Klinkt goed!quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Erg lekker
Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoorquote:
Kan rode wijn hier ook bij?quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:21 schreef Tante_Soesa het volgende:
'One pot pasta'
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
1 blik tomatenblokje (400 g)
1 ui
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en rode pepers. Bak circa 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. (als je tagliatelle gebruikt is het eerder gaar)
Roer regelmatig door.
Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Erg lekker
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee...quote:
Hoezo is dat weinig ingrediënten? Wat gooi je dan wel niet in de pasta met veel ingrediënten?quote:
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 19:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Kunnen is één. Of het smaakt, is twee.... Maar als ik het recept zo lees, lijkt het dat de nadruk ligt op een witte saus met een licht oranje kleur door de tomatenpuree. Je kan het proberen, maar ik denk dat het niet gaat werken.
Tomaten was inderdaad het enige wat ik vind kloppen met de rode wijn. De rest, en dan met name de crème fraîche, associeer ik dan weer niet met rode wijn, alleen met witte.quote:Op zondag 13 maart 2016 10:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:
[..]
Ik dacht dat bij tomaten rode wijn goed zou passen. In bolognese wordt ook rode wijn gebruikt. Vandaar mijn vraag.
250 gram droge pasta?quote:Op donderdag 10 maart 2016 13:01 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik sport niet. Maar ik eet dit ook weg hoor
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijnquote:
Kan ik ook makkelijk op.quote:Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:
[..]
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 12:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Gerookte kip in stukjes snijden. Die in de pan. Ondertussen pasta (schelpjes) koken. En broccoliroosjes een paar minuten koken. Dan de roosjes bij de gerookte kip. Creme fraiche erbij en (rode/groene) pesto (even naar smaak proberen). Ik doe er zelf ook nog knoflookpepermix bij (Sligro geloof ik?).
Als de pasta klaar is alles mengen.
Heerlijk!
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor.quote:Op donderdag 17 maart 2016 20:20 schreef Tem het volgende:
voor 2/3 personen.
- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.
Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.
Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
Precies, authentiek is niet altijd lekkerder.quote:Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?
Als het lekker is, boeiend?
Het is ook helemaal niet niet authentiek. Carbonara met room wordt ook in Italie gemaakt, daarnaast is het gerecht van na WOII en dus nog niet eens uitontwikkeld. Dan hebben zie iemand gesproken die een Italiaan gesproken heeft, en die geeft dan de enige echte juiste wijze, want dat is zoals zijn moeder het nog steeds voor hem kookt.quote:Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?
Als het lekker is, boeiend?
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.quote:Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?
Als het lekker is, boeiend?
Dan eet je bijna alleen maar deeg.quote:Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:
[..]
250 gram pasta+nog saus/ingrediënten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.quote:Op donderdag 24 maart 2016 05:10 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dan eet je bijna alleen maar deeg.
Armoedevoer.quote:Op donderdag 24 maart 2016 06:48 schreef zeefje het volgende:
[..]
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italië zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.
Niets mis met arme mensen eten, zijn maar al te vaak bijzonder lekkere gerechten die je iedere dag kan eten.quote:
Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?quote:Op woensdag 30 maart 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
quote:Op maandag 28 maart 2016 18:14 schreef silverhill het volgende:
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water
Instructies:Puttanesca, oftewel: hoerenpasta.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediënten niet in huis hebt.![]()
Deze is hier ook favoriet, ik doe er meestal ook nog ui en paprika bij in reepjes.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 03:25 schreef Chasingrainbows het volgende:
Krijg honger van jullie
Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip.
Slechts twee ingredienten, geen peper, geen knoflook.quote:Op woensdag 30 maart 2016 22:49 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Slechts twee ingrediënten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijkquote:Op woensdag 23 maart 2016 23:30 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
Klinkt ookquote:Op donderdag 31 maart 2016 14:05 schreef roos85 het volgende:
[..]
Doe ook altijd room door de carbonara, heerlijk![]()
Gisteren pasta gemaakt met kastanjechampignons, sjalot, knoflook, hamreepjes en crème fraiche. Op smaak gebracht met peper,zout en peterselie.
Lekker Pasta Aglio e Olio.quote:Op donderdag 31 maart 2016 21:53 schreef FANN het volgende:
Snelle pastagerechten met weinig ingredienten
Olijfolie in de pan, 4 tenen uitgeperste knoflook erbij, véél knoflook dus![]()
Gekookte spaghetti erbij en het is al lekker![]()
als je wél meer ingredienten in huis hebt, kan je er nog, bijvoorbeeld parmezaanse kaas of ander kaas doorheen roeren, stukjes tomaat, basilicum of peterselie.
Klaar is Klara !
quote:Op donderdag 31 maart 2016 22:40 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Lekker Pasta Aglio e Olio.
Wat kan simpel toch lekker zijn he!
FArfalle zijn die strikjes toch? Dat is de kutste pasta die er is, want het middenstukje wordt nooit gaar tenzij je de hele pasta veel te gaar kookt !quote:Op dinsdag 19 juli 2016 04:30 schreef mcthom het volgende:
pasta (al dente gekookt uiteraard), net iets te rijpe roma tomaten, pesto saus van een a-merk en pecorino kaas. Alleen die laatste is duur maar je doet er lang mee.
Mijn Italiaanse maten zweren bij linguine, maar ik vind zelf farfalle of penne lekkerder met de pesto combineren. Maar stiekem komt dat allemaal op hetzelfde neer
Morgen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 01:10 schreef tailfox het volgende:
Pasta+ pesto + courgette + salami+room
Vermoed dat sirdinalot ze niet moddergaar kookt.quote:Op dinsdag 19 juli 2016 22:57 schreef mcthom het volgende:
Farfalle is het italiaanse woord voor vlinder. Maar ik neem aan dat jij dat op strikjes vindt lijken. En dat probleem heb ik nooit. Geen idee wat jij anders doet dan ik.
Tagliatelle met Vongole en Pasata?quote:
quote:Op woensdag 20 juli 2016 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tagliatelle met Vongole en Pasata?
Met Paranoten is ook lekkerquote:Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloopquote:Op dinsdag 19 juli 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto gewoon zelf maken, verse basilicum, pijnboompitten, pecorino of parmazaan, wat knolook, zout en olijfolie. Dood kind kan de was doen. Dit is zoveel lekkerder dan die potjes troep. Gisteren nog gemaakt.
Minder knoflook gebruikenquote:Op donderdag 21 juli 2016 15:59 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Heb ooit een keer zelf pesto gemaakt. Op zich lekker, maar de smaak van rauwe knoflook overheerste (vooral na afloop). Hoort dat of doe ik iets fout?
Beetje laat om te quoten, maar dit is wel de essentie veel gerechten.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |