abonnement Unibet Coolblue
pi_165757534
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
pi_165759708
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
Daarvoor moet je in Den Haag ook altijd minimaal 4 weken van tevoren reserveren. Altijd stampensvol.
Het is goed, niet bijzonder. En vind andere keukens lekkerder dan d Vietnamese, maar dat is een kwestie van smaak.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_165760001
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
De Vietnamese keuken staat nou niet enorm bekend om haar bijzonderheid, is meer simpel en meestal gezond. Little V biedt dan wat meer keus dan een gemiddelde Vietnamese toko. Wat ze maken doen ze niet slecht, maar het is vooral een hippe tent, niet omdat ze super goed zijn. Je kan er prima eten, vooral als je iets anders wilt dan de voor ons bekendere keukens, maar ook niet meer dan dat.
pi_165761423
Ok dankjewel niks gemist dus, ik keek er wel raar van op. Omdat het goot en we de trein moesten halen is het de va piano/ veloce geworden.. Prima maar niks bijzonder
pi_165761451
Ik ben naar Little V geweest tijd terug en er nooit een recensie over geschreven (nog doen) en ik vind het net zo als Pho,maar zo zo. (commerciele aangepaste keuken dus) Niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk heeft user DarkerThanBlack het al goed samengevat.

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 20:43 schreef sirdanilot het volgende:

Ik vraag me wel eens af hè iwanius, is het zo dat je al je hele leven leeft onder het motto 'geld speelt geen rol' (en dus ook de financiele middelen daarvoor altijd hebt gehad) of heb je ook een periode in je leven gehad dat je het niet zo breed had?
Ja, die heb ik zeker gekend. Jarenlang vanaf mijn jeugd. Ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.

Daar heb ik ook geleerd om zuinig te zijn. En hoe vreemd het klinkt: Ik ben dat in de basis nog steeds. Als ik al iets koop dan doe ik dat in mei of februari wanneer men dus uitverkooptijd heeft. Dagelijkse boodschappen? Niks Appie Heijn maar gewoon de Lidle, Aldi of soms Bas vd Heijden. Gewoon om geen zin hebben de volle mep te betalen. Luiheid,gemakzucht? Wie zal het zeggen. I.i.g. staat het natuurlijk haaks op mijn uitgave patroon als ik uiteten of op reis ga. Het antwoord daarop is dat dat nog 1 vd weinigen dingen zijn waarop ik niet wil bezuinigen, omdat ik ook een dagje ouder wordt en dat dus nog als het laatste beetje luxe zie waar ik van wil of kan genieten.

Maar de tijd van dat ik op maat gemaakte overhemden droeg i.c.m. met bretels,pantalons,dure schoenen, of maatpakken,single/double breasted is voor mij echt voorbij. Het hangt maar in mijn kasten stof te happen te samen met de legio overhemden,truien,vesten,korte jassen,lange jassen van alle topmerken. Als ik tegenwoordig de moeite neem ergens heen te gaan waar je toch een beetje representatief er moet uitzien, dan draag ik meestal een coltrui i.c.m. een pantalon en gympen. Maar hoeft het niet, dan zul je mij vaak zien rondlopen als een zwerver met gympen,khaki broek met vlekken en een polo/t-shirt.. Erg onverzorgd,maar ik voel mij daar wel bij dat slonzige.

Anderzijds kan ik soms ook erg krenterig en zelfs recalcitrant zijn als iets voor mij niet in verhouding staat tot datgene wat men aanbiedt, en men volhoudt dat het wel in verhouding staat. Vervelende is dat ik vaak namelijk al weet wat zoiets kost en wat dus redelijkerwijs gevraagd mag worden en niet wat men vraagt uit pure hebberigheid. Onrecht is een ander iets waar ik erg slecht tegen kan, helemaal als je weet dat je gelijk hebt en de ander gewoon de boel belazert. Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60, die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.

De andere kant van mij is dat ik erg gul ben, of kan zijn als ik wil, voor iets of naar mensen in bepaalde situaties. Mijn neefjes en nichtjes kunnen erover meepraten. Ook altijd oog voor de zwakkeren gehad en ben daar al jaren in actief op verschillende gebieden, gewoon omdat ik het een morele plicht vind wanneer je het zelf goed hebt en je wat kan veroorloven. Ik kan lieden die alsmaar praten hoe goed ze het hebben niet uitstaan, vooral als het over niks gaat.

Eigenlijk geef ik anno 2016 meer om het menselijke aspect tussen mensen onderling dan het hele materiele gedoe van "heb ik een mooier huis,auto, of vakantie dan jij?" Ik vind het veel leuker en interessanter met iemand gewoon als mensen onder elkaar over van alles en nog in deze wereld te praten.Ja, zelfs over zaken waar ik misschien geen enkele binding mee heb.'

quote:
Het sentiment van je post ben ik het verder gewoon mee eens hoor, mensen die alles op de komma nauwkeurig gaan zitten uitrekenen vind ik ook irritant of uberhaupt er moeilijk over doen. Maar verdelen kan ook makkelijk gaan als iemand gewoon een 50je neerlegt en de rest dan b.v. een paar tientjes en twintigjes erbij, het hoeft dan niet op de euro nauwkeurig te kloopen. Het overschot is gewoon fooi.
Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 10:12:37 ]
pi_165761563
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.
Anekdotes graag. :')
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 23:54:12 #107
6941 APK
Factual, I think.
pi_165762311
The ego has landed.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 5 oktober 2016 @ 00:51:12 #108
24752 mandatory
Wat moet je nou?
pi_165762880
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben naar Little V geweest tijd terug en er nooit een recensie over geschreven (nog doen) en ik vind het net zo als Pho,maar zo zo. (commerciele aangepaste keuken dus) Niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk heeft user DarkerThanBlack het al goed samengevat.

[..]

Nee, ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.

Daar heb ik ook geleerd om zuinig te zijn. En hoe vreemd het klinkt: Ik ben dat in de basis nog steeds. Als ik al iets koop dan doe ik dat in mei of februari wanneer men dus uitverkooptijd heeft. Gewoon om geen zin te hebben de volle mep te betalen. Luiheid,gemakzucht? Wie zal het zeggen en staat natuurlijk haaks op mijn uitgave patroon op eetgebied of wanneer ik op reis ga. Het antwoord daarop is dat dat nog 1 vd weinigen dingen zijn waarop ik niet wil bezuinigen omdat ik ook een dagje ouder wordt en dat dus nog als het laatste beetje luxe zie waarvan ik wil of kan genieten.

Maar de tijd van dat ik op maat gemaakte overhemden droeg i.c.m. met bretels,pantalons,dure schoenen, of maatpakken,single/double breasted is voor mij echt voorbij. Het hangt maar in mijn kasten stof te happen te samen met de legio overhemden,truien,vesten,korte jassen,lange jassen van alle topmerken. Als ik tegenwoodig de moeite neem ergens heen te gaan waar je toch een beetje representatief er moet uitzien, dan draag ik meestal een coltrui met een spencer of vest i.c.m. een grijze pantalon en zwarte schoenen. Maar hoeft het niet, dan zul je mij vaak zien rondlopen als een zwerver met gympen,khaki broek met vlekken en een polo/t-shirt.. Erg onverzorgt,maar ik voel mij daar wel bij gek genoeg.

Anderzijds kan soms ook erg krenterig en zelfs recalcitrant zijn als iets voor mij niet in verhouding staat tot datgene wat men aanbiedt en men volhoudt dat het wel in verhouding staat. Vervelende is dat ik vaak namelijk al weet wat zoiets kost en wat dus redelijkerwijs gevraagd mag worden en niet wat men vraagt uit pure hebberigheid. Onrecht is een ander iets waar ik erg slecht tegen kan helemaal als je weet dat je gelijk hebt en de ander gewoon de boel belazert. Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.

De andere kant van mij is dat ik erg gul ben of kan zijn als ik wil voor iets of naar mensen in een bepaalde situatie. Mijn neefjes en nichtjes kunnen erover meepraten. Ook altijd oog voor de zwakkeren gehad en ben daar al jaren in actief op allerlei gebied, gewoon omdat ik het een morele plicht vind als je het zelf goed hebt en je wat kan veroorloven. Ik kan lieden die alsmaar praten hoe goed ze het hebben niet uitstaan vooral als het over niks gaat.

Eigenlijk geef ik anno 2016 meer om het menselijke aspect tussen mensen onderling dan het hele materiele gedoe van "heb ik een mooier huis,auto, of vakantie dan jij?" Ik vind het veel leuker en interessanter met iemand gewoon als mensen onder elkaar over van alles en nog in deze wereld te praten.Ja, zelfs over zaken waar ik misschien geen enkele binding mee heb.'

[..]

Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.
Ik moest een beetje overgeven toen ik dit las.
Bladiebla...
pi_165763246
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:42 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja daar houd ik dus ook niet van. Als je krap bij kas zit blijf je maar een keer thuis. Als er apart betaald moet worden, gewoon 1 afrekenen en de rest terugbetalen of overmaken gedeeld door het aantal personen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
pi_165763267
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:

[..]

[..]

En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
Ja dan ook. Maakt me niet uit. Gebeurt ook vaak dat bijvoorbeeld iemand alleen drie spaatjes drinkt (want moeten rijden) en de rest uitpakt met wijn. Gewoon door het aantal mensen delen. De ene keer word je bevoordeeld en de andere keer benadeeld. Soit.
pi_165765044
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:

[..]


[..]

En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.
pi_165765137
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 09:32 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.
Ook dat is waar. Met de mensen waar ik mee ga eten zal zoiets gewoon niet voorkomen.
pi_165765511
Hoe dan ook:

Als ik met mensen ga uiteten moeten het gezellige mensen zijn. Mensen die een verhaal hebben ongeacht rang of stand dat vind ik interessant. En om de feestvreugde te verhogen moet het eten dan ook top zijn. En dat kan een sterren-toko zijn maar ook gewoon een hele goed brasserie of deli. Als de drank en het voedsel maar goed en lekker is. En "Ja"als er goede kaviaar op de kaart staat en goede champagne, dan zal ik in gezelschap altijd voorstellen of mensen er trek in hebben of tenminste het willen proberen als ze het niet kennen. Vaak zeg ik erbij dat zij die dit wel willen proberen zich geen zorgen hoeven te maken over de rekening want "it's on me" mocht het vanwege de prijs voor sommigen boven hun budget gaan.(je ziet..oog voor een ieder zijn portemonnee)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 10:07:10 ]
  Moderator woensdag 5 oktober 2016 @ 10:29:29 #114
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165765804
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 17:50 schreef fathank het volgende:
Kun je wel lopen mekkeren over kleinburgerlijkheid maar zelf toon je je net zo kleinburgelijk door af te geven op mensen die het niet doen zoals in jouw straatje past. Beetje de elitaire lul uithangen hier op fok totdat je door de mand valt met je Hermes-tas.
Precies dit.

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

En ik ga heus niet tot op de cent lopen uittellen, ik reken vrij ruim, in het voordeel van de gastheer. Dat doet iedereen dus zit er ook wel een fooi in.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:16:32 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165767554
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:
Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:20:09 #116
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_165767635
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.
Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.

Is het zo moeilijk om opvattingen te accepteren die niet binnen je eigen straatje passen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:36:03 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165767951
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:20 schreef fathank het volgende:

Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.
Ja.
quote:
Is het zo moeilijk om opvattingen te accepteren die niet binnen je eigen straatje passen?
Ja. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165769738
Komt er behalve dit gebarkebiet over geld nog eens een update? Daarvoor volg ik het topic eigenlijk :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 14:07:11 ]
  woensdag 5 oktober 2016 @ 14:10:40 #119
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_165769794
Ben wel benieuwd naar Miami, die Amerikanen zijn culinair nogal wisselvallend.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_165769820
quote:
12s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja.

[..]

Ja. ;)
Wisten we al wel toch? :P
pi_165780159
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:

[knip]

Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

Dat schuldgevoel leg jij je dan echt zelf op en kan je dus niet als een redelijk argument gebruiken.

Je kan namelijk ook je schouders ophalen en nemen wat je lekker lijkt aangezien dat i.c.m.de gezelligheid de insteek van het samenzijn is. Niet om bij elke afweging gelijk rekening te moeten houden met alle 'wereldproblematiek' , want zo kan je bezig blijven.

