Klinkt goed!quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Erg lekker
Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoorquote:
Kan rode wijn hier ook bij?quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Erg lekker
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee...quote:
Hoezo is dat weinig ingrediënten? Wat gooi je dan wel niet in de pasta met veel ingrediënten?quote:
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 19:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee.... Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Tomaten was inderdaad het enige wat ik vind kloppen met de rode wijn. De rest, en dan met name de crème fraîche, associeer ik dan weer niet met rode wijn, alleen met witte.quote:Op zondag 13 maart 2016 10:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:
[..]
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
250 gram droge pasta?quote:Op donderdag 10 maart 2016 13:01 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijnquote:
Kan ik ook makkelijk op.quote:Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:
[..]
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 12:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?).
Als de pasta klaar is alles mengen.
Heerlijk!
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor.quote:Op donderdag 17 maart 2016 20:20 schreef Tem het volgende:
voor 2/3 personen.
- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.
Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.
Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |