Ja, dat is waar.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:19 schreef chufi het volgende:
Is met plaatjes erbij niet handiger... ?
Je kunt er van de vloer en het aanrecht eten... er ligt genoegquote:
Hahahaha!quote:Op zondag 17 januari 2016 13:42 schreef FANN het volgende:
IK HEB WÉÉR 1X ADVOCADO GESCHEVEN I.P.V. AVOCADO
ziet er goed uit!quote:Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven.
Luie Donder Syndroom toch?quote:Op zondag 17 januari 2016 13:47 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Lijkt me lekker en leuk gedaan ook, FANN! LDS.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kook de rijst volgens verpakking.
doe in een grote kookpan de volledige inhoud van de pot boontjes en zet dit zachtjes aan.
bak de kipfilet zodat deze net aan bruin gebakken begint te raken. Kruiden is niet nodig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.zodra de kipfilet klaar is doe je dit bij de boontjes in de pan (vocht van de boontjes gewoon erin laten zitten)
fruit in de pan, waar je net de kip in gebakken hebt, de uien en zet vervolgens het vuur laag.
Doe er 1 a 2 theelepels sambal, knoflook naar smaak, 4 tot 8 eetlepels laos, 4 eetlepels suiker, een snufje zout en een beetje peper erbij. Vervolgens het vuur weer hoog en goed roeren voor ongeveer 2 minuutjes.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Daarna doe je dit prutje ook bij de boontjes met kip en roer je dat goed door elkaar.
Als de rijst bijna klaar is en je dus bijna aan tafel kunt, dan doe je er een zakje kokos creme bij de boontjes met kip. Nog even goed doorroeren tot de crème is gesmolten.
Serveer de rijst en kip/boontjes prut gewoon lekker samen. Smakelijk etenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseDat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos.L2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...quote:Op zondag 17 januari 2016 15:53 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Dat klinkt goed en ziet er erg lekker uit! Maarre, klopt dit echt? 4 tot 8 eetlepels laos.
Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen eten
ik kan er natuurlijk ook half potje van maken in recept... lolThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseWat een hoeveelheid zeg. Ga het in ieder geval ook maken binnenkort.quote:Op zondag 17 januari 2016 15:54 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Jah.. ik doe gewoon potje op de kop boven de uien en rammel ongeveer de helft van zo'n potje erover heen ...
Niemand nog horen klagen... ze eisen tegenwoordig altijd dat ik het moet maken als ze hier komen etenL2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zitquote:Op zondag 17 januari 2016 15:56 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Wat een hoeveelheid zeg. Ga het in ieder geval ook maken binnenkort.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benMo_Muffin
For the love of knobs...Zier er erg goed uit.quote:Op zondag 17 januari 2016 15:58 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"Mickeys
Mickeys is een zij!Gerechtje voor de mensen die geen vlees eten....
benodigdheden:
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika gesnipperd
5 vellen bladerdeeg (ik neem de roomboter variant, net iets lekkerder)
paneermeel
4 eieren
2 grote uien, gesnipperd
1 schijf geitenkaas (al dan niet met honing) in blokjes
honing (schenkfles werkt het handigst)
scheutje melk
4 kleine ronde springvormpjes
boter om de vormpjes mee in te vetten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.verwarm de over voor op 220 graden.
fruit de uien in de pan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe... Bak dit alles nog even goed door tot de paprika er ook glimmend uit gaan zien. Draai het vuur laag en voeg de geitenkaas en een flinke scheut honing toe.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verdeel de 5 vellen bladerdeeg over de 4 bakjes zodat deze geheel bedekt is. Strooi er vervolgens een laag paneermeel in.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vul de 4 bakjes met het uien/paprika/geitenkaas/honingprutje.
Klop in een grote maatbeker de 4 eieren met een scheutje melk. Verdeel dit vervolgens over de 4 bakjes.
Nu ongeveer een minuut of 35 a 40 in de oven.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het resultaat mag er zijn. Zowel als hoofdgerecht of als groente bijgerecht.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseJa hoor 's, Mickeys,
Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook.L2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Hey hallo... ik weeg 53/54 kilo... en dat met deze gerechten.... valt allemaal best wel meequote:Op zondag 17 januari 2016 17:23 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Ja hoor 's, Mickeys,
Op deze manier word ik moddervet en krijg ik het nog druk ook.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benMickeys
Mickeys is een zij!En voor als je in de LDS modes bent maar toch een lekker warm broodje wilt eten...
