FOK!forum / Culinesse à gogo / Snelle pastagerechten met weinig ingredienten
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 00:39

Pasta is mijn favoriete koolhydratenbron. :9~ Kennen mensen hier leuke recepten? Iets in de trant van het filmpje. :) Snel, niet te veel ingrediënten (arme student) en voedzaam (hoogwaardige eiwitten). Tips? :P

Zelf maak ik graag carbonara, alfredo, aglio e olio, en met ham en cheddarkaas. :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door Gary_Oak op 26-02-2016 02:18:12 ]
BredeBroedervrijdag 26 februari 2016 @ 01:01
Tvp
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2016 @ 01:10
Pasta+ pesto + courgette + salami+room

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2016 01:16:38 ]
Rezaniavrijdag 26 februari 2016 @ 01:34
Pasta, courgette, paprika, ui, spinazi, gerookte kip en boursin.
http://www.lekkerensimpel.com/pasta-ovenschotel-met-gerookte-kip/

[ Bericht 58% gewijzigd door Rezania op 26-02-2016 01:49:11 ]
sirdanilotvrijdag 26 februari 2016 @ 01:46
Uitje en knoflook fruiten, tomatenpuree (of blik hele tomaten) erbij, blikje sardientjes erbij (op olijfolie liefst). Evt nog een squirtje citroen erop en/of wat kaas.

Kost geen reet, kun je altijd de ingredienten voor in huis hebben en is prima te vreten. Dit zou ik eten als ik in een atoombunker zat na het einde der tijden.
Scuidwardvrijdag 26 februari 2016 @ 01:46
Ui kip champignons kookroom
Ui tomatensaus kappertjes zwarte olijven tonijn
Ui spek knoflook tomatensaus chilipoeder rucola
Broccoli groene pesto kip
sirdanilotvrijdag 26 februari 2016 @ 01:47
Pesto en spekjes kan ook, evt ook met boursin of pauper roomkaas.
Lkwvrijdag 26 februari 2016 @ 02:05
Teentje knoflook, paar plakjes Coburger ham in stukjes snijden, even aanbakken, spinazie à la crème erbij en tot slot nog een beetje kookroom. Verder op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden uit potje. Eventueel wat bruschetta-kruiden gebruiken.
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 02:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 01:46 schreef Scuidward het volgende:
Ui kip champignons kookroom
Ui tomatensaus kappertjes zwarte olijven tonijn
Ui spek knoflook tomatensaus chilipoeder rucola
Broccoli groene pesto kip
De laatste twee lijken me lekker. _O_
Fervrijdag 26 februari 2016 @ 02:16
knoflook, madam jeanette, tonijn en kerstomaatjes.
Chasingrainbowsvrijdag 26 februari 2016 @ 03:25
Krijg honger van jullie

Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip.

[ Bericht 69% gewijzigd door Chasingrainbows op 26-02-2016 04:23:55 ]
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 04:53

Dit is ook een goed voorbeeld van wat ik zoek, ook al is slechts één gerecht een pastagerecht. :P Snel, makkelijk, zuinig en gezond. _O_
zeervrijdag 26 februari 2016 @ 07:02
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 00:39 schreef Gary_Oak het volgende:
hoogwaardige eiwitten
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 00:39 schreef Gary_Oak het volgende:
carbonara, ham en cheddarkaas.
:')
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 07:10
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 07:02 schreef zeer het volgende:

[..]


[..]

:')
Daarom vraag ik toch ook om recepten, wijsneus. :')
zeervrijdag 26 februari 2016 @ 07:13
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 07:10 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Daarom vraag ik toch ook om recepten, wijsneus. :')
http://minimalistbaker.com/vegan-roasted-red-pepper-pasta-gf/

http://www.seriouseats.co(...)ea-sauce-recipe.html
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 07:14
quote:
Dank.
Fretworkvrijdag 26 februari 2016 @ 07:51
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 02:15 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

De laatste twee lijken me lekker. _O_
Gisteren gemaakt met makreel ipv tonijn. Goddelijk.

Met ook kerstomaatjes, pepertje en paprika.
FutureFairytalevrijdag 26 februari 2016 @ 09:54
Bacon, boursin cuisine, spinazie, champignons.
wiskundenoobvrijdag 26 februari 2016 @ 10:27
Blikje tonijn uit zonnebloemolie, cherrytomaten in tweeën, pasta. En als je fancy wilt zijn gooi je nog wat kaas bij en bosuien op het einde.
Travokvrijdag 26 februari 2016 @ 10:47
Pasta met spinazie, room, gerookte zalm en Parmezaanse kaas.
Pasta met gebakken kipfilet, pesto, cherrytomaatjes rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 12:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 07:51 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Gisteren gemaakt met makreel ipv tonijn. Goddelijk.

Met ook kerstomaatjes, pepertje en paprika.
^O^

Vergeten in de OP te zetten, maar ik maak het ook weleens met Boursin, kippers (gerookte haring), basilicum en tomaatjes. Ook heel snel en lekker! :)
golfervrijdag 26 februari 2016 @ 12:21
Nog meer recepten: CUL / [FOK!-kookboek] Pasta
minilotvrijdag 26 februari 2016 @ 12:34
http://sugarandcloth.com/(...)cacio-e-pepe-recipe/ :9
Zo simpel, zo goed!
Gary_Oakvrijdag 26 februari 2016 @ 12:44
quote:
Oeh, die lijkt een beetje op mijn alfredo! O+ Sowieso maakt kaas alles lekker. _O_
sangervrijdag 26 februari 2016 @ 12:45
https://www.hellofresh.co(...)by-capers-and-basil/
Jaimy_Lucavrijdag 26 februari 2016 @ 12:54
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?).

Als de pasta klaar is alles mengen.

Heerlijk! :9
LionPopChocvrijdag 26 februari 2016 @ 13:34
Blik tonijn of zalm, bakje creme fraiche, beetje citroenrasp en geperste Citroën, zak geraspte kaas roeren met gekookte pasta en 1 eetlepel kook vocht.