En als iemand vervolgens een bewuste sneer gaat geven d.m.v. een opmerking over jouw genomen bestelling, anders gezegd denkt leuk te zijn door jouw afwijkende,duurdere keuze,even onder de aandacht te willen brengen, dan zal ik de eerste zijn die dat persoon erop aanspreekt en wel zo dat hij of weggaat of zich gedeisd gaat houden.

quote:
99s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 14:10 schreef XL het volgende:
Ben wel benieuwd naar Miami, die Amerikanen zijn culinair nogal wisselvallend.
Ging wel maar ik zal weer eens in de pen klimmen vanaf volgende week en wat recensies i.c.m. de geschoten foto's gaan opstellen en online zetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 22:12:51 ]
pi_165780369
Mijn vriend eet meestal wat goedkoper dan de rest. Die maak.je nou eenmaal gelukkiger met sate dan met biefstuk. Helemaal prima natuurlijk.

Maar hij drinkt weer duurder bij het uitgaan. Dus aan het einde van het verhaal maakt het geen reet uit maar hebben we wel een gezellige avond gehad.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_165781691
Ik ben het er wel mee eens, nodig jij iemand uit dan betaal je. Is het een gezamenlijke beslissing dan niet zeuren als het gewoon een split wordt en jij net 5 euro minder hebt gegeten/gedronken.
pi_165783343
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 23:19 schreef mytec het volgende:
Ik ben het er wel mee eens, nodig jij iemand uit dan betaal je. Is het een gezamenlijke beslissing dan niet zeuren als het gewoon een split wordt en jij net 5 euro minder hebt gegeten/gedronken.
Tja. En als het verschil 50 euro is? Of 100?
Make my day!
pi_165783678


Waar?







Toko May Fong 2.0
West-Kruiskade 52
3014 AT Rotterdam

Vroeger:


© Yelp Rotterdam


Wat at / dronk je?

Niks gegeten wel bestelt en meegenomen naar huis als snack deze hele Pekingeend (lekker warm, dus
kakel verrs) en de prijs is niet duur voor zo een hele eend. ¤ 18,50,-



Impressies / Op of aanmerkingen

Deze toko die ook bij CUL collega RobinOok erg bekend is, is een kleine verborgen parel als het gaat om die typische Kantonese gerechten die je normaliter voor de hoofdprijs bij een restaurant kunt bestellen en verorberen.

Elke dag vers bereidt vanaf 10:30 uur ligt er van alles in de toonbank,verpakt en wel ,en als je geluk hebt dan zie je zelfs al de verse Pekingeend of Buikspek net uit de keuken komen voor de verkoop. Wijs aan wat je wilt, en als dat een baklje wordt met alleen dat rode varkensvlees (cha siew) wat net uit de oven komt, of die verse Pekingeend, dan wordt de order doorgegeven aan de keuken waar net alles vandaan kwam, en verschijnt er binnen 2 minuten een goed gevulde bak met wat je bestelde,al dampend om op te eten. Kijk niet vreemd op als mensen soms wat ze net bestelt hebben gelijk terplekke oppeuzelen gewoon omdat het nog lekker warm is en natuurlijk erg lekker.

Men verkoopt er ook bakjes nasi of bami of groentes en zelfs die typische kantonese 'dim sum' hapjes zoals chicken feet'. 'De zaak zelf oogt misschien voor een buienstaander wat kaal,onpersoonlijk en klinisch, maar dat interesseert de altijd hard werkende chinese moeder en dochter helemaal niet want het gaat in de basis erom dat hun etenswaren goed zijn voor hun veeleisende klanizie.

En die bakjes met of nasi of bami met wat groente of vlees boveniop beginnen bij....¤5,- per stuk. Geen geld als je in de middag iets warms wilt eten,trek hebt in aziatisch, en dit dus in een overntje even kan opmwarmen als je het heb bestelt.

Cijfer:

8
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-10-2016 02:26:17 ]
pi_165784059
Buikspek en cha sieuw zijn mijn favoriet daar. Fijn zaakje.
pi_165784855
François Geurds heeft een column in Metro, zag ik vandaag. Slimme marketing.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_165785999
Zijn er eigenlijk slechte zaken op de west-kruiskade? Ik lees alleen maar goede dingen. :P
  Moderator / Miss SHO donderdag 6 oktober 2016 @ 14:41:54 #129
22592 crew  Ole
pi_165789867
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 10:38 schreef MCH het volgende:
Zijn er eigenlijk slechte zaken op de west-kruiskade? Ik lees alleen maar goede dingen. :P
Ineens weet je het! Iwanius is eigenaar van al die toko's :P :7 :Y)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_165822547
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 01:32 schreef agter het volgende:

[..]

Tja. En als het verschil 50 euro is? Of 100?
Daar heb je een punt, dan zou het toch anders zijn. Tenminste voor mij nu op dit moment, ieder z,n grens
pi_165822799
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 22:25 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

De Vietnamese keuken staat nou niet enorm bekend om haar bijzonderheid, is meer simpel en meestal gezond. Little V biedt dan wat meer keus dan een gemiddelde Vietnamese toko. Wat ze maken doen ze niet slecht, maar het is vooral een hippe tent, niet omdat ze super goed zijn. Je kan er prima eten, vooral als je iets anders wilt dan de voor ons bekendere keukens, maar ook niet meer dan dat.
Ik vond het ook gaan. Eten was prima, veel verse groenten, lekker en vrij licht. Niet speciaal, maar wel goed klaargemaakt.

De bediening en ambiance stoorden me. Leren schorten bij een Vietnamees... Bier uit een jamglas... Oncomfortabele stoel. Veel herrie, of geïnteresseerde bediening.
Whatever...
pi_165955946
Over 2 weken naar FG Foodlabs. Ik ben benieuwd (en stiekem beetje nerveus). Ik ga meestal niet zo fancy eten.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 18:15:49 #133
18676 Puntenjager
Experto crede
pi_165956147
Die amuse in de OP... Godverdomme zeg, what's next!? Een suikerkorrel!? _O-
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_165994899
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 18:02 schreef n0a het volgende:
Over 2 weken naar FG Foodlabs. Ik ben benieuwd (en stiekem beetje nerveus). Ik ga meestal niet zo fancy eten.
Het zal je bevallen. Benieuwd of jij het menu kiest of je wat laat aanpraten. Kijk uit trouwens voor de bediening/bedrijfsleider met een kaal hoofd,(hoolie-look)ongeveer 1.75 die weleens teveel aanslaat of je vergeet je wisselgeld terug te geven. Hij doet altijd erg slijmerig en vriendelijk maar pakt je terug met de rekening en brengt alles in rekening ook al lijkt het op het eerste gezicht een aardigheidje van het Huis. Bevalt een gerecht je niet, dan zal hij altijd proberen je af te poeieren met een lulverhaal hoe uniek het wel niet is dat je hier komt eten en allerlei niet terzake doende argumenten. Oh ja...en vraag je extra brood, of het nu een stukje is of meerdere stukken, dan is dat kassa.