Voor 1 a 2 personen:
2 afbak ciabatta's of eventueel het stokbrood wat L2B hierboven heeft beschreven
klein potje groene pesto
4 plakjes Serrano ham (of als je geen vlees eet/lust, dan kun je ook een tomaat in schijfjes doen)
1 bol mozzarella
2 grote stukken aluminium folieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Snij het brood door de helft (nog niet afbakken! tenzij je L2B variant gebruikt) en besmeer de beide zijden met een flinke laag pestoSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Leg op beide helften een plakje Serrano ham (of tomaat maar dan die op 1 helft beleggen) en de mozzarella in plakjes.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens doe jet het broodje in een stuk folie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maak wat sneetjes aan de onderkant zodat het vocht eruit kan lekken als het in de oven ligt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak de broodjes nu af volgens de beschrijving op de verpakking...
Smakelijk etenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als je luier dan lui bent, leg dan een keukenpapiertje op je bord, leg daarop je broodje in zilverfolie die je dan kunt uitvouwen. Als je klaar bent met eten, dan is je bord nog schoon en kan die zo terug de kast inThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseJe bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook.
Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:
Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!quote:Op zondag 17 januari 2016 18:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Je bent een hele beste lekkerbek, Mickey! Verdomme, wat lekker weer. Van de zomer weer eigen pesto maken ook.
Oh ja, de pizza van de andere helft van het deeg:
Pizza met groene paprika, tomatenpuree, 2 uien, beetje zout, knoflook, cayennepeper, provencaalse kruiden, Ras el hanout en gehakt. Als je 's avonds een foto met dit toestel maakt krijg je rare kleuren. Het ziet er net uit alsof het de oven nog in moet, maar dat is dus niet het geval, hij zit al in mijn mik.Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseJa, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:17 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Oh.. die is ook lekker.... (denk ik, zo ziet het er wel uit)L2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem viesquote:Op zondag 17 januari 2016 18:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, het is goed te knagen en té handig met dit deeg. Eet het alleen een beetje erg vaak.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseJa dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen. Dunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:22 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Lol... maar ik denk dat ik er wel 2 pizza's van kan maken. Ik vind een dikke bodem viesL2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?quote:Op zondag 17 januari 2016 18:25 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja dat lukt wel en zelf heb ik het ook liever dunner, maar dan past het niet op mijn bord en groter heb ik niet. Of dubbelklappen. Dunnere bodem is smakelijker op één of andere manier en in een pizzeria doen ze dat ook niet voor niets zo.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benLucky2Bastard
MaryMouseMja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:27 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Kun je die (restant) bol nog een nacht extra bewaren?L2B's MixcloudMickeys
Mickeys is een zij!Ook een idee. Ik ben geen echt grote eter, maar wel een lekkerbekquote:Op zondag 17 januari 2016 18:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Mja, denk het wel voor pizza. Het zakt op een gegeven moment in, omdat het zoveel vocht bevat. Maar je kan het ook gerust in de vriezer bewaren.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benMickeys
Mickeys is een zij!alleen in LDS stijl hoor...quote:The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benMickeys
Mickeys is een zij!Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplanquote:Op zondag 17 januari 2016 18:39 schreef FANN het volgende:
[..]
Nou niet écht hoor
Goeie recepten en lekker duidelijk voor zo'n keukenkluns als ikThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benMoet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukkenquote:Op zondag 17 januari 2016 18:41 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Morgen gaat L2B die boontjes doen zei hij... ben reuze benieuwd of het gaat lukken met mijn stappenplan
Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voorMo_Muffin
For the love of knobs...Die laatste is indd LDS, erg eenvoudig, maar dat zal helemaal niets aan de smaak afdoen omdat de combi van ingrediënten goed is.quote:"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"Mickeys
Mickeys is een zij!geitenkaas... geitenkaas (en zelfs die kun je in blokjes kant en klaar kopen als ook grof gesnipperde ui... paprika weet ik niet, zal vast ook welquote:Op zondag 17 januari 2016 18:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Moet lukken, het is lekker duidelijk, misschien gaat het mij zelfs lukken
Maar dan die taartjes met Feta erin, maar ik ben daar te lui voorThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benknokkels
Radio49 voor je kanus! O+Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch?quote:Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :PDie moeder is sacha endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?quote:Op zondag 17 januari 2016 18:45 schreef knokkels het volgende:
[..]
Niet dat die moeder even hint dat er ook een deksel op zou kunnen, toch?knokkels
Radio49 voor je kanus! O+Nice! Maare.. korrelgist?quote:Op zondag 17 januari 2016 13:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Met dit recept kan je stokbrood maken en tevens gebruiken als pizzadeeg, voor 1 persoon. Het is op basis van het 'niet kneden' brood. Er zit niets bijzonders in, maar de smaak is zeer goed en krijgt een prachtige structuur, omdat het lang staat te rijzen. Het is simpel te maken, eigenlijk alleen een kwestie van alles goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen en je een natte kledder deeg hebt. Verder heb je een beetje geduld nodig en een oven.
De ingrediënten:
250 gr patentbloem
165 ml water
4 gr zout
3 gr suiker
en niet te meten korrelgist, zeg een halve theelepel.
Doe de bloem in een kom (later moet de kom afgedekt worden, dus eentje met deksel is wel zo handig) en maak een kuiltje in het midden. Zorg dat er nog een beetje bloem op de bodem van het kuiltje blijft liggen. Trek met een lepel een geul aan de buitenkant en strooi daar het zout in. Zout en gist zullen nooit vrienden worden en aangezien er maar een klein beetje gist in gaat, kan je het in 1e instantie beter even gescheiden houden tot de gist flink actief is. De gist gaat samen met de suiker in het kuiltje en daar giet je een deel van het water bij. Het overige vocht giet je in de geul.
[ afbeelding ]
Roer met een lepel flink door het kuiltje en dek het af. Laat het een kwartier met rust en meng dan alles door elkaar tot je een homogeen geheel krijgt. Omdat het relatief veel vocht bevat zal het een kleffe bal zijn. Dek het af en laat het staan tot de volgende dag. Ben je al wakker? Als je tussen de middag het stokbroodje wil eten, dan heb je tot uiterlijk 10.00 uur om het te vormen en weer te laten rijzen. Als je langer wacht kan het niet voldoende rijzen en krijg je een klein kutbroodje. Schraap het uit de bak op een met bloem bestoven werkplek en vorm er een bal van.
[ afbeelding ]
Daar kwak je nog wat bloem overheen en dan verdeel je het in 2 stukken. 1 stuk vorm je weer tot een bal, bloem erover en in een afgedekte kom in de koelkast zetten, dat is het pizza gedeelte.
[ afbeelding ]
Het andere deeg rol je uit tot stokbroodvorm en met een zeer scherp mes maak je over de hele lengte een inkeping en nog wat schuine. Hoeft natuurlijk niet, maar het staat wat fraaier. Mieter daar nog wat bloem overheen en laat het afgedekt nog 2 uur rijzen in een met bloem bestoven bakblik.
[ afbeelding ]
Afbakken in voorverwarmde oven op 240 graden met boven- en onderwarmte in 10 - 15 minuten. (ligt aan je oven) Zelf bak ik af op kleur. Als het een beetje begint te karamelliseren is het goed. Oh en zo snel mogelijk opeten, dan heb je een lekkere harde korst.
[ afbeelding ]
De deegbol die je in de koelkast hebt staan kan je uitrollen tot pizzavorm, beleggen en op dezelfde manier afbakken als het stokbroodje.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk.
Okee, ik ben ook nog maar 38
Kan je niet zo'n groen pakje gist gebruiken?Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :Pknokkels
Radio49 voor je kanus! O+Euhmm.. eigenlijk welquote:Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Die moeder is sacha endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?
Blond momentjeOp zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :PMo_Muffin
For the love of knobs...Ik wilde net zeggen je kent de moeder niet.quote:Op zondag 17 januari 2016 18:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Die moeder is sacha endat jochie is Aap, dat hadden jullie nog niet door?"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
Forum Opties Forumhop: Hop naar: