Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 00:39 |
Pasta is mijn favoriete koolhydratenbron. ![]() ![]() ![]() Zelf maak ik graag carbonara, alfredo, aglio e olio, en met ham en cheddarkaas. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Gary_Oak op 26-02-2016 02:18:12 ] | |
BredeBroeder | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:01 |
Tvp | |
#ANONIEM | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:10 |
Pasta+ pesto + courgette + salami+room [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2016 01:16:38 ] | |
Rezania | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:34 |
Pasta, courgette, paprika, ui, spinazi, gerookte kip en boursin. http://www.lekkerensimpel.com/pasta-ovenschotel-met-gerookte-kip/ [ Bericht 58% gewijzigd door Rezania op 26-02-2016 01:49:11 ] | |
sirdanilot | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:46 |
Uitje en knoflook fruiten, tomatenpuree (of blik hele tomaten) erbij, blikje sardientjes erbij (op olijfolie liefst). Evt nog een squirtje citroen erop en/of wat kaas. Kost geen reet, kun je altijd de ingredienten voor in huis hebben en is prima te vreten. Dit zou ik eten als ik in een atoombunker zat na het einde der tijden. | |
Scuidward | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:46 |
Ui kip champignons kookroom Ui tomatensaus kappertjes zwarte olijven tonijn Ui spek knoflook tomatensaus chilipoeder rucola Broccoli groene pesto kip | |
sirdanilot | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:47 |
Pesto en spekjes kan ook, evt ook met boursin of pauper roomkaas. | |
Lkw | vrijdag 26 februari 2016 @ 02:05 |
Teentje knoflook, paar plakjes Coburger ham in stukjes snijden, even aanbakken, spinazie à la crème erbij en tot slot nog een beetje kookroom. Verder op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden uit potje. Eventueel wat bruschetta-kruiden gebruiken. | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 02:15 |
De laatste twee lijken me lekker. ![]() | |
Fer | vrijdag 26 februari 2016 @ 02:16 |
knoflook, madam jeanette, tonijn en kerstomaatjes. | |
Chasingrainbows | vrijdag 26 februari 2016 @ 03:25 |
Krijg honger van jullie Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip. [ Bericht 69% gewijzigd door Chasingrainbows op 26-02-2016 04:23:55 ] | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 04:53 |
Dit is ook een goed voorbeeld van wat ik zoek, ook al is slechts één gerecht een pastagerecht. ![]() ![]() | |
zeer | vrijdag 26 februari 2016 @ 07:02 |
![]() | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 07:10 |
Daarom vraag ik toch ook om recepten, wijsneus. ![]() | |
zeer | vrijdag 26 februari 2016 @ 07:13 |
http://minimalistbaker.com/vegan-roasted-red-pepper-pasta-gf/ http://www.seriouseats.co(...)ea-sauce-recipe.html | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 07:14 |
Dank. | |
Fretwork | vrijdag 26 februari 2016 @ 07:51 |
Gisteren gemaakt met makreel ipv tonijn. Goddelijk. Met ook kerstomaatjes, pepertje en paprika. | |
FutureFairytale | vrijdag 26 februari 2016 @ 09:54 |
Bacon, boursin cuisine, spinazie, champignons. | |
wiskundenoob | vrijdag 26 februari 2016 @ 10:27 |
Blikje tonijn uit zonnebloemolie, cherrytomaten in tweeën, pasta. En als je fancy wilt zijn gooi je nog wat kaas bij en bosuien op het einde. | |
Travok | vrijdag 26 februari 2016 @ 10:47 |
Pasta met spinazie, room, gerookte zalm en Parmezaanse kaas. Pasta met gebakken kipfilet, pesto, cherrytomaatjes rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:17 |
![]() Vergeten in de OP te zetten, maar ik maak het ook weleens met Boursin, kippers (gerookte haring), basilicum en tomaatjes. Ook heel snel en lekker! ![]() | |
golfer | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:21 |
Nog meer recepten: CUL / [FOK!-kookboek] Pasta | |
minilot | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:34 |
http://sugarandcloth.com/(...)cacio-e-pepe-recipe/ ![]() Zo simpel, zo goed! | |
Gary_Oak | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:44 |
Oeh, die lijkt een beetje op mijn alfredo! ![]() ![]() | |
sanger | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:45 |
https://www.hellofresh.co(...)by-capers-and-basil/ | |
Jaimy_Luca | vrijdag 26 februari 2016 @ 12:54 |
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?). Als de pasta klaar is alles mengen. Heerlijk! ![]() | |
LionPopChoc | vrijdag 26 februari 2016 @ 13:34 |
Blik tonijn of zalm, bakje creme fraiche, beetje citroenrasp en geperste Citroën, zak geraspte kaas roeren met gekookte pasta en 1 eetlepel kook vocht. Kan nog olijf bij of bieslook of lenteuitjes of erwtjes of whatever tickles Ur pickle Jum ![]() | |
FANN | vrijdag 26 februari 2016 @ 14:03 |
Ingrediënten per persoon, dus voor 2 personen is alles maal 2 enz. enz. 200 gr spinazie a la creme (diepvries) 150 gr pasta 45 gr boursin peper handje cashewnoten Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Giet de pasta af, en meng de boursin en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen. | |
MsMessy | vrijdag 26 februari 2016 @ 14:31 |
pasta teen knoflook gorgonzola pistachenoten kipfilet in blokjes en een goeie hand rucola Pasta koken al dente. Kipfilet bakken, knoflook persen en toevoegen, gorgonzola laten smelten bij de kip op een wat lager vuur, pistachenoten erbij en pasta ook nog even toevoegen. Rucola niet meekoken maar toevoegen op je bord, anders verlept het te snel. --- pasta twee tenen knoflook geperst kipfilet in blokjes ui in snippers paprika in blokjes (kastanje)champignons in partjes tomaten-roomsaus (uit een pot of bakje crème fraîche met twee zakjes cup-a-soup tomaten-crème) strooikaas jong belegen Kook pasta. Fruit de ui met de knoflook, voeg kip toe bak tot gaar, voeg paprika toe en daarna de champignons, voeg de saus toe en warm de pasta nog even mee in de saus. Bord vol gooien en kaas toevoegen naar smaak. | |
FutureFairytale | vrijdag 26 februari 2016 @ 14:36 |
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine? | |
Fretwork | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:18 |
Het kaasje zelf | |
Burdie | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:22 |
Smaakt dat niet erg blikkerig? ![]() Mijn suggestie: pasta, geitenkaas, gerookte zalm, kappertjes, roeren, klaar ![]() | |
Adrian4 | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:27 |
- prei, champignons, mais, kruidenroomkaas, hamblokjes - spekjes, doperwten, ui, groene pesto | |
Myraela | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:42 |
Avocado, basilicum, knoflook en wat citroensap bij elkaar doen. Even met de staafmixer erop. Spaghetti koken en door het sausje husselen. ![]() | |
LionPopChoc | vrijdag 26 februari 2016 @ 17:52 |
Dit klinkt lekker! Nee en je zou het ook met verse zalm of tonijn kunnen doen, ik ben gewoon een gier ![]() Enne minus de kappertjes klinkt lekker. | |
FANN | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:04 |
Ik gebruik deze ![]() | |
Helsinki | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:16 |
Pasta koken, in een pan ui en (kastanje)champignons bakken. Wat boursin en zalmsnippers toevoegen en dan pasta erdoor ![]() | |
kipje123 | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:52 |
courgette bakken met wat knoflook en eventueel ui, bakje ricotta erdoor en citroenrasp, hete pasta erdoor met eventueel wat extra kookvocht voor smeuïgheid, en wat versgemalen peper en verse basilicum erover | |
defokkingfoker | vrijdag 26 februari 2016 @ 20:16 |
![]()
| |
Forbry | vrijdag 26 februari 2016 @ 23:01 |
Pasta- boter/olie- tonijn uit blik-peterselie-visbouillon-witte wijn-geraspte kaas. Eventueel kun je nog uien, kappertjes, olijven, knoflook en/of room toevoegen. | |
Forbry | vrijdag 26 februari 2016 @ 23:03 |
Beide, ik wissel het af. | |
FANN | zaterdag 27 februari 2016 @ 00:09 |
Bah... ![]() Als je een beetje knoflook fruit in olijfolie en daar de gekookte spaghetti bij kiepert en dan een paar rode pepertjes en een beetje peterselie is wél weer heel lekker, en bijna net zo simpel ![]() | |
Rezania | zaterdag 27 februari 2016 @ 00:26 |
Is er veel verschil qua smaak dan? | |
FutureFairytale | zaterdag 27 februari 2016 @ 02:54 |
mwoah, zelfde smaak maar t kaasje is wat rijker/machtiger. Cuisine is verdund, als n k&k sausje. | |
IPA35 | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:10 |
Kipfilet, champignons en ui of sjalotten. Wanneer dit gaar is verse spinazie erbij. Als dat dan geslonken is voeg je boursin toe en eventueel nog een beetje crème fraiche. | |
Thezappa | zaterdag 27 februari 2016 @ 14:43 |
Chilipeper , knoflook , Peterselie , peper/zout goede olijf olie , goede pasta Eventueel garnalen er door | |
marc0871 | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:34 |
