Lucky2Bastard | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:57 |
![]() Wat is dit nou weer? ![]() Gewoon, een bak en kook rubriek, je bent toch niet blind? ![]() Ja, maar ouwe, daar hebben we CUL voor hè. ![]() Zeg snotjong, dat weten we hier ook wel en dit is net even anders. ![]() Oh ja joh, vertel... ![]() Nou, omdat we geen reet meer onthouden, gaan we hier zelf tips en recepten uitwisselen zodat het allemaal makkelijk terug te vinden is. Al die apparaten van tegenwoordig met moeilijke aan / uit knoppen schiet ook al niet op. ![]() Pfff, nou succes ermee ouwe. ![]() Ja bedankt en nou opbokken want we raken ook steeds sneller geirriteerd! ![]() De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn. Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud. We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch. ![]() Maar goed. Neem bijvoorbeeld de tostie met zonder gat van chufi, of de smoothies van FANN, daar willen we de werkwijze van zien. Of dingen waarvan je denkt, dat is verdomde handig, dat ga ik voortaan ook zo doen. Zoals 'banketbakkersroom'. Hoop gedoe terwijl het heel simpel kan en net zo lekker en minder vet is: 35 gr custard 35 gr suiker 400 ml melk Flikker alles in een pan, 1 x flink roeren zodat je geen klonten krijgt en dan af en toe roeren tot het aan de kook is. Dan nog een minuut door laten pruttelen en blijven roeren, anders zal het zeker aanbranden. Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is. Klaar. ![]() Kom dan met die tips! ![]() | |
chufi | zaterdag 16 januari 2016 @ 15:19 |
Is met plaatjes erbij niet handiger... ? | |
Lucky2Bastard | zaterdag 16 januari 2016 @ 15:35 |
Ja, dat is waar. ![]() ![]() | |
sacha | zaterdag 16 januari 2016 @ 17:44 |
chufi | zaterdag 16 januari 2016 @ 17:59 |
![]() ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 16 januari 2016 @ 18:02 |
Mag ik wel lachen hiero? ![]() ![]() | |
Mickeys | zaterdag 16 januari 2016 @ 18:19 |
Je kunt er van de vloer en het aanrecht eten... er ligt genoeg ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 16 januari 2016 @ 19:00 |
Sjézus! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
soapie | zaterdag 16 januari 2016 @ 19:12 |
Oh, my..... ![]() | |
golfer | zaterdag 16 januari 2016 @ 23:58 |
Dit moet ik natuurlijk als Culi-snob blijven volgen. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 13:10 |
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven. ![]() De ingrediënten: 250 gr patentbloem 165 ml water 4 gr zout 3 gr suiker en niet te meten korrelgist, zeg een halve theelepel. Doe de bloem in een kom (later moet de kom afgedekt worden, dus eentje met deksel is wel zo handig) en maak een kuiltje in het midden. Zorg dat er nog een beetje bloem op de bodem van het kuiltje blijft liggen. Trek met een lepel een geul aan de buitenkant en strooi daar het zout in. Zout en gist zullen nooit vrienden worden en aangezien er maar een klein beetje gist in gaat, kan je het in 1e instantie beter even gescheiden houden tot de gist flink actief is. De gist gaat samen met de suiker in het kuiltje en daar giet je een deel van het water bij. Het overige vocht giet je in de geul. ![]() Roer met een lepel flink door het kuiltje en dek het af. Laat het een kwartier met rust en meng dan alles door elkaar tot je een homogeen geheel krijgt. Omdat het relatief veel vocht bevat zal het een kleffe bal zijn. Dek het af en laat het staan tot de volgende dag. Ben je al wakker? Als je tussen de middag het stokbroodje wil eten, dan heb je tot uiterlijk 10.00 uur om het te vormen en weer te laten rijzen. Als je langer wacht kan het niet voldoende rijzen en krijg je een klein kutbroodje. ![]() ![]() ![]() Daar kwak je nog wat bloem overheen en dan verdeel je het in 2 stukken. 1 stuk vorm je weer tot een bal, bloem erover en in een afgedekte kom in de koelkast zetten, dat is het pizza gedeelte. ![]() Het andere deeg rol je uit tot stokbroodvorm en met een zeer scherp mes maak je over de hele lengte een inkeping en nog wat schuine. Hoeft natuurlijk niet, maar het staat wat fraaier. Mieter daar nog wat bloem overheen en laat het afgedekt nog 2 uur rijzen in een met bloem bestoven bakblik. ![]() Afbakken in voorverwarmde oven op 240 graden met boven- en onderwarmte in 10 - 15 minuten. (ligt aan je oven) Zelf bak ik af op kleur. Als het een beetje begint te karamelliseren is het goed. Oh en zo snel mogelijk opeten, dan heb je een lekkere harde korst. ![]() ![]() De deegbol die je in de koelkast hebt staan kan je uitrollen tot pizzavorm, beleggen en op dezelfde manier afbakken als het stokbroodje. ![]() Eet smakelijk. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 13:24 |
Oh, vergeten te vermelden: dat zet ik 's avonds rond een uur of 10 klaar en je hoeft de bloem niet te zeven. | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 13:42 |
![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door FANN op 17-01-2016 13:47:10 ] | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 13:42 |
IK HEB WÉÉR 1X ADVOCADO GESCHEVEN I.P.V. AVOCADO ![]() | |
Dinus | zondag 17 januari 2016 @ 13:44 |
Hahahaha! ![]() ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 13:47 |
opgelost ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 13:47 |
Lijkt me lekker en leuk gedaan ook, FANN! LDS. ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 13:48 |
ziet er goed uit! ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 13:49 |
Luie Donder Syndroom toch? ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 15:50 |
Boontjes Pedish.... Wat heb je nodig (2 personen): uiteraard rijst (wat jij lekker vindt) 300 gram kipfilet in blokjes 3 grote uien, grof gesneden 1 grote pot boontjes Laos Sambal Knoflook(poeder) Peper Zout Suiker Sambal Kokoscreme Kook de rijst volgens verpakking. doe in een grote kookpan de volledige inhoud van de pot boontjes en zet dit zachtjes aan. bak de kipfilet zodat deze net aan bruin gebakken begint te raken. Kruiden is niet nodig. zodra de kipfilet klaar is doe je dit bij de boontjes in de pan (vocht van de boontjes gewoon erin laten zitten) fruit in de pan, waar je net de kip in gebakken hebt, de uien en zet vervolgens het vuur laag. Doe er 1 a 2 theelepels sambal, knoflook naar smaak, 4 tot 8 eetlepels laos, 4 eetlepels suiker, een snufje zout en een beetje peper erbij. Vervolgens het vuur weer hoog en goed roeren voor ongeveer 2 minuutjes. Daarna doe je dit prutje ook bij de boontjes met kip en roer je dat goed door elkaar. Als de rijst bijna klaar is en je dus bijna aan tafel kunt, dan doe je er een zakje kokos creme bij de boontjes met kip. Nog even goed doorroeren tot de crème is gesmolten. Serveer de rijst en kip/boontjes prut gewoon lekker samen. Smakelijk eten ![]()
| |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 15:53 |
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos. ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 15:54 |
Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ... Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen eten ![]() ik kan er natuurlijk ook half potje van maken in recept... lol | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 15:56 |
Wat een hoeveelheid zeg. ![]() ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 15:58 |
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 16:12 |
Zier er erg goed uit. ![]() | |
Leandra | zondag 17 januari 2016 @ 16:13 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 17:16 |
Gerechtje voor de mensen die geen vlees eten.... benodigdheden: 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika gesnipperd 5 vellen bladerdeeg (ik neem de roomboter variant, net iets lekkerder) paneermeel 4 eieren 2 grote uien, gesnipperd 1 schijf geitenkaas (al dan niet met honing) in blokjes honing (schenkfles werkt het handigst) scheutje melk 4 kleine ronde springvormpjes boter om de vormpjes mee in te vetten. verwarm de over voor op 220 graden. fruit de uien in de pan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe... Bak dit alles nog even goed door tot de paprika er ook glimmend uit gaan zien. Draai het vuur laag en voeg de geitenkaas en een flinke scheut honing toe. Verdeel de 5 vellen bladerdeeg over de 4 bakjes zodat deze geheel bedekt is. Strooi er vervolgens een laag paneermeel in. Vul de 4 bakjes met het uien/paprika/geitenkaas/honingprutje. Klop in een grote maatbeker de 4 eieren met een scheutje melk. Verdeel dit vervolgens over de 4 bakjes. Nu ongeveer een minuut of 35 a 40 in de oven. Het resultaat mag er zijn. Zowel als hoofdgerecht of als groente bijgerecht.
| |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 17:23 |
Ja hoor 's, Mickeys, Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook. ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 17:26 |
Hey hallo... ik weeg 53/54 kilo... en dat met deze gerechten.... valt allemaal best wel mee ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:10 |
En voor als je in de LDS modes bent maar toch een lekker warm broodje wilt eten... Voor 1 a 2 personen: 2 afbak ciabatta's of eventueel het stokbrood wat L2B hierboven heeft beschreven klein potje groene pesto 4 plakjes Serrano ham (of als je geen vlees eet/lust, dan kun je ook een tomaat in schijfjes doen) 1 bol mozzarella 2 grote stukken aluminium folie Snij het brood door de helft (nog niet afbakken! tenzij je L2B variant gebruikt) en besmeer de beide zijden met een flinke laag pesto Leg op beide helften een plakje Serrano ham (of tomaat maar dan die op 1 helft beleggen) en de mozzarella in plakjes. Vervolgens doe jet het broodje in een stuk folie. Maak wat sneetjes aan de onderkant zodat het vocht eruit kan lekken als het in de oven ligt. Bak de broodjes nu af volgens de beschrijving op de verpakking... Smakelijk eten Als je luier dan lui bent, leg dan een keukenpapiertje op je bord, leg daarop je broodje in zilverfolie die je dan kunt uitvouwen. Als je klaar bent met eten, dan is je bord nog schoon en kan die zo terug de kast in ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:15 |
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook. ![]() Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg: Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik. ![]()
| |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:17 |
Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit) | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:20 |
Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak. ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:22 |
Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem vies ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:25 |
Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen. ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:27 |
Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren? | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:28 |
Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren. | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:29 |
Ook een idee. Ik ben geen echt grote eter, maar wel een lekkerbek ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 18:37 |
Jeu Mickey is de topkok van 40+ ![]() ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:38 |
alleen in LDS stijl hoor... ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 18:39 |
Nou niet écht hoor ![]() Goeie recepten en lekker duidelijk voor zo'n keukenkluns als ik ![]() | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:41 |
Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplan | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 18:42 |
Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukken ![]() Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voor ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 18:43 |
Die laatste is indd LDS, erg eenvoudig, maar dat zal helemaal niets aan de smaak afdoen omdat de combi van ingrediënten goed is. | |
Mickeys | zondag 17 januari 2016 @ 18:43 |
geitenkaas... geitenkaas (en zelfs die kun je in blokjes kant en klaar kopen als ook grof gesnipperde ui... paprika weet ik niet, zal vast ook wel | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 18:45 |
Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch? ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 18:46 |
Die moeder is sacha ![]() ![]() | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 18:47 |
Nice! Maare.. korrelgist? Okee, ik ben ook nog maar 38 ![]() Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken? | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 18:47 |
Euhmm.. eigenlijk wel ![]() Blond momentje ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 18:48 |
Ik wilde net zeggen je kent de moeder niet. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:48 |
Groen? ![]() | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 18:49 |
![]() | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 18:49 |
Sacha heeft wel een goede radiostem ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 18:51 |
Die moet je hebben dat is een zakje van 18 gram droge gist, zeer makkelijk te verwerken, dit in tegenstelling tot verse gist. | |
Lucky2Bastard | zondag 17 januari 2016 @ 18:53 |
Oh ja, dat is prima. ![]() | |
knokkels | zondag 17 januari 2016 @ 19:02 |
Pernil Al Horno (Puerto Ricaanse varkensschouder.) Extreem makkelijk te maken, absurd goedkoop stuk vlees voor de grootte.. En je wil nooit meer andere kaantjes. Pro-Tip: Ga ergens anders heen als het in de oven zit. Kan weinig fout aan gaan, en als je in je huis blijft loop je de kans op brandwonden aangezien je automatisch naar de oven wordt getrokken vanwege de absurd lekkere geuren. En dat doet auw ![]() Fahrenheit - Celsius conversie 2 kilo is rond de 22 euro. Daar eet je gerust 5 dagen ernstig royaal van. | |
Leandra | zondag 17 januari 2016 @ 19:03 |
Ik zal de volgende keer dat ik m'n PVC bak (PerenVerrassingsCake) even foto's maken en het hier met recept posten. | |
chufi | zondag 17 januari 2016 @ 19:03 |
Ik heb nog wat Jamon liggen, maar ik ben niet zo van die pesto en mozzarella.. Wat ik er dan wel mee ga doen is nog simpeler.. maar dat volgt later
| |
soapie | zondag 17 januari 2016 @ 19:05 |
Relaxed topic dit!! Ik heb ook een simpel receptje. Kipfilet in reepjes of blokjes snijden.In de pan mikken en even gaar bakken met wat champignons, uitje en/of paprika. Dan blikje champignonsoep en kuipje kruidenkaas erbij. Even doorwarmen en dan over de rijst of macaroni. Lekker salade erbij en klaar!! | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 19:06 |
Kijk, hier hou ik van ![]() Kan ook met Vega kipstukjes ![]() | |
soapie | zondag 17 januari 2016 @ 19:09 |
Yep, en ik hou ook van dit soort simpele dingen. Moet allemaal niet te moeilijk, dan mislukt het toch!! Kookkluns als ik ben! | |
Deisyy | zondag 17 januari 2016 @ 19:09 |
Dit eet ik ook weleens, meestal met nog aardig wat kerriepoeder ![]() | |
FANN | zondag 17 januari 2016 @ 19:10 |
Gelukkig ben ik niet de enige ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 19:12 |
Je kan dan ipv een blikje champignonsoep net zo goed een een blikje kerriesoep nemen, duh. ![]() | |
Deisyy | zondag 17 januari 2016 @ 19:13 |
Of een blikje kippensoep, kan je de kip weg laten, is misschien wel een idee voor Fann ![]() | |
soapie | zondag 17 januari 2016 @ 19:14 |
Nee hoor, ik laat zelfs een tosti nog aanbranden! ![]() | |
Mo_Muffin | zondag 17 januari 2016 @ 19:15 |
Je kan elke gebonden soep uit blik gebruiken, je moet het dan alleen niet verdunnen zoals je doet als je het blik als soep zou eten. | |
soapie | zondag 17 januari 2016 @ 19:35 |
Alleen zit daar vermicelli in..... | |
Deisyy | zondag 17 januari 2016 @ 20:35 |
Kan ze de pasta meteen weglaten ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 13:24 |
Droplikeur: Ingrediënten: 0,7 liter doppel korn jenever van 38% 200 gram suiker 140 gram drop 100 ml water 1 steranijs De drop is te koop bij Kruidvat, het zijn de ronde doosjes met zwarte deksel. Laurier is Italiaans en ook echt 100%, de ander is Trio drop ruitjes. Zo'n doosje weegt 70 gram, de laurier ook. Het is een sterke likeur en érg lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fles jenever te gebruiken waarvan het alcoholpercentage lager ligt. Bereiding: Mieter de inhoud van de 2 dropdoosjes in een pan en voeg daar 200 gram suiker bij, 100 ml water, plus een steranijs. Breng het aan de kook, zet de warmtebron laag en blijf roeren tot alles opgelost is. Zet de pan in een bak koud water en vis de steranijs eruit. Wacht minimaal tot de vloeistof lauw is, want anders verdampt de alcohol als je het erbij doet. Giet de jenever bij de vloeistof en roer het flink door. Pak een literfles, zet er een trechter op en giet voorzichtig de likeur in de fles. Klaar. ![]() Hmmm, toch best wel een beetje veel werk.... Wacht, dan doen we het anders!
| |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 14:01 |
Houdbare volle melk. Dat is dan weer jammer hoor L2B ... ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 14:04 |
Jups, da's waar. Aan de andere kant hoef ik niet vaak de deur uit om melk te gaan halen. ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 14:06 |
Ik zou eigenlijk gewoon een koe willen hebben. Elke dag verse melk. Alleen waar laat je die he ![]() Woningstichting zou er zomaar een issue van kunnen maken ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 14:18 |
Oeh! ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 14:20 |
Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaak ![]() En alles natuurlijk in 1 pan ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 14:28 |
Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan. ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 14:30 |
Ik heb mijn vlees doorgaans niet in de gang staan ![]() inb4 Andre van Duin ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 15:07 |
pindasoep Nuff said ![]() En wat extra (pel-)pinda's roosteren in een droge pan, en die door de soep heen. | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 15:10 |
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen. ![]() | |
knokkels | maandag 18 januari 2016 @ 15:16 |
Ohh wacht ![]() Klinkt moeilijker en bewerkelijker dan het is. Zie tip 2 voor alternatieven voor het vlees | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 15:35 |
Knappe boodschappenlijst zal het worden voor de volgende keer dat ik de deur uit ga. Klinkt óók lekker, dus moet een keer gemaakt worden. | |
Mickeys | maandag 18 januari 2016 @ 17:17 |
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-up Overigens... voor LDS'ers: http://www.makkelijkerecepten.net [ Bericht 8% gewijzigd door Mickeys op 18-01-2016 17:23:47 ] | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 17:24 |
![]() ![]() | |
Mickeys | maandag 18 januari 2016 @ 17:26 |
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control. Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish? | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 17:29 |
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond. Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort. ![]() ![]() | |
Mickeys | maandag 18 januari 2016 @ 17:31 |
Ow ja... sorry ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 17:33 |
Ja, bedankt nog! ![]() | |
Mickeys | maandag 18 januari 2016 @ 17:34 |
Graag gedaan.. ik ook van jou! ![]() | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 21:27 |
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden. | |
Mo_Muffin | maandag 18 januari 2016 @ 21:55 |
Klachten richting L2B. ![]() | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 21:58 |
Ik post in zijn topic, dan heeft ie het recept maar beter uit te leggen. | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 22:00 |
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:
| |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 22:02 |
Had je die foto er wel bij mogen zetten ![]() Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakken ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 22:03 |
![]() ![]() | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 22:06 |
![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 22:09 |
![]() ![]() | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 22:09 |
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak. | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 22:10 |
Goeie bak! ![]() | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 22:10 |
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept? Zonder suiker of meel? | |
Lucky2Bastard | maandag 18 januari 2016 @ 22:11 |
Even zoeken hoor. | |
drakin | maandag 18 januari 2016 @ 22:12 |
Ik had vanavond meelloze wraps. Maar die bestel ik en ze zijn duur, wil ze wel eens zelf kunnen maken. | |
Soury | woensdag 20 januari 2016 @ 19:23 |
Hete bliksem ingredienten : Zure appels Zoete appels Aardappels Uien Gehakt en spekjes Dit had ik min of meer voor een flinke pan ![]() rasel ha nout (daar zit alles in en ruikt ook naar kaneel) ipv zout/peper/kaneel Zowieso heerlijke kruiden. Dit alles in een pan ![]() Staat nu te borrelen, dus straks meer ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Soury op 20-01-2016 19:44:32 ] | |
Mickeys | woensdag 20 januari 2016 @ 19:29 |
![]() | |
Soury | woensdag 20 januari 2016 @ 19:30 |
Het ruikt al erg lekker ![]() | |
Mickeys | woensdag 20 januari 2016 @ 19:30 |
Heb je nu de aardappelen en appelen en zo bovenop het gehakt met de spekjes gedaan? | |
Soury | woensdag 20 januari 2016 @ 19:32 |
Nee die zijn apart. Wel al klaar maar dat stamp ik erdoor als het gekookt en afgegoten is | |
Mickeys | woensdag 20 januari 2016 @ 19:33 |
Oké, ik wacht in spanning af... (jammer dat ik niet het hier niet kan ruiken ![]() | |
Soury | woensdag 20 januari 2016 @ 20:13 |
![]() Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker. ![]() Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels, ![]() | |
Mickeys | woensdag 20 januari 2016 @ 21:29 |
Zowel zure als zoete extra? (ik had de aantallen even geteld op je foto's ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 21 januari 2016 @ 01:44 |
Ik flikker er gewoon blik appelmoes in. | |
Soury | donderdag 21 januari 2016 @ 19:10 |
Meer zure, en die appels waren best flink | |
#ANONIEM | vrijdag 22 januari 2016 @ 00:51 |
Pizza Piet. Je maakt bodem met deeg en daarop bolognese saus. Dan tonijn, knoflook en kaas met als garnituur Turkse worst. ![]() | |
chufi | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:00 |
As simple as PP can be | |
#ANONIEM | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:10 |
Ik snap niet dat nog geen enkele pizzabakker die verzonnen heeft? | |
Mo_Muffin | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:14 |
Prima pizza, op de keuze van de kaas na. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:16 |
Die was in de aanbieding , geraspte belegen. | |
Mo_Muffin | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:19 |
Mozzarella kost een drol en Parmezaan (stuk en zelf raspen) is iets duurder , maar die combi is ideaal voor mij, ik gebruik iig geen zakje geraspte kaas uit een supermarkt. Als ik iets zelf maak gebruik ik goed spul, zo ook geen margarine....als ik iets bak.... | |
#ANONIEM | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:22 |
De bodem maak ik met wit broodjes deeg van de Aldi. | |
Mo_Muffin | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:25 |
Dat vind ik dan weer clever, dat is een hele effectieve en goede manier om snel en toch lekker iets in elkaar te flansen. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:29 |
Volgende keer komt mijn zuurkool ovenschotel. | |
soapie | vrijdag 22 januari 2016 @ 08:20 |
Lekker! | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:21 |
Nou Mickeys, Het is eindelijk gemaakt hoor. ![]() Sja, wat zal ik er van zeggen. ![]() Overigens is er romige kokosmelk gebruikt, want crème kon ik zo gauw niet vinden in die uithoek hier. En de 'kipfilet' bleek tijdens het ontdooien ineens een filetlapje te zijn geworden. ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:24 |
Zeker weten dat dit erg lekker is. Tonijn op pizza is sowieso al lekker en met Turkse worst zal ie wel lekker pittig van smaak worden. ![]() | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 17:26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik schrok me wezenloos..... jij *kreng*. Maar desondanks de "tegenwerkingen" toch nog geslaagd ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:26 |
![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:28 |
Lol! Mja, de bereiding was ietwat anders dan hoe jij het doet, maar het is wel érg lekker zeg! Dat ga ik van de week eens even voor mijn ouders maken, want ik weet zeker dat die er ook van smullen. | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 17:41 |
Kijk.. dat zijn de leuke berichten. Zelf doe ik er wat meer "vocht" bij.. En kokosmelk kan inderdaad ook... eigenlijk heet het Santen maar ik neem dus altijd de crème ![]() | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:43 |
Ik ben ook nog van plan om het te maken hoor Mik, maar met Vegetarische kipstuckjes ![]() en ja zo schrijf je dat écht met ch ![]() | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 17:44 |
![]() ![]() Mijn gerecht is ook een afgeleide van hoor.. Zoals ik heb beschreven is zoals ik het het lekkerste vind en iedereen is er wild van als ze bij mij komen eten. En nu zelf ook via "het wereld wijde web" ![]() ![]() | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:45 |
Ik post de foto's als ik het heb gedaan ![]() | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 17:47 |
Top.. ben erg benieuwd. Ook naar hoe de ouders van L2B het hebben gevonden | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:50 |
Hier zat er ook 'iets' meer vocht in, want het hele pakje romige kokosdinges is er in verdwenen. ![]() Er is nog behoorlijk wat van de saus over. Eens kijken hoe dat smaakt als ik er wat bloem en ei door mik morgen. Ga proberen er een soort hartige pannenkoek van te fabriceren. | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:50 |
Het is echt smullen. ![]() | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 17:50 |
Hahaha.. hoe ontstaan er nieuwe gerechten.... nou gewoon... via FOK! met, door en voor 40+'ers met LDS natuurlijk | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:51 |
Dat dacht ik al meteen, maar nu ben ik ervan overtuigd ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 17:52 |
![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 18:48 |
Hoeveel gram moet je dan aan denken, Mickeys, 50, 75 gr. per vorm? ![]() ![]() *wederom richting boodschappenlijst sjokt | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 18:50 |
Eh... ik haal het altijd bij AH bij de (verse?) kaasafdeling... wat zal het zijn... eh.. 150/200 gram? Als ik thuis kom snij ik het doormidden (zoals op de foto "overdwars") en dan snij ik het in blokjes | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 18:55 |
Dan hou ik 35 gr per vorm aan. Het is best een sterke smaak en als het gaat overheersen ben je weg. Mocht dat zo zijn, dan kan ik in dit geval mooi de schuld bij jou neerleggen, dat scheelt weer. Bedankt weer! | |
Mickeys | maandag 25 januari 2016 @ 19:13 |
Ik zit er echt vreselijk over na te denken... maar 35 gram per bakje zal denk ik wel kloppen. Je kunt het ook in 1 grote springvorm maken, maar ik vind 4 kleintjes leuker ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 19:25 |
Is ook veel fraaier om te zien ja. Het is een beetje veel om in je eentje op te knagen, dus mijn ouders zullen wel blij met me zijn de komende tijd. ![]() Nou, ik hou je op de hoogte hoor! | |
Lotusss | maandag 25 januari 2016 @ 19:54 |
Hmmm... toch maar even mijn runderstoofvlees-recept een keer posten. Heb geen foto's van de bereiding namelijk. 2-3 uur laten pruttelen en het Paradijs is aanstonds! Mijn 40+ partner en zijn 40+ vrienden vinden het heerlijk in ieder geval. ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 19:55 |
Pruttelzooi recepten zijn van harte welkom. ![]() | |
Lotusss | maandag 25 januari 2016 @ 19:57 |
Ik zal het deze week weer maken, met foto's! En het dan hier posten natuurlijk ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 25 januari 2016 @ 19:58 |
Perfect! Hartelijk dank alvast. ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:07 |
Nou, Mickeys, Zelf had ik ook niet verwacht dat ik het de volgende dag alweer zou eten, maar toen het gesprek op dit recept uitkwam, had ik meteen de hoofdprijs en kon direct aan de slag. ![]() Ze vonden het zoals verwacht heerlijk en begonnen meteen te beppen over wat er óók wel lekker door zou smaken: kastanjechampignons en oh wacht, courgette enne paprika enne, bla bla bla... Kortom, ik ben fucked de komende tijd. ![]() Traditiegetrouw zat mijn vader weer als 1e te proppen. ![]()
| |
Mickeys | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:17 |
![]() ![]() ![]() Ik geen paddestoelen en zo.. daar ben ik allergisch voor, maar natuurlijk kun je alle kanten ermee op. Zou FANN nu ook nog meer overtuigd zijn? ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:25 |
Dat móet wel. ![]() Allergisch voor paddenstoelen in de zin van bèh, of écht allergisch? ![]() | |
Mickeys | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:25 |
Dat laatste... ik weiger ooit nog weer 2 dagen doodziek te zijn door die dingen | |
Lucky2Bastard | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:28 |
Damn, wat zonde zeg. Nja, doe je niets aan. Dan zou ik het ook fijn links laten liggen. Oh, mijn vader vroeg nog of 'die griet' nog meer had aan recepten. ![]() | |
Mickeys | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:29 |
Inderdaad, dat doe ik dan ook. Ook al het eten wat in aanraking ermee is geweest.
![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:32 |
Die moet er binnenkort ook aan geloven. ![]() Alleen jammer dat er hier niet van dat formaat springvormen staan. | |
Mickeys | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:34 |
Hahaha... Springvormpjes heb ik gekocht bij AH in de aanbieding, dat dan weer wel. Ik heb daar overigens ook ooit die F1 taart mee gemaakt die ik elders eens gepost heb ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 26 januari 2016 @ 19:55 |
Die taart ja! Mens, wat een fraai exemplaar als dat is. Denk dat ik maar op zoek ga naar wat siliconenvormen. Of gewoon één knots van een quiche. We hebben het toch weer binnen 5 minuten naar binnen geschoffeld zodra het uit de oven komt. ![]() | |
sacha | woensdag 27 januari 2016 @ 08:52 |
![]() | |
Vijzel | woensdag 27 januari 2016 @ 09:07 |
Briljant topic. ![]() ![]() Tot over 7 jaar. ![]() | |
Mickeys | woensdag 27 januari 2016 @ 10:42 |
Ehm... als je nu recepten hebt voor ons 40+ die voldoen aan LDS dan maakt jouw leeftijd echt niet uit | |
Mickeys | woensdag 27 januari 2016 @ 10:43 |
Alleen al de kreet "die griet" laat me weer jong voelen ![]() | |
Lucky2Bastard | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:06 |
Mickeys had het een stuk beter voor elkaar dan ik met haar bakvormen. Die had ik niet van dat formaat en een grote vorm schiet ook niet op in je eentje, dus heb ik het zo opgelost:Dat recept is een aanrader, ik heb zitten smullen. Er viel per ongeluk nog wel wat gehakt in en stom genoeg liet ik er ook nog een teen knoflook in vallen. ![]() Het gaat om dit recept van Mickeys:
| |
Mickeys | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:11 |
Gebeurd mij nu nooit... dat dingen spontaan in mijn eten beland ![]() Denk je dat jouw paps "die griet" om nog meer recepten gaat vragen? | |
Lucky2Bastard | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:12 |
Denk dat mijn vader eist dat je het voor komt doen, hem kennende. ![]() | |
Mickeys | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:13 |
Ja dag.... jij kunt het prima nadoen | |
Lucky2Bastard | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:20 |
![]() | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 15:47 |
Bak wat uien en knoflook (champignons deze keer omdat ik er iets mee moest), schil wat aardappels, snijdt ze in stukjes en bak ze in wat olie (of in een Airfryer). Laat alles een beetje afkoelen.. Klop 4-6 eier, zout en peper naar eigen smaak, meng het uienmengsel en de aardappels er door heen en hoppa in de tortillapan Op een niet te hoog vuur bakken, wachten tot de onderkant gaar is en dan draaien... Nog even doorbakken en klaar
| |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 15:56 |
Bedankt chufi! ![]() ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:12 |
Deksel op de pan voldoet ook hoop ik aan gebrek van air fryer en torture pan | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:16 |
Die aardappels moet je bakken en in Spanje doen ze dat meestal in wat olie.. En die dubbele pan kun je ook doen met de deksel en dan draaien met een bord... Maar dat is soms wat tricky | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:19 |
Ik snap het principe maar dat lukt me wel. ![]() | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:22 |
Daar gaat het om ![]() | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:49 |
hoe krijg je de onderkant van een appelflap gaar? | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:50 |
Geen idee, nog nooit een appelflap gemaakt,, Maar vertel | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:52 |
traktatie Aap school ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:54 |
Een keer omdraaien in de oven tijdens het bakken. | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:55 |
De Italiaanse bol. Ik haal ze bij de Aldi. Drie in een pak. ![]() 5 minuten in de oven, dan snij ik ze open. Beleggen met salami, kappertjes uienringen tomaatje groene pepers uit een potje evt. olijven en mozzarella. Dan nog 5 minuten ![]() Haverwegen ![]() En klaar ![]() [ Bericht 20% gewijzigd door Soury op 30-01-2016 19:47:18 ] | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:01 |
Oh ja komende week weer .. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:02 |
Als de bovenkant op kleur is, dan is de onderkant dat ook. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:02 |
![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:13 |
Oh en ze gaan prima in de vriezer (die broodjes) | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:16 |
Wat is het nut daarvan? | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:22 |
Ik eet er geen drie en verpakking open drogen ze snel uit ![]() | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:23 |
Je doet er wel salami voor 3 op 1.. | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:27 |
He Dat is een oude foto uit cul, en hoeveel ik erop pleur is niet relevant Heb je een oortje in ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Soury op 30-01-2016 18:33:16 ] | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:31 |
Dubbel | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:34 |
Ik type in het donker... | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:35 |
Is de stroom uitgevallen? | |
Mickeys | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:54 |
Je bent opgelicht. Op de verpakking staat dat er 4 stuks in zouden horen zitten. Ik las elders over dat tomaatje... dus die ga ik er dan bij scoren en ook eens freubelen ![]() | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:58 |
pasta di mama ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:59 |
![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:00 |
Het zijn er ook 4 ![]() | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:01 |
ik durf het recept niet te posten ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:01 |
Hoezo niet? | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:02 |
Oeh lekker, godver ik heb nu echt trek die oven duurt en duurt ![]() | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:03 |
Nee maar ik bedoel, weinig licht op mn keyboard en blindtypen heb ik nooit geleerd | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:18 |
Speciaal voor Sas.. B-4 B-after Airfryer
| |
Mickeys | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:19 |
Tussentijds keren en zo of is dat niet nodig? | |
chufi | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:20 |
Beetje schudden misschien...Maar de lucht blows atound... | |
Mo_Muffin | zaterdag 30 januari 2016 @ 19:54 |
Da's altijd goed voor de worst. | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 20:55 |
omdat ik een pakje gebruik voor de autisten pasta ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 20:56 |
Hahaha! ![]() ![]() | |
sacha | zaterdag 30 januari 2016 @ 21:05 |
jawel ![]() dat mag niet van god | |
Mickeys | zaterdag 30 januari 2016 @ 21:46 |
Kan me niet schelen... ziet er lekker uit dus ik wil het weten ook eigenlijk toevallig | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:41 |
KAASBROODJES Brooddeeg maken Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak. ![]() ![]() ![]() Verder nodig: Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken. Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes, Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil. ![]() Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller. Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes. Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas. (mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel. ![]() ![]() Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt. Bak in Olijfolie. ![]() Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:43 |
Oeh! Verdomme, moet ik wéér boodschappen gaan doen. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:43 |
Is écht lekker ![]() en als je een pak brooddeeg koop héél simpel ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:44 |
Je kan ze ook met gehakt vullen trouwens! ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:45 |
Dat geloof ik direct als je het leest en ziet. ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:45 |
Gehakt én kaas. ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:48 |
Gewoon gehakt met uitjes enzo en kruiden wat je lekker vind ![]() zoals de spagettisaus maar dan met minder tomaat zeg maar ![]() anders wordt het te ''nat'' staat ergens onderaan in deze post... CUL / [Vegetarisch eten #9] | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:50 |
Je zei dat je heel niet kon koken! ![]() ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:51 |
Waarom niet in de oven, wat een vette zooi | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:51 |
ik zeg wel meer ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:52 |
ik kan het hebben ![]() en het is olijfolie... is gezond ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:54 |
Dit is érg makkelijk en érg lekker en érg snel klaar, dat is 3x erg ![]() Ingrediënten per persoon, dus voor 2 personen is alles maal 2 enz. enz. 200 gr spinazie a la creme (diepvries) 150 gr pasta 45 gr boursin peper handje cashewnoten Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Giet de pasta af, en meng de boursin en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen. ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:54 |
Je hebt zeker ook geen kort pittig kapsel! ![]() Maar serieus, dat ziet er erg lekker uit. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:55 |
Is ook lekker, en ik heb op het moment een halflange krullebol, maar kan morgen weer anders zijn ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:57 |
Van de week even wat cashewnoten bij mijn oude gebrekkige moedertje scoren voor dat ene recept. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:57 |
Is in 15 minuten klaar ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:58 |
Dan ben ik langer onderweg om het te gaan halen. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:00 |
Macaroni heb je meestal wel in huis, een pak spinazie á la créme in de diepvries en nootjes kan je ook lang bewaren, alleen de boursin hoef je dan te halen ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:02 |
Eibroodjes, voor lunch of tussendoor... 6 eieren, goed klutsen! klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout wéér goed klutsen dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen, De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan. Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie, ![]() ![]() Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. ![]() ![]() Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee van die bakken ![]() Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus. ![]() Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er dus Aubergine's bij. CUL / [Vegetarisch eten #9] | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:03 |
Alleen de macaroni in dit geval. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:03 |
Wentelteefjes met basterdsuiker en kaneel. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:04 |
doe je zo'n pak met die stukjes in de diepvries, heb je voor een paar keer ![]() gewoon eruit halen wat je nodig hebt en de rest terug in de vriezer.... | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:04 |
kan ook... | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:04 |
Boursin is zoo smerig en nep doe er dan lekkere echte kaas door | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:05 |
kan ook ... Heksenkaas is ook lekker erdoor... wat jij wil ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:06 |
Ik vind Boursin het lekkerste erdoor! | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:06 |
Snel klaar. | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:07 |
Dat is nog erger ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:07 |
Dat is fijn. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:07 |
Dat is ook zo lekker met een stokbroodje. Schuin insnijden, bacon en Boursin in frotten, inrollen in aluminiumfolie en 20 min. de oven in. Doodsimpel, maar lékker! | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:08 |
lange halen snel thuis ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:08 |
Ik weet! ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:09 |
Je hebt een hoop voor me verzwegen, FANN. ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:10 |
ik ga niet alles vertellen natuurlijk ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:13 |
Voorlopig kan ik even vooruit, zeg maar. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:13 |
Je kan zeker een week eten ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:14 |
Aan het eind van de week zie ik Kareltje niet meer hangen vrees ik. ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:14 |
SC cooking | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:15 |
![]() doe hem de groeten ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:15 |
![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:15 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:16 |
Ja dit loopt uit de hand. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:16 |
Nee, want dan zwaait ie weer terug, en meestal geeft ie de Hitlergroet en dat is strafbaar. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:17 |
TR gemacht ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:17 |
Waar is Sacha? | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:17 |
Je hoopt gewoon op een foodfight. | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:18 |
Schijnheilige. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:18 |
Die zit te twijfelen tussen een tondeuse en airfryer bestellen. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:18 |
natuurlijk niet klojo ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:19 |
Ik denk na over een slowcooker ![]() Iemand ervaring mee hiero? | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:21 |
Is dat net zoiets als een tajine? ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:21 |
Cul een idee ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:21 |
weet ik niet ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:22 |
Ga achter het fornuis staan. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:22 |
gaan we zwaaien? ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:22 |
Beter ga je ervoor staan ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:23 |
![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:25 |
CUL / Slowcooker recepten deel 2 | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:27 |
weet ik, maar ik vroeg of iemand ervaring heeft hier? Of mag dat niet van jou? Want dan durf ik niet meer hoor ![]() | |
Soury | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:29 |
Vernaggel elk topic als je wenst | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:30 |
![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:34 |
Volgens mij heb ik toch alles in huis om morgen eens aan het knutselen te gaan met dat deeg, kaas en gehakt. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:37 |
Wanneer ik inspiratie heb dan knal ik mijn zuurkool oven schotel gewoon neer hoor. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:39 |
en voor je toetje.... Ingredienten 2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing Instructies Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden. Serveertips Serveren met een bolletje vanille-ijs! Is lekker ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:40 |
Doe niet anders. ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:41 |
Oh nee, ik snij ze niet door. | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:45 |
Nog een Bonensoepje. WITTE BONEN SOEP 750 gram witte bonen (dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen) Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken. 4 grote uien gesneden verse selderij een halve liter olijfolie zwarte peper / zout 500 gram worteltjes in plakjes gesneden 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 á 2 theelepels sambal Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan. Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij. Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij. Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij. Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je de witte bonen erbij. Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft. Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen. ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:51 |
Dat klinkt weer lekker. ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:52 |
die ken ik niet... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:53 |
Ik typ het net. ![]() | |
FANN | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:54 |
o ja, nu ken ik het wel ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:59 |
Wanneer ik erg lui ben dan doe ik witte bonen in tomatensaus met wat extra kruiden en een lekkerbekje en soms zelfs vissticks uit de oven. | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 00:00 |
Koop een blik witte bonen in tomatensaus. Maak het blik witte bonen in tomatensaus open, fruit ondertussen een flinke ui en een teen knoflook en rul het gehakt. (heb je dat allemaal niet in huis, koop het dan meteen als je dat blik bonen gaat kopen, want dan ben je er toch al! ![]() Tief dan de inhoud van het hele blik bonen bij de ui, knof, plus gehakt en pleur er een flinke scheut azijn tegenaan. Dan nog een eetlepel sambal erin mieteren. Klaar. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 00:01 |
Of het hele blik leeglepelen. ![]() | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 00:01 |
dat is beter... | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 00:04 |
Dank je skatje. | |
soapie | zondag 31 januari 2016 @ 09:18 |
Ik heb er één. Ideaal!!! Eten erin paar uur wachten, (af en toe roeren) aan het eind van de dag klaar!! | |
Mo_Muffin | zondag 31 januari 2016 @ 09:23 |
Een paar uur wachten? Oh wacht, daarom heet het natuurlijk slow cooker. | |
soapie | zondag 31 januari 2016 @ 09:36 |
Klopt. Meestal gooi ik het er 's morgens in en is het 's avonds klaar.... | |
Mo_Muffin | zondag 31 januari 2016 @ 09:46 |
Maar je moet in principe in de buurt blijven omdat je af en toe moet roeren, dat lijkt me dan een nadeel, en als sommige dingen zo lang koken, wordt het dan geen drap? | |
soapie | zondag 31 januari 2016 @ 11:15 |
Hoeft niet, sommigen zetten m aan en gaan naar het werk, dat durf ik niet aan..... Ligt eraan wat je erin gooit.... | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 11:40 |
MadMaster's whiskysaus: Whisky Mayonaise Crème Fraiche Ketchup Zoete chilisaus Gemberpoeder Witte peper Suiker Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche. Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn. Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven. Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen. Eet smakelijk! | |
Mickeys | zondag 31 januari 2016 @ 11:45 |
Yofresh i.p.v. mayonaise ook goed? Of wordt het dan te bitter/zuur? | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 11:47 |
Kan ook, heb ik ook wel eens gebruikt. De smaak moet van de whisky komen en niet van de mayo en ketchup, zoals meestal het geval is en het vervolgens nergens naar smaakt. De meest goedkope blended whisky is trouwens prima... | |
Mickeys | zondag 31 januari 2016 @ 11:47 |
Mooi.... Die ga ik in de zomer, met de BBQ, eens maken! | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 11:48 |
Ben benieuwd wat je er van vindt. Is in 5 minuten klaar. Wel heel goed roeren om het egaal te krijgen (in het begin lijkt het niet homogeen te willen worden) en daarna wel even goed laten intrekken... | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 12:07 |
Bedankt, MadMaster. ![]() ![]() | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 13:35 |
ah. kijk dat is mooi! ![]() Als je zin hebt post eens een receptje mét foto's voor de werkwijze, er is een topic in CUL, daarom kwam ik op het idee, maar ik denk niet dat het deze maand wordt, volgende maand ![]() | |
soapie | zondag 31 januari 2016 @ 13:52 |
Als je facebook hebt, kijk daar eens. https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Met foto's, uiteg ed... | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 13:54 |
Ik heb geen FB ![]() ![]() | |
Mickeys | zondag 31 januari 2016 @ 15:16 |
Tomatensoep met (!) ballen. Benodigdheden voor een grote pan vol: ongeveer 1 kilo tomaten 1 ui 1 tot 4 teentjes knoflook een grote wortel (kleine winterpeen mag ook) ongeveer 350 gram gehakt (voor de zelf te maken soepballetjes) 1 klein blikje tomatenpuree 2 bouillon blokjes (ik gebruik zelf de rundvlees variant, maar alles is goed) tijm peper zout indien gewenst ongeveer een eetlepel suiker olijfolie 1 liter water Gereedschap: 1 grote pan 1 koekenpan staafmixer (blender is af te raden, ooit gedaan en dat ging niet helemaal goed) Bereiding: Maak kleine soepballetjes van het gehakt. Snij de ui, wortel en knoflook in kleine blokjes snij de tomaten in vieren en haal het harde stukje eruit. Bak in een koekenpan met wat olijfolie de ui, wortel en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree, tijm, wat zout en peper, de suiker (als je van de zoetere variant houdt) toe en bak dit nog even door. Doe dit vervolgens in de grote pan waar je het water, de tomaten en de bouillon blokjes bij doet en roer dit goed door. (laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken.) Bak in dezelfde koekenpan de gehaktballetjes zachtjes aan. Laat deze vervolgens gewoon in de pan afkoelen. Als de tomaten wat prut zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Vervolgens ga je met de staafmixer de boel mooi tot prut vermalen. Voeg daarna de soepballetjes toe aan de soep en laat deze nog een tijdje heel zachtjes pruttelen. Vervolgens maak ik het zelf compleet met 2 geroosterde boterhammetjes.... Eet smakelijk ! ![]() | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 15:24 |
![]() of zonder ballen, mooi verslag ![]() | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 15:47 |
Edit... ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 15:52 |
Mickeys! ![]() ![]() ![]() | |
Mickeys | zondag 31 januari 2016 @ 15:55 |
Jups.... ik heb net 1 kom op hoor... er zitten zeker nog wel een kom of 6 in. Vanavond weer bakkie tomatensoep... of zo meteen nog weer... mis wel erg lekker | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 15:57 |
Als je 2 bakken ophebt zit je vol met al die ballen erin denk ik. Het ziet er weer zalig uit. Dus wéér de boodschappenlijst aanvullen. | |
Mickeys | zondag 31 januari 2016 @ 16:02 |
Ballen lijken veel, maar dat is het niet hoor. Je hebt ongeveer 2 a 2,5 liter soep dus moet je wel ballen kunnen terug vinden. | |
soapie | zondag 31 januari 2016 @ 16:33 |
Lekkerrrrrr! | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 17:46 |
Dacht even slim te doen, door het deeg in een vorm te doen. Het bleek te dun en bleef in de vorm plakken. ![]() ![]() ![]() Gelukkig was er nog deeg over, dus heb ik er maar een bol van gemaakt en in de oven gedaan in plaats van in een koekenpan. ![]() Had er wel wat ui en paprika in gedaan, want anders krijg ik helemáál geen moer meer aan groenten binnen. Was erg lekker. ![]() | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 17:49 |
Ik zit... Vol! |