abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_160564139
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'

4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Erg lekker :Y)
Klinkt goed! :P
  donderdag 10 maart 2016 @ 12:58:04 #103
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160564779
Heel simpel
Pasta, kaas, ui, ham en evt nog champigons. En tomatensaus

Ui en champigons bakken/fruiten
Pasta koken, van het vuur halen
gesneden ham en kaas, ui en champigons en tomatensaus er door heen doen. Goed roeren zodat kaas smelt. Serveren

Je kan er evt nog geraspte kaas overheen doen

Kaas O+
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  donderdag 10 maart 2016 @ 13:01:59 #104
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160564860
quote:
10s.gif Op zondag 6 maart 2016 16:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

250 gram penne? :X

Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor :D
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160564891
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'

4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Erg lekker :Y)
Kan rode wijn hier ook bij?
  donderdag 10 maart 2016 @ 13:06:27 #106
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_160564926
Spaghetti met Marmite. Klinkt vies, is superlekker en makkelijk.
pi_160616394
Iemand die dit weet?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
14s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Kan rode wijn hier ook bij?
pi_160617959
quote:
14s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Kan rode wijn hier ook bij?
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee... ;). Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Somebody that I used to know
pi_160619227
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
-knip-
Hoezo is dat weinig ingrediënten? Wat gooi je dan wel niet in de pasta met veel ingrediënten? :P

[ Bericht 7% gewijzigd door Jordy-B op 12-03-2016 20:29:00 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_160630839
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 19:18 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Kunnen is één. Of het smaakt, is twee... ;). Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
pi_160643476
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2016 10:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
Tomaten was inderdaad het enige wat ik vind kloppen met de rode wijn. De rest, en dan met name de crème fraîche, associeer ik dan weer niet met rode wijn, alleen met witte.
Somebody that I used to know
  zondag 13 maart 2016 @ 19:31:52 #112
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_160643832
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 13:01 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor :D
250 gram droge pasta?
pindazakje
pi_160665022
quote:
11s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:31 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

250 gram droge pasta?
Ik krijg 100 gr niet eens op.
  maandag 14 maart 2016 @ 19:33:43 #114
64792 Mryc
play me one more song
pi_160666838
Uitje
Twee paprika's in stukjes gesneden
Pakje zalmsnippers
Pakje passata di pomodoro
Eventueel peper en zout
Pasta koken, met saus van hierboven bereide ingrediënten opdienen. Ohja en vergeet de geraspte kaas niet ;)
pi_160671933
Tagliatelle + Creme Fraiche + gerookte zalm + bieslook
  dinsdag 15 maart 2016 @ 13:37:47 #116
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_160683646
Ui, knoflook, courgette, cherrytomaat, pesto en chorizo is ook erg lekker.
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 15 maart 2016 @ 15:29:32 #117
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160685496
quote:
11s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:31 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

250 gram droge pasta?
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160686027
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:

[..]

250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Kan ik ook makkelijk op. :@
pi_160686055
Ik ga deze vanavond maken. :9 Maar alleen met gebakken stukjes kip, in plaats van gerookte.

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 12:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?).

Als de pasta klaar is alles mengen.

Heerlijk! :9
  dinsdag 15 maart 2016 @ 22:31:11 #120
447547 -Phineas-
Are you tokking to me?
pi_160698412
Volkorenpasta+Spinazie+ Zeezout.
pi_160742084
Heel erg simpel en toch heel lekker:

Cherrytomaatjes halveren en op laag vuur in olijfolie bakken. Wat bruschettakruiden er door roeren, pas op dat die niet zwart worden. Dan de pasta die je gekookt hebt er door roeren en vervolgens gorgonzola kruimelen en heel even er mee doorheen roeren zodat deze net een klein beetje gesmolten is. En smullen maar!
pi_160746051
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
pi_160844945
Toen ik nog niet zo heel erg op m'n cholesterol hoefde te letten (diabetes), had ik voor snelle maagvulling het volgende 'recept'; binnen enkele minuten klaar:

-Kook een pannetje met elleboogjesmacaroni, en hoe fijner de elleboogjes hoe sneller ze gaar zijn.
-Snijd wat plakjes salami in stukjes, en doe hetzelfde met wat plakjes kaas.
-Meng de salami en de kaas met de macaroni, zodra deze gaar is. De kaas zal vanzelf smelten.
-Doe er naar wens eventueel wat kruiden bij. Een klein blikje tomatenpuree is ook optioneel.

En klaar is Kees.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2016 21:32:01 ]
pi_160863666
Vroeger toen ik van het paardrijden afkwam at ik altijd macaroni met ham en kaas

Nodig:

Macaroni
Geraspte kaas
Blokjes ham

Ik denk dat ik het volgende week eens ga maken :9
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_160863707
quote:
7s.gif Op donderdag 17 maart 2016 20:20 schreef Tem het volgende:
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor.
pi_160863983
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_160864141
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Precies, authentiek is niet altijd lekkerder.
pi_160867243
Vrijdag maar eens pasta proberen met een witte saus i.c.m. zalm, volkoren tagliatelle deze keer.
pi_160867266
Overmorgen maak ik gnocchi met alleen paddenstoelen en kaas :)
pi_160869410
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Het is ook helemaal niet niet authentiek. Carbonara met room wordt ook in Italie gemaakt, daarnaast is het gerecht van na WOII en dus nog niet eens uitontwikkeld. Dan hebben zie iemand gesproken die een Italiaan gesproken heeft, en die geeft dan de enige echte juiste wijze, want dat is zoals zijn moeder het nog steeds voor hem kookt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_160869607
Studenten/crisisvoer waar ik me nog af en toe aan bezondig:

• Grote ui in plakken van 4mm snijden en die vierendelen.
• Deze uisnippers fruiten (glazig bakken, dan 20m op laag vuurtje), daarna kleine eetlepel ketjap manis doorheen roeren.
• 6 handjes macaroni koken (gewone snelkook-elleboogjes), afgieten.
• Uitjes door macaroni roeren en kerriepoeder overheen strooien (niet teveel, lichtgeel is goed).

Dit is al eetbaar, maar afmaken doe je het door er stukjes gebakken kip, ontbijtspek of desnoods ham aan toe te voegen.
pi_160872018
Vandaag pas voor het eerst zelf gekookt voor mezelf echt.

Pasta Carbonara, niet heel moeilijk en best lekker! Pasta had iets langer mogen koken misschien
pi_160901510
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
pi_160903451
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:

[..]

250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 24 maart 2016 @ 06:48:27 #135
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160903546
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 05:10 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160906464
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2016 06:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
Armoedevoer. :P
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_160906582
Cucina povera! Maar wel lekker!
pi_161001965
Ansjovis in olijfolie los bakken, twee teentjes knoflook en en rode peper erbij. Vuur uit, gekookte spaghetti erbij flikkeren en een enorme bos peterselie er doorheen. Heerlijk.
Op dinsdag 23 november 2010 02:22 schreef Braddie het volgende:
Haal van internet af man.
pi_161002915
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.
  woensdag 30 maart 2016 @ 09:33:28 #140
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161043751
Ik zie hier zoveel lekkere recepten tussen staan dat ik denk ik gewoon heel dit topic ga uitprinten :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161047424
Olie, ui, peterselie, citroensap en gepocheerd ei.
Peper, zout en penne.

Eventueel kaas of noten.

Alles in een pan en scheut olie extra.
pi_161048140
chorizo, catalaanse worstjes*, paprika, courgette, ui, knoflook, tomatenpuree, kookroom

*chipolata's, merguez, whatever, een worstje wat een beetje smaak heeft.

Ik voeg ook altijd nog een snufje pimenton toe.
  woensdag 30 maart 2016 @ 13:44:48 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161048326
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Armoedevoer. :P
Niets mis met arme mensen eten, zijn maar al te vaak bijzonder lekkere gerechten die je iedere dag kan eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 maart 2016 @ 13:51:07 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161048455
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161063230
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Somebody that I used to know
  donderdag 31 maart 2016 @ 01:38:30 #146
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_161066113
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 18:14 schreef silverhill het volgende:
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.
Puttanesca, oftewel: hoerenpasta. :D
pi_161066146
Maccaroni
blokjes ham
geraspte kaas
ketchup

twee porties gekookte maccaroni
hand vol hamblokjes
hand vol geraspte kaas
mengen en in een ovenschaal doen
beetje ketchup erover en 10 minuten op 180 graden in de oven
🐱
  donderdag 31 maart 2016 @ 01:45:02 #148
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_161066148
Van doperwten kun je ook lekkere pastasaus maken. Gewoon fijnmalen, koken, spekjes erin en giet het over je pasta :)
pi_161066264
laatst gebakken spekjes met prei en roomkaas . het water was nog niet aan de kook en de saus was al klaar :D
🐱
  donderdag 31 maart 2016 @ 02:16:29 #150
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_161066303
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 03:25 schreef Chasingrainbows het volgende:
Krijg honger van jullie

Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip.
Deze is hier ook favoriet, ik doe er meestal ook nog ui en paprika bij in reepjes.

En met spekjes, boursin, knoflook, ui,spinazie en kerstomaatjes.

En met gehaktballetjes, rode pesto, blikje tomatenblokjes, knoflook en gedroogde chili.

[ Bericht 3% gewijzigd door snakelady op 31-03-2016 02:23:58 ]
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
pi_161066628
Heel veel recepten hierboven kun je prima minder vet maken door ipv creme fraiche een huttenkäse/cottage cheese te gebruiken.

Meeste varianten die ik maak al voorbij zien komen. Als je eens iets anders bij je pasta wil:

Kipfilet - gyroskruiden - feta (lekkerste die in olie gekruide) - olijf - knoflook - beetje room / creme fraiche

Bovenstaande kan ook met gyrosreepjes of met tonijn (maar dan zou ik die gyroskruiden weglaten haha)

Eventueel groentjes die je lekker vind erdoor. Paprikatje bij vlees en spinazie bij vis zou mijn eerste keuze zijn.
  donderdag 31 maart 2016 @ 07:13:55 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161066781
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 22:49 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Slechts twee ingredienten, geen peper, geen knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161072818
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 23:30 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk :9

Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_161082430
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 14:05 schreef roos85 het volgende:

[..]

Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk :9

Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie.
Klinkt ook :9~
Somebody that I used to know
pi_161083699
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten

Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus :P

Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker :D

als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie.

Klaar is Klara !
  donderdag 31 maart 2016 @ 21:56:04 #156
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_161083747
pasta a la college: snelkooknoodles met ketcup
pi_161084935
Goed topic.

Sowieso valt op blogs als Lekker en Simpel en Minimalist baker wel inspiratie te vinden met weinig ingrediënten.
pi_161085157
quote:
14s.gif Op donderdag 31 maart 2016 21:53 schreef FANN het volgende:
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten

Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus :P

Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker :D

als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie.

Klaar is Klara !
Lekker Pasta Aglio e Olio.
Wat kan simpel toch lekker zijn he!
pi_161085175
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:40 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Lekker Pasta Aglio e Olio.
Wat kan simpel toch lekker zijn he!
:D :Y
  dinsdag 19 juli 2016 @ 03:22:37 #160
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_163847879
Even een kick met nieuwe recepten die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd. :9 Vooral de laatste is echt een aanrader als je chipolataworstjes gebruikt. :9~



pi_163847972
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee.

Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer
  dinsdag 19 juli 2016 @ 11:40:27 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163851823
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163852875
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 04:30 schreef mcthom het volgende:
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee.

Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer
FArfalle zijn die strikjes toch? Dat is de kutste pasta die er is, want het middenstukje wordt nooit gaar tenzij je de hele pasta veel te gaar kookt !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 19 juli 2016 @ 22:03:03 #164
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_163866571
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 01:10 schreef tailfox het volgende:
Pasta+ pesto + courgette + salami+room

Morgen.
pi_163868628
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 22:58:40 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163868692
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 22:57 schreef mcthom het volgende:
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik.
Vermoed dat sirdinalot ze niet moddergaar kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 23:21:17 #167
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163869428
Olijfolie, knoflook, peper, evt met chorizo.
KuikenGuppy
pi_163876093
TVP !
U MAD?
  woensdag 20 juli 2016 @ 11:42:30 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163876264
quote:
3s.gif Op woensdag 20 juli 2016 11:35 schreef de_boswachter het volgende:
TVP !
Tagliatelle met Vongole en Pasata?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163876271
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2016 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tagliatelle met Vongole en Pasata?
:')
U MAD?
pi_163878854
Had net geen zin in brood. Wat cherrytomaatjes licht gebakken in olijfolie met wat bruschettapoeder. En dat door rode linguine (met pepertjes er in) gedaan. Heerlijke lunch!
pi_163905456
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Met Paranoten is ook lekker :Y
pi_163907825
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop :X ). Hoort dat of doe ik iets fout?
Somebody that I used to know
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:00:24 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163907837
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:59 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop :X ). Hoort dat of doe ik iets fout?
Minder knoflook gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:31:13 #175
168739 Red_85
'echt wel'
pi_163908392
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Armoedevoer. :P
Beetje laat om te quoten, maar dit is wel de essentie veel gerechten.
Een paar simpele ingrediënten, maar ow zo goed.

Zelfgemaakte gnocchi van ricotta en 00 meel mengsel met een cherrietomatensaus. Ga daarna maar direct slapen, want beter wordt je dag niet...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')