Kan nog olijf bij of bieslook of lenteuitjes of erwtjes of whatever tickles Ur pickle

Jum :)
FANNvrijdag 26 februari 2016 @ 14:03
Ingrediënten per persoon, dus voor 2 personen is alles maal 2 enz. enz.

200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin
peper
handje cashewnoten

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.
MsMessyvrijdag 26 februari 2016 @ 14:31
pasta
teen knoflook
gorgonzola
pistachenoten
kipfilet in blokjes
en een goeie hand rucola

Pasta koken al dente. Kipfilet bakken, knoflook persen en toevoegen, gorgonzola laten smelten bij de kip op een wat lager vuur, pistachenoten erbij en pasta ook nog even toevoegen. Rucola niet meekoken maar toevoegen op je bord, anders verlept het te snel.

---
pasta
twee tenen knoflook geperst
kipfilet in blokjes
ui in snippers
paprika in blokjes
(kastanje)champignons in partjes
tomaten-roomsaus (uit een pot of bakje crème fraîche met twee zakjes cup-a-soup tomaten-crème)
strooikaas jong belegen

Kook pasta. Fruit de ui met de knoflook, voeg kip toe bak tot gaar, voeg paprika toe en daarna de champignons, voeg de saus toe en warm de pasta nog even mee in de saus. Bord vol gooien en kaas toevoegen naar smaak.
FutureFairytalevrijdag 26 februari 2016 @ 14:36
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
Fretworkvrijdag 26 februari 2016 @ 15:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
Het kaasje zelf
Burdievrijdag 26 februari 2016 @ 15:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 13:34 schreef LionPopChoc het volgende:
... geperste Citroën...
Smaakt dat niet erg blikkerig? :+

Mijn suggestie: pasta, geitenkaas, gerookte zalm, kappertjes, roeren, klaar :9.
Adrian4vrijdag 26 februari 2016 @ 15:27
- prei, champignons, mais, kruidenroomkaas, hamblokjes
- spekjes, doperwten, ui, groene pesto
Myraelavrijdag 26 februari 2016 @ 15:42
Avocado, basilicum, knoflook en wat citroensap bij elkaar doen. Even met de staafmixer erop.

Spaghetti koken en door het sausje husselen. :9
LionPopChocvrijdag 26 februari 2016 @ 17:52
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 15:42 schreef Myraela het volgende:
Avocado, basilicum, knoflook en wat citroensap bij elkaar doen. Even met de staafmixer erop.

Spaghetti koken en door het sausje husselen. :9
Dit klinkt lekker!

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 15:22 schreef Burdie het volgende:

[..]

Smaakt dat niet erg blikkerig? :+

Mijn suggestie: pasta, geitenkaas, gerookte zalm, kappertjes, roeren, klaar :9.
Nee en je zou het ook met verse zalm of tonijn kunnen doen, ik ben gewoon een gier :).
Enne minus de kappertjes klinkt lekker.
FANNvrijdag 26 februari 2016 @ 19:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
Ik gebruik deze

Knoflook-Fijne-Kruiden_full_product_illustration.jpg
Helsinkivrijdag 26 februari 2016 @ 19:16
Pasta koken, in een pan ui en (kastanje)champignons bakken. Wat boursin en zalmsnippers toevoegen en dan pasta erdoor :). Kunt natuurlijk nog wat meer groenten toevoegen. Net wat je lekker vindt.
kipje123vrijdag 26 februari 2016 @ 19:52
courgette bakken met wat knoflook en eventueel ui, bakje ricotta erdoor en citroenrasp, hete pasta erdoor met eventueel wat extra kookvocht voor smeuïgheid, en wat versgemalen peper en verse basilicum erover
defokkingfokervrijdag 26 februari 2016 @ 20:16
sk.jpg

SPOILER
:') :')
Forbryvrijdag 26 februari 2016 @ 23:01
Pasta- boter/olie- tonijn uit blik-peterselie-visbouillon-witte wijn-geraspte kaas.

Eventueel kun je nog uien, kappertjes, olijven, knoflook en/of room toevoegen.
Forbryvrijdag 26 februari 2016 @ 23:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
Beide, ik wissel het af.
FANNzaterdag 27 februari 2016 @ 00:09
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 20:16 schreef defokkingfoker het volgende:
[ afbeelding ]

SPOILER
:') :')
Bah... :')

Als je een beetje knoflook fruit in olijfolie en daar de gekookte spaghetti bij kiepert en dan een paar rode pepertjes en een beetje peterselie is wél weer heel lekker, en bijna net zo simpel :D
Rezaniazaterdag 27 februari 2016 @ 00:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
Is er veel verschil qua smaak dan?
FutureFairytalezaterdag 27 februari 2016 @ 02:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2016 00:26 schreef Rezania het volgende:

[..]

Is er veel verschil qua smaak dan?
mwoah, zelfde smaak maar t kaasje is wat rijker/machtiger. Cuisine is verdund, als n k&k sausje.
IPA35zaterdag 27 februari 2016 @ 13:10
Kipfilet, champignons en ui of sjalotten.
Wanneer dit gaar is verse spinazie erbij. Als dat dan geslonken is voeg je boursin toe en eventueel nog een beetje crème fraiche.
Thezappazaterdag 27 februari 2016 @ 14:43
Chilipeper , knoflook , Peterselie , peper/zout goede olijf olie , goede pasta


Eventueel garnalen er door
marc0871zaterdag 27 februari 2016 @ 22:34
wat ik wel eens maak als ik 's avonds trek heb;

macaroni of in kleine stukjes gebroken spaghetti met ketjap manis en geraspte kaas.
soms doe ik er ook nog in blokjes gesneden kookworst of een paar in stukken gescheurde plakken ham in.
niet culinair hoogstaand, maar soms vind ik het gewoon lekker.
Isegrimzaterdag 27 februari 2016 @ 22:44
Gnocchi, pesto, mozzarella, tomaten, verse basilicum. Klaar!
FANNdinsdag 1 maart 2016 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2016 22:34 schreef marc0871 het volgende:
wat ik wel eens maak als ik 's avonds trek heb;

macaroni of in kleine stukjes gebroken spaghetti met ketjap manis en geraspte kaas.
soms doe ik er ook nog in blokjes gesneden kookworst of een paar in stukken gescheurde plakken ham in.
niet culinair hoogstaand, maar soms vind ik het gewoon lekker.
Ik doe wel eens héél veel uien snijden, snipperen en fruiten in olijfolie, verse tomaatjes erbij ik stukjes, de gekookte macaroni erbij, zwarte peper, zout en dan een zooi geraspte kas erdoorheen
als het op je bord ligt, zodat het een beetje smelt, is hartstikke lekker :@ vind ik dan :D
marc0871dinsdag 1 maart 2016 @ 18:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:01 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik doe wel eens héél veel uien snijden, snipperen en fruiten in olijfolie, verse tomaatjes erbij ik stukjes, de gekookte macaroni erbij, zwarte peper, zout en dan een zooi geraspte kas erdoorheen
als het op je bord ligt, zodat het een beetje smelt, is hartstikke lekker :@ vind ik dan :D
simpel kan soms zo lekker zijn ;)
FANNdinsdag 1 maart 2016 @ 18:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:40 schreef marc0871 het volgende:

[..]

simpel kan soms zo lekker zijn ;)
:Y :+
Pietverdrietdinsdag 1 maart 2016 @ 18:53
Pasta koken, beetgaar, afgieten, wat verkruimelde blauwschimmelkaas toevoegen, smelt vanzelf
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte of gestampte knoflook erbij, zout, peper.
FANNdinsdag 1 maart 2016 @ 18:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Pasta koken, beetgaar, afgieten, wat verkruimelde blauwschimmelkaas toevoegen, smelt vanzelf
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte of gestampte knoflook erbij, zout, peper.
Kijk van dit soort recepten hou ik nou :D
Pietverdrietdinsdag 1 maart 2016 @ 18:58
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte Parmazaan erover
Pasta koken, beetgaar, afgieten, in koud water zetten. In een pan vongole of mosselen garen met wat olijfolie, witte wijn, knoflook, wat peterselie, wanneer gaar de pasta erbij en warm maken.
Spanky78dinsdag 1 maart 2016 @ 21:29
Ik vind de olio e aglio altijd lekker en eenvoudiger kan bijna niet. Maar die staa thier ergens boven al.

Knoflook fruiten in olie, verse (over)rijpe tomaten grof snijden en erin, scheutje water of witte wijn en even garen. Beetgare pasta erop en eten maar. Lekker met wat kaas.

Kastanjechampignons (of welke paddenstoelen dan ook) snijden en aanzetten in de pan met wat olie en knoflook, afblussen met een kneepje citroensap. Pasta erop, verse peterselie, en als je het lekker vindt wat stukjes rauwe ham of gekookte ham als het echt op zijn hollands moet (maar neem aub geen blokjes en bak ze niet mee..)

Spekreepjes lichtbruin bakken. Knoflook erbij (niet laten verbranden), paprika uit de aanbieding erbij, rood en/of geel in reepjes. Bakken. Afblussen met wat witte wijn, wat verse tomaten erbij en even de tomaten garen. Vers gesneden salie erin. Net niet beetgare gekookte past erbij, even snel doorverhitten en daarna opdienen. Zout naar smaak...

Groene asperges even beetgaar koken en snijden. Mengen met de pasta, rauwe ham en wat goede olijfolie. Als je het luxe wilt maken doe je ipv de olie een paar lepels mascarpone door de paste en doe je er dan de asperges en ham op. Beetje peper erbij, zout is waarschijnlijk niet nodig

Snijd artisjokharten in vieren en laat uitlekken, halveer zwarte olijven en laat een potje kappertjes uitlekken en hak ze grof. Neem een stuk of 4 ansjovis en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een pan, voeg 2 gesneden teentjes knoflook toe en fruit, voeg ansjovis toe en laat dit even weg'smelten'. Voeg de beetgare pasta toe en de rest van de ingrediënten en meng goed terwijl je de boel wat verhit op middelhoog vuur. Voeg wat zout en flink peper toe...

Als je dit met verse artisjokken maakt is het wat meer werk... wel lekker :)

Wat we in Nederland meestal niet doen is de pasta sauteren met de saus in de pan. Met bijna gare pasta snel de pan in om het laatste tikje gaarheid te geven, maakt dat de saus een beetje in de pasta trekt en beter 'pakt'. Je voorkomt zo ook 'waterige' hollandse pasta (blurgh).
FutureFairytaledinsdag 1 maart 2016 @ 22:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte Parmazaan erover
Pasta koken, beetgaar, afgieten, in koud water zetten. In een pan vongole of mosselen garen met wat olijfolie, witte wijn, knoflook, wat peterselie, wanneer gaar de pasta erbij en warm maken.
Spaghetti vongole O+
Had ik in ik dacht Napels voor het eerst gegeten op aanrader van de reisleider en het was een fantastische lunch!
Jordy-Bdinsdag 1 maart 2016 @ 23:16
Wel vissig, maar zo'n blik sardientjes op tomatensaus, een blikje ansjovis, een (lente)uitje, knoflookje en snuf chilivlokken/poeder/sambal/ander pit.
Gary_Oakwoensdag 2 maart 2016 @ 01:56
Ohmigattie! Heb het tweede recept van Gordon Ramsay gemaakt (van dat filmpje in de OP)! _O_ Het was letterlijk binnen 10 minuten klaar en fucking heerlijk! :D :D :D
Geraltwoensdag 2 maart 2016 @ 02:12
Ik zie hier dingen voorbij komen waarvan ik denk "dat duurt toch langer dan een bak gehakt rullen en er zo een pakje saus bij tiefen en ui en paprika en tomatensausblikje of ben ik nou gek?!"

:@
Joran-Joranwoensdag 2 maart 2016 @ 02:30
Ik kan het recept online niet vinden en heb geen zin om het over te typen dus maar ff foto's gemaakt vanuit het kookboek :P

Dit is verrassend lekker, snel klaar en je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Ik gebruik overigens gewoon een zakje kaassnippers ipv een stuk dat je nog moet raspen:

http://www.ah.nl/producte(...)aas-parrano-snippers

Verder kan je de vis evt ook gewoon in de pan bakken ipv hem te grillen.

yqI4uK3.jpg

Ci0dEXe.jpg
sirdanilotwoensdag 2 maart 2016 @ 03:12
quote:
10s.gif Op woensdag 2 maart 2016 01:56 schreef Gary_Oak het volgende:
Ohmigattie! Heb het tweede recept van Gordon Ramsay gemaakt (van dat filmpje in de OP)! _O_ Het was letterlijk binnen 10 minuten klaar en fucking heerlijk! :D :D :D
Leuk. De recepten zullen vast heel lekker zijn, toch heb ik wat kanttekeningen. Ten eerste is het filmpje veel te snel en epileptisch gemonteerd, ik word er echt misselijk van als ik er naar kijk, de beelden wisselen veel te snel en ze bewegen met de camera terwijl die ingezoomd staat. Ja ik snap dat je wil benadrukken dat het een snel recept is maar dan hoef je toch niet zo hysterisch te filmen dat je er niet naar kunt kijken. Ten tweede vind ik de pastas nogal vetklepperig voor atleten, gaat toch een behoorlijke lading creme fraiche in.

idee van geitenkaas in de vriezer vind ik heel leuk.
Eejitwoensdag 2 maart 2016 @ 08:11
Spaghetti met tonijn, olijfolie en peterselie.

Kook de spaghetti. Mix/blend ondertussen een blikje tonijn, peterselie en een paar eetlepels olijfolie.
Als de spaghetti bijna gaar is afkoken, terug in de pan. Op een laag vuurtje, prutje er doorheen gooien en goed doorroeren. Als het goed doorgeroerd is dan van het vuur en klaar is kees.
MutedFaithwoensdag 2 maart 2016 @ 13:20
Spaghetti met gamba's

- Gamba's (mogen ontdooid uit de diepvries zijn) met olie, ui, chilivlokken (of rode peper) en knoflook wegzetten en laten marineren. Minimaal een half uur, 2+ uur is beter.
- Spaghetti (nr 5) koken tot beetgaar. Afgieten en wegzetten in koud/lauw water.
- Gamba's in een wok of hapjespan gaar bakken (marinade gewoon meebakken, ipv 'nieuwe' olie).
- Spaghetti afgieten, toevoegen aan de gamba's en even in de pan mee verwarmen.
Hello_Kittywoensdag 2 maart 2016 @ 14:03
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

alternatief
pasta, groene pesto, rucola, pijnboompitten en grana padano

Leftovers (als die er al zijn) zijn de dag nadien koud en even lekker
Fretworkvrijdag 4 maart 2016 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 14:03 schreef Hello_Kitty het volgende:
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

Klinkt lekker, wel grappig dat je pasta met pesto en onverwerkte pesto-ingrediënten maakt :P.
sirdanilotvrijdag 4 maart 2016 @ 16:04
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 14:03 schreef Hello_Kitty het volgende:
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

alternatief
pasta, groene pesto, rucola, pijnboompitten en grana padano

Leftovers (als die er al zijn) zijn de dag nadien koud en even lekker
Ik maak dat sowieso al als pasta salade. Na het koken de pasta goed afspoelen (de enige keer dat je dat mag doen, is bij pastasalade) en dan ales koud/lauw erdoor (rucola mag van mij wel een beetje verleppen, hoeft niet super super koud te zijn allemaal van mij).
Postbus100vrijdag 4 maart 2016 @ 18:57
Van Koken met Karin:
SPOILER
XRiTM4O.jpeg
Lekker man, vooral als je die verhouding van de saus goed hebt :9~
Fervrijdag 4 maart 2016 @ 19:42
Kreeg vandaag Pasta met kool en spek.
mytecvrijdag 4 maart 2016 @ 21:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Spaghetti vongole O+
Had ik in ik dacht Napels voor het eerst gegeten op aanrader van de reisleider en het was een fantastische lunch!
1 van mijn favorieten ;-) ook Pasta Scoglio is erg lekker. (soort frutti di mare, spaghetti met vongole, scampi, mosselen etc..). Ik ben niet zo van de simpele pastas
Gary_Oakzondag 6 maart 2016 @ 00:28
Zo, vanavond het eerste gerecht uit het filmpje van de OP gemaakt (die met garnalen dus). :9~ Ook zeker een aanrader! Morgen het derde gerecht (die met kip) en daarna ga ik die van jullie proberen de komende tijd. :P
FANNzondag 6 maart 2016 @ 14:19
Mag ik hier ook om een tip vragen?

Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene
en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik :@

o86n8y.jpg
Gary_Oakzondag 6 maart 2016 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:19 schreef FANN het volgende:
Mag ik hier ook om een tip vragen?

Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene
en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik :@

[ afbeelding ]
Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook?
FANNzondag 6 maart 2016 @ 14:23
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:20 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook?
verse basilicum heb ik niet in huis, wel gedroogde en knoflook heb ik ook niet eens aan gedacht : :Y


Ik ga het straks proberen, klinkt wel goed :D
Deisyyzondag 6 maart 2016 @ 14:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
De goedkope van Lidl :9

server?type=image&origin=pb&source=promobutler_be%2Farticles%2F2015%2F05%2F09%2F24743%2Flidl681n010000020.jpg&storage=2015&width=275
BredeBroederzondag 6 maart 2016 @ 14:42
Zo voor 't eerst pasta maken in m'n leven.

Volkoren penne met hete pastasaus, stukjes kip en snijbonen :D
sibella2zondag 6 maart 2016 @ 14:45
Pasta met zelfgemaakte pesto, truffelolie en extra parzemaan O+ O+ 10 minuten werk, zo lekker!
Wereldgozerzondag 6 maart 2016 @ 14:47
Broccoli, spek, geitenkaas :9
Gary_Oakzondag 6 maart 2016 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:42 schreef BredeBroeder het volgende:
Zo voor 't eerst pasta maken in m'n leven.

Volkoren penne met hete pastasaus, stukjes kip en snijbonen :D
Whut? :D Jij traint toch keihard en dan heb je nog nooit pasta gemaakt? :D
BredeBroederzondag 6 maart 2016 @ 16:11
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 15:52 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Whut? :D Jij traint toch keihard en dan heb je nog nooit pasta gemaakt? :D
haha ik ben meer van t simpele, maar eig is dit best simpel
Gary_Oakzondag 6 maart 2016 @ 16:13
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:11 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

haha ik ben meer van t simpele, maar eig is dit best simpel
Je moet die van het filmpje in het OP maken, bruh. _O_
Ferzondag 6 maart 2016 @ 16:15
Knoflook, oregano eventueel een pepertje.
BredeBroederzondag 6 maart 2016 @ 16:15
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:13 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Je moet die van het filmpje in het OP maken, bruh. _O_
dat ziet er dan weer zo lastig uit :P
Jaimy_Lucazondag 6 maart 2016 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:19 schreef FANN het volgende:
Mag ik hier ook om een tip vragen?

Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene
en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik :@

[ afbeelding ]
Ik heb een potje knoflook-peper-mix staan. Kan overal doorheen.
BredeBroederzondag 6 maart 2016 @ 16:21
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 15:52 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Whut? :D Jij traint toch keihard en dan heb je nog nooit pasta gemaakt? :D
250g penne, 200g snijbonen, 190g kip, 600g pastasaus

M'n buik is 5cm groter :')
FANNzondag 6 maart 2016 @ 16:30
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:19 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb een potje knoflook-peper-mix staan. Kan overal doorheen.
Ik heb de tip van Gary opgevolgd, er zit nu knoflook, verse basilicum (want die ben ik even gaan halen op de hoek :D en i.p.v. een pepertje heb ik er sambal doorheen gedaan en het is
perfect *O*

Maar jij ook dank voor de tip, had zomaar ook gekund, als ik geen knoflook in huis had gehad, want klinkt niet slecht, maar ik had verse knoflook in huis.

Ik wilde eigenlijk hélemaal geen boodschappen doen, maar vooruit voor de basilicum ben ik even de deur uit geweest, de gedroogde is dan meer voor nood.

quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:20 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook?
Het was heerlijk O+ bedank voor de tip, ik wist het even niet meer :D
Gary_Oakzondag 6 maart 2016 @ 16:40
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:21 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

250g penne, 200g snijbonen, 190g kip, 600g pastasaus

M'n buik is 5cm groter :')
250 gram penne? :X Ik kan maximaal ruim 200 aan en dan niet eens volkoren. 8)7 Hoeveel kcal eet jij wel niet per dag? :D

quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:30 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb de tip van Gary opgevolgd, er zit nu knoflook, verse basilicum (want die ben ik even gaan halen op de hoek :D en i.p.v. een pepertje heb ik er sambal doorheen gedaan en het is
perfect *O*

Maar jij ook dank voor de tip, had zomaar ook gekund, als ik geen knoflook in huis had gehad, want klinkt niet slecht, maar ik had verse knoflook in huis.

Ik wilde eigenlijk hélemaal geen boodschappen doen, maar vooruit voor de basilicum ben ik even de deur uit geweest, de gedroogde is dan meer voor nood.

[..]

Het was heerlijk O+ bedank voor de tip, ik wist het even niet meer :D
Yay, missie geslaagd! :D Tomaat en basilicum is sowieso altijd een geslaagde combinatie. :P
BredeBroederzondag 6 maart 2016 @ 16:50
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:40 schreef Gary_Oak het volgende:
maal ruim
vandaag 2800/2900, zeker 500g aan carbs normaal gesproken 2400, zit al een tijd in de cut dus heb een refeed erin gegooid omdat ik amper progressie meer maak, ik blijf steken op m'n gewicht.
bloempje-moizondag 6 maart 2016 @ 16:56
Pasta, paprika, courgette, chilivlokken, walnoten.
Hyaenidaedinsdag 8 maart 2016 @ 23:49
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 00:39 schreef Gary_Oak het volgende:
hoogwaardige eiwitten
Welke eiwitten zijn dat?
Gary_Oakdinsdag 8 maart 2016 @ 23:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 23:49 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Welke eiwitten zijn dat?
Vlees. :Y
Hyaenidaedinsdag 8 maart 2016 @ 23:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 23:51 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Vlees. :Y
Maar geen supermarktvlees, dat is niet hoogwaardig.
Ludachristwoensdag 9 maart 2016 @ 10:56
Pasta koken. Spekjes bakken met champignons erbij. Ondertussen in een kommetje 2 eidooiers, peper en een stuk geschaafde parmezaanse kaas doen. Pasta afgieten, pasta in het kommetje doen, roeren zodat de kaas smelt door de warme pasta en je een lekker sausje hebt. Dan spekjes en champignons erbij, op het bord gooien en eten maar.
Postbus100woensdag 9 maart 2016 @ 11:07
quote:
7s.gif Op woensdag 9 maart 2016 10:56 schreef Ludachrist het volgende:
Pasta koken. Spekjes bakken met champignons erbij. Ondertussen in een kommetje 2 eidooiers, peper en een stuk geschaafde parmezaanse kaas doen. Pasta afgieten, pasta in het kommetje doen, roeren zodat de kaas smelt door de warme pasta en je een lekker sausje hebt. Dan spekjes en champignons erbij, op het bord gooien en eten maar.
Kortom: pasta carbonara met champignons. Erg lekker overigens. Zeker met rucolasla.
Jaimy_Lucawoensdag 9 maart 2016 @ 11:21
Spekreepjes, (rode) ui, boursinspinazie en vlinderpasta.

Bak de spekreepjes, doe er na een tijdje de ui bij plus de (bevroren) boursinspinazie. Kook ondertussen de pasta. Als die klaar is gooi je alles bij elkaar.

:9

Gaan we vanavond eten.
FANNwoensdag 9 maart 2016 @ 11:23
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2016 11:07 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Kortom: pasta carbonara met champignons. Erg lekker overigens. Zeker met rucolasla.
''noteert''
Ludachristwoensdag 9 maart 2016 @ 11:24
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2016 11:07 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Kortom: pasta carbonara met champignons. Erg lekker overigens. Zeker met rucolasla.
Klopt.
Red_85woensdag 9 maart 2016 @ 16:17
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2016 11:07 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Kortom: pasta carbonara met champignons. Erg lekker overigens. Zeker met rucolasla.
Weinig lekkerder dan verse pasta carbonara.
dexamfetaminewoensdag 9 maart 2016 @ 16:41
Als je eiwitten wil moet je meer dierlijke producten eten of advocado/ bonen. Een gerecht dat voor 75% uit pasta bestaat heeft gewoon weinig eiwitten.
Deisyywoensdag 9 maart 2016 @ 18:54
ovBkN0jm.jpg

Tomaat
Tonijn in blik
Gezeefde
Olijf
Ui
donappelwoensdag 9 maart 2016 @ 20:13
Ontzettend lekker --> http://www.ah.nl/allerhan(...)aprika-basilicumsaus
Tante_Soesadonderdag 10 maart 2016 @ 12:21
'One pot pasta'

4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Erg lekker :Y)
FANNdonderdag 10 maart 2016 @ 12:22
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'

4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Erg lekker :Y)
Klinkt goed! :P
zeefjedonderdag 10 maart 2016 @ 12:58
Heel simpel
Pasta, kaas, ui, ham en evt nog champigons. En tomatensaus

Ui en champigons bakken/fruiten
Pasta koken, van het vuur halen
gesneden ham en kaas, ui en champigons en tomatensaus er door heen doen. Goed roeren zodat kaas smelt. Serveren

Je kan er evt nog geraspte kaas overheen doen

Kaas O+
zeefjedonderdag 10 maart 2016 @ 13:01
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

250 gram penne? :X

Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor :D
Jaimy_Lucadonderdag 10 maart 2016 @ 13:04
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'

4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Erg lekker :Y)
Kan rode wijn hier ook bij?
borbitdonderdag 10 maart 2016 @ 13:06
Spaghetti met Marmite. Klinkt vies, is superlekker en makkelijk.
Jaimy_Lucazaterdag 12 maart 2016 @ 18:09
Iemand die dit weet?

SPOILER
En ja ik quote mezelf. :+
quote:
14s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Kan rode wijn hier ook bij?
Postbus100zaterdag 12 maart 2016 @ 19:18
quote:
14s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Kan rode wijn hier ook bij?
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee... ;). Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Jordy-Bzaterdag 12 maart 2016 @ 20:04
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
-knip-
Hoezo is dat weinig ingrediënten? Wat gooi je dan wel niet in de pasta met veel ingrediënten? :P

[ Bericht 7% gewijzigd door Jordy-B op 12-03-2016 20:29:00 ]
Jaimy_Lucazondag 13 maart 2016 @ 10:35
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 19:18 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Kunnen is één. Of het smaakt, is twee... ;). Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
Postbus100zondag 13 maart 2016 @ 19:15
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2016 10:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
Tomaten was inderdaad het enige wat ik vind kloppen met de rode wijn. De rest, en dan met name de crème fraîche, associeer ik dan weer niet met rode wijn, alleen met witte.
Hyaenidaezondag 13 maart 2016 @ 19:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:01 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor :D
250 gram droge pasta?
Chasingrainbowsmaandag 14 maart 2016 @ 18:30
quote:
11s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:31 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

250 gram droge pasta?
Ik krijg 100 gr niet eens op.
Mrycmaandag 14 maart 2016 @ 19:33
Uitje
Twee paprika's in stukjes gesneden
Pakje zalmsnippers
Pakje passata di pomodoro
Eventueel peper en zout
Pasta koken, met saus van hierboven bereide ingrediënten opdienen. Ohja en vergeet de geraspte kaas niet ;)
_Arual_maandag 14 maart 2016 @ 22:04
Tagliatelle + Creme Fraiche + gerookte zalm + bieslook
Fretworkdinsdag 15 maart 2016 @ 13:37
Ui, knoflook, courgette, cherrytomaat, pesto en chorizo is ook erg lekker.
zeefjedinsdag 15 maart 2016 @ 15:29
quote:
11s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:31 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

250 gram droge pasta?
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Jaimy_Lucadinsdag 15 maart 2016 @ 15:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:

[..]

250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Kan ik ook makkelijk op. :@
Jaimy_Lucadinsdag 15 maart 2016 @ 15:56
Ik ga deze vanavond maken. :9 Maar alleen met gebakken stukjes kip, in plaats van gerookte.

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 12:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?).

Als de pasta klaar is alles mengen.

Heerlijk! :9
-Phineas-dinsdag 15 maart 2016 @ 22:31
Volkorenpasta+Spinazie+ Zeezout.
bloodymary1donderdag 17 maart 2016 @ 17:47
Heel erg simpel en toch heel lekker:

Cherrytomaatjes halveren en op laag vuur in olijfolie bakken. Wat bruschettakruiden er door roeren, pas op dat die niet zwart worden. Dan de pasta die je gekookt hebt er door roeren en vervolgens gorgonzola kruimelen en heel even er mee doorheen roeren zodat deze net een klein beetje gesmolten is. En smullen maar!
#ANONIEMdonderdag 17 maart 2016 @ 20:20
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
#ANONIEMmaandag 21 maart 2016 @ 21:30
Toen ik nog niet zo heel erg op m'n cholesterol hoefde te letten (diabetes), had ik voor snelle maagvulling het volgende 'recept'; binnen enkele minuten klaar:

-Kook een pannetje met elleboogjesmacaroni, en hoe fijner de elleboogjes hoe sneller ze gaar zijn.
-Snijd wat plakjes salami in stukjes, en doe hetzelfde met wat plakjes kaas.
-Meng de salami en de kaas met de macaroni, zodra deze gaar is. De kaas zal vanzelf smelten.
-Doe er naar wens eventueel wat kruiden bij. Een klein blikje tomatenpuree is ook optioneel.

En klaar is Kees.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2016 21:32:01 ]
4EverBlackEyeddinsdag 22 maart 2016 @ 17:37
Vroeger toen ik van het paardrijden afkwam at ik altijd macaroni met ham en kaas

Nodig:

Macaroni
Geraspte kaas
Blokjes ham

Ik denk dat ik het volgende week eens ga maken :9
bloodymary1dinsdag 22 maart 2016 @ 17:39
quote:
7s.gif Op donderdag 17 maart 2016 20:20 schreef Tem het volgende:
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor.
4EverBlackEyeddinsdag 22 maart 2016 @ 17:55
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
#ANONIEMdinsdag 22 maart 2016 @ 18:03
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Precies, authentiek is niet altijd lekkerder.
BredeBroederdinsdag 22 maart 2016 @ 19:41
Vrijdag maar eens pasta proberen met een witte saus i.c.m. zalm, volkoren tagliatelle deze keer.
emmyemmydinsdag 22 maart 2016 @ 19:42
Overmorgen maak ik gnocchi met alleen paddenstoelen en kaas :)
Weltschmerzdinsdag 22 maart 2016 @ 20:38
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Het is ook helemaal niet niet authentiek. Carbonara met room wordt ook in Italie gemaakt, daarnaast is het gerecht van na WOII en dus nog niet eens uitontwikkeld. Dan hebben zie iemand gesproken die een Italiaan gesproken heeft, en die geeft dan de enige echte juiste wijze, want dat is zoals zijn moeder het nog steeds voor hem kookt.
dvrdinsdag 22 maart 2016 @ 20:43
Studenten/crisisvoer waar ik me nog af en toe aan bezondig:

• Grote ui in plakken van 4mm snijden en die vierendelen.
• Deze uisnippers fruiten (glazig bakken, dan 20m op laag vuurtje), daarna kleine eetlepel ketjap manis doorheen roeren.
• 6 handjes macaroni koken (gewone snelkook-elleboogjes), afgieten.
• Uitjes door macaroni roeren en kerriepoeder overheen strooien (niet teveel, lichtgeel is goed).

Dit is al eetbaar, maar afmaken doe je het door er stukjes gebakken kip, ontbijtspek of desnoods ham aan toe te voegen.
skysherrifdinsdag 22 maart 2016 @ 21:32
Vandaag pas voor het eerst zelf gekookt voor mezelf echt.

Pasta Carbonara, niet heel moeilijk en best lekker! Pasta had iets langer mogen koken misschien
bloodymary1woensdag 23 maart 2016 @ 23:30
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
heiden6donderdag 24 maart 2016 @ 05:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:

[..]

250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
zeefjedonderdag 24 maart 2016 @ 06:48
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 05:10 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
heiden6donderdag 24 maart 2016 @ 11:17
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2016 06:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
Armoedevoer. :P
bloodymary1donderdag 24 maart 2016 @ 11:24
Cucina povera! Maar wel lekker!
wimjongilmaandag 28 maart 2016 @ 17:27
Ansjovis in olijfolie los bakken, twee teentjes knoflook en en rode peper erbij. Vuur uit, gekookte spaghetti erbij flikkeren en een enorme bos peterselie er doorheen. Heerlijk.
silverhillmaandag 28 maart 2016 @ 18:14
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten en (versgemalen) peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee. Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus. Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.
zeefjewoensdag 30 maart 2016 @ 09:33
Ik zie hier zoveel lekkere recepten tussen staan dat ik denk ik gewoon heel dit topic ga uitprinten :P
-sabine-woensdag 30 maart 2016 @ 13:09
Olie, ui, peterselie, citroensap en gepocheerd ei.
Peper, zout en penne.

Eventueel kaas of noten.

Alles in een pan en scheut olie extra.
zeeuws_meisjewoensdag 30 maart 2016 @ 13:37
chorizo, catalaanse worstjes*, paprika, courgette, ui, knoflook, tomatenpuree, kookroom

*chipolata's, merguez, whatever, een worstje wat een beetje smaak heeft.

Ik voeg ook altijd nog een snufje pimenton toe.
Pietverdrietwoensdag 30 maart 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Armoedevoer. :P
Niets mis met arme mensen eten, zijn maar al te vaak bijzonder lekkere gerechten die je iedere dag kan eten.
Pietverdrietwoensdag 30 maart 2016 @ 13:51
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
Postbus100woensdag 30 maart 2016 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Gary_Oakdonderdag 31 maart 2016 @ 01:38
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 18:14 schreef silverhill het volgende:
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten en (versgemalen) peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee. Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus. Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.
Puttanesca, oftewel: hoerenpasta. :D
GekkePoesdonderdag 31 maart 2016 @ 01:44
Maccaroni
blokjes ham
geraspte kaas
ketchup

twee porties gekookte maccaroni
hand vol hamblokjes
hand vol geraspte kaas
mengen en in een ovenschaal doen
beetje ketchup erover en 10 minuten op 180 graden in de oven
Tijndonderdag 31 maart 2016 @ 01:45
Van doperwten kun je ook lekkere pastasaus maken. Gewoon fijnmalen, koken, spekjes erin en giet het over je pasta :)
GekkePoesdonderdag 31 maart 2016 @ 02:08
laatst gebakken spekjes met prei en roomkaas . het water was nog niet aan de kook en de saus was al klaar :D
snakeladydonderdag 31 maart 2016 @ 02:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 03:25 schreef Chasingrainbows het volgende:
Krijg honger van jullie

Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip.
Deze is hier ook favoriet, ik doe er meestal ook nog ui en paprika bij in reepjes.

En met spekjes, boursin, knoflook, ui,spinazie en kerstomaatjes.

En met gehaktballetjes, rode pesto, blikje tomatenblokjes, knoflook en gedroogde chili.

[ Bericht 3% gewijzigd door snakelady op 31-03-2016 02:23:58 ]
jaipurholicdonderdag 31 maart 2016 @ 05:38
Heel veel recepten hierboven kun je prima minder vet maken door ipv creme fraiche een huttenkäse/cottage cheese te gebruiken.

Meeste varianten die ik maak al voorbij zien komen. Als je eens iets anders bij je pasta wil:

Kipfilet - gyroskruiden - feta (lekkerste die in olie gekruide) - olijf - knoflook - beetje room / creme fraiche

Bovenstaande kan ook met gyrosreepjes of met tonijn (maar dan zou ik die gyroskruiden weglaten haha)

Eventueel groentjes die je lekker vind erdoor. Paprikatje bij vlees en spinazie bij vis zou mijn eerste keuze zijn.
Pietverdrietdonderdag 31 maart 2016 @ 07:13
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 22:49 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Slechts twee ingredienten, geen peper, geen knoflook.
roos85donderdag 31 maart 2016 @ 14:05
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 23:30 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk :9

Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie.
Postbus100donderdag 31 maart 2016 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 14:05 schreef roos85 het volgende:

[..]

Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk :9

Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie.
Klinkt ook :9~
FANNdonderdag 31 maart 2016 @ 21:53
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten

Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus :P

Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker :D

als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie.

Klaar is Klara !
fs180donderdag 31 maart 2016 @ 21:56
pasta a la college: snelkooknoodles met ketcup
-Strawberry-donderdag 31 maart 2016 @ 22:33
Goed topic.

Sowieso valt op blogs als Lekker en Simpel en Minimalist baker wel inspiratie te vinden met weinig ingrediënten.
bloodymary1donderdag 31 maart 2016 @ 22:40
quote:
14s.gif Op donderdag 31 maart 2016 21:53 schreef FANN het volgende:
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten

Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus :P

Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker :D

als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie.

Klaar is Klara !
Lekker Pasta Aglio e Olio.
Wat kan simpel toch lekker zijn he!
FANNdonderdag 31 maart 2016 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:40 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Lekker Pasta Aglio e Olio.
Wat kan simpel toch lekker zijn he!
:D :Y
Gary_Oakdinsdag 19 juli 2016 @ 03:22
Even een kick met nieuwe recepten die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd. :9 Vooral de laatste is echt een aanrader als je chipolataworstjes gebruikt. :9~



mcthomdinsdag 19 juli 2016 @ 04:30
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee.

Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer
Pietverdrietdinsdag 19 juli 2016 @ 11:40
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
sirdanilotdinsdag 19 juli 2016 @ 12:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 04:30 schreef mcthom het volgende:
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee.

Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer
FArfalle zijn die strikjes toch? Dat is de kutste pasta die er is, want het middenstukje wordt nooit gaar tenzij je de hele pasta veel te gaar kookt !
borbitdinsdag 19 juli 2016 @ 22:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 01:10 schreef tailfox het volgende:
Pasta+ pesto + courgette + salami+room

Morgen.
mcthomdinsdag 19 juli 2016 @ 22:57
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik.
Pietverdrietdinsdag 19 juli 2016 @ 22:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 22:57 schreef mcthom het volgende:
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik.
Vermoed dat sirdinalot ze niet moddergaar kookt.
Burdiedinsdag 19 juli 2016 @ 23:21
Olijfolie, knoflook, peper, evt met chorizo.
de_boswachterwoensdag 20 juli 2016 @ 11:35
TVP !
Pietverdrietwoensdag 20 juli 2016 @ 11:42
quote:
3s.gif Op woensdag 20 juli 2016 11:35 schreef de_boswachter het volgende:
TVP !
Tagliatelle met Vongole en Pasata?
de_boswachterwoensdag 20 juli 2016 @ 11:42
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2016 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tagliatelle met Vongole en Pasata?
:')
bloodymary1woensdag 20 juli 2016 @ 13:26
Had net geen zin in brood. Wat cherrytomaatjes licht gebakken in olijfolie met wat bruschettapoeder. En dat door rode linguine (met pepertjes er in) gedaan. Heerlijke lunch!
FANNdonderdag 21 juli 2016 @ 14:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Met Paranoten is ook lekker :Y
Postbus100donderdag 21 juli 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop :X ). Hoort dat of doe ik iets fout?
Pietverdrietdonderdag 21 juli 2016 @ 16:00
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:59 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop :X ). Hoort dat of doe ik iets fout?
Minder knoflook gebruiken
Red_85donderdag 21 juli 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Armoedevoer. :P
Beetje laat om te quoten, maar dit is wel de essentie veel gerechten.
Een paar simpele ingrediënten, maar ow zo goed.

Zelfgemaakte gnocchi van ricotta en 00 meel mengsel met een cherrietomatensaus. Ga daarna maar direct slapen, want beter wordt je dag niet...