06 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh, misschien bedoel jij het dan niet zo. Maar om de drie pagina's gaat het er hier wel over. En jij insinueert wel dat hij dit niet belangeloos doet en dat is niet nodig hier.
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.quote:Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.
Okquote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
quote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
zand in de kut much tering hequote:Op maandag 12 december 2016 13:09 schreef Igen het volgende:
[..]
Kun je er nou mee kappen? Ik zit hier ook niet op het soort opmerkingen van jou te wachten.
Nou, geheel vreemd vind ik de reacties van Igen en Bloodymary1 niet als je de voorgeschiedenis kent met al die haters die doelbewust bezig zijn op de man te spelen en daarmee topics om zeep te helpen. Voorbeelden te over.quote:Op maandag 12 december 2016 17:25 schreef fathank het volgende:
zand in de kut much tering he
zul jij een kutleven hebben zeg als je je over zoiets al zo druk kan maken
Zoveel dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de Dubai First Royal MasterCardquote:Op maandag 12 december 2016 11:17 schreef MCH het volgende:
Hoeveel krijg je nou betaald van zo'n nog te openen bar?
Ik ben allang gevraagd als recensent in het verleden door een aantal bekende instanties in Nederland, maar heb het doelbewust afgewezen omdat ikquote:Op maandag 12 december 2016 13:08 schreef MCH het volgende:
Ik kan me best voorstellen dat enkele Rotterdamse uitspanningen lucht hebben gekregen van Iwanius z'n reviewkwaliteiten en status. De rest vul je zelf maar in.
Liep er vorige week langs (toen het dus nog gesloten was voor het normale publiek), het leek mij echt een verschrikkelijke zaak met die inrichtingquote:Op zaterdag 10 december 2016 04:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ach het is net als het eten van fastfood/broodje frikandel speciaal of een patatje oorlog: Gewoon een guilty pleasure wat je af en toe tot je neemt of ervaart. Skihut= foute muziek en dito gasten en gewoon je klem zuipen en alles weer eens ondergaan.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Charlie's Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Hun trots en wel de classic varkensbraadworst i.c.m.een Kaapse brouwers 'blond' biertje.
[ afbeelding ]
De classic varkensbraadworst van dichtbij met topping.
Impressies / Op of aanmerkingen
Officieel pas vanaf 13 december 2016 geopend tussen10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond, voor o.a.broodjes,
soepen en zelfs een lekker biertje naast het welbekende fris.
Ja, leuk, maar hoe smaakte die classic braadworst met topping?
Goed, lekker. Braadworst duidelijk geen groothandelsspul. Goede beet,lekker knapperig,dik zoals je van dit soort
braadworsten mag verwachten. Kortom lekker! De topping bestaande uit o.a. witte kool met rozijnen,bbq saus,grano pardano,munt,bieslook en koriander, vult het prima aan en geeft het als geheel een wat zoete smaak. Het broodje is
van prima formaat,groot,en past uitstekend bij dit formaat worst.
En met een biertje van Kaapse brouwers maakt dat het een prima combinatie is.
Dus je hebt hierna zeker er nog 1? 2? bestelt?
Nog 1 keer bestelt om zeker te zijn dat het echt lekker was.
Zou je hier vaker langs gaan?
zeker weten. Ik heb i.i.g als vervanger voor de eerder gerecenseerde Bratwurst Bar ,dat ik als een fiasco op
worstengebied beschouw, naast favoriet Hans Worst nog een prima alternatief gevonden met Charlie's.
8- / 10
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 15:43 schreef Smallish het volgende:
Dat klinkt als een strop voor 'de bolle', Iwanius!
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.quote:Op vrijdag 16 december 2016 16:48 schreef MutedFaith het volgende:
Voor iemand die er nog nooit gweest is wel nog gewoon 'goed' qua kwaliteit enzo? Of beter ergens anders gaan eten als we ergens in januari weer eens daar in de buurt zijn?
Toffe Popup! eet laatste tijd steeds vaker peking eend, ook bij monsieur vuong pho met eend gehad. Erg goed.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:14 schreef Iwanius het volgende:
Nou...in dit geval geldt dat niet voor mij.
[..]
Had hij maar niet moeten veranderen. Zijn gemiddeld publiek is ook totaal anders. Meer dagjesmensen i.p.v. culinaire smulpapen zoals voorheen. Nu dus meer lui die het hele jaar sparen voor 1x FG en dan even het 'Heertje' zijn en alles dan geweldig vinden.
[..]
Als je er nog nooit bent geweest dan zal je het allemaal erg leuk en geweldig en zo vinden.
Ik heb het dan over de ambiance, het eten en de verhaaltjes die je worden verkocht aan tafel en het mini presentje dat je meekrijgt na afloop. (sample zijn eigen whisky zoals je dat ook bij parfums in winkels krijgt.)
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Shirvers
[ afbeelding ]
© Google Maps.
Markthal
Dominee Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
[ afbeelding ]
Pop-up balie van HK chinezen uit Maastricht bij de hoofdingang die er tot morgen is.
[ afbeelding ]
Simpel en duidelijk menukaartje.
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Heerlijk verse pekingeenden! Echt supermals vlees en sappig.
[ afbeelding ]
3 van de in totaal 9 "Bing Bing Ab" of te wel flensjes met pekingeend,komkommer/lente uitjes,Hoi Sin saus en een simpel bekertje
thee.
Impressies / op of aanmerkingen
Ik liep hier vorige week bij toeval tegenaan maar had haast, en nu teruggekeerd. Gelijk wanneer je de hoofdingang binnenkomt,rechts waar de grote stand staat met olijven, is deze tijdelijke pop-up stal geopend en neergezet. Echt een plek waar je even een pit stop maakt om iets kleins te eten zonder poespas.
Ja, leuk deze VVV info maar hoe smaakte die flensjes die je normaliter ook bij de HK restaurants kunt bestellen?
Goed, en dan gewoon waar voor je geld. Normaliter ben ik in Nederland huiverig voor dit soort stalletjes omdat vaak het eten, en in deze dus eenden,van een dag eerder zijn en in mijn ogen niet vers. Dat proef je dan ook gewoon. Maar deze eenden zijn dus vandaag gemaakt en dat zie je en proef je ook als je ervan eet. Het vlees is mooi van binnen, supermals,stevig/sappig en de korst heeft dat krokante met daaronder het klein randje vet, Nee, gewoon goed!
Ik raad een ieder die nu eens geen patatje wil eten maar toch iets lekkers en licht en niet te duur eens morgen te gaan kijken want het is je geld dubbel en dwars waard.
Cijfer:
8 / 10
Ja, in basis ligt de focus bij Peking eend op het vel, dus wordt vooral het vel gekruid en technieken toegepast om het huid zo krokant mogelijk te maken. De Cantonese/HK variant wordt geserveerd met bot en dus meer vlees waardoor je dus inclusief bot gaat kruiden, plus eet je vaker met rijst, en dus ook meer juicy wordt gemaakt, wat te niet gaat van het krokante vel.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.quote:Op vrijdag 23 december 2016 19:18 schreef Igen het volgende:
Is Peking-eend eigenlijk erg anders dan Hong Kong-eend?
Jezus Robientje, jij bent ook een echte kenner hè?quote:Op vrijdag 23 december 2016 21:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Om te beginnen is Pekingeend niet met hoisinsaus.
Er ontbreek 1 ding op deze foto'squote:Op zondag 25 december 2016 05:24 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
© Acornoakscampground.
Waar?
Thuis!
[ afbeelding ]
Zoals 't "heurt"in stijl!
[ afbeelding ]
1 van de vele cadeautjes die mij die avond ten deel vielen.
[ afbeelding ]
En we beginnen gewoon met deze eerste en beste fles van Huize Roederer.
[ afbeelding ]
Een overzicht van de kleurrijke kersttafel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het voorafje om starter te weten Kreeft & stelendamse garnalen.
Hierna nog maar een keer opgeschept, gewoon omdat het kan en lekker is.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
het hoofdgerecht: Heerlijk sappig lam i.c.m. o.a.aardappelen en brocoli.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het toetje. Fraai uitziend en dus gewoon lekker! Met dank aan de KBB.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
Op vakantiequote:Op vrijdag 6 januari 2017 22:29 schreef bloodymary1 het volgende:
Je bent toch hoop ik niet op dieet, Iwanius?
Ik gun iedereen http://www.milanopizza.nl/quote:Op dinsdag 10 januari 2017 23:32 schreef mytec het volgende:
Domino's... sorry maar heb je misschien je hoofd gestoten! die toko maakt niks wat op een pizza lijkt.. Ja het smaakt wel als snack, maar dat geldt ook voor alle bevroren oetker dingen.
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...quote:Op woensdag 11 januari 2017 02:56 schreef sirdanilot het volgende:
Wat is er nou weer mis met domino's, is echt prima prijs/kwaliteit.
Ga weg, foodsnob.quote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Nee dat ben ik echt niet. Een van mijn favoriete gerechten is een frikandel speciaal. Maar pizza's in NL...quote:
Hoe kan het een aantal jaar duren voordat je kunt kokenquote:Op woensdag 11 januari 2017 09:52 schreef realAIVD het volgende:
Domino's pizza heeft me in mijn eerste jaren op eigen benen leren koken!
ieder jaar als ik overstag ging en een pizza bij ze bestelde, besefte ik me weer dat ik toch echt zelf achter het fornuis moest om niet te verhongeren. Na een aantal jaar kon ik ook daadwerkelijk koken en ben ik nooit meer in de verleiding gekomen om hun "kookkunsten" te testen.
Alsof alle pizza in Italië zo geweldig is. Daar heb je tegenwoordig ook veel te veel tenten waar je prefab pizzabodems met matig beleg krijgt.quote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Je hebt in Nederland prima pizzeria's waar je heerlijke pizza's kunt eten. Dit is gewoon zwaar overdrevenquote:Op woensdag 11 januari 2017 12:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nog nooit in Italië geweest zeker? Ik heel veel en weiger om in NL pizza te eten. Niet bij Domino's maar ook niet bij een pizzeria hier. Uit een gasoven zeker...
Hoge eisenquote:Op woensdag 11 januari 2017 12:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe kan het een aantal jaar duren voordat je kunt koken
Hoge eisen aan wat?quote:
aan mijn voedselquote:
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.quote:Op woensdag 11 januari 2017 13:16 schreef realAIVD het volgende:
[..]
aan mijn voedsel
zo vind ik die pizza's van domino's niet te eten, die hebben wat mij betreft dus nog een hoop te leren.
Pizza steen + BBQquote:Op woensdag 11 januari 2017 13:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.
Je zoekt een youtube video van hoe je pizza deeg maakt en je maakt het.
En je flikkeert erop wat jij lekker vindt.
Het enige dat dan nog rest is een GOEDE HETE oven. En dat laatste is de reden dat ik thuis zelden pizzas maak want mijn oventje is simpelweg niet krachtig genog ervoor.
domino's is het anders nog steeds niet gelukt...quote:Op woensdag 11 januari 2017 13:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf een pizza maken kost echt geen jaren hoor.
Je zoekt een youtube video van hoe je pizza deeg maakt en je maakt het.
En je flikkeert erop wat jij lekker vindt.
Het enige dat dan nog rest is een GOEDE HETE oven. En dat laatste is de reden dat ik thuis zelden pizzas maak want mijn oventje is simpelweg niet krachtig genog ervoor.
En je verwacht dat een fastfoodketen alles ambachtelijk en vers bereidt, wat je thuis wél zou doen? Dat kan toch helemaal niet in een fastfoodketenquote:Op woensdag 11 januari 2017 13:34 schreef realAIVD het volgende:
[..]
domino's is het anders nog steeds niet gelukt...
Ja koken is ook simpel.quote:maar inderdaad, een pizza bakken is simpel,
ik had het dan ook over koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |