abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_160346704
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:40 schreef marc0871 het volgende:

[..]

simpel kan soms zo lekker zijn ;)
:Y :+
  dinsdag 1 maart 2016 @ 18:53:50 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160346938
Pasta koken, beetgaar, afgieten, wat verkruimelde blauwschimmelkaas toevoegen, smelt vanzelf
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte of gestampte knoflook erbij, zout, peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_160346954
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Pasta koken, beetgaar, afgieten, wat verkruimelde blauwschimmelkaas toevoegen, smelt vanzelf
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte of gestampte knoflook erbij, zout, peper.
Kijk van dit soort recepten hou ik nou :D
  dinsdag 1 maart 2016 @ 18:58:35 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160347050
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte Parmazaan erover
Pasta koken, beetgaar, afgieten, in koud water zetten. In een pan vongole of mosselen garen met wat olijfolie, witte wijn, knoflook, wat peterselie, wanneer gaar de pasta erbij en warm maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_160351980
Ik vind de olio e aglio altijd lekker en eenvoudiger kan bijna niet. Maar die staa thier ergens boven al.

Knoflook fruiten in olie, verse (over)rijpe tomaten grof snijden en erin, scheutje water of witte wijn en even garen. Beetgare pasta erop en eten maar. Lekker met wat kaas.

Kastanjechampignons (of welke paddenstoelen dan ook) snijden en aanzetten in de pan met wat olie en knoflook, afblussen met een kneepje citroensap. Pasta erop, verse peterselie, en als je het lekker vindt wat stukjes rauwe ham of gekookte ham als het echt op zijn hollands moet (maar neem aub geen blokjes en bak ze niet mee..)

Spekreepjes lichtbruin bakken. Knoflook erbij (niet laten verbranden), paprika uit de aanbieding erbij, rood en/of geel in reepjes. Bakken. Afblussen met wat witte wijn, wat verse tomaten erbij en even de tomaten garen. Vers gesneden salie erin. Net niet beetgare gekookte past erbij, even snel doorverhitten en daarna opdienen. Zout naar smaak...

Groene asperges even beetgaar koken en snijden. Mengen met de pasta, rauwe ham en wat goede olijfolie. Als je het luxe wilt maken doe je ipv de olie een paar lepels mascarpone door de paste en doe je er dan de asperges en ham op. Beetje peper erbij, zout is waarschijnlijk niet nodig

Snijd artisjokharten in vieren en laat uitlekken, halveer zwarte olijven en laat een potje kappertjes uitlekken en hak ze grof. Neem een stuk of 4 ansjovis en snijd deze fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een pan, voeg 2 gesneden teentjes knoflook toe en fruit, voeg ansjovis toe en laat dit even weg'smelten'. Voeg de beetgare pasta toe en de rest van de ingrediėnten en meng goed terwijl je de boel wat verhit op middelhoog vuur. Voeg wat zout en flink peper toe...

Als je dit met verse artisjokken maakt is het wat meer werk... wel lekker :)

Wat we in Nederland meestal niet doen is de pasta sauteren met de saus in de pan. Met bijna gare pasta snel de pan in om het laatste tikje gaarheid te geven, maakt dat de saus een beetje in de pasta trekt en beter 'pakt'. Je voorkomt zo ook 'waterige' hollandse pasta (blurgh).
Whatever...
pi_160354661
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pasta koken, beetgaar, afgieten, olijfolie en geraspte Parmazaan erover
Pasta koken, beetgaar, afgieten, in koud water zetten. In een pan vongole of mosselen garen met wat olijfolie, witte wijn, knoflook, wat peterselie, wanneer gaar de pasta erbij en warm maken.
Spaghetti vongole O+
Had ik in ik dacht Napels voor het eerst gegeten op aanrader van de reisleider en het was een fantastische lunch!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_160356094
Wel vissig, maar zo'n blik sardientjes op tomatensaus, een blikje ansjovis, een (lente)uitje, knoflookje en snuf chilivlokken/poeder/sambal/ander pit.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  woensdag 2 maart 2016 @ 01:56:04 #58
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_160359275
Ohmigattie! Heb het tweede recept van Gordon Ramsay gemaakt (van dat filmpje in de OP)! _O_ Het was letterlijk binnen 10 minuten klaar en fucking heerlijk! :D :D :D
pi_160359387
Ik zie hier dingen voorbij komen waarvan ik denk "dat duurt toch langer dan een bak gehakt rullen en er zo een pakje saus bij tiefen en ui en paprika en tomatensausblikje of ben ik nou gek?!"

:@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  woensdag 2 maart 2016 @ 02:30:20 #60
60574 Joran-Joran
Denkt er het zijne van
pi_160359500
Ik kan het recept online niet vinden en heb geen zin om het over te typen dus maar ff foto's gemaakt vanuit het kookboek :P

Dit is verrassend lekker, snel klaar en je hebt maar 5 ingrediėnten nodig. Ik gebruik overigens gewoon een zakje kaassnippers ipv een stuk dat je nog moet raspen:

http://www.ah.nl/producte(...)aas-parrano-snippers

Verder kan je de vis evt ook gewoon in de pan bakken ipv hem te grillen.



pi_160359680
quote:
10s.gif Op woensdag 2 maart 2016 01:56 schreef Gary_Oak het volgende:
Ohmigattie! Heb het tweede recept van Gordon Ramsay gemaakt (van dat filmpje in de OP)! _O_ Het was letterlijk binnen 10 minuten klaar en fucking heerlijk! :D :D :D
Leuk. De recepten zullen vast heel lekker zijn, toch heb ik wat kanttekeningen. Ten eerste is het filmpje veel te snel en epileptisch gemonteerd, ik word er echt misselijk van als ik er naar kijk, de beelden wisselen veel te snel en ze bewegen met de camera terwijl die ingezoomd staat. Ja ik snap dat je wil benadrukken dat het een snel recept is maar dan hoef je toch niet zo hysterisch te filmen dat je er niet naar kunt kijken. Ten tweede vind ik de pastas nogal vetklepperig voor atleten, gaat toch een behoorlijke lading creme fraiche in.

idee van geitenkaas in de vriezer vind ik heel leuk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 2 maart 2016 @ 08:11:52 #62
444149 Eejit
What's the craic?
pi_160360455
Spaghetti met tonijn, olijfolie en peterselie.

Kook de spaghetti. Mix/blend ondertussen een blikje tonijn, peterselie en een paar eetlepels olijfolie.
Als de spaghetti bijna gaar is afkoken, terug in de pan. Op een laag vuurtje, prutje er doorheen gooien en goed doorroeren. Als het goed doorgeroerd is dan van het vuur en klaar is kees.
Tiocfaidh įr lį!
We are the pride of the North!
  woensdag 2 maart 2016 @ 13:20:33 #63
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_160365339
Spaghetti met gamba's

- Gamba's (mogen ontdooid uit de diepvries zijn) met olie, ui, chilivlokken (of rode peper) en knoflook wegzetten en laten marineren. Minimaal een half uur, 2+ uur is beter.
- Spaghetti (nr 5) koken tot beetgaar. Afgieten en wegzetten in koud/lauw water.
- Gamba's in een wok of hapjespan gaar bakken (marinade gewoon meebakken, ipv 'nieuwe' olie).
- Spaghetti afgieten, toevoegen aan de gamba's en even in de pan mee verwarmen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_160366363
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

alternatief
pasta, groene pesto, rucola, pijnboompitten en grana padano

Leftovers (als die er al zijn) zijn de dag nadien koud en even lekker
I've got a plan so cunning you could put a tail on it and call it a weasel
  vrijdag 4 maart 2016 @ 15:32:12 #65
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_160418552
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 14:03 schreef Hello_Kitty het volgende:
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

Klinkt lekker, wel grappig dat je pasta met pesto en onverwerkte pesto-ingrediėnten maakt :P.
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_160419271
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 14:03 schreef Hello_Kitty het volgende:
mijn quick and easy recept

pasta, rode pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en grana padano

alternatief
pasta, groene pesto, rucola, pijnboompitten en grana padano

Leftovers (als die er al zijn) zijn de dag nadien koud en even lekker
Ik maak dat sowieso al als pasta salade. Na het koken de pasta goed afspoelen (de enige keer dat je dat mag doen, is bij pastasalade) en dan ales koud/lauw erdoor (rucola mag van mij wel een beetje verleppen, hoeft niet super super koud te zijn allemaal van mij).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160422808
Van Koken met Karin:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker man, vooral als je die verhouding van de saus goed hebt :9~
Somebody that I used to know
pi_160423846
Kreeg vandaag Pasta met kool en spek.
.
pi_160427226
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Spaghetti vongole O+
Had ik in ik dacht Napels voor het eerst gegeten op aanrader van de reisleider en het was een fantastische lunch!
1 van mijn favorieten ;-) ook Pasta Scoglio is erg lekker. (soort frutti di mare, spaghetti met vongole, scampi, mosselen etc..). Ik ben niet zo van de simpele pastas
  zondag 6 maart 2016 @ 00:28:38 #70
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_160455311
Zo, vanavond het eerste gerecht uit het filmpje van de OP gemaakt (die met garnalen dus). :9~ Ook zeker een aanrader! Morgen het derde gerecht (die met kip) en daarna ga ik die van jullie proberen de komende tijd. :P
pi_160462553
Mag ik hier ook om een tip vragen?

Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene
en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik :@

  zondag 6 maart 2016 @ 14:20:49 #72
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_160462598
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:19 schreef FANN het volgende:
Mag ik hier ook om een tip vragen?

Ik heb net alle restjes paprika opgemaakt, een kleine rode, een kleine gele en een kleine groene
en een half bakje champignons, toen heb ik er een blikje ratatoille doorheen gegooid en een blik gepelde tomaten en nog wat verse tomaten die over waren maar op moesten, er zit nu alleen nog peper en zout in, wat zouden jullie voor kruiden adviseren? Ik heb geen idee en het smaakt een beetje flauwtjes vind ik :@

[ afbeelding ]
Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook?
pi_160462669
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2016 14:20 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Basilicum en een pepertje? Eventueel een teentje knoflook?
verse basilicum heb ik niet in huis, wel gedroogde en knoflook heb ik ook niet eens aan gedacht : :Y


Ik ga het straks proberen, klinkt wel goed :D
  Moderator zondag 6 maart 2016 @ 14:38:18 #74
184769 crew  Deisyy
pi_160463095
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 14:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Boursin liefhebbers: Gebruiken jullie gewone boursin (het kaasje zelf) of boursin cuisine?
De goedkope van Lidl :9

Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_160463236
Zo voor 't eerst pasta maken in m'n leven.

Volkoren penne met hete pastasaus, stukjes kip en snijbonen :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')