wat ik wel eens maak als ik 's avonds trek heb; macaroni of in kleine stukjes gebroken spaghetti met ketjap manis en geraspte kaas. soms doe ik er ook nog in blokjes gesneden kookworst of een paar in stukken gescheurde plakken ham in. niet culinair hoogstaand, maar soms vind ik het gewoon lekker. | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:44 |
Gnocchi, pesto, mozzarella, tomaten, verse basilicum. Klaar! | |
FANN | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:01 |
Ik doe wel eens héél veel uien snijden, snipperen en fruiten in olijfolie, verse tomaatjes erbij ik stukjes, de gekookte macaroni erbij, zwarte peper, zout en dan een zooi geraspte kas erdoorheen als het op je bord ligt, zodat het een beetje smelt, is hartstikke lekker ![]() ![]() | |
marc0871 | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:40 |
simpel kan soms zo lekker zijn ![]() | |
FANN | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:43 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:53 |
Pasta koken, beetgaar, afgieten, wat verkruimelde blauwschimmelkaas toevoegen, smelt vanzelf Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte of gestampte knoflook erbij, zout, peper. | |
FANN | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:54 |
Kijk van dit soort recepten hou ik nou ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2016 @ 18:58 |
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte Parmazaan erover Pasta koken, beetgaar, afgieten, in koud water zetten. In een pan vongole of mosselen garen met wat olijfolie, witte wijn, knoflook, wat peterselie, wanneer gaar de pasta erbij en warm maken. | |
Spanky78 | dinsdag 1 maart 2016 @ 21:29 |
Ik vind de olio e aglio altijd lekker en eenvoudiger kan bijna niet. Maar die staa thier ergens boven al. Knoflook fruiten in olie, verse (over)rijpe tomaten grof snijden en erin, scheutje water of witte wijn en even garen. Beetgare pasta erop en eten maar. Lekker met wat kaas. Kastanjechampignons (of welke paddenstoelen dan ook) snijden en aanzetten in de pan met wat olie en knoflook, afblussen met een kneepje citroensap. Pasta erop, verse peterselie, en als je het lekker vindt wat stukjes rauwe ham of gekookte ham als het echt op zijn hollands moet (maar neem aub geen blokjes en bak ze niet mee..) Spekreepjes lichtbruin bakken. Knoflook erbij (niet laten verbranden), paprika uit de aanbieding erbij, rood en/of geel in reepjes. Bakken. Afblussen met wat witte wijn, wat verse tomaten erbij en even de tomaten garen. Vers gesneden salie erin. Net niet beetgare gekookte past erbij, even snel doorverhitten en daarna opdienen. Zout naar smaak... Groene asperges even beetgaar koken en snijden. Mengen met de pasta, rauwe ham en wat goede olijfolie. Als je het luxe wilt maken doe je ipv de olie een paar lepels mascarpone door de paste en doe je er dan de asperges en ham op. Beetje peper erbij, zout is waarschijnlijk niet nodig Snijd artisjokharten in vieren en laat uitlekken, halveer zwarte olijven en laat een potje kappertjes uitlekken en hak ze grof. Neem een stuk of 4 ansjovis en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een pan, voeg 2 gesneden teentjes knoflook toe en fruit, voeg ansjovis toe en laat dit even weg'smelten'. Voeg de beetgare pasta toe en de rest van de ingrediënten en meng goed terwijl je de boel wat verhit op middelhoog vuur. Voeg wat zout en flink peper toe... Als je dit met verse artisjokken maakt is het wat meer werk... wel lekker ![]() Wat we in Nederland meestal niet doen is de pasta sauteren met de saus in de pan. Met bijna gare pasta snel de pan in om het laatste tikje gaarheid te geven, maakt dat de saus een beetje in de pasta trekt en beter 'pakt'. Je voorkomt zo ook 'waterige' hollandse pasta (blurgh). | |
FutureFairytale | dinsdag 1 maart 2016 @ 22:38 |
Spaghetti vongole ![]() Had ik in ik dacht Napels voor het eerst gegeten op aanrader van de reisleider en het was een fantastische lunch! | |
Jordy-B | dinsdag 1 maart 2016 @ 23:16 |
Wel vissig, maar zo'n blik sardientjes op tomatensaus, een blikje ansjovis, een (lente)uitje, knoflookje en snuf chilivlokken/poeder/sambal/ander pit. | |
Gary_Oak | woensdag 2 maart 2016 @ 01:56 |
Ohmigattie! Heb het tweede recept van Gordon Ramsay gemaakt (van dat filmpje in de OP)! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Geralt | woensdag 2 maart 2016 @ 02:12 |
Ik zie hier dingen voorbij komen waarvan ik denk "dat duurt toch langer dan een bak gehakt rullen en er zo een pakje saus bij tiefen en ui en paprika en tomatensausblikje of ben ik nou gek?!"![]() | |
Joran-Joran | woensdag 2 maart 2016 @ 02:30 |
Ik kan het recept online niet vinden en heb geen zin om het over te typen dus maar ff foto's gemaakt vanuit het kookboek ![]() Dit is verrassend lekker, snel klaar en je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Ik gebruik overigens gewoon een zakje kaassnippers ipv een stuk dat je nog moet raspen: http://www.ah.nl/producte(...)aas-parrano-snippers Verder kan je de vis evt ook gewoon in de pan bakken ipv hem te grillen. ![]() ![]() | |
sirdanilot | woensdag 2 maart 2016 @ 03:12 |
Leuk. De recepten zullen vast heel lekker zijn, toch heb ik wat kanttekeningen. Ten eerste is het filmpje veel te snel en epileptisch gemonteerd, ik word er echt misselijk van als ik er naar kijk, de beelden wisselen veel te snel en ze bewegen met de camera terwijl die ingezoomd staat. Ja ik snap dat je wil benadrukken dat het een snel recept is maar dan hoef je toch niet zo hysterisch te filmen dat je er niet naar kunt kijken. Ten tweede vind ik de pastas nogal vetklepperig voor atleten, gaat toch een behoorlijke lading creme fraiche in. idee van geitenkaas in de vriezer vind ik heel leuk. | |
Eejit | woensdag 2 maart 2016 @ 08:11 |
Spaghetti met tonijn, olijfolie en peterselie. Kook de spaghetti. Mix/blend ondertussen een blikje tonijn, peterselie en een paar eetlepels olijfolie. Als de spaghetti bijna gaar is afkoken, terug in de pan. Op een laag vuurtje, prutje er doorheen gooien en goed doorroeren. Als het goed doorgeroerd is dan van het vuur en klaar is kees. | |
MutedFaith | woensdag 2 maart 2016 @ 13:20 |
Spaghetti met gamba's - Gamba's (mogen ontdooid uit de diepvries zijn) met olie, ui, chilivlokken (of rode peper) en knoflook wegzetten en laten marineren. Minimaal een half uur, 2+ uur is beter. - Spaghetti (nr 5) koken tot beetgaar. Afgieten en wegzetten in koud/lauw water. - Gamba's in een wok of hapjespan gaar bakken (marinade gewoon meebakken, ipv 'nieuwe' olie). - Spaghetti afgieten, toevoegen aan de gamba's en even in de pan mee verwarmen. | |
Hello_Kitty | woensdag 2 maart 2016 @ 14:03 |
mijn quick and easy recept pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano alternatief pasta, groene pesto, rucola, pijnboompitten en grana padano Leftovers (als die er al zijn) zijn de dag nadien koud en even lekker | |
Fretwork | vrijdag 4 maart 2016 @ 15:32 |
Klinkt lekker, wel grappig dat je pasta met pesto en onverwerkte pesto-ingrediënten maakt ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 4 maart 2016 @ 16:04 |
Ik maak dat sowieso al als pasta salade. Na het koken de pasta goed afspoelen (de enige keer dat je dat mag doen, is bij pastasalade) en dan ales koud/lauw erdoor (rucola mag van mij wel een beetje verleppen, hoeft niet super super koud te zijn allemaal van mij). | |
Postbus100 | vrijdag 4 maart 2016 @ 18:57 |
Van Koken met Karin:Lekker man, vooral als je die verhouding van de saus goed hebt ![]() | |
Fer | vrijdag 4 maart 2016 @ 19:42 |
Kreeg vandaag Pasta met kool en spek. | |
mytec | vrijdag 4 maart 2016 @ 21:19 |
1 van mijn favorieten ;-) ook Pasta Scoglio is erg lekker. (soort frutti di mare, spaghetti met vongole, scampi, mosselen etc..). Ik ben niet zo van de simpele pastas | |
Gary_Oak | zondag 6 maart 2016 @ 00:28 |
Zo, vanavond het eerste gerecht uit het filmpje van de OP gemaakt (die met garnalen dus). ![]() ![]() | |
FANN | zondag 6 maart 2016 @ 14:19 |
Mag ik hier ook om een tip vragen? Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik ![]() ![]() | |
Gary_Oak | zondag 6 maart 2016 @ 14:20 |
Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook? | |
FANN | zondag 6 maart 2016 @ 14:23 |
verse basilicum heb ik niet in huis, wel gedroogde en knoflook heb ik ook niet eens aan gedacht : ![]() Ik ga het straks proberen, klinkt wel goed ![]() | |
Deisyy | zondag 6 maart 2016 @ 14:38 |
De goedkope van Lidl ![]() ![]() | |
BredeBroeder | zondag 6 maart 2016 @ 14:42 |
Zo voor 't eerst pasta maken in m'n leven. Volkoren penne met hete pastasaus, stukjes kip en snijbonen ![]() | |
sibella2 | zondag 6 maart 2016 @ 14:45 |
Pasta met zelfgemaakte pesto, truffelolie en extra parzemaan ![]() ![]() | |
Wereldgozer | zondag 6 maart 2016 @ 14:47 |
Broccoli, spek, geitenkaas ![]() | |
Gary_Oak | zondag 6 maart 2016 @ 15:52 |
Whut? ![]() ![]() | |
BredeBroeder | zondag 6 maart 2016 @ 16:11 |
haha ik ben meer van t simpele, maar eig is dit best simpel | |
Gary_Oak | zondag 6 maart 2016 @ 16:13 |
Je moet die van het filmpje in het OP maken, bruh. ![]() | |
Fer | zondag 6 maart 2016 @ 16:15 |
Knoflook, oregano eventueel een pepertje. | |
BredeBroeder | zondag 6 maart 2016 @ 16:15 |
dat ziet er dan weer zo lastig uit ![]() | |
Jaimy_Luca | zondag 6 maart 2016 @ 16:19 |
Ik heb een potje knoflook-peper-mix staan. Kan overal doorheen. | |
BredeBroeder | zondag 6 maart 2016 @ 16:21 |
250g penne, 200g snijbonen, 190g kip, 600g pastasaus M'n buik is 5cm groter ![]() | |
FANN | zondag 6 maart 2016 @ 16:30 |
Ik heb de tip van Gary opgevolgd, er zit nu knoflook, verse basilicum (want die ben ik even gaan halen op de hoek ![]() perfect ![]() Maar jij ook dank voor de tip, had zomaar ook gekund, als ik geen knoflook in huis had gehad, want klinkt niet slecht, maar ik had verse knoflook in huis. Ik wilde eigenlijk hélemaal geen boodschappen doen, maar vooruit voor de basilicum ben ik even de deur uit geweest, de gedroogde is dan meer voor nood. Het was heerlijk ![]() ![]() | |
Gary_Oak | zondag 6 maart 2016 @ 16:40 |
250 gram penne? ![]() ![]() ![]() Yay, missie geslaagd! ![]() ![]() | |
BredeBroeder | zondag 6 maart 2016 @ 16:50 |
vandaag 2800/2900, zeker 500g aan carbs normaal gesproken 2400, zit al een tijd in de cut dus heb een refeed erin gegooid omdat ik amper progressie meer maak, ik blijf steken op m'n gewicht. | |
bloempje-moi | zondag 6 maart 2016 @ 16:56 |
Pasta, paprika, courgette, chilivlokken, walnoten. | |
Hyaenidae | dinsdag 8 maart 2016 @ 23:49 |
Welke eiwitten zijn dat? | |
Gary_Oak | dinsdag 8 maart 2016 @ 23:51 |
Vlees. ![]() | |
Hyaenidae | dinsdag 8 maart 2016 @ 23:54 |
Maar geen supermarktvlees, dat is niet hoogwaardig. | |
Ludachrist | woensdag 9 maart 2016 @ 10:56 |
Pasta koken. Spekjes bakken met champignons erbij. Ondertussen in een kommetje 2 eidooiers, peper en een stuk geschaafde parmezaanse kaas doen. Pasta afgieten, pasta in het kommetje doen, roeren zodat de kaas smelt door de warme pasta en je een lekker sausje hebt. Dan spekjes en champignons erbij, op het bord gooien en eten maar. | |
Postbus100 | woensdag 9 maart 2016 @ 11:07 |
Kortom: pasta carbonara met champignons. Erg lekker overigens. Zeker met rucolasla. | |
Jaimy_Luca | woensdag 9 maart 2016 @ 11:21 |
Spekreepjes, (rode) ui, boursinspinazie en vlinderpasta. Bak de spekreepjes, doe er na een tijdje de ui bij plus de (bevroren) boursinspinazie. Kook ondertussen de pasta. Als die klaar is gooi je alles bij elkaar. ![]() Gaan we vanavond eten. | |
FANN | woensdag 9 maart 2016 @ 11:23 |
''noteert'' | |
Ludachrist | woensdag 9 maart 2016 @ 11:24 |
Klopt. | |
Red_85 | woensdag 9 maart 2016 @ 16:17 |
Weinig lekkerder dan verse pasta carbonara. | |
dexamfetamine | woensdag 9 maart 2016 @ 16:41 |
Als je eiwitten wil moet je meer dierlijke producten eten of advocado/ bonen. Een gerecht dat voor 75% uit pasta bestaat heeft gewoon weinig eiwitten. | |
Deisyy | woensdag 9 maart 2016 @ 18:54 |
![]() Tomaat Tonijn in blik Gezeefde Olijf Ui | |
donappel | woensdag 9 maart 2016 @ 20:13 |
Ontzettend lekker --> http://www.ah.nl/allerhan(...)aprika-basilicumsaus | |
Tante_Soesa | donderdag 10 maart 2016 @ 12:21 |
'One pot pasta' 4 eetlepels olijfolie 3 teentjes knoflook (fijngehakt) 3 geroosterde paprika's (in repen, pot) 2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes) 1 blik tomatenblokje (400 g) 1 ui 250 milliliter kippenbouillon 250 milliliter witte wijn 400 gram penne 125 milliliter crème fraîche 2 eetlepels verse basilicum (gehakt) 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt) Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar) Roer regelmatig door. Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee. Erg lekker ![]() | |
FANN | donderdag 10 maart 2016 @ 12:22 |
Klinkt goed! ![]() | |
zeefje | donderdag 10 maart 2016 @ 12:58 |
Heel simpel Pasta, kaas, ui, ham en evt nog champigons. En tomatensaus Ui en champigons bakken/fruiten Pasta koken, van het vuur halen gesneden ham en kaas, ui en champigons en tomatensaus er door heen doen. Goed roeren zodat kaas smelt. Serveren Je kan er evt nog geraspte kaas overheen doen Kaas ![]() | |
zeefje | donderdag 10 maart 2016 @ 13:01 |
Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor ![]() | |
Jaimy_Luca | donderdag 10 maart 2016 @ 13:04 |
Kan rode wijn hier ook bij? | |
borbit | donderdag 10 maart 2016 @ 13:06 |
Spaghetti met Marmite. Klinkt vies, is superlekker en makkelijk. | |
Jaimy_Luca | zaterdag 12 maart 2016 @ 18:09 |
Iemand die dit weet?
| |
Postbus100 | zaterdag 12 maart 2016 @ 19:18 |
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee... ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 12 maart 2016 @ 20:04 |
Hoezo is dat weinig ingrediënten? Wat gooi je dan wel niet in de pasta met veel ingrediënten? ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Jordy-B op 12-03-2016 20:29:00 ] | |
Jaimy_Luca | zondag 13 maart 2016 @ 10:35 |
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag. | |
Postbus100 | zondag 13 maart 2016 @ 19:15 |
Tomaten was inderdaad het enige wat ik vind kloppen met de rode wijn. De rest, en dan met name de crème fraîche, associeer ik dan weer niet met rode wijn, alleen met witte. | |
Hyaenidae | zondag 13 maart 2016 @ 19:31 |
250 gram droge pasta? | |
Chasingrainbows | maandag 14 maart 2016 @ 18:30 |
Ik krijg 100 gr niet eens op. | |
Mryc | maandag 14 maart 2016 @ 19:33 |
Uitje Twee paprika's in stukjes gesneden Pakje zalmsnippers Pakje passata di pomodoro Eventueel peper en zout Pasta koken, met saus van hierboven bereide ingrediënten opdienen. Ohja en vergeet de geraspte kaas niet ![]() | |
_Arual_ | maandag 14 maart 2016 @ 22:04 |
Tagliatelle + Creme Fraiche + gerookte zalm + bieslook | |
Fretwork | dinsdag 15 maart 2016 @ 13:37 |
Ui, knoflook, courgette, cherrytomaat, pesto en chorizo is ook erg lekker. | |
zeefje | dinsdag 15 maart 2016 @ 15:29 |
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn | |
Jaimy_Luca | dinsdag 15 maart 2016 @ 15:55 |
Kan ik ook makkelijk op. ![]() | |
Jaimy_Luca | dinsdag 15 maart 2016 @ 15:56 |
Ik ga deze vanavond maken. ![]()
| |
-Phineas- | dinsdag 15 maart 2016 @ 22:31 |
Volkorenpasta+Spinazie+ Zeezout. | |
bloodymary1 | donderdag 17 maart 2016 @ 17:47 |
Heel erg simpel en toch heel lekker: Cherrytomaatjes halveren en op laag vuur in olijfolie bakken. Wat bruschettakruiden er door roeren, pas op dat die niet zwart worden. Dan de pasta die je gekookt hebt er door roeren en vervolgens gorgonzola kruimelen en heel even er mee doorheen roeren zodat deze net een klein beetje gesmolten is. En smullen maar! | |
#ANONIEM | donderdag 17 maart 2016 @ 20:20 |
voor 2/3 personen. - spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur. - penne koken - Ondertussen 80g parmezaan raspen - 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom - parmezaan door de slagroom en ei mengsel - knoflookje fijn hakken. - Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes. - Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger - Peper toevoegen (pepermolentje) - Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen. - Even door elkaar mengen en opdienen. Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje. Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar). | |
#ANONIEM | maandag 21 maart 2016 @ 21:30 |
Toen ik nog niet zo heel erg op m'n cholesterol hoefde te letten (diabetes), had ik voor snelle maagvulling het volgende 'recept'; binnen enkele minuten klaar: -Kook een pannetje met elleboogjesmacaroni, en hoe fijner de elleboogjes hoe sneller ze gaar zijn. -Snijd wat plakjes salami in stukjes, en doe hetzelfde met wat plakjes kaas. -Meng de salami en de kaas met de macaroni, zodra deze gaar is. De kaas zal vanzelf smelten. -Doe er naar wens eventueel wat kruiden bij. Een klein blikje tomatenpuree is ook optioneel. En klaar is Kees. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2016 21:32:01 ] | |
4EverBlackEyed | dinsdag 22 maart 2016 @ 17:37 |
Vroeger toen ik van het paardrijden afkwam at ik altijd macaroni met ham en kaas Nodig: Macaroni Geraspte kaas Blokjes ham Ik denk dat ik het volgende week eens ga maken ![]() | |
bloodymary1 | dinsdag 22 maart 2016 @ 17:39 |
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 22 maart 2016 @ 17:55 |
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt? Als het lekker is, boeiend? | |
#ANONIEM | dinsdag 22 maart 2016 @ 18:03 |
Precies, authentiek is niet altijd lekkerder. | |
BredeBroeder | dinsdag 22 maart 2016 @ 19:41 |
Vrijdag maar eens pasta proberen met een witte saus i.c.m. zalm, volkoren tagliatelle deze keer. | |
emmyemmy | dinsdag 22 maart 2016 @ 19:42 |
Overmorgen maak ik gnocchi met alleen paddenstoelen en kaas ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:38 |
Het is ook helemaal niet niet authentiek. Carbonara met room wordt ook in Italie gemaakt, daarnaast is het gerecht van na WOII en dus nog niet eens uitontwikkeld. Dan hebben zie iemand gesproken die een Italiaan gesproken heeft, en die geeft dan de enige echte juiste wijze, want dat is zoals zijn moeder het nog steeds voor hem kookt. | |
dvr | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43 |
Studenten/crisisvoer waar ik me nog af en toe aan bezondig: • Grote ui in plakken van 4mm snijden en die vierendelen. • Deze uisnippers fruiten (glazig bakken, dan 20m op laag vuurtje), daarna kleine eetlepel ketjap manis doorheen roeren. • 6 handjes macaroni koken (gewone snelkook-elleboogjes), afgieten. • Uitjes door macaroni roeren en kerriepoeder overheen strooien (niet teveel, lichtgeel is goed). Dit is al eetbaar, maar afmaken doe je het door er stukjes gebakken kip, ontbijtspek of desnoods ham aan toe te voegen. | |
skysherrif | dinsdag 22 maart 2016 @ 21:32 |
Vandaag pas voor het eerst zelf gekookt voor mezelf echt. Pasta Carbonara, niet heel moeilijk en best lekker! Pasta had iets langer mogen koken misschien | |
bloodymary1 | woensdag 23 maart 2016 @ 23:30 |
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker. | |
heiden6 | donderdag 24 maart 2016 @ 05:10 |
Dan eet je bijna alleen maar deeg. ![]() | |
zeefje | donderdag 24 maart 2016 @ 06:48 |
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op. | |
heiden6 | donderdag 24 maart 2016 @ 11:17 |
Armoedevoer. ![]() | |
bloodymary1 | donderdag 24 maart 2016 @ 11:24 |
Cucina povera! Maar wel lekker! | |
wimjongil | maandag 28 maart 2016 @ 17:27 |
Ansjovis in olijfolie los bakken, twee teentjes knoflook en en rode peper erbij. Vuur uit, gekookte spaghetti erbij flikkeren en een enorme bos peterselie er doorheen. Heerlijk. | |
silverhill | maandag 28 maart 2016 @ 18:14 |
300 g penne 46 g ansjovisfilets in olijfolie 2 tenen knoflook 2 rode uien 500 g broccoli 800 g pomodorini cherry tomatoes 60 g kappertjes 120 g sardines in water Instructies: Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt. | |
zeefje | woensdag 30 maart 2016 @ 09:33 |
Ik zie hier zoveel lekkere recepten tussen staan dat ik denk ik gewoon heel dit topic ga uitprinten ![]() | |
-sabine- | woensdag 30 maart 2016 @ 13:09 |
Olie, ui, peterselie, citroensap en gepocheerd ei. Peper, zout en penne. Eventueel kaas of noten. Alles in een pan en scheut olie extra. | |
zeeuws_meisje | woensdag 30 maart 2016 @ 13:37 |
chorizo, catalaanse worstjes*, paprika, courgette, ui, knoflook, tomatenpuree, kookroom *chipolata's, merguez, whatever, een worstje wat een beetje smaak heeft. Ik voeg ook altijd nog een snufje pimenton toe. | |
Pietverdriet | woensdag 30 maart 2016 @ 13:44 |
Niets mis met arme mensen eten, zijn maar al te vaak bijzonder lekkere gerechten die je iedere dag kan eten. | |
Pietverdriet | woensdag 30 maart 2016 @ 13:51 |
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen | |
Postbus100 | woensdag 30 maart 2016 @ 22:49 |
Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo? | |
Gary_Oak | donderdag 31 maart 2016 @ 01:38 |
Puttanesca, oftewel: hoerenpasta. ![]() | |
GekkePoes | donderdag 31 maart 2016 @ 01:44 |
Maccaroni blokjes ham geraspte kaas ketchup twee porties gekookte maccaroni hand vol hamblokjes hand vol geraspte kaas mengen en in een ovenschaal doen beetje ketchup erover en 10 minuten op 180 graden in de oven | |
Tijn | donderdag 31 maart 2016 @ 01:45 |
Van doperwten kun je ook lekkere pastasaus maken. Gewoon fijnmalen, koken, spekjes erin en giet het over je pasta ![]() | |
GekkePoes | donderdag 31 maart 2016 @ 02:08 |
laatst gebakken spekjes met prei en roomkaas . het water was nog niet aan de kook en de saus was al klaar ![]() | |
snakelady | donderdag 31 maart 2016 @ 02:16 |
Deze is hier ook favoriet, ik doe er meestal ook nog ui en paprika bij in reepjes. En met spekjes, boursin, knoflook, ui,spinazie en kerstomaatjes. En met gehaktballetjes, rode pesto, blikje tomatenblokjes, knoflook en gedroogde chili. [ Bericht 3% gewijzigd door snakelady op 31-03-2016 02:23:58 ] | |
jaipurholic | donderdag 31 maart 2016 @ 05:38 |
Heel veel recepten hierboven kun je prima minder vet maken door ipv creme fraiche een huttenkäse/cottage cheese te gebruiken. Meeste varianten die ik maak al voorbij zien komen. Als je eens iets anders bij je pasta wil: Kipfilet - gyroskruiden - feta (lekkerste die in olie gekruide) - olijf - knoflook - beetje room / creme fraiche Bovenstaande kan ook met gyrosreepjes of met tonijn (maar dan zou ik die gyroskruiden weglaten haha) Eventueel groentjes die je lekker vind erdoor. Paprikatje bij vlees en spinazie bij vis zou mijn eerste keuze zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 31 maart 2016 @ 07:13 |
Slechts twee ingredienten, geen peper, geen knoflook. | |
roos85 | donderdag 31 maart 2016 @ 14:05 |
Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk ![]() Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie. | |
Postbus100 | donderdag 31 maart 2016 @ 21:15 |
Klinkt ook ![]() | |
FANN | donderdag 31 maart 2016 @ 21:53 |
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus ![]() Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker ![]() als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie. Klaar is Klara ! | |
fs180 | donderdag 31 maart 2016 @ 21:56 |
pasta a la college: snelkooknoodles met ketcup | |
-Strawberry- | donderdag 31 maart 2016 @ 22:33 |
Goed topic. Sowieso valt op blogs als Lekker en Simpel en Minimalist baker wel inspiratie te vinden met weinig ingrediënten. | |
bloodymary1 | donderdag 31 maart 2016 @ 22:40 |
Lekker Pasta Aglio e Olio. Wat kan simpel toch lekker zijn he! | |
FANN | donderdag 31 maart 2016 @ 22:41 |
![]() ![]() | |
Gary_Oak | dinsdag 19 juli 2016 @ 03:22 |
Even een kick met nieuwe recepten die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd. ![]() ![]() | |
mcthom | dinsdag 19 juli 2016 @ 04:30 |
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee. Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer | |
Pietverdriet | dinsdag 19 juli 2016 @ 11:40 |
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt. | |
sirdanilot | dinsdag 19 juli 2016 @ 12:29 |
FArfalle zijn die strikjes toch? Dat is de kutste pasta die er is, want het middenstukje wordt nooit gaar tenzij je de hele pasta veel te gaar kookt ! | |
borbit | dinsdag 19 juli 2016 @ 22:03 |
Morgen. | |
mcthom | dinsdag 19 juli 2016 @ 22:57 |
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 juli 2016 @ 22:58 |
Vermoed dat sirdinalot ze niet moddergaar kookt. | |
Burdie | dinsdag 19 juli 2016 @ 23:21 |
Olijfolie, knoflook, peper, evt met chorizo. | |
de_boswachter | woensdag 20 juli 2016 @ 11:35 |
TVP ! | |
Pietverdriet | woensdag 20 juli 2016 @ 11:42 |
Tagliatelle met Vongole en Pasata? | |
de_boswachter | woensdag 20 juli 2016 @ 11:42 |
![]() | |
bloodymary1 | woensdag 20 juli 2016 @ 13:26 |
Had net geen zin in brood. Wat cherrytomaatjes licht gebakken in olijfolie met wat bruschettapoeder. En dat door rode linguine (met pepertjes er in) gedaan. Heerlijke lunch! | |
FANN | donderdag 21 juli 2016 @ 14:11 |
Met Paranoten is ook lekker ![]() | |
Postbus100 | donderdag 21 juli 2016 @ 15:59 |
Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 juli 2016 @ 16:00 |
Minder knoflook gebruiken | |
Red_85 | donderdag 21 juli 2016 @ 16:31 |
Beetje laat om te quoten, maar dit is wel de essentie veel gerechten. Een paar simpele ingrediënten, maar ow zo goed. Zelfgemaakte gnocchi van ricotta en 00 meel mengsel met een cherrietomatensaus. Ga daarna maar direct slapen, want beter wordt je dag niet... |