abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_160742084
Heel erg simpel en toch heel lekker:

Cherrytomaatjes halveren en op laag vuur in olijfolie bakken. Wat bruschettakruiden er door roeren, pas op dat die niet zwart worden. Dan de pasta die je gekookt hebt er door roeren en vervolgens gorgonzola kruimelen en heel even er mee doorheen roeren zodat deze net een klein beetje gesmolten is. En smullen maar!
pi_160746051
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
pi_160844945
Toen ik nog niet zo heel erg op m'n cholesterol hoefde te letten (diabetes), had ik voor snelle maagvulling het volgende 'recept'; binnen enkele minuten klaar:

-Kook een pannetje met elleboogjesmacaroni, en hoe fijner de elleboogjes hoe sneller ze gaar zijn.
-Snijd wat plakjes salami in stukjes, en doe hetzelfde met wat plakjes kaas.
-Meng de salami en de kaas met de macaroni, zodra deze gaar is. De kaas zal vanzelf smelten.
-Doe er naar wens eventueel wat kruiden bij. Een klein blikje tomatenpuree is ook optioneel.

En klaar is Kees.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2016 21:32:01 ]
pi_160863666
Vroeger toen ik van het paardrijden afkwam at ik altijd macaroni met ham en kaas

Nodig:

Macaroni
Geraspte kaas
Blokjes ham

Ik denk dat ik het volgende week eens ga maken :9
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_160863707
quote:
7s.gif Op donderdag 17 maart 2016 20:20 schreef Tem het volgende:
voor 2/3 personen.

- spekjes of pancetta of als je vega bent van die vegetatische slager spekjes bakken in een klein beetje olijfolie op laag vuur.
- penne koken
- Ondertussen 80g parmezaan raspen
- 2 eierdooiers mengen met 60 ml slagroom
- parmezaan door de slagroom en ei mengsel
- knoflookje fijn hakken.
- Als de penne bijna klaar zijn de knoflook bij de spekjes.
- Penne klaar -> bij de spekjes + knoflook en vuur iets hoger
- Peper toevoegen (pepermolentje)
- Slagroom/eigeel/parmezaan mengsel toevoegen.
- Even door elkaar mengen en opdienen.

Beetje salade en een wijntje erbij en je hebt een lekker maaltje.

Totaal ben je misschien vijf minuten langer bezig dan de tijd dat je de pasta moet koken (bij mij meestal een minuut of tien maar ligt aan het type pasta. Ik ben meestal binnen 15 min wel klaar).
Dat is eigenlijk foute carbonara! Lijkt me wel lekker hoor.
pi_160863983
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_160864141
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Precies, authentiek is niet altijd lekkerder.
pi_160867243
Vrijdag maar eens pasta proberen met een witte saus i.c.m. zalm, volkoren tagliatelle deze keer.
pi_160867266
Overmorgen maak ik gnocchi met alleen paddenstoelen en kaas :)
pi_160869410
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Het is ook helemaal niet niet authentiek. Carbonara met room wordt ook in Italie gemaakt, daarnaast is het gerecht van na WOII en dus nog niet eens uitontwikkeld. Dan hebben zie iemand gesproken die een Italiaan gesproken heeft, en die geeft dan de enige echte juiste wijze, want dat is zoals zijn moeder het nog steeds voor hem kookt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_160869607
Studenten/crisisvoer waar ik me nog af en toe aan bezondig:

• Grote ui in plakken van 4mm snijden en die vierendelen.
• Deze uisnippers fruiten (glazig bakken, dan 20m op laag vuurtje), daarna kleine eetlepel ketjap manis doorheen roeren.
• 6 handjes macaroni koken (gewone snelkook-elleboogjes), afgieten.
• Uitjes door macaroni roeren en kerriepoeder overheen strooien (niet teveel, lichtgeel is goed).

Dit is al eetbaar, maar afmaken doe je het door er stukjes gebakken kip, ontbijtspek of desnoods ham aan toe te voegen.
pi_160872018
Vandaag pas voor het eerst zelf gekookt voor mezelf echt.

Pasta Carbonara, niet heel moeilijk en best lekker! Pasta had iets langer mogen koken misschien
pi_160901510
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 17:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik snap eigenlijk niet dat mensen altijd zo aan het hameren zijn dat carbonara authentiek moet zijn met een bepaalde kaassoort of zonder room. Boerenkool wordt ook op 39383 manieren klaargemaakt, is het dan ook ineens geen boerenkool meer als het met azijn wordt klaargemaakt?

Als het lekker is, boeiend?
Oh, ben ik het ook mee eens hoor. Ik doe er ook altijd room doorheen wat blijkbaar helemaal uit den boze is. Maar wel erg lekker.
pi_160903451
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 15:29 schreef zeefje het volgende:

[..]

250 gram pasta+nog saus/ingrediėnten. Totale hoeveelheid zal dus +/- 300gram zijn
Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 24 maart 2016 @ 06:48:27 #135
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160903546
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 05:10 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Dan eet je bijna alleen maar deeg. :{
Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italiė zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160906464
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2016 06:48 schreef zeefje het volgende:

[..]

Kijk eens naar echte Italiaanse gerechten die in Italiė zijn klaargemaakt. Less is more. En daar zit echt vaak geen grote hoeveelheid saus op.
Armoedevoer. :P
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_160906582
Cucina povera! Maar wel lekker!
pi_161001965
Ansjovis in olijfolie los bakken, twee teentjes knoflook en en rode peper erbij. Vuur uit, gekookte spaghetti erbij flikkeren en een enorme bos peterselie er doorheen. Heerlijk.
Op dinsdag 23 november 2010 02:22 schreef Braddie het volgende:
Haal van internet af man.
pi_161002915
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediėnten niet in huis hebt.
  woensdag 30 maart 2016 @ 09:33:28 #140
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161043751
Ik zie hier zoveel lekkere recepten tussen staan dat ik denk ik gewoon heel dit topic ga uitprinten :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161047424
Olie, ui, peterselie, citroensap en gepocheerd ei.
Peper, zout en penne.

Eventueel kaas of noten.

Alles in een pan en scheut olie extra.
pi_161048140
chorizo, catalaanse worstjes*, paprika, courgette, ui, knoflook, tomatenpuree, kookroom

*chipolata's, merguez, whatever, een worstje wat een beetje smaak heeft.

Ik voeg ook altijd nog een snufje pimenton toe.
  woensdag 30 maart 2016 @ 13:44:48 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161048326
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:17 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Armoedevoer. :P
Niets mis met arme mensen eten, zijn maar al te vaak bijzonder lekkere gerechten die je iedere dag kan eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 maart 2016 @ 13:51:07 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161048455
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161063230
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een heerlijke pasta met gorgonzola gegeten, Spaghetti (uit een blauwe verpakking, dat is altijd kwaliteit) 8 minuten gekookt en afgegoten, daar wat brokken gorgonzola in gesmolten en smullen
Slechts twee ingrediėnten? Geen peper of knoflook of olie ofzo?
Somebody that I used to know
  donderdag 31 maart 2016 @ 01:38:30 #146
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_161066113
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 18:14 schreef silverhill het volgende:
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olijfolie
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water

Instructies:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ansjovis is wel enigzins prijzig, maar verder een goedkoop en makkelijk recept. Heb het nog niet weten te verkloten en nog steeds lekker als je 1 of 2 van de ingrediėnten niet in huis hebt.
Puttanesca, oftewel: hoerenpasta. :D
pi_161066146
Maccaroni
blokjes ham
geraspte kaas
ketchup

twee porties gekookte maccaroni
hand vol hamblokjes
hand vol geraspte kaas
mengen en in een ovenschaal doen
beetje ketchup erover en 10 minuten op 180 graden in de oven
🐱
  donderdag 31 maart 2016 @ 01:45:02 #148
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_161066148
Van doperwten kun je ook lekkere pastasaus maken. Gewoon fijnmalen, koken, spekjes erin en giet het over je pasta :)
pi_161066264
laatst gebakken spekjes met prei en roomkaas . het water was nog niet aan de kook en de saus was al klaar :D
🐱
  donderdag 31 maart 2016 @ 02:16:29 #150
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_161066303
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 03:25 schreef Chasingrainbows het volgende:
Krijg honger van jullie

Mijn favoriet is pasta + champignons of andere paddestoelen + kruidenroomkaas + reepjes kip.
Deze is hier ook favoriet, ik doe er meestal ook nog ui en paprika bij in reepjes.

En met spekjes, boursin, knoflook, ui,spinazie en kerstomaatjes.

En met gehaktballetjes, rode pesto, blikje tomatenblokjes, knoflook en gedroogde chili.

[ Bericht 3% gewijzigd door snakelady op 31-03-2016 02:23:58 ]
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')