Wil je tips hebben wat het beste te nemen, dan hoor ik het wel.



Waar?


Het rooster van deze Foodworld.



De berber afdeling is er ook bij om te chillen.




Het plein in zijn volle glorie.



Rapper Dio? die de mensen probeert enthousiast te maken met o.a. het zingen van zijn oude hit.



In deze container kun je een indruk van de Rotterdamse Haven krijgen.



En voor de kids was er de befaamde Samsung Galaxy Edge 7? met
de virtuele bril om een 360 indruk van diezelfde haven te krijgen.




Tja..sommigen denken dat dit World Food Festival er is om te gaan chillen i.p.v.
actief je in het Festival te gaan mengen...




Yup..restaurant 13, je weet wel van slissende Jamie, was er ook en poogde zo enige kleur te geven aan het Food World Festival te midden van dit alles.


Pathe Schouwburgplein
Schouburgplein 101
3012 CL Rotterdam



Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, er stond duidelijk " Food World " alleen was er op 13 na weinig tot geen andere eetstands die een diversiteit hadden aan allerlei 'wereldse' gerechtjes, iets dat je wel zou mogen verwachten. Ik had daarom ook meer het gevoel dat men het beestje een naampje gaf in de hoop veel klandizie aan te trekken op deze zonnige zondagmiddag.

Ik vond het meer een wervings Festival voor de Rotterdamse haven i.c.m. een muziekpodia, aangevuld met wat eco-standjes die vooral de gasten wilden benadrukken dat men gezonder moest gaan eten, en dan het liefst omdat het 'hip' is.


Cijfer:


6
/ 10

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2016 18:31:20 ]
pi_165996455
Wat doe jij met die slijmende bedrijfsleider bij Food Labs dan Iwanius, qua geldzaken die niet kloppen? Vind je dan ook wel zo'n type die er wat van zegt namelijk en zich niet laat afpoeieren.
  zondag 16 oktober 2016 @ 20:31:50 #136
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_165998180
Dertien is toch niet van Jamie? Is toch gewoon dit restaurant? http://dertienrotterdam.nl

Eten is er wel oké overigens.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 16 oktober 2016 @ 21:10:54 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165999655
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 20:31 schreef Tinkepink het volgende:
Dertien is toch niet van Jamie? Is toch gewoon dit restaurant? http://dertienrotterdam.nl

Eten is er wel oké overigens.
Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 16 oktober 2016 @ 21:11:41 #138
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_165999677
quote:
11s.gif Op zondag 16 oktober 2016 21:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad. ;)
In de war: mogelijk. Leukere stad: zeker niet ;-)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_165999768
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 21:11 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

In de war: mogelijk. Leukere stad: zeker niet ;-)
wel *O*
  zondag 16 oktober 2016 @ 21:18:06 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165999873
Mooi, houden jullie 15, wij dertien. Heeelemaal goed. ^O^
pi_166000089
Tip zijn altijd welkom dus graag. Nog geen idee of we voor a la carte gaan of chefs menu. Mijn vriend wil sws de wagyu a5 proberen.
pi_166000858
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 20:31 schreef Tinkepink het volgende:
Dertien is toch niet van Jamie? Is toch gewoon dit restaurant? http://dertienrotterdam.nl

Eten is er wel oké overigens.
Van Pepijn Schmeink die vroeger de Eendracht had, inderdaad. Waar nu Yama zit.
pi_166003242
quote:
Tja..sommigen denken dat dit World Food Festival er is om te gaan chillen i.p.v.
actief je in het Festival te mengen
pffffffft wat ben je toch een ouwe zeiksnor.
Misschien zijn de mensen wel aan het uitbuiken? Misschien chillen ze... wat maakt het uit
pi_166003393
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 22:46 schreef lighted het volgende:

[..]

pffffffft wat ben je toch een ouwe zeiksnor.
Misschien zijn de mensen wel aan het uitbuiken? Misschien chillen ze... wat maakt het uit
Jaag Iwanius nou niet verder weg. ;(
pi_166004779
quote:
11s.gif Op zondag 16 oktober 2016 21:10 schreef golfer het volgende:

Misschien was Iwanius een beetje in de war met Fifteen dat van Jamie is, maar dat restaurant staat in een veel leukere stad. ;)
Dank voor de correctie allemaal, was inderdaad in de war met die van Jamie. My bad dus. Jaren gaan nu echt tellen... ;)

quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 19:36 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Wat doe jij met die slijmende bedrijfsleider bij Food Labs dan Iwanius, qua geldzaken die niet kloppen? Vind je dan ook wel zo'n type die er wat van zegt namelijk en zich niet laat afpoeieren.
Ik heb omwille van de toenmalige vriendschap met die 'bolle', niks gezegd tegen die 'hoolie'. Later wel tegen die 'bolle' en dat heeftie geweten. Sedertdien is hij een en al oor als ik iets wil of vraag zonder een bruine arm bij mij te halen.

quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 21:23 schreef n0a het volgende:
Tip zijn altijd welkom dus graag. Nog geen idee of we voor a la carte gaan of chefs menu. Mijn vriend wil sws de wagyu a5 proberen.
Hieronder wat gerechten van weleer die nu misschien in een iets andere combinatie/samenstelling worden uitgeserveerd. Maar je begrijpt hopelijk de essentie.


Canele eendenlever mouse. Kosten iets van 5 euro? per stuk maar zo lekker en je kan er nooit genoeg van krijgen als starterrs hapje.
Afhankelijk van je menu krijg je vaak er al 1 geserveerd maar je zou er zo 3 p.p. op kunnen als het er niet meer zijn.



Civiche van tonijn.Zo lekker,zacht ,smeltend op de tong en niet te zwaar. Met gemak bestel je er nog een portie van. Goddelijk gerechtje.



Qail Jelly i.c.m. een krokantje met eendenlever mouse.Goddelijk gerechtje. Alsof je Jelly pudding eet maar dan zachter en i.c.m. dat krokantje...hmmmmm.. "to die for."



Waygu beef (dit keer i.c.m. artisjokken)


Of


Sukade-ossenworst combinatie..


Als je o.a. deze gerechten op het menu ziet staan,gelijk bestellen want dit zijn wel de pareltjes. Misschien
hebben ze bij Labs intussen nog andere gerechten bereid maar deze geven je qua smaak toch wel een indruk
hoe lekker hij kan 'koken.'.

Oh ja: Nerveus moet je niet zijn want Labs is juist bedoelt om laagdrempelig te zijn dus kom gerust in je spijkerbroek
met gympen aan ( nee, geen gaten erin maar wel sportief netjes) want dat is juist de opzet van Labs. Je moet je
op je gemak voelen. Wil je bubbels,neem dan gewoon de Huis champagne want die is prima.
Kan je aanbevelen na het eten een lekkere cocktail te proberen want dat is o.a. een specialiteit van die 'bolle' geworden.



Heerlijk 10 Daagse Rotterdam 2016 = FG heeft nog lunch plek op Dinsdag 8 Woensdag 9 Donderdag 10 november.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 00:20:01 ]
pi_166010473
Dankjewel! Voor mij helaas geen bubbels of andere alcohol, die kan ik niet drinken zonder ziek te worden. Ik ben ontzettend benieuwd. :)
  maandag 17 oktober 2016 @ 13:17:15 #147
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_166010647
Ga ik weer hoor.

Wagamama

"In de levendige en culturele hoofdstraat van rotterdam: de witte de with." (niet mee eens overigens, dat is de West Kruiskade)




Het zal er leuk uit. :) De bediening ontving ons vriendelijk en ze vroegen ons netjes te wachten terwijl zij nog even onze tafel indekte. Al vond ik het wel een beetje gek dat we bij het wachten, met onze jassen aan, al de menukaart kregen.

Eenmaal aan tafel werd er aan ons gevraagd of we wat te drinken wilde. Prima, echter werd onze keuze op onze placemat geschreven (als nummertje). Dit geldt voor zowel het drinken als het eten. Niet het meest klantvriendelijke. Je bent een nummertje.

We bekeken op ons gemak de kaart en dat zag er prima uit. Niemand van ons kon eigenlijk kiezen, er stonden lekkere dingen op.

Uiteindelijk koos ik de;

soba noodles in curry olie met gegrilde steak, peultjes, bok choi, rode ui, chili pepers en taugé in een teriyaki saus. gegarneerd met sesamzaadjes

En at ik mee met het gerecht van de persoon naast mij, we houden ervan om van elkaar te proeven en hier en daar te plukken. :) Dit was de;

noodles in een pittige kippenbouillon met gegrilde kip, rode ui, lente-uitjes, taugé, chili pepers, koriander en verse limoen

Nou, het idee was beter dan de uitvoering. Iemand aan tafel kreeg zijn gerecht zo'n tien minuten na ons, wat veel te lang is natuurlijk. Daarnaast was elk gerecht aan tafel heel flauw, de smaak zat er gewoon niet in. Mijn moeder kan het beter. Het was gewoon echt slap.

Toen we vroegen waarom ze die nummertjes bij ons opschreven werd er gezegd dat dat handig was voor nieuwe werknemers, maar vooral ook omdat dat moet, gezien het concept is meegenomen vanuit Engeland. Gek, want eigenlijk keek geen enkele serveerster er naar, er werd gewoon gevraagd "voor wie was de rode wijn".

Mooie tent, prima personeel, maar absoluut niet voor herhaling vatbaar.

6/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door richolio op 17-10-2016 14:29:28 ]
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  maandag 17 oktober 2016 @ 13:44:24 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166011241
He, Iwanius heeft een nieuwe usernaam en heet nu richolio?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166011758
Open je eigen " Richolio waar gaan we nu weer eten topic" man, dit is saaaaaai :Z

ik wil hier alleen maar recensies van die ouwe rijke knorrepot lezen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 17 oktober 2016 @ 15:01:52 #150
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166012980
Of hij zet het in het topic dat daarvoor bedoelt is:
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #22
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 17 oktober 2016 @ 15:07:12 #151
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_166013089
-O- Volgens mij heeft Iwanius (ook vorige keer) aangegeven dat hij het toejuicht dat er hier ook andere recensies worden gepost. Leek me ook leuk, gezien ook Rotterdam.

Ik post ze alles behalve vaak hoor, dus rustig maar. :P
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  maandag 17 oktober 2016 @ 15:08:01 #152
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_166013104
quote:
12s.gif Op maandag 17 oktober 2016 13:44 schreef golfer het volgende:
He, Iwanius heeft een nieuwe usernaam en heet nu richolio?
Ik ben zijn zoon

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 20% gewijzigd door richolio op 17-10-2016 15:14:03 ]
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_166014528
quote:
11s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:07 schreef richolio het volgende:
-O- Volgens mij heeft Iwanius (ook vorige keer) aangegeven dat hij het toejuicht dat er hier ook andere recensies worden gepost. Leek me ook leuk, gezien ook Rotterdam.

Ik post ze alles behalve vaak hoor, dus rustig maar. :P
Klopt dat heb ik ook gelezen dat iwanius dat getyped heeft.
  maandag 17 oktober 2016 @ 17:08:18 #154
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_166015996
Een 6 is nog wel vrij hoog.

Het eten smaakt niet en het personeel voert een kunststukje op zonder na te denken "want dat is het concept".

Welkom in Nederlandse horeca.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  maandag 17 oktober 2016 @ 17:38:40 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166016731
quote:
4s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 02:20 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]


Vanmiddag geweest. Wat een aardige mensen en lekker eten zeg O+

Minpunt, de verkoopmeneer probeerde me een 'wilt u Jezus vinden?' foldertje aan te smeren _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 oktober 2016 @ 17:44:26 #156
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166016827
Bij een afhaaltoko? Echt? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:02:30 #157
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166017105
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 17:44 schreef Isegrim het volgende:
Bij een afhaaltoko? Echt? :D
Yes, ik haal dat blijkbaar naar boven bij mensen O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:15:28 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166017356
Je ziet er wel uit alsof je redding nodig hebt ja. Al zouden ze toch moeten kunnen zien dat je reddeloos verloren bent. :7
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:17:40 #159
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_166017391
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 17:08 schreef fathank het volgende:
Een 6 is nog wel vrij hoog.

Het eten smaakt niet en het personeel voert een kunststukje op zonder na te denken "want dat is het concept".

Welkom in Nederlandse horeca.
Eens. Ik was nog vrij coulant. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het bleek eigenlijk een soort veredelde vreetschuur te zijn. Zonde van zo'n tent op zo'n mooie locatie.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:23:07 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_166017492
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:15 schreef Isegrim het volgende:
Je ziet er wel uit alsof je redding nodig hebt ja. Al zouden ze toch moeten kunnen zien dat je reddeloos verloren bent. :7
True, true O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_166017622
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 13:17 schreef richolio het volgende:
Ga ik weer hoor.

Wagamama

[knip]
6/10.


Ik zat er dus een tijd geleden tegenover en toen had ik al een vermoeden dat dit dus echt een toko was die meer voor toeristen was dan dat het echt iets vernieuwends was. FFT beaamde dat in de toenmalige reactie ook al.

Iets anders:



Panzero Rotterdam.

en



Pokebowl Hawaiien salade (= Warme rijst in een kom met koude ingredienten er bovenop als topping a 8 euro 50 per kommetje) Toko.

Bij beiden vanmiddag even binnengelopen en werd er niet echt warm van. Erg het gevoel dat het een beetje een hipster gebeuren is omdat men van gekkigheid niet meer weet wat nu weer op te zetten.

Laatste toko ken ik nog van vakanties in Hawaii in de jaren 70 en 80 dus nieuw? :N Eerder ooude doos,nieuw jasje voor mij.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 18:42:52 ]
  maandag 17 oktober 2016 @ 18:32:15 #162
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166017647
Fentimans. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_166039802
quote:
6s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:31 schreef Iwanius het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik zat er dus een tijd geleden tegenover en toen had ik al een vermoeden dat dit dus echt een toko was die meer voor toeristen was dan dat het echt iets vernieuwends was. FFT beaamde dat in de toenmalige reactie ook al.

Iets anders:

[ afbeelding ]

Panzero Rotterdam.

en

[ afbeelding ]

Pokebowl Hawaiien salade (= Warme rijst in een kom met koude ingredienten er bovenop als topping a 8 euro 50 per kommetje) Toko.

Bij beiden vanmiddag even binnengelopen en werd er niet echt warm van. Erg het gevoel dat het een beetje een hipster gebeuren is omdat men van gekkigheid niet meer weet wat nu weer op te zetten.

Laatste toko ken ik nog van vakanties in Hawaii in de jaren 70 en 80 dus nieuw? :N Eerder ooude doos,nieuw jasje voor mij.
Recentelijk de bowl gegeten. Een keertje wat anders, wel ok als je zin hebt in een salade, maar niks bijzonders.

pi_166066627


AD Gouden Pollepel 2016 “ Wagamama..Voor minder geld eet je beter bij een echte Aziaat i.p.v. hier.“



Wat ik dus verwachte en wel dat het gewoon toeristenvoer is voor zij die amper tot niets van de echte Zuid-Koreaanse of Chinese keukens afweten, en zolang het maar een beetje orientaals eruit ziet het al best vinden om te eten.




Yup...1 van mijn favoriete deli's genaamd ' China Town' is hier niet meer.



Want ze zijn naar het pand verhuist waar eerst de Vietnamees zat die ik eerder recenseerde.



Oke, wiseguy en weet je ook de reden van de verhuizing?


Uiteraard.

Officieel:

Omdat de kleine deli te klein werd gezien de aanwas van de vele bezoekers gedurende de dag.

Onofficieel:

De Lange Muur had een verleden waar op hygiene gebied erg veel mis was en dit ook uitvoerig in de media was gemeld en daardoor ook diverse keren al gesloten was. Daar is dus een dossier van. Met de verhuizing en verdwijning van de BV ' Lange Muur' poogt de eigenaar schoon schip te maken door dus visueel te gaan schuiven met restaurants en wel: Vietnamees verhuist naar het oude Pand van de Lange Muur waardoor er een geheel nieuwe ( lees: schone lei) situatie ontstaat, formeel/juridisch gezien. Lege panden leveren geen geld op maar kosten geld, dus verhuist de kleine China Town naar het pand van de Vietnamees. Zo is de smet (en dossier) van " De Lange Muur" weg en begint de eigenaar dus weer met een schone lei in zijn ogen.

Is er nog verschil in de nieuwe China Town i.v.g.met de oude,kleine deli?




Ja, dat het menu een regelrechte kopie is van het door mij in 2014 gerecenseerde Orient Express en de prijzen i.v.g.met de oude Deli China Town over de hele met ¤ 2- 3,00 zijn verhoogd.

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2016 20:42:09 ]
  woensdag 19 oktober 2016 @ 20:49:15 #165
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166067039
Ah, dus daarom is De Lange Muur weg. :{
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_166083785
Is China Town van dezelfde eigenaar als Oriental Express? Ben ook niet zo'n fan van Oriental Express wat beperkte kaart en qua smaak net niet. Wil Grand Garden nog eens proberen.
pi_166817853
:Y
• Grand Garden is ook van hem. Andere opzet,maar qua eten/kaart amper tot geen verschil vind ik.

Bon!



Waar?






Bratwurst Bar Rotterdam
Coolsingel 107a
3012 AG Rotterdam

Wat at / dronk je?


Gelijk “het beste van het beste” volgens de dames achter de balie i.c.m. een Coke Classic.



Broodje (zonder boter) kipworst met flauwe mostert.



Stukjes runderworst, gesneden met een eigen gemaakte salsa.


Impressies / Op of aanmerkingen


*burp*…en weg hier.


Oh…dat klinkt al niet goed.


Klopt.

Want?


Men adverteert wel met “ echte” Duitse worsten maar dit is in smaak, bereiding echt mijlenver verwijderd van wat ik
in Berlijn of voor mij part München ervaar, als ik daar mij aan de Duitse brat-weisse-wurst tegoed doe.

Waar lag het dan aan, want gezien eerder uitspraken ben jij juist gek op de Duitse bratwurst.


Klopt, en ik verheugde mij er ook erg op toen ik deze tent zag staan en was ook van plan meerdere ‘worsten’ te bestellen.
Nou nee, het bleef bij wat ik als eerste order plaatste.

Het lag aan het feit dat de worsten niet goed heet/warm waren maar gewoon lichtjes op de warme grill lagen waardoor
ze net over het rauw punt heen waren, maar dan ook echt ‘net’. De brat wurst van kippenvlees vond ik nog de minst
slechte i.v.g. met de runder die echt tegenviel en meer weg had van die worsten die je standaard in die potten
( of in plastic) van de super, voorverpakt kan kopen.. Zowel de mosterd als de salsa voegden weinig tot niets toe.

Men heeft trouwens ook curry saus en worsten van varkensvlees, waarbij de laatste een beetje rechts van de
toonbank zijn weggemoffeld op een wat verlate grill alsof men die het liefst niet verkoopt. (discriminatie! ;) )

Nee, dan haal ik ze liever bij Hans Worst of ga ik weer eens een weekend naar onze oosterburen
want dit is een fikse tegenvaller als je het ‘ echte’ worsten werk van onze oosterburen gewend bent.

Cijfer :


6-
/ 10
pi_166817876
Bratworst met kartoffelen, echt nog nooit gezien bij een straattentje :')
De keuze uit rund, varken, kip, ook nog nooit gezien :')
Nachodipsaus als curry gebruiken bij de currywurst, al helemaal nog nooit gezien :') :') :')
De lengte van dat brood ook nog nooit zo gezien :')
Om over de prijs van 1 worst nog maar niet te spreken -O-

Ben het eens met Iwanius *O*
  dinsdag 22 november 2016 @ 08:27:27 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166818973
Ik vraag me af of de lui die dit hebben opgezet ooit in D een tijdje braadworsten hebben gegeten, want het lijkt er niet op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 08:44:56 #170
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_166819184
Nou he, ziet er op geen enkele manier Duits uit.
Misschien toch mijn idee om in Rotterdam een Duitse Gaststätte te beginnen eens uit de kast halen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 08:46:44 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166819214
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:44 schreef Tinkepink het volgende:
Nou he, ziet er op geen enkele manier Duits uit.
Misschien toch mijn idee om in Rotterdam een Duitse Gaststätte te beginnen eens uit de kast halen.
Moet je wel regelmatig naar D rijden om Worst te bezorgen, of in de leer gaan om ze zelf te maken, want een Rostbratwurst heb ik nog geen NL slager zien maken.
Denk dat dit je grootste probleem zal zijn, fatsoenlijke worst, broodjes trouwens ook

[ Bericht 5% gewijzigd door Pietverdriet op 22-11-2016 08:55:08 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 09:03:49 #172
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_166819381
Treurig met die worsten ja, het idee is goed. Uitvoering...

Cola uit blik ipv fles kan ik in Nederland nog begrijpen, maar doe het tenminste echt Duits met je worsten, curry, grill, broodje.

Die "gebakken aardappelen" schijfjes op dat reclamebord, daar had de beslissing om door te lopen al moeten vallen Iwanius. Die braadworst verkleed als frikandel speciaal is ook al zo'n niet te missen hint dat ze het niet begrepen hebben.

Ben het wel met Tinkepink eens dat een Duits Brauhaus in Rotterdam een goudmijn zou zijn.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_166819662
Idd, een goede tent met bratwursten zou een gat in de markt zijn. Heb nooit begrepen waarom in NL zowat al het eten ter wereld verkrijgbaar is maar vrijwel niks van onze oosterburen.

Ik vind die worsten er redelijk goed uitzien maar ik heb dan ook de ballen verstand van culinaire zaken.
  Moderator dinsdag 22 november 2016 @ 09:28:03 #174
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166819679
Gefrituurde aardappelschijfjes gebakken aardappels noemen :') Zegt mij al genoeg idd
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator dinsdag 22 november 2016 @ 09:30:12 #175
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166819716
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet je wel regelmatig naar D rijden om Worst te bezorgen, of in de leer gaan om ze zelf te maken, want een Rostbratwurst heb ik nog geen NL slager zien maken.
Denk dat dit je grootste probleem zal zijn, fatsoenlijke worst, broodjes trouwens ook
Coppenrath en Wiesse doen vast ook wel aan horeca verpakkingen? ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 22 november 2016 @ 09:46:20 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166819945
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:30 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Coppenrath en Wiesse doen vast ook wel aan horeca verpakkingen? ;)
Natuurlijk, maar dat is ook veel volume om op voorraad te hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166819963
Die bratwurst ziet er inderdaad erg armoedig uit,
  dinsdag 22 november 2016 @ 14:28:37 #178
256666 leeell
I know you're lonely
pi_166824877
Ik lees deze tegenvallende worst post terwijl ik een curryworst van konnopke's eet :9
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_166825135
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2016 14:28 schreef leeell het volgende:
Ik lees deze tegenvallende worst post terwijl ik een curryworst van konnopke's eet :9
In een wachtrij staan voor een worst. :')
  dinsdag 22 november 2016 @ 14:44:05 #180
256666 leeell
I know you're lonely
pi_166825236
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 14:40 schreef MCH het volgende:

[..]

In een wachtrij staan voor een worst. :')
3 minuten
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_166825858
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 november 2016 14:44 schreef leeell het volgende:

[..]

3 minuten
Stiekem ga ik hem daar ook nog wel eens proberen hoor.
  dinsdag 22 november 2016 @ 17:04:26 #182
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_166827659
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2016 14:28 schreef leeell het volgende:
Ik lees deze tegenvallende worst post terwijl ik een curryworst van konnopke's eet :9
toeristenworstjes :r
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 22 november 2016 @ 17:20:15 #183
256666 leeell
I know you're lonely
pi_166827922
quote:
99s.gif Op dinsdag 22 november 2016 17:04 schreef XL het volgende:

[..]

toeristenworstjes :r
Je bent zelf een toeristenworst
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_166829202
quote:
99s.gif Op dinsdag 22 november 2016 17:04 schreef XL het volgende:

[..]

toeristenworstjes :r
Lol, ben je weer mad? Zo kun je elke Berlijnse bekende worstentent wel bestempelen.
pi_166829631
quote:
8s.gif Op dinsdag 22 november 2016 17:20 schreef leeell het volgende:

[..]

Je bent zelf een toeristenworst
Al bij deze geweest?

Curry & Chili is only suited for the toughest, they serve the hottest currywurst in Berlin! Here the guest does not only pick between currywurst with or without casing, bratwurst or bulette, you can also choose from 10 different sauces, each one hotter than the previous one!
Their sauces have flashy names like "Fire Blaster", "Jolokia Nightmare" or "Screaming Hot Sauce". Their hotness ranges from 11.000 to 7.777.777 Scoville - the measurement of hotness in food. For your comparison: a common store-bought pepper spray rates at 2.000.000 Scoville.
Daring customers can earn a "Hotness Degree" by eating dishes from all 10 levels of spiciness. But beware: if you're too bold, your mouth will be literally on fire.
  dinsdag 22 november 2016 @ 20:59:32 #186
63722 z80
I fink you freaky
pi_166833566
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af of de lui die dit hebben opgezet ooit in D een tijdje braadworsten hebben gegeten, want het lijkt er niet op.
Zelfs google hebben ze niet gebruikt. Het is meer van horen zeggen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_166834686
Zeg Iwanius, Hometown smaak lijkt wel dicht? Uitgeschreven uit KVK, en als ik Google op adres dan krijg ik een restaurant met de naam 'AA' met daarbij 'permanently closed' ;(
pi_166836354
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 18:42 schreef MCH het volgende:
7.777.777 Scoville
7.777.777 Scoville

yeah right
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_166836401
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 22:24 schreef Thezappa het volgende:

[..]

7.777.777 Scoville

yeah right
?
pi_166836496
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af of de lui die dit hebben opgezet ooit in D een tijdje braadworsten hebben gegeten, want het lijkt er niet op.
dit idd , snap het nooit zo goed , doe er dan geen reklame voor maken

en verkoop het als zelf gemaakte broodjes worst..niemand die er dan over zeikt
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  dinsdag 22 november 2016 @ 22:51:55 #191
256666 leeell
I know you're lonely
pi_166837135
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 18:42 schreef MCH het volgende:

[..]

Al bij deze geweest?

Curry & Chili is only suited for the toughest, they serve the hottest currywurst in Berlin! Here the guest does not only pick between currywurst with or without casing, bratwurst or bulette, you can also choose from 10 different sauces, each one hotter than the previous one!
Their sauces have flashy names like "Fire Blaster", "Jolokia Nightmare" or "Screaming Hot Sauce". Their hotness ranges from 11.000 to 7.777.777 Scoville - the measurement of hotness in food. For your comparison: a common store-bought pepper spray rates at 2.000.000 Scoville.
Daring customers can earn a "Hotness Degree" by eating dishes from all 10 levels of spiciness. But beware: if you're too bold, your mouth will be literally on fire.
Nog niet, staat op de lijst! :)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 22 november 2016 @ 22:58:21 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166837386
Wat moet je in godsnaam met een saus die 7,777,777 scovile heeft? Hahaha dit is heet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166838678
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat moet je in godsnaam met een saus die 7,777,777 scovile heeft? Hahaha dit is heet?
Daar komt het wel op neer. Ik weet zeker dat het niks voor jou is maar zulke zaakjes hebben ook een wall of fame vaak. ;(
  dinsdag 22 november 2016 @ 23:27:07 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166838741
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 23:25 schreef MCH het volgende:

[..]

Daar komt het wel op neer. Ik weet zeker dat het niks voor jou is maar zulke zaakjes hebben ook een wall of fame vaak. ;(
Heeft alles met macho gedrag te maken en niets met goed of lekker eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166838829
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 23:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft alles met macho gedrag te maken en niets met goed of lekker eten
Daar geeft de gemiddelde Heinrich geen fuck om. Dit is een straatcorner worststalletje met iig nog een klein beetje eigen twist.
  woensdag 23 november 2016 @ 06:27:59 #196
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_166841866
Ik wil eigenlijk niet zo offtopic in dit topic gaan discussieren, maar een eettent die scherp boven smaak positioneert. Daar wil je als weldenkend mens toch niet eten? Daar neemt kwaliteit of smaak overduidelijk een ondergeschikte rol. Zoals het voorbeeld in Rotterdam, dat het Duitse image ook boven het liefhebben van het produkt plaatsen.

Ook op het toeristenworstje, zo'n Konnopke, dat is een prima worst hoor. Ze alleen wel heel erg hun best om in elk toeristenblaadje de beste currywurst van Berlijn te zijn. Alleen kun je gewoon zien hoe die worsten als houdbare industrieproducten van verpakking naar grill gaan. Ik vind dit niet erg, integendeel. Gedrenkt in curry is het beoordelen van de worst sowieso niet makkelijk en een goede industrieworst is in Duitsland een prima produkt. Alleen kom je in Duitsland ook 'heiße theken' tegen met echte slagersexemplaren en dat is toch puur genot jongen! Heerlijk
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_166841913
Het is gewoon een gimmick om mensen te trekken die van scherp eten houden. Je hoeft niet alleen ergens te eten vanwege de kwaliteit of smaak, soms gaat het om het fun-element. En het is een broodje worst van een paar euro, big deal.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 23 november 2016 @ 07:49:35 #198
62913 Blik
The one and Only!
pi_166842116
Sambal scoort 2.000, hoe pittig is 7.777.777 dan wel niet :D
pi_166844014
Ik wil het proberen! Nou niet die hoogste maar wel 1 van de andere. Lijkt me geweldig, hou van pittig en nee.. ik proef nog steeds de smaak van het eten zelf. Alleen die burning sensatie is lekker. Pijn O+ haha
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_166844615
quote:
99s.gif Op woensdag 23 november 2016 06:27 schreef XL het volgende:
Ik wil eigenlijk niet zo offtopic in dit topic gaan discussieren, maar een eettent die scherp boven smaak positioneert. Daar wil je als weldenkend mens toch niet eten? Daar neemt kwaliteit of smaak overduidelijk een ondergeschikte rol. Zoals het voorbeeld in Rotterdam, dat het Duitse image ook boven het liefhebben van het produkt plaatsen.

Ook op het toeristenworstje, zo'n Konnopke, dat is een prima worst hoor. Ze alleen wel heel erg hun best om in elk toeristenblaadje de beste currywurst van Berlijn te zijn. Alleen kun je gewoon zien hoe die worsten als houdbare industrieproducten van verpakking naar grill gaan. Ik vind dit niet erg, integendeel. Gedrenkt in curry is het beoordelen van de worst sowieso niet makkelijk en een goede industrieworst is in Duitsland een prima produkt. Alleen kom je in Duitsland ook 'heiße theken' tegen met echte slagersexemplaren en dat is toch puur genot jongen! Heerlijk
Deze doet aan scherp^10 en haalt z'n worsten ook nog van een echte slager. Het kan dus wel beide en het zit ook nog niet zo ver van je huis. ;)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')