abonnement Unibet Coolblue
pi_164238832
Winter in Europa 2016/2017



Het is nog zomer, maar de winter laat zich al even zien in Europa. Een koude uitbraak rechtstreeks vanaf de noordpool zorgt voor een noordelijke stroming, waarbij het in de hoger gelegen gebieden van Scandinavië al tot sneeuw kan komen. Ook in het noorden van Groot Brittannië kan het een stuk kouder worden dan normaal is voor begin augustus. Het lijkt niet meer dan een speldenprik te worden, maar wie weet wat hier na nog gaat gebeuren.



Wat voor winter gaan we krijgen?

Over de winter die zelfs nog moet beginnen, valt geen zinnig woord te zeggen. De meeste kans op kou en sneeuw maak je in Scandinavië en Europees Rusland. Ook in IJsland is de kans dat de temperatuur ver onder nul duikt uiteraard zeer groot. Voor West Europa is het, zoals elke winter, maar afwachten wat er gaat gebeuren. In oost Europa is de kans op echt winterweer vele malen groter dan in west Europa. Wat voor winter het gaat worden hangt af van de ligging van Hogedrukgebieden, waardoor een blokkade kan ontstaan. Een groot hogedrukgebied boven Scandinavie zal voor een oostelijke stroming zorgen, waarbij kou uit Rusland naar Europa wordt geblazen. Dit noemt men transportkou. De depressietrein duikt hierdoor het zuiden van Europa in, waardoor het daar een onstuimig en nat weertype wordt.

Ook speelt in het westen van Europa de warme golfstroom een rol.

quote:
Door de Golfstroom is het klimaat op 50 graden noorderbreedte in Europa (de regio van België en Nederland) veel warmer dan op vergelijkbare andere plaatsen op aarde: het steeds nieuw aangevoerde warme zeewater functioneert als buffer. Vooral aan de Atlantische kust van Scandinavië is de invloed ervan van groot belang. De havens van Noorwegen tot en metMoermansk zijn 's winters ijsvrij. Grote delen van Europa zijn hierdoor dan ook een stuk warmer dan andere gebieden op vergelijkbare breedtegraad. New York ligt bijvoorbeeld op dezelfde geografische breedte als Rome maar is 's winters veel kouder dan Amsterdam.

bron


Kouderecords in Europa



De kouderecords in Europa zijn indrukwekkend. Zelfs in Nederland kan het ijzig koud worden. De Laagste landelijke minimumtemperatuur hier is -27,4 graden gemeten op 27 januari 1942 in Winterswijk. Officieus werd op 8 januari 1985 op de Rheder- en Worth-Rheder heide -27,3 gemeten en vlak boven een vers sneeuwdek zelfs -32 graden !

Bij onze buren in Duitsland is het kouderecord nog veel lager. De laagst gemeten temperatuur hier is -37.8°C op 12 februari 1929 in Hüll. Maar er zijn plekken in Duitsland waar het nog kouder kan worden
quote:
Kouderecord in Duitsland: -42,7 graden Celsius

Met min 42,7 graden Celsius is aan de Funtensee, een op 1.691 m hoogte gelegen meer in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren in de nacht van dinsdag op woensdag de laagste temperatuur voor dit jaar in Duitsland geregistreerd.

De waarde ligt slechts 3,2 graden hoger dan het Duitse kouderecord van 24 december 2001, dat eveneens aan de Funtensee werd gemeten: -45,9 graden.

De omgeving van het meer nabij Berchtesgaden is bekend voor zijn extreem lage temperaturen.

Ook in de rest van Beieren en in Baden-Württemberg was het bitter koud: in Haidmühle in het Bayerische Wald werd -27,1 graden, en aan de Spitzingsee in de Alpen -23,9 graden gemeten. In Albstadt-Degerfeld op de Schäbische Alb gaf de thermometer -25 graden aan.

De afgelopen dagen is veel sneeuw gevallen in Duitsland, van het Zwarte Woud over Saksen tot in het Ruhrgebied. Op sommige plaatsen viel er tot 50 cm sneeuw. Dinsdag waren er op 24 uur tijd 1.500 verkeersongevallen ten gevolge sneeuw en ijzel. In verschillende streken was het verkeer bijna onmogelijk.

bron
Voor Finland is het kouderecord: -51.5 gemeten op 28 januari 1999 te Kittila.

quote:
De winter begint in Lapland rond half oktober en elders in Finland in november.De dagen zijn kort en boven de poolcirkel is er op 21 december tijdelijk geen zon. In Helsinki schijnt deze zes uur. In het noordelijke Utsjoki heerst van 25 november - 17 januari de poolnacht.

Het gebrek aan zonneschijn zorgt voor lage temperaturen. Vooral als een hogedrukgebied verschijnt boven Lapland, daalt de temperatuur flink boven het sneeuwdek. In januari vriest het in Lapland gemiddeld 20 graden en aan de zuidkust 10 graden.

Een blik op de absolute minima laat zien dat in vrijwel heel Finland de temperatuur kan dalen tot -30 graden. Het noorden kent extremen van -50 graden. De laagste temperatuur in Finland werd gemeten in 1999, toen daalde deze tot -51,.5 graden. In Helsinki is de temperatuur in 1987 gedaald tot -34,3 graden. Meestal is het hier aan de Finse Golf minder koud dan in het noorden.

Wanneer een zachte zuidwestelijke stroming Finland weet te bereiken, stijgt de temperatuur ook 's winters tot boven nul. Het kan dan zelfs 6 graden worden en de zachte lucht weet dan ook Lapland te bereiken. In april ontdooien de meren in het zuidwesten en in juni zijn de meren in Lapland ijsvrij.

bron
Het absolute kouderecord voor Europa is -58,1°C, gemeten in Ust-Shchuger (Rusland) bron

De koudste winter ooit in Europa was die van 1708/1709

quote:
three months of deadly cold that ushered in a year of famine and food riots. In Scandinavia the Baltic froze so thoroughly that people could walk across the ice as late as April. In Switzerland hungry wolves crept into villages. Venetians skidded across their frozen lagoon, while off Italy’s west coast, sailors aboard English men-of-war died from the cold. “I believe the Frost was greater (if not more universal also) than any other within the Memory of Man,” wrote William Derham, one of England’s most meticulous meteorological observers. He was right. Three hundred years on, it holds the record as the coldest European winter of the past half-millennium.
bron



De mensen die absoluut winterweer willen ontlopen zijn het best op hun plek in Portugal.

De winters zijn hier mild en in januari is het dagelijks tegen de 14 graden en vriest het niet vaak. In de bergen rond de Estrela valt op meer dan tien dagen per jaar sneeuw die blijft liggen. Aan de kust sneeuwt het zelden. De zon schijnt in het noorden ruim 2400 uur per jaar. In het uiterste noorden onweert het op gemiddeld meer dan 25 dagen per jaar. Naar het zuiden neemt het aantal onweersdagen snel af.

bron

De winter van vorig jaar

Ook vorig jaar weer veel doden door diverse lawines.


Een recordhoeveelheid sneeuw in Finland.





Begin september viel er al sneeuw in de hogere gebieden in Scandinavie. In oktober viel er ook sneeuw in de lagere delen van lapland.Tot eind april en ook begin mei was er vorst in het hoge noorden van Europa




De actuele sneeuwhoogte in Europa



De actuele temperatuur in Europa



vorige delen:

WKN / Winter in Europa (2009/2010)

WKN / Winter in Europa (2010/2011)

WKN / [Wintersporters opgelet!!!] Winter in Europa 2011/2012

WKN / Winter in Europa 2011/2012 # 2 Horrorwinter!

WKN / Winter in Europa 2012/2013

WKN / Winter in Europa 2013/2014

WKN / Winter in Europa 2014/2015

WKN / Winter in Europa 2015/2016

WKN / Winter in Europa 2015/2016 #2

Voor de poolkappen e.d. is er onderstaande topic:

WKN / Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #4

Aanvullingen voor de OP kan via:

WKN / [WKN FeedBack] Waar depressies aan de orde komen

De bedoeling van dit topic is om het nieuws over de komende winter te verzamelen. Bij opvallende gebeurtenissen kan er een apart topic geopend worden. (graag hier dan even de link plaatsen).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 09:45:47 ]
pi_164238916
Sneeuw in de Alpen?
quote:
De kansen op sneeuw in de Alpen eind volgende week stijgen, sinds de laatste weermodellen de kortstondige uitval van polaire lucht over West- en Centraal Europa bevestigen.

Op grote hoogte valt er het ganse jaar door sneeuw uiteraard maar het gebeurt niet vaak dat deze sneeuw al te vinden is op zo'n 1500 m hoogte. De vorstgrens zou volgens zowel het Amerikaanse als het Europese weermodel rond 11 en 12 augustus dalen naar zo'n 1500 m in onze omgeving en de Alpen waardoor de neerslag dus vanaf deze hoogte als sneeuw zal kunnen vallen...tijdelijk uiteraard. Dit dan vooral in de oostelijke Alpen. Niettegenstaande vermeldenswaardig moeten we ook niet over-dramatiseren want het gebeurt nog wel eens af en toe!

Ook bij ons wordt het fris met die dagen amper 17 à 18 graden bij een kille noordwester. Het zal alvast weer een groot contrast vormen met de zomerse 25 graden van aanstaande zondag en maandag...

En zo "jojoot" de zomer rustig verder richting herfst...

http://weerspinsels.blogs(...)d&utm_medium=twitter
pi_164239232
Sneeuw voor Noorwegen. Niet ongewoon, maar wel heel vroeg. Vorstgrens ligt daar rond de 1000 meter op 11 augustus.





[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 10:12:23 ]
pi_164239396
Bah, weer een half jaar in het donker zitten.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_164239477
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:17 schreef halfway het volgende:
Bah, weer een half jaar in het donker zitten.
Je woont in het hoge noorden?
pi_164240200
Niks mis met de winter, maar kunnen we de herfst asjeblieft overslaan dit jaar.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 11:07:29 #7
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_164240462
IJstijd?
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_164240810
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:56 schreef jatochneetoch het volgende:
Niks mis met de winter, maar kunnen we de herfst asjeblieft overslaan dit jaar.
Het is hier toch altijd herfst? Met hier en daar een warme herfstdag.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164241573
Herfst komt ook vroeg op gang. Volgende week al een kerndruk van 985 boven de oceaan. Die depressie trekt richting Scandinavië en zorgt voor een noordelijke stroming in het westen van Europa.
pi_164243070
Vooral op hoogte een flinke uitbraak van Arctische lucht.



pi_164243392
Volgende week in het gebergte van Noorwegen plaatselijk 30 cm sneeuw. Ook IJsland en de Alpen lijken wat sneeuw te krijgen.

pi_164250096
De extreem lange termijn kaarten laten een steenkoude winter zien. Afwijking in Siberië van meer dan 10 graden kouder dan normaal...

En een te koude herfst.





SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
~:)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 19:43:46 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 5 augustus 2016 @ 19:43:32 #13
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_164250118
Een warme februari in West-Europa.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_164250145
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 19:43 schreef Nattekat het volgende:
Een warme februari in West-Europa.
klopt...
pi_164253779
Behoorlijk kouder dan normaal voor augustus. In oost Europa tot 14 graden kouder dan gemiddeld.

pi_164273923
Twee Britse wandelaars dood gevonden op Matterhorn


Tussen Zwitserland en Italië, zijn vandaag dood teruggevonden. Dat melden lokale media.

De wandelaars zijn wellicht doodgevroren, zo meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. De reddingsdiensten stelden geen tekenen van verwondingen vast. "De lichamen waren bedekt met sneeuw", aldus dokter Enrico Visetti.

De wandelaars hadden donderdagavond om hulp gebeld omdat ze niet meer vooruit kwamen door een sneeuwstorm. Het slechte weer bleef duren en hinderde de inspanningen om hen te lokaliseren.

De Matterhorn is een van de hoogste Alpentoppen, met bijna 4.500 meter. Op de plaats waar de wandelaars werden aangetroffen, kan de temperatuur zakken tot onder -10 graden Celcius.

http://www.demorgen.be/bu(...)matterhorn-b99fab77/

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 06-08-2016 18:00:53 ]
pi_164294906
Ik heb er nu al zin in!
  † In Memoriam † zondag 7 augustus 2016 @ 14:21:28 #18
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_164296318
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef Adrie072 het volgende:
Ik heb er nu al zin in!
+1 helaas kloppen dit soort verwachtingen nooit(gezien we al de 3e niet-winter op rij hebben)
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_164300608
Zware storm voor Schotland zorgt voor zeer zware windstoten die oplopen tot 181 km (Schotse hooglanden). De storm trekt naar Scandinavië, waardoor een noordelijke stroming richting west Europa ontstaat. Omdat de bovenlucht zeer koud is en het water van de noordzee nog behoorlijk warm kan dit prachtige buien opleveren.


pi_164408400
Sneeuw in Noorwegen.








[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2016 21:07:44 ]
pi_164420833
Gargellen Oostenrijk.



pi_164421013
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 09:52 schreef aloa het volgende:
Gargellen Oostenrijk.



[ afbeelding ]
Bizar.

Begin mei waren we in zuid-duitsland, toen moest de eigenaar van de berghut nog 30 cm sneeuw ruimen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164421040
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 10:02 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Bizar.

Begin mei waren we in zuid-duitsland, toen moest de eigenaar van de berghut nog 30 cm sneeuw ruimen.
Dit is 2100 meter.
Mooi op tijd inderdaad.
pi_164422283




pi_164427937
De winter laat zich inmiddels al even zien in Europa. Plaatselijk sneeuw voor Noorwegen en de Alpen. Langzaam aan gaat de kou zich verder uitbreiden. Ook in Siberie daalt de temperatuur en kan koning winter al venijnig uithalen. De temperatuur kan hier eind augustus al tot ver onder nul zakken.



Het leek aan het eind van het winterseizoen erop dat er in september wederom een record lage hoeveelheid ijs op de noordpool zou zijn. Maar dit lijkt toch niet te gaan gebeuren. Het lijntje van dit jaar zit inmiddels boven die van 2012. Er is nog ongeveer een maand te gaan, dus het is nog even afwachten waar we uiteindelijk gaan eindigen.

pi_164431580
Hieronder de dikte van het ijs te zien. 2016 vergeleken met 2012. Waarbij te zien is dat de dikte dit jaar aanzienlijk meer is dan het rampjaar 2012.
Dit jaar gaat momenteel gelijk op met 2011, zoals te zien is in de grafiek.





[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 17:04:14 ]
pi_164469223
Wel opvallend dat de temperatuur van het water in een gedeelte van de Atlantische oceaan ver onder de gemiddelde temperatuur is. Heeft dit toch te maken met die golfstroom?

pi_164736503
De zomer geeft nog vol gas in Europa en zorgt voor hitte tot aan het zuiden van Scandinavië. De temperaturen komen ruim boven de 30 graden uit. Alleen in het noorden van Scandinavië en Groot Brittannië blijft de temperatuur achter. Vooral het noorden van Scandinavië komt meer onder invloed van de kou uit het noorden, waarbij het vanaf volgend weekend in de hoger gelegen delen weer tot nachtvorst en sneeuw kan komen.



[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 16:46:44 ]
pi_164737650
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 18:08 schreef aloa het volgende:
Wel opvallend dat de temperatuur van het water in een gedeelte van de Atlantische oceaan ver onder de gemiddelde temperatuur is. Heeft dit toch te maken met die golfstroom?

[ afbeelding ]
Nope:

https://www.washingtonpos(...)m_term=.f977c7bfe9f7

Gewoon natural variability, lijkt het!
Great spirits have always found violent opposition from mediocrities
pi_164738468
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 17:30 schreef rthls het volgende:

[..]

Nope:

https://www.washingtonpos(...)m_term=.f977c7bfe9f7

Gewoon natural variability, lijkt het!
Geen reden tot paniek dus...
pi_164913931
Duidelijk het verschil te zien tussen de hitte en koelere lucht in Europa. Van 9 graden in het noorden tot boven de 35 in Spanje.



pi_164914011
Het aurora seizoen is ook al begonnen. Vrij vroeg.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164914119
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164916905
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 15:13 schreef Ticootje het volgende:
Het aurora seizoen is ook al begonnen. Vrij vroeg.
Is daar een seizoen voor?
Of omdat het langer donker is.
pi_164917269
quote:
2s.gif Op zondag 28 augustus 2016 16:59 schreef aloa het volgende:

[..]

Is daar een seizoen voor?
Of omdat het langer donker is.
Ja het heeft volgens mij vooral met donker te maken.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_164917394
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2016 17:15 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ja het heeft volgens mij vooral met donker te maken.
Dat denk ik ook...de zon houdt geen rekening met seizoenen...
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:04:31 #38
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_164959745
Daar zijn inderdaad geen seizoenen voor. Uitzonderlijke stormen zijn ook 's zomers gewoon boven NL zichtbaar in de nachtelijke uren :)
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165063693
Precies volgens schema gaat de winter van start in Siberië. In het noorden van Europa neemt de kans op nachtvorst toe de komende dagen.





[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2016 20:02:30 ]
pi_165073188
Nachtvorst voor Finland.

pi_165099251
Op uitgebreide schaal nachtvorst voor Scandinavië.



  Moderator maandag 5 september 2016 @ 12:03:56 #42
8781 crew  Frutsel
pi_165100757
doe nog maar ff een maandje wachten ofzo
pi_165120414
Het is weer fris in het hoge noorden,

pi_165155588
Het ijs op de noordpool is op een tweede plaats geëindigd wat hoeveelheid ijs betreft.

WKN / Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #4
pi_165155635
De minimum temperaturen van 6 september in Scandinavië...

pi_165372489
Komend weekend sneeuw voor de Alpen.


  vrijdag 16 september 2016 @ 21:49:32 #47
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_165373836
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 20:52 schreef aloa het volgende:
Komend weekend sneeuw voor de Alpen.


[ afbeelding ]
Niet de eerste keer deze "zomer". Wel deze herfst. Afgelopen zomer is er 4 keer tot een vrij laag niveau sneeuw gevallen.

Mocht de lift stilvallen, zoals in Chamonix laatst het geval was, dan hier een filmpje over de redding: https://www.facebook.com/(...)eos/667490023419956/

Er was geen topic over
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_165373995
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2016 21:49 schreef INViCTuS het volgende:

[..]

Niet de eerste keer deze "zomer". Wel deze herfst. Afgelopen zomer is er 4 keer tot een vrij laag niveau sneeuw gevallen.

Mocht de lift stilvallen, zoals in Chamonix laatst het geval was, dan hier een filmpje over de redding: https://www.facebook.com/(...)eos/667490023419956/

Er was geen topic over
klopt staat ook in dit topic.
Maar nu wel lager idd...
pi_165374757
Weer blijft vermakelijk!
pi_165380222
Een hogedrukgebied boven Scandinavie zorgt op uitgebreide schaal voor nachtvorst. Vooral in Finland zijn de nachten koud.

pi_165380498
In de hoger gelegen gebieden boven de 2200 meter valt er sneeuw zoals hier rond de Gross Glockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk vanochtend.

klik op link hierboven voor bron.



[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2016 11:46:42 ]
pi_165382471
Zugspitze...
https://twitter.com/hansterbraak/status/777105331726024704




[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2016 13:58:37 ]
pi_165400316
Meer winterse plaatjes vanuit de Alpen ~:)







pi_165415883
De winter in Siberië gaat volgende week echt goed van start. Er is al wat sneeuw gevallen en ook is al regelmatig de temperatuur onder het vriespunt gedaald, maar vanaf volgende week komt ook de dagtemperatuur in een groot gebied niet meer boven nul.

WKN / Winter in Siberië
pi_165429645
quote:
2s.gif Op zondag 18 september 2016 21:41 schreef aloa het volgende:
De winter in Siberië gaat volgende week echt goed van start. Er is al wat sneeuw gevallen en ook is al regelmatig de temperatuur onder het vriespunt gedaald, maar vanaf volgende week komt ook de dagtemperatuur in een groot gebied niet meer boven nul.

WKN / Winter in Siberië
Is er al een verwachting voor Europa?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165436526
Altijd koud in Siberië. In dit geval Oymyakon.




WKN / Winter in Siberië
pi_165436556
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 15:04 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Is er al een verwachting voor Europa?
Nog niet gezien...zal eerdaags wel komen :)
pi_165438773
Elk jaar krijgen stormen een naam. Het gebeurde al door de Duitse weerdienst en ook in Amerika begon men namen te geven aan de stormen in de winter. Dit is de lijst van Met Office.



http://www.accuweather.co(...)k-2016-2017/60201518
  maandag 19 september 2016 @ 22:48:11 #60
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_165440988
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2016 21:46 schreef aloa het volgende:
Elk jaar krijgen stormen een naam. Het gebeurde al door de Duitse weerdienst en ook in Amerika begon men namen te geven aan de stormen in de winter. Dit is de lijst van Met Office.

[ afbeelding ]

http://www.accuweather.co(...)k-2016-2017/60201518
Beter gaan ze die dingen Wodan, Donar, Loki en Freya noemen ofzo.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_165442477
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2016 22:48 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Beter gaan ze die dingen Wodan, Donar, Loki en Freya noemen ofzo.
NEE :( Kwik, Kwek & Kwak :)
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165452246
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2016 22:48 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Beter gaan ze die dingen Wodan, Donar, Loki en Freya noemen ofzo.
Ipv Loki zouden ze die beter Laki noemen! :)
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_165488012
Bekijk de Tweet van @severeweatherEU: https://twitter.com/sever(...)661812539645952?s=09
pi_165497018
Zeer zware storm voor Schotland. Deze zal de naam Angus gaan krijgen.
De kerndruk zakt tot 965 mb. Windstoten lopen op tot 140 km. In de Schotse hooglanden kunnen de windstoten nog veel hoger uitkomen.

  donderdag 22 september 2016 @ 17:56:39 #66
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165497127
quote:
2s.gif Op donderdag 22 september 2016 17:48 schreef aloa het volgende:
Zeer zware storm voor Schotland. Deze zal de naam Angus gaan krijgen.
De kerndruk zakt tot 965 mb. Windstoten lopen op tot 140 km. In de Schotse hooglanden kunnen de windstoten nog veel hoger uitkomen.

[ afbeelding ]
Thunderstruck _O_
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165497158
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 17:56 schreef Dven het volgende:

[..]

Thunderstruck _O_
ANGUS :D AC/DC _O_

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2016 17:59:19 ]
pi_165588888
Voor het VK wordt zware sneeuwval verwacht....?


http://www.express.co.uk/(...)-2016-Britain-freeze
  † In Memoriam † maandag 26 september 2016 @ 23:40:14 #69
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_165591515
oja, de jaarlijkse horrorwinterverwachtingen weer :O
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_165592057
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:40 schreef Snowsquall het volgende:
oja, de jaarlijkse horrorwinterverwachtingen weer :O
Winter van 2009 ofzo was wel echt leuk. 30cm sneeuw en zelfs de basisschool gaf vrij.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  † In Memoriam † dinsdag 27 september 2016 @ 23:05:48 #71
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_165615545
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:59 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Winter van 2009 ofzo was wel echt leuk. 30cm sneeuw en zelfs de basisschool gaf vrij.
I would prefer Dec 2010 :9 :9 of winter 78/79
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_165665513
Oktober begint koud in Scandinavië. Een hogedrukgebied zorgt hier voor lage temperaturen.





[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2016 10:44:01 ]
  vrijdag 30 september 2016 @ 10:51:35 #73
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165665686
quote:
2s.gif Op vrijdag 30 september 2016 10:42 schreef aloa het volgende:
Oktober begint koud in Scandinavië. Een hogedrukgebied zorgt hier voor lage temperaturen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Valt mee toch? Toen ik daar woonde was ochtendvorst in oktober in ieder geval niet heel ongewoon. Zelfs hier in het zuidoosten van het continent komt de eerste nachtvorst er al bijna aan
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165673058
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 10:51 schreef Dven het volgende:

[..]

Valt mee toch? Toen ik daar woonde was ochtendvorst in oktober in ieder geval niet heel ongewoon. Zelfs hier in het zuidoosten van het continent komt de eerste nachtvorst er al bijna aan
Niet ongewoon inderdaad...maar wel mooi op tijd. In augustus was er al nachtvorst en zelfs sneeuw.
Ik zag het idd....afkoeling in het zuidoosten van Europa, tijdelijk dan.
pi_165685949
Besneeuwde bergtoppen in Noorwegen (Roald Hornet 1230 m).







[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 01-10-2016 11:22:57 ]
pi_165704530
Pak sneeuw voor de Oostenrijkse bergen?




[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 11:29:05 ]
pi_165704661
Finse (Noorwegen)

Finse is a mountain village area on the shore of the lake Finsevatnet in Ulvik municipality in Hordaland county, Norway. The village is centered on Finse Station, a railway station on the Bergensbanen railway line. The village sits at an elevation of 1,222 metres (4,009 ft) above sea level, making it the highest station on the entire Norwegian railway system. The village lies in the eastern part of Ulvik municipality, and it is not easily accessible from the rest of the municipality. There is no road access, only a railway stop. The long Finse Tunnel lies just west of the village area, replacing a difficult section of rail that frequently was blocked by snow and difficult to clear.





[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 11:39:55 ]
pi_165705296
Eggjareir (Noorwegen)

pi_165712543
Goed te zien op satellietbeelden, de besneeuwde bergtoppen van Noorwegen.

pi_165723917


hansterbraak twitterde op maandag 03-10-2016 om 10:03:23 Een mooie wandeling maken in de #sneeuw vandaag. Lekker toch ?#Mittelberg https://t.co/4iIwZ0dtj5 reageer retweet


[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2016 10:17:20 ]
pi_165724327
Osbakk Nordland (Noorwegen).



Ny Sulitjelma Nordland (Noorwegen)

pi_165726428
quote:
2s.gif Op maandag 3 oktober 2016 10:40 schreef aloa het volgende:
Osbakk Nordland (Noorwegen).

[ afbeelding ]

Ny Sulitjelma Nordland (Noorwegen)

[ afbeelding ]
Wauw!!
  Moderator / Redactie Sport maandag 3 oktober 2016 @ 12:46:10 #83
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_165726475
Ze zijn er vroeg bij dit jaar :D
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_165729014
Is er al een toekomstoge temperatuur verwachting voor nl. Zon 3 maanden vooruit.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165743246
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 15:24 schreef SecretPret het volgende:
Is er al een toekomstoge temperatuur verwachting voor nl. Zon 3 maanden vooruit.
Die zijn er wel, maar die zijn niet betrouwbaar.
pi_165743248
Nachtvorst voor grote delen van Scandinavië.

pi_165748277
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 03:10 schreef aloa het volgende:

[..]

Die zijn er wel, maar die zijn niet betrouwbaar.
Zou je die dan ook hier willen droppen met bron erbij zodat ik de volgende keer er zelf op kan. Je kan er wel bij vermelden dat het niet betrouwbaar is.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165748298
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 03:11 schreef aloa het volgende:
Nachtvorst voor grote delen van Scandinavië.

[ afbeelding ]
Met een straal van circa 400km vanaf de alpen is het ook wel wat kouder aan het worden.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165758509
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:21 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Zou je die dan ook hier willen droppen met bron erbij zodat ik de volgende keer er zelf op kan. Je kan er wel bij vermelden dat het niet betrouwbaar is.
Hier kan je van alles vinden....http://www.meteociel.fr/modeles/cfsme_cartes.php
pi_165770797


quote:
Persistent storms to cause wet, mild winter from France to Germany

A storm track that will shift north and south across western Europe will lead to numerous impacts across France, Belgium, the Netherlands and Germany this winter.

The greatest threat for damaging winds will be across Belgium and the Netherlands as well as central and northern Germany.

France will have a period of stormy weather in December followed by more frequent storms from February into March.

A combination of damaging winds and localized flooding will be possible with the strongest storms.

"When the frequency of storms increases in January and February, the threat for flooding will increase across southern Germany," AccuWeather Meteorologist Tyler Roys said.

Some of the risk areas will include those that suffered from devastating flash flooding in early summer. Locations with a heighten risk for significant flooding include Frankfurt and Stuttgart.

Overall, the winter is expected to yield above-normal temperatures as Atlantic air dominates much of the season, preventing cold air over northern Scandinavia from rushing southward.

Areas that are most likely to experience a damaging wind storm include Brussels, Belgium, Amsterdam, Netherlands and Hamburg and Berlin in Germany.

While the most frequent storms are expected during January and February in these areas, damaging wind events are possible as early as November in northern Europe.

http://www.accuweather.co(...)nce-germany/60378723


[ Bericht 42% gewijzigd door Houtenbeen op 05-10-2016 15:33:40 ]
pi_165775592
Het is best wel interessant dat het in mei 5 tot 10 graden laat zien maar in juni -1 tot 1 graden


Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165775956
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 19:45 schreef SecretPret het volgende:
Het is best wel interessant dat het in mei 5 tot 10 graden laat zien maar in juni -1 tot 1 graden


[ afbeelding ]
het is de afwijking van het normale gemiddelde...
pi_165776634
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 19:56 schreef aloa het volgende:

[..]

het is de afwijking van het normale gemiddelde...
Ben zeer slecht in Frans.....
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165777204
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 20:21 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ben zeer slecht in Frans.....
Ik ook :D
Laten vertalen met Google :P
  donderdag 6 oktober 2016 @ 16:34:55 #95
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165791721
quote:
25 in Boekarest. Dat is iets van 14 hier. Schraaltjes.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  donderdag 6 oktober 2016 @ 16:36:50 #96
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165791756
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 19:56 schreef aloa het volgende:

[..]

het is de afwijking van het normale gemiddelde...
Persistente koudebubbel inderdaad. Die lang aanhoudt

"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165800106
Op naar n kleine ijswinter! 🌬
pi_165803776
Anomalie is nochtans ook een Nederlandstalig woord. Een beetje gezond verstand had je trouwens ook al tot die conclusie gebracht. De kaart mocht nog in het Russisch of het Chinees staan.
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_165804002
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 23:36 schreef TheRussianBear het volgende:
Anomalie is nochtans ook een Nederlandstalig woord. Een beetje gezond verstand had je trouwens ook al tot die conclusie gebracht. De kaart mocht nog in het Russisch of het Chinees staan.
Niet iedereen is even slim.
pi_165807149
¦trbské Pleso (Slowakije).



Suchá Hora (Slowakije).

pi_165848328
Hogedruk regeert momenteel boven het noorden van Europa. Vooral de nachten zijn hierdoor koud in Scandinavië. Afgelopen nacht daalde de temperatuur hier tot -10.
Vooral in het Russische gedeelte van Europa kan sneeuw gaan vallen. Ook in Moskou kan het tot (natte) sneeuw gaan komen aankomende week.



pi_165854473








Sneeuwgrens komt steeds lager.
pi_165855169
Volgende week wordt het weer richtomg de 16 graden in Nederland. :N
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_165855442
Zwarte woud (Duitsland)

pi_165856662
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 17:36 schreef SecretPret het volgende:
Volgende week wordt het weer richtomg de 16 graden in Nederland. :N
Volgens mij wordt het eerder frisser/kouder in Nederland de komende week.
  zondag 9 oktober 2016 @ 21:50:18 #106
289141 Kaji
Debiele homofiele joodse neger
pi_165861870
De hele winter deze drukverdeling graag. _O_
Alle mensen zijn voortdurend ontevreden.
pi_165873803
Ik wacht nog altijd op de horrorwinters van:
2013
2014
2015
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  maandag 10 oktober 2016 @ 15:55:06 #108
230730 Koelkastje
Mental Madness
pi_165874336
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 15:15 schreef -CRASH- het volgende:
Ik wacht nog altijd op de horrorwinters van:
2013
2014
2015
Hmz...
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 16:08:57 #109
8781 crew  Frutsel
  maandag 10 oktober 2016 @ 16:45:03 #110
230730 Koelkastje
Mental Madness
pi_165874979
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 16:08 schreef Frutsel het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Wel knap dat Nathan na al die jaren nog niet ontslagen is :o
Hmz...
  maandag 10 oktober 2016 @ 17:11:25 #111
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_165875357
Seizoensvoorspellingen zijn zelden betrouwbaar maar toch zal deze winter niet recordwarm gaan verlopen zoals zijn 3 voorgangers.
Zelfs al zouden we een westcirculatie krijgen dan is de lucht uit een ander brongebied en niet vanuit de tropen. Kan dus wel een flutwinter worden maar 17 graden met kerst zal t niet worden.
Goed stukje op alpenweerman daarover.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
pi_165879735
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 17:11 schreef Walterwhite64 het volgende:
Seizoensvoorspellingen zijn zelden betrouwbaar maar toch zal deze winter niet recordwarm gaan verlopen zoals zijn 3 voorgangers.
Zelfs al zouden we een westcirculatie krijgen dan is de lucht uit een ander brongebied en niet vanuit de tropen. Kan dus wel een flutwinter worden maar 17 graden met kerst zal t niet worden.
Goed stukje op alpenweerman daarover.
Interessant idd. ^O^

https://www.alpenweerman.(...)ns-een-echte-winter/
pi_165880244
En het grondgebied, waar de winter voor Europa vandaan moet komen is inmiddels al flink afgekoeld. Een groot gebied is al bedekt met een dikke laag sneeuw, waardoor het ook al tot strenge vorst komt.


  woensdag 12 oktober 2016 @ 12:06:42 #114
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165909366
quote:
JAAAAA DRIE GRADEN WARMER DAN GEMIDDELD _O_

"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165912282
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 12:06 schreef Dven het volgende:

[..]

JAAAAA DRIE GRADEN WARMER DAN GEMIDDELD _O_

[ afbeelding ]
Terrasjeweer 8-)
  woensdag 12 oktober 2016 @ 14:51:35 #116
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165912373
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 14:47 schreef aloa het volgende:

[..]

Terrasjeweer 8-)
Kijken of het januarirecord van 26,2 verbroken wordt 8-) B:)B
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_165923096
Aangezien we geen topic hebben over de winter in Azië, plaats ik deze hier maar even.
De winter forecast voor Azië door Accuweather.

Above-average temperatures are likely to prevail from central China to the Arabian Peninsula and the eastern shores of the Mediterranean Sea.
Mild conditions are also likely during much of the winter in central Russia and northeastern China.
Meanwhile, cold will persist much of the winter in far eastern Russia and central Siberia.


http://www.accuweather.co(...)philippines/60502063

  donderdag 13 oktober 2016 @ 10:31:46 #118
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_165926656
quote:
2s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 23:24 schreef aloa het volgende:
Aangezien we geen topic hebben over de winter in Azië, plaats ik deze hier maar even.
De winter forecast voor Azië door Accuweather.

Above-average temperatures are likely to prevail from central China to the Arabian Peninsula and the eastern shores of the Mediterranean Sea.
Mild conditions are also likely during much of the winter in central Russia and northeastern China.
Meanwhile, cold will persist much of the winter in far eastern Russia and central Siberia.


http://www.accuweather.co(...)philippines/60502063

[ afbeelding ]
RIP Kamchatka
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  donderdag 13 oktober 2016 @ 15:11:44 #119
220317 24Fan
Ik ben 12, wat is dit?
pi_165931359
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 10:31 schreef Dven het volgende:

[..]

RIP Kamchatka
Het eerste slachtoffer van deze horrorwinter. Hoeveel moeten er nog komen. :'(
₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ₂₄fᵃⁿ
  maandag 17 oktober 2016 @ 14:51:50 #120
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_166012782
Met een negatieve nao en ao in t vooruitzicht heb ik toch wel iets meer vertrouwen in de komende winter. Temperatuur is alweer naar beneden bijgesteld in de verwachtingspluim.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
pi_166016631
Inmiddels een sneeuwdek in Scandinavië, waarbij de temperatuur ook overdag niet meer boven nul uitkomen.








[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 19:46:26 ]
pi_166018717
Grote sneeuwvlokken in Finland.



pi_166031276
Vooral Donderdag lijkt er een flinke hoeveelheid sneeuw te gaan vallen in het Oostenrijkse gedeelte van de Alpen.







pi_166120679
Het sneeuwdek groeit behoorlijk. Vooral in Rusland al veel sneeuw, waarbij de temperatuur plaatselijk al onder de -25 zakt. In Europa winterweer voor Scandinavië en delen van de Alpen.
Lange termijn laat zien dat Scandinavië al vroeg de winter induikt, waarbij de temperatuur ook overdag niet meer boven nul uitkomt.




[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2016 08:55:24 ]
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 08:51:00 #125
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166120689
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 08:48 schreef aloa het volgende:
Het sneeuwdek groeit behoorlijk. Vooral in Rusland al veel sneeuw, waarbij de temperatuur plaatselijk al onder de -25 zakt. In Europa winterweer voor Scandinavië en delen van de Alpen.


[ afbeelding ]
Je moet er verdomme toch niet aan denken dat je in oktober alweer bijna in de -30 zit? :') :') :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166120707
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 08:51 schreef Dven het volgende:

[..]

Je moet er verdomme toch niet aan denken dat je in oktober alweer bijna in de -30 zit? :') :') :')
En dan voor een maand of vijf ~:)
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 09:04:27 #127
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166120762
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 08:56 schreef aloa het volgende:

[..]

En dan voor een maand of vijf ~:)
Zal dat nu ook wennen? Toen ik in Zweden woonde merkte ik wel dat als het in hartje winter zonnig en rond de -10 was ik best in een t-shirt met lange mouwen buiten rond kon lopen terwijl de toeristen allemaal in winterpakken liepen.

Dat die gasten bij -30 in de winter opeens allemaal gaan BBQ'en ofzo?!?
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166120794
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 08:48 schreef aloa het volgende:
Het sneeuwdek groeit behoorlijk. Vooral in Rusland al veel sneeuw, waarbij de temperatuur plaatselijk al onder de -25 zakt. In Europa winterweer voor Scandinavië en delen van de Alpen.
Lange termijn laat zien dat Scandinavië al vroeg de winter induikt, waarbij de temperatuur ook overdag niet meer boven nul uitkomt.


[ afbeelding ]
*O*
pi_166120915
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 09:04 schreef Dven het volgende:

[..]

Zal dat nu ook wennen? Toen ik in Zweden woonde merkte ik wel dat als het in hartje winter zonnig en rond de -10 was ik best in een t-shirt met lange mouwen buiten rond kon lopen terwijl de toeristen allemaal in winterpakken liepen.

Dat die gasten bij -30 in de winter opeens allemaal gaan BBQ'en ofzo?!?
Er staat ook amper wind daar. Dat scheelt een hoop.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 09:26:20 #130
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166120917
Volgende week iets minder koud in het oostelijk deel van het continent



[ Bericht 22% gewijzigd door Dven op 22-10-2016 09:33:43 ]
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166120956
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 09:26 schreef Dven het volgende:
Volgende week iets minder koud in het oostelijk deel van het continent

ïmg*http://met.hu/img/meTz/meTz20161020_0000+43200.png¨;-img*
goeie foto
pi_166122086
Het lijkt erop dat Moskou binnenkort kan gaan sneeuwschuiven.




pi_166127629
Blijft lange termijn, maar een deel van Europa krijgt een hele vroege start van de winter.






[ Bericht 54% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2016 17:43:05 ]
pi_166147981
EC laat ook een golf van kou zien die Europa overspoeld. Tot het noorden van Spanje zit op 850 hpa in de diepvrieskou. Waarbij het ook tot sneeuw kan komen, vooral in de hoger gelegen gebieden.
De sneeuw zal vooral in Scandinavië en oost Europa voor een witte wereld zorgen.
De veroorzaker van al deze kou is een lagedrukgebied die de plaats inneemt van het enorme hogedrukgebied wat nu boven het noorden en oosten van Europa ligt. Deze zorgt voor aanvoer van poollucht.



Voor de echte kou met men naar het hoge gebergte van Noorwegen. Hier kan de temperatuur begin november tot -20 zakken. Het lijkt tot op de lange termijn behoorlijk koud te blijven hier.

  Moderator / Redactie Sport zondag 23 oktober 2016 @ 15:50:05 #135
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166148059
quote:
2s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:46 schreef aloa het volgende:
EC laat ook een golf van kou zien die Europa overspoeld. Tot het noorden van Spanje zit op 850 hpa in de diepvrieskou. Waarbij het ook tot sneeuw kan komen, vooral in de hoger gelegen gebieden.
De sneeuw zal vooral in Scandinavië en oost Europa voor een witte wereld zorgen.
De veroorzaker van al deze kou is een lagedrukgebied die de plaats inneemt van het enorme hogedrukgebied wat nu boven het noorden en oosten van Europa ligt. Deze zorgt voor aanvoer van poollucht.

[ afbeelding ]

Voor de echte kou met men naar het hoge gebergte van Noorwegen. Hier kan de temperatuur begin november tot -20 zakken. Het lijkt tot op de lange termijn behoorlijk koud te blijven hier.

[ afbeelding ]
Ik mis de tijd dat het nog bovengemiddeld warm was ;(
Volgens mij zullen oktober en november zo de eerste twee achtereenvolgende maande in jaren zijn dat het kouder dan gemiddeld is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166148845
Winterse plaatjes uit Noorwegen..





[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2016 16:26:17 ]
pi_166149227
De Alpen..







pi_166149258
quote:
2s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:22 schreef aloa het volgende:
Winterse plaatjes uit Noorwegen..

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aloa, wat geniet ik van jouw posts in dit topic!!
pi_166149272
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:41 schreef winterapfel het volgende:

[..]

Aloa, wat geniet ik van jouw posts in dit topic!!
dit!
pi_166149333
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:41 schreef winterapfel het volgende:

[..]

Aloa, wat geniet ik van jouw posts in dit topic!!
Bedankt...lijkt nog veel mooier te worden. :)
pi_166150505
quote:
Eind van de maand serieuze Wintereinbruch?
De signalen waren er de afgelopen dagen al voorzichtig, maar staan ze nu wat prominenter in de verwachting. Zowel ECMWF als GFS berekenen aan het eind van de week een veelbelovende luchtdrukverdeling boven Europa. Boven Groenland ontwikkelt zich een indrukwekkend hogedrukgebied dat met zijn sturende as geografisch mooi naar het zuiden ligt. Tegelijkertijd is de luchtdruk boven Scandinavië relatief laag. Hierdoor komt er op hoogte een krachtige noordelijke stroming op gang die diepvrieslucht op transport richting west Europa en de Alpen gaat zetten. Morgen maar weer eens kijken hoe dit veelbelovende scenario zich verder gaat ontwikkelen!


bron
pi_166150961
Voor wat het waard is een wintervoorspelling voor Groot Brittannië.

December: A month dominated by high pressure. Temperatures close to the average for the UK, with high pressure dominating across Scandinavia, providing chilly Easterly winds. A frosty, cold month with light rain showers for the East Coast, which at times will be wintry. A drier month for Central Britain, however at times the Atlantic will bring rain and wind for Western Scotland and the West of Northern Ireland.

January: A Colder, Wetter and Wintrier Month.

January is likely to be dominated by low pressure, bringing cold North Westerly winds, wintry showers and generally fairly wet weather for many areas. At times, winds will rotate to the NE as high pressure builds over Iceland, providing chilly Easterly winds, which increases risk of disruptive weather. Temperature: At or Slightly Below average. Precipitation: Slightly Above Average.

February - Very Uncertain, chances of dominant blocking.

In weather forecasting, long range forecasts are always experimental. However signs are that blocking could become even more dominant this month, giving drier weather than experienced earlier in the winter.

bron
pi_166154092
Thanks Aloa voor de steeds nuttige posts! Graag plegen we een toevoeging met onze verzameling van de diverse opinies over de winter 2016-2017. We hebben onder andere Matthew Hugo, Judah Cohen en Accuweather meegenomen in het artikel.
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:12:07 #144
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_166154448
quote:
2s.gif Op zondag 23 oktober 2016 18:07 schreef aloa het volgende:
Voor wat het waard is een wintervoorspelling voor Groot Brittannië.

December: A month dominated by high pressure. Temperatures close to the average for the UK, with high pressure dominating across Scandinavia, providing chilly Easterly winds. A frosty, cold month with light rain showers for the East Coast, which at times will be wintry. A drier month for Central Britain, however at times the Atlantic will bring rain and wind for Western Scotland and the West of Northern Ireland.

January: A Colder, Wetter and Wintrier Month.

January is likely to be dominated by low pressure, bringing cold North Westerly winds, wintry showers and generally fairly wet weather for many areas. At times, winds will rotate to the NE as high pressure builds over Iceland, providing chilly Easterly winds, which increases risk of disruptive weather. Temperature: At or Slightly Below average. Precipitation: Slightly Above Average.

February - Very Uncertain, chances of dominant blocking.

In weather forecasting, long range forecasts are always experimental. However signs are that blocking could become even more dominant this month, giving drier weather than experienced earlier in the winter.

bron
Hoe vaak snijden dit soort voorspellingen hout?
2000 light years from home
pi_166154875
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:01 schreef WeerServies het volgende:
Thanks Aloa voor de steeds nuttige posts! Graag plegen we een toevoeging met onze verzameling van de diverse opinies over de winter 2016-2017. We hebben onder andere Matthew Hugo, Judah Cohen en Accuweather meegenomen in het artikel.
Bedankt voor de toevoeging...ziet er goed uit.
pi_166154915
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:12 schreef Merkie het volgende:

[..]

Hoe vaak snijden dit soort voorspellingen hout?
Niet. Vooral voor West Europa blijft het een moeilijk verhaal.
  † In Memoriam † zondag 23 oktober 2016 @ 23:48:01 #147
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_166163457
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:41 schreef winterapfel het volgende:

[..]

Aloa, wat geniet ik van jouw posts in dit topic!!
Dit ^O^ _O_
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_166166748
Koud in het Russische deel van Europa. Ook op de lange termijn blijft het hier koud.
CFS laat echt een steenkoude winter zien voor Scandinavië.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2016 10:16:05 ]
  maandag 24 oktober 2016 @ 10:47:22 #149
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166167201
quote:
2s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:10 schreef aloa het volgende:
Koud in het Russische deel van Europa. Ook op de lange termijn blijft het hier koud.
CFS laat echt een steenkoude winter zien voor Scandinavië.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Pas echt steenkoud voor de VS :P
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166170771
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:41 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

dit!
Eens! Ongeveer de enige reden dat ik nog op het Fok Forum kom. Geweldige updates, vooral zo doorgaan!
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 oktober 2016 @ 14:05:01 #151
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166170827
quote:
2s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:10 schreef aloa het volgende:
Koud in het Russische deel van Europa. Ook op de lange termijn blijft het hier koud.
CFS laat echt een steenkoude winter zien voor Scandinavië.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Waar komt zo'n stevige bubbel nou op eens vandaan? :o

Normaal is er wel een duidelijke stroom uit het oosten.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166175993
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:01 schreef Stephen85 het volgende:

[..]

Eens! Ongeveer de enige reden dat ik nog op het Fok Forum kom. Geweldige updates, vooral zo doorgaan!
Dank u :)


WKN / Winter in Siberië




[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2016 18:50:05 ]
pi_166178155
Als dit gaat uitkomen, dan gaat het koud worden in Europa. Een negatieve NAO en AO index vergroot de kans op winterweer. Maar uiteraard nog geen zekerheid.

uitleg NAO AO Index



Het sneeuwdek vergeleken met voorgaande jaren. Komende dagen breidt deze zich verder uit richting Europa.

  † In Memoriam † maandag 24 oktober 2016 @ 22:11:42 #154
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_166181952
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:01 schreef Stephen85 het volgende:

[..]

Eens! Ongeveer de enige reden dat ik nog op het Fok Forum kom. Geweldige updates, vooral zo doorgaan!
Ik ben eigenlijk door 'Keromane' (wie kent em nog?) op WKN FOK gekomen 8-)
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_166182218
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 22:11 schreef Snowsquall het volgende:

[..]

Ik ben eigenlijk door 'Keromane' (wie kent em nog?) op WKN FOK gekomen 8-)
Ik Ken hem nog. Geen idee wie het was, maar boeiend om te volgen idd.


WKN / Winterverwachting

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2016 22:25:16 ]
  † In Memoriam † maandag 24 oktober 2016 @ 23:47:49 #156
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_166184786
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 22:20 schreef aloa het volgende:

[..]

Ik Ken hem nog. Geen idee wie het was, maar boeiend om te volgen idd.

WKN / Winterverwachting
Ik kende ook alleen maar zn bijdragen op dit forum O-) Jammer dat hij hier niet meer post.
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_166186375
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:47 schreef Snowsquall het volgende:

[..]

Ik kende ook alleen maar zn bijdragen op dit forum O-) Jammer dat hij hier niet meer post.
Zeker jammer...ik heb me altijd afgevraagd of het een bekende weerman was van tv ofzo :7
pi_166198165
Zeer interessant om te lezen... kans op winter in november?
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 20:23:48 #159
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_166201800
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:29 schreef aloa het volgende:
Zeer interessant om te lezen... kans op winter in november?
Ik heb zo'n gevoel dat het dit keer eens gaat lukken allemaal.
Lees dagelijks mee op www.ronsweer.nl en daar komen ook steeds interessante theorieën voorbij. Haal de slee maar uit het vet zeg ik je.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 oktober 2016 @ 20:25:14 #160
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166201835
Een midweekje Barcalona klinkt steeds aanlokkelijker...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  † In Memoriam † woensdag 26 oktober 2016 @ 00:03:42 #161
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_166209708
Na 3 jaar geen 'winter' is de kans natuurlijk groot dat het nu wel weer eens wat winters wordt.....echter, het blijft afwachten :+
Ik zit met de kerst in Canada ~:) dus een witte kerst is zeer aannemelijk.
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
  Moderator / Redactie Sport woensdag 26 oktober 2016 @ 00:04:46 #162
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166209720
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 00:03 schreef Snowsquall het volgende:
Na 3 jaar geen 'winter' is de kans natuurlijk groot dat het nu wel weer eens wat winters wordt.....echter, het blijft afwachten :+
Ik zit met de kerst in Canada ~:) dus een witte kerst is zeer aannemelijk.
De kans is even groot :+

Net zoals mensen die na 10x rood denken dat zwart een grotere kans maakt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  † In Memoriam † woensdag 26 oktober 2016 @ 00:25:16 #163
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_166210030
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 00:04 schreef Nattekat het volgende:

[..]

De kans is even groot :+

Net zoals mensen die na 10x rood denken dat zwart een grotere kans maakt.
busted :@
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_166211664
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 00:04 schreef Nattekat het volgende:

[..]

De kans is even groot :+

Net zoals mensen die na 10x rood denken dat zwart een grotere kans maakt.
De kans wordt steeds groter :7
West Europese winters zijn nou eenmaal onvoorspelbaar, maar er volgt altijd weer een koudere winter. Het zou uniek zijn als deze winter weer buitengewoon zacht zou zijn...

Maar het kan idd wel...
pi_166212096
Sneeuw voor Letland en Rusland.





pi_166214177
GFS lange termijn. Waarbij tot aan de grens van Duitsland sneeuw ligt. Voor een aantal landen, waaronder Polen al de eerste ijsdagen.

pi_166227949
Veel sneeuw in Rusland. Dit is net over de grens van wit Rusland (Smolensk).


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2016 21:07:28 ]
pi_166236952
Ook in Finland besneeuwde wegen.







Niet ver van Moskou is het inmiddels ook wit geworden. De komende dagen komt hier nog veel meer sneeuw bij.

pi_166237171
Op lange termijn lijkt het stevig te gaan vriezen in oost Europa. Hierbij zakt de temperatuur plaatselijk tot onder de -20 graden. Het is vooral in het noorden en oosten waar lagedrukgebieden voor veel sneeuw gaan zorgen. Deze lagedrukgebieden worden vervolgens vervangen door hogedruk, waarbij de temperatuur met een sneeuwdek razendsnel kan zakken tot ver onder nul.

  donderdag 27 oktober 2016 @ 10:50:31 #170
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_166237177
Altijd leuk die weathercams.
''Aquila non capit muscas.''
pi_166241145
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 10:50 schreef AQUILA. het volgende:
Altijd leuk die weathercams.
Handig idd. Zijn er heel veel van :)
pi_166258308
Hier hebben ze wat sneeuw gedumpt. Vraag me af waarom ze dat midden op een weg doen...
Kaunispää (Finland).




http://nl.webcams.travel/webcam/fullscreen/1223626876

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2016 10:44:44 ]
pi_166258462
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 10:43 schreef aloa het volgende:
Hier hebben ze wat sneeuw gedumpt. Vraag me af waarom ze dat midden op een weg doen...
Kaunispää (Finland).


[ afbeelding ]

http://nl.webcams.travel/webcam/fullscreen/1223626876
langlaufloipes?

Moet nog geprepareerd worden?
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:08:38 #174
421449 Klapskaats
Klabam jonguh
pi_166262211
Laat de kou maar komen.
pi_166262762
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 10:52 schreef hardromacore2.0 het volgende:

[..]

langlaufloipes?

Moet nog geprepareerd worden?
Dat zal het zijn idd. Vrachtwagens vol die hier al die sneeuw dumpten.


[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2016 14:36:57 ]
pi_166269058
Wat een begin van de winter :o
Er zijn winters geweest, waar we dit niet eens in januari/februari te zien kregen.


lange termijn


pi_166269125
De kaarten op lange termijn zijn inderdaad echt om van te smullen :9~ :9~ :9~
pi_166277405
Diverse wegen (Bergpassen) in Noorwegen zijn inmiddels afgesloten vanwege sneeuw/ijs en de combinatie met harde wind.

  zaterdag 29 oktober 2016 @ 07:26:30 #179
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166277672
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 20:03 schreef aloa het volgende:
Wat een begin van de winter :o
Er zijn winters geweest, waar we dit niet eens in januari/februari te zien kregen.


lange termijn


[ afbeelding ]
Bastion Bulgarije houdt stand _O_

Verschilt trouwens met het uur. De ene run laat redelijk koude oplossingen zien, een run later kan daar zomaar nog vrij weinig van over zijn.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166279386
Witte wereld in en om Moskou...





[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2016 11:24:49 ]
pi_166283445
https://www.nrc.nl/nieuws(...)nat-4902957-a1528014
interessante artikel over de nieuwe en meer nauwkeurige weermodellen van de britten.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 16:58:57 #182
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166284085
Koud weekje op komst voor oost europa.


"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166284770
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 16:58 schreef Dven het volgende:
Koud weekje op komst voor oost europa.


[ afbeelding ]
die kaart klopt voor geen reet.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166285439
quote:
Bedankt... ^O^
pi_166285470
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 18:06 schreef aloa het volgende:

[..]

Bedankt... ^O^
En dan krijg ik geen bedankje :'(
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166285502
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 18:08 schreef SecretPret het volgende:

[..]

En dan krijg ik geen bedankje :'(
Jij ook bedankt ^O^
Interessant stuk...de weercomputers worden steeds beter.
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 18:29:14 #188
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166285686
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 17:31 schreef SecretPret het volgende:

[..]

die kaart klopt voor geen reet.
Kaart klopt prima hoor :D

Edit : Het is dus de anomaliteit van de t850mb in de periode van over 6 tot 10 dagen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Dven op 29-10-2016 18:36:35 ]
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166288974
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 18:29 schreef Dven het volgende:

[..]

Kaart klopt prima hoor :D

Edit : Het is dus de anomaliteit van de t850mb in de periode van over 6 tot 10 dagen.
Volgende week -2 in nederland dus... Ik vond het juist zeer zacht vooral deze week.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166289795
Meters sneeuw in Siberië.


WKN / Winter in Siberië
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 23:23:08 #191
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166292509
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 21:07 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Volgende week -2 in nederland dus... Ik vond het juist zeer zacht vooral deze week.
Op die hoogte volgende week je jas aantrekken! ;)
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166293705
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 23:23 schreef Dven het volgende:

[..]

Op die hoogte volgende week je jas aantrekken! ;)
Waar staat de hoogte xD?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zondag 30 oktober 2016 @ 06:32:45 #193
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166295915
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 00:31 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Waar staat de hoogte xD?
De hoogte is de 850mb. :P Dus waar de luchtdruk 850mb is. Gemiddeld zo'n 1500 meter. En het wordt daar geen -2 maar het is daar volgende week gemiddeld (x) graden kouder dan normaal ;)
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166300197
De afwijking ten opzichte van normaal, waarbij de temperatuur in west Europa tot meer dan 10 graden kouder is. Deze gaat tot halverwege november.

  Moderator / Redactie Sport zondag 30 oktober 2016 @ 13:13:21 #195
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166300255
quote:
2s.gif Op zondag 30 oktober 2016 13:10 schreef aloa het volgende:
De afwijking ten opzichte van normaal, waarbij de temperatuur in west Europa tot meer dan 10 graden kouder is. Deze gaat tot halverwege november.

[ afbeelding ]
November wordt klote dus. Het is nog te vroeg in het jaar om winter des doods te geven.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166321983
Vanaf morgen gaat het weer veranderen in Europa. Een depressie (GISI volgends de Duitse weerdienst), die nu nog oost van IJsland ligt zakt naar het zuiden van Scandinavie en brengt in west en noord Europa een noordelijke stroming op gang.
Deze depressie trekt al vrij snel oost Europa en Rusland in, waarbij het voor veel sneeuw kan gaan zorgen.
Een nieuwe depressie zakt vervolgens vanaf Groenland over het verenigd Koninkrijk richting de Benelux, waarna ook deze richting Rusland verdwijnt.



  Moderator maandag 31 oktober 2016 @ 13:48:56 #197
8781 crew  Frutsel
pi_166325437




Wat was deze :o

Lekker weertje daar of nie, lijkt wel een 'oog' van een tropische storm
pi_166330247
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2016 13:48 schreef Frutsel het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wat was deze :o

Lekker weertje daar of nie, lijkt wel een 'oog' van een tropische storm
lijkt steeds vaker voor te komen daar...
  maandag 31 oktober 2016 @ 20:22:57 #199
97042 Sj0rSz
Erkend Oppersoftie
pi_166333389
quote:
1s.gif Op maandag 31 oktober 2016 18:21 schreef aloa het volgende:

[..]

lijkt steeds vaker voor te komen daar...
Is een medicane. Ofzo.

Las er in mijn lunchpauze wat over: http://www.weer.nl/nieuws(...)e-op-weg-naar-kreta/
Op donderdag 28 juni 2012 20:52 schreef Peterselieman het volgende:
We hebben Sjorsduels. Saaie wedstrijden waarin niets gebeurt en die ellendig lang duren :P
pi_166342354
Het gedeelte waar sneeuw ligt is inmiddels behoorlijk vergroot. Bijna geheel Rusland is nu wit.
Vooral Letland en Estland kunnen de komende dagen flink wat sneeuw erbij krijgen. Ook de Alpen krijgen komend weekend veel sneeuw.
De boosdoener van al dit winterweer is een depressie die vanaf Groenland richting west Europa zakt en vervolgens via Denemarken in het noorden van Rusland terecht komt.

pi_166342499
Volgende week veel sneeuw voor de Alpen. De hoeveelheid kan vanaf zondag behoorlijk gaan oplopen.

pi_166350213
severeweatherEU twitterde op dinsdag 01-11-2016 om 16:51:53 Heavy snowfall in Dogubayazit, Turkey this afternoon! Photo: Severe Weather Turkey https://t.co/GRwTuMpapk reageer retweet
pi_166350674
Polar vortex shifting due to climate change, extending winter, study finds

quote:
Sea ice loss in this region may also be responsible for the polar vortex weakening as well, according to independently published work by climate researcher Judah Cohen of the private firm Atmospheric Environmental Research. When the ice melts in this region and leaves behind open water, more autumn snow falls downwind over the Eurasian continent during fall, Cohen has found. The enhanced snow cover then promotes atmospheric waves that destabilize and weaken the polar vortex, Cohen hypothesizes.

Sea ice levels this fall have been at or near record lows, and Eurasian snow cover has accumulated quickly. These factors have led Cohen to predict a weak polar vortex and colder-than-normal winter for the Eastern U.S.

https://www.washingtonpos(...)-winter-study-finds/

  woensdag 2 november 2016 @ 08:10:48 #204
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166362527
Eerste wit op de Balkan gespot! :)

"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166364472
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 08:10 schreef Dven het volgende:
Eerste wit op de Balkan gespot! :)

[ afbeelding ]
Het is een begin... :)

Koning Winter is gearriveerd in het noorden en oosten van Europa.

  Moderator woensdag 2 november 2016 @ 10:42:43 #206
8781 crew  Frutsel
pi_166364530
quote:
Eerste sneeuw op komst

Van het zomeruur namen we afgelopen weekend al afscheid, vandaag zeggen we de warme temperaturen adieu. “De eerste helft van november lijkt koud te zullen verlopen”, zegt weerman David Dehenauw. “In de Ardennen dalen de ­temperaturen vanaf dit weekend zelfs genoeg om er ’s nachts de eerste sneeuw te zien vallen. Al blijft die niet lang liggen.”
In Vlaanderen is het nog niet zover. “Wat niet wegneemt dat de temperaturen ook hier een duik nemen”, zegt ­Dehenauw. “Dit weekend halen we in Vlaanderen maar 7 à 8 graden. Halfweg volgende week doen we er nog een graad van af. Dan is ook de eerste nachtvorst bij ons mogelijk.”

Het volledige KMI-weerbericht:

Vandaag is het vrij fris met afwisselend wolkenvelden en opklaringen, zelfs brede opklaringen in de streken nabij de Franse grens. Er kunnen enkele buien vallen, vooral in het noorden en oosten van het land. De temperaturen stijgen tot niet veel hoger dan 7 graden op de Ardense hoogten en 11 of 12 graden in de kuststreek en het westen van het land. De wind waait meestal matig, aan zee soms vrij krachtig, uit noordwest. In de kuststreek zijn windstoten tot 50 km/h mogelijk.

Vannacht wordt het vrij koud met in het binnenland brede opklaringen. Buien over de Noordzee kunnen altijd de kuststreek en het noordwesten van het land bereiken maar elders blijft het droog. In de Ardennen is er kans op lage bewolking. De minima schommelen tussen 2 en 4 graden ten zuiden van Samber en Maas, tussen 4 en 7 graden elders in het binnenland en rond 8 graden aan de kust. De wind wordt zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag blijft het op meeste plaatsen droog met een bewolkte perioden en opklaringen. In Hoog-België begint de dag grijs met laaghangende bewolking en mist die maar langzaam verdwijnt. De maxima liggen tussen 5 à 6 graden in Hoog-België en 11 of 12 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Vrijdag wordt het, op de nadering van een Britse storing, in het westen overwegend zwaarbewolkt met kans op buien. Elders is het droog en wisselend bewolkt. In de late namiddag of avond trekt de storing het land in met regen en buien. De maxima liggen tussen 6 graden in Hoog-België en 10 graden aan de kust. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag wordt het, onder impuls van een depressie boven de Noordzee, wisselvallig. In het zuidoosten is het overwegend zwaarbewolkt met buien of langdurige perioden van regen. Elders is het overdag overwegend droog met opklaringen. Op het eind van de dag vergroot de kans op buien. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden bij een matige, overwegend westelijke, wind. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig uit west tot noordwest.

Zondag en begin volgende week blijft het, met depressiekernen in onze buurt, al bij al wisselvallig met vooral richting kust kans op buien. In het binnenland is het de meeste tijd droog met opklaringen. Het wordt nog frisser met maxima van 3 tot 8 graden, en tijdens nachtelijke opklaringen kan het begin volgende week gaan vriezen in het binnenland. De eventuele buien in Hoog-België vallen onder de vorm van (smeltende) sneeuw.
  woensdag 2 november 2016 @ 11:45:40 #207
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166365570
quote:
2s.gif Op woensdag 2 november 2016 10:37 schreef aloa het volgende:

[..]

Het is een begin... :)

Koning Winter is gearriveerd in het noorden en oosten van Europa.

[ afbeelding ]
Moet ergens van start gaan ja. Maar voorlopig lijken we hier nog niet in de hoek te zitten waar de klappen vallen.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166384700
Strenge vorst voor Noorwegen.



pi_166398193
Het kwik gaat hard onderuit in het noorden van Europees Rusland.



pi_166398791
Die avondrun van het EC _O_
  donderdag 3 november 2016 @ 20:34:55 #211
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_166398824
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:33 schreef TheArt het volgende:
Die avondrun van het EC _O_
Leg eens uit :) .
2000 light years from home
pi_166398905
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:34 schreef Merkie het volgende:

[..]

Leg eens uit :) .


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-11-2016 20:41:19 ]
pi_166399024
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:34 schreef Merkie het volgende:

[..]

Leg eens uit :) .
Kou lijkt daar aan te houden. Sterker nog, ik zie een mooi Scandihoog in de kaarten staan. En aangezien het EC de laatste weken het steeds bij het rechte eind bleek te hebben en GFS steeds weer richting het EC trok, ben ik toch geneigd eerder het EC te gaan geloven. Voor de goede orde, GFS had tot vandaag steeds opwarming vanaf midden volgende week in de kaarten staan.
  donderdag 3 november 2016 @ 20:46:58 #214
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_166399261
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:39 schreef TheArt het volgende:

[..]

Kou lijkt daar aan te houden. Sterker nog, ik zie een mooi Scandihoog in de kaarten staan. En aangezien het EC de laatste weken het steeds bij het rechte eind bleek te hebben en GFS steeds weer richting het EC trok, ben ik toch geneigd eerder het EC te gaan geloven. Voor de goede orde, GFS had tot vandaag steeds opwarming vanaf midden volgende week in de kaarten staan.
Mooi. Ik ben benieuwd of de kou in de Alpen genoeg is om te blijven liggen. Vorig jaar viel dat vies tegen, maar ik had begrepen dat dit jaar de straalstroom voor vervelende westcirculaties ontbreekt, dus dat geeft de burger moed.
2000 light years from home
pi_166404161
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 20:39 schreef TheArt het volgende:

[..]

Kou lijkt daar aan te houden. Sterker nog, ik zie een mooi Scandihoog in de kaarten staan. En aangezien het EC de laatste weken het steeds bij het rechte eind bleek te hebben en GFS steeds weer richting het EC trok, ben ik toch geneigd eerder het EC te gaan geloven. Voor de goede orde, GFS had tot vandaag steeds opwarming vanaf midden volgende week in de kaarten staan.
Echt overtuigend vind ik het nog niet, maar het is ook november.
De modellen hebben het altijd moeilijker als het winters wordt.
pi_166404415
De NAO AO index. Precies rond kerst weer een positief signaal.



pi_166428022
Interessant leesvoer van Alpenweerman.


https://www.alpenweerman.(...)dt-winterse-periode/
pi_166428918
Veel sneeuw voor Noorwegen.









pi_166428971
De grens van de sneeuw ligt ongeveer bij Letland. Het grootste gedeelte van Scandinavie is inmiddels wit gekleurd, alleen in het zuiden ligt er nog geen sneeuw.


Letland


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2016 11:15:24 ]
pi_166429003
Lekker hé!
pi_166431101
Italië ( Sestriere).

quote:
Sestriere is een dorp in de provincie Turijn in Piëmont. Het dorp is gelegen op 2035 meter hoogte, op het brede zadel van de Colle di Sestriere. Het heeft zo'n 850 inwoners.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sestriere
severeweatherEU twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 13:31:15 Gabriele Costanzo sends this impressive deep fresh snow impression from Sestriere (Via Sestriere Via Lattea) today,… https://t.co/b1QL9yLiBr reageer retweet
pi_166431626
er wordt voor volgende week een aantal dagen koud weer verwacht met kans op een winterse tintjw qua buien. maar daarna wordt het alweer zacht :'(
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 5 november 2016 @ 14:39:07 #223
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166431659
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 14:37 schreef SecretPret het volgende:
er wordt voor volgende week een aantal dagen koud weer verwacht met kans op een winterse tintjw qua buien. maar daarna wordt het alweer zacht :'(
Als de zon maar schijnt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166435183
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 14:37 schreef SecretPret het volgende:
er wordt voor volgende week een aantal dagen koud weer verwacht met kans op een winterse tintjw qua buien. maar daarna wordt het alweer zacht :'(
Dat is juist weer bijgesteld, iig voor de Alpen. Het lijken nu zo'n 2 weken met kou en regelmatig winterse neerslag te worden.
pi_166435423
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 18:54 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is juist weer bijgesteld, iig voor de Alpen. Het lijken nu zo'n 2 weken met kou en regelmatig winterse neerslag te worden.
idd, komt nog veel meer sneeuw aan voor de Alpen.
  zaterdag 5 november 2016 @ 19:37:29 #226
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_166436145
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 18:54 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is juist weer bijgesteld, iig voor de Alpen. Het lijken nu zo'n 2 weken met kou en regelmatig winterse neerslag te worden.
Zou mooi zijn.
2000 light years from home
pi_166441027
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 18:54 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is juist weer bijgesteld, iig voor de Alpen. Het lijken nu zo'n 2 weken met kou en regelmatig winterse neerslag te worden.
Ik had het over mn hometown Groningen.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166441081
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 22:27 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ik had het over mn hometown Groningen.
WKN / Winter in Nederland 2016/2017
pi_166448529
quote:
Thnx, had ik nog niet gezien.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166448592
Schitterend om nu een rondje webcambeelden door de Alpen te maken _O_ Oostenrijk moet je nog niet zijn. Daar begint het later pas te sneeuwen als de sneeuwgrens snel zakt.
pi_166448629
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 09:57 schreef TheArt het volgende:
Schitterend om nu een rondje webcambeelden door de Alpen te maken _O_ Oostenrijk moet je nog niet zijn. Daar begint het later pas te sneeuwen als de sneeuwgrens snel zakt.
tijd terug dat het skiseizoen zo vroeg begon.

Maar idd mooie beelden ^O^


Nu


21 uur geleden


[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 06-11-2016 15:07:28 ]
pi_166453320
The snow gates on the A939 in the Cairngorms National Park have been shut for the first time this winter.
Traffic Scotland said the road has been closed at Tomintoul in Moray. Earlier, the gates were also shut at Spittal of Glenshee, but they have now reopened.
Forecasters predicted that strong northerly winds over the weekend would bring snow to many high areas in the north of Scotland.
Temperatures are expected to stay cold on Monday, but with fewer showers.
The webcam at the Lecht ski resort, which is on the A939 between Tomintoul and Cock Bridge, shows heavy snow at the centre.
Reaching an altitude of more than 2,000ft (610m), the road is one of the highest in the UK and is often closed by wintry weather.
More information on road closures across Scotland is available on the Traffic Scotland website.

http://www.bbc.com/news/u(...)inkname=news_central
pi_166453750
De Alpen...









  maandag 7 november 2016 @ 12:40:46 #234
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166473905
Sterke contradictie in Oost-Europa

"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  Moderator / Redactie Sport maandag 7 november 2016 @ 12:55:52 #235
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166474217
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 12:40 schreef Dven het volgende:
Sterke contradictie in Oost-Europa

[ afbeelding ]
Jij zit wel lekker daar.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 7 november 2016 @ 14:39:18 #236
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166476345
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 12:55 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Jij zit wel lekker daar.
24 graden ATM :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  Moderator dinsdag 8 november 2016 @ 12:33:27 #237
8781 crew  Frutsel
pi_166497463


Landkreis Uelzen Winter Wonderland

_O_
pi_166503776
Man, dat wil ik oooook!
pi_166503972
Het lijkt erop alsof we vanaf het weekend een dipje krijgen met iets oplopende temperaturen (alsnog normaal of zelfs iets te koud voor de tijd van het jaar) om vanaf medio volgende week een nieuwe winteruitbraak te krijgen.
pi_166555691
Bizar om te zien hoe weinig kou er op de noordpool aanwezig is. Alsof alles is weggestroomd richting Siberië. Het is extreem koud momenteel in het gebied wat ook wel bekend staat als de Pole of Cold. Temperaturen dalen hier al onder de -35 en binnenkort zakt dit tot onder de -40.



Vooral in het noorden van Europees Rusland en Scandinavie is het steenkoud.



De sneeuwgrens ligt nu tot net over de grens met Polen. Ook in delen van Duitsland heeft het gesneeuwd en uiteraard zijn de Alpen wit gekleurd.

pi_166555887
Als het aan CFS ligt gaat de winter van 2017 voor Europa de boeken in als steenkoud.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 november 2016 @ 10:23:46 #242
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166555953
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:20 schreef aloa het volgende:
Als het aan CFS ligt gaat de winter van 2017 voor Europa de boeken in als steenkoud.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Net zoals die van 2014, 2015 en 2016 dus.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166555993
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:23 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Net zoals die van 2014, 2015 en 2016 dus.
Sorry?
pi_166556314
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:26 schreef aloa het volgende:

[..]

Sorry?
hij kan niet tegen kou >:O
pi_166556520
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 12:40 schreef Dven het volgende:
Sterke contradictie in Oost-Europa

[ afbeelding ]
Hoezo is het bij Ijsland zo warm?
En marroko zo koud :?
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:26 schreef aloa het volgende:

[..]

Sorry?
Elk jaar worden er horrorwinters voorspelt.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 november 2016 @ 11:10:01 #246
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166556727
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:26 schreef aloa het volgende:

[..]

Sorry?
Toen verwachtten ze ook vrieskou. Nooit wat van gezien.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  donderdag 10 november 2016 @ 11:12:24 #247
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166556761
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:06 schreef aloa het volgende:
Bizar om te zien hoe weinig kou er op de noordpool aanwezig is. Alsof alles is weggestroomd richting Siberië. Het is extreem koud momenteel in het gebied wat ook wel bekend staat als de Pole of Cold. Temperaturen dalen hier al onder de -35 en binnenkort zakt dit tot onder de -40.

[ afbeelding ]

Vooral in het noorden van Europees Rusland en Scandinavie is het steenkoud.

[ afbeelding ]

De sneeuwgrens ligt nu tot net over de grens met Polen. Ook in delen van Duitsland heeft het gesneeuwd en uiteraard zijn de Alpen wit gekleurd.

[ afbeelding ]
Kaartje klopt niet helemaal want hier zijn de bergen inmiddels ook wit
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  donderdag 10 november 2016 @ 11:14:49 #248
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166556794
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 10:56 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Hoezo is het bij Ijsland zo warm?
En marroko zo koud :?

[..]

Elk jaar worden er horrorwinters voorspelt.
Het is de anomaliteit, dus het verschil ten opzichte van het gemiddelde :)

Het is niet dat het in ijsland 20 graden is en in marokko -5 :+
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166557960
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 11:14 schreef Dven het volgende:

[..]

Het is de anomaliteit, dus het verschil ten opzichte van het gemiddelde :)

Het is niet dat het in ijsland 20 graden is en in marokko -5 :+
Ow haha stom van me :+
pi_166560721
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 11:10 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Toen verwachtten ze ook vrieskou. Nooit wat van gezien.
deze kaarten zien er veel kouder uit dan voorgaande jaren. :7
  donderdag 10 november 2016 @ 14:55:19 #251
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166561064
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:37 schreef aloa het volgende:

[..]

deze kaarten zien er veel kouder uit dan voorgaande jaren. :7
Wat me vooral opvalt is dat het (bijna) overal koud is volgens die prognose. Terwijl je normaal gesproken wel een duidelijke scheiding hebt van gebieden die relatief warm en koud verlopen.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166563656
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 14:55 schreef Dven het volgende:

[..]

Wat me vooral opvalt is dat het (bijna) overal koud is volgens die prognose. Terwijl je normaal gesproken wel een duidelijke scheiding hebt van gebieden die relatief warm en koud verlopen.
Europa is de lul deze winter :X
Ze veranderen wel snel vooral voor Europa, maar Siberië is constant te koud. Europa ook overwegend te koud.
pi_166564568
Zwaarste sneeuwval in Stockholm ooit in november


In Stockholm is gisteren meer dan 30 centimeter sneeuw gevallen. Niet eerder viel er in november zoveel in de Zweedse hoofdstad. De sneeuw veroorzaakte zware verkeershinder in en rond de stad.

Veel automobilisten die door de sneeuwval werden verrast, raakten ingesneeuwd. Sommigen zaten ruim tien uur opgesloten in hun auto. De automobilisten die wel hun auto uit konden komen, moesten die achterlaten.

De autoriteiten roepen forensen op om vandaag niet de weg op te gaan. Tenzij het echt niet anders kan, krijgen zij het dringende advies om in ieder geval vandaag nog thuis te werken.

Het vorige sneeuwrecord in november in Stockholm stamt uit 1985. Destijds viel er op één dag 29 centimeter. Het absolute record ligt nog steeds op 76 centimeter; zoveel sneeuw lag er in maart 1909.

http://nos.nl/artikel/214(...)oit-in-november.html

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2016 19:05:19 ]
pi_166564784
Het zou wel leuk zijn aloa als je in Winterverwachting Nederland wat interessants post.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166565003
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 18:07 schreef SecretPret het volgende:
Het zou wel leuk zijn aloa als je in Winterverwachting Nederland wat interessants post.
Als ik tijd heb doe ik dat. Wat er in Europa gebeurt is ook interessant voor Nederland.
  donderdag 10 november 2016 @ 19:07:24 #257
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166565771
Raar dat stockholm in november meer dan 40 cm heeft gehad terwijl we hier bijna in griekenland al het dubbele in oktober halen :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166572322
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 19:07 schreef Dven het volgende:
Raar dat stockholm in november meer dan 40 cm heeft gehad terwijl we hier bijna in griekenland al het dubbele in oktober halen :')
Aan regen bedoel je :7
pi_166572666
severeweatherEU twitterde op donderdag 10-11-2016 om 22:20:20 Nearly 60 cm of fresh snow at 2100 m on Rosière (73), France this evening. Photo: Meteo-Alpes https://t.co/DD9m0aqKMm reageer retweet
pi_166574314
GFS had het toch goed gezien. De voorspelde kou in Europees Rusland en Scandinavie hadden ze eind oktober al in de kaarten staan ^O^

GFS 28 oktober.
  vrijdag 11 november 2016 @ 07:57:00 #261
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166577155
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 22:26 schreef aloa het volgende:

[..]

Aan regen bedoel je :7
Nee, sneeuw :P
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  vrijdag 11 november 2016 @ 07:57:29 #262
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166577159
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 23:25 schreef aloa het volgende:
GFS had het toch goed gezien. De voorspelde kou in Europees Rusland en Scandinavie hadden ze eind oktober al in de kaarten staan ^O^

GFS 28 oktober.
[ afbeelding ]
Als je overal koude voorspelt zal het vast wel ergens uitkomen ja :+
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166577354
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 07:57 schreef Dven het volgende:

[..]

Als je overal koude voorspelt zal het vast wel ergens uitkomen ja :+
Ik bedoel de strenge vorst in Scandinavië en Rusland, dat is toch vrij bijzonder als je het gaat vergelijken met voorgaande jaren.
  vrijdag 11 november 2016 @ 08:45:49 #264
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166577491
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 08:25 schreef aloa het volgende:

[..]

Ik bedoel de strenge vorst in Scandinavië en Rusland, dat is toch vrij bijzonder als je het gaat vergelijken met voorgaande jaren.
Klopt wel ja. Anderzijds, hier zaten ze er acht graden naast, in NL ook en de rest van continentaal Europa ook redelijk.

Waarschijnlijk gedacht dat het sneeuwdek meer uitgebreid zou zijn?
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166577536
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 08:45 schreef Dven het volgende:

[..]

Klopt wel ja. Anderzijds, hier zaten ze er acht graden naast, in NL ook en de rest van continentaal Europa ook redelijk.

Waarschijnlijk gedacht dat het sneeuwdek meer uitgebreid zou zijn?
100% krijg je het nooit goed uiteraard...het is 324 uur vooruitzicht. Ze zaten behoorlijk goed.
pi_166582982
quote:
2s.gif Op donderdag 10 november 2016 23:25 schreef aloa het volgende:
GFS had het toch goed gezien. De voorspelde kou in Europees Rusland en Scandinavie hadden ze eind oktober al in de kaarten staan ^O^

GFS 28 oktober.
[ afbeelding ]
In het midden oosten van Turkije was en is het veel kouder dan dat het daar staat.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166583079
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:27 schreef SecretPret het volgende:

[..]

In het midden oosten van Turkije was en is het veel kouder dan dat het daar staat.
lees de post boven je nog eens ;)
pi_166583159
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:32 schreef aloa het volgende:

[..]

lees de post boven je nog eens ;)
Ja I know. Maar ze zitten er circa 10 a 15 graden naast. En het is ook logisch dat de temperaturen daar rond deze tijd wel flink dalen
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166583228
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:36 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ja I know. Maar ze zitten er circa 10 a 15 graden naast. En het is ook logisch dat de temperaturen daar rond deze tijd wel flink dalen
klopt, maar dat was de afgelopen jaren niet zo!
pi_166588398
Usually, the way the weather works, if one part of the Northern Hemisphere is unusually warm, another part is unusually cold. We’ve documented the extraordinary warmth in North America but, if we cross the hemisphere, we see very cold and snowy conditions gripping large parts of Europe and Asia.

Cold and snowy weather has dominated Eastern Europe for days and Siberia for weeks. According to Weather.com, Moscow’s Domodedovo airport reported snow daily from Oct. 29 to Nov. 8.

During October, snow cover over Eurasia ranked third most extensive in records, which date back to 1967.

This week, snow has spread farther west into Europe, falling in parts of Germany, Switzerland, France, Scotland and Scandinavia.

Stockholm was buried in over 15 inches of snow Wednesday, the most snow to fall in November in 111 years of records.



https://www.washingtonpos(...)ica-basks-in-warmth/
pi_166607088
More than 100 flights cancelled at Moscow airports because of weather

quote:
The Moscow regional branch of the Ministry for Emergency Situations issued an emergency warning that a heavy fallout of humid snow and severe icing on the roads was expected in Moscow City

MOSCOW, November 12. /TASS/. More than a hundred inbound and outbound flights have been cancelled and another 70 flights have remained at Moscow airports due to an extremely bad weather marked by spells of snowfall intermittent with rain and ice rain, Yandex.Raspisaniye internet service said on Saturday.
It said ten flights were delayed and thirteen flights cancelled at Domodedovo. Delays at Sheremetyevo, Moscow’s main international air hub, affected 65 flights and cancellations, 96 flights.

Almost 24,000 people in regions around Moscow affected by blackouts
The city’s third-largest airport, Vnukovo, continued operations without changes in the schedules.
The Moscow regional branch of the Ministry for Emergency Situations issued an emergency warning on Friday night that a heavy fallout of humid snow and severe icing on the roads was expected in Moscow City, Moscow region and several other regions adjoining Moscow.
In addition, weather forecasters predicted aggregation of snow slush on electricity transmission cables and trees.
Emergencies Ministry said the warning would stay in effect until 10am on Saturday.
Earlier on Friday, Moscow City Deputy Mayor Pyotr Biryukov asked the Muscovites and visitors of the city to exercise maximum caution while walking in the streets and to avoid going outside.

http://tass.com/society/911905

  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2016 @ 16:26:03 #272
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166607111
Dit is wel wat anders dan het beeld dat we de afgelopen jaren hebben gehad...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 12 november 2016 @ 16:30:31 #273
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166607176
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 november 2016 19:37 schreef aloa het volgende:
Usually, the way the weather works, if one part of the Northern Hemisphere is unusually warm, another part is unusually cold. We’ve documented the extraordinary warmth in North America but, if we cross the hemisphere, we see very cold and snowy conditions gripping large parts of Europe and Asia.

Cold and snowy weather has dominated Eastern Europe for days and Siberia for weeks. According to Weather.com, Moscow’s Domodedovo airport reported snow daily from Oct. 29 to Nov. 8.

During October, snow cover over Eurasia ranked third most extensive in records, which date back to 1967.

This week, snow has spread farther west into Europe, falling in parts of Germany, Switzerland, France, Scotland and Scandinavia.

Stockholm was buried in over 15 inches of snow Wednesday, the most snow to fall in November in 111 years of records.

[ afbeelding ]

https://www.washingtonpos(...)ica-basks-in-warmth/
Warmtebastion Bulgarije _O_
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zaterdag 12 november 2016 @ 16:32:39 #274
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166607216
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:26 schreef Nattekat het volgende:
Dit is wel wat anders dan het beeld dat we de afgelopen jaren hebben gehad...
Nu maar afwachten of het kruid niet te vroeg verschoten wordt... Hier aankomende week ook de eerste 'winterse dagen' alhoewel het gewoon bij gemiddeld winterweer blijft. Overdag rond de 5 graden, 's nachts lichte vorst. Houdt het ook niet lang vol, na een paar dagen weer terug naar de 15 graden. Maar de eerste aanzet is er.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166607279
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:32 schreef Dven het volgende:

[..]

Nu maar afwachten of het kruid niet te vroeg verschoten wordt... Hier aankomende week ook de eerste 'winterse dagen' alhoewel het gewoon bij gemiddeld winterweer blijft. Overdag rond de 5 graden, 's nachts lichte vorst. Houdt het ook niet lang vol, na een paar dagen weer terug naar de 15 graden. Maar de eerste aanzet is er.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2016 @ 16:41:23 #276
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166607365
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:32 schreef Dven het volgende:

[..]

Nu maar afwachten of het kruid niet te vroeg verschoten wordt... Hier aankomende week ook de eerste 'winterse dagen' alhoewel het gewoon bij gemiddeld winterweer blijft. Overdag rond de 5 graden, 's nachts lichte vorst. Houdt het ook niet lang vol, na een paar dagen weer terug naar de 15 graden. Maar de eerste aanzet is er.
Zo lang de polaire cel boven Rusland hangt, gaat er helemaal niks veranderen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 12 november 2016 @ 16:41:25 #277
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166607366
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:35 schreef aloa het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Over twee weken even zien wat er uiteindelijk ook uitkomt :+

Verder wel fris maar niet echt extreem koud o.i.d., zijn namelijk min of meer de minimumtemperaturen voor de dag
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_166607387
Ook in Polen wat sneeuw.

  zaterdag 12 november 2016 @ 16:46:11 #279
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166607441
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:41 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Zo lang de polaire cel boven Rusland hangt, gaat er helemaal niks veranderen.
Krijgt de golfstroom geen flinke klappen met al die langdurige hitte op Groenland trouwens?
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2016 @ 16:49:31 #280
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166607504
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:46 schreef Dven het volgende:

[..]

Krijgt de golfstroom geen flinke klappen met al die langdurige hitte op Groenland trouwens?
Komt nu verandering in.


Groenland zit weer boven de straalstroom.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166607551
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Komt nu verandering in.

[ afbeelding ]
Groenland zit weer boven de straalstroom.
Straalstroom en golfstroom is iets totaal anders :7
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2016 @ 16:52:31 #282
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166607569
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:51 schreef aloa het volgende:

[..]

Straalstroom en golfstroom is iets totaal anders :7
Ja, door deze verandering krijgt Groenland weer normale temperaturen, dus is er niks aan de hand met de golfstroom :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 12 november 2016 @ 16:59:50 #283
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_166607736
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:52 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ja, door deze verandering krijgt Groenland weer normale temperaturen, dus is er niks aan de hand met de golfstroom :P
Sowieso is het effect enigzins discutabel. De golfstroom varieert sowieso flink en is vaak opeens 30% zwakker dan normaal, zonder grote effecten op de temperaturen in Europa. Maar ergens moet er een 'keerpunt' zijn natuurlijk.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2016 @ 17:35:14 #284
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166608659
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 16:59 schreef Dven het volgende:

[..]

Sowieso is het effect enigzins discutabel. De golfstroom varieert sowieso flink en is vaak opeens 30% zwakker dan normaal, zonder grote effecten op de temperaturen in Europa. Maar ergens moet er een 'keerpunt' zijn natuurlijk.
Ik denk dat met de huidige luchtstromen heel Groenland niet eens veel invloed heeft op de golfstroom. Scandinavië heeft een veel belangrijkere rol, en daar is het heel koud.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166608797
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 17:35 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik denk dat met de huidige luchtstromen heel Groenland niet eens veel invloed heeft op de golfstroom. Scandinavië heeft een veel belangrijkere rol, en daar is het heel koud.
Groenland heeft het meeste effect op de Golfstroom. Het gaat om het smelten van de ijskap op Groenland.
pi_166608843
Er zit momenteel geen vaart in de straalstroom. Vergelijk het eens met voorgaande jaren waar West Europa de ene na de andere storm kreeg.
pi_166627715





[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 13-11-2016 16:51:44 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 november 2016 @ 16:50:09 #288
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166627886
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 17:39 schreef aloa het volgende:

[..]

Groenland heeft het meeste effect op de Golfstroom. Het gaat om het smelten van de ijskap op Groenland.
Dat is in de zomer, denk niet dat het nu nog smelt :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166628258
quote:
1s.gif Op zondag 13 november 2016 16:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat is in de zomer, denk niet dat het nu nog smelt :P
Zal nu niet meer smelten idd, al is het er momenteel wel veel wamer dan normaal.

quote:
Sommige klimaatonderzoekers[bron?] voorspellen op grond van berekeningen dat de Golfstroom in een warmere wereld mogelijk af kan nemen. Het smeltende ijs van de polen en de grotere hoeveelheden neerslag leveren dan zoveel zoet water op dat het na afkoeling minder naar beneden zinkt, waardoor de Golfstroom in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan minder ver doordringt.

Voor West-Europa zou dat enorme gevolgen hebben. De opwarming zal hier dan verdwijnen waardoor de temperatuur vergelijkbaar wordt met de temperatuur in Noord-Amerika op gelijke geografische breedte. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de snelheid in de Golfstroom; deze blijkt af te nemen. De circulatiekracht van de Golfstroom, die warmte aanvoert naar West-Europa via de Atlantische Oceaan, is de afgelopen dertien jaar met 30 procent afgenomen, zo meldden Britse wetenschappers in Nature op 1 december 2005.

Zo'n verandering zou echter een zware temperatuurdaling tot gevolg hebben, wat niet waargenomen is. Verder onderzoeken hebben uitgewezen dat dergelijke variaties op een enkel jaar niet ongewoon zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Golfstroom
pi_166629377
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2016 17:02 schreef aloa het volgende:

[..]

Zal nu niet meer smelten idd, al is het er momenteel wel veel wamer dan normaal.

[..]

zoiets heb ik ook gehoord inderdaad, nieuwe ijstijd :9
Hoelang kan dat nog ongeveer duren?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_166630434
De ijs en sneeuwbedekking op het noordelijk halfrond.



pi_166640543
Komende week trekt de winter zich terug uit Europa. Vooral in het westen en zuidwesten wordt het een stuk warmer dan de afgelopen dagen. Ook op de lange termijn blijft de kou in Europa beperkt tot het oosten en noorden.

pi_166641327
Momenteel nog zeer koud in het noorden van Europees Rusland. De vorstgrens ligt ongeveer halverwege Nederland.

pi_166644245
Nu nog koud. Na dinsdag gaat de temperatuur omhoog. Op lange termijn lijkt west Europa weer flink af te koelen.

pi_166644355
De signalen voor eind november zien er toch wel goed uit, zoals hierboven al staat weergegeven. Als dit nog een week in de kaarten blijft staan, dan gaat het de goede kant op ^O^
pi_166652901
Het weerbeeld klopt als je gaat kijken naar de ao nao index. Rond 23 november duiken beiden weer naar de negatieve kant, waardoor de kans op winters weer groter wordt.





GFS laat de lagedrukgebieden steeds zwakker worden, waarna hogedruk het heft in handen neemt. Op de hele lange termijn ligt er wederom een lagedrukgebied boven Scandinavie, wat mogelijk veel sneeuw voor west Europa betekent.

Lange termijn. 30 november, dus niet betrouwbaar.
pi_166661221
Ook in Europees Rusland zakt de temperatuur tot onder de -30.

pi_166661765
De depressies nemen deze week toe en gaan vooral voor veel regen en wind zorgen.
Noorwegen had vandaag al een volle storm in het noorden.

  Moderator / Redactie Sport maandag 14 november 2016 @ 23:25:29 #299
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_166661826
quote:
2s.gif Op maandag 14 november 2016 23:23 schreef aloa het volgende:
De depressies nemen deze week toe en gaan vooral voor veel regen en wind zorgen.
Noorwegen had vandaag al een volle storm in het noorden.

[ afbeelding ]
Hèhè, eindelijk herfst.

Lekker wel, met al die sneeuw.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_166661865
Verschil in Oymaykon vandaag maar liefst 5 graden.

http://www.weatheronline.(...)LEVEL=140&NOREGION=1
pi_166661868
Vol
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')